![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie '90> :-)
![]() ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- czemu niezle? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Tak,o - napisałam ![]()
![]() |
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
a to ty tez ze Szna? Ja tu na emigracji jestem w sumie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Zakorzenienie
|
myślę, że jesteśmy z tżtem w takim wieku, że z jednym dzieckiem sobie poradzimy i mamy jeszcze trochę swobody, żeby gdzieś wyjść itp a z dwójką to jednak większy obowiązek, większe wydatki i mniej czasu na przyjemności
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na emigracji? a długo już? ![]()
![]() |
![]() |
#96 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie strasz kochana nawet.. najgorsze jest to drapanie.. cały dzień pilnuje, aby nie podrapał buzi, a wystarczy moment nieuwagi i zmienia ją w krwawą sieczkę.. ![]() a mogę wiedzieć czy masz może rodzeństwo? bo zastanawiałam się z tżtem czy jak byśmy mieli drugie to bankowo też będziemy mieli taki problem czy nie.. też chciałam dziewczynkę ![]() dzień dobry ![]() Cytat:
![]() Cytat:
dacie radę ![]() ja tylko się pocieszam, że to z czasem przejdzie.. tylko już nas straszą, że z azsu może przejść w astmę.. także kolejny problem. Oj no też tęskni strasznie , najchętniej by to rzucił wszystko w cholerę i przyjechał, no ale nie może. Na szczęście w długi weekend na 1 listopada będziemy razem prawie cały tydzień ![]() ![]() jaki prezent planujecie na roczek ? ![]() któraś pytała o nazwisko - Kuba ma po tacie ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Zakorzenienie
|
Na Święta jeszcze nie myślałam co kupię młodej, ale chyba taki wieeeeeeelki domek z lalkami albo kuchnię
![]() taki DOMEK albo taką KUCHNIĘ A no i jak byłam w ciąży chciałam dziewczynkę i mam ![]() ![]() ![]()
*** ❤ Kornelka 11.03.2010 Never ignore someone who cares for you because someday you will realize you have lost a diamond while you were busy collecting stones... Edytowane przez Kinqaa Czas edycji: 2012-10-24 o 11:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na pewno dostanie dużo książeczek ale co do tego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
klauduska jest tyle tych rzeczy,że na pewno coś wymyślicie. Może drewniane klocki?
![]() Jak byłyśmy w Polsce to kupiłam młodej taki jakby iPod ![]() Próbuję szukać tego na stronce Smyka,ale coś znaleźć nie mogę aby pokazać ![]()
![]() |
#101 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Zakorzenienie
|
Ooo taki KLIK
'tablet komputer dla dzieci' ![]() Tylko,że my mamy po polsku :P ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- klauduska to może nie zabawki, a ciuchy? ![]() albo rowerek biegowy?
![]() |
#103 |
Rozeznanie
|
hej mlode mamusie
![]() mozna dolaczyc? rowniez jestem mloda mama rocznik 91 nasz synus Filip przyszedl na swiat 12.05.2011r ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#105 |
Rozeznanie
|
![]() widze ze zastanawiacie sie juz nad prezentami swiatecznymi, ja nie mam pojecia czym zadowolic moje dziecko u nas kazda nowa zabawka jest w centrum zainteresowania gora 15 min Edytowane przez kinga_91 Czas edycji: 2012-10-24 o 11:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
kinga_91 witaj ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Zakorzenienie
|
Idę wyskoczyć z szlafroka (ale siara
![]() ![]() trzeba zaraz ruszyć tyłek do sklepu ![]()
![]() |
#108 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
BAN stały
|
ZacpanaRapem- jeśli chodzi o AZS to jest on pochodnym skutkiem astmy- ja jako jedyna mam AZS z kolei moja siostra zmagała się z astmą za dziecka- 1,5 roku w szpitalu przeleżała ale lekarka mi np mówiła, ze mimo, że to genetyczne to raczej przechodzi z rodzica na dziecko, lub tak jak w moim przypadku z linii prostej- dziadka.
Większą 'szansę' na AZS będzie miał mój bobas bo dziedziczyłby po mnie ale mam nadzieję, że będzie ok. A ma skazę białkową? Przecieraj mu buźkę chusteczkami często i nie pozwól, żeby była sucha bo od tego swędzi, no i oczywiście testy alergiczne co 6 miesięcy bo AZS-owcy są podatni na wszystkie alergie. A jeśli chodzi o sen to zmieniaj jak najcześciej pościel- zero poduszek z pierzy i wietrz za każdym razem na balkonie jeśli masz możliwość kołderkę i podusię. Nie jestem lekarzem ale wydaje mi się, że najlepsze efekty osiąga się metodą prób i błędów ![]() kinga_91 witamy Cię! ![]() Ale mi TŻ napisał smsa ![]() ![]() Edytowane przez worthnotes Czas edycji: 2012-10-24 o 11:50 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#110 |
Rozeznanie
|
dzieki za przyjecie mnie do watku
![]() fajnie ze go odkrylam przynajmniej z wami bede mogla pogadac na tematy dzieciowe, bo niestety wszyscy moi znajomi jeszcze bezdzietni ![]() lece sprzatac poki moj lobuziak spi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kartę ciąży z aktualnymi wynikami badań masz zawsze nosić przy sobie, nie zostawiasz jej u ginekologa. Gdybyś zasłabła na ulicy to powinnaś mieć takie ważne informacje przy sobie. I możesz całą ciążę chodzić tutaj a urodzić za granicą (jeśli masz tam jakieś ubezpieczenie?). ---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- Tzn? Co lepiej idzie? W laboratorium czy prywatnie czy ze skierowaniem czekasz tyle samo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 | |
BAN stały
|
Cytat:
Dziękuję ![]() Bałam się, że będę musiała rodzić w Polsce ale skoro mogę w każdej chwili wyjechać to się cieszę. Tak- będę miała tam pełne ubezpieczenie jeszcze przed porodem ale formalność trwa miesiąc więc chciałam w między czasie tutaj zrobić wszystko. PS. Zastanawiałam się bo lekarka zapytala mnie czy mam zamiar jeszcze wyjechać czy rodzić tu i wyskoczyla z tym, że bedzie musiala zwracać za badania. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja córka ma nazwisko po tatusia, bo ja kiedyś też takie będę mieć ![]() ---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() W takim razie idę zrobić jutro te badania na NFZ ![]() Co do nazwiska to nie chcę zabrzmieć źle czy pesymistycznie- układa się nam z TŻ bardzo dobrze ale jednak jesteśmy razem za krótko, żeby być w 100% pewnym ślubu- bynajmniej z mojej strony bo TŻ chce sobie układać ze mną życie- ja oczywiście z Nim też ale wolałabym jednak trochę odczekać stąd też wolę, żeby nazwisko dziecko miało po mnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój ma nazwisko po tacie, ale teraz będzie problem bo biorę rozwód i nie wiem jak to będzie z Jego nazwiskiem |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeśli nie prowadziłaś ciąży w UK od początku i np. w 33 tygodniu (tak jak ja) dopiero miałam zarejestrowane z dwie wizyty,bo byłam wcześniej w UK jakoś od 20 tygodnia to by nie było problemu , ale jak na końcówe ciąży tylko miałam zarejestrowane te wizyty to myśleli, że przyjechałam z Polski tylko tutaj aby urodzić. Było trochę problemów ,mnóstwo pytań i utrudniania (chcieli , abym zapłaciła za poród) no, ale jakoś wytłumaczyłam im, pokazałam dokumenty, TŻ mojej mamy za mną się wstawił i ich poopierdzielał i było OK. A miałam tylko z dwie wizyty zarejestrowane , bo ciągle miałam przekładane te wizyty z położną, bo co chwilę jakieś święto było, a później Boże Narodzenie, Nowy Rok i dopiero po Nowym Roku się zobaczyłam pierwszy raz w UK z położną ![]() I to w sumie ich wina... no , ale cóż poradzić ![]() Także w przypadku UK , nie można tu przyjechać i z marszu iść na porodówkę ![]()
![]() |
![]() |
#117 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Badania HBS, WR i cukier we krwi można zrobić z morfologią jakoś? Jestem zielona jeśli chodzi o takie badania. ---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- Cytat:
Wydaje mi się, że w Niemczech też ale będę miala ubezpieczenie ze wsteczną datą więc łaski mi nie zrobią bo meldunek mam a równie dobrze mogę powiedzieć, że planowałam urodzić w PL a wyszło jak wyszło i nie mogą mnie nie przyjąć albo żadać pieniędzy za poród. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
BAN stały
|
Dowiedzialam się juz co i jak
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Zadomowienie
|
szkoda że na taką nie trafiłam =( =)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:40.