Sabrina Pilewicz - Torbka ROMA - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda > Szafa - komentarze

Notka

Szafa - komentarze Tutaj komentujemy wieszaki powieszone w naszej Szafie.

Narzędzia
Stary 2012-10-23, 22:59   #871
myszakotka
Rozeznanie

Dot.: Sabrina Pilewicz - Torbka ROMA

Do Romy bez problemu dużo się mieści - kiedyś niosłam w niej kilkaset kartek góra bez problemu się rozciąga i można sporo rzeczy do niej wcisnąć. Co do elegancji - to zależy od koloru i od reszty stroju, obie pasują jak dla mnie zarówno do eleganckiego stroju jak i do dżinsów.
myszakotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 23:18   #872
charlotte89
Zakorzenienie

No nic muszę się w takim razie jeszcze przespać z tym tematem
Do pracy chodzę dosyć elegancko ubrana i pod tym względem Roma wydaje mi się odpowiedniejsza, ale SM spodobała mi się od pierwszego razu, gdy miałam okazję ją zobaczyć. Plusem jest też to, że jest zdecydowanie mniej popularnym modelem - nie widziałam jej jeszcze ani razu na ulicy
Co do koloru, to pewnie zdecyduję się na jakiś bezpieczny stonowany odcień brązu lub czerń. Podobała mi się też mocca, ale jej już chyba niestety nie robią.
charlotte89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 23:59   #873
sorina
Zakorzenienie

Dla mnie Santa jest mniej elegancka od Romy ale zależy czego kto oczekuje Santę chcę nosić też do pracy ale moim zdaniem ona przełamuje trochę takie formalne stroje

Moja siostra chciała też moccę. Napisz do Sabriny że byś ją chciała , może jak więcej osób będzie się pytało o nią to sprowadzi skórę

Romę mam i noszę ( bez jazdy samochodem ) Dla mnie ona jest wygodna ale to zależy od sylwetki
sorina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 14:41   #874
Mariah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sorina Pokaż wiadomość
Mariah a jakie masz odłożone?
Nieaktualne Kolega, z którym miałam jechać zadzwonił do mnie wczoraj po południu z informacją, że jest w szpitalu, bo żona zaczęła rodzić, więc musieliśmy odwołać delegację
Ciągle coś mi wypada jak już jestem zdecydowana na zakup, chyba te torebki nie są mi pisane
Stary 2012-10-24, 14:50   #875
sorina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mariah Pokaż wiadomość
Nieaktualne Kolega, z którym miałam jechać zadzwonił do mnie wczoraj po południu z informacją, że jest w szpitalu, bo żona zaczęła rodzić, więc musieliśmy odwołać delegację
Ciągle coś mi wypada jak już jestem zdecydowana na zakup, chyba te torebki nie są mi pisane
No nie miała kiedy rodzić Szkoda że nie kilka dni później
a jakie chciałaś?
Stary 2012-10-24, 15:05   #876
Mariah
Zakorzenienie

Cytat:
No nie miała kiedy rodzić Szkoda że nie kilka dni później
a jakie chciałaś?
Przeczuwałam, że tak będzie, bo termin miała na koniec października i mocno się z kolegą sprężaliśmy z wyjazdami itp, naciskałam od tygodnia na tą W-wę, żeby jeszcze zdążyć przed porodem no ale dzidzi widać się spieszyło
Odłożone miałam 2 S.Margherity (truskawka i cappuccino) i Romę krokodyl czarny połysk
Stary 2012-10-24, 15:41   #877
anies5
Zakorzenienie

Cytat:
Dla mnie Santa jest mniej elegancka od Romy ale zależy czego kto oczekuje Santę chcę nosić też do pracy ale moim zdaniem ona przełamuje trochę takie formalne stroje

Moja siostra chciała też moccę. Napisz do Sabriny że byś ją chciała , może jak więcej osób będzie się pytało o nią to sprowadzi skórę

Romę mam i noszę ( bez jazdy samochodem ) Dla mnie ona jest wygodna ale to zależy od sylwetki
Jaki to odcień mocca? Był kiedyś dostępny?
Stary 2012-10-24, 15:46   #878
Mariah
Zakorzenienie

anies czy usuwałaś z bloga zdjęcia swojej ROmy? Bo coś mi się kojarzyło, że kupowałaś cappucino i chciałam sobie ostatnio podejrzeć odcień właśnie na Twoich fotkach i nie znalazłam postu z ROmą
Stary 2012-10-24, 16:00   #879
LadyI
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myszakotka Pokaż wiadomość
Baleriny lub inne buty na zmianę wchodzą, portfel, telefon, trochę innych kobiecych śmieci, nieduże zakupy (w tym odzieżowe i kosmetyczne). Mi jednak przeszkadza ten problem z A4, jak już biorę większą torebkę, to po to, aby móc włożyć do niej papiery, których czasami mam na prawdę sporo (więcej niż ryza papieru zdarzało się). Jest głęboka, więc trochę rzeczy się wpakuje, ale Roma jest zdecydowanie pakowniejsza.
Capri jest wygodniejsza - bardziej miękka i ma wnętrze fajnie podzielone - główna komora jest podzielona na dwie kieszonką na zamek. Brakuje mi tylko troszkę dłuższego paska - są dwie krótkie rączki i pasek, który jest na zdjęciach.
Na zdjęciu Positano wygląda na duże, ale to ja jestem mała
Cytat:
Napisane przez anies5 Pokaż wiadomość
Raczej Margherita, Roma jest ciężka i uciążliwa orzy dłuższym noszeniu.
Cytat:
Napisane przez charlotte89 Pokaż wiadomość
Dziękuję za odpowiedzi
Zapomniałam dodać, że przemieszczam się samochodem więc ciężar torebki nie jest aż tak istotny. Poza tym nie muszę na szczęście zbyt dużo ze sobą nosić, często zdarza się, że muszę włożyć coś większego ale lekkiego więc przede wszystkim interesuje mnie kwestia pakowności Capri nie przypadła mi do gustu (nie lubię torebek w pionie), a Positano jest chyba za mało (i zdecydowanie za bardzo podobna do Modeny, którą już mam).
Reasumując, czy do Romy swobodnie wchodzą np. teczki z formatem A4 czy węższa góra utrudnia ich włożenie?
Nie wydaje Wam się, że Santa Margerita jest taka hmm.. mniej elegancka?
Powiem Wam, że im dłużej użytkuję Romę, tym bardziej mi się podoba . Na początku rzeczywiście przerażał mnie jej rozmiar i ciężar, ale z biegiem czasu zrobiła się bardziej miękka i wydaje mi się poręczniejsza . Przyzwyczaiłam się chyba, do płaszcza prezentuje się bardzo dobrze. Jeszcze miesiąc temu byłam przekonana do zakupu Modeny, a teraz zastanawiam się nad kolejną Romą. Wydaje mi się bardziej elegancka niż SM, ale chyba wiele zależy od koloru . Dodam, że poruszam się samochodem i za każdym razem jestem zaskoczona jak wiele pomieści . Sztywna teczka a4 spokojnie wchodzi.
LadyI jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 16:45   #880
anies5
Zakorzenienie

Cytat:
anies czy usuwałaś z bloga zdjęcia swojej ROmy? Bo coś mi się kojarzyło, że kupowałaś cappucino i chciałam sobie ostatnio podejrzeć odcień właśnie na Twoich fotkach i nie znalazłam postu z ROmą
Nigdy nie wrzucałam zdjęć Romy na bloga.
Stary 2012-10-24, 17:11   #881
sorina
Zakorzenienie

mocca była kiedyś - taki ładny elegancki brąz

Lady mam takie same odczucia co do mojej Romy Jak to mówi Sabrina torebka pracuje no ale faktycznie skóra zrobiła sie bardziej elastyczna i piękna jest ta torebka

moja siostra wczoraj dostała pomarańczowa Santę. Chcecie zobaczyć zdjęcia?
Stary 2012-10-24, 17:55   #882
cosma
Zakorzenienie

Ta nowa kolekcja dosyć marniutko wygląda na stronie
Capri jedynie w 3 kolorach. Positano w ogóle niedostępne Asti czarna i beżowa ledwo się pojawiły i znikły.
Więcej szumu wokół nowej kolekcji jest chyba w mediach bo na stronie na prawdę nic się nie dzieje.
cosma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 19:55   #883
myszakotka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cosma Pokaż wiadomość
Ta nowa kolekcja dosyć marniutko wygląda na stronie
Capri jedynie w 3 kolorach. Positano w ogóle niedostępne Asti czarna i beżowa ledwo się pojawiły i znikły.
Więcej szumu wokół nowej kolekcji jest chyba w mediach bo na stronie na prawdę nic się nie dzieje.
Warto napisać do Sabriny na maila. Z tego co zauważyłam, to często nie wszystko jest w sklepie, szczególnie jak coś nowego się pojawia (model lub kolor). Ja zazwyczaj tak robię.
myszakotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 20:27   #884
Mariah
Zakorzenienie

Cytat:
Nigdy nie wrzucałam zdjęć Romy na bloga.
To chyba coś mi się pokićkało Teraz znalazłam fotki na forum
Stary 2012-10-24, 20:27   #885
charlotte89
Zakorzenienie

Cytat:
Jaki to odcień mocca? Był kiedyś dostępny?
Taki ciemny brąz, raczej jednolity i stonowany Porównałabym do koloru ciemnej czekolady (ale nie aż takiej gorzkiej na 100% chociaż wydaje mi się, że ciemniejszej niż mleczna )

Cytat:
Napisane przez LadyI Pokaż wiadomość
Powiem Wam, że im dłużej użytkuję Romę, tym bardziej mi się podoba . Na początku rzeczywiście przerażał mnie jej rozmiar i ciężar, ale z biegiem czasu zrobiła się bardziej miękka i wydaje mi się poręczniejsza . Przyzwyczaiłam się chyba, do płaszcza prezentuje się bardzo dobrze. Jeszcze miesiąc temu byłam przekonana do zakupu Modeny, a teraz zastanawiam się nad kolejną Romą. Wydaje mi się bardziej elegancka niż SM, ale chyba wiele zależy od koloru . Dodam, że poruszam się samochodem i za każdym razem jestem zaskoczona jak wiele pomieści . Sztywna teczka a4 spokojnie wchodzi.
Dobrze wiedzieć Ja chyba też mimo wszystko póki co zdecyduję się na Romę. Modenę mam i na co dzień (czyt. pracujący dzień ) jest niestety za mała, zwłaszcza w sezonie jesienno/zimowym, gdy zawsze dochodzę jakieś dodatkowe rzeczy do noszenia/schowania
Stary 2012-10-24, 20:33   #886
Mariah
Zakorzenienie

Ja koloru mocca w ogóle nie kojarzę Była kiedyś Roma ale espresso
Stary 2012-10-24, 20:38   #887
charlotte89
Zakorzenienie

Cytat:
Ja koloru mocca w ogóle nie kojarzę Była kiedyś Roma ale espresso
Wydaje mi się, że to była mocca, ale nie mam pewności na 100%. Mocca, espresso, kawowe skojarzenia łatwo pomylić
Stary 2012-10-24, 20:42   #888
ankhax1
Zakorzenienie

GG do ankhax1

Puściłam w świat swoją szarą Romę, jednak nie mogłam się przyzwyczaić do tego odcienia szarości i martwiła mnie matowa, jakby nie było, brudząca się skóra
Ogólnie fajna była - taka "wyrobiona" i miękka, bo moja czarna 3d wciąż jest sztywna bardzo...muszę ją częściej nosić, żeby zmiękła

Cytat:
mam podobne spostrzeżenia, Roma jest wg mnie bardziej elegancka,
choć santę też kiedyś kupię, to teraz stawiam na drugą Romę

wciąż zmieniałam zdanie na temat koloru, ostatnio dylemat między karmelem i truskawką
dzisiaj pytałam o Romę truskawkową, ale dowiedziałam się, że malinowa skóra jest w drodze, a czas szycia około 2 tygodni i chyba zamówię malinową Romę
muszę jeszcze tylko dopytać o odcienie tej nowej maliny - bo SM i Modena w malinie mają jednolity kolor, a positano malinowa ma ciemniejsze cieniowania, wolałabym taką jednolitą...

Cytat:
Warto napisać do Sabriny na maila. Z tego co zauważyłam, to często nie wszystko jest w sklepie, szczególnie jak coś nowego się pojawia (model lub kolor). Ja zazwyczaj tak robię.
dokładnie, moja czarna z krokodyla 3d dotąd nie pojawiła się w sklepie, wypatrzyłam ją na fb sabriny i zamówiłam mailowo
Stary 2012-10-24, 21:06   #889
cosma
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz, ale byłam niedawno w showroomie i też zbyt wiele nie było.
A jak się pytalam Pani czy ewentualnie jak coś nie jest dostępne na stronie to można zamówić, to odpowiedziała że to zależy jaka skóra bo kupuje się tego większe ilości i dla 1 klientki się nie opłaca.

Generalnie to wydawało mi się że skoro wchodzi nowa kolekcja to będzie sporo torebek i wszystkie będą dostępne na stronie.

Maila raz wysyłałam i nie dostałam odpowiedzi do dziś
cosma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 21:15   #890
ankhax1
Zakorzenienie

GG do ankhax1

Cytat:
Napisane przez cosma Pokaż wiadomość
Wiesz, ale byłam niedawno w showroomie i też zbyt wiele nie było.
A jak się pytałam Pani czy ewentualnie jak coś nie jest dostępne na stronie to można zamówić, to odpowiedziała że to zależy jaka skóra bo kupuje się tego większe ilości i dla 1 klientki się nie opłaca.

Generalnie to wydawało mi się że skoro wchodzi nowa kolekcja to będzie sporo torebek i wszystkie będą dostępne na stronie.

Maila raz wysyłałam i nie dostałam odpowiedzi do dziś
jak nie dostałam odpowiedzi na maila - napisałam sms
odpowiedź dostałam natychmiast
(to się nazywa upierdliwy klient )
Stary 2012-10-24, 21:38   #891
sorina
Zakorzenienie

Ankha pokaz proszę zdjęcia swojej romy czarnej 3d bo ja też nigdy takiej nie widziałam A na malinę poluje 3 miesiące i skóry miały byc podobno na wiosnę. Jakby je dostała to muszę kupić torebkę

Dziewczyny pokazujcie tu swoje torebki od SP bo gdzie indziej ich nie zobaczymy
Stary 2012-10-24, 22:03   #892
ankhax1
Zakorzenienie

GG do ankhax1

Cytat:
Ankha pokaz proszę zdjęcia swojej romy czarnej 3d bo ja też nigdy takiej nie widziałam A na malinę poluje 3 miesiące i skóry miały byc podobno na wiosnę. Jakby je dostała to muszę kupić torebkę

Dziewczyny pokazujcie tu swoje torebki od SP bo gdzie indziej ich nie zobaczymy

wklejałam już
ale mam jakieś foty pod ręką to wstawiam kilka.

Dzisiaj mi S. napisała w sms, że skóra będzie w poniedziałek

widziałaś te maliny na żywo - warte grzechu?

pokażesz tę SM pomarańczową Siostry?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg roma (3).jpg (32,1 KB, 81 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg roma (9).jpg (51,0 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00208 (2).jpg (65,5 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00209.jpg (102,9 KB, 26 załadowań)
Stary 2012-10-24, 22:24   #893
sorina
Zakorzenienie

świetnie wygląda ta 3d w romie

malina mi się bardzo podoba w modenie ,ale np w Sancie mi się nie podobała wcale

Napisałam do Sabriny żeby mi uszyła , kurcze miałam zamówioną taką wcześniej a ta nic nie napisała o tych skórach

zdjecia zaraz doda
Stary 2012-10-24, 22:32   #894
ankhax1
Zakorzenienie

GG do ankhax1

Cytat:
świetnie wygląda ta 3d w romie

malina mi się bardzo podoba w modenie ,ale np w Sancie mi się nie podobała wcale

Napisałam do Sabriny żeby mi uszyła , kurcze miałam zamówioną taką wcześniej a ta nic nie napisała o tych skórach

zdjecia zaraz doda

ja ją męczyłam regularnie o romę truskawkę, i robiła uniki,
raz pisze, że truskawka jest ale w innych modelach (których akurat nie chcę) raz proponuje zupełnie inne kolory... i jak znowu zapytałam o truskawkę, to nic nie odpowiedziała o truskawce a wspomniała o malinie
a malina jeszcze ładniejsza niż truskawka więc -->

napisz znowu, bo skoro będzie skóra, to na pewno uszyje dla Ciebie modenę
Stary 2012-10-24, 22:39   #895
sorina
Zakorzenienie

Santa pomarańczowa lakierowana
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC05753.jpg (52,4 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC05755.jpg (48,6 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC05767.jpg (42,2 KB, 55 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC05768.jpg (67,0 KB, 62 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC05770.jpg (52,3 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC05771.jpg (59,1 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC05772.jpg (47,1 KB, 27 załadowań)
Stary 2012-10-24, 22:57   #896
ankhax1
Zakorzenienie

GG do ankhax1

Cytat:
Świetna!
Stary 2012-10-24, 23:08   #897
LadyI
Zakorzenienie

Cytat:
mocca była kiedyś - taki ładny elegancki brąz

Lady mam takie same odczucia co do mojej Romy Jak to mówi Sabrina torebka pracuje no ale faktycznie skóra zrobiła sie bardziej elastyczna i piękna jest ta torebka

moja siostra wczoraj dostała pomarańczowa Santę. Chcecie zobaczyć zdjęcia?

Cytat:
Napisane przez charlotte89 Pokaż wiadomość
Dobrze wiedzieć Ja chyba też mimo wszystko póki co zdecyduję się na Romę. Modenę mam i na co dzień (czyt. pracujący dzień ) jest niestety za mała, zwłaszcza w sezonie jesienno/zimowym, gdy zawsze dochodzę jakieś dodatkowe rzeczy do noszenia/schowania
Cytat:
Napisane przez ankhax1 Pokaż wiadomość
Ogólnie fajna była - taka "wyrobiona" i miękka, bo moja czarna 3d wciąż jest sztywna bardzo...muszę ją częściej nosić, żeby zmiękła

mam podobne spostrzeżenia, Roma jest wg mnie bardziej elegancka,
choć santę też kiedyś kupię, to teraz stawiam na drugą Romę

wciąż zmieniałam zdanie na temat koloru, ostatnio dylemat między karmelem i truskawką
dzisiaj pytałam o Romę truskawkową, ale dowiedziałam się, że malinowa skóra jest w drodze, a czas szycia około 2 tygodni i chyba zamówię malinową Romę
muszę jeszcze tylko dopytać o odcienie tej nowej maliny - bo SM i Modena w malinie mają jednolity kolor, a positano malinowa ma ciemniejsze cieniowania, wolałabym taką jednolitą...
Czyli nie tylko ja mam takie zdanie. Poza tym jak widzę, co ze mną biedaczka przechodzi, a nadal wygląda jak nowa, co jest bardzo budujące

ankhax1 - lepiej nic nie mów o zmianie decyzji, bo ja już to robiłam kilka razy, na dowód wystarczy przejrzeć posty w tym wątku. Jak tak dalej pójdzie to złotych okuć się doczekam

Cytat:
Fajna jest

Edytowane przez LadyI
Czas edycji: 2012-10-24 o 23:10
LadyI jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 23:17   #898
sorina
Zakorzenienie

Ja mam bardzo sprecyzowane chciejstwa z torebek SP
- czarna Roma - mam
- biała como - mam
- malinowa modena - czekam 3 miesiące
- liczi Santa - czekam do wiosny bo wtedy mają być
- aqua portofino - czekam aż będzie i to w odcieniu turkusu a nie niebieskiego
Stary 2012-10-24, 23:25   #899
ankhax1
Zakorzenienie

GG do ankhax1

Cytat:
Czyli nie tylko ja mam takie zdanie. Poza tym jak widzę, co ze mną biedaczka przechodzi, a nadal wygląda jak nowa, co jest bardzo budujące

ankhax1 - lepiej nic nie mów o zmianie decyzji, bo ja już to robiłam kilka razy, na dowód wystarczy przejrzeć posty w tym wątku. Jak tak dalej pójdzie to złotych okuć się doczekam

Fajna jest
oj tak ciągle zmieniałam kolor, pewnie nie kilka, a kilkanaście razy

a o jakim kolorze rozmyślasz teraz?

To już koniec moim dylematów, bo właśnie zamówiłam malinową romę jakoś muszę teraz te 2-3 tygodnie wytrzymać
To zdjęcie mnie przekonało na 100%, bo to chyba malinową romę widać w tle na tym zdjęciu ??
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg vl245140.jpg (51,7 KB, 99 załadowań)
Stary 2012-10-24, 23:34   #900
sorina
Zakorzenienie

jak zamówiłaś ta malinę? Napisałaś jej maila? Bo ja napisałam czy to prawda że idą skóry malinowe i jeśli tak to czy mogę zamówić modenę.Zobaczymy co odpisze

Nowe wątki na forum Szafa - komentarze

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości