|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4621 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Z odchowalnią się witamy-to My majowo-czerwcowe Mamy 2012
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
onething cudna fotka ![]()
![]() |
#4622 |
Wtajemniczenie
|
Byliśmy wczoraj na szczepieniu. Oczywiście darcie było na pół wsi, ale tego się spodziewałam, bo Sebuś to panikarz
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No i ma 7900kg i 67cm, więc okolice 50 centyla, co mnie cieszy, bo jeszcze 4 miesiące temu ledwie 3 centyl osiągał... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4623 | |||||
Raczkowanie
|
Witam
![]() Ostatnio sie pochwalilam, ze mloda znowu zaczela ladnie spac.... i od tamtego momentu jest masakra. Chyba nie moge jej chwalic, hehe ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Okej.... Bylismy na konsultacji z Oliwka u pediatry i musimy zrobic usg w kierunku refluksu. Bo z tego co opowiadalam lekarce, wychodzi na to, ze jakis problem jest. Mloda w ciagu ostatnich 2 tygodni przybrala troche wiecej, niz ostatnio, ale dalej mamy kontrolowac jej wage, bo rewelacji nie ma. Nawet nie podwoila swojej wagi urodzeniowej. Wazy 6430g i mierzy ( pomiar wlasny) 69 cm. Do tego wdarlo sie jej jakies zapalenie oczka i dostala antybiotyk. Ma tak spuchnieta dolna powieka, jakby sie z kims bila:P Ciezkie czasy ![]() wlasnie szogun zasnal wtulony do mnie... i jak tu sie denerwowac za nieprzespane noce. W ogole lezac w lezaczku przeraca mi sie na brzuch... i oczywiscie nie moze pozniej wrocic na plecy. Klada ja wtedy na brzuchu na ziemi, bo mysle, ze wlasnie tego chce... ale nie! Jest placz... i o co tu chodzi ? ![]() Czytam teraz ksiazke Emily Giffin- Pewnego dnia. Polecam. Ksiazka opowiada o relacjach corka-matka, z tym, ze corka ta zostala oddana do adopcji. Naprawde polecam. Wczoraj splakalam sie jak bobr gdy czytalam, jak matka szykowala swoja corke do oddania rodzicom adopcyjnym. Jak ktoras bedzie maiala chwilke czasu to zachecam. Ja czytam zamiast spac nocami.. albo jak prowadze wozek na spacerze ![]() I ostatnia rzecz... W mojej klatce urodzilo sie teraz dziecko.. i wiecie co ostatnio widzialam... ze nie przewoza tego dziecka w foteliku tylko odpinaja gondole i zapinaja ja na tylnym siedzeniu... hmmm, chyba tak nie mozna, prawda? ;/ Co do chusteczek dada, wstawiam zdjecie.. ale ostrzegam... sa BEZNADZIEJNE! Mam je pierwszy raz i ostatni. Nawet moj maz, ktory ogolnie nie zwraca na takie rzeczy uwagi powiedzial, ze sa straszne. Niemile w dotyku, drazniacy zapach i malo wydajne. stokroteczko- zycze duzo zdrowka dla coreczki! Glowa do gory, mam sasiadow, ktorzy niedoslysza, nosza aparaty i zyja naprawde normalnie.. a aparatow w ogole nie widac ![]() Kiedys tylko walnelam gafe, bo gadam z sasiadka i pytam sie jej, czy nie przeszkadza jej ciagly placz mlodej ( to bylo na samym poczatku, kiedy Olwika sie urodzila), a ona zaczela sie smiac i mowi, ze w nocy tego nie slyszy .. heheheh cale szczescie mam z nimi bardzo dobry kontakat, wiec sie nie obrazila tylko obrocila w zart ![]() Pozdrawiam ![]() Edytowane przez martula007 Czas edycji: 2012-10-23 o 11:32 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4624 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Hej!
Dziewczyny, dzieciaki "plują" jedzeniem zwykle nie dlatego, że nie chcą jedzenia, tylko dlatego, że przesuwanie jedzenia językiem w kierunku przełyku to trudna sztuka! ![]() ![]() Cytat:
![]() To możliwe! Pamiętasz, jak wiele razy pisałam, że moje piersi nie współpracują z laktatorem? To właśnie taką sytuację miałam wtedy na myśli. Najgorsze to uruchomić wypływ pokarmu. Nieraz zdarzyło mi się odciągnąć krótko przed karmieniem (może nawet i 15 min), kiedy miałam najpełniejsze piersi, ale to jest taki fenomen, że dla dziecka nie zabraknie pokarmu ![]() Inny sposób... Kup paczkę mleka i niech na wszelki wypadek stoi w domu, będziesz spokojniejsza, nie będziesz musiała na sygnale pędzić do domu, gdyby mleka zabrakło. Już długo Twoje dziecię dostaje mamusiowe mleczko, więc nic się nie stanie, jeśli sporadycznie dostanie mm. Ja tak już o tym rozmyślam powoli, bo im bardziej chcę odciągnąć i im bardziej się stresuję, czy poleci, tym gorzej oczywiście leci ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Takie życie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez kism Czas edycji: 2012-10-23 o 13:38 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4625 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4626 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Po całym dniu na pełnych obrotach, nie mam siły na wieczorne amory ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4627 | |
Wtajemniczenie
|
Zapomniałam przedtem wstawić link...
![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4628 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() W czasie prowdzenia wózka nie próbowałam ![]() Ale za to wożę w wózku torbę z robótkami szydełkowymi i jak jesteśmy na polu (jestem z Małopolski ![]() ![]() ![]() I jeszcze zdjęcie Sebusia w misiowej czapeczce, którą zrobiłam w ciąży, trochę już jest za mała ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4629 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wszystkie inne cytowania mi wcielo i nie pamiętam co miałam napisać ![]() Im większą rozpiętość kilogramowa w fotelach tym fotelik mniej bezpieczny. Ja znowu zakupie 9-18 kg.
![]() |
#4630 | |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry, z Paulincią
![]() Ogryza gryzaczka, wczoraj załapała jak go trzymać żeby móc trafić do buzi ![]() ![]() Dziękuję za słowa otuchy. Jutro spotykam się z dziewczyną która ma niedosłyszącego syna z naszej okolicy. Wszystko mi powie. Cytat:
![]()
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4631 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4632 |
Rozeznanie
|
Witam
strokrotka- Tobie i Paulince życzę wszystkiego dobrego, oby ten niedosłuch nie był dla was czymś uciążliwym, będzie dobrze, będziecie pracowały to i efekty będą kism ja okres już miałam z 5 razy? nie chce skłamać ale chyba 5 rinco śliczna ta czapusia no i Seba ![]() ![]() agata- przepisy zapisane, to ciasto bezowe musze zrobić, aż mi ślinka cieknie Dziś moje dziecko kończy 5 miesiący, a pamiętam jak siedziałam z wami tego dnia na wizazu i czekałam czy się rozwinie czy się nie rozwinie akcja, begi i sweetjoy też wyczekiwały wtedy dnia 26 maja ![]() było gorąco jak dabli w załączniku moje skurcze ![]() Edytowane przez blueelektron Czas edycji: 2012-10-23 o 15:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#4633 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Witam! NO to gratulacje ![]() ---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ---------- [QUOTE=martula007;37208423]Witam ![]() Ostatnio sie pochwalilam, ze mloda znowu zaczela ladnie spac.... i od tamtego momentu jest masakra. Chyba nie moge jej chwalic, hehe ![]() ![]() I ostatnia rzecz... W mojej klatce urodzilo sie teraz dziecko.. i wiecie co ostatnio widzialam... ze nie przewoza tego dziecka w foteliku tylko odpinaja gondole i zapinaja ja na tylnym siedzeniu... hmmm, chyba tak nie mozna, prawda? ;/ Z tym spaniem to my mamy tak samo jak Wam napisze ze już lepiej to on w nocy daje popalić to już go nie chwalę żeby nie zapeszać ![]() Jeśli chodzi o gondolę to można ja mam taką gondolkę właśnie że można ją przypiąć pasami i dzidziuś sobie leży super sprawa ja jestem z niej bardzo zadowolona zwłaszcza kiedy dziecko podróżuje daleko z rodzicami to sobie smacznie śpi a jak wyrośnie to zmienia się ta gondolka i służyć jak zwykły fotelik. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4634 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co do umorusania trzeba będzie kupic śliniak z rękawkami, a najlepiej cały kombinezon jakiś ![]() Cytat:
A co do karmienia w foteliku samochodowym/leżaczku, jakoś tak nie chciałam go karmić w pozycji półleżącej, nawet dorosłęmu się średnio je w takiej pozycji, łatwiej o zakrztuszenia i niezbyt wygodnie chyba? No ale z drugiej strony sadzanie, gdy dziecko jeszce nie siedzi tez nie jest dobre... No w każdym razie mam nadizeję, że niedługo zacznie siadać będzie problem z głowy ![]() Cytat:
![]() Ja też czytam podczas karmienia ![]() Wróciliśmy ze szczepienia. Anton był dzielny i teraz tez jest ok. Młody waży 7700 i ma 71cm. Czyli za wiele nie przybrał od ostatniej wizyty. Nie będę się tym przejmować, w końcu nie schudł i może trochę wolniej rosnąć teraz. Ale przed wyjściem przez 1,5 godziny masakryczna maruda. Śpiący był i nie mógł zasnąć i żaden ze sposobów nie działał. Ja tez miałam jakiegoś w☠☠☠☠a, nie wiem czego (może pms ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4635 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() nie pisalam jakis czas, pogoda byla tak piekna, ze spacerujemy z malym na grzybki, na spacerki ![]() ![]() pozale sie- bylismy u ortopedy, Leos ma osdtajace zeberka i dr powiedzial, ze to bruzda harrisona .... Bedzie mial to do konca zycia, widac to coraz bardziej ![]() ![]() w pt ide do rodzinnego, zobaczymy zas co ona powie?! bylismy dzis na pobraniu krwi na ths, oczywiscie krew kapala, dziecko sie darlo a do badania nie pobrali, zle sie wbila. Podziekowalam, nie mialam sily zeby go bardziej meczyla ![]() koncze, bo tz juz marudzi,, ze na wizazu siedze ![]() ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka ![]() Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-10-23 o 15:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#4636 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4637 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Gratki za kolejną "miesiącznicę" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4638 |
Rozeznanie
|
Kism
Ja też jeszcze nie miałam i coś nie mam jakiś objawów które by świadczyły że coś może nadejść a ostatnimi czasy to karmię mniej piersią zwłaszcza w dzień. |
![]() ![]() |
![]() |
#4639 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() W ogóle ile nas urodziło w swoim terminie? Cytat:
![]() ![]() Sposób z boksowaniem poduszki muszę wypróbować ![]() Cytat:
Mistrz pichcenia idzie wyciągnąć ciasto z piekarnika i wstawić chlebek ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4640 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4641 | |||||
Wtajemniczenie
|
Witamy się i my!
Dziś aktywny dzień, miałam wychodne na 3h ![]() ![]() Ja się zagotowałam, ale mój mądry tż popatrzył i powiedział, że lakier to jest, ale z jego samochodu i zaczął to czyścic ![]() ![]() ![]() Widac, ze chciała nas naciągnąc na kasę. Lecę nadrobic ![]() ---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- Już dawno temu mówiłam, że nasze wątkowe są napiękniejsze ![]() ---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ---------- Cytat:
![]() ![]() Dziś poszłąm pooglądac, może kiedys sobie sprawię podobny i powiem, że pojawiły się modele z Kenwooda i innych firm w dokładnie tej stylistyce ![]() ---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ---------- Cytat:
![]() ![]() Słodki jest ![]() ---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ---------- Cytat:
Ja też już nie uzywam DADY. Teraz mamy Kindii i jesteśmy zadowoleni, staram się ich używac jak najmniej w domu (wycieram mokrą pieluchą).
![]() |
#4642 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Twoje robótki są po prostu emejzing!!! ![]() Masz "przepis" na te czepakę sówkę??? ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ---------- Cytat:
![]() Co do bruzdy harrisona to mój mąż i jego siostra mają kurzą klatkę, co jest do sibie zblizone.
![]() |
#4643 | |||||
Wtajemniczenie
|
Widzę, że jednak sporo nas jeszcze zostało szczęśliwych bez powrotu płodności
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() https://mamotoja.pl/twoje_dziecko_ab...5.html?print=1 Cytat:
![]() Skojarzyło mi się to z moją sytuacją. Od pierwszego porodu też bez przerwy borykałam się z wiecznymi niby upławami. Fakt że miałam też jakieś bakterie, ale wyleczyłam je, a upławy nie mijały, choć nic mnie nie piekło ani nie swędziało. Dopiero któryś kolejny gin powiedział mi, że to może być od tego, że po porodzie mam troszkę zdeformowaną szyjkę (pękniętą z boku) i... taki tego urok ![]() ![]() Możesz, możesz ![]() Cytat:
![]() ![]() Sebuś też cudny! Cytat:
![]() ![]() Ach, te wspominki ![]() Polecam bardzo wspominany już nieraz przeze mnie i nie tylko Microlife MT 16C2! |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4644 |
Raczkowanie
|
Aaaa i zapomnialam opowiedziec historyjke... o moim mega wscibskim sasiedzie, ktory ostatnio podniosl mi cisnienie.. uwaga
Wychodze z mala na spacer.. i patrze, stoi ten stary pryk ( mysle: o nie! zaraz bedzie mnie zaczepial). Grzecznie sie witam i ide dalej, no ale byly chyba chory gdyby czegos nie powiedzial: On: Witam sasiadeczko, co tam u Pani? Ja: Dziekuje, wszystko dobrze. O: Co... maz ciezko pracuje? A Pani co, odpoczywa? ( ![]() J: Wzburzona i z odpowiednia mina mowie mu: No wie Pan.. nie bardzo! Jesli Pan opieke nad dzieckiem, na dodatek moim dzieckiem, zajmowanie sie domem nazywa odpoczywaniem.. to coz... ( Dodam, ze koles ten wiedzial doskonale, ze pomimo ze mam dziecko to konczylam studia, pisalam mgr, jezdzilam konczyc do mgr badania do laboratorium, uczylam sie na egzaminy i na obrone) O: (Zmieszal sie, bo myslal, ze nic nie powiem) y.... No w sumie do nas jak przyjezdza wnuk, to tez trzeba go pilnowac caly czas, on juz chodzi i oczy trzeba miec dookola glowy. J: Zatem widzi Pan, ze raczej odpoczywac i lezec na kanapie przy dziecku sie nie da. A teraz przepraszam, ale mala marudzi i musze isc. Wczoraj wchodzimy z mezam do domu i wchodzi dziad do klatki... i oczywiscie pyta co tam slychac... On: Serce sie cieszy jak widze mlodych ludzi, nie glupich, porzadnych. A Pan , Panie M.... ( tu imie mojego M) pracuje Pan? Ciezko jest? - Tu moj M odpowiada i ja dodaje swoje 3 grosze z ironia: No M ciezko pracuje, a ja sobie odpoczywam... Musialam cos mu powiedziec! Bede mu to teraz chyba za kazdym razem wypominac. Sam pewnie nie wychowywal dzieci, to nie wie na czym to polega... ehhh. Nie lubie takich ludzi. Na dodatek podsluchuje. Kiedys wyszlam przed klatke i rozmawialam przez telefon, ten od razu w oknie.. a pozniej w rozmowie ze mna powtorzyl wszystko o czym rozmawialam.. o pracy mojego M, o moich studiach, o mojej mamie!!!!! Brak slow... Jak tylko podjezdzamy z M pod blok samochodem to od razu on albo jego zona w oknie udaja ze podlewaja kwiatki a tak naprawde sluchaja o czym rozmawiamy. |
![]() ![]() |
![]() |
#4645 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4646 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4647 |
Rozeznanie
|
rinco śliczny komplecik!
![]() ![]() też polecam Microlife ![]() Dziewczyny zakładacie maluchom skarpetki na noc czy na cały dzień? (wiem troche głupie pytanie ;P) Ja przeważnie zakładam półśpiochy w domu, chyba że gdzieś wychodzimy to spodnie i skarpetki. Jakoś tak mi się wydaje, że skarpetki cisną Maksiowi nóżki bo zawsze po zdjęciu ma czerwone ślady... Chyba jestem przewrażliwiona ![]()
#4648 | ||
Wtajemniczenie
|
ja
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Zarejestrowałam Szymona do alergologa na 1 lutego ![]() ![]() U nas bez zmian-stara bieda ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4649 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4650 | |
Rozeznanie
|
Prawdziwa rozgwiazda.
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() pola rozumiem co czujesz. Też by mi się boksowanie przydało... O ile odciąganie pokarmu zakończyło się sukcesem to narodził się kolejny problem. Hania nie chce jeść z butli. ![]() ![]() ![]() Jak miała 2 miesiące to podaliśmy jej kilka razy moje mleczko z butelki i zjadała wszystko. Odpuściliśmy to sobie bo skoro umie to umie. I to był nasz błąd. Teraz nie chce. Jaka jest szansa że się znowu nauczy? M. mówi że się nauczy, a moim zdaniem będzie jeszcze gorzej.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:39.