|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V
Cytat:
|
|
|
|
|
#4473 |
|
Zadomowienie
|
hej
zwierzaczki śliczne, wstawię zdjęcie mojego ale jutro bo dziś zmęczona jestem Mialam dzis wizytę, moja córcia waży 1,27kg, dostałam już zwolnienie do 6 stycznia (termin porodu z miesiączki) a na połówkowym wyszło 11 stycznia i Ona mowi, ze najwyzej jak później to te 2,3 dni to z urlopu ale ja nie chcę wiem, ze to mało ale wolę być te 2, 3 dni dłuzej z dzieckiem, więc pewnie gdyby co wyślę męża do rodzinnego po zwolnienie, badała mnie normalnie i usg, na usg weszła moja Mama i kuzynka, mówiła też, że posłuchamy serduszka i chyba zapomniała a mi się właśnie teraz przypomniało jak Was czytam. Nastepna wizyta 21 listopada, brzuch mi twardnieje, i powrócilyśmy do luteiny . Na następną wizytę mam zrobić morfologię, aspat i alat, ciekawe ile to będzie kosztowało.Byłam tez w szpitalu, tym co jest 50 km ode mnie, nic nie trzeba mieć ze sobą dla siebie, jedynie piżamkę po porodzie zeby sie przebrac z ichnich, tylko pampersy i chusteczki. Sale są 1 i 2 pokojowe, mąż może być przy porodzie i płaci jedynie 20zł za ubranko, odwiedziny można nie za długo - to mnie zmartwiło i dziecko jest z matką na sali, ale można prosić o pomoc położne, po cc dziecko wywożą i pokazują męzowi ale przez 24 godziny nie ma odwiedzin, i zmartwiło mnie to trochę bo samej mi będzie ciężko znam siebie i wiem, jak źle znoszę jak coś mi jest i chcę być z kimś, chciałabym żeby mąż był całą dobę a jeśli nie to przynajmniej od rana do wieczora. Mama mówi żebym jechała rodzić do tego szpitala co jest 180km, na cc, bo tam sala jednoosobowa i mąż może być z nami całą dobę, ale wiecie to styczeń i poźniej co zostane tam ze 2 tygodnie i bedziemy chcieli z dzieckim wrócić ale to 180km. Boję się, gdyby była gwarancja, że śniegu nie będzie ale nie mam takiej gwarancji, Proszę napiszcie mi co o tym myślicie? Ja jestem nadwrażliwa na ból, strach mnie paraliżuje, i chciałabym żeby ktoś był przy mnie cały czas, wiem rozczulam sie nad sobą tysiące kobiet rodzą i są same tzn, z innymi kobietami w szpitalu, ale wiecie skoro wiem, ze jest mozliwosc inna to..... Mój mąż miał bardzo poważną operację i czekałam aż się skończy i mogłam być przy nim do wieczora i codziennie przyjezdzałam od rana do wieczora. I to było ich na sali kilka osób ale nikt nie miał nic przeciwko bo zawsze innym też pomagałam, nie przeszkadzałam, byłam cichutka. |
|
|
|
#4474 |
|
Wtajemniczenie
|
za chwilę jadę na wizytę, trzymajcie kciuki
Miłego dnai
|
|
|
|
#4475 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
reszta to moje płatne, jestem wściekła bo co? Jak nie pójdę prywatnie to nawet nie będę wiedziała jak duża jest moja córcia i jak jest ułożona;/Cytat:
Chciałam walizę wziąć ale coś tu piszecie, że nie można? Chyba, że się w reklamówki zapakuje![]() Cytat:
Zobaczcie jakie głupie jest przekonanie, że młody to nie musi się badać bo takie rzeczy tylko starszym się przytrafiają.... 22 lata, masakra![]() Ale coś smutna?![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#4476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No mnie wszyscy na Pro-familię namawiają, ale nie chcę. Po za tym do rzeszowa mam z 80 km a to zima ... a jak tam nie będzie miejsc to musiałabym do innego jechać.... Dziś obudziłam się jakaś poirytowana. Jakiś burak pod blokiem o 5 rano wyjeżdżał, ale ten samochód tak wył i wył, nie wiem nie mógł zapalić czy co ![]() A na dodatek coś jest nie tak z naszym ogrzewaniem, bo jak go włączymy, to w sypialni w grzejniku jest taki odgłos jakby się woda cały czas przelewała, no nie idzie spać !!!! musimy dzwonić do tego gościa co nam to robił, bo ja nie mam pomysłu czemu tak się dzieje ![]() Idę jeść go głodna już jestem strasznie Mała mnie teraz tak często kopie, prawie cały czas ją czuję. I ciągle z prawej strony pod żebrami Dziś idę do endokrynologa, jutro do ginekologa i znowu 200 stówy nie moje |
|
|
|
|
#4477 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć i czołem z rana
![]() Dziś już nie szaleję tak jak wczoraj, przed chwilką mąż wyszedł do pracy, a ja będę się powoli szykować, bo dziś jadę na uczelnię załatwiać u dziekana urlop zdrowotny, oby się udało! ![]() Strasznie się przestraszyłam, bo mnie wcale nie przestał ten brzuch boleć a koleżanka, która wczoraj u mnie była, opowiadała, że jej kuzynka urodziła w 7 miesiącu i dziecko po godzinie zmarło ![]() No ale nie będę smutać od rana, dostałam wypłatę, więc znów kupimy jakieś rzeczy dla naszej Aneczki Cytat:
) To 180 km to ile by Twój mąż jechał? 2h? 3h? Tym bardziej, że to zima będzie...
|
|
|
#4478 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ostatnie usg mialam prawie miesiac temu (polowkowe), ale to nie u mojego gina, tylko w calkiem innej klinice. Wizyte mam 14.11, mam nadzieje, ze wysępie usg ![]() To, co piszesz na bialo - strasznie smutna sprawa... Ale dobrze, ze trafilas na odpowiednia lekarke! Mozesz sie czuc u niej bezpiecznie. Cytat:
Ja podejrzewam, ze wybralabym inny gabinet do prowadzenia ciazy. Na lekarza nie narzekam, ale sprzet tez ma raczej z tych starszych. |
|||
|
|
|
#4479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymam kciuki za ten urlop ale miałam w nocy zgagę! myślałam że nie wyrobie, pierwszy raz w życiu taką miałam, chyba się zaopatrze w to rennie. Łoooo straszne to było ;p a teraz wstałam, noga mnie boli na zmianę pogody i głodna jestem;p na dodatek taki mam bałagan w domuuu aaaaaaaaaaaa przyjade z uczelni i się biore za ten bajzel.
|
|
|
#4480 | ||
|
Rozeznanie
|
witamy się w 28 tygodniu
![]() Ale mi się dobrze spało, tylko oczy mam tak zaklejone jakbym tydzień ich nie otwierała hehe. ---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ---------- Cytat:
|
|
#4481 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4482 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4483 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki.
![]() Jednak nie pojechałam dzisiaj na to badanie, wybiorę się we wtorek, bo TŻ powiedział, że nie chce, żebym się męczyła podczas oglądania tych lokali, no i w sumie ma rację. Dlatego dzisiaj nie idę. Cytat:
Teraz mam Galaxy Ace (już 1,5 roku i jest naprawdę, naprawdę świetny! spory ekran, dużo z niego korzystam, a bateria trzyma mi od 5 do 7 dni), w następnej kolejności kupuję Galaxy S.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-10-25 o 08:40 |
|
|
|
|
#4484 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sprawdzał mi gin 2 razy detektorem, ale takim większym. ---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- Cytat:
Może być zapowietrzony.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2012-10-25 o 08:56 |
|||
|
|
|
#4485 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ztego co wiem, na pewno bede miec jeszcze jedno, ewentualnie dwa- strasznie fajny ten mój gin bo nie trzyma sie sztywno procedur tylko robi tak, żeby pacjentce wyszło na dobre Cytat:
Koty są cudowne w domu rodzinnym zawsze były dachowce-podwórkowce, w okresie szczytowym 11 chodziło po podwórku, na każdym parapecie leżał kot, albo dwa ![]() Jak moja fryzjerka mnie ostatnio obcinała to odetchnęła z ulgą, bo własnie ścieła ostatnie koncówki pasemek także mam teraz tylko swoje, wreszcie ![]() Cytat:
Cytat:
uciekam szybko po chlebek, bo małżon śpi po nocy(wrócił przed ) i pewnie wstanie przed południem... a Niuniek kopie wsciekle "Mamo jesc" zajrzę po śniadanku
|
||||
|
|
|
#4486 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4487 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hej, wczoraj napislalam jednego posta i wyłączyli prad w calej okolicy, tak wiec ząbki przy swieczce i po 20 grzecznie lulu
![]() Cytat:
Ja płaciłam za ten system 145zl, szczerze mówiąc myslałam ze to duzo droższe jest ja co prawda robiłam to w ASO, wiec mozna pewnie to znaleźc jeszcze taniej. A czy pasuje to do każdego samochodu to nie wiem. któras pisała ze do jej samochodu nie pasuje. najlepiej zadzwonic gdzie trzeba i sie dopytac Cytat:
kwestia struktury sciany, podkładu, oswietlenia no i samego aparatuCytat:
Cytat:
z reszta wygodniej, bynajmniej dla mnie, jest miec wszystkie rzeczy w jednej torbie niz szukac czegos w trzech... ![]() Przecież jak przyjedziecie sie nawet z b. duża torba czy tez walizka to czlowieka nie wyrzucą? chyba... ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4488 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie też się w sypialni i salonie przelewa woda, ale na razie nie grzejemy, ale jak zaczniemy to zgłosimy do spółdzielni.
|
#4489 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja rozumiem, jeśli chodzi o odległość 30 km, ale tyle? W życiu. |
|
|
|
|
#4490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie pogniewaj się ale ja bym taką koleżankę w głowę walnęła ![]() nóż mi się otwiera od takich opowieści na cmentarzach nie brakuje małych grobków i każdy mógłby jakąś historię opowiedzieć ale ciężarnym ryć beret ![]() moja fryzjerka wczoraj za to same optymistyczne rzeczy mi opowiadała- jej synek urodził się w 29 tygodniu z wagą 900 g jest ślicznym zdrowiutkim 3 latkiem- takich rzeczy chce się słuchać dziewczyny, mi jest tak ciężko,że wyć mi się chce- mam doła ciąg dalszy ![]() mam wszystkiego dość- czyżby depresja przedporodowa?
|
|
|
|
|
#4491 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Hello
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() To możemy sobie podać rękę U mnie też już 10 kg do przodu w 27 tc.Cytat:
![]() Cytat:
To "najlepsza reklama" każdej firmy, jak nawet pracownicy nie chcą tego kupować Dzwoniłam do położnej i nie mam ujemny wynik posiewu moczu |
||||||
|
|
|
#4492 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba po kąpaniu była, a wtedy zawsze obrażoną udaje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37244180]Absolutnie nie jechałabym 180km do szpitala rodzić. TO ok 3h jazdy, a zimą może być koszmar. Trochę się faktycznie rozczulasz, w szpitalu nie jesteś sama - poza tym po cc nawet jak 24h jesteś unieruchomiona, to zwyczajnie sporo z tego przesypiasz po znieczuleniu. Ja rozumiem, jeśli chodzi o odległość 30 km, ale tyle? W życiu.[/QUOTE] Zgadzam się 100%
|
|
#4493 |
|
Rozeznanie
|
Hej brzuchatki
Ja dopiero wstałam nie wiem co się dzieje że tak długo śpię może organizm wysypia się na zapas
|
#4494 |
|
Zakorzenienie
|
No to fajnie, pare złotych w kieszeni. Tylko teraz kwestia bazy
doczytalam sie ze baza nie jest wymagana, aczkolwiek polecana. tylko że ta baza kosztuje ok 1000zl wiec my raczej na pewno zdecydujemy sie na sam fotelik, bez bazy
|
|
|
|
#4495 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za wynikiCytat:
Cytat:
3mam, będzie dobrze. Cytat:
Witajcie kobitki. Do 3 w nocy nie spałam, bo mój pies ciągle szczekał. TŻ dostał prawie ku.wicy, bo o 5 do pracy wstaje. Spał praktycznie 2 h. Komuś uciekły 2 wilczury i gryzły się prawie pod samymi moimi oknami. Wszystkie psy z mojej ulicy szczekały, to i mój nie chciał być gorszy, a teraz chce odsypiać,ale mu nie daje Zaraz jadę do koleżanki, która ma małego Jasia i obejrzę kołyskę, którą chce sprzedać i wiele innych rzeczy. Ciekawość już mnie zżera.
OLA 04.02.2013 r. 2500 g, 48 cm HANIA 19.08.2017 r. 2800 g, 51 cm Edytowane przez maluchna30 Czas edycji: 2012-10-25 o 11:03 |
||||
|
|
|
#4496 | |
|
Zakorzenienie
|
hej
co za pogoda, nawet się z łóżka nie chce wstać ![]() jeszcze od rana jestem wkurzona, bo nie odzywam się do męża od soboty (a że jest w pracy to mi łatwiej), ani ja nie dzwoniłam, ani on; dzisiaj dzwoni, to sobie pomyślałam, że odbiorę, bo może ma coś sensownego do powiedzenia, a ten do mnie: "No i co, przeszło ci już?" Noż, kur...., myślałam, że mnie tam trafi. Rozłączyłam się od razu i mam to w nosie, nie odbieram kochana jest; mój tata zawsze chciał takiego małego kudłatka, ale on jest wielki chłop i jak sobie uświadomił jakby wyglądał z takim maleństwem na spacerze, to wolał labka ![]() a taką różową kokardkę zawiązałam mojemu psu na szyi na nasze wesele, to ją zjadł ![]() Cytat:
ale jak sprawdzałaś? to jakoś oznaczone w samochodzie jest? ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- sama baza tyle kosztuje? no co ty; widziałąm na allegro maxi cosi za jakieś 600 zł, a jak inną firmę weźmiesz, to pewnie taniej
|
|
#4497 |
|
Rozeznanie
|
Ubranka mnie przerosły
. Nie umiem sie odnaleźć, raz 56 jest wiekszy od rozmiaru 62 i na odwrót. Jak ja mam to posegregować nie wiem.
|
#4498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4499 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za 600 zł? nowy fotelik + baza? ja jakoś nie moge nic znaleźć ceny zaczynaja mi sie od 700-800zl ![]() znalazłam te tańsze tylko te firmy jakies takie... nieznane ![]() oj tak, to jest wkurzajace. ja stwierdzilam ze jak wypiore i bede miec juz komode to posegreguje je nie rozmiarami tylko tak na oko, mniejsze i wieksze Edytowane przez pstryczek84 Czas edycji: 2012-10-25 o 11:41 |
|
|
|
|
#4500 |
|
Konto usunięte
|
Dokładnie
normalka, ja nie wiem kto te ubranka projektuje że takie rozmiarówki walnięte :d
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:50.

. Na następną wizytę mam zrobić morfologię, aspat i alat, ciekawe ile to będzie kosztowało.
Miłego dnai
reszta to moje płatne, jestem wściekła bo co? Jak nie pójdę prywatnie to nawet nie będę wiedziała jak duża jest moja córcia i jak jest ułożona;/
Chciałam walizę wziąć ale coś tu piszecie, że nie można? Chyba, że się w reklamówki zapakuje

a koleżanka, która wczoraj u mnie była, opowiadała, że jej kuzynka urodziła w 7 miesiącu i dziecko po godzinie zmarło 

przyjade z uczelni i się biore za ten bajzel. 

22.05.2008
14.08.2011
wiec my raczej na pewno zdecydujemy sie na sam fotelik, bez bazy