Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-24, 20:53   #4411
bokeh
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
no nawet fajne, ciekawa jestem jak na"zywo "wygladaja, jak teraz kupowalam botki to oczywiscie jak na zlosc byly same na obcasie;]

dziękuje ajjj... polecam firme dell ;p no i nie z mm i marketów, no ale to juz byla tutaj o tym mowa

ide jutro do dentysty buu...
a ja z asusa zadowolona :P
Stary 2012-10-24, 20:53   #4412
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
dziękuje ajjj... polecam firme dell ;p no i nie z mm i marketów, no ale to juz byla tutaj o tym mowa
A ja jej nie polecam, większość ich serii ma wybrakowane modele, które są bardzo wadliwe i często trzeba je serwisować. Dell produkuje dobre PC, ale laptopy im nie wychodzą. Mają słabe chłodzenie, wadliwe matryce, niewytrzymałe baterie, i do tego ukryte błędy, z którymi nawet serwisant nie umie sobie poradzić, dopiero techniczny specjalista może je odkryć.

Dobre są Acery, Asusy, niezłe jeszcze są Toshiby, choć też nie wszystkie.
HP są też tragiczne, a strasznie się cenią.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2012-10-24 o 20:55
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 20:57   #4413
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
no nawet fajne, ciekawa jestem jak na"zywo "wygladaja, jak teraz kupowalam botki to oczywiscie jak na zlosc byly same na obcasie;]

ide jutro do dentysty buu...
mierzyłam prawie identyczne w sklepie i fajnie na nodze leżały, ale jak już się zastanowiłam to nie było
a do dentysty też chyba będę musiała, bo coś dzisiaj poczułam ząbka parę razy i podejrzane się to robi

---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------

ja mam toshibe i mi bateria padła na amen ale to moja wina, bo cały czas na ładowaniu trzymałam

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 20:59   #4414
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
A ja jej nie polecam, większość ich serii ma wybrakowane modele, które są bardzo wadliwe i często trzeba je serwisować. Dell produkuje dobre PC, ale laptopy im nie wychodzą. Mają słabe chłodzenie, wadliwe matryce, niewytrzymałe baterie, i do tego ukryte błędy, z którymi nawet serwisant nie umie sobie poradzić, dopiero techniczny specjalista może je odkryć.

O, dzieki za fachowe rady.
Kilku kolegow polecilo mi wlasnie Asusy.

Ja (tak, jak pisalam wczsniej) nie mam wymagan co do "bebechow" - laptop ma mi sluzyc glownie do neta i worda. Teraz mam Fujitsu Siemens i 6 lat pohulal.
A skoro nie bede wybrzydzac w czesciach, to moze zaszaleje z kolorem

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 21:00   #4415
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość

ja mam toshibe i mi bateria padła na amen ale to moja wina, bo cały czas na ładowaniu trzymałam
No niestety, każda bateria padnie przy takiej eksploatacji, bo one mają określoną liczbę "ładowań", że tak powiem.
Stary 2012-10-24, 21:03   #4416
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
No niestety, każda bateria padnie przy takiej eksploatacji, bo one mają określoną liczbę "ładowań", że tak powiem.
no właśnie będę się musiała za jakąś baterią rozejzreć, ale w sumie na razie tylko w domu go używam, więc mogę być podpięta

Stary 2012-10-24, 21:04   #4417
eff8
Zakorzenienie

sliczne psiaki
Deli Edziu rozwala mnie i to jego spanie do 12
tez zawsze marzylam o labku biszkoptowym ale brązowe mi sie zaczely podobac.... ale i tak innego psa nie bedziemy kupowac zostajemy przy 1

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ----------

mierzylam dzisiaj brzucha mam 87 cm, a waga lepiej nie mowic

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 21:08   #4418
bokeh
Zakorzenienie

a ja mam mojego 4 rok i też ciagle trzymalam na bateri (nikt mnie nie uswiadomil) ale jak mam bez zasilania to trzyma godzine jak robie duzo rzeczy na raz i z półtorej jak np bez neta tylko jakis photoshop, nawet jakies pół roku temu zalał mi sie sokiem troche szybko wytrzepałam i działa, zdaje sobie sprawe że może tam sie coś od tego psuć i musiała bym go dać do czyszczenia.
HP ma mój tz i strasznie się grzeje
Stary 2012-10-24, 21:11   #4419
mala_19kw
Zakorzenienie

BLACK- to do 9 faktycznie spokojnie nic z kolacji ci nie wykaże,także luzik tylko jak ty na głodzie wytrzymasz do tej godziny? I jeszcze potem 2 godz po pobraniu? Do 11 nic nie jeść? O masakra.

Jako tako nadrobiłam was,piękne zwierzaczki,też bym się pochwalila swoim owczarkiem kaukaskim i kundelkiem i kotem pół pers - pół dachowiec ale że zdjęcia mi dodaje obrócone to nie :p

W 27 tygodniu jestem wagowo 10kg na plusie

A teraz idę męża zgorszyć Może jeszcze zajrzę. Ciao
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 21:11   #4420
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
a ja mam mojego 4 rok i też ciagle trzymalam na bateri (nikt mnie nie uswiadomil) ale jak mam bez zasilania to trzyma godzine jak robie duzo rzeczy na raz i z półtorej jak np bez neta tylko jakis photoshop, nawet jakies pół roku temu zalał mi sie sokiem troche szybko wytrzepałam i działa, zdaje sobie sprawe że może tam sie coś od tego psuć i musiała bym go dać do czyszczenia.
HP ma mój tz i strasznie się grzeje
Jak pół roku temu Ci się zalał i nic się nie dzieje, to znaczy, że to już dawno temu wyschło i raczej nie ma wpływu na podzespoły.

Ja mam Acera, jest naprawdę świetny, tylko ja kupowałam z wyższej półki, bo mi był potrzebny pod grafikę, generatory 3D i generatory programów, więc musiałam zainwestować trochę więcej kasy w niego. Ale już 3. rok z nim mi leci i do tej pory chodzi bez wad, raz mi nawet spadł, ale nic mu się nie stało.
Stary 2012-10-24, 21:12   #4421
eff8
Zakorzenienie

ja tez mam HP i srednio jestem zasowolona, tez mi sie strasznie grzał ale oddalam do gwarancji i mi to naprawili naszczescie - zobaczymy jak dlugo bedzie chodzil niezle

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 21:15   #4422
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
a ja z asusa zadowolona :P
tez miałam Asusa, z mm tragedia.... 80 stopni temp mialam ciągle, a ze go.... rozkręciłam to gwarancja minęła;] haha.. ale to bylo ze 4 lata temu.
Cytat:

Ja jestem z mojego Della bardzo zadowolona, bateria dlugo trzyma nic sie ogólnie nie dzieje, w sumie to nic w nim tez takiego nie robie zeby cos sie moglo stac a w tamtym Asusie co mialam to nawet przyciski mi lecialy a nic przeciez tez z nim takiego nie robiłam, ogólnie dbam o takie rzeczy. a HP tez slyszalam ze lipa, to samo się tyczy drukarek bo co ze tanie skoro tusze drogie.

Dziewczyny, prosze o pomoc, rodzice TZta mają 26 rocznice ślubu!! nie mam pojecia co kupić, max do 200zł. Moze podsuniecie mi jakis pomysl?

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 21:17   #4423
nafiyqa
Zakorzenienie

Black, moge Cie wykorzystac?
Powiedz mi, prosze, czy te kompy:
1. http://www.ram.net.pl/product_info.p...ucts_id=118977
2. http://www.ram.net.pl/product_info.p...ucts_id=117622

wystarcza na moje potrzeby tj. glownie net+word?

Wybaczcie offtopa - dostane odp i juz milkne na temat kompow

Stary 2012-10-24, 21:18   #4424
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
BLACK- to do 9 faktycznie spokojnie nic z kolacji ci nie wykaże,także luzik tylko jak ty na głodzie wytrzymasz do tej godziny? I jeszcze potem 2 godz po pobraniu? Do 11 nic nie jeść? O masakra.
No masakra, ale liczę na to, że szybko mi to minie, bo o 9:30 jesteśmy umówieni z agentem nieruchomościowym, ma nam pokazać lokale do wynajęcia i pewnie trochę to zajmie, może nawet nie zauważę, że jestem głodna.

Cytat:
tez miałam Asusa, z mm tragedia.... 80 stopni temp mialam ciągle, a ze go.... rozkręciłam to gwarancja minęła;] haha.. ale to bylo ze 4 lata temu.

Ja jestem z mojego Della bardzo zadowolona, bateria dlugo trzyma nic sie ogólnie nie dzieje, w sumie to nic w nim tez takiego nie robie zeby cos sie moglo stac a w tamtym Asusie co mialam to nawet przyciski mi lecialy a nic przeciez tez z nim takiego nie robiłam, ogólnie dbam o takie rzeczy. a HP tez slyszalam ze lipa, to samo się tyczy drukarek bo co ze tanie skoro tusze drogie.
Wiadomo, że każda marka ma jakieś tam wybrakowane sztuki, ale niestety Dell i HP nie umieją robić laptopów, w większości przypadków są strasznie wadliwe. Z kolei w przypadku drukarek, te od HP są najlepsze z "normalnej" półki, dlatego się cenią, bo w tym przypadku mają ku temu powody.

Nafiyqa
, oba się nadają tak naprawdę, ale ten jest lepszy: http://www.ram.net.pl/product_info.p...ucts_id=117622 , a niewielka różnica w cenie. Ma lepszy procesor, nowszej generacji i bardziej wydajny. Do takich rzeczy, jakich od niego wymagasz, spokojnie Ci wystarczy i będzie działał bezproblemowo. Masz w nim też lepsze karty, więcej wejść USB i mocniejszą baterię.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2012-10-24 o 21:27
Stary 2012-10-24, 21:23   #4425
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
No masakra, ale liczę na to, że szybko mi to minie, bo o 9:30 jesteśmy umówieni z agentem nieruchomościowym, ma nam pokazać lokale do wynajęcia i pewnie trochę to zajmie, może nawet nie zauważę, że jestem głodna.

Wiadomo, że każda marka ma jakieś tam wybrakowane sztuki, ale niestety Dell i HP nie umieją robić laptopów, w większości przypadków są strasznie wadliwe. Z kolei w przypadku drukarek, te od HP są najlepsze z "normalnej" półki, dlatego się cenią, bo w tym przypadku mają ku temu powody.
to o HP to tylko tyle co slyszałam nigdy nie miałam więc realnej opini nie mogę wydać, natomiast polecam firme brother

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2012-10-24, 21:24   #4426
sylwietta1988
Zakorzenienie

Robert Lewandowski własnie strzelił gola Realowi Madryt!!!
Robert ajlawiu
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 21:25   #4427
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Ja mam lapka sony vaio, uwielbiam go ale ja sobie takiego ciut lepsiejszego wybierałam, bo np. koniecznie chciałam klawisze numeryczne a nawet za taką pierdołę się płaci dodatkowo :d no i chciałam przynajmniej 4 wejścia usb, bo miałam 3 i mało zdecydowanie, ciągle mi brakowało, chciałam wi-fi, windowsa 7. Duuuużo miejsca mam też.
Wczesniej miałam fujitsu-siemens i spokojnie polecam, używamy codziennie po wiele godzin, bo ja z reguły rano włączam wieczorem wyłączam, używałam 3 lata mocno i było ok.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 21:25   #4428
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:

Dziewczyny, prosze o pomoc, rodzice TZta mają 26 rocznice ślubu!! nie mam pojecia co kupić, max do 200zł. Moze podsuniecie mi jakis pomysl?
Hmmm, możecie im kupić vouchery do kina, teatru, zabrać ich na jakąś fajna kolacje, albo sami zróbcie kolacje w domu z jakimś fajnym winem, wydaje mi sie że o wiele bardziej cieszą takie prezenty gdzie można we dwójke spędzić czas niż np nowe ręczniki.... na razie nic innego nie przychodzi mi do głowy
Stary 2012-10-24, 21:29   #4429
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:

my zafundowaliśmy moim rodzicom weekend w Zakopanym, bo to górołazy są (ale to do 200 zł nie bardzo); z kolei moja koleżanka zrobiła rodzicom wspólną karykaturę, ładnie oprawiła i do tego mamie dała storczyka w pięknym szklanym wazonie, a tacie chyba jakiś dobry alkohol

Stary 2012-10-24, 21:31   #4430
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
my zafundowaliśmy moim rodzicom weekend w Zakopanym, bo to górołazy są (ale to do 200 zł nie bardzo); z kolei moja koleżanka zrobiła rodzicom wspólną karykaturę, ładnie oprawiła i do tego mamie dała storczyka w pięknym szklanym wazonie, a tacie chyba jakiś dobry alkohol
wlasnie o tej karykaturze pisalam z moja szwagierką, ale obie nie mamy zdjęc a do soboty się nie wyrobimy.
Mysle o tym zeby im zamówic masaz dla dwojga.

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2012-10-24, 21:35   #4431
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
wlasnie o tej karykaturze pisalam z moja szwagierką, ale obie nie mamy zdjęc a do soboty się nie wyrobimy.
Mysle o tym zeby im zamówic masaz dla dwojga.
też fajny pomysł z tym masażem - moi teście są tacy, że ciężko ich z dom uwyciągnąć i wiecznie po lekarzach chodzą, zawsze ich coś boli i w takim podziękowaniu od nas na weselu dostali karnety na zabiegi lecznicze, własnie jakieś masaże i inne bajery; ale jak twoi są rozrywkowi, to jakiś nastrojowy masaż

Stary 2012-10-24, 21:36   #4432
nafiyqa
Zakorzenienie

Pisalyscie ostatnio o tym, ile macie w brzuchu cm.

Ja sie z ciekawosci wlasnie zmierzylam - mam taka prowizoryczna papierowa miarke z Obi, ktora ma 100cm.
I wlasnie mi zabraklo kilku cm na niej, hahha, a to dopiero 24 tc

Stary 2012-10-24, 21:38   #4433
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
też fajny pomysł z tym masażem - moi teście są tacy, że ciężko ich z dom uwyciągnąć i wiecznie po lekarzach chodzą, zawsze ich coś boli i w takim podziękowaniu od nas na weselu dostali karnety na zabiegi lecznicze, własnie jakieś masaże i inne bajery; ale jak twoi są rozrywkowi, to jakiś nastrojowy masaż
Wlasnie, ich też cięzko wylec z domu, tylko ze oni nie chodzą po lekarzach itd, moja tesciowa kocha robic sobie w ogródku itd ale nie chce jej nic takiego kupowac, wlasnie myslalam zeby razem cos zrobili, poszli gdzies, w koncu to ich swieto a nie bede łopate i grabki kupowała haha

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2012-10-24, 21:43   #4434
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Wlasnie, ich też cięzko wylec z domu, tylko ze oni nie chodzą po lekarzach itd, moja tesciowa kocha robic sobie w ogródku itd ale nie chce jej nic takiego kupowac, wlasnie myslalam zeby razem cos zrobili, poszli gdzies, w koncu to ich swieto a nie bede łopate i grabki kupowała haha
i porządne taczki do tego
tylko że wiesz, jak nie lubią wychodzić nigdzie, to żeby się nie okazało, że będą niezadowoleni z takiego prezentu i pójdą na siłę, żeby wam przykrości nie robić wiem, że moi za cholerę nie poszliby na jakąś kolację do restauracji, bo teściowa by chyba padłą jakby się ludzie na nią patrzyli, a poza tym w domu tyle jedzenia, to po co płacić co innego zabiegi ale ty znasz teściów najlepiej, to coś wybierzesz

Stary 2012-10-24, 21:47   #4435
nafiyqa
Zakorzenienie

Moi tesciowie raczej na masaz by nie poszli.
Tzn tesciowa, owszem, bardzo chetnie, lubi wychodzic z domu.
Ale tesc ja strasznie stopuje, bo sam jest domatorem i praktycznie nigdzie nie wychodzi.

A jeszcze jakby mial sie rozebrac przed obca kobieta na masaz to juz w ogole strach w oczach

Stary 2012-10-24, 21:52   #4436
meduzza
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość

Mam kolejny HIT mieszkaniowy.
Dzwonie dzis odnosnie wynajecia mieszkania - wszystko fajnie, cena spoko, lokalizacja tez, pytam, kiedy mozna obejrzec, na co facet odpowiada: chwileczke, niech Pani mi powie cos o sobie, bedzie Pani mieszkac z mezem? Odpowiadam, ze nie, z chlopakiem i dzieckiem, A facet: jak panstwo nie maja slubu, to panstwu nie wynajme.

Niedoszly ksiadz czy co?
Brawa dla tego pana Szkoda, że nie pytał jakiego jesteście wyznania, jakie są wasze przekonania polityczne i ile razy w tygodniu się myjecie

pstryczek84O, to dokładnie tą samą farbą malowaliśmy tydzień temu przedpokój-u Ciebie inaczej wygląda niż u mnie

Cytat:
pokazuje
Bardzo ładne Ja bym chciała na tą zime jakieś ala śniegowce, żeby były megawygodne ale wyjdzie jak zawsze inaczej

Zrobiłam sobie właśnie sałatkę z tuńczykiem na 2 dni na uczelnie bo już dosyć mam dożywiania się w bufetach itp- codziennie tyle kasy na to przewalam, że szok Jeszcze teraz w ciąży...

Koleżanka nie zgadza się żebym oglądała Paranormal Activity i idziemy na.... Żłówika Sammego Mamy wejściówki więc spoko Może fajna bajka będzie
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 21:53   #4437
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Oficjalnie informuję, ze wiśniowy budyń jest przeokropny

Nie ma to jak czekoladowy
albo waniliowy oczywiście gorrrrrrące chyba mnie skręci po tym budyniowym temacie bo akurat mleka nie mam

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Ja tez nie lubie zimnego budyniu
Dla mnie rzadzi czekoladowy - nic go nie przebije

Mam kolejny HIT mieszkaniowy.
Dzwonie dzis odnosnie wynajecia mieszkania - wszystko fajnie, cena spoko, lokalizacja tez, pytam, kiedy mozna obejrzec, na co facet odpowiada: chwileczke, niech Pani mi powie cos o sobie, bedzie Pani mieszkac z mezem? Odpowiadam, ze nie, z chlopakiem i dzieckiem, A facet: jak panstwo nie maja slubu, to panstwu nie wynajme.

Niedoszly ksiadz czy co?
nie gniewaj się, ale prawie spadłam z krzesła

Lady, Twoja kota powaliła na kolana nawet mojego małża, który kotów nie lubi z zasady a ja oplułam klawiaturę startym jabłkiem wiesz, ile mi zeszło na wyczyszczeniu jej??? ale w sumie nie ma tego zlego i tak dalej- już dawno powinnam się za to wziąc
Stary 2012-10-24, 21:54   #4438
Debrah
Zakorzenienie

Po wizycie. Z Malutką okej, usg nie było, tylko szybkie podglądanie serduszka. USG będzie za 4 tygodnie więc nie wiem ile waży i jaka jest długa.

Najważniejsze, że szyjka długa i zamknięta.
No i mam się na glukozę wybierać w najbliższym czasie, ble, ale jak mus to mus.

Męczy mnie zgaga, właśnie zjadłam rennie.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 21:56   #4439
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Zrobiłam sobie właśnie sałatkę z tuńczykiem na 2 dni na uczelnie bo już dosyć mam dożywiania się w bufetach itp- codziennie tyle kasy na to przewalam, że szok Jeszcze teraz w ciąży...

Koleżanka nie zgadza się żebym oglądała Paranormal Activity i idziemy na.... Żłówika Sammego Mamy wejściówki więc spoko Może fajna bajka będzie
jak pudełeczko z sałatką otworzysz, to będzie cię czuć z daleka
a co do kina, to rozstrzał gatunkowy niezły

Stary 2012-10-24, 21:58   #4440
sylwietta1988
Zakorzenienie

wiecie co? prawie mnie skręciło po tym czytaniu o budyniach i zakradłam się na dół do lodówki tesciowej w poszukiwaniu mleka pól kartonu miała więc teraz grzeszę na czekoladowo- jak mnie przybędzie to przynajmniej bede wiedziała po czym
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości