Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - część XV - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-24, 15:40   #1351
DeKajka
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - część XV

Cytat:
Napisane przez Swarovska Pokaż wiadomość
ja lepiej żebym jeszcze nie rodziła, bo to dopiero 32 tydzień.
no rzeczywiscie lepiej jeszcze nie ...

Na pamiątkę ...
''Pod moim sercem, inne serce bije...
Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..''

12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście !
DeKajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 15:41   #1352
kia_mia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
mnie by to nie przekonało

znając mojego na pewno się popłacze ale mi sie podoba ze on ejst jednoczesnie taki męski i taki wrażliwy,wcześniej nie znalam takich facetow...
zresztą ja tez ryksa, podejrzewam ze ja nei bede krzyczec na porodzie, ja bede ryczec z bolu

w zasadzie poród jakby nie patrzeć na to wszystko co bedzie sie z nami działo niedobrego to piekna chwila i wcale bym sie nie zdziwiła jakby moj tz zaczal plakac czy by sie wzruszyl jakby wzial mała pierwszy raz na rece czy cos... zreszta ja widziałam mojego brata jak wyglądał jak mu si,ę pierwszy syn urodził, a nie było go przy porodzie a wygladał jakby miał sie przewrócic, miał sie rozpłakać, jakby nie spał 3 tygodnie to co dopiero jak ktos jest przy porodzie
ja nie wiem czy w ogole bede krzyczec przy porodzie? chyba nie..jakos sobie tego nie wyobrazam bo ja w ogole krzczec nie potrafie...ani piszczeć... mam taki dziwny głos i serio nie umiem... juz bardziej mi sie wydaje ze bede płakać.......

kia_mia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 15:42   #1353
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kia_mia Pokaż wiadomość
trzeba wezwac jakiegos wizazowego detektywa do przeprowadzenia sledztwa a moze dziewczyny maja jakies pomysly? dzis tak dobrze ida im diagnozy i tego typu sprawy
Cytat:
ja już napsialam, ze wg mnie lądują w świecie rownoległym..ale tych światow jest podobno wiele więc no nei wiem trzeba by kogos wyslac w jakiejś machinie ..moze w jednym ze światow rownolegluch ejstem już po porodzie
Jakby jednak któraś z Was znalazła swojej pralce taką małą, biedną i całkowicie bezbronną czarną skarpetkę to proszę o zwrot, bo może gdzieś się zagubiła w tej czasoprzestrzeni
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 15:42   #1354
agrafka85
Rozeznanie

Cytat:
nie wiem czy też tak macie, ale jak za długo leże na plecach albo siedzę to czuje takie "ciążenie" w brzuchu, robi mi się dziwnie, szum w uszach, uderzenia gorąca

??
nam położna na sr mówiła że od 30tc nie można leżeć na plecach, bo wtedy dziecku gorzej się oddycha, bo mniej tlenu jest dostarczane w tej pozycji. Najlepiej na lewym boku, albo na prawym - ale nie na plecach
Stary 2012-10-24, 15:42   #1355
MiciaKicia
Zakorzenienie

Moje niuńki

Lece paaaaaaaaaaaa
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 24102012167.jpg (136,6 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 24102012169.jpg (143,4 KB, 28 załadowań)

Kroimy: 2016(?)

Edytowane przez MiciaKicia
Czas edycji: 2012-10-24 o 15:43
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 15:42   #1356
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
bo ze mą to jest tak, że jak nie mam kasy to wszystko bym chciała i wszystko mi sie podoba. a jak mam kase to mi żal i nic nie kupuje

mam tak samo
tez tak mam, niestety ja zwykle kasy nie mam
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 15:43   #1357
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Moje niuńki
Śliczne
Stary 2012-10-24, 15:43   #1358
DeKajka
Zakorzenienie

Cytat:
Moje niuńki

jakie cuuudne

Na pamiątkę ...

Stary 2012-10-24, 15:44   #1359
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Moje niuńki
no ładne
chociaz nie jestem znawczynią

---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ----------

Cytat:
Napisane przez agrafka85 Pokaż wiadomość
nam położna na sr mówiła że od 30tc nie można leżeć na plecach, bo wtedy dziecku gorzej się oddycha, bo mniej tlenu jest dostarczane w tej pozycji. Najlepiej na lewym boku, albo na prawym - ale nie na plecach
kurcze teraz sie wystraszylam bo ja do tej pory czesto leże na plecach
Stary 2012-10-24, 15:47   #1360
kia_mia
Zadomowienie

Cytat:
nie wiem czy też tak macie, ale jak za długo leże na plecach albo siedzę to czuje takie "ciążenie" w brzuchu, robi mi się dziwnie, szum w uszach, uderzenia gorąca

??

wczesniej tak miałam, teraz juz własnie nie... myslalam,ze im wieksza bedzie Mała to bede czula tak jakby wiekszy ucisk a teraz moze sobie lezec nawet z 10 min i nic... nie wiem to chyba dziecko czy macica uciska na jakas zyle czy tetnice nie wiem dokładnie ale uwazaj bo podobno mozna zemdleć przez takie coś

Cytat:
ja już napsialam, ze wg mnie lądują w świecie rownoległym..ale tych światow jest podobno wiele więc no nei wiem trzeba by kogos wyslac w jakiejś machinie ..moze w jednym ze światow rownolegluch ejstem już po porodzie

Cytat:
a ja słyszałam, ze na prawym jest najgorzej bo sie jakas zyle glowna czegos tam uciska i dziecko własnie jest niedotlenione czy cos????

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Jakby jednak któraś z Was znalazła swojej pralce taką małą, biedną i całkowicie bezbronną czarną skarpetkę to proszę o zwrot, bo może gdzieś się zagubiła w tej czasoprzestrzeni

Cytat:
tez tak mam, niestety ja zwykle kasy nie mam
ja tez tak zawsze miałąm, ze jak kasy zero to mialiard rzeczy mi sie podobało, pasowało na mnie, a pozniej jak poszłam po wypłacie to dupa... ;p teraz w sumie nie mam kasy cały czas to mam spokoj zreszta szczerze mowiac jakbym miala to bym nie wydawała bo taki skapiec sie zrobiłam ze o matko :/ :/ już tragedia jak czasami tz na mnie patrzy co ja na zakupach wyrabiam az wstyd

Micia piekne te kurki teraz musi Twoj tz odpicować im jakas klatke czy w czym tam one siedza?

Stary 2012-10-24, 15:48   #1361
musso4
Zakorzenienie

ja mam zakaz leżenia na plecach po tym jak o mało nie zemdlałam ginkowi na leżance podczas usg w 33 tygodniu
Stary 2012-10-24, 15:48   #1362
Swarovska
Zadomowienie

Cytat:
tak słyszałam też od położnej w szpitalu...no ale nie da się tak cały czas na boku, lewe ramie to niedługo mi odpadnie
Swarovska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 15:48   #1363
kaaamila1
Zakorzenienie

Micia jakie słodkie te kurki

U mnie na SR położna również mówila aby nie klaśc się na plecach Zresztą ja i tak nie mogę, bo po sekundzie robi mi się słabo .. zresztą już kilka razy na USG bym odleciała, dlatego teraz kładę się tylko na bokach

Uciekam Dzisiaj już raczej mnie nie będzie ! Buziole

21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja
kaaamila1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 15:50   #1364
DeKajka
Zakorzenienie

Cytat:

kurcze teraz sie wystraszylam bo ja do tej pory czesto leże na plecach
Mnie czasem tez sie zdarzy polozyc ale zaraz mi tak duszno ze tak czy tak musze sie przekrecic ..

---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ----------

Ide robic sosik pieczarkowy ..

Na pamiątkę ...

Stary 2012-10-24, 15:50   #1365
Swarovska
Zadomowienie

Cytat:
wczesniej tak miałam, teraz juz własnie nie... myslalam,ze im wieksza bedzie Mała to bede czula tak jakby wiekszy ucisk a teraz moze sobie lezec nawet z 10 min i nic... nie wiem to chyba dziecko czy macica uciska na jakas zyle czy tetnice nie wiem dokładnie ale uwazaj bo podobno mozna zemdleć przez takie coś

a ja słyszałam, ze na prawym jest najgorzej bo sie jakas zyle glowna czegos tam uciska i dziecko własnie jest niedotlenione czy cos????

ja tez tak zawsze miałąm, ze jak kasy zero to mialiard rzeczy mi sie podobało, pasowało na mnie, a pozniej jak poszłam po wypłacie to dupa... ;p teraz w sumie nie mam kasy cały czas to mam spokoj zreszta szczerze mowiac jakbym miala to bym nie wydawała bo taki skapiec sie zrobiłam ze o matko :/ :/ już tragedia jak czasami tz na mnie patrzy co ja na zakupach wyrabiam az wstyd

Micia piekne te kurki teraz musi Twoj tz odpicować im jakas klatke czy w czym tam one siedza?
jak tylko zaczynam tak się czuć to zmieniam pozycje leżakowania ale postaram się już w ogóle nie kłaść na plecach, bo nie daj boże zemdleje jak nikogo nie będzie w domu..
Stary 2012-10-24, 15:52   #1366
kia_mia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość
Mnie czasem tez sie zdarzy polozyc ale zaraz mi tak duszno ze tak czy tak musze sie przekrecic ..

---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ----------

Ide robic sosik pieczarkowy ..
to ja wczesniej tylko czulam taki ucisk i lekkie pulsowanie ale nie wiem czego...a teraz nic...moge lezec i nic mi sie nie dzieje w ogole
ja najczesniej leze na lewym, juz sie nauczyłam, wczesniej jak probowalam na prawym to mnie wszystko bolało i jakos tak dziwnie jakby mała sie nie umiała przerzucic na ta strone czy cos..ale teraz to moge i na lewej i na prawej i normalnie na plecach dziwne

Stary 2012-10-24, 15:52   #1367
Swarovska
Zadomowienie

ale gdy siedzę czy leże na boku tak samo robi mi się słabo!
Stary 2012-10-24, 15:53   #1368
weronika23
Zakorzenienie

Micia swietne ehhhh juz widzew jak moja gabryska gania za nimi
nooo wlasnie mussoooo ja sobie wkrecilam ze odloze fenot i fruuuu na porodowke a poki co dalej dupaaaaaa chyba od tego czekania :brzyda l:

---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ----------

a ja nie dam rady na lewym noooo nie uleze musze na prawym i wtedy dzidzia spokojna hehe chyba ja przyduszam ale jak poloz esie na lewym to jakby w jakis szal wpadala
weronika23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 15:54   #1369
kia_mia
Zadomowienie

Cytat:
jak tylko zaczynam tak się czuć to zmieniam pozycje leżakowania ale postaram się już w ogóle nie kłaść na plecach, bo nie daj boże zemdleje jak nikogo nie będzie w domu..

Ojj kochana to uważaj zeby nic Ci się nie stało !!

Stary 2012-10-24, 15:55   #1370
Sola1
Zakorzenienie

Odnośnie leżenia na plecach to też słyszałam. Choć ja uważam, że natura sama to reguluje. Kiedyś przecież ludzie o tym nie wiedzieli i przeżyli.
Zresztą teraz nawet jak tak leżę za długo to mi jest niewygodnie, robi mi się duszno i muszę się przekręcić. Czyli pewnie w momencie jak mi się robi duszno to jest wtedy ucisk.
Ja nie wyobrażam sobie spania tylko na lewym boku. Kiedyś tak próbowałam robić, ale to nie dla mnie, bo czułam jakbym dostawała odleżyn. Zresztą i tak budziłam się w innej pozycji niż zasypiałam.

Podobno jak już ktoś leży na plecach to nie można wstawać gwałtownie do przodu, tylko najpierw przekręcić się na któryś bok i tak wstać, bo tak to rzeczywiście może się zrobić słabo i zemdleć.
Stary 2012-10-24, 15:57   #1371
kia_mia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez weronika23 Pokaż wiadomość

a ja nie dam rady na lewym noooo nie uleze musze na prawym i wtedy dzidzia spokojna hehe chyba ja przyduszam ale jak poloz esie na lewym to jakby w jakis szal wpadala
taa na bank widocznie tak jej wygodniej
zresztą co osoba to kazdy co innego słyszał wiec wiecie jak to jest z tym lezeniem tak jak ze wszystkim kazdy sobie jakies teorie wymysla

Kazda niech lezy tak jak jej wygodnie

Stary 2012-10-24, 15:59   #1372
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weronika23 Pokaż wiadomość
[/COLOR]a ja nie dam rady na lewym noooo nie uleze musze na prawym i wtedy dzidzia spokojna hehe chyba ja przyduszam ale jak poloz esie na lewym to jakby w jakis szal wpadala
Nie przyduszasz. Nam położna mówiła, że dziecko jak jest ułożone główkowo to i tak leży zwykle tak boczkiem, że albo ma plecki z prawej strony albo z lewej.
Jak Ty leżysz na boku na którym ono ma plecki to jest wtedy spokojniejsze, a jak na drugim to działa siła grawitacji i spada na rączki, buźkę i wtedy szaleje.

Edytowane przez Sola1
Czas edycji: 2012-10-24 o 16:01
Stary 2012-10-24, 16:00   #1373
kia_mia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Odnośnie leżenia na plecach to też słyszałam. Choć ja uważam, że natura sama to reguluje. Kiedyś przecież ludzie o tym nie wiedzieli i przeżyli.
Zresztą teraz nawet jak tak leżę za długo to mi jest niewygodnie, robi mi się duszno i muszę się przekręcić. Czyli pewnie w momencie jak mi się robi duszno to jest wtedy ucisk.
Ja nie wyobrażam sobie spania tylko na lewym boku. Kiedyś tak próbowałam robić, ale to nie dla mnie, bo czułam jakbym dostawała odleżyn. Zresztą i tak budziłam się w innej pozycji niż zasypiałam.

Podobno jak już ktoś leży na plecach to nie można wstawać gwałtownie do przodu, tylko najpierw przekręcić się na któryś bok i tak wstać, bo tak to rzeczywiście może się zrobić słabo i zemdleć.

No własnie kiedys ludzie o tym nie wiedzieli i zyli
To ja potrafie calą noc przespac na lewym boku i dosłownie nawet sie o cm nie rusze jak sobie wbije przed snem do glowy ze mam tak spac, to rano w tej samej pozycji...... ale jak ja sie pozniej czułam teraz moge spac na lewym, prawym i na plecach to sobie zmieniam w ciagu nocy

Sorry ale jakos nie wyobrazam sobie lezec na plecach i się podniesc ja musze najpierw na bok sie przewrocic, albo jakies takie dziwne figury robić

Stary 2012-10-24, 16:03   #1374
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Sorry ale jakos nie wyobrazam sobie lezec na plecach i się podniesc ja musze najpierw na bok sie przewrocic, albo jakies takie dziwne figury robić
Ja jestem w stanie się tak podnieść, ale tylko na rękach
Choć od tego momentu jak się o tym dowiedziałam to staram się przekręcać na bok, bo przede wszystkim tak jest wygodniej i szybciej
Stary 2012-10-24, 16:05   #1375
martaj9
Rozeznanie

Cytat:
mnie by to nie przekonało

znając mojego na pewno się popłacze ale mi sie podoba ze on ejst jednoczesnie taki męski i taki wrażliwy,wcześniej nie znalam takich facetow...
zresztą ja tez ryksa, podejrzewam ze ja nei bede krzyczec na porodzie, ja bede ryczec z bolu
Mój też raczej wrazliwy. Ja będę ryczec bo płaczka jestem może nie z bólu ale ze wzruszenia... Zreszta jak byłam na pierwszych zajeciach ze sr to dwa razy sie wzruszyłam tak to przezywałam

Cytat:
bo ze mą to jest tak, że jak nie mam kasy to wszystko bym chciała i wszystko mi sie podoba. a jak mam kase to mi żal i nic nie kupuje
Kurde jakbyś o mnie pisała. A kurki... fiu fiu fajne są

19.11.2012 Moje szczęście- Mikołajek
martaj9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 16:10   #1376
muminek88
Zadomowienie

wy sie tu za rodzenie nie bierzcie tak ostro bo bedzie watek wczesniaczkowy!!

a pozatym nie dam was rady ponadrabiac bo wciaz latam,zaraz po smykow lece a teraz mam chwilke bo ściągam mleko :P

udalo m isie zalatwic Prechtla w Frankfurcie...w przyszly weekend bede juz miala kamere i bedziemy nagrywac...tak sie ciesze....

A mpozatym to mała dzis przeprowadzila sie do takiego łóżeczka jakie juz bedzie miala w domu,ma juz 2,8 kg,dzis pobila rekord picia z piersi i az 70 ml wciągneła!!

Pozatym to załatwim pomału rehabilitanta do domu,dobrze mi idzie,jutro juz moze bede wiecej wiedziała I jutro tez rozmowa z ordynatorem odnosnie eeg bo dzis musieli robic drugi raz bo ostatnio była za zywa a dzis ja wyrehabilitowalismy,byla kąpiel,cyc wiec spała w najlepsze wiec moze tym razem sie uda...pozatym to mała dzis walneła 3 kupy pod rzad,jedna w pampers,drugą w śpiworek a trzecia na mnie i czesciowo do wanny z gotowa juz wodą :P
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 16:11   #1377
dzinek
Wtajemniczenie

Witam , nastepnego posta prosze oczekiwac w nowym watku
Przyznajcie sie wy wszystko czytacie, czy tylko ostatnia strone ?

Dziewczynki prosze o podanie pelnych nazw sprawdzonych sprzedawcow z allegro gdzie kupowalyscie wyprawke.
stanislaw167 i kto jeszcze?

Zyje tym co czuje, z zycia biore to co mi smakuje,
szukam i znajduje, nie doluje kiedy mi brakuje

dzinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 16:14   #1378
Sola1
Zakorzenienie

Odnośnie płaczu u facetów to mi to nie przeszkadza. Mojego jeszcze nigdy nie widziałam płaczącego, ale gdybym go takiego widziała to na pewno nie ujęłoby mu to męskości. Tak naprawdę liczy się całość, a nie jakaś jedna sytuacja.
Zresztą to tak naprawdę też zależy z jakiego powodu jest ten płacz. A już absolutnie nie widzę nic nie stosownego w płaczu w sytuacjach, gdzie emocje są naprawdę duże typu narodziny dziecka ( tutaj to nawet wręcz przeciwnie- odebrałabym to bardzo pozytywnie) czy z drugiego końca - pogrzeb kogoś bliskiego itp.
Stary 2012-10-24, 16:14   #1379
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
nie nie bedzie bo to tylko te donoszone się umawiają

super że z małą już lepeij teraz juz bedzie dobrze
Stary 2012-10-24, 16:14   #1380
kia_mia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość

a pozatym nie dam was rady ponadrabiac bo wciaz latam,zaraz po smykow lece a teraz mam chwilke bo ściągam mleko :P

udalo m isie zalatwic Prechtla w Frankfurcie...w przyszly weekend bede juz miala kamere i bedziemy nagrywac...tak sie ciesze....

A mpozatym to mała dzis przeprowadzila sie do takiego łóżeczka jakie juz bedzie miala w domu,ma juz 2,8 kg,dzis pobila rekord picia z piersi i az 70 ml wciągneła!!

Pozatym to załatwim pomału rehabilitanta do domu,dobrze mi idzie,jutro juz moze bede wiecej wiedziała I jutro tez rozmowa z ordynatorem odnosnie eeg bo dzis musieli robic drugi raz bo ostatnio była za zywa a dzis ja wyrehabilitowalismy,byla kąpiel,cyc wiec spała w najlepsze wiec moze tym razem sie uda...pozatym to mała dzis walneła 3 kupy pod rzad,jedna w pampers,drugą w śpiworek a trzecia na mnie i czesciowo do wanny z gotowa juz wodą :P

super ze się układa

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości