Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz,II - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-24, 15:29   #4411
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz,II

a z czego ta plama?
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 15:29   #4412
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
Z anegdotek : siostra mojej przyjaciółki urodziła syna rok temu, oczywiście cesarka na życzenie, bo nie chce żeby sex był gorszy, nie ważne że naukowo stwierdzone że jednak poród sn lepszy dla dziecka i jak się da to lepiej, potem nie karmiła, bo ona nie chce sobie figury niszczyć, od 3 miesiąca niania, już 4 razy byli z Mężem - na mini wakacjach gdzieś bez dziecka, w tym na miesiąc w azji, bo ona musi odreagować, ok - sama jestem feministką i ogólnie przeciwniczką matek polek męczennic, ale jak patrzę na taką laskę to się zastanawiam po co jej w ogóle dziecko było.. No ale nie mój cyrk, nie moje małpy, więc niech sobie robi jak chce..
oj dużo jest takich "agentek". Moja kuzynka też ma dziwne podejście, już w ciąży narzekała, że jakby wiedziała, że będzie się tak źle czuła to w ogóle by nie zachodziła w ciążę, po urodzeniu dziecka spotkałam ją w sklepie i się pytam jak tam mała a ona z tekstem: "strasznie niedobra jest, ciągle ryczy no ale co? no przecież jej nie zabije" i takie cuda z tym dzieciakiem do dziś wyprawiają, że to się w głowie nie mieści. dziewczynka ma już prawie 1,5 roku a nie chodzi, nawet nie próbuje stawać, wszyscy są na jej zawołanie, ciągle na rękach, robi z nimi co chce. niania która z nią siedzi powiedziała że to głupi ludzie i że z nimi mała nigdy nie zacznie chodzić bo nic nie pozwalają jej zrobić samej.
Zapomniałam napisać, że dziecko cały czas siedzi z babcią, która wychowała przecież swoje dzieci więc powinna sobie radzić a mimo to zatrudniają jeszcze dodatkowo nianię. Dziwna sytuacja

Cytat:
- strasznie przytyłam..
on: nie przytyłaś, tylko w ciąży jesteś...
ja: no ale wiesz, powinno się 12kg a ja już mam 4...
on: Nosisz w sobie wyjątkowe dziecko, to i pewnie.....pewnie.... jakoś bardziej nienażarte... schudniesz po
mój mówi podobnie "przecież musi tak być, jesteś w ciąży a mały żarłok po tatusiu lubi i musi dużo jeść"
a tak na serio to jak pójdzie w tatusia to taniej będzie ubrac niż nakarmić

Edytowane przez kwiatuszekkk21
Czas edycji: 2012-10-24 o 15:33
kwiatuszekkk21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 15:29   #4413
scarlett26
Zakorzenienie

A ja minus 9,5kg, 15t1d

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 15:31   #4414
alliw
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Ja też się czuję jak słoń przy Was.
Normalnie tyje się 12-16 kg. Ja w pierwszej miałam 17 kg na plusie. Teraz wydaje mi się, że będzie więcej.
Przyzajcie się proszę kolejno: 1) KTÓRY TYDZIEŃ 2) ILE MACIE NA PLUSIE KG
Może mnie to zmotywuje do zapanowania nad jedzeniem.
22 tydzień 5 kilo na plusie

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
dzisiaj wrocilam szybciej z pracy i usmazylam sobie nalesnikow z musem jablkowym (to moj drugi obiad dzisiaj, pierwszy niestety wyladowal w kibelku )
ale mi wyszly pyszne
omatkoooo, pychorda

Cytat:
Najlepszy mój Mąż, marudzę...

- strasznie przytyłam..
on: Nosisz w sobie wyjątkowe dziecko, to i pewnie.....pewnie.... jakoś bardziej nienażarte... schudniesz po
alliw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 15:33   #4415
OtTakaJa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
a z czego ta plama?
Nie mam pojęcia, on oczywiście też nie, ale podejrzewam, że z jakiegoś sosu z fastfood'a.

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
A ja minus 9,5kg, 15t1d
Z tego co pamiętam to pisałaś, że masz nadwagę, więc taki wynik jest ok, o ile lekarz nie twierdzi inaczej i z dzieckiem wszystko w porządku.

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 15:34   #4416
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
No to troche się dowiedziałam
Powiem wam tak, mnie nie przeraza brzydszy biust, rozstepy, otyłość-NIC, ale piersi to jakiś paraliż normalnie... nie ma to nic wspolnego z samooceną moim zdaniem, bo to dla mnie ważna część ciała i tyle. Jesli chodzi o starzenie to całkiem co innego bo to przychodzi po troche i z wiekiem a nie w pare miesięcy
Ja mam poprostu fobie na punkcie "jak uszy jamnika".. tego sobie nie wyobrazam a własnie moja siostra takie ma i też najchętniej by zrobiła operacje
także to nie samoocena bo dużo z was wspomina o operacji, poprostu zeby się lepiej czuć i tyle i myśle że będe karmić i poprostu w razie W po porodzie zbierac na operacje
Wiedziałam że to kontrowersyjny temat ale ciesze sie ze go wywołałam tylko pisząc o samoocenie, psychiatrze itd to już zaszło za daleko
I może przy moim TŻ który jest wzorowy zaakceptuje swoje piersi po porodzie zobaczymy, bo tak jak mowie rozstepy czy mniejsza jedrnosc to dla mnie naturalne, ale wiszącą skóre bez piersi to chyba mało kto akceptuje

ja też czuje że powinnam, bo w tym momencie to moje dziecko jest najważniejsze, ale jakieś głupie myśli czasami mam
..pewnie , trzeba myśleć pozytywnie,a jak będzie trzeba poprawiać to trudno ..w końcu wszysko jest możliwe...
a co do pomocy psychol/psychiatr. to nie pisałam konkretnie o tobie ,chodziło mi o to ,że są osoby z zaburzoną samooceną i tu operacja nic nie pomoże... bo najpierw 1 potem druga a życie i tak się nie zmieni ....
Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
Nestelle a te ćwiczenia to masz jakiś wypraktykowany zestaw z ksiażki czy z neta czy z głowy
z głowy ,ale mój tż ćwiczy regularnie na siłce w domu walają się książki i gazety fitness i kulturystyczne ...i tak jakoś samo to mi weszło już i jestem obcykana kiedy co najlepiej ... a jak dołożyć do tego suplementy -ale to po karmieniu- to efekt jest mega....
tak ogólnie to najlepiej aeroby(na spalanie) + siłowe na rzeżbę,jędrność (bo najgorzej to schudnąć ale być obwisłym albo wyżyłowanym..)
Cytat:
Normalnie tyje się 12-16 kg. Ja w pierwszej miałam 17 kg na plusie. Teraz wydaje mi się, że będzie więcej.
...słonko ...chyba oszalałaś... nigdy-przenigdy nie przyznam się ile przytyłam...ale to stwierdzenie może już motywować....
Cytat:
Z anegdotek : siostra mojej przyjaciółki urodziła syna rok temu, oczywiście cesarka na życzenie, bo nie chce żeby sex był gorszy, nie ważne że naukowo stwierdzone że jednak poród sn lepszy dla dziecka i jak się da to lepiej, potem nie karmiła, bo ona nie chce sobie figury niszczyć, od 3 miesiąca niania, już 4 razy byli z Mężem - na mini wakacjach gdzieś bez dziecka, w tym na miesiąc w azji, bo ona musi odreagować, ok - sama jestem feministką i ogólnie przeciwniczką matek polek męczennic, ale jak patrzę na taką laskę to się zastanawiam po co jej w ogóle dziecko było.. No ale nie mój cyrk, nie moje małpy, więc niech sobie robi jak chce..
masakra.....no ale to nie postawa-tej laski- feministyczna tylko mega egoistyczna.
Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
patrzcie jaki wózek
...ale zkręcony...
Stary 2012-10-24, 15:39   #4417
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Nie mam pojęcia, on oczywiście też nie, ale podejrzewam, że z jakiegoś sosu z fastfood'a.

Z tego co pamiętam to pisałaś, że masz nadwagę, więc taki wynik jest ok, o ile lekarz nie twierdzi inaczej i z dzieckiem wszystko w porządku.
no więc jesli tłuszcz to o ile nie przereagowało z materiałem to spróbuj płynem do mycia naczyń poważnie. na suchą koszulkę nalej płynu i paluchami zrób pianę bo szczoteczką może się skudłacić i niech poleży. potem spróbuj przepłukać i mydłem zwykłym to samo. a potem spróbować jeszcze raz z odplamiaczem wyprać i proszkiem czy tam płynem co tam masz.
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 15:40   #4418
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:

- strasznie przytyłam..
dobre....
Stary 2012-10-24, 15:42   #4419
alliw
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, macie może jakieś sprawdzone, skuteczne sposoby na usuwanie plam? Bo zauważyłam na ulubionej koszulce TŻ-ta mega plamisko, w normalnym praniu nie zeszło, odplamiacze też sobie nie radzą, chyba już nic się nie da zrobić :/
słyszałam że odplamiacz amway'a jest dobry, ale drogi
alliw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 15:48   #4420
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

BOSHE wlasnie sprawdzilam sobie pogode czwartek i piatek zapowiada sie ciekawie - i znowu snieg bedzie kul w oczy

http://www.storm.no/vaer/bergen#dag=0

ale te 18ms wiatru hahah. rok temu bylo 23 ms i mosty na wszytskie wyspy otaczajace pozmaykali i ludzie 2 dni nie jezdzili do pracy

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 16:18   #4421
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
my szczepiliśmy na rota i pneumo dodatkowo i cieszę się, że zdecydowałam się na to, bo w przedszkolu to różnie bywa.

patrzcie jaki wózek
mi się z trumną kojarzy..

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
kurcze w takim razie mój lekarz coś musiał pomylić, bo i Ty i klementyna macie dziś równo 20t a termin porodu mamy ten sam, u mnie OM też 6 czerwca. Wizyty mam zawsze we wtorki i zawsze wpisuje mi w karte 13t0d, 17t0 dni i dlatego zawsze świętowałam nowy tydzień we wtorki
machnął się o 1 dzień.. a co tam..

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 16:35   #4422
jolanT
Zadomowienie

Cytat:
15tydzień, waga stoi w miejscu jeszcze..
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 16:51   #4423
mooonis17
Raczkowanie

GG do mooonis17

To teraz ja mam pytanie w którym tygodniu poczułyście ruchy dziecka i kopniaczki??
mooonis17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 16:53   #4424
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:

- strasznie przytyłam..
super

Ja pojutrze zaczynam 23 tydzień i nic nie przytyłam.
Ale mam sporo zapasu
Stary 2012-10-24, 16:58   #4425
anika_s
Wtajemniczenie

17 tydz +2kg
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 17:01   #4426
Agateczka*
Zakorzenienie

Cytat:
no szczuplejsza o 30kg, ale wtedy miałam manię odchudzania, jadłam po 500kcal dziennie i wydawało mi się, że to za dużo.
A czarne są super, ale schodzenie z nich już nie, dlatego na razie do nich nie wracam, bo 2 lata mi zajęło schodzenie z koloru.

.
ja nie mam dość silnej woli do odchudzania
ja mam ciemny brąz(ale na końcach prawie czarny) bo używałam różnych farb, i wiem że jak tylko mam większe odrosty to strasznie wkurzające i nie wyobrażam sobie czekać aż odrosną

Cytat:

możliwe ale jak wytłumaczyć, że któregoś dnia w uchu szumiało mi w rytmie serca
a tego to nie wiem

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
A ja właśnie pożarłam hamburgera w ramach obiadu Ale pyszny był już dawno nie jadłam mamy taką budkę gdzie pan sam robi takie domowe pełno surówki, sam robi i smaży mięsko jedyne w swoim rodzaju bo ja takich z macka to nie tknę bo są dla mnie ohydne i później pół dnia mi źle a te to są takie bardziej jak kanapka ze świeżą surówka
o ja ale narobiłaś ochoty

Cytat:
Mi się wydaje że ja też bede tylko przy TŻ.. tylko boje się bo i mama i siostra są nauczone że to normalne i żeby mi się nie "wpier.." bo się całkowicie zraże zobaczymy z czasem
no właśnie u mnie podobnie bo siostry normalnie na legalu karmiły ale ja raczej się będę wstydziła tak cyca przy nich wyciągnąć

Cytat:

- strasznie przytyłam..
ale to miłe z jego strony, wyrozumiały jest

Cytat:
oj dużo jest takich "agentek". Moja kuzynka też ma dziwne podejście, już w ciąży narzekała, że jakby wiedziała, że będzie się tak źle czuła to w ogóle by nie zachodziła w ciążę, po urodzeniu dziecka spotkałam ją w sklepie i się pytam jak tam mała a ona z tekstem: "strasznie niedobra jest, ciągle ryczy no ale co? no przecież jej nie zabije" i takie cuda z tym dzieciakiem do dziś wyprawiają, że to się w głowie nie mieści. dziewczynka ma już prawie 1,5 roku a nie chodzi, nawet nie próbuje stawać, wszyscy są na jej zawołanie, ciągle na rękach, robi z nimi co chce. niania która z nią siedzi powiedziała że to głupi ludzie i że z nimi mała nigdy nie zacznie chodzić bo nic nie pozwalają jej zrobić samej.
Zapomniałam napisać, że dziecko cały czas siedzi z babcią, która wychowała przecież swoje dzieci więc powinna sobie radzić a mimo to zatrudniają jeszcze dodatkowo nianię. Dziwna sytuacja
co za baba
Stary 2012-10-24, 17:02   #4427
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mooonis17 Pokaż wiadomość
To teraz ja mam pytanie w którym tygodniu poczułyście ruchy dziecka i kopniaczki??
18-19 tydzień, chociaż jak tak sobie myślę, to coś podobnego tylko dużo delikatniej czułam już wcześniej ale myślałam, że to w kiszkach coś się przewraca

Cytat:
Ja pojutrze zaczynam 23 tydzień i nic nie przytyłam.
Ale mam sporo zapasu
wow to nieźle w pierwszej ciąży też tak miałaś?

Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość

machnął się o 1 dzień.. a co tam..
no machnął się ale już nie będę się przestawiać przyzwyczaiłam się do wtorków
Stary 2012-10-24, 17:07   #4428
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość
ja nie mam dość silnej woli do odchudzania
ja mam ciemny brąz(ale na końcach prawie czarny) bo używałam różnych farb, i wiem że jak tylko mam większe odrosty to strasznie wkurzające i nie wyobrażam sobie czekać aż odrosną
mnie za to rude wkurzają, bo szybko kolor płowieje

Cytat:
wow to nieźle w pierwszej ciąży też tak miałaś?
z Julią miałam +3 w tym czasie
Stary 2012-10-24, 17:16   #4429
anika_s
Wtajemniczenie

Co do haftu krzyzykowego - to dla mnie rewelacja, sposób na nudę, relaks.
Ja też jestem z tych co wolą przeklinać i liczyć te cholerne krzyżyki niż isc na łatwiznę i kupić kanwę z nadrukiem.
W wolnej chwili prześlę zdjęcia moich prac: Tutenchamon, Papież Jan Paweł II, i inne a obecnie wyszywam :http://coricamo.com/set,93068,chabry.htm
Stary 2012-10-24, 17:30   #4430
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie nie wiem czy nie wstyd się chwalić bo tu wszystkie wysakują z 3 czy 4 kg

no to u mnie 21 i mam więcej

ps. dostałas moze fotki na maila
Małpka, nie dostałam fotek, pewnie ta alska zapomniała po prostu....
A co do Wagi, to ja nie jestem pewna, bo 13.10 byłam na wizycie w 18 tygodniu i miałam +4 a za tydzien poszłam do apteki, gdzie pracuje moj szwagier, stanelam na wadze i pokazała +7. Wystraszyłam się, że 3kg na tydzien to troche zbyt dużo;p Ale Szwagier mówi, że spokojnie to waga sponsorowana przez pewien środek na odchudzanie i specjalnie zawyża, żeby ktos od razu te tabletki kupił;p Ale czuje, ze sporo juz przytyłam i myślę, że dziś w 20 tygodniu moge miec z 6 na plusie na luzie, ciekawe co bedzie 10 list. na wizycie....

W tym płaszczyku, co dziś wygrzebałam brakowało 1 guzika nie mogłam dobrać wiec kupiłam w pasmanterii nowe 6 szt. i zapłaciłam za guziki .....13zł, a płaszcz kosztował 18 zł
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 17:34   #4431
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
kupiłam w pasmanterii nowe 6 szt. i zapłaciłam za guziki .....13zł, a płaszcz kosztował 18 zł
hehe no ale masz wszystkie jednakowe

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 17:55   #4432
anika_s
Wtajemniczenie

A dla Dzidziunia wyszyję coś takiego http://coricamo.com/set,93156,przytulanki.htm lub
http://coricamo.com/set,93057,kochane-misiaki.htm
Stary 2012-10-24, 18:01   #4433
megi-megi
Zakorzenienie

Zmieniam zdanie - tych które nie przybierają na wadze jednak nie lubię Ale żeby było jasne właśnie zjadłam wielki talerz z makaronem z kurczakiem, pieczarkami w sosie śmietanowo-serowym. Syn niejadek nawet jadł, no i małe pewnie też czuje się lepiej, bo miło mnie smyra
Jej - jak ja nie lubię odchudzania, a tu za parę miesięcy trzeba będzie się jakoś ograniczać.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 18:09   #4434
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
za wizytę będziemy czekały na relację

Ja może przy mamie bym się nie wstydziła ale przy innych nie chcę karmić i też będę się chować po kątach. Stresowałoby mnie to, że ktoś się patrzy a jak ja się będę denerwować to i maluszek wyczuje. Ciekawe jak to w praktyce wyjdzie
no własnie z tym karmieniem to też się zastanawiam jak to będzie. Na pewno nie mam zamairu karmić przy kimś poza Tżtem. Choć powiem Wam szczerze, że jakos tak sied ziwnei czuję jak sobie pomyślę o pierwszym przystawieniu dzidzi do cyca... nawet przy Tżcie
Cytat:
Mi się wydaje że ja też bede tylko przy TŻ.. tylko boje się bo i mama i siostra są nauczone że to normalne i żeby mi się nie "wpier.." bo się całkowicie zraże zobaczymy z czasem
Lunka - jak mi coś siostra powie to wtedy jej wygarnę co myślę o jej karmieniu z wywalaniem piersi. Bo jak ona 3 lata temu karmiła to oczywiscie nic nie mówiłam, gdy wywalała biust przed wszystkimi i karmiła - choć mi to strasznie przeszkadzało Więc liczę, że ona nie będzie się wtrącała do tego jak ja karmię. A co do jej sposobu karminia... to minęlo tyle czasu a ja wciąż mam przed oczami jak siedzimy z rodzicami, siostra i szwagrem, babcią i dziadkiem w święta w salonie - a ona przynosi dziecko z sypialni, siada na fotelu naprzeciwko nas wszystkich, wywala pierś i zaczyna karmić... Ja byłam tym skrępowana, bo wiedziałam że mój Tz nie wie gdzie wzrok schować, a nie chcial się bezczelnie patrzec Ja rozumiem jakbyśmy wszyscy się gnieździli w jednym pokoju i po prostu nie miałaby gdzie wyjśc... Ale przynosić dziecko specjalnie z sypialni, gdzie miałaby z nim intymną atmosferę - dla mnie chore
Cytat:
I za to Cię lubię
to mnie polubisz bardziej U mnie 19tc i 5k+
Musze się za siebie wziąc, bo z tego co czytam to w porównaniu z wiekszościa z was jakoś szybko mi przybieranie idzie

Laseczki, a ja już jestem w domku Więc z dzidziolkiem wszystko super Mówię Wam jaka to ulga... normalnie kamień z serca Mały waży tyle co dwie tabliczki czekolady... Nooo i siusiakiem to nam mało oczu nie powybijał Ogólnie jestem zadowolonona z wizyty, ginka nam ładnie wszystko pokazywała i opowiadała Jestem przeszczęśliwa I strasznie Wam Kochane dziękuję za kciuki

Ja własnie czekam na spaghetti, które Tz teraz robi
Stary 2012-10-24, 18:24   #4435
Agnjeska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość

I zakupy słodkie.
Dziękuje (:
Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Agnjeska ale śliczna lampeczka można prosić linka o ilnka do lampki??? Leżaczek też cudowny
Wiesz ja ją w Holandii kupowałam ale wpisz sobie w google lampka chicco z projektorem, bo z tego co wiem w Poslce też są

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Zakupy świetne. Też mam zamiar kupić projektor
Projektor polecam

Cytat:
Napisane przez Villga Pokaż wiadomość
Agnjeska: Lampa i huśtawka przesłodkie są!
Dziękować

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Wczoraj na zajęciach w szkole rodzenia neonatolog opowiadała o technikach karmienia piersią i szczepieniach obowiązkowych i zalecanych. Jeżeli wykupimy dodatkowe zalecane oraz szczepionkę 6w1 to w 6 tygodniu musimy mieć przygotowany 1000zł!!!!!!! jak policzyłyśmy łącznie to w przeciągu 1,5 roku wyda się około 3.000zł
Dzieci to drogi interes jednak...

Cytat:
Napisane przez maczek35 Pokaż wiadomość

Super zakupy Mogłabyś podac jakiej firmy jest ta huśtawka, może uda się u nas też upolować
Huśtawka jest firmy bright stars i w Polsce też są

Cytat:

za tydzien i jakie sliczne te rzeczy i huśtawka i lampka
Dziękować

Cytat:
cześć dziewczyny
Dziś mamy skonczony 18 tc wiec zaczynamy 5 miesiac

Mamusie mam do was pytanie tylko nie osądzajcie mnie
Zawsze uważałam że trzeba dziecko karmić bo to najwazniejsze, zdrowe itd. nigdy nie umiałam sobie tego wyobrazic i nadal nie umiem i tak normalnie to nie chce karmic nie czuje do tego pociągu ale po 1-trzeba a po 2-po urodzeniu jest inne myslenie
nie wiem czy to hormony czy jak ale zaczelam sie zastanawiac nad wygladem zawsze bylam "idealna" w sensie w miare zgrabna, pupa, biust nie za male nie za duze, wiadomo jak kazdy mialam kompleksy ale raczej wymyslone..
i teraz tak sobie mysle ze jesli z biustu zrobi mi się chudy i obwisły to ja się załamie.. ale tak psychicznie załamie. Wiem że nie zaakceptuje siebie takiej, i bede się wstydzić nawet przez bluzkę. I pamiętajcie, ja wiem że to głupie! ale pisze co czuje...
TŻ mowi że popiera każdą moją decyzje, bo mnie zna i nie chce żebym byla nieszczęśliwa, ale tak szczerze nie wyobrazam sobie nie karmić dziecka bo kojarzy mi sie to z "wyrodną matką"..
Powiedzcie mi jak to jest? I jaki jest wasz biust po karmieniu lub po niekarmieniu
Gratuluję 5 mca
Co do karmienia... myślę że każda z nas ma jakieś lęki... I ja sama bym się nie zmuszała, w końcu komfort psychiczny jest najważniejszy...
Ja sama miałam parę lat temu problemy z odchudzaniem, można powiedzieć że podchodziło to już pod problemy z odżywianiem się, udało mi się w miarę to opanować ale ciąża to dla mnie duże obciążenie i cóż muszę się pilnować...
megi-megi ja 19 tydzień skończony i 2 kg na plusie...

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 18:28   #4436
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
z dzidziolkiem wszystko super Mówię Wam jaka to ulga... normalnie kamień z serca Mały waży tyle co dwie tabliczki czekolady... Nooo i siusiakiem to nam mało oczu nie powybijał

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 18:45   #4437
Agateczka*
Zakorzenienie

Cytat:
mnie za to rude wkurzają, bo szybko kolor płowieje
no właśnie, siostra moja ma rude więc widzę jak szybko się kolor spiera

Cytat:

W tym płaszczyku, co dziś wygrzebałam brakowało 1 guzika nie mogłam dobrać wiec kupiłam w pasmanterii nowe 6 szt. i zapłaciłam za guziki .....13zł, a płaszcz kosztował 18 zł
ale przynajmniej masz kompletny płaszczzawsze to i tak taniej kurtki nowej za 31 zł byś nie kupiła

Cytat:
Zmieniam zdanie - tych które nie przybierają na wadze jednak nie lubię Ale żeby było jasne właśnie zjadłam wielki talerz z makaronem z kurczakiem, pieczarkami w sosie śmietanowo-serowym. Syn niejadek nawet jadł, no i małe pewnie też czuje się lepiej, bo miło mnie smyra
Jej - jak ja nie lubię odchudzania, a tu za parę miesięcy trzeba będzie się jakoś ograniczać.
jeju jak mi się chce takiego makaronu.... nie zostało nic

Cytat:

Laseczki, a ja już jestem w domku Więc z dzidziolkiem wszystko super Mówię Wam jaka to ulga... normalnie kamień z serca Mały waży tyle co dwie tabliczki czekolady... Nooo i siusiakiem to nam mało oczu nie powybijał Ogólnie jestem zadowolonona z wizyty, ginka nam ładnie wszystko pokazywała i opowiadała Jestem przeszczęśliwa I strasznie Wam Kochane dziękuję za kciuki

no to super że dzieć ma się dobrze i wyposażony dobrze
i że mamusia zadowolona
Stary 2012-10-24, 18:58   #4438
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
]
A co do Wagi, to ja nie jestem pewna, bo 13.10 byłam na wizycie w 18 tygodniu i miałam +4 a za tydzien poszłam do apteki, gdzie pracuje moj szwagier, stanelam na wadze i pokazała +7. Wystraszyłam się, że 3kg na tydzien to troche zbyt dużo;p Ale Szwagier mówi, że spokojnie to waga sponsorowana przez pewien środek na odchudzanie i specjalnie zawyża, żeby ktos od razu te tabletki kupił;p Ale czuje, ze sporo juz przytyłam i myślę, że dziś w 20 tygodniu moge miec z 6 na plusie na luzie, ciekawe co bedzie 10 list. na wizycie....
Niezłe świnie z tymi wagami )

Spoko moja przyjaciółka w jednej przytyła 20, w drugiej 25, schudła wszystko i do przodu

Także głowa do góry

Cytat:

Stary 2012-10-24, 18:59   #4439
Agnjeska
Zadomowienie

Cytat:

Super
i smacznego

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 19:00   #4440
jolanT
Zadomowienie

Cytat:

Super, obyśmy wszystkie wracały takie zadowolone z każdej wizyty!
ja też miałam dziś spaghetti bo mi wczoraj, któraś z Was narobiła smaka
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości