Wakacyjne Mamy 2012 - część III - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-24, 16:23   #2641
wanilllka82
Wtajemniczenie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część III

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
Wanillka, Linka ja nie zawazylam przy tej końcówce większej ilości mleczka, neistety dla mnie ona delikatniej zasysa
o niee mogłam najpierw zapytać a potem zamawiać no nic może akurat na małe biusty to działa
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 16:27   #2642
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
o niee mogłam najpierw zapytać a potem zamawiać no nic może akurat na małe biusty to działa
no bo ta nakladka ma standardowa rednice 24 mm moze od tego to zalezy
u mnie sie sprawdzila , ale to jak ze szystkim jednym cos przypasuje innym nie,

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 16:33   #2643
nadalka
Zakorzenienie

Mamka ja mam taki termos

Która to jest ta zabawka z
Lamaze co ma tyle bajerów - Depioson pisała dzisiaj? o nim - lub wczoraj.

---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ----------

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość

A pozatym to mała dzis przeprowadzila sie do takiego łóżeczka jakie juz bedzie miala w domu,ma juz 2,8 kg,dzis pobila rekord picia z piersi i az 70 ml wciągneła!!

super
Stary 2012-10-24, 16:34   #2644
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
no wlasnie nie chce mi sie nikogo prosic :P
jutro pojde na miasto i porozgladam sie za czyms.
rozumiem. popytaj wklepach sportowych. moze maja cos takiego i poleca Ci jakis

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
nie dam was rady ponadrabiac bo wciaz latam,zaraz po smykow lece a teraz mam chwilke bo ściągam mleko :P

udalo m isie zalatwic Prechtla w Frankfurcie...w przyszly weekend bede juz miala kamere i bedziemy nagrywac...tak sie ciesze....

A pozatym to mała dzis przeprowadzila sie do takiego łóżeczka jakie juz bedzie miala w domu,ma juz 2,8 kg,dzis pobila rekord picia z piersi i az 70 ml wciągneła!!

Pozatym to załatwiam pomału rehabilitanta do domu,dobrze mi idzie,jutro juz moze bede wiecej wiedziała I jutro tez rozmowa z ordynatorem odnosnie eeg bo dzis musieli robic drugi raz bo ostatnio była za zywa a dzis ja wyrehabilitowalismy,byla kąpiel,cyc wiec spała w najlepsze wiec moze tym razem sie uda...pozatym to mała dzis walneła 3 kupy pod rzad,jedna w pampers,drugą w śpiworek a trzecia na mnie i czesciowo do wanny z gotowa juz wodą :P

ale oczywiscie zeby nie bylo zbyt kolorowo to odsuneli operacje na 2 tyg bo widza chwilowe przelomy wiec chca jeszcze czekac liczac ze obejdzie sie bez a glowka stranie rosnie mimo punkcji 2 razy dziennie...mała jest na 10 centylu a glowka daleko juz za 90!
no to dla malej

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 16:39   #2645
hanjah
Zakorzenienie

Jeszcze tak w temacie szeleszczących zabawek, to Dorotka ma takiego pudla To jest Lola the Poodle firmy INFANTINO
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 41rQIBgW1YL._SL500_AA300_.jpg (14,1 KB, 24 załadowań)
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 16:47   #2646
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Jeszcze tak w temacie szeleszczących zabawek, to Dorotka ma takiego pudla To jest Lola the Poodle firmy INFANTINO
ale fajne psisko

Amelcia
Stary 2012-10-24, 17:28   #2647
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Hej
Marysia to mała wędrowniczka Rano jak wstaję do Dorotki to Marysię zostawiam u nas w łóżku-na środku, przykrytą kołdrą. Wczoraj jak się obudziła poszłam do niej i co widzę? Leży w poprzek łóżka, odkryta Myślałam, że to jednorazowe, ale dziś zrobiła to samo Teraz to już jej chyba tak nie będę samej zostawiać, bo mi jeszcze sama z łóżka sturla
Róża jak nie dała rady skopać kocyka, to też się spod niego wysuwała. Także w łóżeczku często leżała w poprzek, na wysokości głowy.
Teraz te nasze dzieciaczki są już dosyć ruchliwe, więc trzeba uważać.

---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ----------

Cytat:
Napisane przez kasikkkkka Pokaż wiadomość
moja mała z kolei ma ostatnio taką nawijkę, że śmiać mi się z niej chce
gada do zwierzaków z karuzeli, ale to tak czasem zawodzi, śpiewa, czasem to brzmi jakby narzekała
Moja chyba czasem ma o coś pretensje.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-10-24, 17:48   #2648
nel_a
Zakorzenienie

Zostawiłam na chwilę małego z moim ojcem.
Pojechałam na pocztę po przesyłkę. Wracam, cisza, mały wciąż śpi. Wchodzę do pokoju a on z pieluchą tetrową na twarzy a jak wychodziłam to mówiłam że trzeba sprawdzać czy mu się nie nasunęłam na buźkę

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 18:04   #2649
KarolinaPW
Zadomowienie

My już po wizycie u neurologa, droga nawet ok, zgubiłam sie tylko dwa razy Wieści są takie, że rzeczywiście jest stwierdzona asymetria, poza tym wzmożone napięcie mięsniowe i słabe mięśnie brzucha. Obejrzał też wynik tego usg przezciemiączkowego, na którym byliśmy kilka tygodni temu i stwierdził, że te torbielki i lekkie odchylenia w kształcie komór mózgu wynikają prawdopodobnie z niedotlenienia w czasie ciąży lub porodu ale wg niego nie niesie to poważniejszych konsekwencji Mamy skierowanie na 7 wizyt u rehabilitanta i po tym czasie znów kontrola, usg główki też trzeba będzie powtórzyć. ehhhh, niby każdy mówi że nie ma się co martwić ale jednak trochę się martwię...
----------------
Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
Ehhhh nie jestem z wami na bieżąco niestety....

ale oszczędzam czas na siebie bo postanowiłam się zając trochę sama sobą...źle się czuję z tymi nadprogramowymi kg (teraz walczę z kg sprzed ciąży, bo ciążowe dawno zeszły), z krostami na twarzy (nigdy w życiu nie byłam wypryszczona a teraz chyba szaleństwo hormonalne bo pół twarzy mam w drobnych krostkach), wypadającymi włosami (trzeba było wrócić do włosomaniactwa)... mam duże plany co do siebie i chciałabym jak najwięcej zwojować przed następną ciążą żeby tylko ćwiczyć mi się jeszcze chciało...
Też bym sie chciała zająć sobą tylko kiedy Włosy mi lecą garściami jedyne co zrobiłam to nie jem słodyczy od tygodnia, ale waga ani drgnie
Cytat:
Napisane przez modnisia86 Pokaż wiadomość
Hey. Wczoraj pisalyscie o pchaniu piastek do buzi. Moja mala caly czas je pcha nawet jak ma smoka i wtedy on jej wypada i jest ryk. Boje sie zeby juz polubi piastki bardziej niz smoka. Ja mialam dzis lajtowa noc mala poszla o 22 spac obudzila sie o 6. Apropo noszenia to ja mala malo nosze na rekach zawsze do odbicia po jedzeniu i czasem jak sie znudzi jej na lezaco. Wiec po niedzielnych chrzcinach rece mi opadaja a tyrzymalam ja tylko w kosciele potem moja mama mi jej oddac nie chciala. A chrzciny poszly fajnie naweet mala nie miala sensaci po tym co jadlam. Moje dziecko zebralo sprora sume pieniedzy wiec chyba zrobie jej jakas lokate. A gosie byli mala zachwyceni. Ze taka grzeczna.
Super, że się udało
Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Super, że z Marcinkowe bioderka są w porządku. Tylko współczuję tych wyjazdów - i do neurologa bo to kawała i sama jazda po Wawie to też żadna przyjemność.

Super, że macie balustradę i kaloryfery Jest postęp

U nas tylko kp więc małą zawsze dokarmiam przed wyjściem, a potem jak chce. Na to nie mam wpływu.
Dzięki za odpowiedź
Jazda po Wawie to koszmar, zwłaszcza, że nie mam jak nawigacji podłączyć bo mój zaje.bisty samochód nie ma zapalniczki na wyposażeniu i jeżdżę z mapą
Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
wrocilysmy juz
Rozi płakuniała ale byla dzis pie.rdol.nieta pielegniarka i kaząła małą polozyc tak jej reke wygieła ze pewnie Ja bolało NO i sie pytam jej czy tyle siuskow wystarczy a ona mowi ze ona tez tego niewie. (kiedys bylysmy i byla inna bardziej uprzejma) a ta po kluciu niepozwoliła mi wziac jej an rece bo musialam trzymac mocno wacik. Wiec jej mowie z eniebede patrzyla jak dziecko sie zanosi bo ona sie uspokoi dopiero an rekach(i tak bylo wzielam Ja odrazu usmiechnieta)

jakas durna baba w ogole niepowinna tam pracowac gdzie malutkie dzieci
Wstrętne babsko
Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
Aguś i Ty to wypiłaś??Ja wczoraj zadzwoniłam do mojej mamy i mówie jej ,że tak źle się czuje itp. A mama ,zaczęła tacie od razu mówić,to tylko w słuchawce usłyszałam "powiedz Asi,że jak nie wie co działa to niech do mnie przyjedzie ja ją ulecze", mówie mamie no ciekawe czym ?Pewnie wódką z pieprzem? A mama mówi "no a co?to zawsze działa,albo woda z sodą i octem "
o matko, porzygałabym sie od takiej kuracji
Wódką z pieprzem się nie leczyłam ale na kłopoty żołądkowe pomagał mi absynt, jeden kieliszek i było ok

Cytat:
Napisane przez Vestis Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy Wasze dzieci wciąż śpią z rączkami do góry?
Od niedawna tak śpi, wcześniej częściej z jedną wyprężoną wysoko nad głową a drugą przy klatce co nazwaliśmy pozycją "na Supermana"
Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
Kurcze mały się ode mnie zaraził ma katar i kaszelek. na 15:00 idę z nim do lekarza....ale gorsze chyba jest to, że mój mąż też jest chory i mam teraz dwójkę dzieci do opieki!!!! szlag mnie trafi
Biedny Franio
Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
a dzis sie okazalo, ze Marian musi miec wyrwane zeby. w piatek mu beda wyrywac czesc, a za jakies 2-3 tygodnie kolejne. no i sikal na lozko prawdopodobnie z bolu. strasznie mo go szkoda. bedzie jadl gerberki dla dzieci. moje biedne zwierzatko .
O kurcze, ale przynajmniej nie będzie już cierpiał biedactwo...
Cytat:
ja kupilam termos i jestem bardzo zadowolona. kupilam taki jak KarolinaPW. wlewam do niego wode o odpowiedniej temp i z glowy. super trzyma cieplo i jak naleje o 20 wody to jeszcze rano ok. 10 ma dokladnie taka sama temp. no i ma 1l pojemnosci to na jakis czas wystarcza i do mleczka i do herbatki
i pytalas o cene hippa w rossmanie - 41 zł
Cieszę się że Ci przypasował, ja też jestem z niego bardzo zadowolona A zdecydowałam się na niego po lekturze forum dla wędkarzy
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 18:11   #2650
chce_byc_mama
Zakorzenienie

ja znalazlam w sklepie sportowym firmy Karrimor, jest przeceniony z 14.99£ na 7.99£ i chyba go wezme bo jest litrowy i jeszcze jest pol litrowy za 5.99 i ten tez chyba wezme tz do pracy bo juz sie zimno na hali zaczyna robic

Amelcia
Stary 2012-10-24, 18:13   #2651
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
to nie chodzi tylko o wysuszanie skóry

za to od około 1 roku życia zaleca się już kąpiel codziennie - bo i dziecko się bardziej brudzi
Ja kąpię prawie codziennie, ale myję odrobiną płynu do kąpieli i spłukuję dłonią, a na końcu zanurzam ją tak, że tylko buzia wystaje. W czasie kąpieli jednak dokładniej umyję zalaną ulanym mlekiem szyję, czy włoski. Przyznaję jednak, że czasem mi ta kąpiel nie pasuje, więc dziękuję za informację , bo do tej pory jak odpuściłam, to miałam wyrzuty sumienia.
Stary 2012-10-24, 18:22   #2652
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Uff... Po szczepieniu się witam Mała nawet nie pisnęła Póki co jest normalna
super!!!!!!Dziel na Martynka!
Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
a mnie sie wyydaje że powód jest-spocona główka podczas zabaw, i dupka srająca kilka razy dziennie, nie wyobrażam sobie nie kapać codziennie Pierwsze 2 tygodnie kapalismy co 2 dni bo się balismy a póxniej juz codziennie, ostatnio zdarzyło sie nie wykapac małego bo usnął o 18 i mialam wrażenie że jakiś klejący jest
My też kąpiemy codziennie, poza tym nie umiem "na sucho" wymyć poklejonych od ulewania włosków i zaschniętego mleka w fałdkach szyi. Odpuściliśmy dwa dni po szczepieniu, żeby nie moczyć miejsc wkłuć, bo ich sporo było.
Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość

Jeszcze na dobranoc pytanie w czym śpią Wasze maluchy? Bo ja ostatnio Fabiemu zakładam koszulkę z krótkim rękawkiem i cienkie bawełniane spodenki z h&m. Nawet skarpet nie daję
W pajacyku i od niedawna w śpiworku, bo kocyk zaczął bardzo skopywać, poza tym jak nie miał śpiworka to zdarzyło mu sie wetknąć nóżki w szczebelki śpiąc w poprzek.
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence

Stary 2012-10-24, 18:27   #2653
pumas
Zakorzenienie

My się umówiliśmy na przyszły tydzień na szczepienie pneumokokowe i rotawirus oraz na wizytę połączoną z usg bioderek i układu pokarmowego (to w związku z ciągłym ulewaniem, nawet 2h po jedzeniu). Mam nadzieję, że wszystko wyjdzie OK...
Powiedzcie mi, ile odstępu i czy w ogóle powinien być, między szczepieniami ? W mojej komunistycznej przychodni mówią, że pneumokoki mogą być szczepione byle kiedy, nawet w ten sam dzień co te podstawowe szczepienia. Ja mam jednak wątpliwości, czy można tyle różnych szczepionek ze sobą łączyć jednego dnia.

---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ----------

A co do zasypiania, u nas sprawdza się maskotka-szmatka słonik - kładę ją na szczyt główki i opatulam w rożek. W ciągu dnia raz dwa i dziecko śpi, gorzej po kąpieli, wtedy dostaje szału, jest tak śpiąca, że nie dam rady jej samej zostawić i tak uśpić.
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 18:28   #2654
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
a dzis sie okazalo, ze Marian musi miec wyrwane zeby. w piatek mu beda wyrywac czesc, a za jakies 2-3 tygodnie kolejne. no i sikal na lozko prawdopodobnie z bolu. strasznie mo go szkoda. bedzie jadl gerberki dla dzieci. moje biedne zwierzatko
Biedny.
Stary 2012-10-24, 18:36   #2655
Linka25
Zakorzenienie

Karolina dlaczego robiliście usg przezciemiączkowe? Sama o tym zdecydowałaś czy ktoś Wam zalecił? Ile Marcinek miał punktów Apgar?
U nas też mogo być lekkie niedotlenienie w czasie porodu Też się zastanawiam nad tym usg... ale nie wiem czy już nie za późno.

---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ----------

Pumcia ja na pneumokoki nie szczepię, więc nie wiem co i jak....
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-10-24, 18:37   #2656
ewka5891
Zakorzenienie

Dzisiaj pół dnia spędziliśmy na świezym powietrzu, pogoda marzenie, jak na tą porę roku wiec korzystalismy

synek cały czas spał, tylko przebudził się w kawiarni, jak go karmiłam
teraz też spi, a ja zdążyłam obiad przygotować

pisałyście o kąpieli....
my na początku kąpaliśmy co 2 dni, teraz od tygodnia kąpiemy codziennie. Synek lubi sie kąpać, zawsze jest radosny i uśmiechnięty. Mnie tez nie do końca przekonuje kąpanie 1-2 razy w tygodniu. W sumie kąpiel co 2 dni była dla nas ok.

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 18:40   #2657
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Ja kąpię prawie codziennie, ale myję odrobiną płynu do kąpieli i spłukuję dłonią, a na końcu zanurzam ją tak, że tylko buzia wystaje. W czasie kąpieli jednak dokładniej umyję zalaną ulanym mlekiem szyję, czy włoski. Przyznaję jednak, że czasem mi ta kąpiel nie pasuje, więc dziękuję za informację , bo do tej pory jak odpuściłam, to miałam wyrzuty sumienia.
Niepotrzebnie, bo rzeczywiście nie trzeba codziennie, myślę,że jak dziecko lub my nie mamy siły lub ochoty, to zdrowiej sobie kąpiel odpuścić
Stary 2012-10-24, 18:41   #2658
depoison
Zadomowienie

Cytat:
a dzis sie okazalo, ze Marian musi miec wyrwane zeby. w piatek mu beda wyrywac czesc, a za jakies 2-3 tygodnie kolejne. no i sikal na lozko prawdopodobnie z bolu. strasznie mo go szkoda. bedzie jadl gerberki dla dzieci. moje biedne zwierzatko

moj tz mowi, ze Marian to nasze pierwsze dziecko, adoptowane ale kochane tak samo. i jak jest sknera tak na Manku nie oszczedza na Kube i Mariana zawsze kase znajdzie.
biedny
Moja "starsza córcia" też miała problemy stomatologiczne, więc tym bardziej wiem, co czujesz. Też musiała mieć usunięte wszystkie ząbki - z tym, że u niej była to choroba autoimmunologiczna - organizm odrzucił stałe zęby
Przez prawie rok jadła tylko mokre żarcie, bo byliśmy pewni, że z suchym sobie nie poradzi. Ale nie! radzi sobie świetnie, (chyba) połyka i uwielbia (tak bardzo, że znów musieliśmy odstawić, bo nie znam umiaru )

Dokładnie U mnie też wszyscy mówili, że mi ta miłość do kota przejdzie, jak własne dziecko urodzę. A gdzie tam Kota kocham tak samo szaleńczo, jak wcześniej, zmieniło się tylko to, że teraz nie jest już jedynaczką, więc mam dla niej mniej czasu

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
to ten motyl

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
RMoja chyba czasem ma o coś pretensje.
moja niestety ma wiecznie o coś pretensje

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi, ile odstępu i czy w ogóle powinien być, między szczepieniami ? W mojej komunistycznej przychodni mówią, że pneumokoki mogą być szczepione byle kiedy, nawet w ten sam dzień co te podstawowe szczepienia. Ja mam jednak wątpliwości, czy można tyle różnych szczepionek ze sobą łączyć jednego dnia.
mam taką samą informację. Tzn - we wrześniu dostaliśmy 6 w 1, w październiku pneumokoki, a w listopadzie dostaniemy wszystko naraz, bo Zosia obie zniosła bardzo dobrze (gdyby zniosła źle, to by jednak rozbili na 2 wizyty)

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 18:42   #2659
Soleilka
Zakorzenienie

Dziecko mam zajęte sobą, więc mam kilka sekund
Hej tak w ogóle
Przyszła książka o BLW, a Fabi chce żeby się z nim non stop bawić
TŻ jutro nie jedzie więc zostanie z Małym

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-24, 18:44   #2660
depoison
Zadomowienie

Kupiłam http://allegro.pl/sweterek-dla-dziew...715466381.html
Nie dość, że brązowe, to jeszcze po innej małej Zosi
Małż będzie w Gdańsku za 10 dni, to przywiezie

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 18:46   #2661
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
ha ha bardzo ladny
on po prostu chyba byl przeznaczony Twojej Zosi

Amelcia
Stary 2012-10-24, 18:46   #2662
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
bardzo ładny - jak wszystko co nabywasz
Stary 2012-10-24, 18:47   #2663
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Karolina dlaczego robiliście usg przezciemiączkowe? Sama o tym zdecydowałaś czy ktoś Wam zalecił? Ile Marcinek miał punktów Apgar?
U nas też mogo być lekkie niedotlenienie w czasie porodu Też się zastanawiam nad tym usg... ale nie wiem czy już nie za późno.
Takie dostaliśmy zalecenie wychodząc ze szpitala z uwagi na hipotrofię i możliwe zakażenie wewnątrzmaciczne. Pediatra powiedziała, że niby nie jest to rutyna ale warto sprawdzić i dała skierowanie bez problemu. Marcinek dostał 10 pkt, ale jak widać jakieś nieprawidłowości jednak wychodzą. Jak coś Cię niepokoi to poproś o skierowanie na to usg.
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence

Stary 2012-10-24, 18:50   #2664
Soleilka
Zakorzenienie

aaaa u nas hitem jest ta zabawka

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 18:50   #2665
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Takie dostaliśmy zalecenie wychodząc ze szpitala z uwagi na hipotrofię i możliwe zakażenie wewnątrzmaciczne. Pediatra powiedziała, że niby nie jest to rutyna ale warto sprawdzić i dała skierowanie bez problemu. Marcinek dostał 10 pkt, ale jak widać jakieś nieprawidłowości jednak wychodzą. Jak coś Cię niepokoi to poproś o skierowanie na to usg.
w zasadzie to nic mnie nie niepokoi, przemyślę to.
U Was na pewno wszystko jest dobrze, a 10 pkt. też nie jest bez znaczenia (M. miała 9 też ok)
teraz juz bym nie chciała porodu sn

Edytowane przez Linka25
Czas edycji: 2012-10-24 o 18:51
Stary 2012-10-24, 18:54   #2666
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Mamka ja mam taki termos

---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ----------

super
Pisała o motylu Emanuelu. http://allegro.pl/lamaze-zawieszka-e...714301448.html Poszukaj tańszego z niższymi kosztami przesyłki.
Stary 2012-10-24, 18:54   #2667
mrowka88
Raczkowanie

Cześć Dziewczyny

Huh...my dzisiaj mieliśmy szczepienia. Zestresowałam się nieźle przed wejściem do gabinetu gdy słyszałam te płaczące dzieci
Pawełek był grzeczny, tak jak zawsze Zapłakał tylko podczas wkłuwania igły, ale po wszystkim jak go przytuliłam to było już dobrze. Teraz dużo śpi. O 11.50 byliśmy u lekarza, a moje dziecko z przerwami tylko na jedzenie śpi do tej pory Boję się nocy. Na razie nie ma gorączki...mam nadzieję, że już nie dostanie.

Chmielinka, zdjęcie Hanuli w kąpieli jest przeurocze Btw w czym ją kąpiesz, że macie tyyyyle piany?

Teraz Was muszę nadrobić do końca bo sporo naprodukowałyście

01.02.2011 inż
mrowka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 18:59   #2668
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
My już po wizycie u neurologa, droga nawet ok, zgubiłam sie tylko dwa razy Wieści są takie, że rzeczywiście jest stwierdzona asymetria, poza tym wzmożone napięcie mięsniowe i słabe mięśnie brzucha. Obejrzał też wynik tego usg przezciemiączkowego, na którym byliśmy kilka tygodni temu i stwierdził, że te torbielki i lekkie odchylenia w kształcie komór mózgu wynikają prawdopodobnie z niedotlenienia w czasie ciąży lub porodu ale wg niego nie niesie to poważniejszych konsekwencji Mamy skierowanie na 7 wizyt u rehabilitanta i po tym czasie znów kontrola, usg główki też trzeba będzie powtórzyć. ehhhh, niby każdy mówi że nie ma się co martwić ale jednak trochę się martwię...
Teżbym się martwiła, ale neurolog pewnie wie, co mówi.

Za to u mnie nikt tego typu rzeczy nie sprawdzał! Pediatra nawet sie spytała, czy się podnosi na przedramionkach.
Stary 2012-10-24, 19:02   #2669
pumas
Zakorzenienie

Tak apropo porodu, ja bym chciała tylko sn, w gruncie rzeczy było spoko. A jeszcze jakbym następnym razem dostała znieczulenie, to już w ogóle nic tylko rodzić
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 19:03   #2670
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
My się umówiliśmy na przyszły tydzień na szczepienie pneumokokowe i rotawirus oraz na wizytę połączoną z usg bioderek i układu pokarmowego (to w związku z ciągłym ulewaniem, nawet 2h po jedzeniu). Mam nadzieję, że wszystko wyjdzie OK...
Pomiędzy obowiązkowymi ma minąć 6-8 tygodni, a jak kiedyś szczepiłam się przeciw grypie i żółtaczce, to internista powiedział, że muszą być albo jednego dnia, albo chyba po dwóch tygodniach - na pewno nie wcześniej.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości