|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
|
|||
| Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! |
|
4 | 8,33% |
| Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. |
|
0 | 0% |
| Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy |
|
0 | 0% |
| Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. |
|
0 | 0% |
| Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci |
|
0 | 0% |
| Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy |
|
2 | 4,17% |
| Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka |
|
13 | 27,08% |
| Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. |
|
3 | 6,25% |
| Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy |
|
2 | 4,17% |
| Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
15 | 31,25% |
| Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy |
|
1 | 2,08% |
| Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły |
|
3 | 6,25% |
| Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. |
|
1 | 2,08% |
| Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am |
|
2 | 4,17% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#271 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
AgaG powód jest ...hmm no wstyd przyznac, ale nie chcę urodzić przed zimą, tylko najwcześniej na wiosnę, najlepiej w marcu bo tż ma urodziny
. No i z kalkulacji wynikło ze początkiem czerwca zacząć starania było by ok...Sama z siebie się się śmieje, że tak planuje, wiadomo, że planowac to sobie można w tych sprawach no ale jakos tak mam. Jak pomyslę że urodziłabym np. w listopadzie i całą zimę takiego maluszka na zimno wystawiać, tak od razu zakładam że się pochoruje, a na wiosnę to już inaczej - przyjemniejsza aura na nowego członka rodziny ![]() no to się Wam wywnętrzyłam ze skrywanych mysli i planów
|
|
|
|
#272 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Cytat:
Hej! Elika to trzymam kciuki. Ciekawe która następna mamusia zaciąży ![]() Brumek śniłaś mi się. Zrobiłaś tutorial ( tak to się pisze? ) na yt "jak malować oczy na żółto leżąc na łóżku"... Leżałaś na łóżku, kamera prosto na Twoją twarz, Twoje loczki rozsypały się po pościeli, a Ty mizdrzyłaś się do do niej i cmokałaś zalotnie, zamykając pomalowane powieki Oczy miałaś wymalowane żółtym cieniem. Dziwne
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
|
#273 |
|
Zakorzenienie
|
Jacieee
Super, że "już" wychodzicie
|
|
|
|
#274 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.alinarose.pl/ ładna dziołcha. Fajny ma ten cykl "metamorfozy". To tak odnośnie snu o brumku
![]() jacieee jupi! ile byliście w szpitalu?
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#275 |
|
Zadomowienie
|
ellika, u nas będzie wiosenny dzidziuś
Marina, padłam! moje dziecko jeszcze się nie oddala, zbyt krótko chodzi, wypowiem się za pewien czas na tę chwilę nadal fascybuje go ziemia, liście, kamyki, patyki, więc non stop na klęczki spada i podnosi co znajdzie pytanie: jak robicie owsiankę lub kaszkę mannę? na leku krówki czy mm? wiem że było juz o tym
|
#276 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po chwili zaczął się rozglądać, wyraźnie za mną,myślałam, ze się przejmie Ale po kolejnej chwili, jak mnie nie zobaczył, wrócił do swoich zajęć, czyli zbierania kamyków...Cytat:
Z czym ja Wam się kojarzę!?!Zrobiłam sobie kłopot Jeszcze w temacie boskich kocyków. Znalazłam stronę, gdzie sprzedają materiały, z których szyje La Millou. Ta sama marka. Oni też współpracują z inną firmą, która szyje wszystko (z tych materiałów) na zamówienie.Zadałam pytanie, ile by to kosztowało, ten największy kocyk, i odpisali że 190 zł (a ciutt mniejszy 170). Czyli stówę taniej niż oryginał, a z tego samego szyty. Tyle że akurat tych samych sówek nie mają. W każdym razie wkleję Wam link, bo materiały są piękne
|
|
#277 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#278 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na wodzie.
|
#279 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
oczywiście robię ją na wodzie (płatki górskie błyskawicznie, sama ją jem od wieeeeeelu lat) a potem dodaję mleko krowie, takie świeże z butelki (nie gotowane!) nie widzę jakiś dziwnych kupek etc, ale czasem na policzku wyskoczy sucha plamka czerwona, zastanawiam się czy to mleko mu nie szkodzi na cerę jogurty zwykłe też podaję, nie z owsainką akurat a kaszki manny jeszcze nie robiłam z mlekiem
|
|
#280 |
|
Zadomowienie
|
Zanetko, ja szczepilam na pneumo i po szczepieniu nie bylo powiklan, wrecz zauwazylam poprawe, bo maly przestal lapac co chwile infekcje.
Natko pol godziny to sukces ![]() Brumku, twoj Tymek to istny slodziak ![]() U mnie po godzinie walki Mlody usnal, nie wiem co mu sie stalo, ale chcial byc tylko na raczkach. Mialam gotowac obiad, ale znowu kuchnia zajeta przez TZ. Teliku ja teraz niestety artystycznie w kuchni sie nie moge wyzyc, bo moj syn wybredny jada tylko proste posilki. Cukini nie ruszy, szpinaku tez nie, ale o dziwo lubi soczewice
|
|
#281 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() mamad1 , ale mnie wnerwia ta twoja A, dobrze że się wózek znalazł, choć w niemiłych okolicznościach ![]() Cytat:
no, taki raczej ptasi chyba Jak to mówią: łeb jak sklep,a w środku puste półki ![]() Wezmę od TŻa jak przyjedzie, ma w telefonie, a ja mam tylko takie gdzie są obydwaj panowie, więc nie wstawię Cytat:
to mi przypomniało, jak w klasie maturalnej byłyśmy w Budapeszcie, idziemy ulicą, stoi kilku facetów i się uśmiechają, koleżanka do mnie"pewnie się śmieją że po polsku mówimy, tak jakby ich język nie był śmieszny". I słyszymy "nie nie, my się wcale z was nie śmiejemy" mina koleżanki...bezcenna Cytat:
![]() Cytat:
Za to wczoraj w sklepie, gonił za dziewczynką, mówię "Adaś, chodź tutaj". Popatrzył, przybiegł z uśmiechem, powiedział "NIE" i wrócił w to samo miejsce ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- Kajool, "kulde" było rewelacyjne mamad1, wysłałam Ci zaproszenie
drugie ciągnie je ku górze... " Edytowane przez aania_20 Czas edycji: 2012-10-25 o 12:25 |
|||||
|
|
|
#282 |
|
Zakorzenienie
|
http://craftoholicshop.com/pl/p/Tkan...ael-Miller/381 ten czadowy jest materiał. Piękny.
Aniu a Ty jak się masz? widać już cosik?
|
|
|
|
#283 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak dodam owoce, to nie chce jeść i pokazuje, żeby mu dać sam jogurt. Choć normalnie owoce też lubi A, i im kwaśniejszy ten jogurt, tym lepiej ![]() Mleka jeszcze nie jadł: ani krowiego, ani mm. Wiem ![]() Mnie też ![]() Głowa mi pęka ![]() ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- Cytat:
Ona takie reklamowała.
|
|
#284 | |
|
Rozeznanie
|
Witam wszystkie piękne Panie
Albo to przypadek, albo mojemu syn0wi wydłużył się sen. Zawsze wstawaliśmy ok.6 góra 7 a wczoraj o 10, dziś o 9... No oby tak zostało ![]() ![]() Cytat:
Na badania idę jak będę zdrowa bo teraz jestem przeziębiona, leczę się aspiryną i domowymi sposobami. Na szczęście przechodzi Pewnie skoczę we wtorek na pobieranie krwi (bo wtedy jest u nas w przychodni). Co do fryzur to ja już chyba wszystkie przerabiałam. Od długich do pasa, przez "boba" do ściętych "na chłopaka". Teraz znów zapuszczam. Ellika to trzymam za wasze plany. U nas podobne tylko najpierw muszę znaleźć pracę. Ciężko było podjąć taką decyzję ale udało się dojść do porozumienia z tż.![]() Kajoolku ależ Szymuś jest inteligentny. Jaciee Agni śliczne podarunki masz dla bliskich. Ja nie mam siły ani cierpliwości... Mamad dobrze że wózek się znalazł ale ja tez miałabym mieszane uczucia. Co do ![]() Telik nie martw się Johny ma jeszcze czas. Scio pewnie Agatkama jakiś taki "bunt". Brunetka biedna Alusia, na szczęście już po wszystkim. Kolina, Ania, Oliweczka jak samopoczucie?? Co do chowania się przed dziećmi na spacerach... u nas niema gdzie bo same ulice, tzn, chodnik i ulica. Cóż, takie osiedle. Też chętnie zobaczyłabym reakcję Julka ale wydaje mi się że poszedłby sobie dalej
Juluś 20.07.11 Kornelia 04.02.2016 Będę powtarzać zawsze: bieda to stan umysłu. Edytowane przez Chelsea91 Czas edycji: 2012-10-25 o 12:40 Powód: literówka |
|
|
|
|
#285 |
|
Zadomowienie
|
Aania odebrałam
Taki szary kot (a właściwie kotka) w rude łaty to ja![]() Ellika ja kiedyś gdzieś czytałam, że takie kropelki już mogą być "na zawsze", zwłaszcza jak się długo karmiło. Ale nigdy tego więcej nigdzie nie sprawdzałam. Ja też czasem myślę, jak by to było z drugim dzieckiem, ale na razie ta myśl mnie przeraża. Zapowiedziałam tylko mężowi, że gdyby jednak tak się stało, to będziemy musieć wcześniej się wyprowadzić stąd. I akurat brak miejsca jest najmniejszym problemem... Chciałabym jednak jeszcze przez jakiś czas swoją uwagę skupić tylko na Patrykowi. Niedługo sam już coraz bardziej będzie "odchodził" w "świat", więc byłoby łatwiej z drugim dzieckiem później... Jacieee nareszcie!!! ---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Patyrk lubi prowadzić, gdzie chce iść, ale ze mną też pójdzie. Na spacerach teraz to tylko patyki (albo wrecz ogromne gałęzie go interesują). Mi też taką przynosi i mam nią kopać kretowiska Ewentualnie znajdzie jakąś śmieć, to daje mi łopatę, żebym ją wyrzuciła
|
|
|
|
#286 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczynki a ja Was podziwiam, że myślicie o dzieciach. Ja totalnie wypieram taką myśl.
mamad i ja wysłałam zapro. chelsea to pewnie chodzi Ci o zatrudnienie i potem zajście, nie? masz macierzyński, wychowawczy. Moja znajoma właśnie tak zrobiła. ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- właśnie scio, Aga jest jedną z najmądrzejszych dziewczynek na naszym wątku, a Ty nawet nie myśl o autyzmie.
|
|
|
|
#287 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
O to to...przewrotne te dzieciaki.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Czyli jak widac wiekszosc dzieciakow tak robi. |
||||
|
|
|
#288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#289 |
|
Wtajemniczenie
|
Mamad i ja wysłałam zaproszenie
a ja chciałabym znowu urodzić latem. i to w 21014 roku, tak akurat żeby mi Hanię od września do przedszkola przyjęli, a ja mogłabym być z maluszkiem w domu. obawiałabym sie jedynie chorób z tego przedszkola przynoszonych ale to tylko takie plany. jakby mi się inaczej "przytrafiło" to też bym była szczęśliwa
|
|
|
|
#290 |
|
Zakorzenienie
|
Jacie super
Telik ja nie mam żadnych planów ![]() Elika jak Karolcia? My nadal walczymy miałam iść do lekarza ale B śpi a żal mi go budzić więc chyba jutro pojdziemy
|
|
|
|
#291 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dokładnie o to chodzi ja zaś chciałabym urodzić w lato. Julek zaczął po swojemu opowiadać wszystko. Fajnie to wygląda. Idziemy jeść krem z pomidorów
|
|
#292 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
!Jak Ty to zrobiłaś?![]() Kupililam w Lidlu inhalator i tez sie inhalujemy, raczej próbujemy , on jedynie pozwoli ta rurke pprzyłożyc pod buzie, ale musi byc włączony telewizor i maks 5 min wytryma
|
|
|
|
|
#293 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Bry Kuny
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
nie nie nic sobie pięknej główki nie zawracaj mały Johny ma jeszcze czas! no ładnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
git!!!Cytat:
myślicie, że taka lala się spodoba 2,5- latce? http://allegro.pl/wielka-lala-lalka-...709952696.html
|
|
#294 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nie latam za nią, bo ona jest wszędzie.Stoję i obserwuję, podchodzę tylko wtedy kiedy widzę, że robi coś nie odpowiedniego. W przychodni tak mam zawsze. Ona lata do każdego i wszędzie jej pełno.Stoję i obserwuję, a ona czasem na mnie zaglądnie,czasem ma mnie w nosie ![]() Co do czapki koleżanka kupiła dla chłopczyka niebieską i świetnie jej syn wygląda.A polar może zrób go w kształcie jaja i jakoś wszyj ![]() Kolina od jakiegoś czasu robię owsiankę na mleku i dodaję owoce.Damie nic nie jest. Mleko krowie generalnie ma tylko w kakao i w owsiance, a że nie je tego codziennie to powoli "wprowadzam" Patik Ja pokazuję Emilie gdzie idziemy, oczywiście nie raz nie dwa nie idzie po chodniku tylko woli wejść na trawę,ale pozwalam niech wie że nie wszystko jest piękne równe,choć te nasze chodniki to do równych też nie należą,ale generalnie nie mam problemu żeby szła obok mnie - często staram się ją czymś zainteresować co jest w naszym planowanym kierunku,czy to ptak, auto, liście,drzewo itd itp. ![]() Marzena pokaże pokaże jeszcze czekam na kombinezon i ubrana jest na zimę ![]() Brumek co do butów,moja uwielbia zakładać moje "bambosze" o to dowód (zdjęcie) Dziękuje odnośnie wiadomości o pneumo. We wt mamy laryngologa i zobaczymy co powie. |
||
|
|
|
#295 |
|
Zadomowienie
|
Znalazłąm te zaproszenia
W ogóle nie wiedziałam, gdzie czego szukać |
|
|
|
#296 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale czuję, że nie jestem gotowa i już...
|
|
#297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tu troszke Marii
|
|
#298 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#299 |
|
Rozeznanie
|
Jacieee
Ja owsiankę robię na zwykłym mleku krowim. nic małej nie jest więc tak praktykujemy. Natka dla Domka za taka wytrwałość, cierpliwość przy Inhalacji Mogą sobie z Alą podać rękę, jednak my inhalujemy się ok 10min ąz się skończy sól czy inny lek w zbiorniczku. U mnie dzisiaj jakiś wisielczy nastrój. Ale nie, że mam nerwa czy jestem zła. tylko taka chodząca po ścianach ejstem, wylałam dzisiaj na całą kuchnię wodę z garnka, wszystko mi z rąk leci, do tego ta pogoda. Pieleszko paczuszka poszła z rana.... Mi myśl o drugim dziecku towarzyszyła jakiś czas temu, przewrotnie do Chelsea gdybym nie dostałą pracy pewnie byśmy się teraz starali bo tak sobie planowałam. Ale że udąło mi się dostac świetną prace, rozkręcamy firmę męża więc to nie ten czas..... Jesli sytaucja zawodowa u nas będzie pomyślnie się ukłądała to pewnie za 2lata najszybciej wrócimy do tematu. Ja chowam się niekiedy ALi i za każdym razem są inne rekacje. |
|
|
|
#300 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Patiku-Ty mi sie dzisiaj snilas, ze przyjechalas do mnie ze swoim mezem i poszlismy na kawe , Sary nie wzieliscie bo chciala zostac z tesciowa -dziwne te sny ---ale to onacza jak Ciebie tu na forum brakuje, jak juz sie snisz mi po nocach!Ja nadal zasmarkana, Borysek spi, a ja musze w koncu zrobic wience(juz dawno mialam), takze do pracy rodacy
Edytowane przez DDewik Czas edycji: 2012-10-25 o 13:16 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:04.

. No i z kalkulacji wynikło ze początkiem czerwca zacząć starania było by ok...
no ale jakos tak mam. Jak pomyslę że urodziłabym np. w listopadzie i całą zimę takiego maluszka na zimno wystawiać, tak od razu zakładam że się pochoruje, a na wiosnę to już inaczej - przyjemniejsza aura na nowego członka rodziny

Z czym ja Wam się kojarzę!?!

za wasze plany. U nas podobne tylko najpierw muszę znaleźć pracę. Ciężko było podjąć taką decyzję ale udało się dojść do porozumienia z tż.
!Jak Ty to zrobiłaś?

Bo i tak nie mam co pisać, a smęcić nie będę 

12.06.2010