Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-24, 22:02   #4441
nafiyqa
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V

W jaki sposob gin Wam bada serduszko malucha?
Mi na zwyklej wizycie nigdy tego nie robil. Jedynie na genetycznym i polowkowym.

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 22:04   #4442
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
No masakra, ale liczę na to, że szybko mi to minie, bo o 9:30 jesteśmy umówieni z agentem nieruchomościowym, ma nam pokazać lokale do wynajęcia i pewnie trochę to zajmie, może nawet nie zauważę, że jestem głodna.

Wiadomo, że każda marka ma jakieś tam wybrakowane sztuki, ale niestety Dell i HP nie umieją robić laptopów, w większości przypadków są strasznie wadliwe. Z kolei w przypadku drukarek, te od HP są najlepsze z "normalnej" półki, dlatego się cenią, bo w tym przypadku mają ku temu powody.

Nafiyqa
, oba się nadają tak naprawdę, ale ten jest lepszy: http://www.ram.net.pl/product_info.p...ucts_id=117622 , a niewielka różnica w cenie. Ma lepszy procesor, nowszej generacji i bardziej wydajny. Do takich rzeczy, jakich od niego wymagasz, spokojnie Ci wystarczy i będzie działał bezproblemowo. Masz w nim też lepsze karty, więcej wejść USB i mocniejszą baterię.
obyś nie zauważyła ale będzie ciężko w każdym razie wierze w ciebie!
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 22:06   #4443
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
wiecie co? prawie mnie skręciło po tym czytaniu o budyniach i zakradłam się na dół do lodówki tesciowej w poszukiwaniu mleka pól kartonu miała więc teraz grzeszę na czekoladowo- jak mnie przybędzie to przynajmniej bede wiedziała po czym
podwójnie grzeszysz, bo na kradzionym mleku

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Mi na zwyklej wizycie nigdy tego nie robil. Jedynie na genetycznym i polowkowym.
wydaje mi się, że tu chodzi o ilość uderzeń, bo to zawsze sprawdzają, jak bije, tylko nie zawsze puszczają głos; przynajmniej u mnie tak jest i wydaje mi się, że to o to chodzi; bo takie dokładne badanie, jak budowa, komory itd. to rzeczywiście na połowkowym

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 22:07   #4444
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość

Zrobiłam sobie właśnie sałatkę z tuńczykiem na 2 dni na uczelnie bo już dosyć mam dożywiania się w bufetach itp- codziennie tyle kasy na to przewalam, że szok Jeszcze teraz w ciąży...

Koleżanka nie zgadza się żebym oglądała Paranormal Activity i idziemy na.... Żłówika Sammego Mamy wejściówki więc spoko Może fajna bajka będzie
oooo salatka mniam jutro zrobie! pójde do nowo otwartej biedronki i kupie składniki heheh
a co do tego filmu... ech... nigdy wiecej

ale mi narobiłaś ochoty na ta salatke... teraz glodna jestem

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 22:08   #4445
nafiyqa
Zakorzenienie

Black, bardzo Ci dziekuje za odpowiedz

Stary 2012-10-24, 22:10   #4446
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Black, bardzo Ci dziekuje za odpowiedz
Właśnie, zawsze ginka włącza na chwilę obraz usg, patrzy sobie na serduszko i mierzy sobie rytm. Dziś też mi nie puściła dźwięku, ale ona widziała co chciała. A ja oprócz serduszka zobaczyłam leżącą Małą i jej urocze małe rączki z wszystkimi paluszkami
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 22:11   #4447
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Serduszka słuchamy razem z połóżna co wizytę,ma taka specjalna aparaturę ( podobne to do usg ) i wpisuje w kartę ilość uderzeń na minutę. No i patrzy na ekranie czy jest miarowe. A potem już u gina też mi sprawdza profilaktycznie czy wszystko jest miarowe i pyta czy chce posłuchać,jeśli tak to włącza głośniki i słuchamy pikawki mojego syneczka tak to wygląda u mnie.
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2012-10-24, 22:12   #4448
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
wydaje mi się, że tu chodzi o ilość uderzeń, bo to zawsze sprawdzają, jak bije, tylko nie zawsze puszczają głos; przynajmniej u mnie tak jest i wydaje mi się, że to o to chodzi; bo takie dokładne badanie, jak budowa, komory itd. to rzeczywiście na połowkowym
Ale jak to sie robi?
Bo Debrah napisala, ze nie miala usg, wiec w jaki sposob gin sprawdza te uderzenia?

Stary 2012-10-24, 22:14   #4449
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Ale jak to sie robi?
Bo Debrah napisala, ze nie miala usg, wiec w jaki sposob gin sprawdza te uderzenia?
mi zawsze usg

Stary 2012-10-24, 22:14   #4450
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie przed wejsciem do gabinetu zawsze rejestruje połozna i ona wszystko mierzy, waży itp. A bicie serduszka sprawdza detektorem tętna płodu http://allegro.pl/detektor-tetna-plo...735936287.html - w jakim tempie i czy równo bije. I tak przed każdą wizytą.
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 22:16   #4451
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Właśnie, zawsze ginka włącza na chwilę obraz usg, patrzy sobie na serduszko i mierzy sobie rytm. Dziś też mi nie puściła dźwięku, ale ona widziała co chciała. A ja oprócz serduszka zobaczyłam leżącą Małą i jej urocze małe rączki z wszystkimi paluszkami
Czyli jednak przez usg?

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Serduszka słuchamy razem z połóżna co wizytę,ma taka specjalna aparaturę ( podobne to do usg ) i wpisuje w kartę ilość uderzeń na minutę. No i patrzy na ekranie czy jest miarowe. A potem już u gina też mi sprawdza profilaktycznie czy wszystko jest miarowe i pyta czy chce posłuchać,jeśli tak to włącza głośniki i słuchamy pikawki mojego syneczka tak to wygląda u mnie.
Nie mialam nigdy czegos takiego...

Stary 2012-10-24, 22:18   #4452
sylwietta1988
Zakorzenienie

zastanwiam sie własnie jak wielka musi byc torba do szpitala, zeby pomiesciła te wszystkie bambetle.........
Stary 2012-10-24, 22:18   #4453
Debrah
Zakorzenienie

Już wyjaśniam, bo namieszałam.
Nie było takiego dłuższego badania usg, żeby pooglądać dzidziusia.
Tylko ginka sprawdzała mi długość szyjki przez usg dopochwowe - bo ponąć dokładniej tak jest. I potem przy okazji na chwilkę położyła tą głowicę na brzuch, żeby serduszko sprawdzić i włączyła obraz na kilka sekund.
Ale podglądania dziecka szczegółowo jak to na usg nie było. Tylko to badanie szyjki, potem serduszko w badaniu przez brzuch i przy okazji zobaczyłam tylko na moment Małą i jej rączki.

A takie usg długie, gdzie i obraz 3D będzie to będę miała za 4 tygodnie, w 30 tygodniu ciąży.
Stary 2012-10-24, 22:19   #4454
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
wiecie co? prawie mnie skręciło po tym czytaniu o budyniach i zakradłam się na dół do lodówki tesciowej w poszukiwaniu mleka pól kartonu miała więc teraz grzeszę na czekoladowo- jak mnie przybędzie to przynajmniej bede wiedziała po czym
ha ha wyobraziłam to sobie jak jakiś gang olsena- zakradłam się,zwinełam mleko a teraz grzeszę
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2012-10-24, 22:21   #4455
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Nie mialam nigdy czegos takiego...
wydaje mi się, że lekarz pewnie za każdym razem jak usg robi to sparwddza to serduszko, tylko bez głosników i nawet nie wiesz, a że wszystko jest ok ,to ci nic nie mówi; bo dziwne by było jakby nie sparwdzał

Stary 2012-10-24, 22:26   #4456
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
zastanwiam sie własnie jak wielka musi byc torba do szpitala, zeby pomiesciła te wszystkie bambetle.........
W "moim" szpitalu nie mozna miec duzych toreb (niby duza to duzo zarazkow??).
Gdzies czytalam, ze zaleca sie miec 3 mniejsze - 1 z rzeczami malucha, 1 dla matki na porodowke i 1 na sale po porodzie.

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Już wyjaśniam, bo namieszałam.
Nie było takiego dłuższego badania usg, żeby pooglądać dzidziusia.
Tylko ginka sprawdzała mi długość szyjki przez usg dopochwowe - bo ponąć dokładniej tak jest. I potem przy okazji na chwilkę położyła tą głowicę na brzuch, żeby serduszko sprawdzić i włączyła obraz na kilka sekund.
Ale podglądania dziecka szczegółowo jak to na usg nie było. Tylko to badanie szyjki, potem serduszko w badaniu przez brzuch i przy okazji zobaczyłam tylko na moment Małą i jej rączki.

A takie usg długie, gdzie i obraz 3D będzie to będę miała za 4 tygodnie, w 30 tygodniu ciąży.
Teraz juz rozumiem

A to usg w 30tc to jest takie rutynowe, zalecane dla kazdej ciezarnej?

---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ----------

Cytat:
wydaje mi się, że lekarz pewnie za każdym razem jak usg robi to sparwddza to serduszko, tylko bez głosników i nawet nie wiesz, a że wszystko jest ok ,to ci nic nie mówi; bo dziwne by było jakby nie sparwdzał
Tak, na usg sprawdza.
Ale chodzilo mi to, ze nigdy nie mialam badania detektorem tetna czy czyms podobnym. A tu dziewczyny pisza, ze to badanie wykonuje polozna.
Moja mnie tylko wazy i mierzy cisnienie.

Stary 2012-10-24, 22:26   #4457
ewulkaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
chyba dzidziak ci leży w poprzek brzucha, bo masz taki bardziej "poziomy", a nie "pionowy" i nie jest ci zimno? ja siedzę opatulona w co się da i aż mnie otrzepało jak zdjecia zobaczyłam
wiesz, co mam usg to ona inaczej się układa. Kiedyś miałam taką sytuację, że w czwartek byłam na USG 3d, a w piątek na wizycie kontrolnej u mojego gina. W czwartek była poprzecznie, w piątek już główką do góry, nóżki do dołu (pośladkowe ). najlepsze jest to, że 5 dni później trafiłam do szpitala, to już była główką do dołu tak więc ciężko stwierdzić jak ona jest ułożona ale faktycznie, mamjakiś takie rozjechany ten brzuch na boki

a co do ubioru - jakoś mi gorąco w tej ciąży, chociaż z reguły zmarzluchem byłam ale prawda jest też taka, że po prostu mamy ciepło - póki co mieszkamy w mieszkaniu, nie mamy mierników ciepła, więc korzystamy

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 22:29   #4458
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie przed wejsciem do gabinetu zawsze rejestruje połozna i ona wszystko mierzy, waży itp. A bicie serduszka sprawdza detektorem tętna płodu http://allegro.pl/detektor-tetna-plo...735936287.html - w jakim tempie i czy równo bije. I tak przed każdą wizytą.
U mnie aparatura wygląda inaczej . Jest normalny monitor gdzie właśnie połóżna widzi jak bije serce a to co przykłada to taka duża słuchawka jakby,taka okrągła,płaska i dość ciężka. Leje brzuch tym co gin przed usg i przykłada ta słuchawke tam gdzie maluch ma serce. Zostawia tak kilka minut i tyle,po badaniu. A no i u niej niezależnie czy chce czy nie słyszę zawsze jak bije ( nawet w poczekalni to słychać)
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2012-10-24, 22:30   #4459
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Gdzies czytalam, ze zaleca sie miec 3 mniejsze - 1 z rzeczami malucha, 1 dla matki na porodowke i 1 na sale po porodzie.

.
własnie robię taką rozpiskę, co do której trzeba bedzie włożyc. Jak w przyszłym tygodniu wybiorę sie do kolezanki (rodziła w czerwcu) to sobie zweryfikuje
Stary 2012-10-24, 22:36   #4460
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:

Teraz juz rozumiem

A to usg w 30tc to jest takie rutynowe, zalecane dla kazdej ciezarnej?

---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ----------

Tak, na usg sprawdza.
Ale chodzilo mi to, ze nigdy nie mialam badania detektorem tetna czy czyms podobnym. A tu dziewczyny pisza, ze to badanie wykonuje polozna.
Tak na 100% to nie wiem niestety - ale WYDAJE MI SIĘ, że raczej tak, bo na NFZ robi się rutynowo chyba 3x usg w czasie całej ciąży (w sensie jeśli nie trzeba więcej), genetyczne, połówkowe i potem 30tc. Tak mi się o uszy obiło?
A kiedy miałaś nawijko ostatnie - i na kiedy masz wizytę?

Ja ostatnie miałam połówkowe, 17.09, no i teraz pod koniec listopada będę mieć znowu, właśnie w tym 30tc.

Na biało bo smutasy:
Kurczę bardzo długo siedziałam dziś w poczekalni, prawie godzinę, zresztą razem z innymi pacjentkami, jakieś takie godziny rozjechane były. Wchodzę wreszcie do gabinetu, a tu mi moja dr. mówi, że przeprasza, ale dziś trudny dzień, bardzo dużo pacjentek i jeszcze jej się trafiły 2 trudne przypadku pacjentek : jedna 22 lata i prawdopodobnie rak szyjki , drugi: usg i prawdopodobnie zespół downa, bardzo wysokie ryzyko, para skierowana na amniopunkcję. No i stąd takie przesunięcia, bo wiadomo, że trzeba takim pacjentom więcej czasu poświęcić, porozmawiać. Widać, że lekarka szczerze zmartwiona, mówiła, że cały czas ma nadzieję na szczęśliwe zakończenia w obu przypadkach, ale nie potrafi rutynowo i się martwi o swoich pacjentów, a tu jeszcze dwóch jednego dnia... Kurczę, cieszę się, że mam takiego lekarza, którego szczerze obchodzi los pacjentek! Aż się sama zasmuciłam jak mi powiedziała..
Stary 2012-10-24, 22:43   #4461
LadyWhisper
Zakorzenienie

Hejo
Wrocilam z podciecia, jak fryzjerka zobaczyla moje odrosty to malo nie padla hah

Co do laptopow to my jestesmy Samsungowcy, w ogole wszystko z Samsunga haha, ja osobiscie sie nie zawiodlam ani razu na tej firmie, maz w swoim mowym lapku zakochany, ja mam tego najnowszego taba, telewizor i aparat takze spokojnie polecam. Za to acery porazka, nigdy wiecej.

Nafiyqa ten wlasciciel rozlozyl mnie na lopatki

Sylwietta, Luna przeprasza haha

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 22:43   #4462
Ifwka
Zakorzenienie

Masakra ale naprodukowałyście, ja cąły dzień nie miałam neta więc teraz powoli nadrabiam. Byliśmy dzisiaj w rzeszowie bo moja mama miała echo serca więc do towarzystwa pojechałam ja, a Tż chodził po róznych sklepach budowlano remontowych i sie prawie pochorował, tyle rzeczy by nakupił

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
A karetka w ogóle przyjedzie do rodzącej ???

Ifwka a gdzie planujesz rodzić ??
Ja mam blisko do Przeworska więc tam będe rodzić, wolałabym osobiście w Rzeszowie ale trochę za daleko biorąc pod uwage że to zima i wogóle.
Cytat:
Napisane przez misia1505 Pokaż wiadomość
mam pytanko: czy jak się położycie na boku to wasze maleństwa się wyciągają bo mają mało miejsca jak brzuch opadnie na bok?
czy jest im nie wygodnie i mamy kombinować z pozycją czy przeczekać aż się dobrze "ulokuje"?
Ja boję się spać na prawym boku bo tam mała ma głowę i boję sie ze ją przyduszam
Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Ja też 6 listopada na 17
Nie bój się, mąż zdąży wrócić z pracy, rzadko kiedy porody przebiegają błyskawicznie Najlepiej jak najdłużej ze skurczami w domu posiedzieć.

Karetki chyba nadal jeżdżą, jak nie ma kobieta w jaki sposób się dostać do szpitala. Tylko jedno ale - wiozą do najbliższego, nie do tego do którego chcemy
Mój Tż będzie miał 40 km wtedy do przejechania, a często jeździ z kolegami (wymieniają się) więc jak będzie bez samochodu to wogóle porażka.
A najbliższy szpital to będzie ten który wybrałam więc wszystko jedno
Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
ja też w domu moją psinę wpuszczam do łóżka -idealne rozwiązanie na chłodne dni jak jej zimno to nie wejdzie na łóżko dopóki nie podniosę jej kołdry jest nauczona tak, że ok 23 puszczana jest na dwór, prześpi całą noc (chyba że kawę dopija jak zwykle za wszystkich to budzi w nocy na siku ) i jak mój tato wstaje po 6 do pracy, otwiera delikatnie pokój, sunia na pole i później czeka pod moimi drzwiami aż ją ktoś znowu wpuści a dziś to już chyba wie że wracam do siebie,bo skamlała strasznie no i mnie teraz na krok nie odstępuje
Ja mam małego pieska - shihtzu - i siedzi raczej w domu, co tydzień jest kąpany ale i tak nie pozwalam mu leżeć w pościeli, na zaścielonym łóżku spoko, ale tak to nie.
Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
My teraz pozbyliśmy się łóżka z małego pokoju po remoncie i teraz jak się pokłócimy to nie będę miała gdzie spać
Co prawda rzadko korzystałam z tego łóżka, bo do wieczora zdążyliśmy się pogodzić no ale zawsze była ta alternatywa!!
I teraz wyobraziłam sobie mojego tż w naszej wannie w śpiworze....
Ja to idę spac na kanapę jak się wkurzę na Tz albo do Młodej do pokoju jak jej nie ma.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 22:48   #4463
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, na usg sprawdza.
aha; to ja też tak nigdy nie miałam, bo u tej lekarki gdzie chodzę nie ma położnej w ogóle

---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Ja mam małego pieska - shihtzu - i siedzi raczej w domu, co tydzień jest kąpany ale i tak nie pozwalam mu leżeć w pościeli, na zaścielonym łóżku spoko, ale tak to nie.
nie za często

Stary 2012-10-24, 22:57   #4464
LadyWhisper
Zakorzenienie

Mi tez nie mierzy nikt tetna Malego, a lekarz nie wiem, dostaje jakies dziwne opisy usg na medi online ale nie wiem o co kaman

Debrah ciesze sie, ze wszystko z Mala oki, a jakos osobiscie nie chcialabym sluchac o takich smutach

Stary 2012-10-24, 23:04   #4465
szklanka19
Zadomowienie

U mnie przed wizytą położna też tylko waży i ciśnienie mierzy, a lekarka na wizycie pyta o ruchy, tętna nie mierzą jak na razie. Lekarka sprawdzała na samym początku ciąży przy każdej wizycie serduszko na usg, teraz już nie

I w końcu mi się przypomniało, że miałam się zmierzyć, obwód brzucha na wysokości pępka 89 cm, a ważę 56 kg, przytyłam od początku 7 kg na razie A leci mi 27 tydzień.
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 23:11   #4466
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Przypominajac sobie pieklo jakie jego ex na zgotowala na poczatku( grozenie mi, wydzwanianie, nachodzenie nas z policja) , tez sie sobie dziwie. W sumie do teraz trwa wojna o malego, o kontakt itp. To bardzo fajny dzieciak, na cale szczescie dazy mnie sympatia jednak nie wyobrazam sobie, zeby mial byc z nami na stale. Pocieszam sie tym, ze z nia to byla wpadka, a ze mna chcial mnie dzidzie, wiec mozna tak to ujac zostalam wybrana na matke, partnerke jako ta odpowiednia
Mój Tż ma 12 letnią córkę z poprzedniego małżeństwa i mieszka ona z nami bo matka za granicą pracuje. Czasem jest ciężko bo Młoda nie chce słuchać, nie tylko mnie ale tak samo Tż, do tego matka nie wspiera nas wogóle tylko jeszcze z pretensjami wydzwania i alimentów za bardzo płacić nie chce. Jak Młoda jedzie do niej na wakacje to nawet wolnego sobie w pracy nie weźmie tylko Młoda siedzi całe dopołudnie sama. No ale cóż tak się życie ułożyło.
Cytat:
Napisane przez Basia_Bogusia Pokaż wiadomość
Ja mam do łóżeczka taki podkład higieniczny.
Mi chodziło o łóżko moje a nie dziecka, też taki podkład, na wypadek jakby mi wody puściły jeszcze w łóżku???

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
A tak poza tym to założyłam sobie dziś w swoim autku system Isofix
System czy bazę??? bo system to chyba samochód ma albo nie
Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Tak późno? Mi kazali być do 8. Zresztą to i lepiej, bo przed drugim pobraniem też nei można jeść, więc padłabym z głodu do tego czasu
No ja właśńie nie wiem jak wysiedze tyle bez jedzenia, jak ja do śniadania ledwo wytrzymuję
Cytat:
na serio zapowiadają śnieg na weekend chyba muszę jutro opony zmienić, bo w piatek mam lekarza i jak na serio sypnie to jak ja dojade
I to włąśnie jak mam jechać to domu, będzie pewnie napierdzielać żeby mi droge utrudnić i mnie stresować
Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
No masakra, ale liczę na to, że szybko mi to minie, bo o 9:30 jesteśmy umówieni z agentem nieruchomościowym, ma nam pokazać lokale do wynajęcia i pewnie trochę to zajmie, może nawet nie zauważę, że jestem głodna.
A to nie trzeba do drugiego pobrania siedzieć na tyłku???
Cytat:
Mi na każdej wizycie ogląda jak tylko widać, jak krew przepływa, jak bije -czy regularnie itp.

---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ----------

Cytat:

nie za często
Pies ma włosy więc mu to nie szkodzi, a przynajmniej ładnie wyglada i nie drapie się, dodatkowo łapy jak jest mokro na polu to za każdym razem mam myte i wycierane, nawet na komende podnosi po koleii

Mama mówiła że bratowa mi całą torbę ubranek z Anglii przywiozła, w tym dwa kombinezony i że są śliczne nie moge się doczekać.

A w olnych chwilach, np teraz na chorobowym to się nie nudze bo namiętnie szydełkuję, w chwili obecnej robie dwa sweterki: większy i mniejszy, jak skończyę to obfocę.
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2012-10-24, 23:12   #4467
elllmi
Zakorzenienie

kurde, w ten weekend zmieniamy czas, teraz do mnie dotarło

dobra, na dzisiaj wystarczy, idę lulać
dobranocki

Stary 2012-10-24, 23:16   #4468
LadyWhisper
Zakorzenienie

Cytat:

dobranocki
No to bedzie wpisdu ciemno

W takim razie chce chociaz snieg juz

Stary 2012-10-24, 23:23   #4469
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:

dobranocki
Dłużej śpimy???
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2012-10-24, 23:28   #4470
Ifwka
Zakorzenienie

Wrzucam Wam jeszcze przed spaniem moją sunię
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg różne 037.jpg (112,5 KB, 18 załadowań)
19.02.2013 - Oliwka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości