|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4531 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V
Hej
![]() ![]() Niuńka waży ok 1450 i ładnie się rozwija ![]() Maja jest ułożona główkowo, ale lekarz powiedział, że ma jeszcze czas, żeby się poprzekręcać. No i powiedział, że jestem już na takim etapie, że nawet jakbym zaczęła rodzić, to dziecko sobie już poradzi, ale oczywiście czekamy na styczeń ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4532 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37247817]Wiecie co, ostatnio mam w głowie taką natrętną myśl, że ja nie w styczniu urodzę tylko w grudniu
![]() Pod choinką ![]()
#4533 |
Zakorzenienie
|
Tak Was czytam jak piszecie o szpitalach: Czy tylko ja jestem taka "inna", że wolałabym nie być odwiedzana? Widzę przy sobie tylko Tż i moją mamę. To będzie trudny czas, na pewno nie będę narzekać na nudę, będę chciała w spokoju dojść do siebie po zabiegu, nauczyć się mojego dziecka i zminimalizować stres. Tyle będzie nowych rzeczy i adrenaliny, że nie wyobrażam sobie w tym wszystkim pielgrzymek z rodziny. Będę zwyczajnie obolała, zmęczona i będę wyglądać jak rozjechana przez czołg.
Zobaczyć maluszka niech sobie rodzina może - chyba w każdym szpitalu jest taka sala do podglądania maluszków? Ja bardzo będę apelować o czas i spokój dla siebie. Mam nadzieję, że zrozumieją. A co do oddalonego szpitala o 180km - nigdy w życiu bym się na to nie zdecydowała, zwłaszcza zimą. A obecność Tż? Kochana, przez pierwsze godziny będziesz głównie spała. Miałam kilka dość poważnych operacji (co prawda nie na brzuchu...brzucha jakoś bardziej się boję) - ale znieczulenie, stres, itp na pewno Cię uśpią. I godziny szybciutko zlecą, a potem będziesz już wstawać. I także jestem za tym, żeby jednak nie decydować się na jedno osobową salę. Mój Tż pewnie będzie przy mnie tyle ile się da - ale niekoniecznie musi w nocy ze mną spać. Chyba nawet bym wolała dojść do siebie troszkę, a on wyśpi się spokojniej w domu - i będzie przygotowywać mieszkanie na powrót mój i dziecka. |
![]() ![]() |
![]() |
#4534 | |
Zakorzenienie
|
Tak piszecie o tym twardnieniu brzucha a ja nie wiem jak to się czuje
![]() ![]() czasem też czuję takie napięcie brzucha, ale chyba to skóra. ---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- Cytat:
![]()
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2012-10-25 o 12:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4535 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja mam w poniedzialek wizyte, ciekawe ile mój szkrab wazy.. mam tylko nadzieje ze nie za duzo (w zwiazku z ta cukrzyca ![]() no i ze kubus pozostanie kubusiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4536 |
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny,
wpadłam tylko na chwilkę, przywitać się w Wami ![]() Czy któraś z Was też jest leżąca czy tylko ja tak mam? Przepraszam, ale nie dam rady przeczytać wszystkiego, co napisałyście, rzuciłam tylko okiem pobieżnie. Pozdrowionka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4537 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
https://www.google.pl/search?q=focac...w=1366&bih=643 [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37247817]Wiecie co, ostatnio mam w głowie taką natrętną myśl, że ja nie w styczniu urodzę tylko w grudniu ![]() Ja też jakoś tak coraz częściej o tym myślę, czy w grudniu czasem nie urodzę. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4538 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37247817]Wiecie co, ostatnio mam w głowie taką natrętną myśl, że ja nie w styczniu urodzę tylko w grudniu ![]() ja mam schiza, że skończy się cc, a to jest rzecz której się panicznie boję ![]() Zoffka, ja też leżąca, i też na fenoterolu. Brrr, już mam dość
![]() |
#4539 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4540 | |
Zakorzenienie
|
Oj nie w szpitalu żadnych odwiedzin nie chcę, poza mężem. Chcę na spokojnie zająć się dzieckiem, nauczyć się karmić. Poza tym umówmy się - nie będziemy wyglądać kwitnąco, wkłady trzeba zmieniać, koszula może się uświnić, mleko z piersi kapać, przystawiać do piersi przy wujku sobie nie wyobrażam. Nie, to nie dla mnie.
Zoffka odpoczywaj ![]() Cytat:
![]() http://www.cincin.cc/index.php?showtopic=16563 Edytowane przez laurka23 Czas edycji: 2012-10-25 o 12:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4541 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Teraz nie wiem, bo zwyczajnie już wiem jak to jest ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4542 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Troszkę się tylko boję, czy rodzina ze strony męża, jego mama zwłaszcza, nie poczuje się hm... "odsunięta". Ale to chyba normalne jest, że mamę łatwiej mi do siebie dopuścić, jeśli by chodziło o pomoc w różnych higienicznych czynnościach dla mnie czy coś... No i właśnie, karmienie, obolałe piersi, rana po CC, krwawienie..to nie są dla mnie warunki do odwiedzin. Jeśli szybko będę dochodzić do siebie, to ewentualnie w tych ostatnich dniach - może sama będę mieć chęć się z kimś zobaczyć. Ale raczej nie sądzę bym na to wpadła. Tak trochę mi się wydaje, że dziewczynom, które nigdy nie miały żadnej operacji za sobą, związanej z unieruchomieniem, czy dłuższego pobytu w szpitalu - trudniej jest sobie wyobrazić o co mi chodzi... tuż po zabiegu jest się tak zmęczonym/obolałym ( z porodem podobnie pewnie, a tu jeszcze obowiązki nowe przy maluchu dochodzą), że myśli się o świętym spokoju ![]() Tylko boję się trochę reakcji innych bliskich jak powiem, że odwiedzin niet - ale przecież kurczę chyba moga kilka dni wytrzymać, a przecież to chyba Nasze samopoczucie ważniejsze, niż zaspokojenie ciekawości rodzinki.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4543 | ||
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37247725]Eeee mnie się tak nie chce, za leniwa teraz się zrobiłam
![]() no fakt, wtedy się trzeba troszkę napracować ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37247817]Wiecie co, ostatnio mam w głowie taką natrętną myśl, że ja nie w styczniu urodzę tylko w grudniu ![]() ja już od jakiegoś czasu mam wizję, że wszyscy siedzą na wigilii i uszka wpierdzielają, a ja w szpitalu ![]() super, że wszystko dobrze Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#4544 |
Raczkowanie
|
pstryczek84 ty też masz problemy z cukrem.
Tez mierzysz 4 razy dziennie? Mi już kolejny raz wyszedł za duży a mam wpisane że jak trzykrotnie będzie za wysoki (nie koniecznie po kolei) to mam przyjechać jeszcze raz. Najlepsze że po obiedzie miałam 168 a zjadłam tylko kotlet i ziemniaki a na kolacje płatki z mlekiem i miałam tylko 128 ![]() Gdzie tu jakaś logika ![]() Ja jak będę wybierać proszek to chciałbym taki najmniej pachnący. Intensywny zapach raczej nie dla noworodka e_vel gartulejszyn ![]() Ja spodziewać się w szpitalu będę tylko mamy,sióstr i rodziców tż-a Kwitnąco wyglądać po cesarce nie będę i pewnie nie będę miała ochoty z nikim więcej gadać. Wdziałam moje siostry po cc i śliczne nie były. Widok jak z obozu koncentracyjnego ![]() Kurczę już pięknie nie wyglądam. Koleżanka sporo mnie nie widziała i stwierdziła że jestem opuchnięta na twarzy.Wiem że coś się zmieniło bo nawet malować się już nie potrafię. W sumie potrafię ale mało mi to pomaga ![]() ![]() A zawsze zakładałam że nie dopuszczę by w ciąży chodzić jak słoń,mieć oskrobane paznokcie i tłuste włosy. Ale czasami się nie dziwie tym dziewczynom ![]() Ostatnio z wanny ciężko mi się było wytoczyć . Czuje się jak mors ![]() Zrobiły mi się na plecach takie bąbelki z wodą. Straaasznie swędzą. Zastanawiam się czy to nie od żelaza |
![]() ![]() |
![]() |
#4545 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ziemniaki maja bardzo dużo węglowodanów, więc to nic dziwnego. ---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- Cytat:
Ja 2 razy o tym zapominałam i mimo nie grzania w nocy obudziłam się z opuchniętą twarzą (ale w ciągu dnia opuchlizna zniknęła).
![]() |
#4546 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam takie pytanie,, wiem ze ten temat był poruszany ale tak się nie zagłębiałam w niego, chodzi mi o kase z ZUSU wiec powinnam dostac kase za wrzesien ale pracodawca zlozyl tam jakis pit 15 pazdziernika, wiec ile to sie czasu rozpatruje?
![]() |
#4547 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
hmm no chyba tak, później się męża spytam czy to na pewno baza. Z tym że my do tej bazy nie wepniemy fotelika innej firmy, więc może dlatego taka cena. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4548 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4549 | ||
Zakorzenienie
|
ktoś widział ninaag? coś dawno jej nie widziałam
Cytat:
Cytat:
Boże, znowu płaczesz ![]() ale pojechaliśmy na zakupy razem, pobyliśmy chwilkę sami i jakoś mi tak się lepiej zrobiło ooo matko ![]() ale Ci do tyłka nakopie za te smaki ![]() Szaja weź mi nic nie mów, ja czuję,że ZARAZ urodzę jak chodziłam z Samuelem to przed porodem spać nie mogłam i teraz też tak mam ![]() niech maluszek siedzi jak najdłużej, w środę idę do gienia, będziemy rozmyślać co tu zrobić aby nogi zacisnąć do 2 stycznia bo chceli cc robić w ostatnie dni grudnia ale pomyślałam,że mały będzie mieć przekichane |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4550 | ||||
Wtajemniczenie
|
oo na takie harce to ja już dawno nie mam siły
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Jaka Ona już duża ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4551 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() dziwne to podejscie ze jak za trzecim razem wyjdzie wysoko to masz jechac do nich... przeciez dopiero sie uczysz.... mi lekarka powiedziala ze musze poznac swoj organizm i kombinowac z jedzeniem, podpatrywac co mi zwieksza cukier, co zmiejsza i albo tego unikac albo wrecz przeciwnie. Akurat ziemniaki bardzo podnosza cukier, płatki kukurydziane też. No ale jakw idac nie u wszystkich ![]() Kochana, a dostałaś takie wytyczne co i ile czego mozesz jeść? Ja mam taka rozpiske co i ile dokladnie "mogę" zjesc np. 16 szt paluszków słonych ![]() 10 szt winogron ![]() albo np ogórek swieży 3 szt o dł. 15cm, śr 4 cm ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja pamietam kuzynke po sn i tez miss odziału nie była ![]() u mnie do pokoju moze wejsc jednorazowo tylko 1 osoba wiec juz na starcie to jakies ograniczenie ![]() moze im sie znudzi czekac i se daruja ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4552 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Kobitki wróciłam właśnie od koleżanki i małego Jasia. Opowiadała o porodzie, że to taki standard i naprawdę nie ma się czego bać. A co do spraw dzidziusiowych to za leżaczek bujany z muzyczką i kołyskę z materacem i baldachimem chce 150 zł. Jestem zdecydowana na zakup, bo wydaje mi się bardzo rozsądny. Kołyska solidna, drewniana, tylko będę musiała ją na biało przemalować, ale jest piękna. Bujaczek to samo. Już widzę moją Olę jak sobie w nim drzemie. ![]()
![]() |
#4553 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A dlaczego jak matrioszka? Nie wiem, o co chodzi, a też mam dziewczynkę. ![]() Ja mam w brzuchu już 102,5cm... ![]() ![]() ![]() Dawno się nie wypowiadała, ale nie tak dawno wstawiała zdjęcia do klubu. ![]() Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-10-25 o 14:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4554 |
Zakorzenienie
|
ojej, a mi właśnie teraz jakos strasznie szybko czas leci
![]() za chwile łykiend i kolejny tydzien ciąży. w przyszłym tyg mam ginkę i poradnie, do tego swięto, i znow łykiend ![]() i kolejny tydzien ciąży ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4555 |
Raczkowanie
|
![]()
Black ta matrioszka to taka lalka.
Z większej wychodziła mniejsza itd. ![]() pstryczek84 Nie ja aż takich instrukcji nie dostałam. (wyobraziłam sobie jak mierzymy ogórki ![]() ![]() ![]() ![]() Listę co jest zalecane a co nie. Raczej oczywiste rzeczy. Zaskoczyło mnie tylko to że nabiału nie powinno się jeść na śniadanie. Dlaczego to już nie wiem. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4556 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() kurde meduza mi zrobila ochote na salatke z tunczyka wszystko zrobilam oprocz jajek tzn ... za krótko gotowałam... taka glodna jestem i tak mi spieszno bylo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4557 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4558 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a jak u Was z rozstępami? Bo ja mam na tyłku, prawym udzie (mogę zapomniec o szortach
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4559 |
Zakorzenienie
|
Ojj, biedactwo.
![]() Ja nie mam nigdzie, ani jednego... Oliwka mnie świdruje... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4560 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wrrrrrrrrrr
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:45.