|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz,II
Witajcie mamusie
![]() Dziś śmigam do pracy na 13stą, ale za to z fajną zmianą więc nie jest tak źle. Wczoraj już dowiedziałam się paru ciekawych rzeczy, ale jestem 'ponad to' i nie mam zamiaru męczyć swojego dziecka niepotrzebnym stresem. Jutro wybieram się do lekarza na wizytę. Opowiem mu o bólach brzucha, ale nie zdecyduję się czekać u niego na USG. Jak skończę 20tc pójdę z mężem na 3D do prywatnego gabinetu by być pewną, że mały jest zdrowy. Ahhh... I jeszcze muszę skoczyć i zobaczyć czy dokumenty mam już do odbiory, bo widziałam, że nowe prawo jazdy już czeka. Co do Waszych brzuszków- śliczne są! -A jeśli Ty masz tam bliźniaki? -Nie kochanie, nie mam bliźniaków. -Ale skąd wiesz? -Bo byłam u lekarza na takim specjalnym badaniu i widziałam, że jest tylko jeden dzidziuś. -A jeśli drugi dopiero wszedł??? No właśnie! A potem uświadomił mnie, że przecież ja i moi bracia nie urodziliśmy się wszyscy o jednym czasie. Byliśmy w mamie, ale rodziliśmy się w odstępach czasowych (on to w szczególności ). Mama kazała go spytać, to ile tych dzidziusiów jeszcze ma w środku i czy ma ciągle rodzić
|
|
#4292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tz po 1 jest z bliźniaków po 2 ma dwie macice po 3 będąc w ciąży musi się zabezpieczać jeśli będzie chciała współżyć bo po 4 może zajść w kolejną ciążę w drugiej macicy i może być tak że jeden dzidziuś będzie miał 6 mc a drugi 2 mc i nie są to w bliźniaki tylko, że w wielu takich przypadkach słabszy płód obumiera stanowiąc niebezpieczeństwo dla drugiego lub rodząc jedno drugie może być na tyle słabe, że po prostu nie przeżyje choć kiedyś dawno temu leciał na tvp właśnie program o takiej kobiecie która właśnie urodziła 2 dzieciaczków i drugiego udało się uratować ale odstęp czasowy był niewielki między maluchami. A wiecie jak siostra doszła do tego, że coś jest nie w porządku z nią Zawsze jak miała okres to jak wyciągała tampona to któraś strona była brudna lewa albo prawa już myślała że źle zakłada, ale nieraz jak włożyła to jej pociekło to mówiła że nie możliwe że już bo dopiero wymieniła wyciągała prawie suchego a na majteczkach pełno |
|
|
|
|
#4293 | |||||
|
Zadomowienie
|
witam obudziło mnie dzis słonko ale juz sie chowa za chmurami dzis jestem sama w domu tesciu do lekarza do katowic wybuł juz o 4 rano tesciwej tez nie bedzie przez kilka dni jaka ulga i spokój w końcu:P
mąż i szwagry do pracy wiec prócz zakupów czeka mnie leniuszkowy dzińCytat:
mmm.. milka ja mam ta duża z całymi orzechami i karmelem...ale trzymam ja na czarną godzine głodu słodyczowego ![]() Cytat:
za body no własnie ile kupic na pocztek po na wizazu w artykule pisano ze wszytskiego ok po 3 szt nie za mało![]() ![]() mój tez wypchany po brzegi az mąz sie złości ze jak chce cos schowac to nie ma gdzie Cytat:
Cytat:
a jeździk sliczny tylko cena ![]() Cytat:
mnie cola ostatnio o nadkwasote przysparza z reszta jak wiekszosc rzeczy i napojów ech...a na nią nie ma spsobu jak lekarz stwierdził tajki juz mój urok
|
|
#4294 |
|
Zadomowienie
|
O jaaaaaa! Nie no, mam jedną macicę i nie zaszłam w druga ciążę
Mały chyba zaczyna okres wypytywania- skąd się biorą dzieci ![]() No, ale Twoja historia naprawdę jest zaskakująca. Widać, mało jeszcze o świecie wiemy
|
|
#4295 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Moderna o Tobie droga to ja się nie wypowiadam normalnie modelka i ten brzuszek Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#4296 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ale ostatni raz farbowałam ponad pół roku temu.---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#4297 | |
|
Zakorzenienie
|
Postaram się Was dzisiaj nadrobić, ale nie będzie to łatwe z czteroletnim łobuzem obok. Robię dziś i za nianię
![]() Jaki śliczny ![]() Cytat:
![]() A brzuszek śliczny ...ciąg dalszy nastąpi
|
|
|
|
|
#4298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witam w pochmurny dzionek
|
|
|
#4300 |
|
Zakorzenienie
|
megi-megi ja Ci powiem że sama nie miałam pojęcia, że coś takiego w ogóle jest możliwe i pamiętam, że siostra po wizycie u ginekologa się uspokoiła i podobno 1 na 10 000 albo 100 000 kobiet ma 2 macicie i niektóre o tym nawet nie wiedzą - nie mają żadnych objawów sugerujących. A wyciąć nie mam pojęcia w to już się bardziej nie zagłębiałam to trzeba by z siostrą pogadać bo pamiętam, że w tedy nieźle się naedukowała w tym zakresie a była chyba w ostatniej klasie gimnazjum.
|
|
|
|
#4301 | ||||
|
Zadomowienie
|
Witam
wczoraj synek chyba z okazji połowy ciąży takie mocne kopniaki mi dawał, że momentami aż bolało ale to nic, niech kopie ![]() policzyłam pieniądze z naszego słoika na drobniaki i wyszło ok 820zł poza tym od poniedziałku boli mnie brzuch a dokładniej żołądek tylko coś zjem to zaraz się zaczynaCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() wow szkoda, że nie mamy jakiejś rozpiski kto kiedy ma wizytę hehe
|
|
#4302 | |
|
Zakorzenienie
|
cześć
,ja jestem jeszcze w łóżeczku-mąż mi ninkę odwiózł do przedszk.a kuba idzie na 12.35 ....... och sielanka.... oprócztego ,że musimy się uczyć słówek (ang)i referat... Cytat:
za kopniaczkino wow ! też muszę jakąś skarbonkę skombinować na cel dzidziusiowy....
|
|
#4303 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Strippi: Piękny jeździk, jak ze starego kina, szkoda, że taki drogi... Agnjeska: Lampa i huśtawka przesłodkie są! Edytowane przez Villga Czas edycji: 2012-10-24 o 09:31 |
||
|
|
|
#4304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.....
|
|
#4305 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jesteś perfekcjonistką jak dla mnie większośc z nas dopiero będzie się brała za przygotowywanie wyprawki i cięzko nam będzie z brzuchem biegać i szukać wszystkiego Cytat:
Cytat:
ale śmieszny ten Twój braciszek ![]() Cytat:
nigdy o takim czymś jak dwie macice nie słyszałamCytat:
spora sumka!![]() ---------------------------------- Wczoraj na zajęciach w szkole rodzenia neonatolog opowiadała o technikach karmienia piersią i szczepieniach obowiązkowych i zalecanych. Jeżeli wykupimy dodatkowe zalecane oraz szczepionkę 6w1 to w 6 tygodniu musimy mieć przygotowany 1000zł!!!!!!! jak policzyłyśmy łącznie to w przeciągu 1,5 roku wyda się około 3.000zł
Na zawsze." Moje 55 cm szczęścia... Michalinka - ur. 12.02.2013r. Edytowane przez LiwkaO Czas edycji: 2012-10-24 o 09:31 |
|||||
|
|
|
#4306 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Właśnie, ja mam coś nie tak chyba z tym moim żołądkiem, bo jak wstaję w nocy na siku to łapie mnie taki straszny ból żołądka, że masakra, na szczęście przechodzi po minucie, ale jest straszny. Kurczę, może się najadam za dużo albo coś. |
||
|
|
|
#4307 |
|
Zadomowienie
|
Silnie potrzebuje czegoś na poprawę humoru... Silnie. Najlepiej by było jakby mały mnie kopnął, albo coś, a on sie leni.... Chyba zaczyna mnie łapać jesienna chandra.
|
|
#4308 |
|
Zakorzenienie
|
witam was w ten dzien pochmury i deszczowy
jak dobrze ze dzis WOLNE ino na kurs na 17, stwierdziaalm ze sie uzaleznilam 1wsze co to zalaczylam kompa i juz was czytalam - a w brzuchu REWOLUCJA
|
|
|
|
#4309 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Oni co jakiś czas mają wyprzedaże, najlepiej zapisać się do newslettera, to wtedy wiadomo kiedy. Cytat:
Mogłabyś podac jakiej firmy jest ta huśtawka, może uda się u nas też upolować
http://www.suwaczek.pl/cache/126ace6037.png http://babystrology.com/tickers/baby...10&babycount=1 Edytowane przez maczek35 Czas edycji: 2012-10-24 o 09:37 |
|||
|
|
|
#4310 | |||||
|
Zakorzenienie
|
hej
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
za tydzien i jakie sliczne te rzeczy i huśtawka i lampkaCytat:
|
|
#4311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
CO TO JEST MALE ZIELONE I KWADRATOWE ???
|
|
|
|
|
#4312 |
|
Zakorzenienie
|
wow.
kiedys lubilam, ale odkad jezdzilam dosc czesto (i na dluzsze trasy) to nie znosze
|
|
#4313 |
|
Zakorzenienie
|
trzeba myszka troszku na dol zjechac i po prawej jest dzieciatko klikasz i ci sie strona otwiera
|
|
|
|
#4314 |
|
Zadomowienie
|
Nie wiem czemu, ale Wujek Google mówi, że to duża, czerwona kulka....
|
|
#4315 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ależ cudna pogoda, nic tylko siedzieć, pić dobrą herbatkę i czytać książkę... albo... wczoraj zaczęłam haftować krzyżykami kicię (trzeci do kolekcji nad łóżeczko maluszka - pierwszego zrobiłam 2 latat temu :P nieświadoma małżeństwa ani rodzicielstwa).
|
|
|
#4316 | ||||
|
Rozeznanie
|
Piękny brzuszek
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
i teraz jestem zadowolona ![]() Cytat:
![]() pojazd piękny nie mówię już o pozostałych rzeczach na tej stronie
|
|
#4317 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
gdzie kupiłaś ![]() Cytat:
ja mimo że swojego widzę rano i wieczorem to też mi go brakuje, chyba w ciąży mamy zwiększoną potrzebę na czułości i przytulanki ![]() Cytat:
spóźniłaś się ale ulga była jak nie wiem po odsikaniu się co![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() za oszczędnościWitam i ja w ten kolejny pochmurny dzień ![]() Dziewczyny a mnie się dziś śniło że urodziłam synka, miałam cesarkę ale mały był taki pulchniutki i ładniutki i ważył 3800 ![]() Ja nie wiem skąd te sny, ale poprzednio śniło mi się że miałam dziewczynkę, aż co raz bardziej mnie ciekawi kto tam u mnie się chowa
|
||||||
|
|
|
#4318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Ten znalazł swoje miejsce na ziemi, kto znalazł miejsce w sercu drugiego człowieka 05.07.2008 ![]() K W Edytowane przez Malpka Czas edycji: 2012-10-24 o 10:44 |
|
|
|
|
#4319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4320 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a co do włosów, to ja farbuję bo swoich naturalnych nie lubię a co do jeździka, to ta cena zabija no właśnie te napisy mnie urzekły i są takie fajne na żywo, bo takie gumowe no właśnie szkoda, fajne by zdjęcia można na nim zrobić chłopca ubrać w spodnie na szelkach, beret już to sobie wyobrażam Cytat:
Cytat:
czasami kupuję na halens, tam są takie boskie ciuchyi z czystym sercem polecam firmę Next, nie dość, że te ciuchy są boskie to jeszcze długo wytrzymują. My dla Julki mamy prawie wszystko tej firmy. a na avku to ja kiedyś byłam czarnulka
Edytowane przez strippi Czas edycji: 2012-10-24 o 12:43 |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:43.

). Mama kazała go spytać, to ile tych dzidziusiów jeszcze ma w środku i czy ma ciągle rodzić

Zawsze jak miała okres to jak wyciągała tampona to któraś strona była brudna lewa albo prawa już myślała że źle zakłada, ale nieraz jak włożyła to jej pociekło to mówiła że nie możliwe że już bo dopiero wymieniła wyciągała prawie suchego a na majteczkach pełno
mąż i szwagry do pracy wiec prócz zakupów czeka mnie leniuszkowy dziń
za body no własnie ile kupic na pocztek po na wizazu w artykule pisano ze wszytskiego ok po 3 szt nie za mało

)
jeden plus - domek na zime będzie ocieplony 

05.07.2008