|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2431 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - część XV
Gusiak ale jeszcze lukne-jednak to taka mala buteleczka wydaje mi sie ze to nie moze byc 250ml.jutro Ci napisze.
Lece lulu dobrej nocki
|
|
|
|
#2432 | |
|
Zakorzenienie
|
Anielka
- ''DeKajka ma czopa'' No napewno ma jeszcze bo to napewno nie caly byl .. Cytat:
Ale cisza . a przeciez dzisiaj jeszcze nie weekend .. No nic . to i ja ide sie polozyc .. buziaki
|
|
#2433 |
|
Zakorzenienie
|
Wpadłam na chwilkę i nadrobiłam kilka stron..jsteście szalone
![]() Dzisiaj aktywny dzień- byłam u kosmetyczki i fryzjera na podcięciu włosów. Mama kupiła mi śliczne skórzane kozaczki! Na obiadek robiłyśmy pierogi a później wybylyśmy do mnie prac dalej rzeczy dla niuni. Mój mąż wraca już w sobotę i z ustęsknieniem na niego czekam !!! Gratuluje udanych wizyt ![]() Marti- z tą pępowinką to ja już czuje się spokojniej. Mój lekarz prowadzący również nie panikowal jak powiedzialam mu o tych informacjach od innego ginka. Mowil, że to nie wpływa na akcje porodową i malej nic się nie staanie. Kamilka- super, ze Natanielek już w domku Jest ślicznyDobrej nocki
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
#2434 |
|
Zakorzenienie
|
nie poszlam jeszvze.... zezarlam smazony chleb 2 kromki-nie zalowalam sobie w koncu maly ok...to dalam czadu cukier prawie 190
musze poczekac i zobaczyc czy spada...
|
|
|
|
#2435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to mi teraz wyjaśniłaś. Ja to mam kręćka na razie z tymi kosmetykami, pieluchami itp,
|
|
#2436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2437 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja byłam całe popołudnie u rodziców. Mama mnie zaopatrzyła w słoiki z obiadem na jutro i tata mi je przytargał. Wszedł i mówi, że idzie do pokoiku zobaczyć czy Wiktorka śpi![]() Powiedział: " Mogłabyś juz urodzić bo chciałbym juz ja potrzymać'' ![]() Wzięłam sobie jego słowa do serca i pije herbatkę z liści malin i skacze na piłce ![]() |
|
|
|
|
#2438 | |
|
Zadomowienie
|
Kamilka,
Jak cudownie- wreszcie ![]() Cytat:
![]() Jejku jaki on ładny Marti, Gratki wizty ![]() ...i rozwarcia ![]() No i chciałam Wam powiedzieć ze tu naprawdę obijanie na tym wątku ![]() Dzisiaj na sr sie dowiedziałam ze dwie z naszej grupy dzisiaj urodziły SN...jedna z terminem na 19.10 a druga 25.11 ![]() A tu posucha ![]() Ale cóż skoro nasza Halwaya nam blokuje listę no ale damy jej jeszcze czas do 01.11
|
|
#2440 |
|
Wtajemniczenie
|
Kamilko Twój Natanielek jest przecudowny!!!!!!!!
nadrobiłam i idę spać, do jutra |
|
|
|
#2441 |
|
Raczkowanie
|
widze ze na topie czop
kiedys oglądąłam te fotki co wrzuciłyscie , ale jak wpisywałam czop sluzowy to pojawiały sie napisy "mojej swince morskiej odpadł czop " i było pokazane to 1 zdjecie;p wiec nie wiem czy to ludzki czop;p , wiec nie przezywac mi tutaj![]() Dziewczyny jakie kosmetyki kupiłyscie dla malenstw? ja dzis zakupiłam nivea baby - płyn do kąpieli i szampon 2 w 1 - balsam po kąpieli - oliwka - krem na zewnątrz do buźki i nie pisze na tym od kiedy to mozna stosowac czy od 1 dnia czy od 1 miesiaca,tylko na tym płynie do kapieli pisze ze od 1 miesiaca a na reszcie nic, ale i tak chyba mojaj niunie bede w tym kapac. a o to nasz powz dla córy wkoncu dzis odebralismy go ze sklepu
|
#2442 |
|
Zakorzenienie
|
Lonia, super powóz
ja czekam na kuriera dzisiaj a co do kosmetyków, ja jeszcze nic nie kupiłam, na razie robię rozeznaniea tak w ogóle, tp wpadłam zobaczyć kto cierpi na bezsenność tak jak ja i widzę, że nikt
|
#2443 |
|
Rozeznanie
|
Witam się po koszmarnej nocce!
Dzieciaczek który nauczony jak w zegarku był jeść co trzy godziny darł się o jedzonkko co 1,5h, jak go nakarmiłam to musiałam odciągać mleko, zamknełam oczy a on ryk ja bieg żeby NAdii nie obudził! i tak całą noc a teraz sobie śpi!!!!!!!!!!!! NAjgorsze że kaloryfery na maxa odkręcone, a w domu nie za ciepło przez noc, a on ma mieć minimum 22 stopnie! No a żeby było jeszcze fajniej to sikam z krwią i chyba mam zapalenie pęcherza, nie mam jak do lekarza iśc bo Tż w pracy , a rodzinną mam 40 km od koszałku, no to się wyżaliłam.
|
#2444 | |
|
Zakorzenienie
|
Morning dzieczynki
![]() Ależ ja znów miałam sny.. ale to już bez szczegółów lepiej ![]() Dobrze, że za chwilę weekend - bo po weekendzie będziemy mieli pierwsze planowe cesarki a kto wie - może któraś już zdecyduje się rodzić sama od siebie Ja uprzedzam, że czekam na swój termin - jeszcze 5 dni, więc proszę mnie o blokowanie listy nie posądzać ![]() Miłego dnia - trzymajcie się ciepło ![]() Cytat:
No może kolejna noc będzie lepsza - jak się dzieciaczek oswoi z nowym otoczeniem.. dla niego to w końcu coś nowego. A co do krwi w moczu to koniecznie musisz iść z tym do lekarza - tż nie może się zwolnić? albo nie możesz zamówić wizyty do domu?
|
|
#2445 |
|
Rozeznanie
|
wlasnie nie moze, a wizyty nie moge zamowic bo nie jestem tu zapisana, a na dodatek ksiazeczka ubezpieczeniowa jest u tz w pracy bo malego dopisywal i dzisiaj mu oddadza
---------- Dopisano o 07:36 ---------- Poprzedni post napisano o 07:32 ---------- mały na dodatek nie moze kupkki zrobic, widze ze go meczy, gazy odchodza a kupy nie ma, mam nadzieje ze sie zalatwi,
|
#2446 |
|
Zadomowienie
|
Cześć i czołem
to Wasze gadulstwo to chyba stres przedporodowy nie sposób nadążyć kobiety!! teraz to już chyba całkiem do tyłu będę bo dzisiaj zaczynam studia, i tak przez cały weekend, no a w poniedziałek już do szpitala kamilkak90 ja przy zapaleniu pęcherza w zeszłym roku też miałam krew w moczu, wyleczyła mnie furagina - bez recepty też dostaniesz jej polski odpowiednik, poszukaj w necie Nataniel (słodziak ![]() Wczoraj jak weszłam w ciągu dnia to było 58 osób przeglądających wątek, już myślałam, że któraś rodzi ![]() a tu nie, czopy ino ale lepszy czop niż nic, trzymam kciuki ![]() gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze. buziaki i miłego dnia |
|
|
|
#2447 |
|
Zakorzenienie
|
hmm.. no ja nie wiem jak teraz to wszystkow PL działa, ale skoro miałaś cesarkę to powinnaś być pod szczególną opieką - nie masz kontaktu do jakiejś położnej czy lekarza by zgłosić ten problem?
|
#2448 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
32 tydzień heja U mnie noc paskudna, spać nie mogłam, do łazienki ganiało i przy samej Dupie kręgosłup bolał
Jest córa od 31 grudnia od godzinki 8.10. Gabrysia szczęście nasze Mimo złości i bólu łez i strachu na świat przyszła ONA zakrywając swym obliczem wszystko co straszne było.... razem od 17.11.2008 zaręczeni od sylwestra 2011 małżeństwo od 12 maja 2012 http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png |
|
|
|
|
#2449 |
|
Zakorzenienie
|
Aerien - trzymam kciuki
|
#2450 |
|
Rozeznanie
|
dzisiaj zadzwonie do położnej bo musi do małego przyjsc a ma na to 3 dni od wyjscia ze szpitala, czyli dzisiaj i weekend.
---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ---------- mały dostał leki, zobaczymy moze wycisnie teraz ta kupe, bo tak sie prezy ze wyglada jak buraczek dobra nie zanudzam
|
#2451 |
|
Zadomowienie
|
Lonia- zacny powóz
![]() Ja kupiłam kosmetyki z mustelli płyn i szamponu 2 w1 i oliwke w bardzo dobrej cenie bo duże opakowania Kamila, A gdzie Ty mieszkasz kochana- na jakiej ulicy? Może Ci kupię coś bez recepty i podrzuce? Tylko dawaj szybciutko znać bo o 9.30 wybywam na miasto
|
#2452 |
|
Rozeznanie
|
Na odrodzenia
Tż coś kombinuje żeby chociaż na 2 h się zwolnić a ja skocze do gina na kontrole i odrazu coś mi zapisze. Dziękuję za chęci, zawsze możesz kiedyś na kawke wpaść
|
#2453 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2454 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zapraszam serdecznie![]() ---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ---------- wogóle w szpitalu nauczyli małego jeść z takich smoczków kapturków, nie wiem czy wiecie o co mi chodzi, ale teraz butelki które mu kupiłam mu nie podchodzą, mam avent i chyba będe musiała mu nuk kupić bo to właśnie na ich smokach jadł, mam nadzieje że mu przypasują
|
|
#2455 |
|
Zakorzenienie
|
czesc kochane nie nadrbiam z noicy bo nie mamm sislyyyy normalnie padam
tak mnie brzuch w nocy bolal ze myslalam ze zwariuje twardy jak kamien i do tego 3 razy kibelek i jeczaca gabryska bo cos sie jej snilo kuzwa caly tylek mni boli ja juz mam naprwde doscccccc kamilka dobry sposob stary nie wiem czy sie odwazysz ale u mnie na gabi na kupe i kolki dzialal jako jedyny podkurczalam jaj nozki maczalam termometr w oliwce troszke i do dupki i normalnie takie kupyly odchodzily ze szkoda mowic nie mowiac o pierdach lona ja stosowakam nivea przy gabrysi od 1 dnia i nic jej nie bylo wiem mozesz aaaaa wczoraj sie skapowalam ze bambino tez jest produkowane przez nivea |
|
|
|
#2456 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2457 |
|
Zakorzenienie
|
oo widzisz aaa fajnie jest zapotarzyc sie w takie malutkie cewniki ja normlanie przecinalam i szlooo super
u mojej nic a nic nie pomagalo oprocz tego a kupa z jenej str wersalki potrafila na 2 przeleciec
|
|
|
|
#2458 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć kochane
Dziewczynki gratuluję nowych tygodni!!! Proszę o kciuki bo na 15 idę do cipkologa Pozwole sie pochwalić, że JA MA_MAJKA i T'AI zaczynamy 33 tc Kamilka współczuję nocki, moze już dzisiaj będzie lepiej
|
#2459 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2460 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
u mnie noc spokojna, nawet całą przespałam niedługo jadę do miasta podciąć grzywkę i zrobić zakupy, bo skoro nic się nie dzieje to co będę w domu siedzieć a jak wrócę to pewnie będzie z 10 stron do nadrobienia, ech jakby coś się u którejś działo to na czerwono proszę, żebym nie przegapiła ![]() aaa zapomniałam o najważniejszym że dziś zaczynamy 39tc
Nasz ślub 1.08.2009 Nasz skarb 2.11.2012 Edytowane przez agrafka85 Czas edycji: 2012-10-26 o 08:40 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:53.

- ''DeKajka ma czopa''

musze poczekac i zobaczyc czy spada...

powiedzial mi ze 60% plodow rodzi sie owinietych pepowina i ze absolutnie nie jest to wskazanie do cc i ze lekarz nawet jak widzi nie powinien o tym mowic pacjentce a tymbardziej na tej podstawie podejmowac decyzji o cc-na koniec powiedzial mi ze reszte pozostawi bez komentarza 

no ale damy jej jeszcze czas do 01.11
nie sposób nadążyć kobiety!!