|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1021 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
Cytat:
Biedne kobiety. Edytowane przez Agnus21 Czas edycji: 2012-10-24 o 18:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1022 |
Rozeznanie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
Dziewczyny pomóżcie bo mam dylemat co do smoczka. Podajecie swoim dzieciaczkom? Nie ma to wpływu na chwytanie brodawki? Nie wiem co robić, wszyscy wokół doradzają żeby korzystać ze smoka.
#1023 |
Zadomowienie
|
Ja też się bałam, ale zaczęłam go podawać już jak byłam pewna, że Maja umie jeść z piersi i nie miał wpływu na jej chwytanie cycka.
#1024 |
Zadomowienie
|
moja mała ma smoczek i pije z butli ale piersi nie odrzucila
|
![]() ![]() |
![]() |
#1025 |
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny, też się raczej zdecyduję. A jakiej firmy uznawane są za najlepsze? Ma to jakieś znaczenie?
#1026 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pytam z ciekawości, bo zawodowo rekrutuję pracowników i niestety ale całkowicie się zgadzam z tym, co napisałaś. Brak powagi, odpowiedzialności już na starcie to wręcz nagminne. normalnie z umówionych na dany dzień rozmów przychodzi 50 % kandydatów. podobno takie bezrobocie, tak trudno o pracę, a ja uważam, że ogromnej rzeszy ludzi nic sie nie chce. Szlag mnie trafia jak czasami rozmawiam z ludkiem, który dopiero skończył studia, ma zero doświadczenia (nie mówię o konkretnej pracy, ale nawet nic dorywczo nie robił, zero praktyk, dosłownie NIC) i oczekiwania min. średniej krajowej na wejście... Skąd się tacy ludzie biorą? Cytat:
![]()
![]() |
#1027 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
muszę kupić podgrzewacz bo przygotowywanie na gazie kiepsko mi idzie ![]() ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez aga_ton Czas edycji: 2012-10-24 o 19:23 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1028 |
Rozeznanie
|
Przekonalyscie mnie do smoczka
![]() Aga współczuję, ale podobno niektore dzieciaczki tak mają i nic nie można poradzić ![]()
#1029 | |||||
Zakorzenienie
|
Z kopru Hippa, rumiankową pluje
![]() Cytat:
A wodę jak daję bardzo rzadko to bez żadnego cukru. Sama woda. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zamówiłam konika z Fp ![]() I przyszedł pałąk do fotelika, przyczepiłam do łóżeczka i Mati się bawił. Świetny jest. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1030 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak daje na podtrzymanie temperatury to jako§ przegrzeje cholernik ![]() Ja robiąc mieszanke to najpierw przegotowywuje wode, zlewam do dużego naczynia żeby ostygło (no i bedzie na dłuzej) Potem np. 60ml wody odlewam do butelki, dodaje odpowiednią ilość mleka (u mnie dwie łyżeczki) i to wkładam do kubeczka z wodą i na gaz. Mam butelke z tommee tippee z podziałką ciepła ale i tak mi ona nie potezebna bo już sie wprawiłam ![]() A mieszanki robie zazwyczaj najpierw 60 a potem dorabiam. Przed chwilą zrobiłam 90 to zjadł około 80 i przysnął na 3 minuty i znowu piąstki w buzi. Już mam dosc tego jego jedzenia na okrągło ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1031 | |
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny!
Jestem na bierząco ale jakoś tak nie mam czasu pisać ![]() Mała ma coraz dłuższe okresy czuwania w dzień i jak tylko zbiorę się do pisania to zaraz się budzi i już mam poodpisywane ![]() Mam pytanko do kasiam187 ten skunksik jest czaderski ![]() ![]() Piszecie, że Wasze maluszki męczą gazy ja zawsze przed obiadem połykam sobie espumisan (polecam ten easy bez popijania jest super) albo ulgix i później małą pryka jak tamta lala ![]() ![]() Mam jeszcze pytanie do dziewczyn po cc czy Wasze szwy są też takie czerwone?? Bo mój jest strasznie i nie wiem czy tak ma być czy nie ![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez monarika Czas edycji: 2012-10-24 o 19:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1032 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
W 100000000000% zgadzam się z tym, co napisałaś o ludziach. Do mnie dziś nie przyszło nawet 100% umówionych ludzi - masakra jakaś. Z tych co w rezultacie przyjdą też ciężko jest wybrać kogoś sensownego - w końcu się udaje ale łatwo nie jest. Z kosmosu te ludki się biorą chyba. ja na dziś zmykam się myć i spać dobranoc |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1033 | |||
Wtajemniczenie
|
Witam sie wiecornie
![]() Nisia ale laleczka ![]() Iwoncia slodki Alanek. i sliczna mate macie. KUrcze szkoda mi Was ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1034 |
Zakorzenienie
|
Ale żescie naskrobały
![]() Najpierw wizyta w kawiarni i w sanepidzie potem w agnecji reklamowej o logo i menu, potem wróciłam chwilka w domu i na usg głowki i wizyta w poradni neanatologicznej zeszło mi tak ponad 3 godziny ![]() ![]() teraz jeszcze musiałąm ustalać gdzie kontakty bo od jutra rana mam elektryka Dzisiaj młodego 3małam na brzuchu przy kapieli i wciagnal przez przyuapdek noskiem wodę i się zachłysnał potem wypił mleko i mi normalnie zwymiotował pierwszy raz powiedzcie mi czy to moze być przez to ze ta woda mu zalegała i chcuiał się oczyścic? i chy ba wszystkiego nie zwymiotowal bo pic dalej nie chcial. ?? wiec moze przez to bo wczesniej mu sie wogole nie zdarzalo. teraz grzecznie spi i mam nadzieje ze jutro nie bedzie sie bal kapieli i wiem ze na brzuszku juz go kapac nie bede ![]() a i dzisiaj ledwo spusciłam moja dwojke z oczu to jasiu miał w ustach mentosa ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1035 | |
Zakorzenienie
|
Kochane mamcie ja wpadłam się pożegnać!
![]() ![]() ![]() Mam numer tel. do kilku z Was, więc napewno dam znać jak sytuacja się rozwija. ![]() Kraven, I_K, Anesh trzymam za Was mocno kciuki! Mam nadzieję, że jak wrócę z Antosiem do domu to Wy już również będziecie tulić swoje maluszki. Powodzenia dziewczyny! Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1036 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() pochwal sie fryzurką ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() a i moja rana nie jest czerwona, taki blady róz bym powiedziała...musze zaczac wreszcie smarowac mascia na blizny to pewnie bedzie zupelnie niewidoczna ![]() przyszła nam mata mała ksiezniczka i kurcze no sama bym sie nia pobawiła ![]() Edytowane przez kasiam187 Czas edycji: 2012-10-24 o 20:32 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1037 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do cewnika to nie wiem jak jest bez znieczulenia bo ja miałam cc to od pasa w dół mnie znieczulili i wcale nie czułam wkładania. Wkurzało mnie natomiast siadanie z nim bo mi sie wciskał głębiej jakby i czułam dyskomfort. A przy wyciąganiu go przyszła wredna pielęgniara i można powiedzieć że mi nie wyciągła ale wyrwała i to było bardzo nieprzyjemne. Gdyby nie to ze musiałam tam lezec to bym ją zje..ła ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1038 |
Zadomowienie
|
Padam na twarz.
Zaliczyliśmy dziś szczepienie, becikowe w MOPSie, jeden samochód odebrany od mechanika drugi był na przeglądzie i jutro jedzie do naprawy z samego rana bo jeździłam bez klocków z tylnych kołach :P Zośka szczepienie zniosła w miarę ok daliśmy skojarzone, potem drugie wklucie na wzw i tu był wrzask taki że dobre 10minut ją uspokajałam, pierwszy raz slyszalam jej prawdziwy płacz bo na co dzień mam tylko pokwękiwanie albo darcie się "wex mnie na ręce do cholery jasnej" i więcej już takiego płaczu w wykonaniu mego dziecka slyszec nie chce jak ten w przychodni ![]() Dziewczynki mogłybyście zalinkować mi tego skumksa? bo starałam się skupić i wyszukać link ale mi nie poszło ![]()
#1039 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://allegro.pl/lamaze-szeleszczac...720392984.html ten skunksior był chyba tylko na tej jednej jedynej aukcji, bo za nic nie mogę go więcej znaleźć. A standardowo już się napaliłam - haha dziecku zabawki kupuję a sprawia mi to większą frajdę niż jej ![]() ![]() Iwoncia, nie miałam na myśli cewnika na mocz (bo chyba o nim piszesz) ale cewnik foleya, który zakłada się w celu zrobienia rozwarcia. Podejrzewam, że taki cewnik będą chcieli Dearlie zaaplikować na początek, żeby wywołać poród. Chyba, że się mylę ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1040 |
Zakorzenienie
|
Dearlie bede trzymala kciuki zeby wszystko sie szybko i bezproblemowo potoczylo.
U mnie na razie spokoj. Skrecilismy lozeczki. Jutro zrobie zdjecie bo dzisiaj juz ciemno. Jak znajde skunksa to dam znac.
#1041 |
Zakorzenienie
|
Ale dzień... Pobudka o 8 i dopiero teraz zasnął porządnie, nie licząc spaceru.
Czyli 11 godzin "na nogach"!!! Martwię się, że to za mało snu jak na takiego maluszka ![]() Wieczór kolkowy, a nic nie jadłam i porządnie odbijałam, więc już nie wiem o co chodzi. Byle do 3 miesiąca i żeby minęły! |
![]() ![]() |
![]() |
#1042 |
Wtajemniczenie
|
Sojka biedna malenka
![]() Dearlie trzymam kciuki ![]() ![]() Asiulka mentosa?o Matko..... to widze ze dzialasz pelna para ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1043 | ||||
Zakorzenienie
|
Poszłam do niej tylko ze względu takiego, że wyjścia nie miałam, bo mój rodzinny ma chorobowe czy tam urlop.
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() W ogóle, miałam Was się pytać, moje Drogie ![]() O której budzą się Wasze dzieciaczki? Moja uwielbia spać nawet do 13, gdzie zasypia około 22. ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1044 | |
Zakorzenienie
|
Jednak jeszcze do Was wpadłam, bo mam ważną wiadomość od
Anesh_ : "Wody mi odeszły, rozwarcie na 1 cm. Skurcze delikatne. Pozdrawiam." Będzie pewnie przynajmniej jedna, czwartkowa dzidzia! ![]() ![]() I jednocześnie dziękuję za kciuki trzymane za nas. ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1045 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dearlie! trzymam mocno kciuki!
![]() |
#1046 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1047 |
Zakorzenienie
|
No ej, nie zostawiajcie mnie samej
![]() ![]() Anesh, I_K trzymam kciuki ![]() U nas cisza, oprócz tego, że TŻ co sie przebudził w nocy to mnie budzil i pytał czy mam skurcze. Po 3 razie musialam na Niego nakrzyczeć bo bym kompletnie się nie wyspała. ![]()
#1048 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A tak w ogóle dzień dobry ![]()
![]() |
#1049 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ciekawe czy u Anesh już po wszystkim... Dearlie trzymam kciuki za dziś! U nas po burzliwym wieczorze, noc super. Tylko po karmieniu o 3 się potworek rozbudził i do 4.30 usypiał... Na szczęście nie płacząc, tylko gadając sobie. ![]() Przyszedł nawilżacz i pokazuje, że poziom wilgotności u nas 60. To dużo czy mało...? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1050 |
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
![]() Gda ja też czekam na ten 3 miesiąc jak na wybawienie,liczę że wtedy kolki miną na dobre ![]() Colds moja Zuzia codziennie wstaje o 7 i nie ma bata by ją dłużej przytrzymać ![]() Asiulka Ty to musisz cały czas mieć oczy dookoła głowy. Anesh,Dearlie,I&K kciuki mocno zaciśnięte,czekamy na maluszki. Kraven widzę że tż dopada stres ![]() Zapowiada sie kolejny dzień w domu bo pogoda beznadziejna ![]() A od jutra to trzeba będzie chyba kombinezon małej już zakładać jak ma być taka niska temperatura.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:05.