WALKA Z CELLULITEM cz. II - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-09-02, 12:53   #1381
Antii89
Zakorzenienie

Dot.: Walka z CELLULITEM w miesiąc cz. II

Cytat:
Napisane przez Olga72 Pokaż wiadomość
Ale mam ochotę się przyłączyć i walczyć z tym dziadostwem Ja mam problem z udami I do tego chciałabym zgubić dolną część brzuszka (Może któraś z Was zna jakiś sposób? ). Za 2 godz idę poćwiczyć i chciałabym się go pozbyć w 3 tygodnie ale wiem że moze być trudno
Ja polecam ćwiczenia z Tiffany Rothe. Po 3 tygodniach z nią widzę już rezultaty, a walczę głównie z brzuchem.
Stary 2012-09-02, 13:02   #1382
Olga72
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Antii89 Pokaż wiadomość
Ja polecam ćwiczenia z Tiffany Rothe. Po 3 tygodniach z nią widzę już rezultaty, a walczę głównie z brzuchem.
Dzięki, na pewno spróbuję
Olga72 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-03, 13:23   #1383
Tajemnica77
Raczkowanie

Minął miesiąc odkąd walczę ze swoim ciałem Brałam cały miesiąc detocell i nie sadzę, żeby on sam coś zdziałał. Nie kupię go więcej. To co wyćwiczyłam widać w moim podpisie.
Skóra jest bardziej napięta, cellulit stał się mniej widoczny. Po ściśnięciu skóry owszem widać bardzo, ale zauważalne jest także jakby większe rozbicie, nie jest już tak zbity. Jestem zadowolona jak na miesiąc walki
Co najważniejsze nauczyłam sie pić wodę mineralną niegazowaną i zaczęłam ćwiczyć. Warto, zdecydowanie warto

Skalpel - 19x
Turbo - 1x
Boczki z Tiff -14x
MelB: brzuch - 5x, ramiona - 1x
Skakanka - 175 minut
Twister -160 minut
Rower stacjonarny - 315 minut

waga 60 kg - zbijam do 55
Cellulit - zabić

Tajemnica77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-03, 13:29   #1384
malamenda2009
Zakorzenienie

u mnie też powoli znika, z przodu ud nie ma nic, tylko z boku trochę zostało, ale już nie widać go za bardzo, gdy stoję, tylko ja ścisnę, no i jeszcze może trochę na pupie, ale minął tydzień i jest o wieeeele lepiej - u mnie bańki pomogły
Stary 2012-09-03, 15:58   #1385
malvinus
Raczkowanie

ja od kilku dni stosuje macerat z morszczynu pecherzykowatego i pomaga celulit troche mniejszy i skora bardziej napieta
malvinus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-03, 20:48   #1386
uwielbiam_owoce22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tajemnica77 Pokaż wiadomość
Minął miesiąc odkąd walczę ze swoim ciałem Brałam cały miesiąc detocell i nie sadzę, żeby on sam coś zdziałał. Nie kupię go więcej. To co wyćwiczyłam widać w moim podpisie.
Skóra jest bardziej napięta, cellulit stał się mniej widoczny. Po ściśnięciu skóry owszem widać bardzo, ale zauważalne jest także jakby większe rozbicie, nie jest już tak zbity. Jestem zadowolona jak na miesiąc walki
Co najważniejsze nauczyłam sie pić wodę mineralną niegazowaną i zaczęłam ćwiczyć. Warto, zdecydowanie warto
Zgadzam się z Tobą całkowicie
Nie ma to jak aktywność fizyczna, ja też przez dłuższy czas nie ćwiczyła, 2 tygodnie temu wróciłam do ćwiczeń.
Na szczęście szybko udało mi się wrócić do formy sprzed kilku miesięcy.
Na cellulit najlepsze jest bieganie połączone z ćwiczeniami Ewy Chodakowskiej.
Warto kupić sobie karnet na siłownie - ja tak zrobiłam, dzięki temu wpadłam w rytm ćwiczeń i dorzuciłam do treningów na siłowni - ćwiczenia z Ewą.
Mój chłopak jak mnie zobaczył, to był w szoku, że ze mnie tak schodzi tłuszczyk - ja byłam strasznie pyzata - teraz z twarzy wyszczuplałam, uda tak samo są smuklejsze, brzuch się zarysowuje
Dziewczyny pokochajcie ćwiczenia
Nie ma sensu wydawać kasy na balsamy antycellulitowe - bo one działają w znikomym stopniu.
Dopiero jak wyeliminujecie fast foody, słodycze, dołożycie do tego aktywność fizyczną, masaże, picie wody mineralnej itp. to widać , że coś powoli rusza
Ja ostatnio dałam się naciąć na peeling solny z PERFECTY ( z czarnej porzeczki) - podobno wyszczuplający - oczywiście, głupia naciełam się na tą nazwę - wydałam 18.99 zł i lipa
Oczywiście ciało teraz wygląda lepiej - ale to zasługa diety i ćwiczeń, bo jak tylko się masowałam i peelingowałam to efektów nie było żadnych.
uwielbiam_owoce22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-03, 21:45   #1387
Do_
Raczkowanie

Ćwiczę od paru dni - cellulit zrobił się bardziej widoczny. I ciesze się, bo widząc go tak dokładnie mogę go zbombardować masażami

Today I close the door of my past, open the door of my future, take a deep breath and step to a new life
Do_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-04, 10:56   #1388
malamenda2009
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez uwielbiam_owoce22 Pokaż wiadomość
Dziewczyny pokochajcie ćwiczenia
na pewno masz rację
długo już ćwiczysz? i jaki miałaś na początku cellulit?
fajnie czytać takie optymistyczne posty - a z tymi kosmetykami to się zgadzam, że one odgrywają chyba najmniejszą w tym rolę, choć też się często łapię na jakieś takie słówko i kasa leci, a efekt mały...
Stary 2012-09-04, 11:32   #1389
Burbery
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malamenda2009 Pokaż wiadomość
na pewno masz rację
długo już ćwiczysz? i jaki miałaś na początku cellulit?
fajnie czytać takie optymistyczne posty - a z tymi kosmetykami to się zgadzam, że one odgrywają chyba najmniejszą w tym rolę, choć też się często łapię na jakieś takie słówko i kasa leci, a efekt mały...
ja nie byłabym taka pewna co do kosmetyków, np. eveline działają naprawdę świetnie i potwierdzają to opinie olbrzymiej liczby wizażanek na KWC. nigdy jednak nie stosowałam kremu bez diety i ćwiczeń, więc ciężko mi powiedzieć. ważne jest, żeby cellulit atakować na kilku frontach jednocześnie, kremy i masaże drenują przepływy podskórne, sport aktywuje usuwanie tkanki, tak samo jak kaloryczny deficyt, oraz oczywiście dieta zapobiegająca nawrotom. myślę że kremy odgrywają istotną rolę przy cellulicie wodnym, a na tłuszczowy nie ma mocnych - trzeba po prostu złogów się pozbyć w sposób aktywny.
Burbery jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-05, 23:46   #1390
KonikGarbusek
Zakorzenienie

dołączam do Was!
KonikGarbusek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-07, 09:23   #1391
Kojaniskatsi
Raczkowanie

Dziewczyny, muszę się wyżalić, gdyż sprawa mnie przygnębia.

Temat mojego odchudzania to materiał na książkę objętości wszystkich Harry Potterów, ale nie o tym tutaj dosłownie.

Mianowicie - mam problem z cellulitem, szczególnie na tyłku. Od dawna ćwiczę codziennie na siłowni, biegam, używam antycellulitowych kremów, piję dużo wody, od lat (OD LAT!!!) nie jem NIC smażonego (jeśli już to grillowane lub duszone na wodzie), nie solę, rzadko kiedy jem słodycze (rzadziej niż raz w miesiącu).

Mimo to nie mam figury tak zgrabnej jak Heidi Klum dwa dni po ciąży

Jednym z moich największych problemów jest właśnie ten cellulit. Przyznaję, że z ud w dużej mierze zniknął (nie całkowicie niestety, ale poprawa jest widoczna) jednak moja dupa wygląda pod tym względem gorzej niż tyłek mojej siostry, która jest ode mnie dużo większa. Co ja jeszcze mogę w tym temacie zrobić? Bo już naprawdę trace nadzieję, a sprawa mojego wyglądu strasznie wpływa na moje życie osobiste, samoocenę i w ogóle wszystko Proszę o pomoc, o jakieś może ćwiczenia, a już w ogóle byłoby pocieszające zdanie osoby, której udało się z tym wygrać.

"Gdyby ludzie rozmawiali tylko o tym, co rozumieją, zapadłaby nad światem wielka cisza"
Albert Einstein
Kojaniskatsi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-11, 10:17   #1392
malamenda2009
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kojaniskatsi Pokaż wiadomość
Dziewczyny, muszę się wyżalić, gdyż sprawa mnie przygnębia.
chyba najbardziej pomogą ćwiczenia właśnie na pupę
https://polki.pl/fitness_zgrabnapupa...,10009662.html
https://polki.pl/fitness_zgrabnapupa...,10014008.html
Stary 2012-09-11, 12:41   #1393
xxannaxx
Przyczajenie

Bardzo dobre efekty dają podobno - bo nie używałam, bańki chińskie, ale mają jedna wielką wadę (dlatego też ja ich nie próbowałam) mogą po nich pękać naczynka. Jeżeli widzicie u siebie gdzieś na ciele popękane naczynka (nie mówię już o żylakach) to lepiej ich nie stosować. Ja mam ogólnie kruche naczynka, miałam zawsze na twarzy, a dopiero może 2 lata temu wyszły mi na nogach, a nie robiłam nic złego, nawet gruboziarnistego peelingu, tylko drobny i to delikatnie. A teraz to już tylko laser lub inne podobne. Dlatego, mimo iż bańki są super wole nie ryzykować żeby mieć jeszcze więcej, ale jak ktoś nie ma to warto spróbować, a można je kupić w aptece za jakieś 30 zł.
Ja codziennie ćwiczę na orbitreku 60min (na razie 3 razy, bo 3 dni temu kupiłam), 3 ćwiczenia, takie po ok 8 min - na nogi, brzuch i ćwiczenia typowo na cellulit, 1,5-2 litry wody mineralnej niegazowanej, zielona herbata, zacznę niedługo elektrostymulację, i biorę detocell (dopiero miesiąc, ale mam zamiar spróbować kilka miesięcy, bo wiadomo, że to tak szybko nie zadziała, ma fajny skład, nie typowa chemia, oczyszcza organizm - nie przeczyszcza i uszczelnia naczynka). Diety nie stosuję, jem tylko mniej, zdrowiej, mniej słodyczy, fast foody tak raz na miesiąc, do tego sok z owoców (sama wyciskam) żeby było trochę witaminek.
Czytałam, że super jest tez wcieranie w skórę świeżego soku z grejpfruta i peeling z kawy. Jeszcze nie stosowałam, ale spróbuję.
xxannaxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-12, 09:49   #1394
Alexandraa
Zakorzenienie

GG do Alexandraa

Cytat:
Napisane przez _firanka Pokaż wiadomość
Ja walczę z cellulitem jakieś 1,5 miesiąca. Jeżdzę prawie codziennie (z paroma przerwami) na rowerze bądz rowerku stacjonarnym około godzinki.
Smaruję się kremem antycelullitowym, od jakiegoś czasu robię peeling kawowy.

Jakiejś specjalnej diety nie stosuję (ale też się nie opycham ;p), chyba bym nie wytrzymała bez czegoś słodkiego ;D
No i oczywiście piję dużo wody, ok. 2 litrów dziennie.

Jeśli chodzi o wodę to kiedy jestem w domu, cały czas staram się mieć przy sobie 1,5 litrową butlę z wodą
i np będąc przy komputerze już nawet nieświadomie co jakiś czas piję.
No a jak gdzieś wychodzę to staram się brać do torebki 0,5 litrową butelkę.
Piję niegazowaną wodę.

Jak na razie jest dobrze, prawie cały cellulit zniknął
Zostały jeszcze dwa niewielkie zagłębienia, których MUSZĘ się pozbyć, bo nie wyglądają za ładnie.
Mam nadzieję, że jeszcze z miesiąc i jakoś mi się uda.
Oj bardzo bym chciała!

Gratuluję i zazdroszczę.
Ja przez jakiś czas byłam bardzo dzielna, ćwiczyłam, smarowałam się i dobrze odżywiałam ale potem coś mi przeszkodziło i się zaniedbałam, potem znowu wzięłam za siebie a potem pojechałam na urlop i same wiecie.
Ale na urlopie duuuużo spacerowałam.

Królowa Aleksandra
Blog <- klik

Alexandraa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-12, 11:19   #1395
Do_
Raczkowanie

No i trzeba się starać jak najmniej siedzieć Mój cellulit jest straszny... Od teraz zaczynam walkę ;p

Today I close the door of my past, open the door of my future, take a deep breath and step to a new life
Stary 2012-09-12, 11:55   #1396
Alexandraa
Zakorzenienie

GG do Alexandraa

Cytat:
Napisane przez Do_ Pokaż wiadomość
No i trzeba się starać jak najmniej siedzieć Mój cellulit jest straszny... Od teraz zaczynam walkę ;p
No łatwo powiedzieć, ja mam pracę siedzącą.

Królowa Aleksandra
Blog <- klik

Stary 2012-09-12, 14:12   #1397
Katalonkaaa
Zadomowienie

GG do Katalonkaaa

czuję motywację jak czytam ten wątek

ja walczę od lipca, jest spora poprawa- niestety miałam ogromny cellulit widoczny w każdej pozycji piję mnóstwo wody, czerwoną herbatę, trzymam dietę- zero smażonego, słodkiego, nie jem pieczywa, ziemniaków, makaronów nie mówiąc o fast-foodach. przez miesiąc miałam praktyki w szpitalu po 7 godzin dziennie więc się nabiegałam, moje nogi umierały teraz jeżdżę na rowerku stacjonarnym i zwykłym rowerze oraz ćwiczę sławne już 8 min abs buns and legs jest lepiej, dalej oczywiście go widać ale mój cellulit już był w ostatnim stadium więc trzeba poświęcić dużo sił i czasu by go zabić. smaruję się też chłodzącym evelinem baniek niestety nie mogę stosować bo pękają mi naczynka :/

trzymam za Was kciuki i mam nadzieję że nie poddam się tak łatwo, chociaż studia pochłaniają mnóstwo mojego czasu niestety przez problemy hormonalne muszę zacząć łykać Diane35, boję się że pogorszy to stan moich nóg i tyłka ehh, oby się tak nie stało!

Edytowane przez Katalonkaaa
Czas edycji: 2012-09-12 o 14:14
Katalonkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-15, 14:34   #1398
_firanka
Raczkowanie

Ja od tygodnia musiałam zaprzestać jazdy na rowerze, ale na szczęscie nic się nie pogorszyło. Niestety grudy, których nie udało mi się pokonać jak nie zniknęły tak nie znikają. Od października mam zamiar chodzić na basen. Może to coś pomoże. Jednym (2 ;p) słowem WALCZYMY DALEJ!
Stary 2012-09-15, 20:29   #1399
Do_
Raczkowanie

Zdaję sobie sprawę, że masaże są bardzo ważne w walce z panem C. ale strasznie nie chce mi się ich robić

Stary 2012-09-16, 09:35   #1400
Tigressa
Rozeznanie

U mnie przez ostatnie pol roku motywacja i zaparcie siegaja zera.... Po prostu nigdy sobie nie pozwalalam na takie szalenstwa, a mianowicie zajadanie sie chipsami kilka razy w tygodniu wieczorami po 300g na raz
Chociaz przy tym staralam sie cwiczyc - wczesniej TurboFire, teraz chodze 5 razy w tygodniu po 8 km dziennie do pracy i z powrotem... Ale fakt jest taki ze od kwietnia tamtego roku przytylam 10 kg
Teraz chce wziąć się w garść i do tych 8km dorzucić jeszcze ćwiczenia z Ewa Chodakowska z ostatniego Shape'a + postarać się nie kupować tego świństwa.... + później (żeby było stopniowo) robić 2 dni w tygodniu oczyszczające (kefir, jabłka i może kasza gryczana)
Teraz jak już tu upubliczniłam się ze swoimi postanowieniami może będzie mi łatwiej wytrwać....
A no i oczywiście będę musiała zrobić zdjęcie "przed" i zmierzyć się
Tigressa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-17, 09:46   #1401
Alexandraa
Zakorzenienie

GG do Alexandraa

Cytat:
Napisane przez Do_ Pokaż wiadomość
Zdaję sobie sprawę, że masaże są bardzo ważne w walce z panem C. ale strasznie nie chce mi się ich robić

Mnie też. Jakby mnie ktoś masował to ok ale samej to jest dla mnie katorga.
Zresztą ja w ogóle ostatnio się zapuściłam jak rozbitek na bezludnej wyspie.

Królowa Aleksandra
Blog <- klik

Stary 2012-10-04, 10:58   #1402
jukaba
Zadomowienie

No ja walcze z Cellulitem od 3 m-cy w następujący sposób:
  • codziennie (lub co drugi dzień to zależy jak aktywny mam dzień) ok 30 min ćwiczeń brzuch, uda , pośladki
  • pilingi z masażem (solny rossmana, z kawy albo jakiś scrub) co drugi dzień
  • masaż taką szczotką z kulkami co dziennie
  • pije wode z cytryną, czerwoną herbate i zioła na usunięcie nadmiaru wody (u mnie to chyba głównie wodny cellulit)
  • no i od niedawna dieta niełączenia (wynik zaostrzenia ZJD) może z cellulitem niewiele wspólnego ale czuje się lżej i mam "płastszy" brzuch właściwie jedząc to samo nooo może mniej (czyli MŻ)
Nooo i wiecie że widze poprawę 3mce temu jak stałam i napięłam mięśnie to cellulit był widoczny na pośladkach i udach, a teraz go nie gidać chyba że rękoma napinać skóre
widze efekty a to chyba mnie najbardziej motywuje
No ale właściwie do sedna ja jakoś nie widziałam efektów po kremach wydaje mi sie że jednak ćwiczenia, pilingo-masaże są najskuteczniejsze
jukaba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-07, 14:08   #1403
malamenda2009
Zakorzenienie

jukaba gratulacje! czerwona herbata też pomaga na cell? na wyjeździe na wakacjach przez tydzień nie robiłam masaży, ale teraz wracam do tegomam nadzieję, że mimo tego że już minął sezon na szorty, to motywacja nas nie opuści
Stary 2012-10-07, 15:08   #1404
Paulinka675
Zakorzenienie

nic wam nie dadzą kremy i ćwiczenia jeśli dieta będzie kiepska

2014 3
Anne Rice - Pandora

włosomaniaczka 11.2009

nic mnie bardziej nie drażni jak brak składów w KWC oraz na blogach kosmetycznych
Paulinka675 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-07, 18:32   #1405
VeroniczkaA
Zadomowienie

hej wszystkim,

daaaawno mnie tu nie bylo, ale mimo to widze, ze nadal pojawia sie tu kilka znajomych twarzy
VeroniczkaA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-08, 09:20   #1406
jukaba
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malamenda2009 Pokaż wiadomość
jukaba gratulacje! czerwona herbata też pomaga na cell? na wyjeździe na wakacjach przez tydzień nie robiłam masaży, ale teraz wracam do tegomam nadzieję, że mimo tego że już minął sezon na szorty, to motywacja nas nie opuści
piję ją bo twierdzą, że hamuje odkładanie tłuszczu czyli może bardziej jako profilaktyka, ale ogólnie bardzo ją lubie i na bóle brzucha mi pomaga. Myśle że tak jak w tydzień nie za bardzo nabawimy się cellulitu tak tydzień przerwy dramatu nie uczyni, ale teraz to MASUJ, MASUJ i noś szorty po domu
Stary 2012-10-24, 12:59   #1407
Alexandraa
Zakorzenienie

GG do Alexandraa

A ja znowu się opuściłam i ani nie ćwiczę ani nie masuję ani nie smaruję ani nie jem zdrowo....

Muszę się ogarnąć. Potrzebuję kopa na rozpęd.

Królowa Aleksandra
Blog <- klik

Stary 2012-10-24, 13:15   #1408
jukaba
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Alexandraa Pokaż wiadomość
A ja znowu się opuściłam i ani nie ćwiczę ani nie masuję ani nie smaruję ani nie jem zdrowo....

Muszę się ogarnąć. Potrzebuję kopa na rozpęd.
proszę
a ja zaczęłam dość regularnie pilling kawowy i powiem Wam że... milutko! mnie troche zmniejszył się mam nadzieję że zachęciłam
Stary 2012-10-24, 13:21   #1409
Alexandraa
Zakorzenienie

GG do Alexandraa

Cytat:
Napisane przez jukaba Pokaż wiadomość
proszę
a ja zaczęłam dość regularnie pilling kawowy i powiem Wam że... milutko! mnie troche zmniejszył się mam nadzieję że zachęciłam
Oj dziękuję.

A ten peeling kawowy to masz kupny czy robiony własnoręcznie?
I jak długo się nim "szorujesz"?

Królowa Aleksandra
Blog <- klik

Stary 2012-10-24, 13:22   #1410
57c4259f21315203964a8ed20878b337431f4de9_625f3ef28e370
Konto usunięte

Podczytuję wątek szukając motywacji i dołączam do Was. Muszę też wprowadzić codzienne ćwiczenia, masaże i peelingi bo moje uda i pośladki wyglądają coraz gorzej, a tak być nie może.
57c4259f21315203964a8ed20878b337431f4de9_625f3ef28e370 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości