|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012
Dzień dobry!
Nocka ok. Pierwszy raz od dawna Piotruś nie budził się w ogóle do 1 w nocy potem już gorzej no ale jest postęp ![]() Teraz sobie drzemie a ja zaraz zrobię sobie kawusie ![]() Cytat:
super, że lot się udał ![]() Cytat:
Cytat:
dziękujemy ałć aż mnie zabolało jak przeczytałam o przygodzie męża z nożem...
|
|
#3182 |
|
Zakorzenienie
|
ja podczytuje co jakis czas tez w szoku ze tak cicho hihi posprzatalysmy juz, wozek wyczyszczony, zaraz mloda unynam i jak wstanie to obiadek i na spacerek
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#3183 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3184 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3185 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Jeden ciężki tydzień się skończył, a kolejny zaczął... na szczęście Hania coś jakby zaczynała ze spaniem wychodzić na prostą, bo to budzenie po 5 razy w nocy mnie wykańczało... Byłam w sobotę i niedzielę na zajęciach - prawie cały czas to były zajęcia z pedagogiki Montessori i po raz kolejny zachwyciłam się tą metodą...Coraz bardziej konkretnie widzę jakie metody chcę stosować w pracy w przedszkolu, ale też w domu z Hanią... choć to jeszcze dość odległy czas, bo to metody przedszkolne i generalnie jeszcze za wcześnie na pewne rzeczy... Męża znów nie ma 5 z 7 dni w tygodniu więc bujamy się z Hanią same i dlatego kiedy ma drzemki korzystam i ja, żeby mieć siłę na wieczór kiedy jest najbardziej marudna. Na szczęście obudziła się niedawno w tak dobrym humorku, że mam chwilkę na wizaż Widziałam, że zastnawiałyście się czy jedzenie w ciąży ma wpływ na smaki dziecka... ja jeszcze tak dokładnie nie sprawdziłam, ale przez całą ciążę jadłam jabłka w dużych ilościach i Hania też uwielbia jabłka w każdej postaci - ciężko Ją tylko namówić na kupny soczek jabłkowy dla niemowlaków - więc ścieram jabłko, wyciskam soczek i rozcieńczam troszkę wodą. W ciąży za to odrzuciło mnie totalnie od ryb... i byłam ciekawa jak Hania zareaguje na intensywny zapach rybny... no i dziś dostała pół tego dużego słoiczka hippa-ziemniaczki, marchewka i łosoś... i zjadła i chciała jeszcze
|
|
|
|
#3186 |
|
Wtajemniczenie
|
wpuscili mu jakis klej, co trzyma rane razem i dali szczepionke przeciw tezcowi, bo ponoc co 10 lat trzeba sie szczepic.
|
|
|
|
#3187 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3188 |
|
Wtajemniczenie
|
ale sie strachu najadlam..w sumie przez wlasna panikarska nature,,bo zostawilam Hanie w wozku na chwile i poszlam do lazienki, Hania plakala ale patrze a ona zamkniete oczka ma...wiec ja ja na rece a ona te oczy takie zamykajace sie ma...to nie w Hanki stylu zsypiac sobie ot tak, wiec biegiem na gore po termometr, ale 37 stopni, dalam cycka a ona prawie zasypiala...ale znioslam ja na dol i wlozylam do hustawki i sie juz wscieka...az sie trzese jeszcze bo myslalam ze z nia cos nie tak....ahhh panikara byc...a jej chyba sie spac chce...a 2h godziny temu sie obudzila.
|
|
|
|
#3189 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
O to nie wiedzialam,ze taki klej jest.Ale nie na kropelke? ![]() Dobrze,ze zajeli sie jak nalezy Tz i ze dostal ta szczepionke na tezca.
|
|
#3190 |
|
Raczkowanie
|
Ehhhh ja tam się cieszę ze trochę zwolniłyście tempa bo wpadam tu na chwilkę i nie nadązałam czytać.... jestem na 103 stronie, bo resztę nadrabiania zostawiam na potem
![]() Dziewczyny ile razy Wam małe szkraby robią kupkę w ciągu dnia? Bo Kubuś mi robił 1 góra dwa a teraz cztery... i raz twarda, raz rzadsza ale gęsta i sama już nie wiem... czasem pojawia sie śluz ale to w tych twardszych i nie wiem czy nie iść do pediatry U nas dalej szalone nocki i budzenie się 4 razy.... zaczynając o północy - raz podczytując Was przeczytałam radę zeby nakarmic mm, no to dobra wsysnął ładnie 160 i mówimy z tż to dzisiaj nocka nasza a tu Kubuś nie obudził się o 24 tylko o 23 taki już jest chyba jego urok
|
#3191 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Moj robil od poczatku mega czesto kupy,po 8-12 razy dziennie,pozniej az do niedawna po 3-5 dziennie,a od kilku tygodni potrafi dwa dni byc bez kupki,a na trzeci dzien zrobic 2-3.
|
|
#3192 |
|
Raczkowanie
|
ankaya - Zosia robi 1 w porywach do 2 kup dziennie. Są różne, raz zbite i wyglądające jak 'dorosłe' a raz typowa dzidziusiowa maziajka
![]() A teraz nie o kupie a o naszym nowym nabytku - kupiliśmy maclarena, w sumie nie wiem po co na zimę ale TŻ z moją mamą się uparli no a, że męża trzeba słuchać ![]() Trochę mi głupio, że zapłacili moi rodzice. Zosia wrońcu zasnęła- po 2h odnoszenia jej do łóżeczka średnio co 15 minut, po 3 próbach posiłku (obiad, deser, mleko) i po niezliczonym czasie marudzenia - teraz czas dla mnie idę zjeść obiad Jak Wam mija dzień dziewczynki??? |
|
|
|
#3193 |
|
Raczkowanie
|
A widzicie, Kubuś kupkał mi jak był malutki max 3 kupy, a tu teraz mu sie wszystko przestawia.... ze spaniem ( bo jak był malutki to od początku budził się tylko raz a teraz 4....) i z kupkaniem też. Ale jak u Was są też takie różne to mnie pocieszyłyście i narazie wyłanczam alarm
![]() Co do dzionka to mnie dzisiaj ujechał że ho ho, zbliżają sie chyba górne jedynki bo maruderek a tŻ dzisiaj w drodze to jesteśmy sami - dziadek na dole, bo mieszkamy w jednym domu ale jakby go nie było - bo krzyżówki, tv i nic mu wiecej póki co do szczęścia nie trzeba... jakie to przykre jest czasami
|
#3194 |
|
Zakorzenienie
|
mlody ma 38 stopni
zobaczymy co bedzie potem ehhh brakuje zeby maz sie jeszcze pochorowal tylko :/ dalam malemu dzis sliwki bobovity i bardzo mu smakowaly ale dania miesne sa obrzydliwe z bobovity blee choc mojemu dziecku smakuje
|
|
|
|
#3195 |
|
Wtajemniczenie
|
Cytrynka zdrowka dla Was!!
Ankaya moja Hanka robi tak 2 kupki,kiedys jak byla chwilowo karmiona tez mm a raczej dokarmiana to zaczela robic po 6nawet I pozniej sie odparzyla. Hanka stanela na czterech I zaczela sie kiwac a my z tz az mielismy lzy w oczach![]() Dziewczyny Nurofen na przemin z paracetamolem mozna dawac? |
|
|
|
#3196 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ani sie o0bejrzysz,a ruszy do przodu!!Cytat:
, ale owoce sa mniam i duzy wybor. Zdrowka dla Was,zebyscie nie mieli szpitala w domu! Cytat:
sama przyjemność podrózowac z grzecznym dzieciem. Moze zostanie Stewardessa? Albo zaloz latajace przedszkole! oo! to jest plan![]() Cytat:
![]() Aaa to inna sprawa, nie odgryzie kawalka i nie zapcha sobie gardziolka;] Zapewne wlasnie ulge to tez przynosi takie "scieranie";]. Mi dzis zakupilismy taki "kondomek" na owoce . Wsadzilam kawalek jabłka i przyssał się jak glonojad, az bunt był jak chciałam zabrac . Zawsze daje mi to dodatkowe 15min spokoju w ciągu dnia,uff ![]() A dawałas coś jeszcze oprocz jabłka? jakiś owoc na "zywca"? _____________ Własnie T pojechał po pizze...(uszzz juz mam jezyk do podlogi). Mamy na osiedlu swietna włoską pizzerie- nigdy nie jadłam pyszniejszej. Jako,że dzis skromnie przez cały dzien to wrąbie całą a co, raz sie zyje!Robson juz w objęciach Morfeusza ( Flower nie bierz tego prosze doslownie ) i oby tam pozostał doooo bialutkiego rana (taaaa marzenia ![]() Karinio Ty pisalas,ze Twoj Kawaler kiwa sie w rytm "Gumi Misia", czy dobrze kojarze? Moj Człowiek Demolka jak tylko to uslyszy cieszy miche i zaraz rusza kuperkiem podrygujac oparty o kanape. A ja od dzis na urlopie wychowawczym, ale jakoś nie czuje się "urlopowo" . Ogolnie ten kto wymyslil stwierdzenie "urlop macierzynski""urlop wychowawczy" nie rozumie chyba do konca pojecia urlop .
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
||||
|
|
|
#3197 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do pizzy to wstydz się! zrobiłaś mi takiego smaka, że chyba sobie też zamówię a nie powinnam, oj nie nie nie ...![]() Co do urlopu to ja też się urlopuje ... zamiast urlop to powinno się nazywać "praca wychowawcza nad dzieckiem"/"ciężkie roboty w domu" lub "zap***ol 24/7". Urlopować się to ja się mogę nad morzem, w górach gdzie nie muszę wstawać 7 dni tygodniu o 5 rano i robić z siebie głupka udając krowę, psa i kota, pytając co chwilkę "Zosiu gdzie misiu ma oko?" a potem jak debil się cieszyć jak pokazuje oko ohhh cięższe jest niż przypuszczałam życie mamy. Ale po całym dniu mojego urlopu przychodzi czas na wolne i o to chodzi, bo urlop od tego jest daj znać jaki masz urlop Mravka, czy all inclusive czy spontan na mielonkach itp |
|
|
|
|
#3198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla HaneczkiNa mailu zdjęcia Ewelinki w sukience. Niestety, nie chciała współpracować bo wszystko dookoła było ciekawsze niż połać jeden piękny uśmiech do aparatu. Nie miała dziś dnia do zdjęć
|
|
#3199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dawalam juz mandarynke possac, arbuza, jablko, banana dzisiaj jej dalam w kawalku i ostatnio paseczek papryki zoltej swiezej dostala - smakowalo Julcia ostatnio zaczela tak ''pykac'' ustami - smiesznie to wyglada, a jaka jest wtedy skupiona
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#3200 | |||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
dla Hani!Mozna na zmiane,tylko ja nigdy nie pamietam co ile godzin,cos o czterech mi sie majaczy ![]() Cytat:
Bosko!!Jak to nie miala dnia?Swietne sa!!Ewelinka pieknie wyglada,no a zdjecia pierwsza klasa ![]() No ale ty zawsze masz piekne zdjecia
|
|
#3201 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie miała dnia na pozowanie, bo ciągle uciekała zamiast mi ładnie pozować
|
|
#3202 |
|
Rozeznanie
|
Cytrynka a może ta temperatura jest od ząbków? Tak szybko ząbkują Wam dzieciaczki, że aż z podziwu wyjść nie mogę
Nasza miała 2 dni temperaturę, niby dziąsło spuchnięte, a zęba kurcze nie widzę. I tak się ciągnie i ciągnie marudzenie, przygryzanie gryzaka z bólem, pobudki nocne...
|
|
|
|
#3203 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zabki dokuczaja? ---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- Cytat:
Demolka oparta o kanape, podrygujaca kuperkiem byla najlepsza
|
|
#3204 |
|
Zakorzenienie
|
o kurczaczek
Już prawie koniec wątku a ja dopiero tu się melduję . Jaki wstyd
|
|
|
|
#3205 |
|
Zadomowienie
|
dobry wieczór
![]() nie mam weny.. Mateuszek ma strasznie spuchniete dziąsła w miejscu górnych jedynek, jedna sie juz przebiła, a druga jeszcze, dzis 3 rzadkie kupy i non stop jeczenie, wzielam go na dwór mimo, ze u nas dosc zimno , jakies 7 stopni i pochmurno. No i dzis Mateuszek 3 razy powiedział mama nie wiem czy to przypadek, ale zdarzylo sie to w sytuacji, gdy byl marudny i plakal , patrzyl na mnie i tak mu wyszlo jakos to mama
|
#3206 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Monia, ja uwielbiam patrzec jak Ania sobie na czterech stoi. Zazwyczaj zakrzykuje do mnie zebym patrzyla, ja robie brawo a ona zaciesza ![]() Wpadlam sie pochwalic ze dzis oficjalnie ruszylismy z BLW. Do tej pory Ania dostawala raz dziennie sloiczek a dzis byl mega rozgotowany brokul w lapke i heja! Ale miala radoche! Nieporadnie i powoli, ale zagarnela do paszczy wszystko co sie dalo zlapac (dostala 4 nieduze rozyczki brokula, po wlozeniu do buzi rozpadal sie taki byl dobrze uparowany ). Wiec pelen sukces
|
|
|
|
|
#3207 |
|
Zakorzenienie
|
Tynka dodałam Cię do grupy na FB, ale nas nie odwiedzasz
![]() Biedny Mateuszek. Oby szybko przestało boleć. ---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- Zia super! Brawa dla Ani!
|
|
|
|
#3208 |
|
Zadomowienie
|
Tikki postaram sie poprawic
jakos tak nie moge sie przemóc do tego facebooka;D
|
#3209 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A za zwmianke o pizzy ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3210 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bo na fb to Cię widać Śliczne zdjęcia na mailu! ładnie wyglądacie ![]() Cytat:
ja tam myślę że pewnie świadomie ![]() Piotruś uparciuch tylko "tata" mówi... Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:18.

potem już gorzej no ale jest postęp 

a tŻ dzisiaj w drodze to jesteśmy sami - dziadek na dole, bo mieszkamy w jednym domu ale jakby go nie było - bo krzyżówki, tv i nic mu wiecej póki co do szczęścia nie trzeba... jakie to przykre jest czasami
a co, raz sie zyje!
) i oby tam pozostał doooo bialutkiego rana (taaaa marzenia 

. Jaki wstyd