Moda, która Cię "rozwala" cz.VI - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-23, 05:42   #2641
mal00nie
Zakorzenienie

Dot.: Moda, która Cię "rozwala" cz.VI

lubię te zwierzęce czapeczki - może nie koniecznie na sobie ale u innych mi się podobają
ale to jakaś wiewióra jest haha
http://images.asos-media.com/inv/med...n/image1xl.jpg

mal00nie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 07:37   #2642
makaron91
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mal00nie Pokaż wiadomość
lubię te zwierzęce czapeczki - może nie koniecznie na sobie ale u innych mi się podobają
ale to jakaś wiewióra jest haha
http://images.asos-media.com/inv/med...n/image1xl.jpg
Haha, dobra
Ale ja bym takiej nie ubrała
Stary 2012-10-23, 07:50   #2643
mal00nie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez makaron91 Pokaż wiadomość
Haha, dobra
Ale ja bym takiej nie ubrała
chyba tej wiewiórce ukradli
http://www.dreamstime.com/squirrel-s...umb7209063.jpg

mal00nie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 10:10   #2644
Katsiasta
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gozia Pokaż wiadomość
ten z aukcji nie jest termiczny, jest jednorazowy.
przeciez to widać.
No muszę Cię zmartwić, ale ten kubek wcale nie jest jednorazowy - jest z takiego grubego plastiku. Po prostu zwykły plastikowy kubek z wieczkiem i słomką, z logiem, do bardzo wielokrotnego użycia.
Stary 2012-10-23, 10:14   #2645
Niambie
Zadomowienie

Chyba ktos tu jest fanem Starbucksa :-D
Niambie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 10:21   #2646
gozia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katsiasta Pokaż wiadomość
No muszę Cię zmartwić, ale ten kubek wcale nie jest jednorazowy - jest z takiego grubego plastiku. Po prostu zwykły plastikowy kubek z wieczkiem i słomką, z logiem, do bardzo wielokrotnego użycia.
Widzę, że ktoś tu się nieźle zna na asortymencie Starbucks'a.
Dla mnie wygląda na taki, który dostaje się, gdy kupuje się zimny napój u nich. IMO to kubek jednorazowy. Kupujesz, pijesz, wyrzucasz do kosza.
Stary 2012-10-23, 10:46   #2647
Niambie
Zadomowienie

A jesli nawet jest z twardszego plastiku, to ma imitowac ten jednorazowy, wiec tak czy inaczej lansik jest :-D
Niambie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 11:04   #2648
smerfetk_a
Żona Gargamel

Cytat:
Kubki w takim stylu przecież są znane od dawna, tutaj parę przykładów:
http://images.sklepy24.pl/19845494/1...mo7834-04-.jpg
albo
http://tanie-gadzety.com/images/4b61...22634fae65.jpg

Was rozwala chyba tylko to, że ten kubek ma logo ze Starbucksa...
Zupełnie nie o to chodziło... Raczej o to, że ktoś jest w stanie dać kase za kubek z plastiku z logo, żeby się polansić na ulicy
A co jak te kubki były używane, fuuu

Przypomniało mi się, że nikt tego nie wrzucił tutaj, aż dziwne:
http://e5.pudelek.pl.sds.o2.pl/aff88...6ed4c5fb2c4f15

Nie cierpie tego babska I ona krytykuje innych?

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 11:54   #2649
Katsiasta
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Niambie Pokaż wiadomość
Chyba ktos tu jest fanem Starbucksa :-D
Ciebie też muszę zmartwić - nie bywam tam, zresztą w ogóle nie piję kawy.

Cytat:
Napisane przez gozia Pokaż wiadomość
Widzę, że ktoś tu się nieźle zna na asortymencie Starbucks'a.
Dla mnie wygląda na taki, który dostaje się, gdy kupuje się zimny napój u nich. IMO to kubek jednorazowy. Kupujesz, pijesz, wyrzucasz do kosza.
Tak, ale to jest raczej jeden z tych kubków, które po prostu można tam kupić. Bez kawy, itd. Po prostu kubek.

Ale co tam - nieważne.

Edytowane przez Katsiasta
Czas edycji: 2012-10-23 o 11:58
Katsiasta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 12:13   #2650
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Tak, ale to jest raczej jeden z tych kubków, które po prostu można tam kupić. Bez kawy, itd. Po prostu kubek.
wygladaja na tzw. jednorazowki, ale w reku ich nie mialam, wiec sie nie bede upierac, mozliwe, ze masz racje. ja jednak nie jestem przekonana do picia "wlasnorecznie" zrobionej kawy w plastiku.
Stary 2012-10-23, 13:41   #2651
Vilqa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hailie21 Pokaż wiadomość
To nie bardzo dotyczy mody, ale lifestyle'u jak najbardziej, poza tym nie mogłam się powstrzymać by Wam tego nie pokazać http://allegro.pl/kubek-ze-slomka-starbucks-nowy-promocja-i2698776767.html

Może ktoś się jeszcze skusi? Świetna sprawa, bo można zaparzyć w domu zwykłej kawy (wyjdzie o wiele taniej!), przelać do kubeczka i voila! - paradujemy z kubkiem ze starbucksa w dłoni przez miasto, rejestrując przy tym zazdrosne spojrzenia innych. Jeśli nie widać różnicy, to po co przepłacać?
Łał!
Akurat szukam prezentu dla teściowej....

Cytat:

Ale co tam - nieważne.
Znaczy się, że się kupuje pusty kubek i stawia w domciu na ołtarzyku Strabunia, czy jak ?? Bo po co komu pusty kubek jednorazowy
A skoro to po prostu kubek, to czy można kupić taki bez logo? Taki, że no name? Czy to już nie będzie obraza, że nie ze Starbunia?? I, że to zwykła jednorazówka i tylko jakiś jednostka o skłonnościach do samodestrukcji umysłowej z takim no name kubkiem chodzi?
Ja tematu nie ogarniam.

Bazarek na rzecz Azylu dla świń "Chrumkowo"

Edytowane przez Vilqa
Czas edycji: 2012-10-23 o 13:49
Vilqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 13:43   #2652
minthema
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wampierz Pokaż wiadomość
To nie znaczy, że to jest eleganckie... Szczególnie przy tak tandetnym kubeczku, chyba ze w kategoriach żartu, żeby zrobić sobie w domu kawę. Przy czym jakoś to mi się nie wydaje zabawne, myślę, że to dla fanatyków Starbucksa, czyli ogólnie ludzi, z których się tutaj nabijamy.
plastikowy kubek niejednokrotnego użycia to dla ciebie tak bardzo nieelegancka rzecz?
przesadzasz ja swego czasu szukałam szczelnego kubka z twardego plastiku kiedy chciałam zabierać ze sobą koktajle albo świeżo wyciskane soki i nie czułabym że popełniam faux pas jakby owy kubek miał logo starbucksa. Owszem, wolałabym bez ale osobiście nie mogłam takowego znaleźć (acz ostatnio widziałam we flo, tyle że nie wiem czy jest dość szczelny. no i droższy od starbucksowego)
...

przesadzacie dziewczyny z tym krytykowaniem, kubek jak kubek, rozumiem jakby ktoś sprzedawał tą faktyczną jednorazówkę ale to jest z grubszego plastiku a że starbucks ma taką szatę graficzną jaką ma i może się kojarzyć z tym jednorazowym ...

minthema jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 13:52   #2653
Zielone_korale
Wtajemniczenie

Obserwuje watek od 1 czesci zastanawiałam sie czy napisać, bo może nie jest to moda ale zjawisko, skoro rozwala noszenie torebki w zgięciu łokcia, kubki ze starbucksa, kupowanie bransoletek z Pandory to ja też napisze co mnie rozwala.

Ostatnio sporo tego zaobserwowałam na ulicy, chodzi o rozmawianie przez zestaw słuchawkowy. Służy on zwykle do tego aby mieć wolne ręce i rozmawiać, natomiast rozwalają mnie ludzie korzystający ze słuchawek i jednocześnie trzymający telefon (tam gdzie mikrofon) przy ustach i rozmawiający w ten sposób, co zupełnie mija się z celem :P
Zielone_korale jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 13:54   #2654
Vilqa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez minthema Pokaż wiadomość
plastikowy kubek niejednokrotnego użycia to dla ciebie tak bardzo nieelegancka rzecz?
przesadzasz ja swego czasu szukałam szczelnego kubka z twardego plastiku kiedy chciałam zabierać ze sobą koktajle albo świeżo wyciskane soki i nie czułabym że popełniam faux pas jakby owy kubek miał logo starbucksa. Owszem, wolałabym bez ale osobiście nie mogłam takowego znaleźć (acz ostatnio widziałam we flo, tyle że nie wiem czy jest dość szczelny. no i droższy od starbucksowego)
...

przesadzacie dziewczyny z tym krytykowaniem, kubek jak kubek, rozumiem jakby ktoś sprzedawał tą faktyczną jednorazówkę ale to jest z grubszego plastiku a że starbucks ma taką szatę graficzną jaką ma i może się kojarzyć z tym jednorazowym ...

W zamierzchłych czasach, Przedstarbuniowych (tak, tak, takie czasy były), ludzie nosili świeżo wyciskane soki i koktajle w ....TADAM!...butelkach. Np. w półlitrowej butelce po wodzie mineralnej.
Z takiej butelki świeżo wyciskany sok z miąższem pije się zdecydowanie lepiej, niż przez słomkę.
Butelka nie waży więcej niż kubek ze Starbunia. Butelkę można zakręcić, wrzucić do torby i się nie martwić, że zaleje najnowszy skserowany numer Vogue, co by się mogło zdarzyć, gdyby do torby ktoś wrzucił kubek ze słomką ze Strabunia.

Bazarek na rzecz Azylu dla świń "Chrumkowo"

Vilqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 13:55   #2655
Wampierz
Zakorzenienie

Cytat:
...

Chodziło mi o logo.

Ogólnie uważam, że loga są nieeleganckie, szczególnie takie rzucające sie w oczy. A już zupełnie mnie bawią loga takich marek jak Starbucks, bo to są reklamówki, tyle że płatne przez konsumenta. Podwójny zysk dla firmy. Tradycyjnie logo czy marka ma być gwarancją jakości. Natomiast loga na produktach rozdawanych za darmo to reklama. Jakiś czas temu wymyślono lepszą opcję - produkty, które są płatne i jednocześnie reklamują markę dzięki bardzo widocznemu logo. Jak dla mnie właśnie frajerstwo oraz snobizm na skraju bałwochwalstwa. uważam, ze w ogóle zbyt ważna zrobiła się reklama i markketing a za mało jakość, wzornictwo i przede wszystkim - skutki dla otoczenia.

A największa beka w tym wątku jest nie tyle kubek co kupowanie go przez allegro i możliwe funkcje... najwyraźniej ciebie to nie śmieszy, ale zapewniam, ze dla wielu osób wizja kogoś zamawiającego ten wspaniały kubek za 25 zeta, a potem obnaszającego kubek po mieście jest zabawna. No i pasuje do żartów z hipsterstwa.
Wampierz jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-10-23, 14:28   #2656
minthema
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vilqa Pokaż wiadomość
W zamierzchłych czasach, Przedstarbuniowych (tak, tak, takie czasy były), ludzie nosili świeżo wyciskane soki i koktajle w ....TADAM!...butelkach. Np. w półlitrowej butelce po wodzie mineralnej.
Z takiej butelki świeżo wyciskany sok z miąższem pije się zdecydowanie lepiej, niż przez słomkę.
Butelka nie waży więcej niż kubek ze Starbunia. Butelkę można zakręcić, wrzucić do torby i się nie martwić, że zaleje najnowszy skserowany numer Vogue, co by się mogło zdarzyć, gdyby do torby ktoś wrzucił kubek ze słomką ze Strabunia.
nie rozumiem po kij tyle ironii
no i co za różnica czy kubek plastikowy czy butelka? jeszcze ktoś się na mnie z zębami rzuci że piję sok wyciskany z jabłek w butelce po cappy.
Ktoś tu mówił o "elegancji", nie uważam żeby picie soku czy koktajlu w butelce po mineralce do eleganckich. Po prostu mi się taki kubek (jako typ, niekoniecznie ze starbucksa) podoba i tyle, tak cie to boli że musisz tyle jadu wylewać?

Cytat:
Napisane przez Wampierz Pokaż wiadomość
Chodziło mi o logo.

Ogólnie uważam, że loga są nieeleganckie, szczególnie takie rzucające sie w oczy. A już zupełnie mnie bawią loga takich marek jak Starbucks, bo to są reklamówki, tyle że płatne przez konsumenta. Podwójny zysk dla firmy. Tradycyjnie logo czy marka ma być gwarancją jakości. Natomiast loga na produktach rozdawanych za darmo to reklama. Jakiś czas temu wymyślono lepszą opcję - produkty, które są płatne i jednocześnie reklamują markę dzięki bardzo widocznemu logo. Jak dla mnie właśnie frajerstwo oraz snobizm na skraju bałwochwalstwa. uważam, ze w ogóle zbyt ważna zrobiła się reklama i markketing a za mało jakość, wzornictwo i przede wszystkim - skutki dla otoczenia.

A największa beka w tym wątku jest nie tyle kubek co kupowanie go przez allegro i możliwe funkcje... najwyraźniej ciebie to nie śmieszy, ale zapewniam, ze dla wielu osób wizja kogoś zamawiającego ten wspaniały kubek za 25 zeta, a potem obnaszającego kubek po mieście jest zabawna. No i pasuje do żartów z hipsterstwa.
Loga są dla ciebie nieeleganckie więc nie użyjesz reklamówki z biedronki jako worek na śmieci? Dostałaś w Starbucksie coś za darmo że twierdzisz że logo umieszczane na ich produktach to reklama?

Dobrze, zamawianie przez allegro to jedna sprawa ale zrobił się szum o stricte kubek.

Edytowane przez minthema
Czas edycji: 2012-10-23 o 14:29
minthema jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 19:41   #2657
Wampierz
Zakorzenienie

Cytat:
nie rozumiem po kij tyle ironii
no i co za różnica czy kubek plastikowy czy butelka? jeszcze ktoś się na mnie z zębami rzuci że piję sok wyciskany z jabłek w butelce po cappy.
Ktoś tu mówił o "elegancji", nie uważam żeby picie soku czy koktajlu w butelce po mineralce do eleganckich. Po prostu mi się taki kubek (jako typ, niekoniecznie ze starbucksa) podoba i tyle, tak cie to boli że musisz tyle jadu wylewać?

Loga są dla ciebie nieeleganckie więc nie użyjesz reklamówki z biedronki jako worek na śmieci? Dostałaś w Starbucksie coś za darmo że twierdzisz że logo umieszczane na ich produktach to reklama?

Dobrze, zamawianie przez allegro to jedna sprawa ale zrobił się szum o stricte kubek.
Chyba nie zrozumiałaś, o co mi chodziło.

Eksponowanie swojego logo czy nazwy firmy gdziekolwiek to reklama. To chyba oczywiste.
Stary 2012-10-23, 22:36   #2658
new_me
Zadomowienie

http://www.zeberka.pl/art.php?id=19937 - to dzis mnie rozwalilo
new_me jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 23:01   #2659
Wampierz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez new_me Pokaż wiadomość
Przypomina kształtem lizak...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-24, 07:23   #2660
kaarooo
Zakorzenienie

Cytat:
Celebrytka? A kto to? Tzn co to za kobieta?

kaarooo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 07:41   #2661
makaron91
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kaarooo Pokaż wiadomość
Celebrytka? A kto to? Tzn co to za kobieta?
Tam jest napisane, że była dziewczyna Nergala i jakaś prezenterka
Ale też jej nie znam i nie kojarzę w ogóle
Stanika zapomniała ubrać
Stary 2012-10-24, 08:07   #2662
kaarooo
Zakorzenienie

Cytat:
Stanika zapomniała ubrać
Ale żeby od razu celebrytka? Może mam błędne pojęcie o znaczeniu tego słowa

IMHO to ona piersi zapomniała ubrać do takiej kiecki

Stary 2012-10-24, 08:58   #2663
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
ja tam widze biust. zreszta, w przypadku duzego, naturalnego biustu bez stanika, mogloby to gorzej wygladac^^.

a tak w ogole, te panne chyba widze pierwszy raz o_O.
Stary 2012-10-24, 09:03   #2664
new_me
Zadomowienie

Cytat:
Stanika zapomniała ubrać
jak dla mnie w tej calej "stylizacji" brak stanika to najmniejszy problem , ogolnie kiecka i fryzura to tragedia
Stary 2012-10-24, 09:03   #2665
kaarooo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
ja tam widze biust. zreszta, w przypadku duzego, naturalnego biustu bez stanika, mogloby to gorzej wygladac^^.

a tak w ogole, te panne chyba widze pierwszy raz o_O.
Ja też widzę ją pierwszy raz, ale cóż.
Natomiast mogłaby sobie usztywnić przednią część i wtedy byłby lepszy efekt. Tak myślę

Stary 2012-10-24, 09:32   #2666
makaron91
Zadomowienie

Cytat:
Ale żeby od razu celebrytka? Może mam błędne pojęcie o znaczeniu tego słowa

Wiele nie trzeba, żeby zostać celebrytą w Polsce, znaczej większości nie znam Niektóre się rozbierają, inne kręcą lody...
Inne wychodzą z więzienia i robią sobie pół-nagą sesję na koniu.
Co sie dzieje w tym kraju...

Cytat:
jak dla mnie w tej calej "stylizacji" brak stanika to najmniejszy problem , ogolnie kiecka i fryzura to tragedia
Całość to tragedia, w dodatku nie lubie jak ktoś świeci cyckami
Stary 2012-10-24, 09:41   #2667
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Natomiast mogłaby sobie usztywnić przednią część i wtedy byłby lepszy efekt. Tak myślę
wyboldowane - sukienki czy biustu? bo w tej chwili ta sukienka wyglada, przez te przezroczysta gore, jak koszulka nocna.
Stary 2012-10-24, 09:51   #2668
new_me
Zadomowienie

Cytat:

Całość to tragedia, w dodatku nie lubie jak ktoś świeci cyckami
tez nie lubie a ludzie t chyba mysla ze jak np ubiora bluzke i bluze to jak bedzie zimno to sutkow widac nie bedzie a tu zoonk i przez gruba warstwe sie przebija - wczoajsza obserwacja:P
Stary 2012-10-24, 09:53   #2669
miss kitsch
Zakorzenienie

Część V (bo IV już zamknięta).

Dla tych co wiedzą o co cho
Stary 2012-10-24, 09:53   #2670
makaron91
Zadomowienie

Cytat:
tez nie lubie a ludzie t chyba mysla ze jak np ubiora bluzke i bluze to jak bedzie zimno to sutkow widac nie bedzie a tu zoonk i przez gruba warstwe sie przebija - wczoajsza obserwacja:P
Fuuuuuuj! Jak coś takiego widzę to chce mi się

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości