|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4951 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIV
Dziewczyna ja tak z innej beczki..robi ktoras sama sushi?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4952 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIV
Cytat:
Szybkie do zrobienia są szaszłyczki albo po prostu możesz upiec udka w piekarniku, do tego jakieś bagietki czy chlebek, sałatki i już ![]() Pięknie rośnie ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37216968] W sobotę chcę przygotować arabską kuchnię, falafele, hummus, ciastka chałwowe i jeszcze jakieś inne rzeczy. [/QUOTE] Nigdy takich rzeczy nie jadłam, aż jestem ciekawa jak to się robi, no i jak smakuje ![]()
![]() |
#4953 |
Wtajemniczenie
|
łoooo Ty niedługo rodzisz
![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37216968] W sobotę chcę przygotować arabską kuchnię, falafele, hummus, ciastka chałwowe i jeszcze jakieś inne rzeczy.[/QUOTE] kusisz, ani jednej potrawy nie jadłam ![]() suszę paznokcie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4954 |
Konto usunięte
|
Falafele to takie pulpeciki z ciecierzycy i sezamu, hummus to taki krem również z ciecierzycy i tahini (pasty sezamowej), ciasteczka chałwowe robi się jak normalne kruche ciastka, tylko, że z dodatkiem tahini, która nadaje chałwowy smak.
A no i mam herbatkę jaśminową. Pewnie jeszcze kilka innych rzeczy wymyślę, bo mam całe mnóstwo przepisów. Tylko zataru brak ![]() Zatar to mieszanka przypraw, można je jadać tak, że macza się chleb w oliwie i w tych przyprawach, smakuje to obłędnie. Potrawy z ciecierzycy są pyszne, ale radzę uważać z ilością, bo boli brzuch ![]() Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2012-10-23 o 20:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#4955 |
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37218458]Falafele to takie pulpeciki z ciecierzycy i sezamu, hummus to taki krem również z ciecierzycy i tahini (pasty sezamowej), ciasteczka chałwowe robi się jak normalne kruche ciastka, tylko, że z dodatkiem tahini, która nadaje chałwowy smak.
A no i mam herbatkę jaśminową. Pewnie jeszcze kilka innych rzeczy wymyślę, bo mam całe mnóstwo przepisów. Tylko zataru brak ![]() Zatar to mieszanka przypraw, można je jadać tak, że macza się chleb w oliwie i w tych przyprawach, smakuje to obłędnie.[/QUOTE] ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4956 |
Zakorzenienie
|
Perse czarujesz z tymi potrawami. Szkoda, że nie znam nikogo kto by mi tak ugotował
![]()
#4957 |
Zakorzenienie
|
ja. choc zazwyczaj mistrzem ceremoni jest moj brat - milosnik.
![]() ![]() Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2012-10-23 o 20:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#4958 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zosia już gotowa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4959 |
Zakorzenienie
|
Chyba powoli Inutil by mogła nowy wątek zakładać
![]()
#4960 |
Zakorzenienie
|
Polecisz dobre skladniki? Ja chce zrobic pierwszy raz;-)Kocham sushi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4961 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wierzę w to ![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37216968] W sobotę chcę przygotować arabską kuchnię, falafele, hummus, ciastka chałwowe i jeszcze jakieś inne rzeczy. [/QUOTE] ![]() ![]() ![]() eseska, panika- gatuluję Maleństw ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4962 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czytam was cały czas na telefonie
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- ESESKA super źe wszystko ok ![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4963 | |
Zakorzenienie
|
ale o firme pytasz?!
my robimy z lososiem, awokado, ogorkiem, krewetkami, tunczykiem (platy), wszystko i tak zalezy od tego czy ryz chce wspolpracowac czy nie i czy noz jest naprawde ostry ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4964 |
Zadomowienie
|
Wiem
![]() Chciałam Was jeszcze o coś zapytać bo nie mam w sumie kogo... Czy po poronieniu też miałyście problemy z cerą i wypadającymi włosami? Ja nie mogę sobie poradzić- włosy lecą mi garściami, z cerą nigdy nie miałam problemów a teraz tak mi wysypało prawą stronę twarzy, że szkoda gadać... Wiem, że ostatnie tygodnie były burzą hormonalną no ale... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4965 |
Wtajemniczenie
|
Mi włosy po # strasznie wypadały... Hormony, stres, złe odżywianie i przesilenie jesienne pozbawiły mnie sporej części czupryny...
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4966 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4967 |
Wtajemniczenie
|
Martwić się można zacząć po kilku miesiącach wypadania.
Spróbuj jakichś odżywek/wcierek przeciw wypadaniu, np. Seboradin, Joanna Rzepa, Jantar itp. Nie wiem, czy jakikolwiek kosmetyk jest w stanie zaradzić na utratę włosów spowodowaną hormonami, aczkolwiek na pewno nie zaszkodzi. |
![]() ![]() |
![]() |
#4968 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() ![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4969 |
Konto usunięte
|
Cześć.
Ja po śniadaniu, dobudzam TŻa, ogarniam mieszkanie i idę do pracy... Teraz znowu będę miała kiepski okres, tym razem z powodu pogody ![]() ![]() ![]() Ale już sobie wymyśliłam nagrodę na koniec tygodnia. Jak się skończy, to będzie tym razem nie koncert, a audycja, 3-godzinna audycja Tomka Beksińskiego do odsłuchania. Za oknem ciemno, więc nie wiem jaka pogoda :/ A jak u Was? |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4970 | ||
Zadomowienie
|
DZIEŃ DOBRY
![]() Optymizmu we mnie co prawda zero, ale daj Boże żeby ta środa była dobra ![]() Esia Twoja córeczka szykuje się na przejście na drugą stronę mocy ![]() ![]() Cytat:
![]() Wiem jak to jest czekać i czekać.. i nie umieć sobie nawet wyobrazić że w końcu to na co czekamy nastąpi. Z drugiej strony do marca to tylko kilka miesięcy, przetrwasz zimę i z pojawieniem się wiosny wszystko się zmieni ![]() A może dostaniesz niespodziankę od losu ![]() ![]() Poświeć ten czas oczekiwania dla siebie !!! ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37218458] Falafele to takie pulpeciki z ciecierzycy i sezamu, hummus to taki krem również z ciecierzycy i tahini (pasty sezamowej), ciasteczka chałwowe robi się jak normalne kruche ciastka, tylko, że z dodatkiem tahini, która nadaje chałwowy smak. A no i mam herbatkę jaśminową. [/QUOTE] Perse no normalnie ![]() ![]() ![]() Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37222913] Cześć. Ja po śniadaniu, dobudzam TŻa, ogarniam mieszkanie i idę do pracy... Teraz znowu będę miała kiepski okres, tym razem z powodu pogody ![]() ![]() ![]() Ale już sobie wymyśliłam nagrodę na koniec tygodnia. Jak się skończy, to będzie tym razem nie koncert, a audycja, 3-godzinna audycja Tomka Beksińskiego do odsłuchania. Za oknem ciemno, więc nie wiem jaka pogoda :/ A jak u Was? [/QUOTE] u mnie też dzisiaj jakoś wyjątkowo ciemno.. ja tam lubie i zimę i jesień tylko te ciemności rano są dla mnie katorgą.. Miłego dnia ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4971 |
Zakorzenienie
|
witam
![]() proszę o trzymanie kciuków, za niedługo jedziemy ze Stasiem do neurologa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4972 |
Konto usunięte
|
Fiol trzymam
![]() Anitko, żeby była dobra, a u mnie żeby już była 18 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4973 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
6 stron w ciągu dnia nie dam rady nadrobić. O zapamiętaniu nie wspomnę :/ Fiol trzymam kciuki ![]() Maksi dobrze, że poszłaś do lekarza z tymi bólami. Szukajcie a znajdziecie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4974 |
Zakorzenienie
|
mowisz i masz!!!!!!!!!! zaciskam!
![]() |
#4975 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry! U mnie szaro i ponuro.
Fio, trzymam kciuki za Stasia ![]() Ja spadam do lekarza, bo znów bierze mnie jakieś choróbsko... Później TŻ wraca z pracy i świętujemy jego urodziny (niestety z teściami, bo chcieli wpaść na wieczór ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4976 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.....u mnie minimalnie szarawo ale przynajmniej nie pada.....i chyba będzie dzionek w miarę....
Wczoraj prawie cały dzień przeleżałam bo @ przylazła ![]()
#4977 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak dobrej firmy ryż i algi ![]() Cytat:
Kciukasy kochana ![]() Cytat:
Buuu przykro mi kochana. ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4978 |
Zakorzenienie
|
hm szczerze mowiac na algi nie zwracamy najmniejszej uwagi, wybieramy te w atrakcyjnej cenie.
z ryzem eksperymentujemy i szukamy idealnego ![]() (alez bym zjadla ![]()
![]() |
#4979 |
Zakorzenienie
|
spoko Kochana byłam na to przygotowana ... cieszę się że przyszła w miarę mozliwie
![]() ![]() ![]()
#4980 |
Wtajemniczenie
|
widze ze tu juz sie nowy watek szykuje...
wogole to dzien dobry, u mnie slonko swieci, dzis kolejny dzien przebierania rzeczy, i wystawiania na tablicy, ojj chcialabym choc z polowe rzeczy sprzedac...stwierdzilam ze jesli sie nie uda do konca roku, to gdzies pooddaje potrzebujacym... ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Dziewczeta czy tutaj piszemy do 5000 czy przechodzimy na nowy watek??
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:05.