Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-24, 23:29   #4471
Lenova
Wtajemniczenie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
to mój pies Edzio.... czasem wstaje... o 12...i dopiero ide z nim wtedy na spacer, jeszcze czasem tak mu sie nie chce, stoi z zamkniętymi oczami jak się ubieram ale zazwyczaj wujek wychodzi z nim o 7 rano, a takie wstawanie o 12 to ma czasem w niedziele

a co do spania, to na szczescie mój Ed spi na podłodze, ma swoja kolderke i tam sobie kima

etam, moja tesciowa ma mini pekińczyka i siersc leci z niej tak jak z mojego Edzia.

ale zobacz, juz niedlugo sie przeprowadzicie i nie bedzie takiego tyranka a moj ciagle w delegacji;( jutro ma urodziny a dopiero bedzie w piatek lub sb;(

tez tak mam.... ledwo na przystanek dojde, dobrze ze teraz furka jezdze na uczelnie...

ja mówie głupiemu jasiowi nie. Juz raz mialam dziekuje, zamiast być wesoła itd to strasznie płakałam i miałam panike. Ale to było x lat temu.

tego jeszcze nie slyszalam, musze zapisac ahhaha

o kurna!! hahaha ja tak szukam szukam a tu taki zaskok

ja też nie moge przezyc twgo jak mozna katowac zwierzęta... dla mnie to nie do pomyslenia.... ja i tzt strasznie kochamy zwierzęta, nie wyobrazam sobie mieszkac w domu gdzie nie ma zadnego zwierzątka.

Dziewczyny, super zdjęcia zwierzaczków ---> wstawie i mojego Edziulcia achh uwielbiam go

poza tym bylam w szkole i jestem wykonczona 6 h siedzenia na tych krzeslach.... cos mi strzyklo w plecach...;/

odebrałam wyniki z wymazu... ogłaszam Nie mam juz tego dziada PACIORKOWCA
Mój mąż jak zobaczył ostatnie zdjęcie Edzia to powiedział że ja niedługo będę tak wyglądać
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 23:36   #4472
LadyWhisper
Zakorzenienie

Ifwka, ale z niej mopik

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 00:20   #4473
sarah67
Zadomowienie

hej
zwierzaczki śliczne, wstawię zdjęcie mojego ale jutro bo dziś zmęczona jestem

Mialam dzis wizytę, moja córcia waży 1,27kg, dostałam już zwolnienie do 6 stycznia (termin porodu z miesiączki) a na połówkowym wyszło 11 stycznia i Ona mowi, ze najwyzej jak później to te 2,3 dni to z urlopu ale ja nie chcę wiem, ze to mało ale wolę być te 2, 3 dni dłuzej z dzieckiem, więc pewnie gdyby co wyślę męża do rodzinnego po zwolnienie, badała mnie normalnie i usg, na usg weszła moja Mama i kuzynka, mówiła też, że posłuchamy serduszka i chyba zapomniała a mi się właśnie teraz przypomniało jak Was czytam. Nastepna wizyta 21 listopada, brzuch mi twardnieje, i powrócilyśmy do luteiny . Na następną wizytę mam zrobić morfologię, aspat i alat, ciekawe ile to będzie kosztowało.

Byłam tez w szpitalu, tym co jest 50 km ode mnie, nic nie trzeba mieć ze sobą dla siebie, jedynie piżamkę po porodzie zeby sie przebrac z ichnich, tylko pampersy i chusteczki. Sale są 1 i 2 pokojowe, mąż może być przy porodzie i płaci jedynie 20zł za ubranko, odwiedziny można nie za długo - to mnie zmartwiło i dziecko jest z matką na sali, ale można prosić o pomoc położne, po cc dziecko wywożą i pokazują męzowi ale przez 24 godziny nie ma odwiedzin, i zmartwiło mnie to trochę bo samej mi będzie ciężko znam siebie i wiem, jak źle znoszę jak coś mi jest i chcę być z kimś, chciałabym żeby mąż był całą dobę a jeśli nie to przynajmniej od rana do wieczora.

Mama mówi żebym jechała rodzić do tego szpitala co jest 180km, na cc, bo tam sala jednoosobowa i mąż może być z nami całą dobę, ale wiecie to styczeń i poźniej co zostane tam ze 2 tygodnie i bedziemy chcieli z dzieckim wrócić ale to 180km. Boję się, gdyby była gwarancja, że śniegu nie będzie ale nie mam takiej gwarancji,

Proszę napiszcie mi co o tym myślicie? Ja jestem nadwrażliwa na ból, strach mnie paraliżuje, i chciałabym żeby ktoś był przy mnie cały czas, wiem rozczulam sie nad sobą tysiące kobiet rodzą i są same tzn, z innymi kobietami w szpitalu, ale wiecie skoro wiem, ze jest mozliwosc inna to.....

Mój mąż miał bardzo poważną operację i czekałam aż się skończy i mogłam być przy nim do wieczora i codziennie przyjezdzałam od rana do wieczora. I to było ich na sali kilka osób ale nikt nie miał nic przeciwko bo zawsze innym też pomagałam, nie przeszkadzałam, byłam cichutka.
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 07:03   #4474
e_vel
Wtajemniczenie

za chwilę jadę na wizytę, trzymajcie kciuki Miłego dnai
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 07:12   #4475
meduzza
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
W jaki sposob gin Wam bada serduszko malucha?
Mi na zwyklej wizycie nigdy tego nie robil. Jedynie na genetycznym i polowkowym.
Mi też detektorem zawsze. Ale USG mi zrobiła RAZ (ma stary sprzęt, który nic nie mierzy i nic na nim nie widać prawie) reszta to moje płatne, jestem wściekła bo co? Jak nie pójdę prywatnie to nawet nie będę wiedziała jak duża jest moja córcia i jak jest ułożona;/
Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
zastanwiam sie własnie jak wielka musi byc torba do szpitala, zeby pomiesciła te wszystkie bambetle.........
:O Ja nie mam 3 toreb w domuChciałam walizę wziąć ale coś tu piszecie, że nie można? Chyba, że się w reklamówki zapakuje Ciekawe co by siostry powiedziały jakbym się wpakowała z takimi siatami z netto

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Na biało bo smutasy:
Kurczę bardzo długo siedziałam dziś w poczekalni, prawie godzinę, zresztą razem z innymi pacjentkami, jakieś takie godziny rozjechane były. Wchodzę wreszcie do gabinetu, a tu mi moja dr. mówi, że przeprasza, ale dziś trudny dzień, bardzo dużo pacjentek i jeszcze jej się trafiły 2 trudne przypadku pacjentek : jedna 22 lata i prawdopodobnie rak szyjki , drugi: usg i prawdopodobnie zespół downa, bardzo wysokie ryzyko, para skierowana na amniopunkcję. No i stąd takie przesunięcia, bo wiadomo, że trzeba takim pacjentom więcej czasu poświęcić, porozmawiać. Widać, że lekarka szczerze zmartwiona, mówiła, że cały czas ma nadzieję na szczęśliwe zakończenia w obu przypadkach, ale nie potrafi rutynowo i się martwi o swoich pacjentów, a tu jeszcze dwóch jednego dnia... Kurczę, cieszę się, że mam takiego lekarza, którego szczerze obchodzi los pacjentek! Aż się sama zasmuciłam jak mi powiedziała..
Zobaczcie jakie głupie jest przekonanie, że młody to nie musi się badać bo takie rzeczy tylko starszym się przytrafiają.... 22 lata, masakra

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Wrzucam Wam jeszcze przed spaniem moją sunię
Ale coś smutna?

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
hej

Mialam dzis wizytę, moja córcia waży 1,27kg, dostałam już zwolnienie do 6 stycznia (termin porodu z miesiączki) a na połówkowym wyszło 11 stycznia i Ona mowi, ze najwyzej jak później to te 2,3 dni to z urlopu ale ja nie chcę wiem, ze to mało ale wolę być te 2, 3 dni dłuzej z dzieckiem, więc pewnie gdyby co wyślę męża do rodzinnego po zwolnienie, badała mnie normalnie i usg, na usg weszła moja Mama i kuzynka, mówiła też, że posłuchamy serduszka i chyba zapomniała a mi się właśnie teraz przypomniało jak Was czytam. Nastepna wizyta 21 listopada, brzuch mi twardnieje, i powrócilyśmy do luteiny . Na następną wizytę mam zrobić morfologię, aspat i alat, ciekawe ile to będzie kosztowało.

Byłam tez w szpitalu, tym co jest 50 km ode mnie, nic nie trzeba mieć ze sobą dla siebie, jedynie piżamkę po porodzie zeby sie przebrac z ichnich, tylko pampersy i chusteczki. Sale są 1 i 2 pokojowe, mąż może być przy porodzie i płaci jedynie 20zł za ubranko, odwiedziny można nie za długo - to mnie zmartwiło i dziecko jest z matką na sali, ale można prosić o pomoc położne, po cc dziecko wywożą i pokazują męzowi ale przez 24 godziny nie ma odwiedzin, i zmartwiło mnie to trochę bo samej mi będzie ciężko znam siebie i wiem, jak źle znoszę jak coś mi jest i chcę być z kimś, chciałabym żeby mąż był całą dobę a jeśli nie to przynajmniej od rana do wieczora.

Mama mówi żebym jechała rodzić do tego szpitala co jest 180km, na cc, bo tam sala jednoosobowa i mąż może być z nami całą dobę, ale wiecie to styczeń i poźniej co zostane tam ze 2 tygodnie i bedziemy chcieli z dzieckim wrócić ale to 180km. Boję się, gdyby była gwarancja, że śniegu nie będzie ale nie mam takiej gwarancji,

Proszę napiszcie mi co o tym myślicie? Ja jestem nadwrażliwa na ból, strach mnie paraliżuje, i chciałabym żeby ktoś był przy mnie cały czas, wiem rozczulam sie nad sobą tysiące kobiet rodzą i są same tzn, z innymi kobietami w szpitalu, ale wiecie skoro wiem, ze jest mozliwosc inna to.....

Mój mąż miał bardzo poważną operację i czekałam aż się skończy i mogłam być przy nim do wieczora i codziennie przyjezdzałam od rana do wieczora. I to było ich na sali kilka osób ale nikt nie miał nic przeciwko bo zawsze innym też pomagałam, nie przeszkadzałam, byłam cichutka.
Nie no jak najbardziej powinnaś jechać tam, gdzie mąż może być przy Tobie!!!! Nie myśl na zapas o tym śniegu
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 07:47   #4476
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:

Ja mam blisko do Przeworska więc tam będe rodzić, wolałabym osobiście w Rzeszowie ale trochę za daleko biorąc pod uwage że to zima i wogóle.

.

No mnie wszyscy na Pro-familię namawiają, ale nie chcę. Po za tym do rzeszowa mam z 80 km a to zima ... a jak tam nie będzie miejsc to musiałabym do innego jechać....

Dziś obudziłam się jakaś poirytowana. Jakiś burak pod blokiem o 5 rano wyjeżdżał, ale ten samochód tak wył i wył, nie wiem nie mógł zapalić czy co
A na dodatek coś jest nie tak z naszym ogrzewaniem, bo jak go włączymy, to w sypialni w grzejniku jest taki odgłos jakby się woda cały czas przelewała, no nie idzie spać !!!! musimy dzwonić do tego gościa co nam to robił, bo ja nie mam pomysłu czemu tak się dzieje

Idę jeść go głodna już jestem strasznie

Mała mnie teraz tak często kopie, prawie cały czas ją czuję. I ciągle z prawej strony pod żebrami
Dziś idę do endokrynologa, jutro do ginekologa i znowu 200 stówy nie moje ehhh a jeszcze powinnam iść do urologa ...........
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 08:05   #4477
ewulkaaa
Wtajemniczenie

Cześć i czołem z rana
Dziś już nie szaleję tak jak wczoraj, przed chwilką mąż wyszedł do pracy, a ja będę się powoli szykować, bo dziś jadę na uczelnię załatwiać u dziekana urlop zdrowotny, oby się udało!
Strasznie się przestraszyłam, bo mnie wcale nie przestał ten brzuch boleć a koleżanka, która wczoraj u mnie była, opowiadała, że jej kuzynka urodziła w 7 miesiącu i dziecko po godzinie zmarło
No ale nie będę smutać od rana, dostałam wypłatę, więc znów kupimy jakieś rzeczy dla naszej Aneczki

Cytat:
hej

Oj, ja bym nie jechała tak daleko do szpitala 180km to szmat drogi przecież. Ja teraz byłam w szpitalu 50km od miejsca zamieszkania i stwierdziliśmy z TŻem, że już nigdy więcej. I tak nie mógł przy mnie aż tak długo być, bo godzinę wracał do domu (a jak była mgła to już w ogóle ) To 180 km to ile by Twój mąż jechał? 2h? 3h? Tym bardziej, że to zima będzie...

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 08:18   #4478
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
własnie robię taką rozpiskę, co do której trzeba bedzie włożyc. Jak w przyszłym tygodniu wybiorę sie do kolezanki (rodziła w czerwcu) to sobie zweryfikuje
A potem oczywiscie podzielisz sie ta lista z nami?

Cytat:
Tak na 100% to nie wiem niestety - ale WYDAJE MI SIĘ, że raczej tak, bo na NFZ robi się rutynowo chyba 3x usg w czasie całej ciąży (w sensie jeśli nie trzeba więcej), genetyczne, połówkowe i potem 30tc. Tak mi się o uszy obiło?
A kiedy miałaś nawijko ostatnie - i na kiedy masz wizytę?

Ja ostatnie miałam połówkowe, 17.09, no i teraz pod koniec listopada będę mieć znowu, właśnie w tym 30tc.

Na biało bo smutasy:
Kurczę bardzo długo siedziałam dziś w poczekalni, prawie godzinę, zresztą razem z innymi pacjentkami, jakieś takie godziny rozjechane były. Wchodzę wreszcie do gabinetu, a tu mi moja dr. mówi, że przeprasza, ale dziś trudny dzień, bardzo dużo pacjentek i jeszcze jej się trafiły 2 trudne przypadku pacjentek : jedna 22 lata i prawdopodobnie rak szyjki , drugi: usg i prawdopodobnie zespół downa, bardzo wysokie ryzyko, para skierowana na amniopunkcję. No i stąd takie przesunięcia, bo wiadomo, że trzeba takim pacjentom więcej czasu poświęcić, porozmawiać. Widać, że lekarka szczerze zmartwiona, mówiła, że cały czas ma nadzieję na szczęśliwe zakończenia w obu przypadkach, ale nie potrafi rutynowo i się martwi o swoich pacjentów, a tu jeszcze dwóch jednego dnia... Kurczę, cieszę się, że mam takiego lekarza, którego szczerze obchodzi los pacjentek! Aż się sama zasmuciłam jak mi powiedziała..
Tez slyszalam, ze ok 30-32tc jest usg dla kazdej ciezarnej.

Ostatnie usg mialam prawie miesiac temu (polowkowe), ale to nie u mojego gina, tylko w calkiem innej klinice. Wizyte mam 14.11, mam nadzieje, ze wysępie usg

To, co piszesz na bialo - strasznie smutna sprawa... Ale dobrze, ze trafilas na odpowiednia lekarke! Mozesz sie czuc u niej bezpiecznie.

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Mi też detektorem zawsze. Ale USG mi zrobiła RAZ (ma stary sprzęt, który nic nie mierzy i nic na nim nie widać prawie) reszta to moje płatne, jestem wściekła bo co? Jak nie pójdę prywatnie to nawet nie będę wiedziała jak duża jest moja córcia i jak jest ułożona;/
Gdybysmy to wiedzialy przed ciaza...
Ja podejrzewam, ze wybralabym inny gabinet do prowadzenia ciazy. Na lekarza nie narzekam, ale sprzet tez ma raczej z tych starszych.

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 08:24   #4479
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
Cześć i czołem z rana
Dziś już nie szaleję tak jak wczoraj, przed chwilką mąż wyszedł do pracy, a ja będę się powoli szykować, bo dziś jadę na uczelnię załatwiać u dziekana urlop zdrowotny, oby się udało!
Strasznie się przestraszyłam, bo mnie wcale nie przestał ten brzuch boleć a koleżanka, która wczoraj u mnie była, opowiadała, że jej kuzynka urodziła w 7 miesiącu i dziecko po godzinie zmarło
No ale nie będę smutać od rana, dostałam wypłatę, więc znów kupimy jakieś rzeczy dla naszej Aneczki

Oj, ja bym nie jechała tak daleko do szpitala 180km to szmat drogi przecież. Ja teraz byłam w szpitalu 50km od miejsca zamieszkania i stwierdziliśmy z TŻem, że już nigdy więcej. I tak nie mógł przy mnie aż tak długo być, bo godzinę wracał do domu (a jak była mgła to już w ogóle ) To 180 km to ile by Twój mąż jechał? 2h? 3h? Tym bardziej, że to zima będzie...
ooj nie lubie jak mi ktoś opowiada takie historie, jak powiedziałam koleżanką z grupy to jedna właśnie zaczęła mi gadać takie historie to jej powiedziałam żeby sobie mówiła takie opowieści, ale nie przy mnie.

trzymam kciuki za ten urlop
ale miałam w nocy zgagę! myślałam że nie wyrobie, pierwszy raz w życiu taką miałam, chyba się zaopatrze w to rennie. Łoooo straszne to było ;p

a teraz wstałam, noga mnie boli na zmianę pogody i głodna jestem;p na dodatek taki mam bałagan w domuuu aaaaaaaaaaaa przyjade z uczelni i się biore za ten bajzel.

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 08:29   #4480
mitabe
Rozeznanie

witamy się w 28 tygodniu
Ale mi się dobrze spało, tylko oczy mam tak zaklejone jakbym tydzień ich nie otwierała hehe.

---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ----------

Cytat:
Ja tez nie lubie zimnego budyniu
Dla mnie rzadzi czekoladowy - nic go nie przebije

Mam kolejny HIT mieszkaniowy.
Dzwonie dzis odnosnie wynajecia mieszkania - wszystko fajnie, cena spoko, lokalizacja tez, pytam, kiedy mozna obejrzec, na co facet odpowiada: chwileczke, niech Pani mi powie cos o sobie, bedzie Pani mieszkac z mezem? Odpowiadam, ze nie, z chlopakiem i dzieckiem, A facet: jak panstwo nie maja slubu, to panstwu nie wynajme.

Niedoszly ksiadz czy co?
my mieliśmy identyczną sytuację, jednak lepsza była jak trafiliśmy na kasting mieszkaniowy. Babka sprosiła kilka par jednocześnie na rozmowę. Parodia jakaś, weszliśmy do pokoju a tam pełno ludzi, uciekliśmy po minucie.

---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ----------

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
a ja mam mojego 4 rok i też ciagle trzymalam na bateri (nikt mnie nie uswiadomil) ale jak mam bez zasilania to trzyma godzine jak robie duzo rzeczy na raz i z półtorej jak np bez neta tylko jakis photoshop, nawet jakies pół roku temu zalał mi sie sokiem troche szybko wytrzepałam i działa, zdaje sobie sprawe że może tam sie coś od tego psuć i musiała bym go dać do czyszczenia.
HP ma mój tz i strasznie się grzeje
Kumpel pracuje w HP, nie poleca .

mitabe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 08:31   #4481
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mitabe Pokaż wiadomość

my mieliśmy identyczną sytuację, jednak lepsza była jak trafiliśmy na kasting mieszkaniowy. Babka sprosiła kilka par jednocześnie na rozmowę. Parodia jakaś, weszliśmy do pokoju a tam pełno ludzi, uciekliśmy po minucie.

---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ----------

Chyba sie ta baba naoglądała za dużo filmów amerykańskich

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 08:31   #4482
mitabe
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Hejo
Wrocilam z podciecia, jak fryzjerka zobaczyla moje odrosty to malo nie padla hah

Co do laptopow to my jestesmy Samsungowcy, w ogole wszystko z Samsunga haha, ja osobiscie sie nie zawiodlam ani razu na tej firmie, maz w swoim mowym lapku zakochany, ja mam tego najnowszego taba, telewizor i aparat takze spokojnie polecam. Za to acery porazka, nigdy wiecej.

Nafiyqa ten wlasciciel rozlozyl mnie na lopatki

Sylwietta, Luna przeprasza haha
My też wszystko z Samsunga , mąż śmieje się, że nasze mieszkanie to świątynia tej firmy. Tylko piekarnik mamy masterckook i szczerze żałujemy bo od początku z nim coś nie tak. Laptop za to jest świetny już 4 rok, po zalaniu i działa.

Stary 2012-10-25, 08:38   #4483
BlackSanctum
Zakorzenienie

Hej dziewczynki.
Jednak nie pojechałam dzisiaj na to badanie, wybiorę się we wtorek, bo TŻ powiedział, że nie chce, żebym się męczyła podczas oglądania tych lokali, no i w sumie ma rację. Dlatego dzisiaj nie idę.

Cytat:
My też wszystko z Samsunga , mąż śmieje się, że nasze mieszkanie to świątynia tej firmy. Tylko piekarnik mamy masterckook i szczerze żałujemy bo od początku z nim coś nie tak. Laptop za to jest świetny już 4 rok, po zalaniu i działa.
Polecam ich telefony - tylko jeden z tych, które miałam, był beznadziejny (Avila), a tak to same bardzo udane modele. Teraz mam Galaxy Ace (już 1,5 roku i jest naprawdę, naprawdę świetny! spory ekran, dużo z niego korzystam, a bateria trzyma mi od 5 do 7 dni), w następnej kolejności kupuję Galaxy S. Cała moja rodzina ma Samsungi: mama, tata, TŻ, siostra i szwagier, haha.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2012-10-25 o 08:40
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 08:55   #4484
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Ale chodzilo mi to, ze nigdy nie mialam badania detektorem tetna czy czyms podobnym. A tu dziewczyny pisza, ze to badanie wykonuje polozna.
Moja mnie tylko wazy i mierzy cisnienie.
U mnie położna też nie sprawdza tętna.
Sprawdzał mi gin 2 razy detektorem, ale takim większym.

---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ----------

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
U mnie aparatura wygląda inaczej . Jest normalny monitor gdzie właśnie połóżna widzi jak bije serce a to co przykłada to taka duża słuchawka jakby,taka okrągła,płaska i dość ciężka. Leje brzuch tym co gin przed usg i przykłada ta słuchawke tam gdzie maluch ma serce. Zostawia tak kilka minut i tyle,po badaniu. A no i u niej niezależnie czy chce czy nie słyszę zawsze jak bije ( nawet w poczekalni to słychać)
Oooo to ja miałam też czymś takim sprawdzane.

---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ----------

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
A na dodatek coś jest nie tak z naszym ogrzewaniem, bo jak go włączymy, to w sypialni w grzejniku jest taki odgłos jakby się woda cały czas przelewała, no nie idzie spać !!!! musimy dzwonić do tego gościa co nam to robił, bo ja nie mam pomysłu czemu tak się dzieje
A syczy i słabo się nagrzewa?
Może być zapowietrzony.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2012-10-25 o 08:56
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 08:56   #4485
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Tak na 100% to nie wiem niestety - ale WYDAJE MI SIĘ, że raczej tak, bo na NFZ robi się rutynowo chyba 3x usg w czasie całej ciąży (w sensie jeśli nie trzeba więcej), genetyczne, połówkowe i potem 30tc. Tak mi się o uszy obiło?
A kiedy miałaś nawijko ostatnie - i na kiedy masz wizytę?
ja chodze na NFZ ale od początku ciązy miałam już 4 razy, z tym że gin tylko dwa wpisal w kartę ztego co wiem, na pewno bede miec jeszcze jedno, ewentualnie dwa- strasznie fajny ten mój gin bo nie trzyma sie sztywno procedur tylko robi tak, żeby pacjentce wyszło na dobre
Cytat:
Hejo
Wrocilam z podciecia, jak fryzjerka zobaczyla moje odrosty to malo nie padla hah

Sylwietta, Luna przeprasza haha
Lunę prosze wyglaskac bo mnie zmobilizowala do wyczyszczenia tej klawiatury wreszcie Koty są cudowne w domu rodzinnym zawsze były dachowce-podwórkowce, w okresie szczytowym 11 chodziło po podwórku, na każdym parapecie leżał kot, albo dwa ale potem wzielismy od znajomych suczke owczarka, która zapałała do nich nienawiścią od pierwszego kroku i sie przeniosły do dziadków

Jak moja fryzjerka mnie ostatnio obcinała to odetchnęła z ulgą, bo własnie ścieła ostatnie koncówki pasemek także mam teraz tylko swoje, wreszcie

Cytat:
A potem oczywiscie podzielisz sie ta lista z nami? jak będziecie grzeczne
Cytat:
witamy się w 28 tygodniu
Ale mi się dobrze spało, tylko oczy mam tak zaklejone jakbym tydzień ich nie otwierała hehe.[COLOR="Silver"]
czyli 7 jmiesiąc czas start

uciekam szybko po chlebek, bo małżon śpi po nocy(wrócił przed ) i pewnie wstanie przed południem... a Niuniek kopie wsciekle "Mamo jesc"

zajrzę po śniadanku
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 09:23   #4486
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość

A syczy i słabo się nagrzewa?
Może być zapowietrzony.
hehe nie no to wiem że trzeba sprawdzić :d latałam dziś ze słoikiem ale wszystkie są w porządku
więc nie wiem o co chodzi
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 09:55   #4487
pstryczek84
Zakorzenienie

Hej, wczoraj napislalam jednego posta i wyłączyli prad w calej okolicy, tak wiec ząbki przy swieczce i po 20 grzecznie lulu

Cytat:
System czy bazę??? bo system to chyba samochód ma albo nie
Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
a własnie, to do każdego samochodu pasuje, czy są jakieś wyjątki? ile płaciłaś za tą bazę?
Ja montowałam system, to co innego niz baza. Bazę mozesz mieć razem z fotelikiem i aby go zamontowac potrzbny jest system isofix, to wyglada tak jak zapiecie pasów.
Ja płaciłam za ten system 145zl, szczerze mówiąc myslałam ze to duzo droższe jest
ja co prawda robiłam to w ASO, wiec mozna pewnie to znaleźc jeszcze taniej.
A czy pasuje to do każdego samochodu to nie wiem. któras pisała ze do jej samochodu nie pasuje. najlepiej zadzwonic gdzie trzeba i sie dopytac

Cytat:
pstryczek84O, to dokładnie tą samą farbą malowaliśmy tydzień temu przedpokój-u Ciebie inaczej wygląda niż u mnie
he he, bo to jest tak jak z farba do włosów, u kazdego inaczej wychodzi kwestia struktury sciany, podkładu, oswietlenia no i samego aparatu

Cytat:
zastanwiam sie własnie jak wielka musi byc torba do szpitala, zeby pomiesciła te wszystkie bambetle.........
ja ostatnio tez nad tym intesywnie myslę... musze cos sobie kupic bo mam taka albo mała albo mega wielka a takiej posredniej nie mam.

Cytat:
W "moim" szpitalu nie mozna miec duzych toreb (niby duza to duzo zarazkow??).
Gdzies czytalam, ze zaleca sie miec 3 mniejsze - 1 z rzeczami malucha, 1 dla matki na porodowke i 1 na sale po porodzie.
dla mnie to głupota miec 3 torby! zazwyczaj do porodu jedzie sie z kims, no ale sa rozne sytuacje i moze sie okazac ze bedzie trzeba wezwac taxi i co wtedy? a potem latac jak kot z pęchyrzem po całym oddziale bo przeciez na raz sie czlowiek z trzema torbami nie zabierze, nie ma bata.
z reszta wygodniej, bynajmniej dla mnie, jest miec wszystkie rzeczy w jednej torbie niz szukac czegos w trzech...
Przecież jak przyjedziecie sie nawet z b. duża torba czy tez walizka to czlowieka nie wyrzucą? chyba...

Cytat:
a co do ubioru - jakoś mi gorąco w tej ciąży, chociaż z reguły zmarzluchem byłam
O, to u mnie to samo, najchętniej siedziałabym wiecznie pod kocem a teraz jakos mi tak ciepło

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 10:04   #4488
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
hehe nie no to wiem że trzeba sprawdzić :d latałam dziś ze słoikiem ale wszystkie są w porządku
więc nie wiem o co chodzi
U mnie też się w sypialni i salonie przelewa woda, ale na razie nie grzejemy, ale jak zaczniemy to zgłosimy do spółdzielni.

Instagram

Stary 2012-10-25, 10:07   #4489
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:

Absolutnie nie jechałabym 180km do szpitala rodzić. TO ok 3h jazdy, a zimą może być koszmar. Trochę się faktycznie rozczulasz, w szpitalu nie jesteś sama - poza tym po cc nawet jak 24h jesteś unieruchomiona, to zwyczajnie sporo z tego przesypiasz po znieczuleniu.

Ja rozumiem, jeśli chodzi o odległość 30 km, ale tyle? W życiu.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 10:18   #4490
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:

nie pogniewaj się ale ja bym taką koleżankę w głowę walnęła
nóż mi się otwiera od takich opowieści

na cmentarzach nie brakuje małych grobków i każdy mógłby jakąś historię opowiedzieć ale ciężarnym ryć beret

moja fryzjerka wczoraj za to same optymistyczne rzeczy mi opowiadała- jej synek urodził się w 29 tygodniu z wagą 900 g jest ślicznym zdrowiutkim 3 latkiem- takich rzeczy chce się słuchać

dziewczyny, mi jest tak ciężko,że wyć mi się chce- mam doła ciąg dalszy
mam wszystkiego dość- czyżby depresja przedporodowa?
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 10:20   #4491
aniolekKB
Zakorzenienie

GG do aniolekKB

Hello
Cytat:
To super, że już zdrowa jesteś
Cytat:
Mam kolejny HIT mieszkaniowy.
Dzwonie dzis odnosnie wynajecia mieszkania - wszystko fajnie, cena spoko, lokalizacja tez, pytam, kiedy mozna obejrzec, na co facet odpowiada: chwileczke, niech Pani mi powie cos o sobie, bedzie Pani mieszkac z mezem? Odpowiadam, ze nie, z chlopakiem i dzieckiem, A facet: jak panstwo nie maja slubu, to panstwu nie wynajme.

Niedoszly ksiadz czy co?
Pewni jakiś Kaszuba
Cytat:
Oczywiście nie nadrobiłam bo miałam robote. Może później. Co do tej krzywej cukrzycowej,pomyslalam ze będę sprytna i skoro rano nie będę mogła zjeść zrobię to w nocy specjalnie w nocy wstałam i wszamałam kanapki z kremem czekoladowym i wszystko popiłam sokiem dodam ze gdzieś wyczytałam ze musi być chyba 4godz odstępu od jedzenia przed badaniem więc pomyslalam ze spokojnie się zmieściłam bo jadłam o 3 w nocy a pobranie było koło 8. Potem siedzę na ławce w tym ośrodku,już po pobraniu krwi i czytam regulamin nt kryteriów jakie trzeba spełnić przed pobraniem krwi. No i okazało się ze w nocy NIE POWINNO się jeść ze ta przerwa musi być o wiele dłuższa ale kolacje spokojnie można zjeść ja się wygłupiłam,ale przynajmniej rano mnie nie ssało no i wyniki były ok - co jest najzabawniejsze w tym wszystkim bo właściwie we krwi miałam sam cukier krem,słodki sok i na to jeszcze glukoza
To dobrze, że Ci ta glukoza prawidłowo wyszła. Też się najadłam w nocy przed tym badaniem i mi wyszło w górnej granicy normy i teraz nie wiem czy to przez to jedzenie, czy po prostu tak mam...
Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
A ja jej nie polecam, większość ich serii ma wybrakowane modele, które są bardzo wadliwe i często trzeba je serwisować. Dell produkuje dobre PC, ale laptopy im nie wychodzą. Mają słabe chłodzenie, wadliwe matryce, niewytrzymałe baterie, i do tego ukryte błędy, z którymi nawet serwisant nie umie sobie poradzić, dopiero techniczny specjalista może je odkryć.
Dobre są Acery, Asusy, niezłe jeszcze są Toshiby, choć też nie wszystkie.
HP są też tragiczne, a strasznie się cenią.
Mam Dellka już ponad dwa lata i nie mogę narzekać. No może trochę się ostatnio grzeje, ale ogólnie jestem bardzo zadowolona
Cytat:
W 27 tygodniu jestem wagowo 10kg na plusie
To możemy sobie podać rękę U mnie też już 10 kg do przodu w 27 tc.
Cytat:
a co do ubioru - jakoś mi gorąco w tej ciąży, chociaż z reguły zmarzluchem byłam ale prawda jest też taka, że po prostu mamy ciepło - póki co mieszkamy w mieszkaniu, nie mamy mierników ciepła, więc korzystamy
Też w ciąży gorąca kobietka ze mnie. Zawsze miałam zimne dłonie i stopy, a w ciąży to wszystkich wręcz parzę. To może mieć też związek z nieleczoną wcześniej niedoczynnością, ale to raczej przez ciążę tak mi gorąco
Cytat:
U mnie aparatura wygląda inaczej . Jest normalny monitor gdzie właśnie połóżna widzi jak bije serce a to co przykłada to taka duża słuchawka jakby,taka okrągła,płaska i dość ciężka. Leje brzuch tym co gin przed usg i przykłada ta słuchawke tam gdzie maluch ma serce. Zostawia tak kilka minut i tyle,po badaniu. A no i u niej niezależnie czy chce czy nie słyszę zawsze jak bije ( nawet w poczekalni to słychać)
U mnie tak samo. Położna słucha serduszka i zawsze wpisuje w kartę tętno dziecka.
Cytat:

To "najlepsza reklama" każdej firmy, jak nawet pracownicy nie chcą tego kupować

Dzwoniłam do położnej i nie mam ujemny wynik posiewu moczu
aniolekKB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 10:34   #4492
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:

Ja ze względu na porę rokunie zdecydowałam się nawet na szpital oddalony 40 km, uważam że 180 to masakra, śnieg, korki itp, droga może strasznie się wydłużyć. Myślę że te pare dni idzie wytrzymać gdzie bądź ( w granicach rozsądku oczywiście ).
Cytat:

Ale coś smutna?
Chyba po kąpaniu była, a wtedy zawsze obrażoną udaje
Cytat:
No mnie wszyscy na Pro-familię namawiają, ale nie chcę. Po za tym do rzeszowa mam z 80 km a to zima ... a jak tam nie będzie miejsc to musiałabym do innego jechać....
Moja bratowa rodziła w profamili i bardzo sobie chwali i teraz tez tam będzie rodzić
Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Ja montowałam system, to co innego niz baza. Bazę mozesz mieć razem z fotelikiem i aby go zamontowac potrzbny jest system isofix, to wyglada tak jak zapiecie pasów.
Ja płaciłam za ten system 145zl, szczerze mówiąc myslałam ze to duzo droższe jest
ja co prawda robiłam to w ASO, wiec mozna pewnie to znaleźc jeszcze taniej.
A czy pasuje to do każdego samochodu to nie wiem. któras pisała ze do jej samochodu nie pasuje. najlepiej zadzwonic gdzie trzeba i sie dopytac
Aaaa ja sprawdzałam i u mnie tylko baza i fotelik bo isofix jest.
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37244180]Absolutnie nie jechałabym 180km do szpitala rodzić. TO ok 3h jazdy, a zimą może być koszmar. Trochę się faktycznie rozczulasz, w szpitalu nie jesteś sama - poza tym po cc nawet jak 24h jesteś unieruchomiona, to zwyczajnie sporo z tego przesypiasz po znieczuleniu.

Ja rozumiem, jeśli chodzi o odległość 30 km, ale tyle? W życiu.[/QUOTE]
Zgadzam się 100%
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 10:48   #4493
adusia1554
Rozeznanie

Hej brzuchatki Ja dopiero wstałam nie wiem co się dzieje że tak długo śpię może organizm wysypia się na zapas Śniadanko już zjadłam teraz wcinam ciacho i piję herbatkę i lecę nadrabiać

adusia1554 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 10:52   #4494
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
No to fajnie, pare złotych w kieszeni. Tylko teraz kwestia bazy doczytalam sie ze baza nie jest wymagana, aczkolwiek polecana. tylko że ta baza kosztuje ok 1000zlwiec my raczej na pewno zdecydujemy sie na sam fotelik, bez bazy

Stary 2012-10-25, 11:02   #4495
maluchna30
Zadomowienie

Cytat:
to mój pies Edzio.... czasem wstaje... o 12...i dopiero ide z nim wtedy na spacer, jeszcze czasem tak mu sie nie chce, stoi z zamkniętymi oczami jak się ubieram ale zazwyczaj wujek wychodzi z nim o 7 rano, a takie wstawanie o 12 to ma czasem w niedziele

a co do spania, to na szczescie mój Ed spi na podłodze, ma swoja kolderke i tam sobie kima

Dziewczyny, super zdjęcia zwierzaczków ---> wstawie i mojego Edziulcia achh uwielbiam go

poza tym bylam w szkole i jestem wykonczona 6 h siedzenia na tych krzeslach.... cos mi strzyklo w plecach...;/

rewelacyjny Edzio
za wyniki

Cytat:
Po wizycie. Z Malutką okej, usg nie było, tylko szybkie podglądanie serduszka. USG będzie za 4 tygodnie więc nie wiem ile waży i jaka jest długa.

Najważniejsze, że szyjka długa i zamknięta.
No i mam się na glukozę wybierać w najbliższym czasie, ble, ale jak mus to mus.

Męczy mnie zgaga, właśnie zjadłam rennie.
Dobrze, że wszystko ok

Cytat:
Hejo
U mnie to samo, ale chcę je już do świąt przetrzymać i przed samym Bożym Narodzeniem zafarbować.

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
za chwilę jadę na wizytę, trzymajcie kciuki Miłego dnai

3mam, będzie dobrze.

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość

dziewczyny, mi jest tak ciężko,że wyć mi się chce- mam doła ciąg dalszy
mam wszystkiego dość- czyżby depresja przedporodowa?

Witajcie kobitki. Do 3 w nocy nie spałam, bo mój pies ciągle szczekał. TŻ dostał prawie ku.wicy, bo o 5 do pracy wstaje. Spał praktycznie 2 h. Komuś uciekły 2 wilczury i gryzły się prawie pod samymi moimi oknami. Wszystkie psy z mojej ulicy szczekały, to i mój nie chciał być gorszy, a teraz chce odsypiać,ale mu nie daje.

Zaraz jadę do koleżanki, która ma małego Jasia i obejrzę kołyskę, którą chce sprzedać i wiele innych rzeczy. Ciekawość już mnie zżera.

Edytowane przez maluchna30
Czas edycji: 2012-10-25 o 11:03
maluchna30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 11:11   #4496
elllmi
Zakorzenienie

hej
co za pogoda, nawet się z łóżka nie chce wstać
jeszcze od rana jestem wkurzona, bo nie odzywam się do męża od soboty (a że jest w pracy to mi łatwiej), ani ja nie dzwoniłam, ani on; dzisiaj dzwoni, to sobie pomyślałam, że odbiorę, bo może ma coś sensownego do powiedzenia, a ten do mnie: "No i co, przeszło ci już?" Noż, kur...., myślałam, że mnie tam trafi. Rozłączyłam się od razu i mam to w nosie, nie odbieram

Cytat:
Wrzucam Wam jeszcze przed spaniem moją sunię
kochana jest; mój tata zawsze chciał takiego małego kudłatka, ale on jest wielki chłop i jak sobie uświadomił jakby wyglądał z takim maleństwem na spacerze, to wolał labka
a taką różową kokardkę zawiązałam mojemu psu na szyi na nasze wesele, to ją zjadł

Cytat:
180km to chyba przesada ja się zastanawiam nad 60 i nie wiem czy się zdecyduję

Cytat:
ale jak sprawdzałaś? to jakoś oznaczone w samochodzie jest?

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
No to fajnie, pare złotych w kieszeni. Tylko teraz kwestia bazy doczytalam sie ze baza nie jest wymagana, aczkolwiek polecana. tylko że ta baza kosztuje ok 1000zlwiec my raczej na pewno zdecydujemy sie na sam fotelik, bez bazy
sama baza tyle kosztuje? no co ty; widziałąm na allegro maxi cosi za jakieś 600 zł, a jak inną firmę weźmiesz, to pewnie taniej

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 11:14   #4497
mitabe
Rozeznanie

Ubranka mnie przerosły . Nie umiem sie odnaleźć, raz 56 jest wiekszy od rozmiaru 62 i na odwrót. Jak ja mam to posegregować nie wiem.

Stary 2012-10-25, 11:25   #4498
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Ubranka mnie przerosły . Nie umiem sie odnaleźć, raz 56 jest wiekszy od rozmiaru 62 i na odwrót. Jak ja mam to posegregować nie wiem.
Wielkością ubranek, nie rozmiarem z metki

Instagram

Stary 2012-10-25, 11:31   #4499
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość

ale jak sprawdzałaś? to jakoś oznaczone w samochodzie jest?

sama baza tyle kosztuje? no co ty; widziałąm na allegro maxi cosi za jakieś 600 zł, a jak inną firmę weźmiesz, to pewnie taniej
powinnaś mieć, zazwyczaj na tylnim sedzeniu, takie dwie wypustki jak do pasów. czasami trzeba włożyc rekę w siedzenie bo moze byc schowane.
za 600 zł? nowy fotelik + baza? ja jakoś nie moge nic znaleźć ceny zaczynaja mi sie od 700-800zl

znalazłam te tańsze tylko te firmy jakies takie... nieznane

Cytat:
oj tak, to jest wkurzajace. ja stwierdzilam ze jak wypiore i bede miec juz komode to posegreguje je nie rozmiarami tylko tak na oko, mniejsze i wieksze

Edytowane przez pstryczek84
Czas edycji: 2012-10-25 o 11:41
Stary 2012-10-25, 11:32   #4500
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Dokładnie normalka, ja nie wiem kto te ubranka projektuje że takie rozmiarówki walnięte :d
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości