Biedronka - produkty godne polecenia cz. XVI - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-24, 23:35   #3331
laisla
Zakorzenienie

Dot.: Biedronka - produkty godne polecenia cz. XVI

Cytat:
Napisane przez PaulinciaKWC Pokaż wiadomość
O, a ja myślałam, że one są jednorazowe. Ciekawe czy za np 3 razem wciąz wychodzi smaczne.
Jak ktoś przetestuje to proooszę o opinię
W ogóle podobno zieloną herbatę można parzyć kilkukrotnie i nawet te kolejne zaparzenia są lepsze i mają inne właściwości..Tak słyszałam, w sumie te biedronkowe zwykłe feel green (np z grapefruitem) także zaparzam przynajmniej dwa razy bo mocna bardzo wychodzi za pierwszym parzeniem
laisla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 23:37   #3332
izus8819
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość
W ogóle podobno zieloną herbatę można parzyć kilkukrotnie i nawet te kolejne zaparzenia są lepsze i mają inne właściwości..Tak słyszałam, w sumie te biedronkowe zwykłe feel green (np z grapefruitem) także zaparzam przynajmniej dwa razy bo mocna bardzo wychodzi za pierwszym parzeniem
A to prawda, mam tak samo z tymi herbatkami feel green. Bardzo je lubię
izus8819 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 23:40   #3333
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izus8819 Pokaż wiadomość
A bardzo słodki jest ten miodowy? Zastanawiam się czy nie jest za mdły. Piłam malinowy, nie najgorszy, ma swój specyficzny taki właśnie sztuczny posmak... to już o niebo lepsza jest ta co się ostatnio pojawiła w piramidkach MALINA Z KARDAMONEM śliwkowy grzaniec też bym chciała spróbować.... i myślę... ja wolę takie intensywne smaki nie do końca mdłe herbatki, a z opcją miodową piłam z połączeniem różnych owoców były całkiem całkiem Koleżanka uwielbia mega słodkie i jest wielbicielką Rooibos Wanilia i miód dla mnie bleeeee, jest też opcja pomarańcz + cynamon i tutaj też nie mój smak.. a z vitaxu takie połączenie było dobre... hmm może ten rooibos ma swój specyficzny taki słodkawy posmak, który mi nie odpowiada
Wiesz, trudno odpowiedzieć bo każdy ma swój gust jeśli chodzi o słodkość..Ja w ogóle nie słodzę herbaty to dla mnie był słodki, ale nie mdły..smaczny w każdym razie. Tej maliny z kardamonem nie próbowałam, a wspomniany rooibos jest specyficzny jak dla mnie, czasami owszem, ale nie za często mam na niego ochotę

---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ----------

Cytat:
A to prawda, mam tak samo z tymi herbatkami feel green. Bardzo je lubię
Ja też, ale gdybym miała zaparzać jeden raz to musiałabym cały dzbanek robić, taka mocna jest. Zazwyczaj wrzucam torebkę na kilkadziesiąt sekund, mieszam i wyjmuję do następnego parzenia
Stary 2012-10-24, 23:45   #3334
izus8819
Przyczajenie

Cytat:
Wiesz, trudno odpowiedzieć bo każdy ma swój gust jeśli chodzi o słodkość..Ja w ogóle nie słodzę herbaty to dla mnie był słodki, ale nie mdły..smaczny w każdym razie. Tej maliny z kardamonem nie próbowałam, a wspomniany rooibos jest specyficzny jak dla mnie, czasami owszem, ale nie za często mam na niego ochotę
Dzięki bardzo no tak co prawda to prawda.. ja czasami słodzę, a generalnie jestem herbaciarą totalną i rzadko która mi nie przypasuje, a właśnie ten rooibos jest wg mnie mdły. Z tych piramidkowych polecam również jeżynę i cytrusy a zielonych była taka jeszcze z porzeczką i żurawiną ale niestety teraz chciałam wziąć i już nie znalazłam, wykupione... szkoda, że nie weszły w ofertę stałą.
Stary 2012-10-24, 23:52   #3335
StarFromHell
Rozeznanie

Cytat:
Oby..U nas jest tylko jeden w mieście. Na szczęście całkiem niedaleko ode mnie
a ja uwielbiam do niego jezdzic :P własnie dlatego ze ma duzo fajnych dobrych i niedrogich produktów

p.s. i nadal nie wiem ktorą herbate liptona wziac :P
moze jednak sie skusze na te owoce tropikalne , skoro w lesnych czuc wyraznie czarna herbate
StarFromHell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 23:59   #3336
izus8819
Przyczajenie

Cytat:

---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ----------

Ja też, ale gdybym miała zaparzać jeden raz to musiałabym cały dzbanek robić, taka mocna jest. Zazwyczaj wrzucam torebkę na kilkadziesiąt sekund, mieszam i wyjmuję do następnego parzenia
A skoro mowa o zielonych, kojarzysz może z feel green była też z jaśminem bodajże i z opuncją figową pamiętałam że takie kupowałam, a teraz chyba ich nie ma w ogóle...? no przynajmniej w mojej biedronce nie natrafiłam już dawno na nie.
Stary 2012-10-25, 00:05   #3337
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez StarFromHell Pokaż wiadomość
a ja uwielbiam do niego jezdzic :P własnie dlatego ze ma duzo fajnych dobrych i niedrogich produktów

moze jednak sie skusze na te owoce tropikalne , skoro w lesnych czuc wyraznie czarna herbate
To Ci namieszam w decyzji i powiem, że mi ona średnio smakuje U nas leży w szafce od kilku miesięcy i jakoś wolno jej ubywa..
Oj przepraszam, pisałam o owocach leśnych, sprawdziłam

Edytowane przez laisla
Czas edycji: 2012-10-25 o 00:06
Stary 2012-10-25, 00:16   #3338
StarFromHell
Rozeznanie

Cytat:
To Ci namieszam w decyzji i powiem, że mi ona średnio smakuje U nas leży w szafce od kilku miesięcy i jakoś wolno jej ubywa..
Oj przepraszam, pisałam o owocach leśnych, sprawdziłam
czyli mi nie namieszałas :P to sproboje tych tropików :P
Stary 2012-10-25, 00:43   #3339
madeline26
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Eulera Pokaż wiadomość
Dziękuję za informacje, buty już kupione

Maszynki do supełków było sporo w Markach na przeciwko makro.

Pierwszy raz kupiłam świeczki w szkle: wanilia - pomarańcza, biala herbata - imbir. Pachną bardzo ładnie, zobaczymy jak będzie po odpaleniu.

kupiłam też herbaty intensitea, dziś piję jabłko cynamon, dobra ale spodziewałam się czegoś innego. Jutro wypróbuję kolejne.
O dzięki za info będę tam przejeżdżać w piątek to wpadnę mam nadzieję, że jeszcze będą, ale skoro mówisz że sporo ich było

P.S. Czy u Was już są przeceny z gazetki azjatyckiej? Bo dzisiaj zobaczyłam sporą ilość mleka kokosowego i sprawdziłam w czytniku a tam cena 1,99zł więc nabrałam 5 sztuk i poleciałam do kasy obładowana i uradowana a tam wskoczyła cena 4,99zl
Wkurzyłam się i mówię, że na czytniku była inna cena a tam pani i kasjer stwierdzili, że u nich czytniki złą cenę wskazują
Tak sobie myślę, że może od jutr będą przeceny a oni nic o tym nie wiedzą jeszcze, bo byłam w Biedro tuż przed zamknięciem
madeline26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 00:47   #3340
laisla
Zakorzenienie

No proszę..to trzeba obadać to mleczko kokosowe Może rzeczywiście jest to zapowiedź przeceny.

---------- Dopisano o 00:46 ---------- Poprzedni post napisano o 00:46 ----------

Cytat:
czyli mi nie namieszałas :P to sproboje tych tropików :P
To daj znać

---------- Dopisano o 00:47 ---------- Poprzedni post napisano o 00:46 ----------

Cytat:
Dzięki bardzo no tak co prawda to prawda.. ja czasami słodzę, a generalnie jestem herbaciarą totalną i rzadko która mi nie przypasuje, a właśnie ten rooibos jest wg mnie mdły. Z tych piramidkowych polecam również jeżynę i cytrusy a zielonych była taka jeszcze z porzeczką i żurawiną ale niestety teraz chciałam wziąć i już nie znalazłam, wykupione... szkoda, że nie weszły w ofertę stałą.
No, była..chyba w tej samej edycji co ta z melonem. Akurat na nią się załąpałam
Stary 2012-10-25, 07:48   #3341
alamirka
Moderator

O, to jak ktoś będzie w Biedro to niech da znać czy te azjatyckie przeceny już są. Parę pierduł też bym wzięła I prażynek krewetkowych nakupię caaaaaały koszyk, żeby nawet nieprzecenione miały być
alamirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 08:28   #3342
monikaw7
Raczkowanie

Ja się obkupiłam z gazetki w słodycze: wzięłam paluszki i precelki czekoladowe, czekoladę mojito, paryskie truskawkowe, lumarki (oba smaki), trochę śliwek w czekoladzie, tofinki (pyszne) Będzie zapas na jakiś czas
Kupiłam też herbatkę lipton earl grey z cytryną, herbatki carnival i orient oraz jedną herbatę kwiatową (czeka na jakąś okazję).
Oprócz tego są u mnie batoniki liony mini na wagę chyba za 24,99/kg i pojawiły się rodzynki w czekoladzie białej, mlecznej i gorzkiej oraz wiśnie w czekoladzie. A i widziałam też takie mini czekoladki pakowane po 4 szt. z motywem na halloween.
To chyba tyle z moich obserwacji
monikaw7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 08:42   #3343
pinaplesss
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ilonkas100 Pokaż wiadomość
hej kochane, piszecie tu o mleku bebilon i bebiko, prosze was napiszcie mi czy jest jakas roznica miedzy nimi? teraz w bierdo jest bebilon w promocji, jest duzo tansze niz w regularnej sprzedazy?
Mojej córci podpasowało Bebiko, a mi nie śmierdzi i nie odrzuca na jego smak (jak Nestle). Kupuje większe opakowanie junior 3R 500g z kleikiem za 18zł z groszami i opłaca się. Teraz zmienili opakowanie, dodali info, że ma udoskonalony skład i inne szmery bajery Promocji Bebilon u siebie nie widziałam i go nie próbowałam, ale jak patrzę, że Bebiko też ma duże opakowanie, to już nie wiem, czy będę wypróbowywać Bebilon, po zastanowieniu, to chyba jednak
pinaplesss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 08:55   #3344
dianor
Rozeznanie

Dojechały do was koce dwustronne? Miałam zamiar kupić ale u mnie w sklepie nie widać.
Jeżeli widziałyście u siebie kocyki to dajcie znać czy dobra jakość i czy warto poszukać w innej biedronce.
dzięki
dianor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 09:07   #3345
anehu
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dianor Pokaż wiadomość
Dojechały do was koce dwustronne? Miałam zamiar kupić ale u mnie w sklepie nie widać.
Jeżeli widziałyście u siebie kocyki to dajcie znać czy dobra jakość i czy warto poszukać w innej biedronce.
dzięki
witam się na wątku

też mam w planach ten dwustronny koc
ale ja będę mogła skoczyć do Biedry dopiero popołudniu
czy ktoś już kupił?? jak wrażenia??
anehu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 09:19   #3346
Personal_Jesus
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monikaw7 Pokaż wiadomość
Ja się obkupiłam z gazetki w słodycze: wzięłam paluszki i precelki czekoladowe, czekoladę mojito, paryskie truskawkowe, lumarki (oba smaki), trochę śliwek w czekoladzie, tofinki (pyszne) Będzie zapas na jakiś czas
Kupiłam też herbatkę lipton earl grey z cytryną, herbatki carnival i orient oraz jedną herbatę kwiatową (czeka na jakąś okazję).
Oprócz tego są u mnie batoniki liony mini na wagę chyba za 24,99/kg i pojawiły się rodzynki w czekoladzie białej, mlecznej i gorzkiej oraz wiśnie w czekoladzie. A i widziałam też takie mini czekoladki pakowane po 4 szt. z motywem na halloween.
To chyba tyle z moich obserwacji
Już zjadłam swój cały zapas
Every siren often my lullaby Every heartbeat functioning thrown to the night I'm quenched in your light And see the floor rising through a dream Forgotten thoughts lost in a memorable theme And soaked to the skin

Mój kulinarny kącik
Personal_Jesus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 09:21   #3347
Synthesthesia
o¤°`°¤o,¸¸¸,o¤°`°

I dokupiłam przez Was Lumarki kokosowe i herbatkę Carnival Style

Synthesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 09:33   #3348
izus8819
Przyczajenie

Cytat:
No proszę..to trzeba obadać to mleczko kokosowe Może rzeczywiście jest to zapowiedź przeceny.

---------- Dopisano o 00:46 ---------- Poprzedni post napisano o 00:46 ----------

To daj znać

---------- Dopisano o 00:47 ---------- Poprzedni post napisano o 00:46 ----------

No, była..chyba w tej samej edycji co ta z melonem. Akurat na nią się załąpałam
A skoro już mowa o zielonych. Może kojarzysz czy wycofali z tych feel green smak jaśminowy i z opuncją figową ? Bo takie też pamiętam brałam a teraz coś nie mogę ich już jakiś czas namierzyć...
Stary 2012-10-25, 09:36   #3349
izus8819
Przyczajenie

A może kojarzycie z zielonych herbat feel green była taka jaśminowa i z opuncją figową.. Jakiś czas już nie mogę ich namierzyć, wycofali te smaki?
Stary 2012-10-25, 09:42   #3350
primavera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dianor Pokaż wiadomość
dzięki

a specjalnie po niego poszłam
primavera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 09:50   #3351
whenee
Zakorzenienie

Cytat:

ja też potwierdzam, te liptony do dupki sa. wogóle są bez smaku, zapach mają, czarna herbata aromatyzowana. kupiłam dwupack z łyzeczką tą gientą, i do tej pory mi stoją w szafce. Chyba czas komuś sprezentować.

juz lepsze są te owocowy ogród, za 3 złz

jak masz ochotę na dobrą herbatę owocową to polecam z firmy vitax. niezawodny od lat
Stary 2012-10-25, 09:54   #3352
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
Napisane przez ilonkas100 Pokaż wiadomość
hej kochane, piszecie tu o mleku bebilon i bebiko, prosze was napiszcie mi czy jest jakas roznica miedzy nimi? teraz w bierdo jest bebilon w promocji, jest duzo tansze niz w regularnej sprzedazy?
Czym się różnią nie wiem, moja córa długo była na pepti więc teraz powoli mogę jej dawać jedynie bebilon. Jest sporo tanszy, zwykle taki karton koło 60zł kosztuje. Jak dziś jeszcze będzie to chyba dokupię bo nie wiadomo jak długo dziecko będzie to pić.

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 09:57   #3353
wredniareczka02
Raczkowanie

GG do wredniareczka02

Właśnie przyszłam z biedronki, u mnie nie przecenili azjatyckich rzeczy, a wrecz miałam wrazenie że połowe pochowali
Stary 2012-10-25, 10:03   #3354
StarFromHell
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez whenee Pokaż wiadomość
ja też potwierdzam, te liptony do dupki sa. wogóle są bez smaku, zapach mają, czarna herbata aromatyzowana. kupiłam dwupack z łyzeczką tą gientą, i do tej pory mi stoją w szafce. Chyba czas komuś sprezentować.

juz lepsze są te owocowy ogród, za 3 złz

jak masz ochotę na dobrą herbatę owocową to polecam z firmy vitax. niezawodny od lat
a dziekuje , sproboje
Stary 2012-10-25, 10:06   #3355
aSHa85
Zadomowienie

u mie tych azjatyckich produktów też nie ma, świeczki zapoachowe - liczi i zielona herbata też znikły
Stary 2012-10-25, 10:33   #3356
wiznatalka
Rozeznanie

Ja wczoraj zaopatrzyłam się w herbatki Orient (korzenna) i Carnival (właśnie popijam - czuć bananka, ciekawa) Lumarki kokosowe (czekają na degustacje), czekolade do picia Magnetic ( ale mam wrażenie że jest gorsza niż w zeszłym roku ) i teraz żałuje że nie wzięłam tego toffinka bo tak zachwalacie Dorwałam też mielone kawy Mk Cafe i Douwe Egberts Gold
Te herbatki "kwiatki" mnie nie kuszą, mam, dostałam kiedyś w prezencie i leżą, bo mi nie smakują..
A i dorwałam usuwacz supełków fajnie goli
wiznatalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 10:49   #3357
madeline26
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aSHa85 Pokaż wiadomość
u mie tych azjatyckich produktów też nie ma, świeczki zapoachowe - liczi i zielona herbata też znikły
Może już wywieźli do większej Biedronki a tam zrobią przeceny, tylko nadal ciekawa jestem kiedy tą przecenę zrobią, czy dziś czy w sobotę czy dopiero w poniedziałek:/
madeline26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 11:02   #3358
Harlanka
Raczkowanie

dianor ja też byłam rano po koc i nie było ich w ofercie a jak zapytała to nawet nie wiedzieli,że miały być .No nic mam nadzieję,że dojadą.
Za to kupiłam kawę w ziarnach Le Grand (espresso i crema) mam nadzieję,że będą bardzo dobre.A teraz popijam herbatkę Orient i muszę powiedzieć,że bardzo mi smakuje więc skuszę się też na inne smaki .
Harlanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 11:13   #3359
pinaplesss
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Harlanka Pokaż wiadomość
dianor ja też byłam rano po koc i nie było ich w ofercie a jak zapytała to nawet nie wiedzieli,że miały być .No nic mam nadzieję,że dojadą.
Za to kupiłam kawę w ziarnach Le Grand (espresso i crema) mam nadzieję,że będą bardzo dobre.A teraz popijam herbatkę Orient i muszę powiedzieć,że bardzo mi smakuje więc skuszę się też na inne smaki .
W jakiej cenie są ziarniste i jaka waga?
pinaplesss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 11:16   #3360
golabek89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agateq Pokaż wiadomość
Czy możecie polecić/odradzić Biedronkowe soki owocowe? Od lat jestem wierna pomarańczowemu Tymbarkowi, i raczej nic go nie przebije ale chciałabym wypróbować coś z oferty Biedronki. Macie jakieś hity czy e tam?
Ja ze swej strony moge polecić sok Riviva pomarańczowy, dla mnie pychota
golabek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości