|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 | |
|
Gang Iren
|
Dot.: Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012
Przestala niedawno dopiero. Ale nie wiem co to bedzie dalej,bo mam zamiar zmusic mame do rozmowy w cztery oczy jak tylko wroci do domu,a powinna wrocic w kazdej chwili. Cytat:
No ja w sumie mam podobnie.Brak znajomych i pogoda taka ze szkoda gadac.A ja ze swoimi przyjaciolmi,znajomymi nie widzialam sie naprawde bardzo dlugo...
|
|
#3332 |
|
Zakorzenienie
|
A już wiem,bo spojrzałam wyżej.
![]() Gosiu ja myśle,że dobrze że napisałaś co ci leży na sercu.A,że mama zachowała się tak a nie inaczej.No cóż,damski foch,bo miała zbyt dobrze. flower,zdrówka życze Jak mały zasnął na drzemke,to ja tez troche podrzemałam razem z nim.On śpi dalej bo mi w dzień mało spał. ![]() ---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ---------- Niki,straszny wypadek
|
|
|
|
#3333 |
|
Zadomowienie
|
My dziś z mama d po spotkaniu
było super, to nic że na początku moja Madzia na każdy Zosiowy ruch wybuchała płaczem ale była zaraz po obudzeniu bo w aucie przysnęła, była w nowym miejscu i nie ma na co dzień kontaktu z dziećmi w swoim wieku, ale będziemy to nadrabiać ![]() Jak już się oswoiła i zaczęła gadać to trzeba było wracać ale nast razem będzie lepiej potem wrzucimy fotki na mailu.Aaa i żadna zabawka nie zajęła ich tak jak mój futerał od telefonu
|
#3334 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, dawno tak się na nagadałam , no i Zosia i Madzia Foty już wrzucam, tylko konfiguruję telefon z naszym kontem mailowym Muszę TŻ kazać kupić mi samochód, żebym mogła cię odwiedzać albo .... zaczniemy częściej jeździć do dziadków TŻ
|
|
|
|
|
#3335 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Fotki cudne, zaraz zapisze sobie w kompie to działaj a my też będziemy do Was jeździć Zosia jest super z tym swoim "aaaa"
|
|
#3336 |
|
Zakorzenienie
|
Też mnie zadziwiają coraz to nowe umiejętności Karolcowej Eweliki
![]() Emigra,Moniu ( znów Haniu chciałam napisać ) współczuje nocek. Cytrynko jak mały,lepiej już??? Młody się obudził i czekamy na tate,bo lada chwila powinien wrócić z pracy.Wykąpiemy,dam flache.I teraz jestem ciekawa kiedy znów zaśnie,tzn o której. Edytowane przez Karinio Czas edycji: 2012-10-25 o 20:18 |
|
|
|
#3337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
natkulec i mama d ale wam zazdorszcze spotkania fotki super mama d jestes zadowolona z tych skarpetek?? bo mi one bardzo pasuja
Edytowane przez Cytrynka_Wawa Czas edycji: 2012-10-25 o 20:25 |
|
|
|
|
#3338 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3339 |
|
Wtajemniczenie
|
jak fajnie ze niektore z nas sie spotykaja
![]() szkoda ze my dziewczyny w UK blizej siebie nie mieszkamy,wszystkie w roznych czesciach wysp jestesmy. Boze daj nam dobra noc dzisiaj co by jutro nie zwariowac ![]() Gosiu dobrze ze glowa przestala bolec.powodzenia z mama. Tynka wiem o czym piszesz. Karinio juz wczesniej kilka razy pisalas Haniu ale to nic
|
|
|
|
#3340 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Gdyby nie ciciki byłyby idealne ale wowóz na temat skarpet ![]() Ps. jestem fanką Lidla ![]() Kupie jej jeszcze jedną parę takich antypoślizgowych bo to fajna sprawa
|
|
|
|
|
#3341 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3342 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
czyli pierwsze spotkanie wizażowe już się odbyło ![]() W poniedziałek następne bo spotykam się z Karo. Tu był babski comber - natkulec, mama d , Madzia i Zosia , a u Nas będzie mieszany ![]() Jakaś cisza tu ostatnio i tak spokojnie można wszystko nadrobić
|
||
|
|
|
#3343 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() chyba nie mamy tutaj takiego sklepu jak ABS, pójdę do Entliczka i tam poszukam. |
|
|
|
|
#3344 | ||||
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Witajcie Mamusie
![]() Nie pisałam kilka dni, bo zresztą czasu na cokolwiek dla siebie w ciagu dnia mało, a w pożniej to juz nic mi sie nie chce. Matylda daje mi popalić, zrobiła się z Niej niesamowita przylepa-wszędzie tylko za mną, ciągle chce na ręce albo żeby się nią zajmować. Jak kiedyś chętnie bawiła się sama, tak teraz wcale, więc cięzko mi cokolwiek koło domu zrobic. Zębów dalej nie mamy, a podczytałam, że emigra i Julcia doczekały się pierwszych ząbków, więc gratki ![]() Wychodzi na to, że chyba tylko Matylda ze starszych dziecaczków nie ma hihi Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Natkulec, powiem Ci że zastanawiam się nad zakupem nocnika. Matylda sam już siada i stoi więc można by Ją wysadzać, a z 2 str to kiedyś przecież nasi rodzice szybko nas uczyli. Pamiętam, że jak byłam mała z 2 lata może, to już sama siedziałam i chyba wiedziałam, co robię, bo chciałam siedzieć w łazience i żeby nikt nie patrzył W Wieliczce byłam rok temu, w wkacje. Nocowalismy z Tż w kopalni soli, a po tych wakacjach zaszłam w ciąże hihi Wspołczuję wszystkim mamusiom ciężkich nocek. U nas nocki to koszmar od kilku dni. Nie dośc, że Matylda nie przesypia nocy to jeszcze ostanio się tak poprzestawiała, że zasypia o 23-24, i to z cięzkim bólem. A nic w rutynie nie zmieniałam, ząbki też nie, nie wiem o co chodzi. A jak się ją weżmie na rączki to się cieszy i bawi, i przestaje płakać
Edytowane przez ewelajna25 Czas edycji: 2012-10-25 o 21:36 |
||||
|
|
|
#3345 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3346 |
|
Zakorzenienie
|
Zazdroszczę wam tych spotkań
Która wpadnie do Bydgoszczy ![]() Ja jadąc nad morze będę mogła odwiedzić jedynie Jolkę. O ile pojadę nad morze! Od dziś nie mogę narzekać, że moje dziecko nie wydaje z siebie dźwięków Akurat chciałam się położyć, bo oczy same mi się zamykały. Przysnęłam na 5 minut i obudził mnie kochany rechot
|
#3347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ewelajna my ząbków też nie mamy, a 23 Kaja skończyła 8 miesięcy, więc nie bój żaby , wszystko przed nami Matylda jak będzie mieć 2 lata to już pewnie będzie robić siusiu na nocnik , a co więcej.... powie ,że chce siusiu sama ....to będzie za chwilę , bo czas leci jak szalony.Ja uważam,że siusiać dzieci potrafią wcześniej ,ale co innego siusianie na wyczekanie przez rodzica, a co innego świadome chodzenie siusiu.A Mała Matylda to chyba Kinga powinna mieć na imię,
Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-10-25 o 21:46 |
|
|
|
|
#3348 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() my z Nikii w poniedziałek ![]() netu nie miałam przez jakiś czas, ale widzę że nie dużo miałam do nadrobienia
|
|
#3349 |
|
Zakorzenienie
|
mama d tez lubie lidla bardzo
![]() ewelajna nie pogorszyl mi sie wzrok |
|
|
|
#3350 | ||
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
![]() Pewnie masz rację Konia z tym siusianiem dzieci i nocnikowaniem... Cytat:
A Tobie w obu jest ładnie! Możesz nosić na zmianę
|
||
|
|
|
#3351 |
|
Zadomowienie
|
Dobry wieczór
![]() Korzystam, że mąż jest w domu więc trochę podczytałam, ale jutro wyjeżdża znów i wraca w niedzielę... chyba mnie trafi A jeszcze dziś sąsiad z dołu przyszedł i powiedział, że Go zalewamy... więc ja do łazienki - wysprawdzałam wszystko, ale u nas totalnie sucho i nie mam pojęcia skąd u Niego woda na suficie. Mąż też sprawdzał jak wrócił z pracy i też nic nie znalazł. Tak sobie myślę, że gdyby u nas coś się lało, to by ta woda w końcu zaczęła śmierdzieć, ale ja nic nie czuję... Gosia, współczuję sytuacji z Mamą... i trzymam kciuki, żeby się udało porozmawiać w miarę normalnie. Będzie dobrze Zia pytałaś o pedagogikę MOntessori... otóż uwielbiam ich pomoce dydaktyczne i sposób podejścia do uczenia nowych rzeczy... niesamowite w tych przedszkolach jest to, że dzieci tam nie mają takich normalnych zabawek, tylko jest sam materiał dydaktyczny - swoją drogą niesamowicie ciekawy....ale chyba nie zdecydowałabym się na oddanie dziecka do przedszkola prowadzonego tylko tą metodą - u nas też takie są... Wydaje mi się, że lepsza placówka, która wykorzystuje tą metodę, ale też inne. Mi w tych przedszkolach "czegoś" brakuje - byłam w takim jednym przedszkolu. Pracuję w przedszkolu od 5 lat (trzy różne przedszkola) i widzę, że nie każde dziecko wchodzi w każdą z proponowanych metod i sposobów nauki jednej rzeczy - czasem trzeba zmienić metodę dla jednego dziecka i choć Montessori baaardzo idzie za dzieckiem i dla dziecka, to jednak mam pewne obawy, co nie zmienia fakktu, że zamierzam wykorzystywać elementy w swojej pracy, no i w domu z Hanką. Mama d i Natkulec, ale Wam fajnie, że się spotkałyście... zazdroszczę Dzieweczki, a te rajstopki, które kupowałyście to jakiej firmy? Bo ja ostatnio kupiłam tuptusie i są bardzo fajne ale bez absów, a widzę, że Hani by się przydały, bo się strasznie złości jak Jej się kolanka rozjeżdżają... Miałam coś jeszcze odpisać, ale nie pamiętam... |
|
|
|
#3352 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mogę powiedzieć parę słów o rajstopkach Yo, z AMS na stopch i kolanach.
Kolana nie wypadają na miejscu kolan, obojętnie jaki rozmiar. Po pierwszym praniu bardzo się zmechaciły choć prałam ręcznie w chłodnej wodzie. Są grube i ciepłe, ale szału nie ma. Na pewno drugi raz nie kupię.
|
#3353 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki Karolca, bo własnie tych YO jest najwięcej i chyba są jednymi z najtańszych.... muszę popatrzeć czy te tuptusie są też z absem, bo ogólnie jakościowo są fajne i się nie kulkują bardzo po praniu...
|
|
|
|
#3354 |
|
Rozeznanie
|
gosia - a co chodzi generalnie w tej metodzie? możesz coś napisać o tym tak w skrócie?
eh Piotruś się już trzeci raz wybudził na smoka tzn wybudził to za duże słowo...płakusiał z zamkniętymi oczami...![]() a ja się chcę iść myć i pewnie będę musiała wyskakiwać z wanny do niego ![]() no nic idę ![]() dobranoc
|
#3355 |
|
Zakorzenienie
|
No jestem ponownie,tatusiek usypia małego.A raczej próbuje
bo słysze,że szaleje jeszcze.
|
|
|
|
#3356 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3357 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() To ja też o cierpliwość poprosze do mojego małego gagatka. ![]() Omg,jak widać nieźle musze być zakręcona. ![]() Cytat:
Dobranoc karo.
|
||||
|
|
|
#3358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3359 |
|
Zadomowienie
|
Tu jest link http://www.mamazone.pl/artykuly/star...ontessori.aspx... fajnie i krótko opisana pedagogika M Montessori.
Ciekawe w tych przedszkolach jest to, że grupy są zróżnicowane wiekowo (ma to swoje plusy i minusy) - starsze dzieci mogą zaopiekować się młodszymi, młodsze uczą się od i ze starszymi... |
|
|
|
#3360 |
|
Zakorzenienie
|
Noi miałam Wam opisać,wczorajszą wizyte HV ( położną środowiskową ) A więc,wiem wiem nie zaczyna się tak zdania.Mały wczoraj miał kontrole rozwojową,którą robią pomiędzy 8 a 12 miesiącem życia.Młody miał być wczoraj ważony,ale ważyliśmy go w zeszłym tygodniu,także nie użyła położna swojej nowej wagi.Badała,czy chwyta zabawke,tzn dała mu jakiś klocek,pytała czy przemienia z rączki do rączki.Odpowiedz moja była tak,tylko nie chciał pokazac,tak samo było z próbą raczkowania.Mierzyła mu głowe 45,ile ma cm wzrostu 74
Patrzyła czy dobrze stawia stopy na podłodze.A noi siurka mu też badała,bo młody jak był mniejszy miał wode w jąderkach.A także bioderka,noi jak powiedziała wszystko perfekt. Pochwaliła małego,że grzeczny bo niektóre dzieci podczas badania płaczą.Pytala jak się czuje,czy uczestnicze w spotkaniach.A na koniec dostał prezencik Bajeczki i rymowanki w takim o to opakowaniu. ![]() Ps.Pytała też,czy płacze jak gdzieś wychodze w sensie np z pokoju do kuchni,czy na głośne dzwięki reaguje,a noi o wzrok pytała czy ktoś z rodziny zaczął nosić zanim poszedł do szkoły.Noi czy "mowi" mama dada. itp Jak również czy myje mu zęby. I jeszcze o też ważną rzecz pytała,ile razy w ciągu dnia je,czy je warzywa,owoce.
Edytowane przez Karinio Czas edycji: 2012-10-25 o 22:49 Powód: dopiski |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:18.

było super, to nic że na początku moja Madzia na każdy Zosiowy ruch wybuchała płaczem
ale była zaraz po obudzeniu bo w aucie przysnęła, była w nowym miejscu i nie ma na co dzień kontaktu z dziećmi w swoim wieku, ale będziemy to nadrabiać 
, dawno tak się na nagadałam
, no i Zosia i Madzia 

Która wpadnie do Bydgoszczy
Akurat chciałam się położyć, bo oczy same mi się zamykały. Przysnęłam na 5 minut i obudził mnie kochany rechot
tzn wybudził to za duże słowo...płakusiał z zamkniętymi oczami...