|
|
#2881 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013
Cytat:
super, tak trzymać!
|
|
|
|
|
#2882 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny dobrze robicie, że już myślicie o imionach
Ja tak odkładałam, że dopiero prawie miesiąc po porodzie syn został zapisany w urzędzie Też mi się podoba Leon i Konstanty
|
|
|
|
#2883 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
choć już wcześniej ten temat był poruszany, i ja dla chłopca myślałam właśnie Igor, Leon, Aleksander, Olaf, Oskar, Beniamin. A dla dziewczynki podoba mi się Milena (ale dużo już tych imion), Emilka. Ale nie wiadomo na jakim imieniu się skończy ![]() a możesz zdradzić jakiej narodowości jest Twój mąż? Dziś oglądaliśmy video z naszego wesela, bo rodzinka wpadła niezapowiedzianie i podczas jednej z zabaw facet mojej przyjaciółki (francuzo-polak ) na pytanie jak ma na imię odpowiedział : tak, tak zostało to w tak śmieszny sposób zmontowane, że jak sobie to przypominam to aż uśmiech pojawia mi się na twarzy. Ogólnie chłopak przyjechał do niej specjalnie do Polski, i na początku nic, w ząb nie rozumiał w języku swoich przodków...---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Cytat:
za wizytę
|
||
|
|
|
#2884 |
|
Zakorzenienie
|
idę spać bo jutro pół miasta muszę przejechać do lekarza,a jadę komunikacją
Trzymajcie kciuki Marzy mi się miła wizyta Miłej nocy! Bezhaftowego poranka
|
|
|
|
#2885 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za wizytę,oby. była miła ,i dojazd bez przygód
"Niewykorzystane szanse bolą znacznie bardziej niż popełnione błędy..." 12/2011 Staranka rozpoczete ![]() 7/9/2012 Pojawiły się cudowne II kreseczki 29/10/12 Pierwsze USG 3/12/12 Pierwsze kopniaczki Nasze Maleństwo |
|
|
|
|
#2886 |
|
Zakorzenienie
|
hej...no to już dziś. Byle do 16.30
|
#2887 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny wielkie kciuki za dzisiejsze wizyty
![]() :kc iuki:A nam na suwaczku tym interaktywnym pojawił się zarys oka... mała rzecz a cieszy ![]() A może był tam wcześniej tylko go nie widziałam??? :brz ydal:
Edytowane przez Margosia__ Czas edycji: 2012-10-25 o 07:57 |
|
|
|
#2888 |
|
Zakorzenienie
|
powiedzcie mi, że będzie ok....
|
#2889 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2890 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Dziś już czwartek, a to oznacza, że jutro piątek i zaczynamy weekend ---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- Cytat:
następna.. chyba ten wczorajszy dzień był taki kłótliwy.. Mam nadzieję, że wszystkie już zdążyły się dogadać ze swoimi ![]() Cytat:
miałam kolegę Kostka, bardzo fajny chłopak, ale wstydził się swojego imieniadziękuję pfff... ok ? będzie duuużo lepiej trzymam ![]() Ciekawe jak tam Axella już wystartowała |
||
|
|
|
#2891 |
|
Zakorzenienie
|
nuna pewnie że będzie ok! moc wizażowych kciuków jest wielka
aaa, a co do bóli w krzyżu, też czasem mnie tam dziwnie boli. możliwe, że przy niektórych ułożeniach macicy coś tam można czuć w okolicach krzyża podczas okresu albo właśnie nawet już we wczesnej ciąży. ale wydaje mi się, że sporo to ma też z pozycją siedzenia, spania... sprawdź, czy masz wygodny materac, czy cię nic nie wykrzywia. no i spacerki jeszcze tylko jutro wstać i będzie weekend... w końcu się wyśpię!!!!!!!!!!!
Edytowane przez cloche Czas edycji: 2012-10-25 o 09:04 |
|
|
|
#2892 |
|
Zakorzenienie
|
hej, ja się witam na razie nieśmiało, bo podczytuję co chwila a na razie czekam na wizytę u ginekologa żeby potwierdzić że wszystko jest OK. lekarka jak byłam u niej mówiąc że chcemy rozpocząć starania o dzieciątko, powiedziała żebym z pierwszą wizytą poczekała tak do 8-10 tygodnia od okresu, bo przy moich długich cyklach wcześniej pewnie nic nie będzie widać.. i czekam, a czekania zostało jeszcze 3 tygodnie. i już się nie mogę doczekać tej wizyty. pozdrawiam i trzymam kciuki za wszystkie wizyty w najbliższych dniach
|
|
|
|
#2893 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
"Niewykorzystane szanse bolą znacznie bardziej niż popełnione błędy..." 12/2011 Staranka rozpoczete ![]() 7/9/2012 Pojawiły się cudowne II kreseczki 29/10/12 Pierwsze USG 3/12/12 Pierwsze kopniaczki Nasze Maleństwo |
|
|
|
|
#2894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- Nie martw się, będzie dobrze
|
|
|
|
|
#2895 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i: za wczorajsza wizyte Az sie wzruszylam,i ciekawa jestem jak moj zareaguje jak zobaczy malenstwo ![]() Bo niby udaje twardziela,a tak naprawde czesto wzrusza sie tak jak ja,no moze poza czasem ciazy,bo teraz lzy leca prawie nieustannie
|
|
|
|
#2896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z jakiego rejonu PL jesteś ? Na kiedy planowany termin ?
|
|
|
|
|
#2897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak mojemu powiedziałam, że serduszko już słyszałam, to patrzył na mnie zszokowany, a po chwili powiedział: na pewno nagrane mają i puszczają ciężarnym, żeby je trochę ucieszyć! zazdrośnik jeden...
|
|
#2898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a robiłaś już test ? kiedy powinnaś mieć miesiączkę ? trzymam żeby Wam się udało
|
|
|
|
|
#2899 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To czekanie jest najgorsze... nam zostało jeszcze tylko 1,5 tygodnia do wizyty a jakby cała wieczność ![]() Cytat:
Myślę, że jak zobaczy fasolkę na usg to jakoś tak bardziej realnie podejdzie do sprawy
|
||
|
|
|
#2900 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
za spotkanie
|
||
|
|
|
#2901 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mój od samego początku straaaasznie się cieszy. I jest dla mnie taki kochany. Wczoraj na tym usg to oboje mnie wzruszyli ( maleństwo tym jak się ruszało, a Tż swoją reakcją) a wczoraj przed zaśnieciem, przytulił się do mojego brzuszka, najpierw przysztawił ucho i słuchał, a potem zaczął przemowę do pępka i mówi coś w tym stylu :"Cześć... Czeeeeść, to jaaaa Twoooj Taaata. Bądz tam grzeczny i nie dawaj popalić mamusi. I rośnij nam zdrowo (...)" i tak gadał do brzuszka dłuższą chwile
Edytowane przez lonely_lady Czas edycji: 2012-10-25 o 09:31 |
|
|
|
|
#2902 |
|
Rozeznanie
|
Tak wogole to witajcie mamuski
![]() Nuna Kochana nic sie nie martw My trzymamy a zauwaz ze jest nas duzo i wszystkie razy dwa,nooo niektore razy trzy hehe wiec nie moze byc inaczej,musi byc dobrze Ale wiem co czujesz,ja ide w poniedzialek i tez juz odchodze od zmyslow takze don't worry,be happy !!! (tak mi sie jakos nasunelo :P)Wczoraj pierwszy raz lezac u boku Tż podczytywalam na tel. forum,a on oczywiscie niby ogladal film,ale widzial ze piszecie o imionach i odrazu do mnie "a Ty jak myslisz",a mi sie bardzo podoba Kubuś i Filip,a ze Kubusia ma kolezanka ktora urodzila miesiac temu i widujemy sie w sumie codziennie i jak ja urodze to tez razem bedziemy chodzic na spacery,place zabaw itp wiec juz Kubus odpada ![]() A z Tż mamy tak,ze albo zgadzamy sie z czyms w 100%,myslimy wrecz o tym samym albo jest mega wojna hehe,no i ja tak niesmialo ze jak bedzie chlopak to Filip a jak dziewczynka to jeszcze nie wiem,a Tż "ooo tez myslalem zeby byl Filip",takze jak bedzie synus to bedzie Filipek
|
|
|
#2903 |
|
Zakorzenienie
|
a mój mąż już całuje brzuszek, nie pozwala nic dzwigać... nawet z sexem mówi, że chciałby ale boi się, że zaszkodzi dzidzi... i dopiero 3 x bum bum
|
#2904 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie jest Kubus-ale już jest u P jego 2 letni kuzynek Filipek Kacper u mnie dodatkowo
|
|
#2906 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
TŻ jest pewnien, że to syn, a ja wiem, że będzie córka Może będziemy obie miały Zosie - zobaczymy ![]() Cytat:
Mogłabym Wam takich historii przytoczyć setki. Uczenie się naszego języka przez mojego męża jest niezwykle pocieszne. Gdy temat ciąży zrobił się na czasie to strasznie myliły mu się "w ciąży" i "wciąż" często też mówi "zostać" zamiast "zostawić" i odwrotnie i wiele, wiele innych zabawnych rzeczy. Będę Wam czasem sprzedawać co śmieszniejsze sytuacje A pochodzi z RPA. Cytat:
Wczoraj rzeczywiście był kłótliwy dzień. U nas już wszystko ok, ale widzę, że musimy więcej rozmawiać, żeby do takich sytuacji nie dopuszczać... Edytowane przez Ashyshqa Czas edycji: 2012-10-25 o 09:33 |
|||
|
|
|
#2907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2908 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2909 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Serdecznie zapraszamy Zaciskam mocno zeby czas oczekiwania szybko minal i zeby za 3tyg okazalo sie ze juz niedlugo bedziesz mamusia ![]() ![]()
|
|
|
|
#2910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój brat miał się tak nazywać, ale w końcu ma tak na drugie imię
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:40.

super, tak trzymać!

- nie wiem co mnie naszło! Szkopuł jest taki, że imię powinno być w miare neutralne (międzynarodowe), żeby dziadkowie sobie języka nie łamali, no i też nie możemy przewidzieć, gdzie nasze dziecko będzie się wychowywać. Niestety mi podobają się typowo polskie. 

za wizytę,oby. była miła ,i dojazd bez przygód

mam nadzieje, że to nie od ciązy...
chyba ten wczorajszy dzień był taki kłótliwy.. Mam nadzieję, że wszystkie już zdążyły się dogadać ze swoimi 

klask i: za wczorajsza wizyte
Ale wiem co czujesz,ja ide w poniedzialek i tez juz odchodze od zmyslow takze don't worry,be happy !!! (tak mi sie jakos nasunelo :P)