|
|
#2641 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część III
|
|
|
|
#2642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie sie sprawdzila , ale to jak ze szystkim jednym cos przypasuje innym nie, |
|
|
|
|
#2643 | |
|
Zakorzenienie
|
Mamka ja mam taki termos
![]() Która to jest ta zabawka z Lamaze co ma tyle bajerów - Depioson pisała dzisiaj? o nim - lub wczoraj. ---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ---------- Cytat:
super
|
|
|
|
|
#2644 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dla malej
|
||
|
|
|
#2645 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze tak w temacie szeleszczących zabawek, to Dorotka ma takiego pudla
To jest Lola the Poodle firmy INFANTINO
|
|
|
|
#2646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2647 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz te nasze dzieciaczki są już dosyć ruchliwe, więc trzeba uważać. ---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2648 |
|
Zakorzenienie
|
Zostawiłam na chwilę małego z moim ojcem.
Pojechałam na pocztę po przesyłkę. Wracam, cisza, mały wciąż śpi. Wchodzę do pokoju a on z pieluchą tetrową na twarzy a jak wychodziłam to mówiłam że trzeba sprawdzać czy mu się nie nasunęłam na buźkę ![]()
|
#2649 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
My już po wizycie u neurologa, droga nawet ok, zgubiłam sie tylko dwa razy
Wieści są takie, że rzeczywiście jest stwierdzona asymetria, poza tym wzmożone napięcie mięsniowe i słabe mięśnie brzucha. Obejrzał też wynik tego usg przezciemiączkowego, na którym byliśmy kilka tygodni temu i stwierdził, że te torbielki i lekkie odchylenia w kształcie komór mózgu wynikają prawdopodobnie z niedotlenienia w czasie ciąży lub porodu ale wg niego nie niesie to poważniejszych konsekwencji Mamy skierowanie na 7 wizyt u rehabilitanta i po tym czasie znów kontrola, usg główki też trzeba będzie powtórzyć. ehhhh, niby każdy mówi że nie ma się co martwić ale jednak trochę się martwię...---------------- Cytat:
Włosy mi lecą garściami jedyne co zrobiłam to nie jem słodyczy od tygodnia, ale waga ani drgnieCytat:
![]() Cytat:
Jazda po Wawie to koszmar, zwłaszcza, że nie mam jak nawigacji podłączyć bo mój zaje.bisty samochód nie ma zapalniczki na wyposażeniu i jeżdżę z mapą ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wódką z pieprzem się nie leczyłam ale na kłopoty żołądkowe pomagał mi absynt, jeden kieliszek i było ok Od niedawna tak śpi, wcześniej częściej z jedną wyprężoną wysoko nad głową a drugą przy klatce co nazwaliśmy pozycją "na Supermana" ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A zdecydowałam się na niego po lekturze forum dla wędkarzy
|
||||||||
|
|
|
#2650 |
|
Zakorzenienie
|
ja znalazlam w sklepie sportowym firmy Karrimor, jest przeceniony z 14.99£ na 7.99£ i chyba go wezme bo jest litrowy i jeszcze jest pol litrowy za 5.99 i ten tez chyba wezme tz do pracy bo juz sie zimno na hali zaczyna robic
|
|
|
|
#2651 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, bo do tej pory jak odpuściłam, to miałam wyrzuty sumienia.
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2652 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziel na Martynka!Cytat:
W pajacyku i od niedawna w śpiworku, bo kocyk zaczął bardzo skopywać, poza tym jak nie miał śpiworka to zdarzyło mu sie wetknąć nóżki w szczebelki śpiąc w poprzek. |
||
|
|
|
#2653 |
|
Zakorzenienie
|
My się umówiliśmy na przyszły tydzień na szczepienie pneumokokowe i rotawirus oraz na wizytę połączoną z usg bioderek i układu pokarmowego (to w związku z ciągłym ulewaniem, nawet 2h po jedzeniu). Mam nadzieję, że wszystko wyjdzie OK...
Powiedzcie mi, ile odstępu i czy w ogóle powinien być, między szczepieniami ? W mojej komunistycznej przychodni mówią, że pneumokoki mogą być szczepione byle kiedy, nawet w ten sam dzień co te podstawowe szczepienia. Ja mam jednak wątpliwości, czy można tyle różnych szczepionek ze sobą łączyć jednego dnia. ---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ---------- A co do zasypiania, u nas sprawdza się maskotka-szmatka słonik - kładę ją na szczyt główki i opatulam w rożek. W ciągu dnia raz dwa i dziecko śpi, gorzej po kąpieli, wtedy dostaje szału, jest tak śpiąca, że nie dam rady jej samej zostawić i tak uśpić. |
|
|
|
#2654 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2655 |
|
Zakorzenienie
|
Karolina dlaczego robiliście usg przezciemiączkowe? Sama o tym zdecydowałaś czy ktoś Wam zalecił? Ile Marcinek miał punktów Apgar?
U nas też mogo być lekkie niedotlenienie w czasie porodu Też się zastanawiam nad tym usg... ale nie wiem czy już nie za późno.---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ---------- Pumcia ja na pneumokoki nie szczepię, więc nie wiem co i jak.... |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2656 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj pół dnia spędziliśmy na świezym powietrzu, pogoda marzenie, jak na tą porę roku wiec korzystalismy
![]() synek cały czas spał, tylko przebudził się w kawiarni, jak go karmiłam teraz też spi, a ja zdążyłam obiad przygotować pisałyście o kąpieli.... my na początku kąpaliśmy co 2 dni, teraz od tygodnia kąpiemy codziennie. Synek lubi sie kąpać, zawsze jest radosny i uśmiechnięty. Mnie tez nie do końca przekonuje kąpanie 1-2 razy w tygodniu. W sumie kąpiel co 2 dni była dla nas ok.
|
#2657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2658 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Moja "starsza córcia" też miała problemy stomatologiczne, więc tym bardziej wiem, co czujesz. Też musiała mieć usunięte wszystkie ząbki - z tym, że u niej była to choroba autoimmunologiczna - organizm odrzucił stałe zęby ![]() Przez prawie rok jadła tylko mokre żarcie, bo byliśmy pewni, że z suchym sobie nie poradzi. Ale nie! radzi sobie świetnie, (chyba) połyka i uwielbia (tak bardzo, że znów musieliśmy odstawić, bo nie znam umiaru )Dokładnie Kota kocham tak samo szaleńczo, jak wcześniej, zmieniło się tylko to, że teraz nie jest już jedynaczką, więc mam dla niej mniej czasu ![]() Cytat:
![]() moja niestety ma wiecznie o coś pretensje ![]() Cytat:
(gdyby zniosła źle, to by jednak rozbili na 2 wizyty)
|
|||
|
|
|
#2659 |
|
Zakorzenienie
|
Dziecko mam zajęte sobą, więc mam kilka sekund
Hej tak w ogóle ![]() Przyszła książka o BLW, a Fabi chce żeby się z nim non stop bawić ![]() TŻ jutro nie jedzie
|
|
|
|
#2660 |
|
Zadomowienie
|
Kupiłam http://allegro.pl/sweterek-dla-dziew...715466381.html
Nie dość, że brązowe, to jeszcze po innej małej Zosi ![]() Małż będzie w Gdańsku za 10 dni, to przywiezie
|
|
|
|
#2661 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() on po prostu chyba byl przeznaczony Twojej Zosi
|
|
|
|
|
#2662 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2663 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Jak coś Cię niepokoi to poproś o skierowanie na to usg.
|
|
|
|
|
#2665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U Was na pewno wszystko jest dobrze, a 10 pkt. też nie jest bez znaczenia (M. miała 9 też ok) ![]() teraz juz bym nie chciała porodu sn Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2012-10-24 o 18:51 |
|
|
|
|
#2666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2667 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny
Huh...my dzisiaj mieliśmy szczepienia. Zestresowałam się nieźle przed wejściem do gabinetu gdy słyszałam te płaczące dzieci ![]() Pawełek był grzeczny, tak jak zawsze Boję się nocy. Na razie nie ma gorączki...mam nadzieję, że już nie dostanie.Chmielinka, zdjęcie Hanuli w kąpieli jest przeurocze Btw w czym ją kąpiesz, że macie tyyyyle piany? ![]() Teraz Was muszę nadrobić do końca bo sporo naprodukowałyście
|
|
#2668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za to u mnie nikt tego typu rzeczy nie sprawdzał! Pediatra nawet sie spytała, czy się podnosi na przedramionkach. |
|
|
|
|
#2669 |
|
Zakorzenienie
|
Tak apropo porodu, ja bym chciała tylko sn, w gruncie rzeczy było spoko. A jeszcze jakbym następnym razem dostała znieczulenie, to już w ogóle nic tylko rodzić
|
|
|
|
#2670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:38.

dla mnie ona delikatniej zasysa
mogłam najpierw zapytać a potem zamawiać
no nic może akurat na małe biusty to działa

To jest Lola the Poodle

Mamy skierowanie na 7 wizyt u rehabilitanta i po tym czasie znów kontrola, usg główki też trzeba będzie powtórzyć. ehhhh, niby każdy mówi że nie ma się co martwić ale jednak trochę się martwię...
jedyne co zrobiłam to nie jem słodyczy od tygodnia, ale waga ani drgnie

, bo do tej pory jak odpuściłam, to miałam wyrzuty sumienia.

Kota kocham tak samo szaleńczo, jak wcześniej, zmieniło się tylko to, że teraz nie jest już jedynaczką, więc mam dla niej mniej czasu