Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-24, 13:01   #4321
ilkas
BAN stały

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
zgadzam się
przy pierwszym wszyscy się mnie pytali- jeju naprawdę nie boisz się porodu??
NIE!!!!
położna też do mnie na porodówce- a co się pani tak cieszy
nosz kurde!
nie słuchajcie żadnych opowieści każdy poród jest inny a wszystko jest do przeżycia!!!!!!!!!!!
oooo!! i to chyba będzie od dzisiaj moja dewiza! Nie boję się, dam radę, to jest wszystko do przejścia. Wydaje mi się, że podejście i nastawienie dużo robi Muszę się przestawić na inne myślenie bo coś ostatnio zaczęłam już panikować.

Ale się zwierzyniec zrobił W takim razie przedstawiam Wam mojego kota Rudzika (cóż za oryginalne imie )
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0014.jpg (70,0 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0016.jpg (60,2 KB, 5 załadowań)
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 13:02   #4322
litllesweetangel
Lurker ;)

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
To Twój TŻ ma już jedno dziecko?
Tak 4.5 letniego syna. Mieszka z matka i jej facetem w UK. Ciezka sprawa jest z nimi... Jeszcze malemu nie powiedzielismy, ze bedzie miec siostre czekamy na moment. Zdjecie widzial i rozpoznal dzidzie ale pytal kto to.
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 13:07   #4323
ilkas
BAN stały

Hope teskt o pościeleniu w wannie najbardziej mnie rozwalił
My teraz pozbyliśmy się łóżka z małego pokoju po remoncie i teraz jak się pokłócimy to nie będę miała gdzie spać
Co prawda rzadko korzystałam z tego łóżka, bo do wieczora zdążyliśmy się pogodzić no ale zawsze była ta alternatywa!!
I teraz wyobraziłam sobie mojego tż w naszej wannie w śpiworze....
Stary 2012-10-24, 13:12   #4324
LadyWhisper
Zakorzenienie

Ja swoja kote juz nieraz pokazywalam, ale to zdjecie jest moje ulubione, z cyklu gdzie jest Luna hehe
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Kota.jpg (24,8 KB, 66 załadowań)

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 13:12   #4325
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Tak 4.5 letniego syna. Mieszka z matka i jej facetem w UK. Ciezka sprawa jest z nimi... Jeszcze malemu nie powiedzielismy, ze bedzie miec siostre czekamy na moment. Zdjecie widzial i rozpoznal dzidzie ale pytal kto to.
No to miejmy nadzieję, że mały się ucieszy.
A swoją drogą podziwiam Cię - jestem pewna, że mi by przeszkadzało, gdyby mój TŻ miał już dziecko z inną...
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 13:14   #4326
aniolekKB
Zakorzenienie

GG do aniolekKB

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
czytam sobie o porodach i wiecie że w UK na porodówce podają gaz rozweselający? ale by to było fajne u nas
U nas w szpitalu też jest. Podobno działa rozluźniająco a nie że po nim chce się śmiać Położne twierdzą, że pomaga i działa trochę przeciwbólowo.
aniolekKB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 13:14   #4327
LadyWhisper
Zakorzenienie

Hope, alez sobie tz narozrabial moj ma byc k.18 i mam nadzieje, ze bedzie punktualnie biedny w tej naszej wannie by sie nawet w polowie nie zmiescil

Stary 2012-10-24, 13:17   #4328
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
Ale się zwierzyniec zrobił W takim razie przedstawiam Wam mojego kota Rudzika (cóż za oryginalne imie )
no rzeczywiście nie idzie się domyślić skąd takie jak ja miałąm rudego kota, to też miał takie "oryginalne" od koloru - Klakier

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Ja swoja kote juz nieraz pokazywalam, ale to zdjecie jest moje ulubione, z cyklu gdzie jest Luna hehe
o skubana

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 13:20   #4329
Lenova
Wtajemniczenie

[QUOTE=elllmi;37227360 chwalę się: jak był malutki, no i teraz
[/QUOTE]
Jaki on jest cudownyyyyy
Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
oj tak, mnie kolki tez łapią i to jakie mocne! a wcale nie chodze szybko, nie biegam więc od czego? Dziś w Auchanie mnie złapała, aż się prawie na wózku zawiesiłam bo stać prosto nie mogłam :/ i przecież co jak co ale między regałami to normalne przecież ze się wolno chodzi :/
Ja też miałam właśnie taką przygode w "oszołomie" , co chwila się kuliłam z bólu .
Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Niestety nie miałam robionego USG

Przez ostatnie 4 tyg przytyłam 2 kg Czyli od początku ciąży +7 (kończę 26 tydzień).

Szyjka ok, następna wizyta za 4 tygodnie 21.11 i wtedy wezmę L4

Po wizycie zrobiłam sobie spacer do Rossmanna i kupiłam aspirator do noska z BD, szczoteczkę+grzebyk z Canpola i z tej samej firmy zestaw do manicure

W lumpku udało mi się kupić drugą bluzkę z długim rękawem rozpinaną na dekoldzie do spania
Zazdroszczę takiego niskiego przyrostu wagi
Ten aspirator to drogi jest?

Cytat:
czytam sobie o porodach i wiecie że w UK na porodówce podają gaz rozweselający? ale by to było fajne u nas
Tak właśnie bratowa co w niedziele rodziła mówiła że jej dali ten gaz, ale nie działał na nią i walnęla nim w położną Dają też morfinę przeciwbólowo... ale tego już bratowa nie wzięła.

Cytat:
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 13:24   #4330
litllesweetangel
Lurker ;)

Cytat:
No to miejmy nadzieję, że mały się ucieszy.
A swoją drogą podziwiam Cię - jestem pewna, że mi by przeszkadzało, gdyby mój TŻ miał już dziecko z inną...
Przypominajac sobie pieklo jakie jego ex na zgotowala na poczatku( grozenie mi, wydzwanianie, nachodzenie nas z policja) , tez sie sobie dziwie. W sumie do teraz trwa wojna o malego, o kontakt itp. To bardzo fajny dzieciak, na cale szczescie dazy mnie sympatia jednak nie wyobrazam sobie, zeby mial byc z nami na stale. Pocieszam sie tym, ze z nia to byla wpadka, a ze mna chcial mnie dzidzie, wiec mozna tak to ujac zostalam wybrana na matke, partnerke jako ta odpowiednia
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 13:28   #4331
ilkas
BAN stały

elllmi już lepszy Klakier niż rudzik Ale jakoś nic innego nam do niego nie pasowało

Dzisiaj się ważyłam. Od początku ciąży +5 kg. Sama już nie wiem czy to dużo czy mało. Albo czy przypadkiem nie ZA mało.
Stary 2012-10-24, 13:29   #4332
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
ja też z jelenia, Szaja radzila do Rossmanna sie przejsc

a co do wagi- dziś na wizycie 61,8

Ogólnie po wizycie jest ok Wymacał mnie na 10 strone, dzięki temu wiem, że moja krótka szyjka niestety nie chce sie wydłużyc ale na szczęście nic sie z nią nie dzieje, nie skraca się, nie ma nacisku na nią, więc jest w porządku. Dostałam skierowanie na mocz i morfologie- mam się pojawic za 2 do 3 tygodni
Jutro mam w planie rossmanna, prawie pojadę na 17 do SR, więc wcześniej kupie co mi potrzeba.

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Ja jelenia też kupię ale dla dzidzi to jeszcze nie wiem co
A planujecie jakoś łóżko zabezpieczyć jakby akcja zaczęła się "na spaniu" żeby materaca nie zalać???
Ja mam do łóżeczka taki podkład higieniczny.

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ćwiczycie coś same w domu?
Zastanawiam się czy nie zacząć. Na youtubie znalazłam zestawy ćwiczeń dla ciężarnych, tylko jak zejść z fotela? chyba już przyrosłam do niego
Ja miałam takie ambitne plany i faktycznie na początku ćwiczyłam, z wykorzystaniem netu, nawet płyty dvd kupiłam z ćwiczeniami, ale jak to ja..szybko się poddałam.

Cytat:
ja to wychodzę z założenia ,że już za późno
że teraz jakbym swojemu organizmowi dostarczyła takiego szoku to mogłoby się na porodówce skończyć

ja jedynie uskuteczniam spacery z psami

kiedy zaczynacie pakować torbę do szpitala????

no i kiedy nałożyć szlaban na wino czy piwo do kolacji TZ, że jak coś to ma być zwarty i gotowy
Jak tylko już będę mieć wszystko co chcę do niej spakować, a raczej nie chcę, ale co jest na mojej liście. Także jeszcze muszę pozamykać sprawę zakupową i potem przymiarki do jakiej torby, jak spakować itd. Jak znam siebie zajmie mi to dużo czasu i pewnie będę kilkakrotnie przekładać rzeczy. Myślę, że już w połowie listopada to się spakuję. Ja mam termin na 6 stycznia, ale wiadomo, że termin terminem, a dzidziuś i tak wie swoje więc jest równie prawdopodobna końcówka grudnia jak i pierwsze tygodnie stycznia.

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
jeju dziewczyny czy Wy tez macie lenia w ciąży?????

miałam na dziś zaplanowane tyyyle rzeczy a w ostatecznosci zrobiłam tylko zakupy i byłam w hurtowni po znicze :/ no szok po prostu :/

Miłego dzionka lejdis
O tak, ja się przyznaję mam lenia, rano jak się budzę to wizja dnia jest zdecydowanie inna niż to faktycznie wychodzi w realu Ale dziś mam angielski, więc pogonie trochę tego lenia
Stary 2012-10-24, 13:30   #4333
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Dzisiaj się ważyłam. Od początku ciąży +5 kg. Sama już nie wiem czy to dużo czy mało. Albo czy przypadkiem nie ZA mało.
Ja mam jeszcze mniej - +4kg, ale lekarz mówił, żeby się nie martwić, najwyraźniej nie obrastamy w tłuszcz, tylko sam brzuszek rośnie i piersi - to jego słowa. Bo dlaczego za mało? Dzieciątko waży na razie ok 1kg, a reszta jest już zależna od kobiety. Wiem, że był temat o małowodziu, ale to nie jest wcale takie częste zjawisko i nie ma co sobie wkręcać.

Mówi się, że powinno się przytyć ok 10-12kg, ale z tych wszystkich kg prawie 4kg to sam tłuszcz, który wcale nie jest kobiecie do niczego potrzebny.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2012-10-24 o 13:32
Stary 2012-10-24, 13:36   #4334
e_vel
Wtajemniczenie

HEj, ale naskrobałyście...
Ja właśnie pochłonęłam pierożki ruskie, które dostałam od mamy

Mam pytanie: Czy któraś ma pod ręką stacjonarną księgarnię WELTBLID? I jeszcze najlepiej w niej kartę klienta założoną? Bo przyszedł mi katalog na listopad i jest tam taka super oferta na 6 el. zestaw wellness, gdzie są kosmetyki w metalowych saniach za 23,99. Najbardziej mi o te sanie chodzi :p Dostępne jest to tylko właśnie w księgarniach stacjonarnych. A ja mam do najbliższej około 70 km I tak sobie pomyślałam, że może znalazłaby się któraś z Was tak miła, że mogłaby mi ten zestaw kupić i wysłać, a ja bym pieniądze wysłała jej na konto, za zestaw i przesyłkę
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 13:38   #4335
hope01
Zakorzenienie

niech się cieszy, że będzie mieć chociaż wannę do dyspozycji, poza umywalką

dobra dziołchy ja się zbieram na mieszkanie, porobię co mam porobić i może pójdę do mamy do sklepu ? odezwę się później, mam nadzieję, że mi net tam nie będzie nawalać
pa

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 13:39   #4336
LadyWhisper
Zakorzenienie

Ja tez +4, 69kg na razie, ginekolog w ogole nie komentuje, wody w normie, maly ma dobra wage, wiec wszystko ok boje sie, ze mnie rozsadzi przez ten trymestr ostatni, no ale nic na to nie poradze.

Stary 2012-10-24, 13:44   #4337
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
No i jest Nie wszędzie, ale coraz częściej jest to spotykane.

---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ----------

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
no nie mów, że w końcu zaczniesz odpoczywać
Hahahaha

Najpierw chciałam od listopada, ale jednak jeszcze wytrzymam

---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Ten aspirator to drogi jest?
Ok 7 zł

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 13:58   #4338
adusia1554
Rozeznanie

Cytat:
Ja mam identycznie tzn ważyłam 59,8 a teraz 67,5..... a w którym jestes tygodniu?... Ciekawe ile jeszcze przytyje...
Jestem w 28 tygodniu w sobotę zaczynam 29 tydzień dokładnie.
Cytat:
Hehe tylko oczyska się świecą.

adusia1554 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 13:59   #4339
ilkas
BAN stały

Cytat:
Ja mam jeszcze mniej - +4kg, ale lekarz mówił, żeby się nie martwić, najwyraźniej nie obrastamy w tłuszcz, tylko sam brzuszek rośnie i piersi - to jego słowa. Bo dlaczego za mało? Dzieciątko waży na razie ok 1kg, a reszta jest już zależna od kobiety. Wiem, że był temat o małowodziu, ale to nie jest wcale takie częste zjawisko i nie ma co sobie wkręcać.

Mówi się, że powinno się przytyć ok 10-12kg, ale z tych wszystkich kg prawie 4kg to sam tłuszcz, który wcale nie jest kobiecie do niczego potrzebny.
Dzięki! Bo właśnie o tym sobie pomyślałam, ale faktycznie, nie ma co sobie wkręcać! Czyli nic tylko się cieszyć, że jest tak mało na plusie póki co

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość

Mam pytanie: Czy któraś ma pod ręką stacjonarną księgarnię WELTBLID? I jeszcze najlepiej w niej kartę klienta założoną? Bo przyszedł mi katalog na listopad i jest tam taka super oferta na 6 el. zestaw wellness, gdzie są kosmetyki w metalowych saniach za 23,99. Najbardziej mi o te sanie chodzi :p Dostępne jest to tylko właśnie w księgarniach stacjonarnych. A ja mam do najbliższej około 70 km I tak sobie pomyślałam, że może znalazłaby się któraś z Was tak miła, że mogłaby mi ten zestaw kupić i wysłać, a ja bym pieniądze wysłała jej na konto, za zestaw i przesyłkę
Kochana, ja mam tą księgarnię blisko siebie, ale nie mam tam żadnej karty. A trzeba mieć tą kartę czy o co chodzi? Wtedy jest jeszcze taniej czy jak? Bo jak coś to mogę Ci podskoczyć i kupić.
Stary 2012-10-24, 14:02   #4340
e_vel
Wtajemniczenie

znalazłam sprzedawcę na All który oferuje śliczne tkaniny i lamówki, jakby któraś miała wenę twórczą : http://allegro.pl/listing/user.php/r...us_id=25026679

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

Cytat:

Kochana, ja mam tą księgarnię blisko siebie, ale nie mam tam żadnej karty. A trzeba mieć tą kartę czy o co chodzi? Wtedy jest jeszcze taniej czy jak? Bo jak coś to mogę Ci podskoczyć i kupić.
tam pisze, że jeśli nie posiadasz karty to zapytaj sprzedawcę w księgarni i odbierz kartę, więc podejrzewam, że dają bez problemu te karty A ten zestaw jest tylko w księgarniach i z tą kartą właśnie. A jakbyś była to mogłabym Cię prosić, żebyś zapytała o ten zestaw? Tylko może być dostępny dopiero od 1 listopada bo tak jest katalog Ja bym Ci przelew zrobiła
Stary 2012-10-24, 14:17   #4341
maluchna30
Zadomowienie

Boże jak miło mi się ogląda zdjęcia waszych piesków i kotków. Super, że są na tym porąbanym świecie jeszcze ludzie, którzy szczerze kochają zwierzęta. Osobiście uważam, że za znęcanie się nad zwierzątkami powinna być kara śmierci i już...

Miałam zamiar tylko poodkurzać chałupę, ale jak mnie wena wzięła to i kurze starte i podłogi pomyte. Dobrze, że teściowa na obiad zaprosiła, bo mam już dzień dla siebie.

Napiszcie mi kochane czy wszystkie miałyście w czasie ciąży badanie na cytomegalię??? Mi lekarz nie zlecił, a pewnie większość ciężarówek to robi...
Stary 2012-10-24, 14:21   #4342
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość
Napiszcie mi kochane czy wszystkie miałyście w czasie ciąży badanie na cytomegalię??? Mi lekarz nie zlecił, a pewnie większość ciężarówek to robi...
Nie dostałam żadnego skierowania na coś takiego, co to w ogóle jest?
Stary 2012-10-24, 14:26   #4343
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość

ja miałam robione na początku
Stary 2012-10-24, 14:33   #4344
ilkas
BAN stały

Ja też nie słyszałam o tym badaniu szczerze mówiąc.

Cytat:

tam pisze, że jeśli nie posiadasz karty to zapytaj sprzedawcę w księgarni i odbierz kartę, więc podejrzewam, że dają bez problemu te karty A ten zestaw jest tylko w księgarniach i z tą kartą właśnie. A jakbyś była to mogłabym Cię prosić, żebyś zapytała o ten zestaw? Tylko może być dostępny dopiero od 1 listopada bo tak jest katalog Ja bym Ci przelew zrobiła
Jeśli dają te karty bez problemu na miejscu to super. A masz jakiegoś linka czy coś, żebym wiedziała o co w ogóle chodzi, o jaki zestaw?
Stary 2012-10-24, 14:38   #4345
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
nooo ja też podziwiam kobiety, które wychowują dzieci TZ
wielki szacun
kurcze ja bym nie potrafiła taki mam charakter, zazdrosny, zaborczy o to co moje, nie lubię dzielić
zresztą widzę co u mojego brata się dzieje- jego kobieta nie toleruje jego synka z pierwszego małżeństwa
chciałaby żeby w 100% był ojcem dla jej syna,to smutne
ale jeśli ktoś potrafi być sprawiedliwy wobec dzieci to respect

Cytat:
boskie

Cytat:
znalazłam sprzedawcę na All który oferuje śliczne tkaniny i lamówki, jakby któraś miała wenę twórczą : http://allegro.pl/listing/user.php/r...us_id=25026679
taaa,znam te auckje grzecznie obserwuje jak będzie dostępny taki granatowy w białe gwiazdki- jest photo ale aukcja dotyczy innego materiału

mam zamiar uszyć małemu ochroniacze do łóżeczka
muszę gąbkę zamówić

---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

Cytat:
ja miałam robione na początku
cytomegalie też miałam robioną na początku- wyszła mi jedna pozytywna- że przechodziłam a obecnie negatywna,że organizm wytworzył przeciwciała
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 14:48   #4346
maluchna30
Zadomowienie

Cytat:
Nie dostałam żadnego skierowania na coś takiego, co to w ogóle jest?

Wklejam link na temat cytomegalii
http://zdrowie.gazeta.pl/Zdrowie/1,1...tomegalia.html

Może zrobię wynik prywatnie, chociaż co mi to teraz da???
Stary 2012-10-24, 15:02   #4347
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja też nie słyszałam o tym badaniu szczerze mówiąc.

Jeśli dają te karty bez problemu na miejscu to super. A masz jakiegoś linka czy coś, żebym wiedziała o co w ogóle chodzi, o jaki zestaw?
zaraz cyknę fotkę, bo na necie nie ma

---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ----------

Cytat:

taaa,znam te auckje grzecznie obserwuje jak będzie dostępny taki granatowy w białe gwiazdki- jest photo ale aukcja dotyczy innego materiału

mam zamiar uszyć małemu ochroniacze do łóżeczka
muszę gąbkę zamówić

---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

cytomegalie też miałam robioną na początku- wyszła mi jedna pozytywna- że przechodziłam a obecnie negatywna,że organizm wytworzył przeciwciała
mi się marzą zazdrostki z czerwoną kratką na świeta do kuchni tylko, że ja mam lewe ręce do szycia o takie coś http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...9QEwAg&dur=460

mi tak samo wyszło
Stary 2012-10-24, 15:06   #4348
e_vel
Wtajemniczenie

Ilkas takie coś jak na foto
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1120663.jpg (65,8 KB, 35 załadowań)
Stary 2012-10-24, 15:14   #4349
ewulkaaa
Wtajemniczenie

no i była u mnie przyjaciółka z dzieciństwa, "chwilę" pogadałyśmy, a tu 4h minęły i powiem nieskromnie, że poranna szarlotka wyszła przepyszna jak przyszła do mnie M. to jeszcze była ciepła i to już w ogóle szał był ale muszę się trochę powstrzymać, bo już zjadłam 3 kawałki, a do tego całą paczkę orzeszków w skorupce z lidla a potem wyglądam jak wyglądam

Cytat:
najgorsze jest to,że wieczorami straszny głód mnie łapie i mam ochotę buszować po kuchni- kurde nie wiem czemu, właśnie wieczorem nachodzą mnie zachcianki a TZ ich nie spełnia buuu on jest taki zapracowany,że po prostu sił nie ma,
przykro mi jak piszecie o soczkach i innych pierdołach,że Wam TZ robią
ja muszę liczyć sama na siebie- biedak wczoraj do 23 na budowie siedział i kończył naszą sypialnie
ja go rozumiem bo robi to dla nas ale kurde ja potrzebuję troszkę atencji
ehhh, mi też czasem żal, jak tak czytam, jak to dziewczynom dobrze ja od czasu fałszywego porodu siedzę sama w domu, wiadomo, czasem ktoś odwiedzi, ale to czasem a mąż wychodzi po 7 do pracy, po pracy od razu "na buowę" (remontujemy dom), i jak przyjeżdża zazwyczaj ok 21, to już jest tak padnięty, że czasem nawet nie ma ochoty rozmawiać...
także cieszcie się dziewczyny, że macie TŻów obok siebie!

Cytat:
Napisane przez adusia1554 Pokaż wiadomość
Ja sałatkę jarzynową robiłam wczoraj taką miałam ochotę, a dzisiaj na obiad rosół bo już chodzi za mną od tygodnia a że rosołkiem pewnie się nie najemy to zrobię jeszcze kurczaka(udka) surówkę z kapuchy kiszonej i ziemniaczki mniam.
Choć ktoś narobił mi ochoty na żurek może w piątek zrobię

Wy pijecie wyciskane soczki a ja nie mam sokowirówki więc wyciskam sobie soczek z pomarańczy czy grapefruitów wleje do blendera do tego dorzucę banana, mrożone truskawki, jabłko, gruszkę co tam mam akurat zmiksuję i popijam pyszny gęsty soczek wychodzi.
to chyba ja byłam, bo jadłam dwa dni żurek, przepraszam

[COLOR="rgb(255, 0, 255)"]nie rób smaka! [/COLOR]

Cytat:
u nas też to jest, i w szpitalu w którym chce rodzić podobno też ale musiałabym się zorientować, czy za to się płaci a jeśli tak, to ile??

a w ogóle, czy któraś z Was ze śląska planuje rodzić w Gliwicach??

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 15:20   #4350
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

no to już widze gdzie popłynie część mojej wypłaty......

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości