|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1741 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - część XV
nospa ma działanie rozkurczowe czyli ma zapobiegac skurczom...bralkam nospe notorycznie w czasie okresu garsciami i na pewno nie zacheca do skurczy
gratuluje udanych wizyt ja mam jutro o 9ej prosze o kciuki ![]() :pros i: bo sie bojei jak co wejde na laptopa wieczorkiem pewnie, bo jade odebrac dowód do rodzinnej miejscowosci wiec nie myslcie ze ja juz na porodówce ![]() buziaczki |
|
|
|
#1742 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A z tym wyciskaniem kapusty zamiast noworodka Sola dzisiaj Twoje teksty mnie zabiją albo ze śmiechu zacznę rodzić (?) są genialne ![]() ---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ---------- Dobra mykam - jutro Was nadrobię gaduły
![]() |
|
|
|
|
#1743 |
|
Zakorzenienie
|
madziusbrzuszek spory i pięęęęęęęęęęęęęęękny
kla ski:emylka tez cudenko z twojego brzusia ---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ---------- tekst z kapustą mnie zmasakrował |
|
|
|
#1744 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1745 |
|
Zadomowienie
|
Uciekam spać, bo odwiedzaliśmy dzisiaj mojego chrześniaka i tatuś z wujciem (czyli mój brat i TŻ) tak się entuzjazmowali, że...chyba jutro muszę robić za szofera, bo inaczej do pracy pojadą autobusem
Nie mogę powiedzieć, bo bardzo kulturalnie sobie wypili, było miło, ale...ta 6:00 rano jakoś mnie demotywuje.Dobrej nocy, buźka ![]() Anielka
|
#1746 | ||
|
Wtajemniczenie
|
o jaaaaaaaaa pięknie
własnie szukam podobnych koszyczków - kupiłas takie gotowe czy sama ozdabiałas? Cytat:
potwierdzam Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
#1747 | ||||
|
Zakorzenienie
|
udalo mi sie wreszcie zebrac i posprzatac duzy pokoj
) nie ma nigdzie kurzu;p nawet na szafie;p teraz troche prontem smierdzi;p ale da sie zyc;] a jutro sprzatam kuchnie;p musze wszystrko ladnie pomyc Cytat:
a po porodzie maz pojedzie do biedronki po pieluchy;p Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:51 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#1748 | |
|
Zakorzenienie
|
No tak
![]() Polozylam sie spac i zaraz wyladowalam na fotelu .. nie moge zasnac .. czuje ze sie bede meczyc do rana ![]() Cytat:
|
|
#1749 |
|
Zakorzenienie
|
jest juz po polnocy czyli ciaza donosza
dla mojego synka
|
|
|
|
#1750 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1751 |
|
Zakorzenienie
|
Dekajka a Ty idz spac
|
|
|
|
#1752 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1753 | |||
|
Zakorzenienie
|
Położyłam się spać. 100 razy przekręciłam z boku na bok. Już na żadnym boku chyba nie jest mi wygodnie. Dodatkowo zaczęła męczyć mnie zgaga.
Cytat:
A z tą Nospą to ja też już nic nie rozumiem. Jesteś pewna, że dobrze zrozumiałaś? Bo przecież dziewczyny, które miały wcześniej skracającą się szyjkę i skurcze też chyba brały Nospę. To szkodziłyby sobie? Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 01:24 ---------- Poprzedni post napisano o 01:12 ---------- Super
Edytowane przez Sola1 Czas edycji: 2012-10-25 o 01:19 |
|||
|
|
|
#1754 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry!
to co dziś nam Weronika rodzi? ; p ja właśnie wszamałam śniadanko, a zaraz jadę do lasu sprawdzić czy jeszcze jakieś grzyby zostały ; p ---------- Dopisano o 07:31 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ---------- Lonia gratuluję udanej wizyty! |
|
|
|
#1755 |
|
Zadomowienie
|
Heloł
musiałam 10 stron nadrobić, gaduły ![]() Boziu już czwartek 5 dni dziś po południu wybywam do fryzjera się zrobić na człowieka a jutro zaczynam studia, pierwszy zjazd, na 16 do 19 .... To teraz jadę z pamięci: emylka86 Ty dzisiaj pierwsza na posterunku Kamalika śliczny kącik dla Ninki happy_eve, Lonia89, gk7, meiadeleite za wizytyanett234 o kurcze, Ty już wrócisz do nas z dwójką szkrabów madzius90 śliczny brzusio DeKajka, Sola1 współczuję nocek i podziwiam wytrwałość w stanie czuwania Dojotka ogromne gratki za donoszenie ![]() agrafka85 no kochana Weroniczka to co, Oluś gotów? ![]() .... Poza tym tradycyjnie życzę udanych wizyt i przyjemnego dnia |
|
|
|
#1756 |
|
Zadomowienie
|
Bry
![]() ![]() ![]() No to co teraz robimy.... ?Emylka, Duuuzo grzybkow przynies Kamalika, Przyjmij moje zaproszonko ![]() ![]() Lonia, wizyty![]() A mój gin tez mi mówił ze nospa ma takie dwukierunkowe działanie i jak już szyjka miękka to wspomaga czynność skurczową Weronia, No to dzisiaj będzie sie dzialo Należy Ci sie dzisiaj i tyle Aerien, Uuu to będzie seksi mama na tej porodowce Ja idę do fryzjera 08 listopada wiec dopiero po tej dacie będę wstępnie gotowa ![]() No i sie właśnie zastanawiam kiedy sie na pedicure umowic ![]() Miłego dnia Wszystkim, A ja dzisiaj smigam na proszone kawkę do koleżanki, a potem sr. A jutro wizyta
|
#1757 |
|
Zakorzenienie
|
witam się w 36 tygodniu
jeszcze 2 i będę donoszona
|
|
#1758 |
|
Zadomowienie
|
cześć dziewczynki
gratuluję nowych tygodni ![]() 3mam za wizytybrzuszki piękne
|
#1759 |
|
Zakorzenienie
|
hej hej kochane i dalej dupppa ja zwairuje za niedlugo jedynie mnie znow przeczyscilooo no ile mozna noi po l4 muszeee ejechac bo mialam do wczoraj
iiiiii po 7 wpadli moi rodzice z tortem dla tz ale mial prze slodka mine i lezkiiii w oczach dziewczynki cudne brzuszki macie elus cosss sie u nas pozmienialo z tego co pamietam rdzi sie w szpitalnym takim czyms
|
|
|
|
#1760 |
|
Zadomowienie
|
Musso,Minie jak z bicza strzelił... A Ty mentalnie gotowa na poród? ![]() No i jak NASZA waga???
|
#1761 |
|
Zakorzenienie
|
Morning dziewczynki
![]() Jakie ja sny dziwne mialam.. ale nic nie zwiazane z ciaza, porodem.. w ogole nic takiego mi sie prawie nie sni.. dziwne, bo myslalam, ze bede bardziej przezywac te ciaze Teraz nad ranem snilo mi sie, ze bylam na jakims wykladzie/ konferencji, ktora prowadzil Michael Jackson a tematyka byla jesienna Potem jakies panie amerykanki spiewaly amerykanskie standardy klasyczne M.J. nie spiewal.. Skad sie u mnie wzial to nie wiem.. ani fanka nie jestem, ani ostatnio nic nie slyszalam.. moze to w zwiazku z nadchodzacym swietem zmarlych ![]() Anyway.. pogadalam wczoraj z bratowa tz'ta, ktora ma termin na polowe grudnia, wiec powymienialysmy sie opiniami i wrazeniami ja juz sie gubie jesli chodzi o papierkologie.. nie wiem po prostu jak bezbolesnie dziecko w Polsce zarejestrowac, bo musze zlozyc przetlumaczony akt urodzenia, ale nie wiem czy to musze z dzieckiem i tz byc przy tym.. czy, zeby wyrobic dziecku Pesel to musze go meldowac.. a jak tak to gdzie? Bo ja z tz z innych miast, w konkubinacie .. na necie siedze i czytam opowiesci tych rodzicow co przez to przechodzili to mozna sie zalamac jakie schody czasami urzednicy robia. Ja najchetniej dalabym mojemu ojcu ten akt urodzenia i jakby on to juz na miejscu zalatwil to byloby najprosciej. Tata ma moje notarialne upowaznienie ds administracyjnych i sadowych. Moze ktoras z was sie orientuje czy tak sie da? Trzymam kciuki za wizyty ![]() Aerien fajnie, juz niedlugo Moj tz mi mowil, ze moja ciaza prace im rozwala w firmie Chca pracownikow wyslac na szkolenia w tym mojego tz'ta, ale czekaja az on zaliczy urlop tacierzynski, bo glupio by bylo przerywac.. a chca zrobic szkolenie grupowe, wiec czekaja az bedzie po No tego sie nie spodziewalam, ze dziecko od urodzenia takie 'wplywowe' jest i jakas tam firma jest od niego w pewnym stopniu uzalezniona
|
#1762 | |
|
Rozeznanie
|
Witam się z Wami po śniadanku
ale zaraz się jeszcze zapewne położe do łóżeczka, wstawię tylko pranie małego i idę lulu jeszcze....potem poprasuję wczorajsze pranie ![]() Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i ten zaklepany poród ![]() gratuluję kolejnych tygodni ![]() jak dziś pamiętam, ze jak do Was dołączyłam to byłam w 17 tygodniu, a dziś leci mi już 35 tydzień....dobrze że Was mam, czas przyjemniej i szybciej mija ![]() Cytat:
ale i tak wolałbym żeby doczekał do mojego wybranego terminu
|
|
#1763 |
|
Zadomowienie
|
Weronika,
100 lat dla TŻ...a co ![]() ---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ---------- Halwaya, Nie czytaj kochana, tylko zadzwoń do właściwego dla Twojego zameldowania w Polsce (masz takie?) USC. Ja miałam ostatnio wątpliwości co do sprawy urzędowej i wszystko mi pięknie wytłumaczono
|
#1764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a z porodem to czasami mam momenty strachu, szczególnie jak wchodzę na nasz wątek niby boję się mniej, bo już wiem jak TO wygląda, ale jednak do przyjemności nie należy ale w sumie mogłabym urodzić już za te 2 tygodnie i mieć z głowy
|
|
|
#1766 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jeśli chodzi o urzędników to naprawdę nie jest strasznie, zależy na kogo trafisz - jak wszędzie. U mnie tego typu sprawy jak do tej pory załatwiało się super. Jeśli chodzi o upoważnienie notarialne to zależy jaki ma zakres. Ja kiedyś miałam takie upoważnienie na którym miałam dokładnie napisane w jakich zakresie spraw jestem upoważniona. ---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#1767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do upowaznienia to tato ma tylko na reprezentowanie mnie rowniez w sprawach meldunkowych, wiec nie wiem czy jak tz jest potrzebny to zadziala A ja poki co bede tylko dziecku wyrabiac paszpirt brytyjski, wiec nie bedzie mial dokumentu, zeby w Polsce sie legitymowac.. glupie to wszystko wiem..
|
|
#1768 |
|
Zakorzenienie
|
Teraz doczytałam, że jesteście w konkubinacie - to chyba musicie być we dwoje, bo tż musi uznać dziecko. Twoim przedstawicielem może być pewnie Twój ojciec jeśli ma odpowiednie upoważnienie notarialne.
|
|
|
|
#1769 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizytę![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Halwaya, fiu fiu, Twoja Ewcia, faktycznie wpływowe dziecko ![]() Weronika, 100lat dla męża. a ja się z samego rana wkurzyłam. Zamawiałam szwagierce parę rzeczy na all, już powinny być a ich nadal nie ma. Wchodzę na maila, a tam przypomminamy o wpłacie wpłatę to ja 16.10zrobiłam wysłałam im skan potwierdzenia, po płaciłam w banku. Ale się wkurzyłam.
|
|
#1770 |
|
Zakorzenienie
|
hej kochane
spałam dziś godzinę ale miło spędziłam nockę wczoraj wynalazłam w swoich pierdołach kadzidełka i jest napisane że to jakiś afrodyzjak. No i zapaliliśmy jedno i działa!!! no a poza tym to śnił mi się mój zmarły dziadek. Że przyszłam na noc do babci, leżałam już w łóżku i normalnie dziadek leżał obok mnie i nawet czułam jego ciepło i patrzył na mnie nic nie mówiąc... A najlepsze jest to że mojemu tacie też się śnił - że go po kościele gonił. Kurcze, dzisiaj musimy z M jechać do niego na grób, widocznie to jakiś znak... Dziadek nie śnił mi się od jakiś 8 lat... No i dziś też się okropnie czuję. Wczoraj wieczorem strasznie zachciało mi się siku, poszłam do łazienki i chcę ściągnąć spodnie a tu czuję jak mi coś leci po nogach!!! Ja już panika że to wody. Ale normalnie się zlałam cała jestem popuchnięta a brzuch napieprza mnie gorzej niż kiedykolwiek i to razem z plecami w zestawie ojj chyba się rozsypię niebawem
Edytowane przez landi0909 Czas edycji: 2012-10-25 o 08:51 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:59.

albo ze śmiechu zacznę rodzić (?) 
kla ski:

.. czuje ze sie bede meczyc do rana 

5 dni 

wpłatę to ja 16.10zrobiłam
wysłałam im skan potwierdzenia, po płaciłam w banku. Ale się wkurzyłam.