Dlaczego kochamy kotki? - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż

Notka

Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-02-17, 00:48   #3121
Ive_85
Raczkowanie

GG do Ive_85
Dot.: Dlaczego KOCHAMY KoTkI??? :)

Cytat:
Napisane przez becia_leszno Pokaż wiadomość
Informacje o możliwości leczenia kociej psychiki esencjami kwiatowymi znalazłam na forum MIAU w poście o trudnym dokoceniu.
Dziękuję zanim przyciągnę drugie futerko to przeczytam wątek i może te kropelki .
Stary 2007-02-17, 10:09   #3122
becia_leszno
Zadomowienie

GG do becia_leszno

SUKCES!!!!!! Po trzech tygodniach nastapił przełom... kotki spia obok siebie!!! I nic mi dzisiaj więcej do szcześcia nie potrzeba To one mi zrobiły prezent z okazji swiatowego dnia kota
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg sukces3.jpg (114,8 KB, 36 załadowań)
becia_leszno jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-17, 17:53   #3123
agusnik
Raczkowanie

GG do agusnik

Gratuluje Becia_leszno!!!! Ciesze sie z sukcesu Twoich kociakow.
3 tygodnie....troche to trwalo...a ja sie dziwie ,ze moj kot wciagu kilku dni nie mogl sie dogadac z kotka mojej cioci. Widocznie, to zbyt krotki okres.
Nie bylo zednych krwawych ran podczas integracji miedzy Twoimi kotami????
agusnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-17, 19:30   #3124
becia_leszno
Zadomowienie

GG do becia_leszno

Cytat:
Napisane przez agusnik Pokaż wiadomość
Gratuluje Becia_leszno!!!! Ciesze sie z sukcesu Twoich kociakow.

Nie bylo zednych krwawych ran podczas integracji miedzy Twoimi kotami????
Dziękuję

Krwawych ran nie było, bo kłopoty z dokoceniem polegały na czymś wręcz odwrotnym niż "łapoczyny" - rezydentka Czarnula panicznie bała sie nowej kotki i uciekała przed nią, wpadła w depresję i nie wychodziła z kojca, ciągle tylko spała.
Stary 2007-02-17, 20:04   #3125
Zmijka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ive_85 Pokaż wiadomość
Kocich akrobacji ciąg dalszy (zasłonić kotom oczy!) oraz do czego służą kabelki..
Super to zdjecie, gdzie Twój kot skacze.
Zmijka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-17, 21:45   #3126
agnique
Rozeznanie

Wink Dot.: Dlaczego KOCHAMY KoTkI??? :)

a to moj slodki paskud, nie wiem czy macie kota który gryzie, moj kot potrafi warczec jak pies i ugryść nawet, taka z niej indywidualistka,,co ja z nia mam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg pusia.jpg (12,2 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg pusia5.jpg (9,3 KB, 3 załadowań)
agnique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-17, 21:47   #3127
agnique
Rozeznanie

Pusia pochodzi z Turska ma już 5 latek. Matka goniła myszy w piekarni, ojciec również miał coś wspólnego z młynarzami. Od maleńkości decydowała o tym kto ma ją głaskać, nie lubi jak się ja zadługo pieści,bardzo lubi wchodzić za meble, chować się do bieliźniarek, gryść folie, kartony,uwielbia gumki recepturki i małe spineczki, których nie da się przed nią ukryć,lubi również wylegiwać się na kaloryferze, gonić muszki i dydać narzute jak mały kotek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg pusia.JPG (23,8 KB, 7 załadowań)
Stary 2007-02-17, 23:28   #3128
Kattarina
Zakorzenienie

Cytat:
SUKCES!!!!!! Po trzech tygodniach nastapił przełom... kotki spia obok siebie!!! I nic mi dzisiaj więcej do szcześcia nie potrzeba To one mi zrobiły prezent z okazji swiatowego dnia kota
SUKCES Gratujuje
Cytat:
Napisane przez agnique Pokaż wiadomość
Pusia pochodzi z Turska ma już 5 latek. Matka goniła myszy w piekarni, ojciec również miał coś wspólnego z młynarzami. Od maleńkości decydowała o tym kto ma ją głaskać, nie lubi jak się ja zadługo pieści,bardzo lubi wchodzić za meble, chować się do bieliźniarek, gryść folie, kartony,uwielbia gumki recepturki i małe spineczki, których nie da się przed nią ukryć,lubi również wylegiwać się na kaloryferze, gonić muszki i dydać narzute jak mały kotek
Slicznosci (chociaz lobuzuje, jak tu nie wybaczyc wszystkiego, kiedy sie spojrzy na taki slodki pyszczek ) Futerko ma w takim kolorze, ze wyglada jak prawdziwa "corka kota mlynarza"
Kattarina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-17, 23:57   #3129
Ive_85
Raczkowanie

GG do Ive_85

Cytat:
Gratuluję!

Cytat:
Napisane przez Zmijka Pokaż wiadomość
Super to zdjecie, gdzie Twój kot skacze.
To mój TŻ robił. Aż strach przejść przy tej akrobatce-ostatnio zrobiła z moich pleców trampolinę, żeby na szafkę się dostać .

Cytat:
Napisane przez agnique Pokaż wiadomość
a to moj slodki paskud, nie wiem czy macie kota który gryzie, moj kot potrafi warczec jak pies i ugryść nawet, taka z niej indywidualistka,,co ja z nia mam
A to taki agresor jak moja.. Na weta reaguje wręcz alergicznie. Obcych traktuje jak wrogów na swoim terytorium-najchętniej by zagryzła. Chociaż ostatnio jest trochę lepiej-atakuje tylko przy dłuższym głaskaniu
Stary 2007-02-18, 10:03   #3130
elianka
Zakorzenienie

agnique jaki słodziak pomiziaj go ode mnie
Stary 2007-02-18, 13:48   #3131
agnique
Rozeznanie

elianka niema sprawy już ją pomiziałam, od Ciebie i ode mnie,,, dzis jest podobno międzynarodowy dzień kota

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-03-04, 18:10   #3132
becia_leszno
Zadomowienie

GG do becia_leszno

Moje kotki mają za sobą pierwszy marcowy spacer Szarusia już tez przyzwyczaiła się do smyczy i biegają obie - z Nuską - po trawie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg spacer marcowy.jpg (117,9 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg szzarusia.jpg (107,0 KB, 19 załadowań)
Stary 2007-03-04, 23:05   #3133
moee
Zakorzenienie

Becia super kocice ja z moja zaczelam wychodzic od tygodnia codziennie i mam dosc bo tak szaleje przez caly czas, skacze po kurtkach i sie wspina do drzwi , drapie i miauka zeby z nia wyjsc ale w tym roku ma dzwoneczek przy obrozy i czym mnie zadziwila nie zwraca w ogole na niego uwagi poza tym ostatnio sie przestraszylam bo narozrabiala fest.. znaczy sie wywrocila kielisek z adwokatem i wszystko zlizala pijanica jak nic cale szczescie ze nic jej sie nie stalo..

i nowe zdjecia

1 z serii co ona mi polozyla na podlodze, bojem sie
3 glupia mina
5 rozmarzylam sie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Photo 36.jpg (86,4 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Photo 41.jpg (55,4 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Photo 44.jpg (58,9 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Photo 50.jpg (62,2 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Photo 51.jpg (79,3 KB, 16 załadowań)
Słodko jest nie myśleć o niczym
Się zgubić we własnej spódnicy.."
moee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-05, 10:21   #3134
becia_leszno
Zadomowienie

GG do becia_leszno

[QUOTE=moee;3849499] poza tym ostatnio sie przestraszylam bo narozrabiala fest.. znaczy sie wywrocila kielisek z adwokatem i wszystko zlizala pijanica jak nic cale szczescie ze nic jej sie nie stalo..

i nowe zdjecia

niezła agentka

i jaka szczupła Moja Nuśka po sterylce troszkę się roztyła a też byl z niej patyczak
Stary 2007-03-05, 10:49   #3135
Kattarina
Zakorzenienie

Ciesze sie, ze watek tak wiosennie rozkwita nowymi fotkami
Nie musze pisac, ze Wasze kociarze cuuudne
Beciu-Obie dziewczynki wygladaja elegancko w czerwonych szeleczkach
moee ta Twoja Kiciunia , taka delikatna i drobna- az trudno uwierzyc , ze z niej rozrabiara, gdy robi takie niewinne minki

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-03-05, 22:56   #3136
moee
Zakorzenienie

Cytat:
niezła agentka

i jaka szczupła Moja Nuśka po sterylce troszkę się roztyła a też byl z niej patyczak
moja w tym miesiacy badzie sterylizowana i mam nadzieje ze przytyje troche bo.. ludzie na ulicy mnie zaczepiaja cytuje "jaka ona chudziutka , moze glodna " jakbym kota glodzila .. a to po prostu co zje to wybiega od razu , modelka

Cytat:
Napisane przez Kattarina Pokaż wiadomość

moee ta Twoja Kiciunia , taka delikatna i drobna- az trudno uwierzyc , ze z niej rozrabiara, gdy robi takie niewinne minki
Kattarino ja to bym malpe czasem udusila strasznie rozrabia, gryzie tylko moje kapcie, innych domownikow nie rusza, atakuje mnie z nienacka kiedy tylko sie da, potrafi skoczyc na mnie z drzwi ( ot towarzyszke zabaw sobie znalazla) nie mowic o tym ze nie moge powiesic prania na suszarce bo sie odwroce to wszystko zebami sciaga ubrania, reczniki sobie do kuwety nosi- bo po co jej sam piasek kradnie jedzenie ze stolu , demolke w ksiazkach robi.. straszny lobuz z niej jest , choc mina moze niewinna .. najsmieszniejsze jest to ze wie ze narozrabia bo jak sie tylko spojrze badz zawolam ja po imieniu to od razu ucieka i sie chowa u siebie w domku pierwszy raz mam kota takiego lobuza..
Stary 2007-03-05, 23:22   #3137
Kattarina
Zakorzenienie

moee- rzeczywiscie straszna lobuziara z niej Nadzieja w sterylce i w tym, ze w koncu zrobi sie troszke mniej nadpobudliwa i bardziej leniwa
Stary 2007-03-06, 06:24   #3138
Ive_85
Raczkowanie

GG do Ive_85

Cytat:
Napisane przez moee Pokaż wiadomość
moja w tym miesiacy badzie sterylizowana i mam nadzieje ze przytyje troche bo.. ludzie na ulicy mnie zaczepiaja cytuje "jaka ona chudziutka , moze glodna " jakbym kota glodzila .. a to po prostu co zje to wybiega od razu , modelka

Kattarino ja to bym malpe czasem udusila strasznie rozrabia, gryzie tylko moje kapcie, innych domownikow nie rusza, atakuje mnie z nienacka kiedy tylko sie da, potrafi skoczyc na mnie z drzwi ( ot towarzyszke zabaw sobie znalazla) nie mowic o tym ze nie moge powiesic prania na suszarce bo sie odwroce to wszystko zebami sciaga ubrania, reczniki sobie do kuwety nosi- bo po co jej sam piasek kradnie jedzenie ze stolu , demolke w ksiazkach robi.. straszny lobuz z niej jest , choc mina moze niewinna .. najsmieszniejsze jest to ze wie ze narozrabia bo jak sie tylko spojrze badz zawolam ja po imieniu to od razu ucieka i sie chowa u siebie w domku pierwszy raz mam kota takiego lobuza..
Moja też jest chuda-a je ile chce. A potrafi jedzenie zostawić.
Przynajmniej czujesz, że masz kota , moja jak siedzi cicho to sprawdzam czy nic jej nie jest. Pomimo demolki nie da się z takim łobuzem nudzić .
Stary 2007-03-06, 11:16   #3139
moee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kattarina Pokaż wiadomość
moee- rzeczywiscie straszna lobuziara z niej Nadzieja w sterylce i w tym, ze w koncu zrobi sie troszke mniej nadpobudliwa i bardziej leniwa

oj Kattarino mam tak ndzieje

Cytat:
Napisane przez Ive_85 Pokaż wiadomość
Moja też jest chuda-a je ile chce. A potrafi jedzenie zostawić.
Przynajmniej czujesz, że masz kota , moja jak siedzi cicho to sprawdzam czy nic jej nie jest. Pomimo demolki nie da się z takim łobuzem nudzić .
nudzic sie nie mozna Ive ale za to boisz sie wyjsc z domu bo nie wiesz co zastaniesz kiedys sie bralam na sposob i zamykalam wszystko ,na przedpokoju zostawialam drapak, jej zabawki, miche z zarciem .. do czasu.. az obiecie z drzwi calkiem nie podrapala ciekawe na jedno co sasiedzi sobie mysleli bo nie dosc ze rozrabia to jest strasznie rodarta ..
dziewczyny ja to moge powiedziec ze mam rujke caly rok u niej, bo sie tak drze, jak wstanie to krzyczy, chodzi po mieszkaniu krzyczy, pod drzwiami krzyczy i to miauka przerazliwie ..
mam nadzieje ze po sterylce faktycznie sie uspokoi , rozmaiwlam z wetem to mowil ze moze sie poprawic jej zachowanie..

w ogole moja Mala jak ja znalazlam byla strasznie malenka i emocjonalnie jest strasznie zwiazana ze mna- od malego sypia ze mna, w ktorym pokoju nie siedze to ona kolo mnie, baa nie daj boze zebym sie w lazience zamknela to raban robi bo ona musi ze mna siedziec

jedyna nadzieje to to ze sie uspokoi po sterylce i da mi troszke zyc

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-03-08, 10:42   #3140
Laura2112
Raróg

Send a message via Skype™ to Laura2112

Moee, patrzę na Twoją kicię i jest kropka w kropkę podobna do mojej w jej wieku Kitek też była taka szczuplutka, teraz już ponad rok po sterylce mam w domu niezły kawał bydlątka i zaczynam nawet ostatnio trochę ograniczać jej smakołyki. Pojęcia nie mam, gdzie się podziało to rozszalałe patykowate tornado, śmieję się, że pożarła je ta rozespana klucha
Kciuki za sterylkę, będzie dobrze
pe pe pe pe pe pe bla bla bla i *uj wie o co jej chodzi.

🌹14 lat z Wizaż.pl

Nie mogę chodzic, ale nie wolno mi prosic o pomoc...

Laura2112 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-08, 11:02   #3141
moee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Laura2112 Pokaż wiadomość
Moee, patrzę na Twoją kicię i jest kropka w kropkę podobna do mojej w jej wieku Kitek też była taka szczuplutka, teraz już ponad rok po sterylce mam w domu niezły kawał bydlątka i zaczynam nawet ostatnio trochę ograniczać jej smakołyki. Pojęcia nie mam, gdzie się podziało to rozszalałe patykowate tornado, śmieję się, że pożarła je ta rozespana klucha
Kciuki za sterylkę, będzie dobrze

Lauro dawno Cie nie widzialam mam nadzieje ze ta moja "malpa" mala tez sie poprawi troche , bo teraz to same kosci sterylka to sie stresuje troche zwlaszcza jak bedzie po .. ona tak rozrabia i sie boje zeby po powrocie z kliniki cos nie wykombinowala..bede musiala z niej oka nie spuszczac. dzieki za trzymanie kciukow
Stary 2007-03-08, 12:15   #3142
Laura2112
Raróg

Spraw jej kaftanik w razie czego Sama też możesz go zrobić z jakiegoś niepotrzebnego ciuszka, zawsze coś bedzie pod ręką Chociaż powiem Ci, że moja nie miała w ogóle, trochę się lizała, tyle co przy codziennym myciu. Wet stwierdził, że jeśli nie będzie majstrować przy szwach, to nie mam jej nic zakładać. I rzeczywiście zaczęła skubać dopiero w dzień przed zdjęciem, tyle dałam radę ją upilnować. Gorzej było ze skakaniem, pchała się wszedzie na siłę, ale nic się nie stało.
Po powrocie od weta nie chciała spać na posłanku, więc nieopatrznie wzięłam ją na łóżko, serce mi zmiękło, jak się tak wciskała. No i masz babo placek, zlała się na wyrko, biedna Na to w razie czego też uważaj Następnego dnia już było ok Acha, trochę jej strzykawką zwilżałam pyszczek przez noc, bo jeszcze nie miała siły sama pić.
Czasem kilka dni po zabiegu ranka trochę puchnie i robi się twarda, ale to jest normalne (jeśli nie ma żadnych wysięków czy zmiany koloru), to tak w razie czego, bo ja panikowałam

Od razu pewnie jeszcze nie przytyje, zresztą dojdzie do siebie i będzie bzikować po staremu, ale mówię Ci, moja po tym roku to już takie ciepłe kluchy, zupełnie inny kot. Po ok. 2 latach dachowe kociszcza dojrzewają w pełni i to też robi swoje

🌹14 lat z Wizaż.pl

Edytowane przez Laura2112
Czas edycji: 2007-03-11 o 00:26 Powód: /ciach/
Stary 2007-03-09, 04:47   #3143
Ive_85
Raczkowanie

GG do Ive_85

Mam pytanie-takie przy okazji. Jesteśmy dopiero przed sterylką, ale tak się zastanawiam nad szwami wewnętrznymi (takimi jak się dzikim kotkom zakłada). Czy któraś z was przerabiała taki patent? Zmienia to koszt zabiegu? I jakie są zagrożenia? Boję się, że nie upilnuję mojej wariatki i krzywdę sobie zrobi..
Stary 2007-03-11, 00:24   #3144
Laura2112
Raróg

Ive, jeśli chodzi o zszycie brzuszka - dobrze założony zwykły szew nie powinien kotu przeszkadzać czy rozejść się.
Są też tzw. szwy kosmetyczne - chyba o to Ci chodzi - wtedy żadna nić nie wystaje na zewnątrz i nie trzeba ich zdejmować, same się rozpuszczą.
Takie szycie chyba żadnych szczególnych zagrożeń nie niesie, może wystąpić opuchlizna, o której wspomniałam wyżej - to właśnie m. in. efekt rozpuszczania się szwów (nawet przy zwykłym zewnętrznym szyciu, bo w środku też trzeba na to i owo założyć nić).
Niektórzy weci wykonują też sterylkę już przy bardzo niewielkim nacięciu, to coraz popularniejsza metoda. Nie wiem, jak stoją ceny, taki zabieg chyba nie jest droższy, zresztą i tak każdy wet ma swoją cenę i swój sposób wykonywania zabiegu - musiałabyś popytać.

🌹14 lat z Wizaż.pl

Stary 2007-03-11, 10:41   #3145
sabbatha
Zakorzenienie

no wet ktory moja sterylizowal robil tylko malenkie naciecie ktorego nie bylo potme widac, a jak ja wzielam ze schroniska nie bylo wiadomo czy ja pani ktora ja przedtem miala (zginela w wypadku) ja wysterylizowala, to musial sprawdzic i robil juz wieksze naciecie, ale tez go prawie nie widac.

sabbatha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-11, 17:13   #3146
śliweńka
Zakorzenienie

Dziewczyny mój kocurek ma chrypke nie wiem z czego to miałczy ledwo normalnie ma apetyt i wypróznia się tylko ta chrypaMoże ktos wie co to z powodowało

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-11, 17:42   #3147
Kattarina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
Dziewczyny mój kocurek ma chrypke nie wiem z czego to miałczy ledwo normalnie ma apetyt i wypróznia się tylko ta chrypaMoże ktos wie co to z powodowało
Sliwenko- prawdopodobnie przeziebil sie- to moze byc zapalenie krtani, lub ogolnie; gardla. Lepiej zeby kotka zbadal wet

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-03-11, 17:58   #3148
śliweńka
Zakorzenienie

Właśnie z TŻ będziemy jechac do weta.Mój kotek wogóle jakiś chorowity w zeszłym roku też był chory miał 39 gorączki i ciągle leżał a teraz przez zime choć ciągle biega po dworze to się zkulkował mały grubasek się zrobił.Wet ostatnio mówił że to może być zpowodowane że za dużo organizm odłożył na zime z tego względu że to kot wychodzący na dwór i jego pierwsza zima

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2007-03-11, 18:03   #3149
Kattarina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
Właśnie z TŻ będziemy jechac do weta.Mój kotek wogóle jakiś chorowity w zeszłym roku też był chory miał 39 gorączki i ciągle leżał a teraz przez zime choć ciągle biega po dworze to się zkulkował mały grubasek się zrobił.Wet ostatnio mówił że to może być zpowodowane że za dużo organizm odłożył na zime z tego względu że to kot wychodzący na dwór i jego pierwsza zima
To moze byc skutek duzych wahan temperatury- kociarz wychodzi na dwor gdzie bylo/jest zimno, a pozniej wraca do ogrzewanego mieszkania- to odrobine konfunduje naturalne mechanizmy ochronne(jak.np odkladanie sie tluszczyku) i rozhartowuje zwierzaka.
Stary 2007-03-11, 19:27   #3150
śliweńka
Zakorzenienie

Byłam u weta dostał antybiotyk okazało się że ma lekko zaczerwienione gardło, zapalenie oskrzeli i stan pod gorączkowyTeraz zastanawiam się co zrobić by nie wypuszczac go na dwór i nie miałczał chrypiącym głosem że chce wyjść

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości