Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część III:) - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-25, 06:44   #1951
Anulka_p
Zakorzenienie

Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część III:)

Cytat:
Napisane przez vanessa1781 Pokaż wiadomość
s

ja też miałam być Karolinka, ale tata z babcią pojechali mnie zapisać do urzędu i nazwali mnie wbrew mamie Ewa, więc ja stwierdziłam że jak będę mieć córcię to będzie Karolinka

i cieszę się że z Twoim dzidziolkiem wszystko ok

Mój mąż chce Karolinkę. Teraz jesteśmy na etapie Gabrysi (kompromis małżeński), ale co jakiś czas do Karolinki wraca. Podoba mi się to imię, ale przeraża mnie fakt, że inne dzieci będą wołać do niej Karola. A to już mi się nie podoba. Kiedy mój mąż mówi łagodnie- Karolinka, to jest ładnie, ale taka KAAROOOOLAAAAAA za oknem aż parzy w uszy

A tak w ogóle dzień dobry Wcześnie się wczoraj położyłam wczoraj, bo mąż zasnął już przed 20:00 i z nudów też padłam Tylko teraz czuje się z kolei jakaś rozespana.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 06:44   #1952
Szejda
Rozeznanie

Hej

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Hej kobitki

Właśnie wróciłam od lekarza... miałam monitoring i jest piękny pęcherzyk 18 cm na dniach pęknie więc ginka kazała ostro działać... Jak zobaczyła ten pęcherzyk to stwierdziła,że dupka odstawimy... jak jej powiedziałam,że wzięłam już 2 tabletki to stwierdziła żeby ten cykl dokończyć.. Zapytałam ją czy dupek może wpłynąć na owulację no i potwierdziła że może ją zblokować... I teraz się zastanawiam czy brać go dalej czy przerwac? Szkoda mi tego cyklu a nie wiem czy jak już wzięłam 2 tabletki i tak przerwe to coś się stanie... Doradźcie coś
Bromka mam brać ale tylko 0,5 tabletki i za 3 miesiące znów zbadać prolaktynę. Od teraz dała Nam 6miesięcy na zajście w ciążę jeżeli nic nie wypali to mam się wstawić i wtedy dopiero zaczniemy myślec co dalej
Jestem ogólnie pozytywnie nastawiona

Zaraz zacznę Was nadrabiać
Ciesze się, że wizyta udana. Ja na Twoim miejscu posłuchałabym ginki i brała tego dupka do końca. No i teraz działajcie tam ostro

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki

I widzisz ,ale fajnie

Super że na wizycie wszystko ok

Ja już w domu.Powiem wam że warto było czekać 2 godziny na wizyte bo lekarz bardzo w porządku,miły i bardzo spokojny.Mój tż powiedział nawet że troche flagmatycznyPrze jrzał wyniki,dokumentacje od konowała,zrobił dokładny wywiad,badanie i usg.No wiec progesteron za niski,rzeczywisćie nie ma w tym cyklu owulacji.Powiedział że na razie musimy unormować cykl bo mam wszyatko namieszane.Bardzo zaskoczony był jak mu powiedziałam co mówił konował o klinice i in vitro.Powiedział że w naszym wypadku nie ma mowy o niepłodności bo mieliśmy dziecko,i trzeba to tylko unormować i znowu będzie dziecko.Bardzo był zaskoczony że przy długich cyklach miałam brać dupka od 12-22 dnia.Na razie tak w zwiazku z tym że mam toplamienie mam od jutra zaczać brać dupka 3x1 przez 6 dni,odstawić i czekać na @.Od jutra mam też brać 3x1 takie leki jak Hemorigen i cyclonamine.Nie wiem co to za leki musze dopiero poczytaćW następnym cyklu mam brać dupka od 20-30 dnia.Powiedział mi że dupek wzięty PRZED owulacją blokuje ją.Ja mam brać dupka w dużej dawce bo 2x1.Jeżeli ten cykl co bedzie też będzie bez owulacyjny,mam przyjść w następnym cyklu w 16-17 dniu na obserwacje,i wtedy właczy mi wspomaganie owulacjiPowiedział też że widać ze jestem bardzo spięta,mam sie nie denerwoiwać bo to moze byc też przyczyna blokowania owulacji.Ziółka na razie mam przestać pić,powiedział że kieliszek wina z mężem wieczorem wystarczyPowiem wam że wyszłam z wizyty uspokojona,wiem co robić i mam jakies pozytywne nastawienieNie to co tydzień temu,jak przepłakałam przez tego konwała cały dzieńTż tez lekarz bardzo spasował
Iza, widzisz nareszcie trafiłaś do porządnego lekarza. Teraz będziesz spokojniejsza i bez stresu będziesz mogła sie starać o dzidzie. Trzymam kciuki za Was
Szejda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 06:50   #1953
pszczoua
Zakorzenienie

Mokka gratulacje zdrowego synusia Waga jak 2 czekolady - to już chłop jak trza!
Iza wiedziałam że nie jest tak źle Teraz jesteś w dobrych rękach, więc tylko czekać na fasolinkę
Dziewczyny ja do poniedziałku pewnie będę sporadycznie, także 3mam kciuki za wszystkie testujące Jutro badania TŻta, pani mi powiedziała że wyniki będą już po 3 godzinach, tylko ciekawa jestem czy wysyłają je na maila, czy trzeba odebrać osobiście. Bo jeśli osobiście to będę musiała czekać tydzień i odebrać je na mojej wizycie, a ja z tych niecierpliwych jestem Ale specjalnie nie chce mi się taki kawał po wyniki jechać... No nic... Jakbym wiedziała coś więcej to się odezwę

Edytowane przez pszczoua
Czas edycji: 2012-10-25 o 06:52
pszczoua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 06:51   #1954
123spinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
Laseczki, a ja już jestem w domku Więc z dzidziolkiem wszystko super Mówię Wam jaka to ulga... normalnie kamień z serca Mały waży tyle co dwie tabliczki czekolady... Nooo i siusiakiem to nam mało oczu nie powybijał Ogólnie jestem zadowolonona z wizyty, ginka nam ładnie wszystko pokazywała i opowiadała Jestem przeszczęśliwa I strasznie Wam Kochane dziękuję za kciuki - jesteście wspaniałe i niezastąpione
super !!!!!
Stary 2012-10-25, 06:56   #1955
nuna2
Zakorzenienie

Anulka jutro testujesz
Stary 2012-10-25, 07:01   #1956
123spinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
no to u mnie było identycznie Moja siostra miała mieć na imię Karolinka i mama już tak do niej wołała. A tata pojechał ją zarejestrować... wrócił i mówi do mamy: "nie mów do niej Karolinka, bo to Dorotka" Jak mama spytała dlaczego, to powiedzial że jego mama mu powiedziala, ze będą do dziecka wołać Karolina d...ę wypina No i została Dorotka
hej bo się pogniewamy ja jestem Karolinka
a mój mąż Karol
Stary 2012-10-25, 07:05   #1957
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Ja miałam być Kasia jak Tata wrócił z USC to mama pierwsze miesiące mowiła do mnie "moje dziecko" bo jej się nie podobało Ela

Dobranoc

Cytat:
Napisane przez monini2507 Pokaż wiadomość
Hej wydaje mi się że musiałby się chyba zdarzyć jakiś cud niepokalanego poczęcia bo inaczej to ja tego nie widzę
A koleżanka to jakaś chyba mało doinformowana.
Widzę że masz już jedno dziecię Piotrusia ładne imię i trzymam kciuki za starania o kolejne dziecko

Witam czwartkowo
Jeszcze tylko dziś i jutro już mnie z rana nie ma jadę do babci tradycyjnie. Już wiem kto mi zazdrości ale jak coś to z chęcią zabieram wszystkim ze sobą tnz max 4 osoby to się zgłaszać
Mój teść mnie do szału doprowadza dosłownie już czas odliczam kiedy się od niego wyprowadzimy po prostu mam go dość. Wkłąda gary z tym swoim żarciem ale żeby podkładkę jakaś podłożyć pod gar to nie bo mu korona z głowy spadnie i takim cudem rysuje to szkło na którym stawia. A miał już kilka razy uwagę zwracaną nie wspomnę i ciepłym jedzeniu. Która ma na zbyciu z 50 tys chętnie wezmę
Nie mam drobnych na zbyciu
A tak na poważnie doskonale rozumiem Twój ból

Cytat:
Napisane przez monini2507 Pokaż wiadomość
No to wyjazd o godz 7 ode mnie spod domu może jak będzie pogoda to pozagrabiamy liście
Ja też bym udusiłam jakby mi inne imię zapisał Tż
A ja miałam byc Monika i zostałam Monika
Ja z tego co wiem miałam być Magdusia-Madzia i wogóle A zostałam Justyna

Witam się porannie z kawką.
nie wyspałam się i coś czuję,że za chwile jeszcze się zakopie pod kołderką tak na pół godzinki

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-10-25, 07:06   #1958
nuna2
Zakorzenienie

ja rownież Justyna
Stary 2012-10-25, 07:06   #1959
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 123spinka Pokaż wiadomość
dzieńdoberek, mąż pojechał do pracy a ja już spać nie mogę,
brzuch mnie pobolewa jak na @, i jajniki z tyłu jak zawsze przed @

Mnie dziś nad ranem też pobolewał brzuch jak na @. Z trzęsącymi się dłońmi mierzyłam temperaturę. Bałam się, że już spadła i po wszystkim ,ale na szczęście taka jak wczoraj. @ nie ma, więc ciągle jest nadzieja S umie to małpa się nie spóźnia , bo to dopiero 28 dc, a mam cykle 31-32 dniowe, ale i tak wiem, że nie wytrzymam i jutro zrobię test

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Anulka jutro testujesz
Testuję. Testy czekają w szufladzie. Nie mogę się z jednej strony już testu doczekać, ale z drugiej bardzo boję się I krechy. Powinnam grzecznie czekać do poniedziałku i jeśli @ nie będzie to zatestować, ale nie mogę już wytrzymać.
Stary 2012-10-25, 07:07   #1960
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cześć i czołem miłego dnia, spadam do pracy

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 07:08   #1961
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
hej bo się pogniewamy ja jestem Karolinka
a mój mąż Karol
Karolina i Karol. Jak łajnie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-25, 07:26   #1962
123spinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Anulka jutro testujesz
ja też jutro choć już mnie bóle @ nachodzą

---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Karolina i Karol. Jak łajnie
jakoś tak wyszło
śmiejemy się że to kolejny znak że jesteśmy sobie pisani
ale dużo osób reaguje uśmiecham
w urzędach i kościele
rodzina to już Karolki mówi ogólnie

---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ----------

fajny temat na tvp2
dla dzieci słoiczki czy zupki własnej roboty
Stary 2012-10-25, 07:35   #1963
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:

fajny temat na tvp2

Jakie rozstrzygnięcie? Co lepsze? Moja siostra karmiła małego słoiczkami przez jakiś czas, a później na ich podstawie nauczyła się robić własne zupki i teraz jak patrzę na niego jak je, to myślę, że te zrobione przez mamusię bardziej mu smakują
Stary 2012-10-25, 07:52   #1964
monini2507
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Cześć i czołem miłego dnia, spadam do pracy
Miłego dzionka

Cytat:
Mnie dziś nad ranem też pobolewał brzuch jak na @. Z trzęsącymi się dłońmi mierzyłam temperaturę. Bałam się, że już spadła i po wszystkim ,ale na szczęście taka jak wczoraj. @ nie ma, więc ciągle jest nadzieja S umie to małpa się nie spóźnia , bo to dopiero 28 dc, a mam cykle 31-32 dniowe, ale i tak wiem, że nie wytrzymam i jutro zrobię test

Testuję. Testy czekają w szufladzie. Nie mogę się z jednej strony już testu doczekać, ale z drugiej bardzo boję się I krechy. Powinnam grzecznie czekać do poniedziałku i jeśli @ nie będzie to zatestować, ale nie mogę już wytrzymać.
Trzyma kciuki za II krechy

Cytat:
ja też jutro choć już mnie bóle @ nachodzą

---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ----------

jakoś tak wyszło
śmiejemy się że to kolejny znak że jesteśmy sobie pisani
ale dużo osób reaguje uśmiecham
w urzędach i kościele
rodzina to już Karolki mówi ogólnie

---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ----------

fajny temat na tvp2
Spinka nie ma @ jest nadzieja prawda

Fajnie Karolki jesteście

Cytat:
Jakie rozstrzygnięcie? Co lepsze? Moja siostra karmiła małego słoiczkami przez jakiś czas, a później na ich podstawie nauczyła się robić własne zupki i teraz jak patrzę na niego jak je, to myślę, że te zrobione przez mamusię bardziej mu smakują
No bo od mamy smakuje lepiej
monini2507 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 07:56   #1965
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Dzień dobry!
Witam Was ze śniadankiem i herbatką i zaraz do roboty się zabieram ...
Stary 2012-10-25, 07:58   #1966
123spinka
Zadomowienie

pół na pół
słoiczki dobre do sprawdzone ze szczególną uwagą - i tego możemy być pewni, ale drogie
a w zupki wkłada się więcej serca ale gdyby chcieć kupować warzywa eko to też było by drogo (a eko nawożone kupą i różnymi innymi świństwami więc też nie do końca dobre)
i taki nie staneło na niczym

ja zawsze powtarzałam że będę starała się jak najwięcej gotować sama, bo to lubię i wyjdzie ekonomicznej, zawsze można małe porcję zamrozić
a słoiczki ewentualnie na jakieś wyjścia

moja koleżanka tak przyzwyczaiła synka do słoiczków
że mały na prawie 2 lata i tylko słoiczki chce jeść
zupki be!
i koniec
za Chiny ludowe nie może go nauczyć jeść normalnych obiadków, a wymyśla cuda dziwy
w tym wypadku jej wcześniejsze lenistwo ma odbicie teraz
szkoda że zauważyła to dopiero teraz ...
Stary 2012-10-25, 08:06   #1967
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
pół na pół
słoiczki dobre do sprawdzone ze szczególną uwagą - i tego możemy być pewni, ale drogie
a w zupki wkłada się więcej serca ale gdyby chcieć kupować warzywa eko to też było by drogo (a eko nawożone kupą i różnymi innymi świństwami więc też nie do końca dobre)
i taki nie staneło na niczym

My na szczęście mamy maleńką działeczkę i swoją marchewkę, pietruszkę, ziemniaczki, ogóreczki, więc zupki siostry i moje kiedyś to super zdrowe zupki ekologiczne
Stary 2012-10-25, 08:09   #1968
123spinka
Zadomowienie

Cytat:
My na szczęście mamy maleńką działeczkę i swoją marchewkę, pietruszkę, ziemniaczki, ogóreczki, więc zupki siostry i moje kiedyś to super zdrowe zupki ekologiczne
zazdroszczę
Stary 2012-10-25, 08:13   #1969
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
zazdroszczę
Całej zimy na własnych warzywach nie przezimujemy, ale mizeria latem, młode ziemniaczki, rzodkiewka, sałata własna z działki podczas czerwcowej niedzieli jakoś jeszcze lepiej smakuje.
Stary 2012-10-25, 08:38   #1970
Martulka118
Raczkowanie

monini2507 bardzo dziekuje za odpowiedz tez mi sie tak wlasnie wydaje ze to raczej nie mozliwe bo wystarczy zajrzec do internetu zeby sie o tym przekonac..doinformowac,a le ona upiera sie ze jest mozliwosc zawsze.Troche boje sie jej rozczarowania bo sie nakrecila jakos dziwnie wiec dlatego napisalam do was bo wiem ze tu specjalistki siedza
Bede probowala ja jakos delikatnie uswiaddomic,zobaczymy
pozdrawiam i milego dnia zycze

p.s. imie Piotr tez mi sie podoba bo ma duzo ladnych zdrobnien i mimo ze jest dosc popularne to moj Piotrus jest jeden w swojej grupie w przedszkolu a imie ma po tesciu ktorego nie znalam osobiscie bo zginal jak moj maz byl dzieckiem jeszcze..
Martulka118 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 08:39   #1971
nuna2
Zakorzenienie

Powiem wam dziewczynki, że was świetnie rozumiem jak to jest czekać bo ja miałam mieć @ czwartek piątek a w pon wieczorem i wtorek już testowalam
I latwo sie komuś doradza zrób tak albo tak a jak samemu sie jest w podobnej sytuacji to rady stosowane do innych cięzko przegryźć więc ja uważam, że jak się chce testować, to zatestowac Najwyżej sie powtórzy za kilka dni
Stary 2012-10-25, 08:42   #1972
MoTyleKsw
Zakorzenienie

iza całe szczescie, ze zmieniłas tego lekarza, uffff, trzymam kciuki

mokka gratuluje syna, same chłopoki beda :d

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 08:52   #1973
nuna2
Zakorzenienie

ja myślę, że bedzie dziewuszka

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-10-25, 08:57   #1974
MoTyleKsw
Zakorzenienie

No ja też myślę, że u mnie dziewuszka będzie, ale zobaczymy
Ważne by zdrowe było

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 08:59   #1975
Anulka_p
Zakorzenienie

Smutno mi. Byłam właśnie siusiu, podtarłam się i na papierze krew...Zaczęło się plamienie, więc te bóle rzeczywiście sugerowały przyjście @ Pewnie popołudniu lub jutro rozkręci się na dobre
Stary 2012-10-25, 09:07   #1976
123spinka
Zadomowienie

jak to jest z tym śluzem? przed @ ... znaczy jeżeli byłaby ciąża to byłby inny niż normalnie przed @?

chyba za bardzo sie nakręcam... a czuje że @ idzie
ale póki jej nie ma to jest nadzieja

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

Cytat:
Smutno mi. Byłam właśnie siusiu, podtarłam się i na papierze krew...Zaczęło się plamienie, więc te bóle rzeczywiście sugerowały przyjście @ Pewnie popołudniu lub jutro rozkręci się na dobre
:

a może się nie rozkręci...
Stary 2012-10-25, 09:10   #1977
yolanda9
Zadomowienie

... gratuluje chlopczyków...chłopaki fajne są

Cytat:
u mnie dzisiaj 32 dc i to samo...nadzieja prysła jak bańka mydlana...

yolanda9 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-10-25, 09:13   #1978
monini2507
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
jak to jest z tym śluzem? przed @ ... znaczy jeżeli byłaby ciąża to byłby inny niż normalnie przed @?

chyba za bardzo sie nakręcam... a czuje że @ idzie
ale póki jej nie ma to jest nadzieja

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

:

a może się nie rozkręci...
Cytat:
Napisane przez yolanda9 Pokaż wiadomość
... gratuluje chlopczyków...chłopaki fajne są

u mnie dzisiaj 32 dc i to samo...nadzieja prysła jak bańka mydlana...
Hej dziewczynki nie łamać się głowa do góry i biusty też
monini2507 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 09:29   #1979
kooocur
Zakorzenienie

U mnie miały byc bliźniaki Marcel i Marysia.

Była tylko Marysia wiec teraz staramy sie o Marcela

Jak będą bliźniaki to może Małgosia i Marcel?

Cytat:

Ja też tak miałam i na drugi dzien były dwie kreski bo wiecej krwi nie było

Dzień dobry

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 09:31   #1980
nuna2
Zakorzenienie

kocurku o masz możliwośc bliźniąt??

Anulka a może to tylko takie wstępne plamienie a nie @??...

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości