Pytania, pomysły i sugestie dot. funkcjonowania podforum - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy > Wspólne zakupy perfumeryjne

Notka

Wspólne zakupy perfumeryjne Forum dla osób, które są zainteresowane wspólnymi zakupami - obszar perfumy. Chcesz kupić sprawdzone perfumy w dobrej cenie? Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-24, 00:50   #3871
liliza
El Cumpleaños Secreto

Dot.: Pytania, pomysły i sugestie dot. funkcjonowania podforum

Cytat:
Napisane przez trustmyself Pokaż wiadomość
Myślałam kiedyś o tym, chociaż ostatnio tyle razy ganiam na pocztę z wysyłkami, że mi się odechciewa Cóż, porozglądam się na Allegro, a może w międzyczasie któraś z dziewczyn będzie robić zamówienie tutaj

---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ----------

Apropo jeszcze atomków (wybaczcie moje pytania, bardzo długo nie było mnie na wątku i nic nie rozlewałam, więc wypadłam z obiegu), znalazłam takie na all: http://allegro.pl/fiolka-szklana-15m...714137840.html i zastanawiam się, czy są w miarę szczelne? Mam parafilm, mam też taśmę teflonową, więc nie powinno być problemów z ewentualną wysyłką, prawda?
Ja też miałam takie same atomki i jeszcze od dwóch innych sprzedawców. Przyznam, że byłam bardzo niezadowolona i nigdy więcej nie pochylę się nad nimi. Kupiłam kilka na swoje potrzeby, bo czasami wymieniam się z koleżankami albo mamie coś podrzucam na wypróbowanie. Fiolki są często krzywe i trudno tu szczelnie włożyć atomizer, bo się "kolebie". Kolejna sprawa to zatyczka atomizera, która przy otwieraniu fiolki często wyłazi razem z atomizerem, albo urywa łby szklanym fiolkom. Na Twoim miejscu albo sama zorganizowałabym zakupy, albo zaczekała na kogoś kto to zrobi. Buteleczki z Globe są najlepsze i jeszcze nowe, plastikowe sample 5 ml z Fambudu- zakręcane. Jeśli nikt nie zorganizuje wcześniej zakupów, to sama to zrobię w listopadzie
liliza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 08:40   #3872
trustmyself
Zakorzenienie

GG do trustmyself

Cytat:
Napisane przez liliza Pokaż wiadomość
Ja też miałam takie same atomki i jeszcze od dwóch innych sprzedawców. Przyznam, że byłam bardzo niezadowolona i nigdy więcej nie pochylę się nad nimi. Kupiłam kilka na swoje potrzeby, bo czasami wymieniam się z koleżankami albo mamie coś podrzucam na wypróbowanie. Fiolki są często krzywe i trudno tu szczelnie włożyć atomizer, bo się "kolebie". Kolejna sprawa to zatyczka atomizera, która przy otwieraniu fiolki często wyłazi razem z atomizerem, albo urywa łby szklanym fiolkom. Na Twoim miejscu albo sama zorganizowałabym zakupy, albo zaczekała na kogoś kto to zrobi. Buteleczki z Globe są najlepsze i jeszcze nowe, plastikowe sample 5 ml z Fambudu- zakręcane. Jeśli nikt nie zorganizuje wcześniej zakupów, to sama to zrobię w listopadzie
Okej, dziękuję za wyczerpującą informację W takim razie będę obserwować wątek rozbiórkowy

Narysuj mnie
Pociągnij kreskę
Dodaj uczucia
Stwórz...

To nie pech, że trafiamy na siebie, to głupie szczęście.
trustmyself jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 12:38   #3873
ania105
Zadomowienie

Kochane Wizazanki....poniewaz jestem dosc mocno zwiazana z Wizazem ...i mieszkam za granica i mam mozliwosc ...postanowilam ,iz jestem w stanie raz lub dwa razy w miesiacu zakupic dla was wymarzone i niedostepne flakoniki perfum koszty wysylki ode mnie to zawsze ok 7 Euro.
Niedlugo wprowadzona zostanie marka Tom Ford Priv Collection i jesli nie bedzie osiagalna w Pl. i ciezka do zakupu pomoge.
W mojej perfumerii sa rozne ciekawostki .....Van Cleef Prive Collection i wspaniale Philly & Phill i wiele innych
http://phillyandphill.com/
Jesli Bell sie zgodzi jestem w stanie pomoc i posredniczyc w zakupach dla was.
ania105 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 12:56   #3874
VI4
Zakorzenienie

GG do VI4

Cytat:
Napisane przez ania105 Pokaż wiadomość
Kochane Wizazanki....poniewaz jestem dosc mocno zwiazana z Wizazem ...i mieszkam za granica i mam mozliwosc ...postanowilam ,iz jestem w stanie raz lub dwa razy w miesiacu zakupic dla was wymarzone i niedostepne flakoniki perfum koszty wysylki ode mnie to zawsze ok 7 Euro.
Niedlugo wprowadzona zostanie marka Tom Ford Priv Collection i jesli nie bedzie osiagalna w Pl. i ciezka do zakupu pomoge.
W mojej perfumerii sa rozne ciekawostki .....Van Cleef Prive Collection i wspaniale Philly & Phill i wiele innych
http://phillyandphill.com/
Jesli Bell sie zgodzi jestem w stanie pomoc i posredniczyc w zakupach dla was.
Bardzo mnie kusi - w kwestii poznawczej - Philly & Phill - Glamorous Oud - znasz może ten zapach??
VI4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 13:09   #3875
Bellatrix
gamma Orionis

Ja nie widzę przeszkód, to bardzo miłe

Bellatrix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 13:12   #3876
ania105
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez VI4 Pokaż wiadomość
Bardzo mnie kusi - w kwestii poznawczej - Philly & Phill - Glamorous Oud - znasz może ten zapach??
Poznalam dzisiaj tylko roze....stala w nowosciach wiec mi ja zaproponowano.....Oud nie znam ,ale na pewno jesli bede miala chwilke przypatrze sie jej bacznie......jednak nie ma co rekomendowac zapachu poniewaz moj odbior moze sie wielce roznic od twojego ....co podoba sie mi nie koniecznie spodoba sie tobie.....
dzisiaj bylam zajeta zapachami Mona di Orio poniewaz weszly tez do perfumerii.....mysle ze ambra i Vetiver sie wyrozniaja ...ale dzisiaj przesiaklam jak gabka i testy zostawie na pozniej z obdarowanych probek.

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

Cytat:
Napisane przez Bellatrix Pokaż wiadomość
Ja nie widzę przeszkód, to bardzo miłe
Wiec zgoda jest
czyli pozostaje mi teraz kwestia organizacji tego wszystkiego ...w jaki sposob i kto pierwszy....czy zapada wspolna decyzja czego nie mozna zakupiuc ...jeszscze tego nie wiem....przydalby sie Bellciu watek organizacyjny
Stary 2012-10-24, 13:27   #3877
Bellatrix
gamma Orionis

Mogę założyć wątek analogiczny do atomizerowego (kiedyś nawet były scalone, ale nie było chętnych...), tylko musisz mi napisać dokładnie jakie masz podstawowe zasady i warunki (czyli wspominana częstotliwość, wysyłka, etc.).
Sądzę, że po założeniu takiego wątku jak ktoś będzie miał na oku flakon, to się do Ciebie odezwie, a kiedy już ustalicie między sobą szczegóły, dajecie mi znać i dopisuję planowany zakup do wątku.

Stary 2012-10-24, 13:56   #3878
TheEmperatriz
Raczkowanie

Kochane a ja mam pytanie od Was natury technicznej. Czy któraś z Was miała problem z zarejstrowaniem się na stronie Globe? Chciałam założyć tam konto żeby kupowac atomki samemu albo nawet zorganizować rzut. Ale ciągle pojawia się błąd, że konto jest nie aktywowane. Mimo że dostałam email o aktywacji konta. I tak już od miesiąca
Stary 2012-10-24, 13:58   #3879
maja_02
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez TheEmperatriz Pokaż wiadomość
Kochane a ja mam pytanie od Was natury technicznej. Czy któraś z Was miała problem z zarejstrowaniem się na stronie Globe? Chciałam założyć tam konto żeby kupowac atomki samemu albo nawet zorganizować rzut. Ale ciągle pojawia się błąd, że konto jest nie aktywowane. Mimo że dostałam email o aktywacji konta. I tak już od miesiąca

czasami sa problemy z zalogowaniem
najlepiej wtedy do nich zadzwonic
zamowienie mozna skladac tez mailowo

wymienię Yankee i Kringle

przygarnę puste słoje po tumblerach odwdzięczę się czym chata bogata
maja_02 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 14:08   #3880
ania105
Zadomowienie

Cytat:
Mogę założyć wątek analogiczny do atomizerowego (kiedyś nawet były scalone, ale nie było chętnych...), tylko musisz mi napisać dokładnie jakie masz podstawowe zasady i warunki (czyli wspominana częstotliwość, wysyłka, etc.).
Sądzę, że po założeniu takiego wątku jak ktoś będzie miał na oku flakon, to się do Ciebie odezwie, a kiedy już ustalicie między sobą szczegóły, dajecie mi znać i dopisuję planowany zakup do wątku.
Wiec jak wspominalam najwyzej dwa razy w miesiacu upragnionej i niedostepnej bootelki.
-prosby o zakup tylko w watku ,aby byla sprawa jasna.
Folia dosc sporo kosztuje ok 3 euro i starczy na pare razy wiec jakos to podziele,ale koszty wysylki flakonu to ok 7 euro wraz z koperta ew. jesli bede musiala zakupic male pudeleczko....chyba bezpieczniejsze.
-Wysylka zawsze prio polecona z numerem nadania i mozliwoscia sprawdzenia gdzie jest
-zawsze paragon wloze do pudelka i ewentualnie na miare mozliwosci mojego aparatu wykonam zdjecie i wkleje do watku
-i tu kwestia potluczonego flakonu........Zawsze odpowiednio zabezpieczam wszelakie pakunki...na grubo i staram sie nieoszczedzac na materiale za ktory placicie- jednak wiem ze czasami paczki na pocztach sa rzucane wiec za stluczony flakon nie odpowiadam poniewaz ode mnie wychodzi caly i zdrowy wiec jest ryzyko....ale zawsze jest nawet przy zakupie i wysylce prosto z perfumerii ,ktora czasem bierze odpowiedzialnosc czasem nie.
-Jesli nie jestem pewna ,ze nie posiadaja owych perfum musze to wpierw sprawdzic i dopiero odpowiem.
-Pieniazki musza byc wyslane za posrednictwem Pay Pal chyba,ze ktos ma mozliwosc wyslania na konto zagraniczne....wiec nie ma problemu.
-zawsze najpierw otrzymuje pieniazki i robie zakupy nie na odwrot .

Poniewaz jest tu tyle marek perfum zawsze postaram sie uzupelniac liste dostepnych bo niektorych na oczy nie widzialam
W zasiegu reki Boutique Chopard i Hermes na Luisenstrße
Zakupy dokonywane beda tez z perfumerii Liebie

Bell prosze Cie o sprawdzenie wszystkiego co napisalam .....dolaczenie do watku z atomizerami badz zalozenia osobnego jak uwazasz.
Na dzien dzisiejszy dostepne marki to
Philly & philly
Jo malone
Mona di Orio
bede uzupelniac w miare mozliwosci .

Edytowane przez ania105
Czas edycji: 2012-10-24 o 14:38
Stary 2012-10-24, 19:09   #3881
Bellatrix
gamma Orionis

Założyłam, mam nadzieję że w miarę składnie i sensownie:
Zakupy zagraniczne – terminy, zasady

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-24, 20:24   #3882
ania105
Zadomowienie

Cytat:
Założyłam, mam nadzieję że w miarę składnie i sensownie:
Zakupy zagraniczne – terminy, zasady
Bardzo Dziekuje ....jesli ktos sobie zyczy bede pomocna
Stary 2012-10-27, 12:33   #3883
Emiks
Zakorzenienie

Skądinąd wiem, ze wśród Wizażanków i Wizażanek istnieje nieodparta ochota na Amouage OPUS V

Ponieważ ja jestem już szczęśliwą posiadaczką flakonu, więc nie będę pazerna na kolejny

Jeśli znajdzie się ochotnik/ochotniczka na przeprowadzenie rozbioru, proszę o kontakt na pv

niniejsza informacja nie jest próbą bezpłatnej reklamy, nie jestem też sprzedawcą powyższego flakonu, pragnę jedynie po koleżeńsku wyjść na przeciw zaspokojeniu zapachowych marzeń innych osób

Edytowane przez Emiks
Czas edycji: 2012-10-27 o 12:37
Emiks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 16:13   #3884
silkmoon
Raczkowanie

Szukałam informacji, ale nie znalazłam (a w zasadzie stron www): gdzie kupujecie atomizery? Też bym wzięła udział w zakupach, więc czekam z niecierpliwością
Stary 2012-10-27, 16:20   #3885
Daffodilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez silkmoon Pokaż wiadomość
Szukałam informacji, ale nie znalazłam (a w zasadzie stron www): gdzie kupujecie atomizery? Też bym wzięła udział w zakupach, więc czekam z niecierpliwością
Kupujemy tu: http://www.globe.lublin.pl/index.php...&id=3&Itemid=3 , ale nie indywidulanie tylko grupowo, na wspólnych zakupach
Daffodilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 16:29   #3886
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Indywidualnie też
Asiuuuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 16:36   #3887
ania105
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Emiks Pokaż wiadomość
Skądinąd wiem, ze wśród Wizażanków i Wizażanek istnieje nieodparta ochota na Amouage OPUS V

Ponieważ ja jestem już szczęśliwą posiadaczką flakonu, więc nie będę pazerna na kolejny

Jeśli znajdzie się ochotnik/ochotniczka na przeprowadzenie rozbioru, proszę o kontakt na pv

niniejsza informacja nie jest próbą bezpłatnej reklamy, nie jestem też sprzedawcą powyższego flakonu, pragnę jedynie po koleżeńsku wyjść na przeciw zaspokojeniu zapachowych marzeń innych osób
Mx..iu ja bym wziela flakon z zawartoscia ,ale koszty wysylki z tad do polski odlewek to bardzo drogi gips
Stary 2012-10-27, 16:41   #3888
Daffodilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiuuuuula Pokaż wiadomość
Indywidualnie też
A nie wychodzi drożej? Pytam z ciekawości, bo czasem mam deficyt, a akurat nie zapowiada się żaden rzut

---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ----------

Cytat:
Napisane przez ania105 Pokaż wiadomość
Mx..iu ja bym wziela flakon z zawartoscia ,ale koszty wysylki z tad do polski odlewek to bardzo drogi gips
Ja bym chętnie rozebrała, ale muszę poznać szczegóły dotyczące flaszki. Napisałam już do Emiksia
Stary 2012-10-27, 16:46   #3889
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Daffodilka Pokaż wiadomość
A nie wychodzi drożej? Pytam z ciekawości, bo czasem mam deficyt, a akurat nie zapowiada się żaden rzut [COLOR="Silver"]
Troche drożej bo za koszty wysyłki kurierskiej się płaci a jak na rzut jest brane za więcej niż 500 zł to przesyłka gratis (ale i tak trzeba potem za paczkę do siebie płacić), nie wychodzi wiele wiecej. Ja już kilka razy tak kupowałam bo nie chce mi się czekać na rzuty .

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-27, 16:47   #3890
silkmoon
Raczkowanie

Cytat:
Kupujemy tu: http://www.globe.lublin.pl/index.php...&id=3&Itemid=3 , ale nie indywidulanie tylko grupowo, na wspólnych zakupach
A jednak, byłam na tej stronie, ale wygląda dziwnie i podejrzanie (no i sprzedają podróbki :| ).

Cytat:
A nie wychodzi drożej? Pytam z ciekawości, bo czasem mam deficyt, a akurat nie zapowiada się żaden rzut [COLOR="Silver"]
Tak w ogóle, to parę postów wyżej liliza pisała, że będzie organizować rzut w listopadzie (i chyba na niego poczekam).
Stary 2012-10-27, 16:49   #3891
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Cytat:
A jednak, byłam na tej stronie, ale wygląda dziwnie i podejrzanie (no i sprzedają podróbki :| ).
Właśnie z tej strony są atomki ze wszystkich rzutów , także jak widać nie są podejrzani
Stary 2012-10-27, 16:51   #3892
Daffodilka
Zakorzenienie

Cytat:
Troche drożej bo za koszty wysyłki kurierskiej się płaci a jak na rzut jest brane za więcej niż 500 zł to przesyłka gratis (ale i tak trzeba potem za paczkę do siebie płacić), nie wychodzi wiele wiecej. Ja już kilka razy tak kupowałam bo nie chce mi się czekać na rzuty .
Dzięki Asiu Myślałam, że indywidualnie się nie da, a nie wiem czy nie wolałabym sobie sama wybrać jakie atomizery chcę - na stronie jest ich więcej niż w rzutach No i paczka do mnie faktycznie nie jest tania, więc i tak się opłaci.
Stary 2012-10-27, 16:52   #3893
silkmoon
Raczkowanie

Cytat:
Właśnie z tej strony są atomki ze wszystkich rzutów , także jak widać nie są podejrzani
Podejrzanie w tym sensie, że strona niedopracowana - są linki, pod którymi nic nie ma, nie ma zdjęć produktów, nie mogę znaleźć regulaminu itd. ...
Stary 2012-10-27, 16:56   #3894
VI4
Zakorzenienie

GG do VI4

Cytat:
Podejrzanie w tym sensie, że strona niedopracowana - są linki, pod którymi nic nie ma, nie ma zdjęć produktów, nie mogę znaleźć regulaminu itd. ...
Mają tam faktycznie bajzel, ale nie ma się czego obawiać - w razie problemów dzwoń do nich. Niestety, zabałaganione i niedopracowane strony to dość częste, nawet u firm mających duże obroty.
Stary 2012-10-27, 16:59   #3895
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Cytat:
Wszystko jest, zdjęcia wszystkie też są tylko trza się zarejestrować
Stary 2012-10-27, 17:02   #3896
silkmoon
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez VI4 Pokaż wiadomość
Mają tam faktycznie bajzel, ale nie ma się czego obawiać - w razie problemów dzwoń do nich. Niestety, zabałaganione i niedopracowane strony to dość częste, nawet u firm mających duże obroty.
Przyznam się, że jak widzę takie strony, to zwykle rezygnuję z internetowych zakupów (co innego jeśli sklep ma kiepską stronę ale mogę tam po prostu pójść i kupić na miejscu) ;P.

Cytat:
Wszystko jest, zdjęcia wszystkie też są tylko trza się zarejestrować
Ok, to spróbuję.

Dzięki za odzew .
Stary 2012-10-27, 17:09   #3897
VI4
Zakorzenienie

GG do VI4

Cytat:
Przyznam się, że jak widzę takie strony, to zwykle rezygnuję z internetowych zakupów (co innego jeśli sklep ma kiepską stronę ale mogę tam po prostu pójść i kupić na miejscu) ;P.
ja zazwyczaj też - ale jeśli jest to jedyny sposób na kupienie czegoś, trudno, zaciskam zęby i staram się ogarnąć temat.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-10-27, 20:12   #3898
nikielka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez LadyMadalena Pokaż wiadomość
O rany. Nikielko, oddam nerkę za odrobinę oud ispahan
Nie wiem czy zastosowałam odpowiednią sugestię w odpowiednim miejscu ale mam nadzieję, że dotrze do Ciebie mój krzyk rozpaczy
Dziewczyny ostatecznie na pierwszy ogien z kolekcji Dior Privee poszedl Mitzah. Dzisiaj flakonik zostal zakupiony i jutro wieczorem mam zamiar otworzyc watek.

Jesli wszystkie sprawy techniczne (zalaczanie zdjec itp.) pojda sprawnie, to pewnie okolo Waszej siodmej watek sie pojawi.

Przyznaje z duma, ze udalo mi sie zakupic dzisiaj w sklepie stacjonarnym parafilm, co w tym kraju jest na prawda duzym osiagnieciem.
nikielka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 20:18   #3899
Daffodilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nikielka Pokaż wiadomość
Dziewczyny ostatecznie na pierwszy ogien z kolekcji Dior Privee poszedl Mitzah. Dzisiaj flakonik zostal zakupiony i jutro wieczorem mam zamiar otworzyc watek.

Jesli wszystkie sprawy techniczne (zalaczanie zdjec itp.) pojda sprawnie, to pewnie okolo Waszej siodmej watek sie pojawi.

Przyznaje z duma, ze udalo mi sie zakupic dzisiaj w sklepie stacjonarnym parafilm, co w tym kraju jest na prawda duzym osiagnieciem.
Ale ma nuty Więc koło siódmej... Tylko nie zapomnij o zmianie czasu
Stary 2012-10-27, 20:27   #3900
nikielka
Raczkowanie

Daff, Mitzah jest piekny, nosilam z probki przez tydzien.

Teraz za to przy zakupie psiknelam sie Ambre Nuit i .... kurcze to bedzie chyba kolejny zakup. Taka ta ambra jest delikatna, lekka i slodkawa. Mocno przestrzenna i lotna a nie przykucnieta przy skorze jak wiekszosc ambrowych zapachow na mnie.

Za to Oud Ispahan jednak kurcze ta roza cos sie na mnie zwiesza, wiec na razie odpuscilam.

---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ----------

Daff, Mitzah jest piekny, nosilam z probki przez tydzien.

Teraz za to przy zakupie psiknelam sie Ambre Nuit i .... kurcze to bedzie chyba kolejny zakup. Taka ta ambra jest delikatna, lekka i slodkawa. Mocno przestrzenna i lotna a nie przykucnieta przy skorze jak wiekszosc ambrowych zapachow na mnie.

Za to Oud Ispahan jednak kurcze ta roza cos sie na mnie zwiesza, wiec na razie odpuscilam.

Tak, tak, pamietam, spimy dluzej.
nikielka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne zakupy perfumeryjne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości