Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX-X - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-25, 07:49   #1051
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Dzień Dobry

Gda ja też czekam na ten 3 miesiąc jak na wybawienie,liczę że wtedy kolki miną na dobre

Colds moja Zuzia codziennie wstaje o 7 i nie ma bata by ją dłużej przytrzymać

Asiulka Ty to musisz cały czas mieć oczy dookoła głowy.

Anesh,Dearlie,I&K kciuki mocno zaciśnięte,czekamy na maluszki.

Kraven widzę że tż dopada stres

Zapowiada sie kolejny dzień w domu bo pogoda beznadziejna
A od jutra to trzeba będzie chyba kombinezon małej już zakładać jak ma być taka niska temperatura.
Ale pada u Was deszcz?

A ja też mam tę matę co Iwoncia - Rainforest FP, tak?
Wczoraj złożyłam i mały leżał 30 minut jak zahipnotyzowany! Szczególnie żyrafka mu się podoba Jak go przesunęliśmy dalej od żyrafy, to natychmiast zrobił alarm, że chce spowrotem
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 07:52   #1052
Asiuulka89
Zakorzenienie

Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Ale dzień... Pobudka o 8 i dopiero teraz zasnął porządnie, nie licząc spaceru.

Czyli 11 godzin "na nogach"!!! Martwię się, że to za mało snu jak na takiego maluszka

Wieczór kolkowy, a nic nie jadłam i porządnie odbijałam, więc już nie wiem o co chodzi. Byle do 3 miesiąca i żeby minęły!
kumpeli córeczke ma pół roku a od 2 miesięcy sypie 2 razy po 15 min w ciągu dnia ale fakt malutko pi Henio może on z tych alktywnych bardziej nie przejmuj się unormuje mu się napewno.
Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
\
W ogóle, miałam Was się pytać, moje Drogie .
O której budzą się Wasze dzieciaczki?
Moja uwielbia spać nawet do 13, gdzie zasypia około 22. Starałam się już Ją nawet budzić wcześniej. Przebierałam, karmiłam, starałam się zabawiać.. Ale oczy jak po dobrej imprezie, a jak już zasnęła to zwłoki totalne.
ja wywalam dzieci o 7-7.30 wiec tak sa nauczone i nie jestem w stanie Ci powiedziec do któej by spał Jaśnie pan
Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Jednak jeszcze do Was wpadłam, bo mam ważną wiadomość od
Anesh_ :
"Wody mi odeszły, rozwarcie na 1 cm. Skurcze delikatne. Pozdrawiam."

Będzie pewnie przynajmniej jedna, czwartkowa dzidzia! Trzymamy kciuki za dziewczyny!

I jednocześnie dziękuję za kciuki trzymane za nas.

Maggie dokładnie o taki cewnik chodzi. U nas wszystko szczelnie pozamykane, więc jeżeli nie zrobią mi cc, to będą się starali wywołać w ten sposób rozwarcie.
super kciuki za Anesh no i za Ciebie Deralie
Cytat:
Napisane przez I_K Pokaż wiadomość
Dearlie trzymam za Ciebie kciuki ja mam nadzieje ze dzis tez wybiorę się na porodówkę bo mam juz mocne skurcze co 8 min, na razie czekam az bedą co 5
czyli jeszcze Kraven

Dzień dobry wczorajsze zytganko chyba było jkednorazowe bo potem łądnie pił i nawet nie ulał. dzisiaj mam spokojniejszy dzień więc może z wami posiedzę troszkę a nużsie uda. łobuz śpi nareazie wiec jem sniadanko i piję kawkę
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 07:59   #1053
marta1986222
Zakorzenienie

Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Ale pada u Was deszcz?

A ja też mam tę matę co Iwoncia - Rainforest FP, tak?
Wczoraj złożyłam i mały leżał 30 minut jak zahipnotyzowany! Szczególnie żyrafka mu się podoba Jak go przesunęliśmy dalej od żyrafy, to natychmiast zrobił alarm, że chce spowrotem

Właśnie jest taka mżawka.

I zazdroszcze że Henio interesuje się matą bo moja na razie ma ją gdzieś.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 08:00   #1054
moniniteczka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
moja mała lubi po trochu ale często, np. jedną butlę zjada w przeciągu godziny, tzn. najpierw wsunie 30 potem wypluwa smoka, niby przysypia a za 20 minut znowu szuka i zjada np 40 ... oj, ciężko ją wyczuć, jeszcze mam problem ile tej mieszanki przygotować, do tej pory robiłam 90 ale teraz widzę, że to za dużo i sporo się marnuje.

muszę kupić podgrzewacz bo przygotowywanie na gazie kiepsko mi idzie najpierw zagotuję wodę, później ją studzę, po czym okazuje się, że jest już całkiem zimna więc grzeję ponownie i znowu dupa, bo za długo grzałam i trzeba ostudzić
mam pewną radę może któraś z was skorzysta ja przygotowuje sobie codziennie rano termos z gorącą wodą i mały garnuszek ze schłodzoną i mieszam w razie potrzeby......
bez wytłumaczenia.....

Damianuś 03.08.09
Ilonka 22.08.12

moniniteczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 08:01   #1055
zielona1911
Zakorzenienie

A ja dostalam w koncu becikowe
Nakupowalam juz troche małemu:ladna posciel,te smoczki z Lovi,ale tez jakos zassac ich nie moze,kupie jeszcze przewijak i ta hustawke i sobie pare ciuchow pozamawialam...
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 08:09   #1056
angel166
Zakorzenienie

Hey kochane pamiętacie mnie jeszcze ?

moja mała w ogóle w dzień nie śpi(jedynie na spacerku) także ciężko mi byc z Wami na bieżąco :/

teraz o dziwo zasnęła ale pewnie na max godzinkę za to noce przesypia bardzo ładne, śpi od 21 do2/4 rano, a później do 7/8, także daje się mamusi wyspać

w dzień zaśnie na max godzinę najważniejsze, że przestała już nam tak krzyczec biedna krzyczała z głodu dokarmianie 3x60ml okazało się dla niej nei wystarczające. By była zadowolona musi zjejsc 2x60ml i 2x90ml + piers co 4 godziny wychodzi na to, że z piersi zjada 30/60ml. No i po piersi śpi mi od 21do 2/4 rano. Najgorzej, że kazali nam jej nie dokarmiac, a jak coś to tylko 1x na dobę no ale widocznie ona potrzebuje zjejśc więcej, przecież serce się kraja jak krzyczy i płacze całymi dniami, gdy jej dam mniej jedzonka

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 08:14   #1057
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość

moja mała w ogóle w dzień nie śpi(jedynie na spacerku) także ciężko mi byc z Wami na bieżąco :/

teraz o dziwo zasnęła ale pewnie na max godzinkę za to noce przesypia bardzo ładne, śpi od 21 do2/4 rano, a później do 7/8, także daje się mamusi wyspać

w dzień zaśnie na max godzinę najważniejsze, że przestała już nam tak krzyczec biedna krzyczała z głodu dokarmianie 3x60ml okazało się dla niej nei wystarczające. By była zadowolona musi zjejsc 2x60ml i 2x90ml + piers co 4 godziny wychodzi na to, że z piersi zjada 30/60ml. No i po piersi śpi mi od 21do 2/4 rano. Najgorzej, że kazali nam jej nie dokarmiac, a jak coś to tylko 1x na dobę no ale widocznie ona potrzebuje zjejśc więcej, przecież serce się kraja jak krzyczy i płacze całymi dniami, gdy jej dam mniej jedzonka

Pewnie że Cię pamiętamy

Mi też mówili ze za dużo nie dokarmiać jak karmiłam jeszcze z piersi a malutka krzyczała bo była głodna to jak nie dać maleństwu jeść.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-10-25, 08:21   #1058
kraven
Zakorzenienie

TŻ chyba sie bardziej ode mnie steresuje

Skunksa z Lamaze można dorwać w zwykłych sklepach internetowych
http://www.calineczka.pl/sklep/lamaz...2-p-13305.html
http://czarodziej.eu/pl/maly-skunks-...82-lamaze.html itp

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 08:22   #1059
Sojka1990
Zadomowienie

Nam tam nikt nic nie mówił zeby nie paść dziecka :P Zocha w miesiąc 1,5kg mało, dużo ? nie wiem.
Stary 2012-10-25, 08:23   #1060
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Pewnie że Cię pamiętamy

Mi też mówili ze za dużo nie dokarmiać jak karmiłam jeszcze z piersi a malutka krzyczała bo była głodna to jak nie dać maleństwu jeść.
no tym lekarzom łątwo mówic kazali mi się na dwa dni z niązamknąc w domu i ,że pokarmu mi się naprodukuje tyle, że ją wykarmie i co i gó**o tydzień jej zmiejszałam ilosc mm, a przez trzy dni na piersi małą była i jak to wyglądało? cały dzień krzyczała, aż się zanosiła z płaczu, miała sińce pod oczami, wbijała mi paznokcie w piersi, ściskałą sutki i w ogóle biedna cierpiała tak jakby ją ze skóry obdzierali nie mogłam tego wytrzyamc powiedziałam mężowi, że to nie ma sensu, bo to jest głodzenie dziecka. Niech je tyle ile potrzebuje widocznie moje peirsi nie są w stanie wyprodukowac więcej mleka nie wiem czy to przez niedoczynnosc tarczycy czy co ale od początku mam tyle samo pokarmu i nic nie pomaga by było go więcej

a tak swoją drogą to trochę mam depresję przez to, że nie jestem w stanie wykarmic swojej niuni piersią ;( czuję się jakaś wybrakowana tak bardzo mi na tym zależało ale ona była dokarmiana już w szpitalu także co zrobić

Jagódka
Stary 2012-10-25, 08:24   #1061
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Padam na twarz.
Zaliczyliśmy dziś szczepienie, becikowe w MOPSie, jeden samochód odebrany od mechanika drugi był na przeglądzie i jutro jedzie do naprawy z samego rana bo jeździłam bez klocków z tylnych kołach :P

Zośka szczepienie zniosła w miarę ok daliśmy skojarzone, potem drugie wklucie na wzw i tu był wrzask taki że dobre 10minut ją uspokajałam, pierwszy raz slyszalam jej prawdziwy płacz bo na co dzień mam tylko pokwękiwanie albo darcie się "wex mnie na ręce do cholery jasnej" i więcej już takiego płaczu w wykonaniu mego dziecka slyszec nie chce jak ten w przychodni

Dziewczynki mogłybyście zalinkować mi tego skumksa? bo starałam się skupić i wyszukać link ale mi nie poszło
o matko biedna Zosia ja sie wlasnie zastanawiam nad 6w1, czy ktoras tak szczepila ?

Cytat:
Anesh_ :

Będzie pewnie przynajmniej jedna, czwartkowa dzidzia! Trzymamy kciuki za dziewczyny!

I jednocześnie dziękuję za kciuki trzymane za nas.

Maggie dokładnie o taki cewnik chodzi. U nas wszystko szczelnie pozamykane, więc jeżeli nie zrobią mi cc, to będą się starali wywołać w ten sposób rozwarcie.
aaa trzymamy za Anesh

Dearlie wszystko bedzie dobrze i juz za niedlugo Antosia przytulisz, jestem myslami z Toba, cc jest na prawde ok

Moja tez pobudka o 7 i koniec dzis tylko nie wiem co sie jej stalo ale o 8 zasneła, zaczela koncert ze na rece, a ja nie chcialam jej wziasc i zaczelam ja glaskac po pleckach i dupci i spodobalo sie i zasneła
gorzej tylko wieczorem, moje dziecie po kapieli tez aktywnosc che miec i tak do 22/23 nie spi, a kapiel robimy miedzy 19/20

Edytowane przez kasiam187
Czas edycji: 2012-10-25 o 08:26
kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-25, 08:24   #1062
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Nam tam nikt nic nie mówił zeby nie paść dziecka :P Zocha w miesiąc 1,5kg mało, dużo ? nie wiem.
Jagódka w 6 tyg przybrała 1,6kg i powiedzieli nam, że jest zapasiona i, że mamy jej mm nie dawac obecnie waży 4100, a przy wypisie ważyłą 2500

Jagódka
Stary 2012-10-25, 08:28   #1063
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:

Moja tyle samo przybrała w miesiąc
Kluseczka kochana

Angel nie myśl tak o sobie że jesteś wybrakowana,mi też było przykro ze nie mam tyle pokarmu by wykarmić małą ale teraz jak widzę jak się najada i jest zadowolona wszelkie wątpliwości minęły,po prostu tak miało być a tysiące dzieci są karmionych mm i rosną zdrowo.
Głowa do góry,Jagódka ma pełny brzuszek i tylko to się liczy

My kąpiemy o 21 a potem mała od razu zasypia.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2012-10-25, 08:35   #1064
zielona1911
Zakorzenienie

zamowilam torta synkowi o taki:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg torty_dzieciece_77.jpg (66,3 KB, 47 załadowań)
Stary 2012-10-25, 08:38   #1065
zielona1911
Zakorzenienie

kurde moj najwiecej przybrał bo w 6 tygodni az 2kg!!
startowal z 2800g a po 6 tygodniach mial 4800g
ale do mnie lekarka nie miala zastrzezen dlatego wlasnie ze karmie cyckiem. Generalnie zrobila sie z niego taka kluska,ale nie je jakos czesto...tak co 3-4godz wiec niwiem o co chodzi,jeszcze w dodatku pije tylko z jednej piersi tzn.raz z jednej raz drugiej,a nie z dwoch naraz.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-10-25, 08:43   #1066
tamlin111
Zakorzenienie

Dzień dobry
Mati śpi, śniadanie zjedzone, pranie się robi, no więc mam chwilę dla siebie.
Ja też chcę skunksa, muszę zobaczyć u mnie w sklepach
Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
na usg głowki i wizyta w poradni neanatologicznej zeszło mi tak ponad 3 godziny ale wszystko ok z główką jak i z całym Jasiem i skończyły nam się wizyty w poradniach specjalistycznych związanych z jego wcześniactwem

Dzisiaj młodego 3małam na brzuchu przy kapieli i wciagnal przez przyuapdek noskiem wodę i się zachłysnał potem wypił mleko i mi normalnie zwymiotował pierwszy raz powiedzcie mi czy to moze być przez to ze ta woda mu zalegała i chcuiał się oczyścic? i chy ba wszystkiego nie zwymiotowal bo pic dalej nie chcial. ?? wiec moze przez to bo wczesniej mu sie wogole nie zdarzalo. teraz grzecznie spi i mam nadzieje ze jutro nie bedzie sie bal kapieli i wiem ze na brzuszku juz go kapac nie bede

a i dzisiaj ledwo spusciłam moja dwojke z oczu to jasiu miał w ustach mentosa jego kochana siostra chciala sie podzielic z barciszkiem noosz cholera.. ehh ciezko dzien
Wspaniale że z Jasiem wszystko dobrze, a te wymioty to może rzeczywiście od zachłyśnięcia. Może coś mu zalegało. A Zuzia pomysły ma świetne Na szczęście w porę zareagowałaś bo mógł się zadlawić.

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
W ogóle, miałam Was się pytać, moje Drogie .
O której budzą się Wasze dzieciaczki?
Moja uwielbia spać nawet do 13, gdzie zasypia około 22. Starałam się już Ją nawet budzić wcześniej. Przebierałam, karmiłam, starałam się zabawiać.. Ale oczy jak po dobrej imprezie, a jak już zasnęła to zwłoki totalne.
Mój to tak do 10-tej gnije w łóżku, później go przebiorę, nakarmię i jeszcze musi dospać i też jakoś 13-ta dochodzi

Cytat:
Anesh_ :
Super
A za Ciebie i Antosia trzymam kciuki, abyście jak najszybciej się poznali po drugiej stronie brzuszka

Cytat:
Napisane przez I_K Pokaż wiadomość
Dearlie trzymam za Ciebie kciuki ja mam nadzieje ze dzis tez wybiorę się na porodówkę bo mam juz mocne skurcze co 8 min, na razie czekam az bedą co 5

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
A ja dostalam w koncu becikowe
Nakupowalam juz troche małemu:ladna posciel,te smoczki z Lovi,ale tez jakos zassac ich nie moze,kupie jeszcze przewijak i ta hustawke i sobie pare ciuchow pozamawialam...
Ja też wczoraj dostałam. Zamówiłam na razie Matiemu konika. A za resztę kupię kaloryfer , buty sobie i może jakiś płaszczyk.

Cytat:

Pamiętamy
Dobrze że znaleźliście złoty środek i małą jest najedzona. Niech sobie je na zdrowie
Cytat:
no tym lekarzom łątwo mówic kazali mi się na dwa dni z niązamknąc w domu i ,że pokarmu mi się naprodukuje tyle, że ją wykarmie i co i gó**o tydzień jej zmiejszałam ilosc mm, a przez trzy dni na piersi małą była i jak to wyglądało? cały dzień krzyczała, aż się zanosiła z płaczu, miała sińce pod oczami, wbijała mi paznokcie w piersi, ściskałą sutki i w ogóle biedna cierpiała tak jakby ją ze skóry obdzierali nie mogłam tego wytrzyamc powiedziałam mężowi, że to nie ma sensu, bo to jest głodzenie dziecka. Niech je tyle ile potrzebuje widocznie moje peirsi nie są w stanie wyprodukowac więcej mleka nie wiem czy to przez niedoczynnosc tarczycy czy co ale od początku mam tyle samo pokarmu i nic nie pomaga by było go więcej

a tak swoją drogą to trochę mam depresję przez to, że nie jestem w stanie wykarmic swojej niuni piersią ;( czuję się jakaś wybrakowana tak bardzo mi na tym zależało ale ona była dokarmiana już w szpitalu także co zrobić
Słoneczko na pewno nie jesteś wybrakowana, po prostu Twoja córa ma większe potrzeby niż są w stanie zapewnić jej Twoje piersi. Zdarza się i to często. Dajesz jej tyle ile masz, a resztę musisz zapewnić w inny sposób. Ważne że niunia ma pełny brzuszek.

Edytowane przez tamlin111
Czas edycji: 2012-10-25 o 09:28
tamlin111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 09:09   #1067
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Hej hej witajcie kochane,

Melduję się że żyje, widzę, że kolejne mamusie będą się rozdwajać Anesh i Dearlie trzymam za Was kciuki, oby wszytsko się pomyślnie skończyło.

Rzadko do was zaglądam, bo na razie jestem w szale porządkowania domu i przygotowania Klaudii urodzinek.

Cytat:
Jagódka w 6 tyg przybrała 1,6kg i powiedzieli nam, że jest zapasiona i, że mamy jej mm nie dawac obecnie waży 4100, a przy wypisie ważyłą 2500
Angel a ile Jagódka ważyła przy urodzeniu, widzisz tobie powiedzieli że zapasiona, moja znów przez 7 tygodni, będąc tylko na piersi przybrała 1460g biorąc pod uwagę wagę w dniu wypisu ze szpitala (2520g), a moja doktorka powiedziała że trochę mało. I mam schizę, ale młoda widać, że jest najedzona, bo nawtyka się i sama wypluwa pierś i za chiny jej nie zmusisz do zjedzenia więcej.

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 09:10   #1068
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość

Moja tez pobudka o 7 i koniec dzis tylko nie wiem co sie jej stalo ale o 8 zasneła, zaczela koncert ze na rece, a ja nie chcialam jej wziasc i zaczelam ja glaskac po pleckach i dupci i spodobalo sie i zasneła
gorzej tylko wieczorem, moje dziecie po kapieli tez aktywnosc che miec i tak do 22/23 nie spi, a kapiel robimy miedzy 19/20
Mój ma tak samo po kąpieli...
A teraz zasnął na rękach i na razie śpi! Uff!

Cytat:
Co za głupota!!!!

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
kurde moj najwiecej przybrał bo w 6 tygodni az 2kg!!
startowal z 2800g a po 6 tygodniach mial 4800g
ale do mnie lekarka nie miala zastrzezen dlatego wlasnie ze karmie cyckiem. Generalnie zrobila sie z niego taka kluska,ale nie je jakos czesto...tak co 3-4godz wiec niwiem o co chodzi,jeszcze w dodatku pije tylko z jednej piersi tzn.raz z jednej raz drugiej,a nie z dwoch naraz.
Mój po 6 tyg. też pewnie będzie miał już 2 kg więcej, bo po 4 miał 1,5 kg

I też na samym cycku, tak samo karmię - tylko jedna pierś, 10-13 minut ssania i już. Szybko i wygodnie
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 09:48   #1069
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Dobry

Cytat:

Pewnie, że pamiętam. Trudno zapomnieć tą buźkę przy cycusiu na awatarze
No i masz rację, że dokarmiasz. Dziecko wie lepiej czy jest głodne czy nie.

Cytat:
o matko biedna Zosia ja sie wlasnie zastanawiam nad 6w1, czy ktoras tak szczepila ?
Ja bralam 6w1. Płakała okropnie dlatego się cieszę, że je wzięłam bo nie chciałabym serwować jej kolejnych wkłuć.

Kurcze, moja dziecina znowu okropnie ulewa...

Anesh i Dearlie trzymam kciuki za Was dziewczyny

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-25, 09:59   #1070
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość

Ja bralam 6w1. Płakała okropnie dlatego się cieszę, że je wzięłam bo nie chciałabym serwować jej kolejnych wkłuć.

Kurcze, moja dziecina znowu okropnie ulewa...

Anesh i Dearlie trzymam kciuki za Was dziewczyny
a ile placiliscie ?? musze sie przejsc do przychodni popytac o ceny zeby mi szczena nie opadla przy szczepieniu, bo my jeszcze chcemy pneumo i rota to pewnie sporo wyjdzie.

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 10:00   #1071
tamlin111
Zakorzenienie

Dziewczynki Dearlie jest na oddziale i przekazuje wiadomość od Anesh:
Maja przyszła na świat o 5.45, waży 3170 i mierzy 52cm.

Piekny początek dnia
Stary 2012-10-25, 10:05   #1072
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Anesh gratulacje

dobrze kojarzę, że Anesh miała łożysko przodujące i martwiła się jak będzie z porodem?

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 10:12   #1073
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
a ile placiliscie ?? musze sie przejsc do przychodni popytac o ceny zeby mi szczena nie opadla przy szczepieniu, bo my jeszcze chcemy pneumo i rota to pewnie sporo wyjdzie.
ja też brałam pneumo i rota. Kosztowało to wszystko razem 770zł. Dużo... w przychodni nazwały ten zestaw małym mercedesem
Stary 2012-10-25, 10:15   #1074
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

witam Was
dzis ale piekna nocka, mała zasneła przed 21, pote, obudziła się o 2 i potem o 6 ależ jestem wyspana bo potem znowu obudziła sie o 10 i cyc i spi dalej

wiec mam labeee

angel jasne ze Cie pamietamyciesze sie ze już u Was lepiej
ogromne gratulacje dla anesh
3mam mocno kciuki za Dearlie!!
Gda wilgotnosc powietrze w pomieszczeniu powinna wynosic od 40-60%

co do szczepionek, my idziemy za tydzien w srode i juz mam stracha..
bierzemy te skojarzone 5w1 i pneumo.

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 10:41   #1075
Kalpana
Zakorzenienie

Gratulacje dla Anesh

Tamlin dzięki, to ja chyba też kupię tą herbatkę z hippa, to przy okazji może zacznie więcej bąków puszczać

Dziewczyny jakie kupić wkładki laktacyjne, żeby nie przemakały szybko? Mam z babydream i właśnie mi się kończą, ale w nocy Krystianek je tylko dwa razy i budzę się z całą koszulą mokrą....

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 10:54   #1076
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
Okropny jest ten płacz malucha z bólu... całusek dla Zosieńki
http://allegro.pl/lamaze-szeleszczac...720392984.html ten skunksior był chyba tylko na tej jednej jedynej aukcji, bo za nic nie mogę go więcej znaleźć. A standardowo już się napaliłam - haha dziecku zabawki kupuję a sprawia mi to większą frajdę niż jej Jak traficie znów tego skunksa na all to podlinkujcie

Iwoncia, nie miałam na myśli cewnika na mocz (bo chyba o nim piszesz) ale cewnik foleya, który zakłada się w celu zrobienia rozwarcia. Podejrzewam, że taki cewnik będą chcieli Dearlie zaaplikować na początek, żeby wywołać poród. Chyba, że się mylę
Oj no to pokręciłam chodziło mi o cewnik na mocz

Moje dziecko kupki zrobić nie może.
Dziś już drugi dzień
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 11:11   #1077
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:

Pewnie ze pamietamy, ważne ze Jagódka ma pełny brzuszek i jest szczesliwa
Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość

Piekny początek dnia
no to gratulujemy

a gdzie znik neła Enigmama? wiem ze ona z 3 ale mogła by sie zameldowac raz poraz

no dzisiaj zabrałam aparat i trzasnełam młodemu kilka fotek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_6963.jpg (54,0 KB, 57 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_6980.jpg (39,6 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_6999.jpg (29,5 KB, 44 załadowań)
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 11:13   #1078
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Dziewczyny jakie kupić wkładki laktacyjne, żeby nie przemakały szybko? Mam z babydream i właśnie mi się kończą, ale w nocy Krystianek je tylko dwa razy i budzę się z całą koszulą mokrą....
Polecam Baby Ono na noc:
http://allegro.pl/nocne-wkladki-lakt...726606125.html

Żwirek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0056 [HDTV (720)].jpg (36,2 KB, 61 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0068 [HDTV (720)].jpg (85,1 KB, 64 załadowań)
Stary 2012-10-25, 11:17   #1079
kraven
Zakorzenienie

Anesh serdeczne gratulacje

Asiulka ślicznego masz Bąbelka.
Dobrze, że w porę zareagowałaś z Mentosem bo mogło być nieciekawie.

Tamlin Mateuszek jest słodki.

Ja sie wyspałam i teraz coś porobię w domu. Znowu do soboty rano siedze sama

Marta mój skromny kącik łóżeczowy wyglada tak
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1040258.jpg (46,5 KB, 58 załadowań)

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015

Edytowane przez kraven
Czas edycji: 2012-10-25 o 11:34
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 11:37   #1080
Katee27
Zadomowienie

Dzień dobry.
Ja znowu niewyspana,choć Kuba trochę lepiej sypia,ale wstaje ok.7-ej a ja jeszcze bym spała.Oczy mnie tak kłują a mam dziś jechać sama autem.
W ogóle to w nocy czasem nie kontaktuje.I tak np.wczoraj przespałam 2karmienia z odkrytym cycem,nie byłam w stanie pomyśleć,że powinnam dać mu drugą pierś,tak byłam śpiącano i ciut mnie zalało na zwykłych baby ono.
I chcę się Wam pochwalić,że weszłam w moją spódnice z przed ciąży rozm.38.Zaczęłam trochę ćwiczyć,narazie bardziej rozciągające,ale też na mięśnie brzucha.Tylko bluzkę musiałam kupić w rozmiarze 40,bo mój biust się w mniejszej nie mieścinawet Kubuś dał mi poprzymierzać i kupić,choć się przebudzał.
Trzymajcie za mnie kciuki jutro.Mam wizytę u dentysty i mam nadzieję,że więcej niż 200 nie weźmie,bo nie mam.A od 3tyg.czuje posmak dentysty z tego zęba,czyli to lekarstwo chyba wypadłoa 2mies.miało wytrwać.

Cytat:
Napisane przez monarika Pokaż wiadomość
Piszecie, że Wasze maluszki męczą gazy ja zawsze przed obiadem połykam sobie espumisan (polecam ten easy bez popijania jest super) albo ulgix i później małą pryka jak tamta lala a jak dalej za bardzo nie może to kładę ją sobie na piersi na brzuszku i klepię po pleckach u nas efekt pierdziochowy murowany
a ja myślałam,że to jest na wzdęcia,żeby właśnie ich nie było

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość

Piekny początek dnia
Wspaniale,ale niespodzianka
Dearlie kciuki za Ciebie.Czekamy na Antosia.Powodzenia

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
ja polecam baby ono na noc o takie http://allegro.pl/nocne-wkladki-lakt...726606125.html

tamlin,ale Cię zdublowałam,nawet z tym samym linkiem
Jaś i Mati cudowni!!!!!!!!!całuski im śle

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...

Edytowane przez Katee27
Czas edycji: 2012-10-25 o 11:44
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości