|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka z CELLULITEM w miesiąc cz. II
Cytat:
|
|
|
#1382 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#1383 |
|
Raczkowanie
|
Minął miesiąc odkąd walczę ze swoim ciałem
Brałam cały miesiąc detocell i nie sadzę, żeby on sam coś zdziałał. Nie kupię go więcej. To co wyćwiczyłam widać w moim podpisie. Skóra jest bardziej napięta, cellulit stał się mniej widoczny. Po ściśnięciu skóry owszem widać bardzo, ale zauważalne jest także jakby większe rozbicie, nie jest już tak zbity. Jestem zadowolona jak na miesiąc walki Co najważniejsze nauczyłam sie pić wodę mineralną niegazowaną i zaczęłam ćwiczyć. Warto, zdecydowanie warto
Rozpoczęłam walkę o swoje ciało 3 sierpnia 2012 r. Skalpel - 19x Turbo - 1x Boczki z Tiff -14x MelB: brzuch - 5x, ramiona - 1x Skakanka - 175 minut Twister -160 minut Rower stacjonarny - 315 minut waga 60 kg - zbijam do 55 ![]() Cellulit - zabić ![]() |
|
|
|
|
#1384 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie też powoli znika, z przodu ud nie ma nic, tylko z boku trochę zostało, ale już nie widać go za bardzo, gdy stoję, tylko ja ścisnę, no i jeszcze może trochę na pupie, ale minął tydzień i jest o wieeeele lepiej - u mnie bańki pomogły
|
|
#1385 |
|
Raczkowanie
|
ja od kilku dni stosuje macerat z morszczynu pecherzykowatego i pomaga
|
|
|
|
|
#1386 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie ma to jak aktywność fizyczna, ja też przez dłuższy czas nie ćwiczyła, 2 tygodnie temu wróciłam do ćwiczeń. Na szczęście szybko udało mi się wrócić do formy sprzed kilku miesięcy. Na cellulit najlepsze jest bieganie połączone z ćwiczeniami Ewy Chodakowskiej. Warto kupić sobie karnet na siłownie - ja tak zrobiłam, dzięki temu wpadłam w rytm ćwiczeń i dorzuciłam do treningów na siłowni - ćwiczenia z Ewą. Mój chłopak jak mnie zobaczył, to był w szoku, że ze mnie tak schodzi tłuszczyk - ja byłam strasznie pyzata - teraz z twarzy wyszczuplałam, uda tak samo są smuklejsze, brzuch się zarysowuje ![]() Dziewczyny pokochajcie ćwiczenia ![]() ![]() Nie ma sensu wydawać kasy na balsamy antycellulitowe - bo one działają w znikomym stopniu. Dopiero jak wyeliminujecie fast foody, słodycze, dołożycie do tego aktywność fizyczną, masaże, picie wody mineralnej itp. to widać , że coś powoli rusza ![]() Ja ostatnio dałam się naciąć na peeling solny z PERFECTY ( z czarnej porzeczki) - podobno wyszczuplający ![]() - oczywiście, głupia naciełam się na tą nazwę - wydałam 18.99 zł i lipa ![]() Oczywiście ciało teraz wygląda lepiej - ale to zasługa diety i ćwiczeń, bo jak tylko się masowałam i peelingowałam to efektów nie było żadnych. |
|
|
|
|
|
#1387 |
|
Raczkowanie
|
Ćwiczę od paru dni - cellulit zrobił się bardziej widoczny. I ciesze się, bo widząc go tak dokładnie mogę go zbombardować masażami
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1388 |
|
Zakorzenienie
|
na pewno masz rację
![]() długo już ćwiczysz? i jaki miałaś na początku cellulit? fajnie czytać takie optymistyczne posty - a z tymi kosmetykami to się zgadzam, że one odgrywają chyba najmniejszą w tym rolę, choć też się często łapię na jakieś takie słówko i kasa leci, a efekt mały...
|
|
#1389 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1390 |
|
Zakorzenienie
|
dołączam do Was!
|
|
#1391 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, muszę się wyżalić, gdyż sprawa mnie przygnębia.
Temat mojego odchudzania to materiał na książkę objętości wszystkich Harry Potterów, ale nie o tym tutaj dosłownie. Mianowicie - mam problem z cellulitem, szczególnie na tyłku. Od dawna ćwiczę codziennie na siłowni, biegam, używam antycellulitowych kremów, piję dużo wody, od lat (OD LAT!!!) nie jem NIC smażonego (jeśli już to grillowane lub duszone na wodzie), nie solę, rzadko kiedy jem słodycze (rzadziej niż raz w miesiącu). Mimo to nie mam figury tak zgrabnej jak Heidi Klum dwa dni po ciąży Jednym z moich największych problemów jest właśnie ten cellulit. Przyznaję, że z ud w dużej mierze zniknął (nie całkowicie niestety, ale poprawa jest widoczna) jednak moja dupa wygląda pod tym względem gorzej niż tyłek mojej siostry, która jest ode mnie dużo większa. Co ja jeszcze mogę w tym temacie zrobić? Bo już naprawdę trace nadzieję, a sprawa mojego wyglądu strasznie wpływa na moje życie osobiste, samoocenę i w ogóle wszystko Proszę o pomoc, o jakieś może ćwiczenia, a już w ogóle byłoby pocieszające zdanie osoby, której udało się z tym wygrać.
|
|
|
#1392 |
|
Zakorzenienie
|
chyba najbardziej pomogą ćwiczenia właśnie na pupę
![]() https://polki.pl/fitness_zgrabnapupa...,10009662.html https://polki.pl/fitness_zgrabnapupa...,10014008.html
|
|
#1393 |
|
Przyczajenie
|
Bardzo dobre efekty dają podobno - bo nie używałam, bańki chińskie, ale mają jedna wielką wadę (dlatego też ja ich nie próbowałam) mogą po nich pękać naczynka. Jeżeli widzicie u siebie gdzieś na ciele popękane naczynka (nie mówię już o żylakach) to lepiej ich nie stosować. Ja mam ogólnie kruche naczynka, miałam zawsze na twarzy, a dopiero może 2 lata temu wyszły mi na nogach, a nie robiłam nic złego, nawet gruboziarnistego peelingu, tylko drobny i to delikatnie. A teraz to już tylko laser lub inne podobne. Dlatego, mimo iż bańki są super wole nie ryzykować żeby mieć jeszcze więcej, ale jak ktoś nie ma to warto spróbować, a można je kupić w aptece za jakieś 30 zł.
Ja codziennie ćwiczę na orbitreku 60min (na razie 3 razy, bo 3 dni temu kupiłam), 3 ćwiczenia, takie po ok 8 min - na nogi, brzuch i ćwiczenia typowo na cellulit, 1,5-2 litry wody mineralnej niegazowanej, zielona herbata, zacznę niedługo elektrostymulację, i biorę detocell (dopiero miesiąc, ale mam zamiar spróbować kilka miesięcy, bo wiadomo, że to tak szybko nie zadziała, ma fajny skład, nie typowa chemia, oczyszcza organizm - nie przeczyszcza i uszczelnia naczynka). Diety nie stosuję, jem tylko mniej, zdrowiej, mniej słodyczy, fast foody tak raz na miesiąc, do tego sok z owoców (sama wyciskam) żeby było trochę witaminek. Czytałam, że super jest tez wcieranie w skórę świeżego soku z grejpfruta i peeling z kawy. Jeszcze nie stosowałam, ale spróbuję. |
|
|
|
|
#1394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluję i zazdroszczę. ![]() Ja przez jakiś czas byłam bardzo dzielna, ćwiczyłam, smarowałam się i dobrze odżywiałam ale potem coś mi przeszkodziło i się zaniedbałam, potem znowu wzięłam za siebie a potem pojechałam na urlop i same wiecie. ![]() Ale na urlopie duuuużo spacerowałam.
|
|
|
|
|
|
#1395 |
|
Raczkowanie
|
No i trzeba się starać jak najmniej siedzieć
Mój cellulit jest straszny... Od teraz zaczynam walkę ;p
|
|
#1396 |
|
Zakorzenienie
|
No łatwo powiedzieć, ja mam pracę siedzącą.
|
|
|
|
|
#1397 |
|
Zadomowienie
|
czuję motywację jak czytam ten wątek
ja walczę od lipca, jest spora poprawa- niestety miałam ogromny cellulit widoczny w każdej pozycji teraz jeżdżę na rowerku stacjonarnym i zwykłym rowerze oraz ćwiczę sławne już 8 min abs buns and legs jest lepiej, dalej oczywiście go widać ale mój cellulit już był w ostatnim stadium więc trzeba poświęcić dużo sił i czasu by go zabić. smaruję się też chłodzącym evelinem baniek niestety nie mogę stosować bo pękają mi naczynka :/trzymam za Was kciuki i mam nadzieję że nie poddam się tak łatwo, chociaż studia pochłaniają mnóstwo mojego czasu niestety przez problemy hormonalne muszę zacząć łykać Diane35, boję się że pogorszy to stan moich nóg i tyłka ehh, oby się tak nie stało!
Edytowane przez Katalonkaaa Czas edycji: 2012-09-12 o 14:14 |
|
|
|
|
#1398 |
|
Raczkowanie
|
Ja od tygodnia musiałam zaprzestać jazdy na rowerze, ale na szczęscie nic się nie pogorszyło. Niestety grudy, których nie udało mi się pokonać jak nie zniknęły tak nie znikają. Od października mam zamiar chodzić na basen. Może to coś pomoże. Jednym (2 ;p) słowem WALCZYMY DALEJ!
|
|
#1399 |
|
Raczkowanie
|
Zdaję sobie sprawę, że masaże są bardzo ważne w walce z panem C. ale strasznie nie chce mi się ich robić
|
|
#1400 |
|
Rozeznanie
|
U mnie przez ostatnie pol roku motywacja i zaparcie siegaja zera.... Po prostu nigdy sobie nie pozwalalam na takie szalenstwa, a mianowicie zajadanie sie chipsami kilka razy w tygodniu wieczorami po 300g na raz
![]() Chociaz przy tym staralam sie cwiczyc - wczesniej TurboFire, teraz chodze 5 razy w tygodniu po 8 km dziennie do pracy i z powrotem... Ale fakt jest taki ze od kwietnia tamtego roku przytylam 10 kg ![]() Teraz chce wziąć się w garść i do tych 8km dorzucić jeszcze ćwiczenia z Ewa Chodakowska z ostatniego Shape'a + postarać się nie kupować tego świństwa.... Teraz jak już tu upubliczniłam się ze swoimi postanowieniami może będzie mi łatwiej wytrwać.... ![]() A no i oczywiście będę musiała zrobić zdjęcie "przed" i zmierzyć się
|
|
|
|
|
#1401 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie też. Jakby mnie ktoś masował to ok ale samej to jest dla mnie katorga. ![]() Zresztą ja w ogóle ostatnio się zapuściłam jak rozbitek na bezludnej wyspie. |
|
|
|
|
|
#1402 |
|
Zadomowienie
|
No ja walcze z Cellulitem od 3 m-cy w następujący sposób:
widze efekty a to chyba mnie najbardziej motywuje ![]() No ale właściwie do sedna ja jakoś nie widziałam efektów po kremach
|
|
|
|
|
#1403 |
|
Zakorzenienie
|
jukaba gratulacje! czerwona herbata też pomaga na cell? na wyjeździe na wakacjach przez tydzień nie robiłam masaży, ale teraz wracam do tego
mam nadzieję, że mimo tego że już minął sezon na szorty, to motywacja nas nie opuści
|
|
#1404 |
|
Zakorzenienie
|
nic wam nie dadzą kremy i ćwiczenia jeśli dieta będzie kiepska
|
|
#1405 |
|
Zadomowienie
|
hej wszystkim,
daaaawno mnie tu nie bylo, ale mimo to widze, ze nadal pojawia sie tu kilka znajomych twarzy
|
|
|
|
|
#1406 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
czyli może bardziej jako profilaktyka, ale ogólnie bardzo ją lubie i na bóle brzucha mi pomaga. Myśle że tak jak w tydzień nie za bardzo nabawimy się cellulitu tak tydzień przerwy dramatu nie uczyni, ale teraz to MASUJ, MASUJ i noś szorty po domu
|
|
|
|
|
|
#1407 |
|
Zakorzenienie
|
A ja znowu się opuściłam i ani nie ćwiczę ani nie masuję ani nie smaruję ani nie jem zdrowo....
![]() Muszę się ogarnąć. Potrzebuję kopa na rozpęd. |
|
|
|
|
#1408 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a ja zaczęłam dość regularnie pilling kawowy i powiem Wam że... milutko! mnie troche zmniejszył się
|
|
|
|
|
|
#1409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ten peeling kawowy to masz kupny czy robiony własnoręcznie? I jak długo się nim "szorujesz"? |
|
|
|
|
|
#1410 |
|
Konto usunięte
|
Podczytuję wątek szukając motywacji i dołączam do Was. Muszę też wprowadzić codzienne ćwiczenia, masaże i peelingi bo moje uda i pośladki wyglądają coraz gorzej, a tak być nie może.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:31.

Ja mam problem z udami
I do tego chciałabym zgubić dolną część brzuszka (Może któraś z Was zna jakiś sposób? 

Brałam cały miesiąc detocell i nie sadzę, żeby on sam coś zdziałał. Nie kupię go więcej. To co wyćwiczyłam widać w moim podpisie.

teraz jeżdżę na rowerku stacjonarnym i zwykłym rowerze oraz ćwiczę sławne już 8 min abs buns and legs 
ja jakoś nie widziałam efektów po kremach