Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013 - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-23, 16:44   #2611
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013

katherine271 Jakim cudem będąc w ciąży straciłaś pracę?! Chyba, że byłaś na śmieciówce?!

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 16:55   #2612
katherine271
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Katate Pokaż wiadomość
Próbuj wszystkich domowych dozwolonych sposobów i na pewno będzie dobrze A przede wszystkim co może pomóc to duuużo uśmiechu - tak mówi mój gin. Ja też się pochorowałam tak w 9/10 tygodniu i trzymało mnie ponad tydzień, ale dobrze się skończyło. I pamiętaj, ze mdłości dobrze wróżą
A czasami tak jest,ze musi najpierw być na maksa do d..py, żeby było lepiej
kocham Cię za te słowa, tego mi trzeba, racja uśmiech niezbędny, od razu mi lepiej jak sobie fajnie z kimś pogadam na przykład ale chwilami jak mi bebechy rozsadzają mdłości, gazowanią też jestem taką że za darmo by ogrzał chałupę i ta choroba to chwilami dół i żal ale oby tak było, początek do d a potem lepiej

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
katherine271 Jakim cudem będąc w ciąży straciłaś pracę?! Chyba, że byłaś na śmieciówce?!
nie, mam normalna umowę na czas nieokreślony, to długa historia ale w skrócie w firmie były spore zmiany, mój dział zamykany i miałam dostać inne stanowisko a dowiedziałam sie ze tak nie będzie i że szykują mnie od zwolnienia, do tej pory nie mówiłam o ciąży bo to było za wczesnie i nie chciałam żeby to miało na coś wpływ a teraz musiałam powiedzieć no i nie wiem jak to się rozwinie, mam nadzieję że prawo mnie uchroni i łącznie z macierzyńskim środki do życia mieć będę ale straciłam tą pracę bo wiem że powortu już mieć nie będę i takie dziwne to uczucie po tylu latach i jeszcze ostatnich nadziejach na lepsze stanowisko a tu zonk
katherine271 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 17:15   #2613
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
coś jeszcze poza tym muszę mieć? przez 5 lat pracy nigdy nie miałam l4 więc nie wiem
tyle
ja nie miałam bo też nigdy nie byłam na L4 no i musiałam iść po zwolnienie jeszcze raz, i teraz już mam zapisane w tel

vil tacy są starsi ludzie i nie przegadasz. JA to nawet nie mam zamiaru mówić że JUŻ mamy wózek bo by mnie chyba zlinczowali. Ale i tak bardzo współczuję ale i zazdroszczę - babci oczywiście. Bo ja nigdy dziadków nie miałam

adunia ja w moje "cudo" uwierzyłam w 10 tc jak zobaczyłam główkę i roczki. A tak to chyba to do mnie nie dochodziło jakoś nie mogłam uwierzyć że na prawdę się nam udało.

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
Ciągle bawi mnie to,że nawet bezdzietni ludzie daja mi rady(nie rób usg/czemu nic nie kupujesz/czemu kupujesz/nie wchodź na krzesło
oj tak ten typ jest najlepszy!!!
Stary 2012-10-23, 18:07   #2614
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes

hej dziewczyny
ja w wielkim stresie, jutro mam wizyte a w weekend troche plamiłam. Mam nadzieje to jednak nie wpłynęło źle na dziecko.

Dzisiaj też powiedzialam w pracy mojej Pani Dyrektor. Zadko się widzimy bo pracujemy w innych miastach ale jak była okazja to trzeba było powiedzieć. I jestem niesamowicie pozytywnie zaskoczona. Moje zdrowie najwaznijesze, pracą mam sie nie przejmować, dostane osobę do pomocy, wyjść na badania w każdej chwili mogę i wogole tak powinno być wszędzie.

Jak pomyślę, jakie miałam schody z pracodawcami w pierwszej ciąży, ile przez nich przepłakałam.. to myślę sobie jest jakaś sprawiedliwość na tym świecie.

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
adunia ja w moje "cudo" uwierzyłam w 10 tc jak zobaczyłam główkę i roczki. A tak to chyba to do mnie nie dochodziło jakoś nie mogłam uwierzyć że na prawdę się nam udało.

W 10 tygodniu można już kończyny obejrzec ? ( nóżki też ?) 10 tydzien od OM czy z faktycznych wymiarów ?
Stary 2012-10-23, 18:14   #2615
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Goffka Pokaż wiadomość
To Ty po tacie to masz
Najwidoczniej

Cytat:
Napisane przez katherine271 Pokaż wiadomość

nie, mam normalna umowę na czas nieokreślony, to długa historia ale w skrócie w firmie były spore zmiany, mój dział zamykany i miałam dostać inne stanowisko a dowiedziałam sie ze tak nie będzie i że szykują mnie od zwolnienia, do tej pory nie mówiłam o ciąży bo to było za wczesnie i nie chciałam żeby to miało na coś wpływ a teraz musiałam powiedzieć no i nie wiem jak to się rozwinie, mam nadzieję że prawo mnie uchroni i łącznie z macierzyńskim środki do życia mieć będę ale straciłam tą pracę bo wiem że powortu już mieć nie będę i takie dziwne to uczucie po tylu latach i jeszcze ostatnich nadziejach na lepsze stanowisko a tu zonk
Jesteś normalnie chroniona także spokojnie
Ja przypuszczam, że też nie mam powrotu do mojej pracy po urodzeniu dziecka - no ale coz siła wyższa... Nie ta to będzie inna. Nie zamartwiaj się na zapas. Najważniejsze jest Twoje i maleństwa zdrowie i spokój-)
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 18:24   #2616
NoBoTak
Rozeznanie

Po przeczytaniu Waszych wszystkich przygód z NFZ jestem normalnie załamana:/ Ja chodzę do swojej lekarki już 6 lat na fundusz właśnie i jestem bardzo zadowolona. A gdy poszłam jak dowiedziałam się, że jestem w ciąży to mimo iż była to tak wczesna ciąża, że nie założyła mi jeszcze nawet karty ciąży to pierwsze co to zapytała czy dobrze się czuję i czy nie potrzebuję zwolnienia. Gdy jej powiedziałam, że nie, to przypomniała mi że nie wolno mi dźwigać ani się przeciążać i czy jestem pewna, że nie chcę. Dała skierowanie na wszystkie badania i kazała przyjść za 3 tygodnie. Normalnie ręce opadają, że mój przypadek jest odosobniony, bo tak powinno być wszędzie! A Ci lekarze którzy tacy nie są powinni normalnie być zwalniani z pracy!
NoBoTak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 18:24   #2617
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
yeeep
i 29 mam usg juz te ważne
Boje się
ojejjjj... już no tak.. kurcze troszkę mnie zasmuciłaś, bo dopiero zdałam sobie sprawę, że też już się powinnam umówić na to badanie. Mój Gin polecił mi jakiegoś lekarza z innego miasta-podobno bardzo dobry. Tylko mam nadzieję, że jeszcze będzie miał dla mnie miejsce Jutro idę na wizytę do mojego to porozmawiam z nim na ten temat i zadzwonię do tamtego żeby się umówić.
Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Odebrałam w końcu z poczty komiks Olgi Wróbel "ciemna strona księżyca" Przeczytałam I trymestr i najbardziej podoba mi się scena jak kobieta siedzi na kibelku i wymiotuje - nad nią narysowany bobas i napis "im bardziej wymiotujesz, tym inteligentniejsze będzie Twoje dziecko" a kobieta sobie mysli 'błagam - niech to chociaż będzie prawda' Myslałam, że padnę ze śmiechu
Także teraz już nie marudzę tylko dzielnie wymiotuję
hahahha dobre tylko oby w moim wypadku się nie sprawdziło, bo jeszcze ani razu nie wymiotowałam. Choć czasem mało brakowało

Cytat:
To Ty po tacie to masz

co do tych wszystkich "złotych/dobrych" rad to mnie jakoś one nie ruszają, jednym uchem wpuszczam, drugim wypuszczam

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 18:41   #2618
sharpnowaja
Zakorzenienie

fajne filmiki:
jakie ciuszki wybierać dla noworodka (pod koniec programu) http://tvnplayer.pl/programy-online/...E07,10106.html

http://tvnplayer.pl/programy-online/...E04,10093.html cały program fajny ale najlepszy początek i końcówka

http://tvnplayer.pl/programy-online/...E01,10069.html nagradzanie dziecka (gdzieś w połowie ok 9 min), odstawienie pieluszki 16 min i później o kolce i bujaczki + foteliki

http://tvnplayer.pl/programy-online/...E03,10071.html dużo o niemowlakach

na dzisiaj tyle

---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ----------

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
Dzisiaj też powiedzialam w pracy mojej Pani Dyrektor. Zadko się widzimy bo pracujemy w innych miastach ale jak była okazja to trzeba było powiedzieć. I jestem niesamowicie pozytywnie zaskoczona. Moje zdrowie najwaznijesze, pracą mam sie nie przejmować, dostane osobę do pomocy, wyjść na badania w każdej chwili mogę i wogole tak powinno być wszędzie.
nie chciałabym Ci "krakać" ale ja od swojej usłyszałam to samo jak szłam na zwolnienie a później się oberwało innym parownikom że jestem gówniarą i jak w ogóle śmiałam iść na zwolnienie.
Cytat:
W 10 tygodniu można już kończyny obejrzec ? ( nóżki też ?) 10 tydzien od OM czy z faktycznych wymiarów ?
dziesiąty z jednego i drugiego. Ale widziałam tylko rączki, nóżek nie.
Stary 2012-10-23, 18:45   #2619
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
fajne filmiki:
jakie ciuszki wybierać dla noworodka (pod koniec programu) http://tvnplayer.pl/programy-online/...E07,10106.html

http://tvnplayer.pl/programy-online/...E04,10093.html cały program fajny ale najlepszy początek i końcówka

http://tvnplayer.pl/programy-online/...E01,10069.html nagradzanie dziecka (gdzieś w połowie ok 9 min), odstawienie pieluszki 16 min i później o kolce i bujaczki + foteliki

http://tvnplayer.pl/programy-online/...E03,10071.html dużo o niemowlakach
dziękujemy, dobra robota

Stary 2012-10-23, 19:02   #2620
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez adunia89 Pokaż wiadomość

No i witam nowe Mamusie, trzymam kciuki za wszystkie wizyty i za pawie oczko i jej obronę! Ja tego dnia będę miała wizytę, brrr...
dzięki będę 3mać kciuki za Twoje badania
pawie_oczko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 19:03   #2621
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

Hej Mamusie
A ja jutro mam usg i w koncu zobacze i uslysze serduszko
Dwa tygodnie temu bylo jeszcze za wczesnie i widzialam sam pecherzyk
Ale jakos ogarnia mnie lęk. Niby gin kazal sie niczym nie przejmowac i stwierdzil ze jest wszystko ok, ale jakos podskornie mam obawy. Czy oby na pewno wszystko jest ok

Zrobilam sobie nalesniki z nutella i tak sie najadlam ze az mi niedobrze.
Moze chociaz uda mi sie zwymiotowac, bo od poczatku ciazy jeszcze nie mialam okazji, a miloby bylo miec inteligentne dziecko

WYMIANKA
elizabarbara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 19:06   #2622
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Mogą Cię zwolnić tylko, jeśli ogłoszą bankructwo bądź grupowe zwolnienia. Oby tak się nie stało. Trzymam kciuki!

Cytat:
hej dziewczyny
ja w wielkim stresie, jutro mam wizyte a w weekend troche plamiłam. Mam nadzieje to jednak nie wpłynęło źle na dziecko.

Jak pomyślę, jakie miałam schody z pracodawcami w pierwszej ciąży, ile przez nich przepłakałam.. to myślę sobie jest jakaś sprawiedliwość na tym świecie.

Super reakcja dyrektorki.
A co do badania to się nie martw tylko ciesz, że zobaczysz swoją kruszynkę Zazdroszczę - ja jeszcze tydzień muszę czekać, oby szybko minął.

Ależ miałam straszny dzień dziewczyny. Okropnie się czułam. Dopiero teraz odżyłam trochę i mam zamiar zrobić leniwe, żeby jakoś wykorzystać przypływ normalnego samopoczucia.
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 19:07   #2623
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Katate Pokaż wiadomość
pawie_ oczko ja dopiero zauważyłam, że mamy taki sam termin Ja z USG też mam 28.IV i wg OM biorąc pod uwagę moje krótkie cykle też wychodzi 28! Ciekawe jak będzie w rzeczywistości
U mnie ciągle się to zmienia...., tzn OM miałam 27.07, wg kalendarza termin powinien być na 3.05, na pierwszym Usg wyszło na 28.04, a na drugim 26.04, a kiedy maluchy będą chciały wyjść to zobaczymy
Stary 2012-10-23, 19:12   #2624
NoBoTak
Rozeznanie

A ja mam pytanie z innej beczki Zainstalowałyście sobie jakąś "ciążową" aplikację na telefon?
NoBoTak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 19:13   #2625
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
to był 7 tydzień, powód nieznany, tak po prostu nie utrzymała sie, krwawienie, szpital ciąża zywa, stop krwawienia dom, dwa dni krwawienie szpital ciąża żywa, leżenie, leki a po dwóch dniach noc ból i koniec, już to odcierpiałam ale to rzutuje na mój strach w ciąży niezależnie od tygdnia w jakim jestem, mam córkę i całą ciążę w stresie byłam

a teraz własnie też ma stres bo leżę totalnie rozłożona chorobą, wczoraj byłam u gina, sam się zmartwił mówił ze wirus teraz to poważna rzecz a ja ciężko się lecze bez leków i tak leżę już 4 dzień i coraz gorzej i się martwię co dalej, ile można, mdłości non stop, teraz to, prace straciłam wczoraj, no dość mam i czuję się do niczego
z lepszych wieści wczoraj gin an szybo sprawdzał jak dzidizuś i ma się dobrze i ma 27 mm oby przetrwał to moje chorowanie i oby mi to przeszło
a, i dodam ze ja chodze na nfz i powiem Wam że choć ja mam szczególne fory bo gin to mój dobry znajomy ale on wszystkie babeczki super traktuje i od niego nie yjdziesz póki wszystko jasne nie bedzie nawet jeśli za drzwiami ludzie pomstują bo im się śpieszy, czasem taki cud się na nfz zdarza
Przykro mi z powodu straty... nie jestem w stanie sobie tego wyobrazić..
mam nadzieję, że Twoja fasoleczka jest silna i teraz wszystko przetrzyma cuda z nfz się zdarzają - ale te szczególne wyjątki ,ale to dobrze wiedzieć,że gdzieś tam faktycznie istnieją..
Stary 2012-10-23, 19:18   #2626
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elizabarbara Pokaż wiadomość
trzymam mocni kciuki
Stary 2012-10-23, 19:23   #2627
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

Cytat:
trzymam mocni kciuki
Dziekuje

WYMIANKA
Stary 2012-10-23, 19:23   #2628
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
tyle
ja nie miałam bo też nigdy nie byłam na L4 no i musiałam iść po zwolnienie jeszcze raz, i teraz już mam zapisane w tel
ja już mam zwolnienie na 3 tyg.
Stary 2012-10-23, 19:23   #2629
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Hej Mamusie
Dwa tygodnie temu bylo jeszcze za wczesnie i widzialam sam pecherzyk
Ale jakos ogarnia mnie lęk. Niby gin kazal sie niczym nie przejmowac i stwierdzil ze jest wszystko ok, ale jakos podskornie mam obawy. Czy oby na pewno wszystko jest ok

Moze chociaz uda mi sie zwymiotowac, bo od poczatku ciazy jeszcze nie mialam okazji, a miloby bylo miec inteligentne dziecko
ja też mam jutro wizytę już się nie mogę doczekać, idę z Tżcikiem, zaraz po pracy

mmm... naleśniki... uwieeeeelbiam

aaa i proszę sobie nie wkręcać negatywnych myśli

Stary 2012-10-23, 19:25   #2630
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
ja już mam zwolnienie na 3 tyg.

loney za Ciebie też trzymam kciuki
Stary 2012-10-23, 19:31   #2631
salviae
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez NoBoTak Pokaż wiadomość
A ja mam pytanie z innej beczki Zainstalowałyście sobie jakąś "ciążową" aplikację na telefon?
Ja zainstalowalam WomanLog Pregnancy, nic tam nie notuje bo mi sie nie chce, ale moge sprawdzic ktory tydzien jak zapomne, a pierwszego dnia kazdego tyg wyskakuje taki ufoludek na pasku i opis tygodnia
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 19:48   #2632
Goffka
Zakorzenienie

GG do Goffka

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
Ja zainstalowalam WomanLog Pregnancy, nic tam nie notuje bo mi sie nie chce, ale moge sprawdzic ktory tydzien jak zapomne, a pierwszego dnia kazdego tyg wyskakuje taki ufoludek na pasku i opis tygodnia
o Ty Ty tez masz dzidzie na maj??
Butowa moja konkurencjio

---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ----------

a ja zjadłam dzis gołabka z ziemniakami:P pozniej batonika i nastepnie omlet z dzemem
Dzis jakis dzien obzartucha mam
Goffka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 19:50   #2633
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
ja też mam jutro wizytę już się nie mogę doczekać, idę z Tżcikiem, zaraz po pracy

mmm... naleśniki... uwieeeeelbiam

aaa i proszę sobie nie wkręcać negatywnych myśli
Tak jest !

WYMIANKA
Stary 2012-10-23, 19:55   #2634
salviae
Zadomowienie

Cytat:
o Ty Ty tez masz dzidzie na maj??
Butowa moja konkurencjio

---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ----------

a ja zjadłam dzis gołabka z ziemniakami:P pozniej batonika i nastepnie omlet z dzemem
Haha mam może stopy spuchną w ciąży i się przeniesiemy na rozmiar z większa dostępnością
Mi jakiś tydzień temu minęły nudności i zaczęłam się obżerać czarno to widzę, mój obiad dzisiaj: fasolowa, sernik, fasolowa, snikers, jeszcze trochę fasolowej, a po 15 min płatki z mlekiem
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 20:06   #2635
Goffka
Zakorzenienie

GG do Goffka

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
Haha mam może stopy spuchną w ciąży i się przeniesiemy na rozmiar z większa dostępnością
Mi jakiś tydzień temu minęły nudności i zaczęłam się obżerać czarno to widzę, mój obiad dzisiaj: fasolowa, sernik, fasolowa, snikers, jeszcze trochę fasolowej, a po 15 min płatki z mlekiem
wygonia nas z tymi 37 ale kobietom w ciazy nie mozna odmawiac w kupie siła
Stary 2012-10-23, 20:17   #2636
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość

a patrzcie co znalazłam. aż miałam łzy w oczach

http://www.multimama.pl/index.php/ci...e-to-blizniaki
słodkie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
arghhhhh babcia mnie wyprowadziła znów z równowagi ... najpierw małe wprowadzenie: jedną babcię mam w Gliwicach, i jest przecudowna, a drugą na tym samym piętrze (kamienica jest własnością rodziny, jedno mieszkanie się zwolniło i my je dostaliśmy, za sąsiadów mamy pół mojej rodziny, ale np. z moim tatą potrafimy się miesiąc nie widywać, tak czasem wychodzi, więc nie jest to uciążliwe, a jak ktoś się stęskni, to wystarczy telefon, żeby wpaść na kawę). no i babcia siedzi całymi dniami w domu, bo jest schorowana, i wtrąca się we wszystko. wcześniej, jak pracowałam, to zaglądałam do niej raz-dwa razy w tygodniu na godzinę, robiłam zakupy (ciągle mnie w domu nie było) a teraz miesiąc temu mnie wkurzyła strasznie i nie miałam humoru i ochoty jej odwiedzać, no ale dziś przyszła pogadać, i oczywiście jest teraz jeden temat - ciąża i dzieci. tego mi nie wolno, na to mam uważać, bo w tv mówili to i to ... ale dziś przegięła, bo mówiła że widziała gdzieś ładne wózki, ja jej mówię, że mamy już wybrany, no i dyskusja, że po co mi wózek i mebelki, póki dziecka nie ma na świecie ... że dziecko ze szpitala się zawija w kocyk i wiezie do domu, a po co łóżeczko, jak noworodka się kładzie gdziekolwiek i śpi (tak, najlepiej na stole) i że oczywiście zrobimy po swojemu (oczywiście !!!) ale mamy nauczyć się w końcu słuchać starszych i mądrzejszych, itp itp. " a kupowanie wózka dwa miesiące przed porodem to w ogóle głupota, nie macie na co pieniędzy wydawać?!" jeden pożytek, że mi receptę napisała, bo jest lekarzem emerytowanym a mi nie starczy leku do wizyty u gin wyrodna wnuczka ze mnie
Babcie są czasem najgorsze
Cytat:
Napisane przez adunia89 Pokaż wiadomość
Mam pytanie - czy któraś z Was próbowała imbir na mdłości? Bo na mnie nic innego nie działa, jak mdli to po całości, nawet porządnie wykasłać się nie mogę, bo zaraz mnie cofa

A tak poza tym to muszę przyznać się Wam, że strasznie Wam zazdroszczę tej radości z ciąży... Wiadomo, że są czasem stresujące momenty, ale ja zaczynam się obwiniać, że w ogóle nie przywiązuję wagi do swojego obecnego stanu, boje się przywiązać do tego Maleństwa, że ten ktoś na górze znów zabierze mi całe moje szczęście. Mam nadzieję, że za miesiąc będzie mnie tu więcej, bo umówiłam się na 21.11 na genetyczne do Łodzi... Już cała się trzęsę
Ja nie próbowałam imbiru bo takie mocniejsze mdłości miałam ze 2 razy i jakoś daję radę

Nie dziwię Ci się kochana, po tym co przeszłaś.... Ja sama drżę o naszego Malucha i mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze
Cytat:
Ja z zakupami ubranek itp czekam do stycznie Wtedy tez wyprzedaze beda hehehehe
A tak serio wole wstrzymac sie z zakupami zeby nie zapeszać(niby nie wierze w zabobony ) ale losu wole nie kusić
Ale czy to nie będą wyprzedaże ciuszków grubszych, zimowych?

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Odebrałam w końcu z poczty komiks Olgi Wróbel "ciemna strona księżyca" Przeczytałam I trymestr i najbardziej podoba mi się scena jak kobieta siedzi na kibelku i wymiotuje - nad nią narysowany bobas i napis "im bardziej wymiotujesz, tym inteligentniejsze będzie Twoje dziecko" a kobieta sobie mysli 'błagam - niech to chociaż będzie prawda' Myslałam, że padnę ze śmiechu
Także teraz już nie marudzę tylko dzielnie wymiotuję
nieźle to moje będzie mało inteligentne
Cytat:
ja w sumie dziś myślałam, że zwymiotuję ale nic z tego
Cytat:

gołąbka

Witam wieczorową porą
Byłam dziś u przyjaciółki na pysznym żurku i makaronie ze szpinakiem oglądałyśmy nasz film ze studniówki, wzięło nas na wspominki

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 20:19   #2637
Goffka
Zakorzenienie

GG do Goffka

XxXJuSstiii
tak , ale mozesz kupic cos fajnego na pozniej za np 10zł nie 60 a spiochy itp tez beda przeciez

Moje wogole nie bedzie inteligentne;( buuu ani razu mi sie nie udalo to chyba ide dalej sie obzerac a moze cos wyjdzie

Edytowane przez Goffka
Czas edycji: 2012-10-23 o 20:20
Stary 2012-10-23, 20:22   #2638
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
loney za Ciebie też trzymam kciuki
dziękuję

Cytat:
Tak jest !
noooo i będę tego pilnowała !

Stary 2012-10-23, 20:24   #2639
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
XxXJuSstiii
tak , ale mozesz kupic cos fajnego na pozniej za np 10zł nie 60 a spiochy itp tez beda przeciez

Moje wogole nie bedzie inteligentne;( buuu ani razu mi sie nie udalo to chyba ide dalej sie obzerac a moze cos wyjdzie
No w sumie też prawda Może coś się upoluje

----

A pochwalę się jeszcze, że mamy dziś równo 10tc

Edytowane przez XxXJuSstiii
Czas edycji: 2012-10-23 o 20:26
XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 20:32   #2640
Goffka
Zakorzenienie

GG do Goffka

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
No w sumie też prawda Może coś się upoluje

----

A pochwalę się jeszcze, że mamy dziś równo 10tc
Gratulejszyn

umnie zblizamy sie do konca 3 miesiaca i poniedziałek usg eh stresik lekki bo to pewnie genetyczne i serce zobacze i nogi jak wczesniej bylam to nie wiem czy było serduszko niby w karcie ciazy mam wpisane tetno płodu ale nikt mi nic nie mowil ze to serduszko
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości