|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł do kolejnej czesci ![]() |
|||
1. Maluchy nam powoli mówić zaczynają: bam, hau hau i daj ogólka wokoło się rozlegają. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
2.Biegamy, piszczymy, na szafki wchodzimy, nie możemy się doczekać sanek i zimy. |
15 | 35,71% |
3.Jestem już duży, biegam i mówię, lecz dalej mamę najbardziej lubię. |
0 | 0% |
4.Tańczą, w żłobku siedzą, mówią tata, mama, rośnie nam tak szybko gromadka kochana. |
1 | 2,38% |
5. Wyłażące zęby i rozbite nosy, takie są roczniaków z małym hakiem losy. |
15 | 35,71% |
6. Dwa lata temu byłem komórką, a dziś śmiało biegam po całym podwórku |
0 | 0% |
7.Czapa, szalik ciepłe butki, strój na zimę mam cieplutki |
3 | 7,14% |
8. Słówek znam już coraz wiecej, w parku coraz szybciej pędze. |
4 | 9,52% |
9. Roczek z górka liczę sobie wciąż zawracam mamie w głowie |
4 | 9,52% |
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4981 |
Zadomowienie
|
Dot.: Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011.
cześć
nie nadrobiłam.. od wczoraj rana zaległości w wątku wczoraj u nas jeszcze było słonecznie, więc korzystaliśmy nawet do lumpka skoczyłam ![]() ![]() wieczorem padłam jak mucha wraz z Dawidem a dziś też już raz spałąm, też z Dawidem podczas południowej drzemki - zresztą dzieć śpi nadal no własnie, jakiś taki senny się zrobił, leciutki stan podgorączkowy, a poza tym niby ok mamy dziś 8 dobę po szczepieniu, więc albo to skutek szczepienia albo zęby w natarciu zmykam do obowiązków, bo dzisiaj jestem w totalnym zaniedbaniu
#4982 |
Wtajemniczenie
|
Słoczneczko Zuza przez kilka tygodni nie dawała się kąpać. Płacz, prężenie, normalnie jakby ją woda parzyła. Przeszło z dnia na dzień, samo. Teraz za to nie chce, żeby ją wyciągać.
Może spróbuj z dużą ilością piany i kubeczkami do przelewania wody? Kuba ma opryszczkowe zapalenie gardła, to co 2 tygodnie temu Zuza - afty na gardle. Wczoraj do 2 w nocy zbijałam mu temperaturę, miał powyżej 39 stopni. Znowu tydzień w domu... zaczynam się przyzwyczajać - tydzień w przedszkolu/tydzień w domu.
![]() |
#4983 |
Wtajemniczenie
|
dziekuje, zawstydzilas mnie
![]() zapraszam https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...7#post37210297 |
![]() ![]() |
![]() |
#4984 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Bidulek! Chyba bolesne to to... |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4985 |
Zadomowienie
|
Edytowane przez mamad1 Czas edycji: 2012-10-23 o 13:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#4986 |
Zadomowienie
|
AgaG
Chleb dukanowy: 3-4 łyżki otrębów 15 łyżek zmielonych otrębów szklanka wrzątku 25 g drożdży 2-3 tabletki słodzika 3 żółtka 3 białka 1 łyzka jogurtu naturlanego zioła wg uznania sól Otręby zalac wrzątkiem i poczekac aż wchłoną wodę. Drożdże ze slodzikiem rozczynic w niewielkiej ilosci ciepłej wody i odstawić na 15 min. Do owsianki dodać sól, drożdże i zmielone otręby, wymieszac, przykryś i odstawicna 20 min. Jeśli ciasto jest bardzo rzadkie, dodać trochę otrębowej mąki. Dodać żółtka, jogurt, zioła (dla mnie idealne sa prowansalskie), ponownie wymieszać, przykryć i odstawić na kolejne 15 min. Ciasto wymieszać z ubitymi na sztywno białkami, przelać do formy (trumienka/keksówka), przykryś i odstawic na 30 min. Piec 35-40 min w 190 st. C. (ja piekłam za 2 razem 1 h i chleb był lepszy) Przepis z neta by Pinacoladaaa. |
![]() ![]() |
![]() |
#4987 | ||||||
Zakorzenienie
|
![]() Jak Domek? Lepiej? Cytat:
![]() I co? Dzwoniłaś do sklepu ponownie? Cytat:
![]() ![]() ![]() Śliczna fryzurka ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mi ta ciąża też zleciała BARDZO szybko ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Właśnie pamiętałam, że Dominik nie lubi jezdzic w wozku ![]() Witam, Dzieki za odp. odnosnie spacerow ![]() ![]() A na co Patik potrzebuje kciukow |
||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4988 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny mój B wczoraj zrobił 5 luźnych a dzisiaj juz 2.
podać mu coś czy czekać na rozwój wydarzeń? |
![]() ![]() |
![]() |
#4989 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zrobilam pizze wyszla pycha ![]()
![]() |
#4990 |
Wtajemniczenie
|
Blondynko nie mam pojęcia
![]() |
#4991 |
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Nie mam jak nadrobić, bo ostatnio dużo się dzieje na naszym szkoleniu ![]() ![]() Postaram się nadrobić co nieco, ale nie obiecuję wiele ![]() Za to się pożalę, że Amelka chora od soboty ![]() Ma wysoką gorączkę nie wiadomo od czego, od poniedziałku TZ biega z nią po lekarzach, wymęczyli ją już nieziemsko i jeszcze jutro kolejna tura badań ![]() ![]() ![]() Trzymajcie kciuki, żeby się jej poprawiło, bo lekarze nie mają pomysłu co to może być ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4992 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() agawoo - na pewno się poprawi Amelce i będziesz mogła dokończyć szkolenie. A jakie ma objawy? Nie martw się, mąż z mamą sobie poradzą i jak wrócisz mała będzie zdrowa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4993 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() o ten tutaj ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4994 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myśleliśmy na poczatku, że to przez ząbki, ale to za wysoka gorączka. Potem lekarz stwierdził, że może to być od gardła, ale laryngolog stwierdził,ze to nie od tego ![]() ![]() Jutro kolejne badania ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Muszę spadać ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4995 |
Zadomowienie
|
Hej mamuśki!
![]() ![]() ![]() Natka, nie dość że kombinezony i buty te same to jeszcze rozmiar stopy. ![]() ![]() Biedny Domek i biedna Ty. ![]() Brumku, ale elegancki Tymuś ![]() ![]() ![]() ![]() Co do spotkania, to zapraszam na kawę- również z chęcią bym Cię poznała. ![]() ![]() A z Piwnooką uda Wam się spotkać? ![]() ![]() Anka, hardkorowa z Ciebie mamuśka. ![]() ![]() Agula, ja również polecam odkrywczy domek na prezent ![]() Pieleszko, ale numer. Byłam przekonana, że Hania jest już zębata ![]() Wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy. Jeśli randkę zrobicie w Poznaniu to mogę Wam Hanię przypilnować. ![]() Patik, trzymam mocno. ![]() Aga, mi też pajac kojarzy się ze spaniem, ale to jednak jest dres- nie ma stóp i ma kaptur. ![]() ![]() Agawoo, objawy idealnie pod trzydniówkę podchodzą. Tylko lekarz by to chyba zauważył? Trzymam kciuki, żeby szybko przeszło. ![]() Blondynko, ja bym się wstrzymała z lekami.Dawaj dużo picia i może kleik ryżowy? A temperatury podwyższonej nie ma? Słoneczko, może spróbuj z jakąś ciekawą nową zabawką- tak jak Iustyna pisze np. kubeczki do przelewania. Ja polecam ośmiorniczki do wody, albo jakieś puste butelki po szamponach/odżywkach. ![]() Iustyna, biedny Kuba- zdrówka! ![]() Mnie też coś rozkłada, straszny suchy kaszel mnie męczy i katar. ![]() ![]() ![]() Edytowane przez marzena_S Czas edycji: 2012-10-23 o 16:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#4996 |
Wtajemniczenie
|
Wodaqua dziekuje
![]() Aha Antek spi bez niczego. Blondynko zawsze mozesz zadzialac probiotykiem, to nie zaszkodzi, a tylko moze pomoc. Agawoo ale dlaczego trzydniowka wydaje sie lekarce dziwna? Mi od razu przyszla na mysl, jak napisalas o wysokiej goraczce? Choc opcja, ze jest chora z tesknoty za Toba tez wydaje mi sie prawdopodobna. Trzymam kciuki, zeby cokolwiek to nie bylo, juz minelo. |
![]() ![]() |
![]() |
#4997 |
Zadomowienie
|
Mamad, świetny ten test- uśmiałam się.
![]() Za chwilę kończymy wątek ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4998 |
Zakorzenienie
|
dzięki za odp
![]() dzisiaj na spacerze B jadł ciastko i chyba za dużo ugryzł albo gdzieś mu się przykleiło.I jak puścił pawia to masakra.Cały wózek pływał ![]() ale przynajmniej wkońcu tapicerke wyprałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4999 |
Wtajemniczenie
|
Aha Justyna zdrowia dla Kuby! Alez chlonie choroby jak gabka. Cierpi bardzo?
Marzenko dla Ciebie tez zdrowka i oby Hania nie podlapala. A ze to dres, to nie kwestionuje, tylko tak jakos mam opory przed zakladaniem takich jednoczesciowych rzeczy takim dzieciakom. To przy okazji pokaz mi Hanie w dresiku, to moze zmienie zdanie, co do uzytecznosci ![]() ---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ---------- To ktora klepnie 5000? |
![]() ![]() |
![]() |
#5000 |
Zadomowienie
|
Blondynko, a może to jakiś wirus/zatrucie, że biegunka i wymioty? Czy ewidentnie ciacho? Zdrówka da Bruna.
![]() Aga, jutro cyknę fotę specjalnie dla Ciebie. ![]() ![]() Pisałyście o wadze dzieci, więc dzisiaj wrzuciłam Hanię na taką domową (sama stała) i wyszło... 12,5 kg. ![]() ---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ---------- JAAAA! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5001 |
Wtajemniczenie
|
Ja !!!!!
5000 KONIEC.... Edit: 5001 Marzena mnie wyprzedziła. Lecimy na kolejny... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:23.