Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2416 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-25, 11:43   #72451
katie100
Wtajemniczenie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XV część niech się kręci

Cytat:
Napisane przez iwonsia01 Pokaż wiadomość
Wiecie co laski ? za niedługo do Was dołączę i znów powrócę całkowicie do Cg. Ostatnio moje włosy są w stanie fatalnym. Przez zapuszczanie mam brak kształtu fryzury, włosy matowe, suche bleeeee.
cześć dobrze pamiętam blond włoski?
może farbowanie trochę przesuszyło(nie pamiętam, czy miałaś naturalki)

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

Cytat:
Napisane przez aga92929222 Pokaż wiadomość
3. Zdjęcie najaktualniejsze- po odżywce zrobiony plunking, po podeschnięciu (takie wręcz suchawe już były) zabrałam się za nakładanie żelu mrożącego, troszkę tylko przy aplikacji przeszkadzały ciągnące się za dłońmi podeschnięte już włosy- ale właśnie takie moje włosy chciała bym widzieć codziennie.
bomba!
Stary 2012-10-25, 11:46   #72452
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
Jak to co? Loki!
Ni, podręcznikowe fale poszukaj w prehistorii

Cytat:
Wiem ze chwalicie i dlatego kupiłam
Pytam czy mogę go zmywac odżywką?
(wczoraj tutaj któraś pisała, ze nie jest zgodny )
Żaden stylizator z polimerami nie jest zgodny z CG bo każdy polimer zmyje się tylko SLS. Ale nie trzeba SLSem codziennie, zobacz jak się czujesz po odżywkowym myciu i będziesz wiedzieć

Cytat:
3. Zdjęcie najaktualniejsze- po odżywce zrobiony plunking, po podeschnięciu (takie wręcz suchawe już były) zabrałam się za nakładanie żelu mrożącego, troszkę tylko przy aplikacji przeszkadzały ciągnące się za dłońmi podeschnięte już włosy- ale właśnie takie moje włosy chciała bym widzieć codziennie.
Pyszniaste

Cytat:
Napisane przez justyna_ju Pokaż wiadomość
A ja dzisiaj wyprostowałam włosy na szczotkę (nie bijcie) Miałam plan obcięcia grzywki ale jak stanęłam przed lusterkiem z nożyczkami to się nie odważyłam, bo jednak muszę do ludzi iść jeszcze Przy okazji sprawdziłam sobie jakie długie już są i doszłam do wniosku że wolę falowane. Poza tym wyleczyłam się na jakiś czas z myśli "a może odpuścić to dbanie o falki i znów prostować" Po pierwsze umęczyłam się z tymi moimi włosami, bo trochę ich jednak mam na głowie, a po drugie po paru miesiącach chodzenia z "gnieciuchami" patrzę w lustro i widzę nie siebie. Nawet moja współlokatorka powiedziała, że wyglądam dziwnie w prostych
Nie będzie bicia, doszłaś do odpowiednich wniosków
Pamiętaj, jeśli prostujesz rób to zdrowo

katie100 - o rety masz jeszcze za 2x więcej włosów niż ja!!

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 11:51   #72453
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
A ja dzisiaj wyprostowałam włosy na szczotkę (nie bijcie) Miałam plan obcięcia grzywki ale jak stanęłam przed lusterkiem z nożyczkami to się nie odważyłam, bo jednak muszę do ludzi iść jeszcze Przy okazji sprawdziłam sobie jakie długie już są i doszłam do wniosku że wolę falowane. Poza tym wyleczyłam się na jakiś czas z myśli "a może odpuścić to dbanie o falki i znów prostować" Po pierwsze umęczyłam się z tymi moimi włosami, bo trochę ich jednak mam na głowie, a po drugie po paru miesiącach chodzenia z "gnieciuchami" patrzę w lustro i widzę nie siebie. Nawet moja współlokatorka powiedziała, że wyglądam dziwnie w prostych
mam tak samo najgorsze jest, że wszyscy w mojej rodzinie wolą mnie w prostych bo całe życie nosiłam "proste" a od 14 roku życia układane na szczotce
a ja w falach dopiero czuję się jak "ja"
nowopoznawane osoby wolą mnie w falach

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
katie100 - o rety masz jeszcze za 2x więcej włosów niż ja!!
no na tej focie się "napompowały" ale jest ich dużo

Edytowane przez katie100
Czas edycji: 2012-10-25 o 11:52
katie100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 12:07   #72454
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Katie, pokazuj swoje włosy częściej Są prześliczne.

Hmmm, muszę chyba wymyślić jakąś nową hiper wcierkę na zagęszczenie swoich kudłów
Stary 2012-10-25, 12:23   #72455
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez katie100 Pokaż wiadomość
czarna Isana wymaga na pewno szamponu raz na jakiś czas - polimery (mi raz na mc wystarcza), Joaśka mrożąca chyba też nie jest CG - nie znam składu
Oemdżi

strasznie dużo masz tych włosów, za dużo normalnie

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 12:54   #72456
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
Katie, pokazuj swoje włosy częściej Są prześliczne.
dziękuję

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
Oemdżi

strasznie dużo masz tych włosów, za dużo normalnie
wiesz, to ma plusy i minusy, z minusów to ciężko je okiełznać jeśli chodzi o lecenie na twarz (najgęściej na czubku głowy i nad twarzą), muszę ciągle czymś podpinać, bo jak zakładam za uszy to mnie uszy bolą, kucyk nigdy nie chce się ładnie trzymać, bo osuwa się w stronę grawitacji, przy upięciu w kok rano po południu mam mega ból głowy od ciągnących cebulek, im dłuższe tym cięższe...
do tego dochodzą koszty - nauczyłam się farbować samodzielnie włosy, bo za fryzjera się nie mogłam dopłacić, zawsze kazali mi dopłacać poza najwyższą kwotę, którą mieli w cenniku ("za dodatkowo zużyty materiał" to się nazywało...) farb żeby zafarbować całe włosy rok temu potrzebowałam 2,5 opakowania, przy obecnej długości pewnie conajmniej 3... henna jest wydajniejsza, ale też 150g się kłania, czyli znowu zakup 2 opakowań, teraz będę robić 2 etapowe, czyli powinnam nabyć 4 opakowania
kiedyś tak mnie wkurzały, że zastanawiałam się nad podgoleniem części w niewidocznym miejscu w końcu zaczęłam cieniować właśnie, żeby trochę okiełznać objętość
jak się zniszczyły farbowaniem to stwierdziłam, że jednak je kocham i teraz wracam do natury, tylko muszę ćwiczyć mięśnie szyi, bo miałam tam uraz kręgosłupa z długą rehabilitacją, a one swoje ważą
mam włosy po Tacie, Mama ma bardzo delikatne i zawsze byłyśmy zgodne, że ja bym jej trochę "oddała" i obydwie byśmy były zadowolone

Edytowane przez katie100
Czas edycji: 2012-10-25 o 12:57
katie100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 13:12   #72457
Miskaa78
Kazar Lady

Katie, też kiedyś dawno temu miałąm duuużo włosów, wiem jak ciężko z nimi było, niesforne kosmyki wyrywałam, zamiast ugładzić etc, ale po tym jak mi wypadło ze 2/3 w ciągu niespełna kilku miesięcy to tęsknie za nimi, za tym nieogarniętym spuszonym czyms ( no końcówką do mopa)

ciężko mi skomentować zachłannośc i głupote fryzjerów, za to dopłacanie bo sie aż gotuje

ja mam w sumie jeszcze henne NAZ - ona jest w jakiś dużych pakach sprzedawana, tylko ciężko było ją dostać
aleeee no tak - ona była czarna, wiec nie pomogę.

Stary 2012-10-25, 13:31   #72458
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Katie, też kiedyś dawno temu miałąm duuużo włosów, wiem jak ciężko z nimi było, niesforne kosmyki wyrywałam, zamiast ugładzić etc, ale po tym jak mi wypadło ze 2/3 w ciągu niespełna kilku miesięcy to tęsknie za nimi, za tym nieogarniętym spuszonym czyms ( no końcówką do mopa)

ciężko mi skomentować zachłannośc i głupote fryzjerów, za to dopłacanie bo sie aż gotuje

ja mam w sumie jeszcze henne NAZ - ona jest w jakiś dużych pakach sprzedawana, tylko ciężko było ją dostać
aleeee no tak - ona była czarna, wiec nie pomogę.
o kurcze, a co sie stało, że tak poleciały? współczuje

noo, jeszcze znajoma fryzjerka, która przychodziła do domu kasowała znośnie , ale w zakładach...

no póki co wyhaczyłam 500g opakowanie henny irańskiej (wg ekspertów Lush najczerwieńszej i niby w ogóle "naj") wprost od importera, zobaczymy co to będzie
teraz medytuję, co dać na 2gi etap - waham się między orzechowym brązem Sante i brązową umbrą Logony, chciałabym uzyskać kolor podobny do orzechowego brązu Khadi...
Stary 2012-10-25, 13:41   #72459
JudytaKas
Zakorzenienie

katie100 patrze na Twoje gęściuchy i mam ochote się schować ależ ty masz włosków dużo

Ale pochwalic się też musze, bo mimo choroby, włosy twardo trzymajaą się głowy a to u mnie sukces Czuję, że od wielu wielu lat mam wreszcie szansę by je zapuścić

a u mnie szopka, nowe włoski fajnie kręcą się od samej głowy no i oszukujemy objętością
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00098.jpg (21,2 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00120.jpg (19,5 KB, 35 załadowań)

"Spraw, aby każdy dzień miał
szansę stać się najpiękniejszym
dniem twojego życia."
JudytaKas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 13:56   #72460
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JudytaKas Pokaż wiadomość
a u mnie szopka, nowe włoski fajnie kręcą się od samej głowy no i oszukujemy objętością
Piknie

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 14:04   #72461
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
katie100 patrze na Twoje gęściuchy i mam ochote się schować ależ ty masz włosków dużo

Ale pochwalic się też musze, bo mimo choroby, włosy twardo trzymajaą się głowy a to u mnie sukces Czuję, że od wielu wielu lat mam wreszcie szansę by je zapuścić

super są!
Stary 2012-10-25, 14:05   #72462
Malwina_89
Zakorzenienie

Wreszcie Was nadrobiłam

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
hej dziewczny
jestem pod wrazeniem. Włosy moje mi sie dzis tak podobaja z emasakra a to za sprawą(chyba) olejowania trzymałam olej lniany cała noc

a tu efekt
niestety zdjecie aparatem robione w dodatku dzis pochmurny dzien. Ale moge powiedziec ze sa mniej matowe.
oficjalnie stałam się fanką Twoich włosów

Cytat:
coś to za nachalna reklama blogaska
Eeee, gdzie tam nachalna, po prostu dziewczyna chce się wypromować a Ty ją tłamsisz

Cytat:
Napisane przez Heksacyjanek Pokaż wiadomość
No. To postąpiłam wg Waszych rad Nie czesałam włosów po myciu, a było mi bardzo ciężko (to chyba po prostu siedzi w głowie, tak jak z odstawieniem SLSu i przeświadczeniem, że wszystko inne nie myje, bo się nie pieni), ale wylałam sobie na łeb tonę żelu lnianego, odcisnęłam, zrobiłam "nienienie" () i teraz mam ładnie pozbijane falki. Nawet się rulonują gdzieniegdzie podoba mi się Teraz tylko zapuszczać, zapuszczać, bo odciążyłam się ostatnio o kilka cm. Dzięki, dziewczyny
Szkoda, że nie pokazałaś ich. Ale widzę je oczami wyobraźni

Cytat:
dziękuję

na mokro nie widać aż tak tego kształtu
plus mały bonusik
Alee koty!

Cytat:
tak sobie myślę.... można krem z biedrony dać jako olejowanie? bo tak mam chęć na coś nowego do włosów dzisiaj.... [COLOR="Silver"]
Ja często daję ten krem przed myciem i jestem zadowolona

Cytat:
co do kolejności to nawet po sobie już zauważyłam że nie można się sztywno trzymać reguł, tylko trzeba poszukiwać własnych metod. Na dowód załączam zdjęcia:

1. Przed rozpoczęciem CG (puszczone samopas).

2. Włosy tydzień z pielęgnacją, żel mrożący pod koszulkę(przed plunkingiem)- słaby efekt, raczej uzyskałam posklejane strączki, nawet po odgnieceniu były brzydkie i nieprzyjemne w dotyku.

Ale zmiana! Twoje wlosy są piękne

Mój zakątek czytelniczy
02.12.2012 r.
52/2013
75/2014
7/2015
Malwina_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 14:08   #72463
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez Malwina_89 Pokaż wiadomość
Wreszcie Was nadrobiłam

nie ma sie co cieszyć, patrząc jak produkcja postów idzie pełna parą

JudytaKas jest szał !

Stary 2012-10-25, 14:16   #72464
Martek_
Zadomowienie

Cytat:

Dziewczyny, polecam przeczytać - http://kascysko.blogspot.com/2012/10...beautiful.html . Dla mnie, mimo że rzadko jej używam, to dość smutna wiadomość
Rossman, co się z Tobą dzieje?
Stary 2012-10-25, 14:31   #72465
Malwina_89
Zakorzenienie

Cytat:

JudytaKas jest szał !
Ja się nie cieszę, ja mdleję

Mój zakątek czytelniczy
02.12.2012 r.
52/2013
75/2014
7/2015
Stary 2012-10-25, 14:39   #72466
JudytaKas
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Piknie

Cytat:

super są!
dziękuje
Cytat:

JudytaKas jest szał !
podziękowała

a co do produkcji postów - to jak ja "wypadnę na dzień lub dwa"- to aż dostaję oczopląsów od nadmiaru informacji i nowych zdjęć

Ale dobrze Tu być z Wami mój TŻ stwierdził dziś, że mam loczki jak aniołek i jak tu nie podziękować za rady i motywowanie do dbania o te kręcioły moje

dniem twojego życia."
Stary 2012-10-25, 14:48   #72467
Malwina_89
Zakorzenienie

Cytat:
Ale dobrze Tu być z Wami mój TŻ stwierdził dziś, że mam loczki jak aniołek i jak tu nie podziękować za rady i motywowanie do dbania o te kręcioły moje

Mój zakątek czytelniczy
02.12.2012 r.
52/2013
75/2014
7/2015
Stary 2012-10-25, 15:32   #72468
prince_polo
Zakorzenienie

hej. mała dzis daje mi czadu. Wyobrazcie sobie ze naolejowalam wlposuy wczoraj wieczorem i jeszze glowy nie umylam bo niemam czasu. Mała beze mnie dzis sekundy nie wytrzyma!!!!!!!!!!! czekam na małza bo juz mnie łeb swedzi mam andz ze chpociaz efekt bedzie

wczoraj mi wysłali ten olej koksoowy. Moze jutro bedzie

Cytat:
Napisane przez Malwina_89 Pokaż wiadomość
Wreszcie Was nadrobiłam

oficjalnie stałam się fanką Twoich włosów

:
ooo milo mi

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 15:46   #72469
tiniaczek
Zakorzenienie

Cytat:
jeśli chcę podprostować z objętością u dołu - wtedy niedopłukuję odżywki d/s, wyżymam wykręcając delikatnie włosy zamiast odciskać, zawijam w zwykły turban z koszulki (nie plunking), czasem po dłuższej chwili zmieniam koszulkę na suchą i znowu zawijam... potem nakładam od połowy długości trochę jedwabiu, rozczesuję wszystkie włosy do tyłu głowy i przypinam za czubkiem głowy żabkami, jak podeschną rozpuszczam (czasem dosuszam przy samej skórze), wgniatam lekko gumę niebieską Schwarzkopf i otrzymuję jako efekt końcowy mniej więcej to co w załączeniu (po chwili trochę opadai nie jest tak puchato, a końce jeszcze się trochę dokręcają jak nimi majtam przy chodzeniu i wygląda na koniec to mniej więcej tak jak na środkowej focie ), biorąc pod uwagę, że pół życia robiłam gimnastykę z suszarkolokówką pasmo po paśmie, rozczesując nią wierzch, żeby był posłuszny i kręcąc końce, żeby było TAK, to wolę obecną metodę

tyle, że to jest wersja "bezrulonowa", rulon bywa jeśli nie rozczeszę przed podpięciem (ale nie mam foto )

Garniera daję b/s w malutkiej ilości bo ujarzmia mi objętość

czarna Isana wymaga na pewno szamponu raz na jakiś czas - polimery (mi raz na mc wystarcza), Joaśka mrożąca chyba też nie jest CG - nie znam składu
Boszzz, przy Tobie wygladam ja lysa dupa:<
tiniaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 15:55   #72470
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez tiniaczek Pokaż wiadomość
Boszzz, przy Tobie wygladam ja lysa dupa:<
tiaaaaaaaaaaaaaa a ja wtedy jak kto

ale spoko jak zetniesz połowę humor mi wróci

Stary 2012-10-25, 16:04   #72471
tiniaczek
Zakorzenienie

Cytat:
tiaaaaaaaaaaaaaa a ja wtedy jak kto

ale spoko jak zetniesz połowę humor mi wróci
No coz, to obie jestesmy lysymi dupami

Eeej Ty maly Zlosliwcze
Stary 2012-10-25, 16:09   #72472
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez tiniaczek Pokaż wiadomość
No coz, to obie jestesmy lysymi dupami

Eeej Ty maly Zlosliwcze
spoko

Stary 2012-10-25, 16:33   #72473
dzolls
Zakorzenienie

Dziewczyny, jesteście niesamowite. Jesteście totalną kopalnią wiedzy i wystarczy poczytać parę postów, a zachodzi rewolucja.

Dziś zrobiłam porządek z włosami, ale tak na serio: na noc oleje, potem umyłam (reszta ziaji, bd, maska ziaji, która mi bardzo służy), nałożyłam odżywkę b/s (joanna miód i cytryna) i to pod pieluchę. Jak trochę odstało (nie wiem, z godzinę?) to żel lniany i odrobinę podsuszyłam, zostawilam do wyschnięcia. Teraz już suche odgniotłam w koszulkę i normalnie postawiłam sobie lusterko przed oczami, bo się nie umiem napatrzeć - CUDO!

Włosy są miękkie, ślicznie pozwijane, błyszczące - kocham Was!!!!!!!!!!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0105.jpg (99,6 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0103.jpg (121,1 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0104.jpg (129,4 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0109.jpg (156,3 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0107.jpg (151,6 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0108.jpg (143,3 KB, 10 załadowań)

curl it, baby!
dzolls jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 17:02   #72474
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:
co do kolejności to nawet po sobie już zauważyłam że nie można się sztywno trzymać reguł, tylko trzeba poszukiwać własnych metod. Na dowód załączam zdjęcia:

2. Włosy tydzień z pielęgnacją, żel mrożący pod koszulkę(przed plunkingiem)- słaby efekt, raczej uzyskałam posklejane strączki, nawet po odgnieceniu były brzydkie i nieprzyjemne w dotyku.

Swietnie!!!
Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
Ale masz warkocza:love : serio, ładniejszy od tego azjatycko-egzotycznego...
Nie ścinaj więcej włosów....

też miałam pytać

Niesamowite matemorfozy...

Dzięki za odpowiedzi a kto wiąże włosy i jak? koczek na czubku glowy, kitka?

Najgorsze dla mnie będzie nie-czesanie... nie wiem czy do przejścia...
przy lokach to rozumiem, ale przy luźniejszym skręcie, falach? Nie wiem jak Wy to robicie, ale mam wrażenie ze jak nie poczeszę to u mnie robią sie strąko-strucle cos a`la nieudane dready....
Ojoj, znam to... też miałam najwiekszy problem z nieczesaniem przy CG. Początki są straszne. Nieczesane moje włosy wyglądały tak, i to zaraz po myciu! Co ja się namęczyłam, żeby ich grzebieniem nie traktować... Jednak już po miesiącu było zdecydowanie lepiej. Teraz jest przeważnie tak. Nigdy idealnie, taki charakter mojego skrętu, ale juz nie wygladam jak potargana wiedźma. Choć nie ukrywam, że i dziś zdarza mi się rozczesać końce drugiego lub trzeciego dnia, przed reanimacją fal.
Cytat:
Napisane przez olkka16 Pokaż wiadomość
dzisiaj dokładnie tak spróbowałam, bo zauważyłam, że wiele z Was tak robi z super efektami. U mnie oczywiście lipa Mycie szampon BD skalp, potters aloesowy dlugość, maska gloria ds, joanna z apteczki bs, żel lniany (włosy w koszulkę na 30min), potem mrożący i ugniatanie - i się rozczarowałam
Jaka lipa, przecież jest ślicznie- gładko, błyszcząco, falująco!
Cytat:
Napisane przez dzolls Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jesteście niesamowite. Jesteście totalną kopalnią wiedzy i wystarczy poczytać parę postów, a zachodzi rewolucja.

Dziś zrobiłam porządek z włosami, ale tak na serio: na noc oleje, potem umyłam (reszta ziaji, bd, maska ziaji, która mi bardzo służy), nałożyłam odżywkę b/s (joanna miód i cytryna) i to pod pieluchę. Jak trochę odstało (nie wiem, z godzinę?) to żel lniany i odrobinę podsuszyłam, zostawilam do wyschnięcia. Teraz już suche odgniotłam w koszulkę i normalnie postawiłam sobie lusterko przed oczami, bo się nie umiem napatrzeć - CUDO!

Brawo!!! Świetne efekty i to jak szybko!

JudytaKas skasowało mi Twój post w cytowaniu, świetnie jest także u Ciebie!!! Wiedziałam, że z takiego skrętu to będzie coś fajnego wkrótce!

Łyse d*py
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 17:10   #72475
tiniaczek
Zakorzenienie

Cytat:
spoko

Stary 2012-10-25, 18:01   #72476
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Riddim Pokaż wiadomość
nie mam zielonego pojęcia, ale jeżeli długość się nie zmienia to może te włosy Ci się kruszą? myślę, że nikt nie da Ci tu satysfakcjonującej odpowiedzi.

Jeżeli chcesz przypomnieć o swoim poście, miło byłoby gdybyś go zacytowała tak jest łatwiej niż przekopywać wątek wstecz i szukać Twojego pytania, bardzo proszę I warto też czasem poczytać, wspomóc inne dziewczyny własnym doświadczeniem, niż tylko czytać wątek z doskoku zadając pytanie - w trakcie dyskusji na jakiś temat post łatwo przecież może przepaść
Krusza ? to co w takim razie mozna zrobic z kruszacymi sie wlosami mozna wzmocnic czyms dodatkowo jakos konce czy cos (mam serum na koncowki (joanna z apteczki babuni miod i mleko )
Przypominalam o swoim poscie ale dobrze nastepnym razem zacytuje i jezeli wiem co odpowiedziec na zadane pytania innych dziewczyn albo zwyczajnie cos dopowiedziec czy pomoc jakas wypowiedzia to to robie moze poprostu nie zauwazylas

Cytat:
Wojownicza księżniczko - ja czytałam 3 posty: pierwszy, ten z przypomnieniem - był tam cytat i ten ostatni z brakiem nadziei... ale naprawdę nie wiem jaka może być przyczyna, dlatego nie odpowiedziałam...
jedyne co mi przychodzi do głowy to "czeski błąd" przy pierwszym pomiarze... ja tak ostatnio sobie w domu okno w calach zmierzyłam zamiast cm...

No tak takie bledy sie zdazaja ale mimo wszystko powinna sie dlugosc choc troche zmienic a ja w sumie tak patrzac na nie to nie widze zmiany w dlugosci czy proste czy skrecone

Cytat:
Napisane przez deszczowypies Pokaż wiadomość
no właśnie, bo plunking robi się jakieś 7-8 minut chociaż mi też się zazwyczaj robi 'za wygodnie' w koszulce i zostawiam na dłużej tak jak teraz między innymi...

Ja po tych 7-8 min mam wlosy takie jakbym w ogole plunkingu nie robila :P wiec tak jak u mnie to musi byc minimum 30 min :P

Cytat:
a moje na odwrót właśnie: przy przeczesywaniu i bawieniu się nimi rękoma rozprostowywały się i miały tylko końce wywinięte

U mnie za to bawienie sie wlosami sprawia ze sie jeszcze bardziej skrecaja wariaty :P

Cytat:
Napisane przez Karen15 Pokaż wiadomość
Można rozmieszać żel do włosów z wodą i rano takim czymś psikać włosy dla utrwalenia?

Mysle ze mozna ja kiedys cos takiego probowalam efekt nie byl najgorszy bo mniej taka mieszanka sklejala mi wlosy ale mimo to byly lekko utrwalone

Cytat:

Sliczne wloski widac roznice i w kondycji i w skrecie

Cytat:

Chcialas obciac wlosy majac je wyprostowane ? Lepiej scinac skrecone bo jak sa wyprostowane to mozna sobie za duzo obciac...
wojownicza ksiezniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 18:07   #72477
JudytaKas
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzolls Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
JudytaKas skasowało mi Twój post w cytowaniu, świetnie jest także u Ciebie!!! Wiedziałam, że z takiego skrętu to będzie coś fajnego wkrótce!
dziękuje bardzo, takie miłe komentarze (spostrzeżenia), zawsze jeszcze bardziej motywują do kontynuowania CG bo widzę, że to działa i są widoczne efekty
kiedy do Was trafiłam to pomyślałam, że z moich włosów to chyba nie da się wykrzesać lepszego wyglądu, a tu ... bach

dniem twojego życia."
Stary 2012-10-25, 18:18   #72478
justyna_ju
Raczkowanie

GG do justyna_ju

Cytat:
Napisane przez wojownicza ksiezniczka Pokaż wiadomość
Chcialas obciac wlosy majac je wyprostowane ? Lepiej scinac skrecone bo jak sa wyprostowane to mozna sobie za duzo obciac...
ale tylko grzywkę ..... ale i tak się nie odważyłam, będę się z nią męczyć dopóki do domu nie pojadę

a po długości to chyba bym się jednak sama nie odważyła mimo wszystko, może jak urosną, teraz są jeszcze za krótkie

Edytowane przez justyna_ju
Czas edycji: 2012-10-25 o 18:20
justyna_ju jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 18:35   #72479
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

Cytat:
ale tylko grzywkę ..... ale i tak się nie odważyłam, będę się z nią męczyć dopóki do domu nie pojadę

a po długości to chyba bym się jednak sama nie odważyła mimo wszystko, może jak urosną, teraz są jeszcze za krótkie

Mojej mamie jak fryzjerka kiedys obciela na wyprostowanych wlosach grzywke to tak jej obciela ze jak sie grzywka sama pozniej skrecila to miala taki jeden wielki rulon przy czubku glowy temu lepiej chyba na skreconych obcinac jak ide do fryzjerki to tez zawsze jej radze jak scinac moje wlosy
wojownicza ksiezniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 18:38   #72480
justyna_ju
Raczkowanie

GG do justyna_ju

Cytat:
Napisane przez wojownicza ksiezniczka Pokaż wiadomość
Mojej mamie jak fryzjerka kiedys obciela na wyprostowanych wlosach grzywke to tak jej obciela ze jak sie grzywka sama pozniej skrecila to miala taki jeden wielki rulon przy czubku glowy temu lepiej chyba na skreconych obcinac jak ide do fryzjerki to tez zawsze jej radze jak scinac moje wlosy
moja się nie kręci, tzn. ja jej nie każę ma leżeć ładnie na czółku i się prezentować przyzwoicie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości