Co byście mi doradziły?;) - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-10-23, 18:31   #1
anras21
Przyczajenie

Co byście mi doradziły?;)

Cześć, otóż pewnie wyolbrzymiam, ale kto pyta nie błądzi Sytuacja tyczy się mnie o znajomego, nazwijmy go X. Znamy się od jakiegoś 1,5 roku, ale w sumie od jakichś 6 miesięcy mamy lepsze relacje. Od pewnego czasu jestem w nim zakochana. Lecz nie wiem, czy on czuje coś do mnie i jak mu dać znać, że chcę czegoś więcej, nie zapytam go o to czy coś w tym stylu, ponieważ boje się że to, co narazie między nami jest się zepsuje a zależy mi na nim.. Otóż X zawsze mnie słucha, nieraz jak jesteśmy w gronie znajomych, ktoś do niego coś mówi a on nie zwraca uwagi i w tym samym czasie ja coś powiem, to on od razu mnie słucha i się patrzy. Tak, wiem że to niewiele znaczy ale chce to opisać jak najdokładniej. Nasze najczęstsze spotkania, to spotkania na przerwach w szkole. Często z nim gadam, chociaż nie zawsze bo on tez dużo czasu przebywa wśród swoich innych znajomych, a ja swoich. Chcę się z nim spotkać, chociaż nie mam szczególnie jak tego mu zaproponować, bo on mało kiedy przesiaduje na Facebooku, gg prawie wcale a w szkole jak już gadamy to jest trochę więcej osób a przy kimś nie chciałabym, żeby sobie nie wymyślali i nie nie '' dręczyli '', że coś do niego czuję Narazie chce to zachować w tajemnicy. I nie wiem, czy jak już mi się uda to spotkanie zorganizować, mam mu jakoś dać do zrozumienia, że coś o niego czuję? Zawsze chciałam się do niego przytulić, ale boje się jego reakcji.. nie wiem. Co mi doradzicie, jak zbliżyć go do siebie? I kompletnie nie wiem jak się przy nim zachowywać, aby nie wyjść na głupią, bo jak go widzę nie wiem co robić .

---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ----------

50 odwiedzin i nic?

Edytowane przez anras21
Czas edycji: 2012-10-23 o 18:30
anras21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-23, 19:14   #2
Dotka90
Zakorzenienie

Dot.: Co byście mi doradziły?;)

Zaproponuj kino
Nie mów, że NIGDY nie jesteście sami, chociażby przez 2 minuty?
Powiedz po prostu 'grają teraz nowy dobry film [tu nazwa], może byś poszedł ze mną?'
A jak się zachowywać? NORMALNIE, bo pomyśli, że jakaś napalona wariatka jesteś
A jak będzie Cię chciał przytulić, to to zrobi sam
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-23, 19:17   #3
justsmilee
Raczkowanie

zgadzam się z koleżanką wyżej. Zaproponuj spotkanie/kino/czekoladę po szkole I przede wszystkim wrzuć na luz, jak ma się coś między wami dziać to się stanie.

ślub cywilny - 23.02.2013
ślub kościelny - 17.08.2013
justsmilee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-23, 19:40   #4
ewa102
Zadomowienie

Poproś go o pomoc w nauce? [jesli wiesz ze z czegos jest dobry]

Akcja "pokaż kolana!"

czas: do maja

cel: ćwiczyć,ćwiczyć,ćwiczyć !

15km
ewa102 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-23, 19:46   #5
anras21
Przyczajenie

No właśnie jakoś nigdy nie ma czegoś takiego, że jesteśmy sami, bo przeważnie chodzę z moimi dwiema przyjaciółkami, a jak nie z jedną, to z drugą i on też najczęściej chodzi z kolegami. Jedyne wyjście to czekać, aż wejdzie na komputer, albo właśnie jak będziemy sami.. Dzięki za rady
Stary 2012-10-23, 19:52   #6
pierniczek_
Rozeznanie

Kino to dobry pomysł. A masz jego numer telefonu? Może zadzwoń do niego/napisz sms zamiast czaić się na gg.
pierniczek_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-23, 19:53   #7
gosia261282
Gang Iren

Ja bym sprobowala poflirtowac z jego kumplem i zobaczyc jaka bedzie jego reakcja...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-10-23, 19:57   #8
anras21
Przyczajenie

Mam jego numer, ale nie jestem pewnie czy to nie stary, jutro się zapytam czy ma nowy i jak coś, zapytam, czy mi poda aktualny
Stary 2012-10-23, 21:34   #9
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anras21 Pokaż wiadomość
No właśnie jakoś nigdy nie ma czegoś takiego, że jesteśmy sami, bo przeważnie chodzę z moimi dwiema przyjaciółkami, a jak nie z jedną, to z drugą i on też najczęściej chodzi z kolegami. Jedyne wyjście to czekać, aż wejdzie na komputer, albo właśnie jak będziemy sami.. Dzięki za rady
To się wreszcie od nich odklej
Może on sam by chętnie do Ciebie zagadał, ale nie ma jak tego zrobić, bo ciągle wisicie z koleżankami na sobie
Stary 2012-10-24, 18:05   #10
Clemence
Zakorzenienie

Ja wtedy zrobilabym prosta rzecz-zdobyla jego nr telefonu
I masz z głowy sprawe

---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ----------

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
To się wreszcie od nich odklej
Może on sam by chętnie do Ciebie zagadał, ale nie ma jak tego zrobić, bo ciągle wisicie z koleżankami na sobie
Dobra rada,czesto tak jest;D

'But know this...I'm only judged by one Power, and I serve HIM.. !

<3
Clemence jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-25, 18:03   #11
anras21
Przyczajenie

Dziś się z nim nie widziałam, a wczoraj tylko się przywitaliśmy i tam gadaliśmy z 5 sekund, ale o numer zapomniałam zapytać. Spróbuję się z nim umówić, a co dalej? I lepiej na tym 1 spotkaniu na pożegnanie zwykłe ' cześc' czy coś więcej? Bo nie wiem czy nie robić tych ' kroków' za szybko, żeby coś poszło nie tak.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-25, 20:36   #12
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Cytat:
Napisane przez anras21 Pokaż wiadomość
Dziś się z nim nie widziałam, a wczoraj tylko się przywitaliśmy i tam gadaliśmy z 5 sekund, ale o numer zapomniałam zapytać. Spróbuję się z nim umówić, a co dalej? I lepiej na tym 1 spotkaniu na pożegnanie zwykłe ' cześc' czy coś więcej? Bo nie wiem czy nie robić tych ' kroków' za szybko, żeby coś poszło nie tak.
Kino/ spacer/ herbata to są świetne pomysły.
Nie spinaj się czy masz robić kolejny krok, sama zobaczysz jaka będzie sytuacja na froncie. Czy będzie chciał Ci dać buziaka na pożegnanie w policzek, czy będzie chciał Cie przytulić. Ja bym się nie wychylała przed szereg. Zobacz co on zrobi.

A jeśli chodzi o koleżanki to może dobrze byłoby czasami pochodzić bez nadmiernego bagażu po szkole.

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-26, 01:59   #13
ciekawska90
Raczkowanie

Rozmawiaj z nim jak najwięcej,nie unikaj go,ale nie podawaj też mu wszystkiego na tacy,flirtuj z Nim gestami (wykorzystaj to,ze jesteś kobietą i masz przewagę) ale pamiętaj - nie narzucaj się bo Faceci tego nie lubią.Ja bym o spotkanie nigdy pierwsza nie poprosiła o numer tel.też nie.Nie wiem czy wiesz,ale jeśli facetowi zależy to zrobi wszystko żeby Cię zdobyć Bądź sobą.Taka złota sprawdzona rada.

Edytowane przez ciekawska90
Czas edycji: 2012-10-26 o 02:01
ciekawska90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-06, 16:19   #14
anras21
Przyczajenie

Nie wiem, czy sobie odpuścić.. Pisałam do niego przedwczoraj( zdobyłam nr ;D), zeby przyniósł mi książkę od rosyjskiego ( pozyczałam mu, bo czegoś tam nie miał uzupełnionego). Odpisał że wie, pamięta. A wczoraj napisałam do niego '' hej '', po południu i wieczorem, ale nie odpisał. I nie chce już do niego pisać, bo widzę, że nie chciał chyba mi odpisać, a nie cche się też narzucać
Stary 2012-11-06, 17:12   #15
ARAKSJEL
Hrodebert

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Ja bym sprobowala poflirtowac z jego kumplem i zobaczyc jaka bedzie jego reakcja...
Świetny pomysł istnie kobieca logika .
ARAKSJEL jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-06, 17:52   #16
Atomoowka
Wtajemniczenie

A może nie miał nic na koncie i dlatego nie odpisał?

Wytłumacz mi jedno wysłałaś mu dwa esy o treści " hej" jeden popołudniu drugi wieczorem ? Dziwisz się, że nie odpisał?
Szczerze ja też bym pewnie nie odpisała na taką wiadomość

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca
Atomoowka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-06, 17:55   #17
anras21
Przyczajenie

No nie wiem, chyba miał coś na koncie skoro dzień wcześniej mi odpisał?
Sorry, pomyliło mi się, miałam napisać że popołudniu napisałam '' hej '' a wieczorem, czy wejdzie na face popisać, bo nie mam co robić.
Stary 2012-11-06, 18:23   #18
just_me
Zadomowienie

wiesz co... ja kiedys tez posluchalam jakichs mądrych rad i zaprosilam chłopaka do kina. Bylam wtedy bardzo młoda i od tej pory wiem ze TO NIE JEST DOBRY POMYSŁ. To byla najgłupsza rzecz jaką mogłam zrobić. Nie pros go do kina bo sie wystraszy i ucieknie. DUUUUZO lepszy jest pomysl z nauka, zeby CI cos wytlumaczył. I jak chcesz do kina to mozesz zasugerować coś w stylu "grają nowego bonda bardzo bym chciala zobaczyc, ale nie mam z kim". Jak bedzie chcial to sam wyczuje aluzje i CIe zaprosi, jesli milczeniem to zbyje to znaczy ze nei chce isc do kina. To jest głupie wyskakiwanie do prawie obcej osoby "hej pojdziesz z emna do kina?". tak robią faceci, nie dziewczyny.
uzależnianie się od nich jest... głupotą."

co Cię ujęło/ujmuje w TŻ?
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=497112
just_me jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-08, 15:50   #19
anras21
Przyczajenie

Coraz więcej ze sobą gadamy
Chce go zaprosić na dwór, na spacer, myślicie że to dobry pomysł? Bo nie wiem, czy sama to zaproponować.
Stary 2012-11-09, 04:41   #20
Dotka90
Zakorzenienie

Jasne
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości