|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#662 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - część XV
Cytat:
Mnie trzęsie jak słyszę takie historie, że położne, czy lekarze kładli się na brzuch i wyciskali. Moją siostrę 4700 tak wycisnęli, że jej splot barkowy zerwali i ma pamiątkę na całe życie, niedowład prawej ręki. Dajcie spokój z takimi metodami. W tych czasach żeby kobiety w bólach dzieci rodziły i jeszcze takimi metodami je wspomagać jak kleszcze czy próżnociąg. No niestety się stosuje. Wszystko zależy od szpitala.
|
|
#663 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja tam nie mowie ze wpływa na rozwój dziecka, tylko ogolnie ze jest to podobno straszne przezycie... przynajmniej na wrzesniowkach czy gdzies cyztałam jak ktos mial no i tak mi utkwiło w pamięci...
|
|
#664 |
|
Zakorzenienie
|
Micia, sesja dla Ciebie http://www.facebook.com/photo.php?fb...type=1&theater
|
#665 |
|
Zakorzenienie
|
oj tak - ja mam tak przy chodzeniu.. w 35 tyg już nawet z tym na ip pojechałam, bo dyskomfort mi już przeszkadzał.. i normalnie chciałam wiedzieć czy wszystko jest ok - teraz też tak mam.. nie wiem czy to kłucia czy ucisk na pęcherz - czy to i to
|
#666 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#667 |
|
Zakorzenienie
|
jak moj maż bedzie chcial wyjsc w czasie porodu to go silą trzymac nie bede, tez zreszta nei wiem jak ja zareaguję i czy nie bede wolała zeby wyszedl-zobaczymy
gusiak nie mam tak, ja mam bóle w dole brzucha ale nie skurcze tylko jakby bole delikatne i jednoczesnie mocneskurcze w udach-nie wiem chyba mały mi naciska,mysle ze on juz ma naprawde malo meisjca bo kopniakow juz zadnych nei ma tylko sie wierci i przesuwa pod skorą, ewentualnie czkawke czuję |
|
|
|
#668 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u nas nie pozwalają tylko przy głowie i basta Cytat:
zależy pewnie czy ktoś to dobrze zrobi czy nie bo jest też dużo przypadków uszkodzeń dziecka.
|
|
|
#669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzisiaj kilka razy mnie zakuło..no, ale nie mam takiego wrażania jak Ty.. Pachwiny mnie tylko trochę ciągną.. Ajj..dzisiaj mam gorszy dzień, bo wszystko mi dolega i jestem do d..y
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
|
#670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to bardziej dla tż bo to takie innem kury hahacholerka, że też nie pomyślałam ![]() ![]()
|
|
|
#671 |
|
Zakorzenienie
|
powiem wam ze mam nadzieje ze uda sie mi umowic do innej gin w piatek na usg bo strasznie sie boje zeby olus nie byl za duzyyyy
|
|
|
|
#672 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny zauważyłyście, ze ostatnio zrobiłyśmy się straszne marudy w sensie dolegliwości i zmęczenia..zaczyna nam dokuczac ten III trymestr.. nie ma co..
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
#673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ten III trymestr daje faktycznie popalić |
|
|
|
|
#674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#675 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
tak jak Halwaya mówi, szczególnie przy chodzeniu. Mam nadzieję, że się nie rozlecę do wtorku, bo wtedy wizytaCytat:
no właśnie, nam pomysły na sesję też przyszły po sesji
|
|
#676 |
|
Zadomowienie
|
![]() dzwoniła do mnie mama właśnie . Tata wczoraj jak juz wszystko przewieźliśmy nie odzywał się nic do mamy, dopiero jak sie polozyl do lozka to powiedzial ze mu smutno ,że się wyprowadziłam już całkowicie . ze jak jeszcze meble stały to jeszcze było ok a teraz mu jest smutno. no i mi tez ;((( poza tym nie mam juz gdzie ukladac rzeczy od Melci i musza niektore zostac w pudłach.
30.11.2012 r. - godz. 18:35 ,60 cm i 3800 g szczęścia |
|
|
|
#677 |
|
Zakorzenienie
|
dokładnie. Mnie to nawet nie tyle 3trymestr co ten 9 miesiąc, wylazły rozstępy, coś mnie boli, nie mogę się przekręcać, wstawać, sama nie wiem co mi jeszcze jest. A do tej pory kompletnie mi nic nie dolegało
|
#678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moim już przeszło ale mieli tak jeszcze z miesiąc po moim ślubie i wyprowadzce.masakra
|
|
|
#679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No, ale pamiętaj ważne jest utrzymywanie kontaktów ! Ja z rodzicami jestem non stop jak nie od telefonem to przyjeżdzamy nawet na chwilkę i oni nie zdążą zatęsknic
|
|
|
|
#681 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ogolnei cud miód i wogóle jak stara baba ach i jeszcze krew z dziąseł
|
|
|
|
|
#682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#683 | |
|
Zadomowienie
|
Witam sie popołudniowo
![]() ale naskrobałyście. ![]() Na początku dziękuję - halwaya, aerien83,Gabi2, dorcia2120, kia_mia, karolamankowa, judkama, agrafka85, gusiak23, happy_eve, natallkaa, marti86 - Tak, tak Nasza Halwaya ma rację - dzisiaj rozpoczynam nabijanie 40 tygodnia (pełne 39 tygodni za mną) ![]() A jutro dołącza Halwaya ![]() jo_manh - rozpoczęcia 35 tchappy_eve - rozpoczęcia 37 tcDeKajka- rozpoczęcia 38 tcKarla1983 - 34 tcCytat:
Tego się boję... ![]() Marti - ja kupiłam w aptece - mają napisane majtki siateczkowe i materiał jest jak takie kabaretki z dziurami (firma Horizon - one są wielorazowe - tzn. można prać). Ta'i - wczoraj chyba pytałaś się o to co na zaparcia - polecam śliwki. Na mnie najlepiej działają suszone. Po 3-4 godzinach po wszystkim. Mam nadzieję, że dobrze zapamiętałam że to Ty się pytałaś (jeśli nie to przepraszam) Muszę pomyśleć jaki tu termin do Waszej listy wybrać ![]() Mykam dalej - podczytam Was później.
Edytowane przez niteczka83 Czas edycji: 2012-10-23 o 14:57 |
|
|
|
|
#684 |
|
Zakorzenienie
|
obejrzę sobie "Lekarzy"
|
|
#685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#686 |
|
Zakorzenienie
|
oj moi to się cieszyli
zaraz z mojego pokoju powstała super sypialnia ![]() no ale mamy blisko do siebie, zawsze można się przecież odwiedzać itd a co na swoim to na swoim |
|
|
|
#687 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale mi tez jest smutno. Wszystko naraz... przeprowadzka i to co pisalam na fejsie i nie jest mi dzis za fajnie
30.11.2012 r. - godz. 18:35 ,60 cm i 3800 g szczęścia |
|
|
|
|
#688 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny z tymi tztami przy rodzeniu to nie chodzi mi o to zeby za wszelką cene był i koniec.... Chodziło mi o to, ze jak byłam gdzies ostatnio to jacyś chorzy ludzie, którzy porodu chyba nawet w tv nie widzieli, opowiadali takie historie, ze masakra... No i to mnie wkurza
no i te wszystkie skakania po brzuchach kleszcze vaacum itd... to kurde serio brzmi jak z jakiegos sredniowiecza :/
|
#690 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() klask i:![]() ![]() kla ski:![]() ![]() Kochane a co myślicie żeby dodać na pierwszą stronę linki do naszych relacji porodów? ![]() aaa i gdzie można poczytac relacje porodów wrześniówek ? mają takie cos?
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:52.

i mam wrażenie, że mały mi zaraz wypadnie. Macie coś takiego???

aaa mi pamietam ze sciskaly brzuch przescieradlem az sie baba na mnie kladla zeby szybko wyszla
Dajcie spokój z takimi metodami. W tych czasach żeby kobiety w bólach dzieci rodziły i jeszcze takimi metodami je wspomagać jak kleszcze czy próżnociąg. 

nie pamiętam tylko dlaczego, ale jestem pewna, bo jak ćwiczymy bezdechy, to zawsze położna mówi, nie zamykamy oczu
Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)

rozpoczęcia 35 tc

klask i: