|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#241 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Offtopowe zapuszczanie,XLVII- Chociaż liście z drzew spadają, włosy nam nie wyp
ide spac bo robie sie glodna
![]() Dobranoc
|
|
|
|
#242 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Offtopowe zapuszczanie,XLVII- Chociaż liście z drzew spadają, włosy nam nie wyp
Cytat:
Spoko, jak coś to mu pokaż, no problem. Z tą marmoladą wychodzą mega Cytat:
![]() Mi póki co zrobiło się niedobrze, chyba za dużo zjadłam
|
||
|
|
|
#243 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja już po. Mam mieszane uczucia. Mam nadzieję, ze dzisiejsze zajęcia wyglądały jak wyglądały, dlatego, ze to było dla wszystkich wprowadzenie. Poza mną, nikt nie miał zupełnie do czynienia z jogą. A ja też niewiele liznęłam. Nie byłam zachwycona, bo ja chcę potu, wysiłku, rozciągania, zmęczenia. Ale nic z tego nie było. Zdziwiło mnie też to w jaki sposób wykonywaliśmy ćwiczenia. Ekspertem nie jestem, ale nie było to wszystko robione tak jak ja to robiłam wcześniej. Ale tak czy siak, podobało mi się i będę chodzić. Może to niezbyt wymagająca joga ale jednak joga. ![]() Ja jutro będe robić podobne tylko nadziewane orzechami pekanowymi i syropem klonowym Cytat:
Cytat:
Jestem zadowolona bardzo. Odkleił mi się raz, jak naklejałam na ranie. Na ramieniu źle się trzyma. Teraz naklejam na pośladek i jest git. Brud niestety sie zbiera. Dookoła robi się czarna otoczka, na kleju, który przykleił do skóry. Ale to można usunąć wacikiem ze spirytusem czy tonikiem. Plaster też się brudzi tak 3 mm dookoła. Zrobiłabym zdjęcie jak to wygląda po kilku dniach noszenia, ale akurat mam przerwę. Czyli może w przyszłym tygodniu.
|
|
#244 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
|
|
|
|
#245 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#246 |
|
Zakorzenienie
|
tylko trzeba pamiętać że plaster też nie omija w stu procentach wątroby.
---------- Dopisano o 07:23 ---------- Poprzedni post napisano o 07:21 ---------- no i trzeba pamiętać żeby nie naklejac ciągle w tym samym miejscu,żeby było dobre wchłanianie. Teoretycznie mają większą skuteczność niż tabletki,bo mniejsza możliwość bledu w stosowaniu
|
|
|
|
#247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
" Nie umiałabym mu zaufać Wiem, że to takie głupie myślenie, po prostu jakoś mnie to odpycha
|
|
#248 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj miałam gościa w kuchni - nietoperz nam wleciał przez okno i sobie wisiał na firance
A mieszkam w wieżowcu, prawie na samej górze. W życiu bym nie przypuszczała, że może się pojawić. ![]() Tata przeprowadził akcję ratunkową i go położył na parapecie za oknem.
|
#249 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
U mnie na siłowni też jest joga, podobno świetnie prowadzona. Może jeszcze ta Twoja się "rozkręci" Cytat:
|
|
#250 |
|
Zakorzenienie
|
kiedyś miałam podobną sytuację w pracy, ale w środku dnia! Mamy spory półmrok w barze i zamiatam sobie po sobocie, 15 w nd, a coś mi migło. No ptak pewnie, no w☠☠☠☠iona odrazu bo obsrane wszystko będzie. Jak zorientowałam się co to schowałam się za barkiem i czekałam na akcję ratunkową. Nie wierzę w bajkę by wplątywały się we włosy, ale czemu od razu to sprawdzać?
|
|
|
|
#251 |
|
Zakorzenienie
|
mi raz w lesie przeleciał tak nisko, że zahaczył o włosy
![]() A innym razem walnął mi o szybę samochodu
|
#252 |
|
Zakorzenienie
|
Mój kuzyn kiedyś jednego zgniótł oknem - chciał zamknąć, a on siedział jakoś przy framudze i bach! po nietoperzu.
|
#253 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
o tak te marmolady sa mega a najlepsza rozana w goracych paczkach![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#254 |
|
Konto usunięte
|
Cześć
Niby sobie coś tam ćwiczysz, nie wychodzi Ci za bardzo, a przychodzisz na następne zajęcia i łał, udało się, nie wiadomo skąd To nie jest gimnastyka, że masz się tylko spocić, porozciągać, wymęczyć, to jest medytacja w ruchu, której skutkiem ubocznym jest zadbane ciało Nawet w takich prostych, powolnych asanach możesz dać z siebie 100% , ile dasz, tyle z tego wyciągniesz. w każdym razie super, że masz tą jogę |
|
|
|
#255 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz to już muszę zrobić ciastka
|
|
|
|
|
#257 |
|
Raczkowanie
|
n0emi
nie chcę Cię martwić ale w zasadzie wszystko jest metabolizowane przez wątrobę, czy weźmiesz anty doustnie czy przykleisz - jeden pies. Mam koleżankę, która najpierw brała doustnie a potem kleiła. Po którymś miesiącu klejenia zaciążyła i to był szok. ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- mnie raz w pracy wleciał nietoperz, byłam po godzinach i sama - wyobraźcie sobie co przeżyłam. Bałam sie tym bardziej bo miałam wtedy długie włosy i nie chciałam aby mmie sie zaplątał. Poza tym od nietoperza można najłatwiej wścieklizną się zarazić.
|
#258 |
|
Konto usunięte
|
Nie ma ciepłej wody, a muszę umyć włosy
|
|
|
|
#259 |
|
Raczkowanie
|
|
#260 |
|
Zadomowienie
|
Moja mama używała plastrow i strasznie narzekała, bo wyglądały nieestetycznie, bo się odklejały. Na początku nosiła na ramieniu potem nad posladkiem.
Co do nietoperzy, pamietam jak byłam młodsza i odwiedzałam koleżankę z typowego osiedla. Ich tam było pełno! Bawilysmy się z nimi xD rzucalysmy żółtą piłką tenisową w niebo i one tak ślicznie latały dookoła niej
|
#261 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli w sumie to nie jest takie zle... skoro dodatkowo da sie umyc ![]() A jak praktycznie to wygglada?? nie zaczepiasz ubraniem?? raczej nie ma szansy sie latwo odkleic? A jak cenowo?? Podobnie do tabletek?? Cytat:
Jeszcze o takich rzeczach nie wiem, dopytam ginka. Zreszta dopiero jak znajde prace moge zaczac o tym myslec. Cytat:
Niektorzy biorac tabletki musza dodatkowo uzywac gumek Ja wiem ze ani ja ani TŻ nie bedziemy miec problemu z panika.Zreszta tak jak Agusia pisala jest to metoda skuteczniejsza z tego wzgledu, ze przyklejasz chyba raz na iles tam tyg, a tabsy bierzesz codziennie. Dodatkowo np. dostajesz sraczki , wymiotujesz po wzieciu anty i nie wiesz czy zdazyla sie wchlonac czy nie Ale mimo wszystko tabsy bardzo lubilam ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Dziewczyny dlatego prosilam tylko o opinie co do praktycznosci. To jest normalne ze kazdy wybiera sobie forme antykoncepcji, ktora jest dla niego najodpowiedniejsza. Jedni powiedza, ze gumki sa bleeee - inni ze od tabletek sie tyje i wiele innych... A to ze ktos zachodzi w ciaze mimo brania srodkow to przeciez jest normalne, bo zadna metoda nie daje 100% ochrony, ale najczesciej jest to wina zlego przyjmowania anty. I pierwsze co wklepalam w google: Co to jest efekt pierwszego przejścia Z punktu widzenia kobiety najważniejszą przyczyną stosowania plastrów jest wygoda natomiast gdy popatrzymy na problem z punktu widzenia lekarza objawia się o wiele bardziej istotny powód takiego postępowania. Organizm ludzki zbudowany jest w taki sposób, że każda substancja jaką zjemy zanim dostanie się do krwioobiegu musi trafić na kontrolę do wątroby. Wątroba jako główne centrum detoksykacji (usuwania trucizn) rozkłada te substancje, które uzna za niebezpieczne. Jest to naturalny mechanizm chroniący nas przed zatruciem. Hormony w pigułkach antykoncepcyjnych podlegają efektowi pierwszego przejścia bowiem są podawane doustnie. Oznacza to, że zanim zaczną działać muszą przejść przez wątrobę, która rozkłada tyle hormonów ile zdoła. 98% hormonu z pigułki zostaje rozłożone a tylko 2% spełnia swoje zadanie. Te 98% podawane codziennie stanowi ogromne obciążenie dla wątroby. Po wielu latach obciążanie tego organu dodatkową pracą może prowadzić do niewydolności, marskości czy innych chorób. Podawanie substancji przez skórę sprawia, że omijają one wątrobę i efekt pierwszego przejścia nie ma miejsca. Pozwala to uniknąć obciążenia naszego centrum detoksykacji i uchronieniem pacjentki przed groźnymi powikłaniami. Wszystko to sprawia, że plastry stają się coraz popularniejszą metodą podawania leków. Wiem ze nie jestem lekarzem, ale moim zdaniem ma to sens ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Cytat:
czasem przy moim domu tez przelatuja brrr
|
||||
|
|
|
#262 | |
|
Konto usunięte
|
Hej!
. Zasnęłam może o 5 rano . Nie wiem dokładnie. Wiem ,że słyszałam rano rodziców ,którzy wychodzili do pracy. ![]() ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Twoje to na bogato ![]() Hej Co u Ciebie? Świetne są też z nią naleśniki |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#264 |
|
Konto usunięte
|
Czas na śniadanko
.
|
|
|
|
#265 |
|
Zakorzenienie
|
o jaaa Miki, ale narobilas mi ochoty na nalesniki
|
|
|
|
#266 |
|
Zakorzenienie
|
aż zjadłam przez to omleta z dżemorkiem na śniadanie
|
|
|
|
#267 |
|
Zadomowienie
|
Ja zaraz mozarelke z pomidorkiem i ogórkiem na kanapkach wsunę
wczoraj zrobiłam ciasto snickers i tezeje w lodówce
|
#268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja kromale z marmoladą
|
|
|
|
|
#269 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#270 |
|
Raczkowanie
|
A ja oglądam filmiki na wykładzie z geografii , zaciekawił mnie filmik o łysieniu androgenowym , nawet sie troche przestraszyłam bo mnie lecą włosy od 3 miesięcy . Myślałam że to przez 2 antybiotyki które brałam w lipcu , ale teraz mam wątpliwości i jestem lekko przerażona 0.0
---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- Myśle czy też tabletki anty mogą spowodowac wypadanie włosów ..;/
"Nigdy nie pozwól, aby ci ktoś wmówił, że nie możesz czegoś zrobić Jeśli masz marzenie, musisz je chronić. Ludzie nie potrafią sami czegoś zrobić, więc mówią, że ty też nie możesz. Jeśli czegoś chcesz, to zdobądź to. Kropka." Podcinanie końcówek : 10.11 .2012 Farbowanie; 12.10.2012 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:29.

o ta torebka z tego postu

61.5 -66.5 ... 70 -73-75 - 77- 79,5 - 80
- 82
15.04.2013

podpis ma mieć 300 znaków, przecież to tyle co nic 

teraz to już muszę zrobić ciastka
- sierpień 2011
. Zasnęłam może o 5 rano