Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część III:) - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-25, 19:35   #2071
IsiaG
Zadomowienie

Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część III:)

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość

Dziewczyny, czy przed badaniem nasienia oprócz wstrzemięźliwości seksualnej trzeba również unikać alkoholu? Nie chodzi mi o upicie się, tylko tak 2 - 3 piwka w gronie znajomych
Wiesz, u nas to było tak, że mąż też czasami pije piwko, ale przed badaniami, dzień przed nie pił. Jednak alkohol wpływa na jakość nasienia. Nawet jedno piwo. Tak było u nas, a Ty kochana daj znać jak Wam poszło.

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość

Ja już w domu.Powiem wam że warto było czekać 2 godziny na wizyte bo lekarz bardzo w porządku,miły i bardzo spokojny.Mój tż powiedział nawet że troche flagmatycznyPrze jrzał wyniki,dokumentacje od konowała,zrobił dokładny wywiad,badanie i usg.No wiec progesteron za niski,rzeczywisćie nie ma w tym cyklu owulacji.Powiedział że na razie musimy unormować cykl bo mam wszyatko namieszane.Bardzo zaskoczony był jak mu powiedziałam co mówił konował o klinice i in vitro.Powiedział że w naszym wypadku nie ma mowy o niepłodności bo mieliśmy dziecko,i trzeba to tylko unormować i znowu będzie dziecko.Bardzo był zaskoczony że przy długich cyklach miałam brać dupka od 12-22 dnia.Na razie tak w zwiazku z tym że mam toplamienie mam od jutra zaczać brać dupka 3x1 przez 6 dni,odstawić i czekać na @.Od jutra mam też brać 3x1 takie leki jak Hemorigen i cyclonamine.Nie wiem co to za leki musze dopiero poczytaćW następnym cyklu mam brać dupka od 20-30 dnia.Powiedział mi że dupek wzięty PRZED owulacją blokuje ją.Ja mam brać dupka w dużej dawce bo 2x1.Jeżeli ten cykl co bedzie też będzie bez owulacyjny,mam przyjść w następnym cyklu w 16-17 dniu na obserwacje,i wtedy właczy mi wspomaganie owulacjiPowiedział też że widać ze jestem bardzo spięta,mam sie nie denerwoiwać bo to moze byc też przyczyna blokowania owulacji.Ziółka na razie mam przestać pić,powiedział że kieliszek wina z mężem wieczorem wystarczyPowiem wam że wyszłam z wizyty uspokojona,wiem co robić i mam jakies pozytywne nastawienieNie to co tydzień temu,jak przepłakałam przez tego konwała cały dzieńTż tez lekarz bardzo spasował
Super Iza, że teraz możesz spokojnie odetchnąć i oddać się w ręce specjalisty. Fajnie, że tak dobrze trafiłaś. I już będzie spokojnie.

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Ja miałam być Kasia jak Tata wrócił z USC to mama pierwsze miesiące mowiła do mnie "moje dziecko" bo jej się nie podobało Ela

Dobranoc
Ja miałam być Wojtuś. Tata jak się dowiedział, że jestem dziewczynką, to wyrzucił kwiaty do śmietnika i poszedł się upić. Ale i tak byłam jego oczkiem w głowie.

Cytat:
Napisane przez monini2507 Pokaż wiadomość
Witam czwartkowo
Jeszcze tylko dziś i jutro już mnie z rana nie ma jadę do babci tradycyjnie. Już wiem kto mi zazdrości ale jak coś to z chęcią zabieram wszystkim ze sobą tnz max 4 osoby to się zgłaszać
Mój teść mnie do szału doprowadza dosłownie już czas odliczam kiedy się od niego wyprowadzimy po prostu mam go dość. Wkłąda gary z tym swoim żarciem ale żeby podkładkę jakaś podłożyć pod gar to nie bo mu korona z głowy spadnie i takim cudem rysuje to szkło na którym stawia. A miał już kilka razy uwagę zwracaną nie wspomnę i ciepłym jedzeniu. Która ma na zbyciu z 50 tys chętnie wezmę
No dobra, ja zazdroszczę, ja Gdyby to było bliżej, to jadę z Tobą.

Dedra - Z takimi dziewczynami jak my i z propozycjami co do ślubu to nie ma bata, musi być dobrze i będzie tanio.
A tak w ogóle to gratuluję

Mokka - następny chłopczyk, gratuluję. Ja zanim cokolwiek zobaczę, to muszę się uzbroić w cierpliwość do 8 listopada.

A u mnie z takich przyjemniejszych rzeczy, to szaleje na maszynie. Chciałam szyć już pościel dla dziecka, ale policzyłam koszty, guziki i inne to na all jest taniej a i wybór większy niż w sklepie z materiałami.

Miałam dziś rybkę na obiad - błee. Ze mną to chyba coś nie tak, na mięso patrzeć nie mogę, nie jem bo nawet od patrzenia mi źle, nie mówiąc już o tym, że miałabym to zjeść, ryby - ohyda, i nieważne, czy smażona czy z puszki. I ogólnie jeszcze kilka rzeczy, które powinnam jeść w ciąży a nie jem, bo

Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki.
Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów
Maleńka i bezbronna
Szybko tak ucieka czas, cenny czas

córeczka

IsiaG jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 19:45   #2072
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
My mamy "tylko" cywilny ślub. Obecnie nie chodzę do kościoła, wierzę w Boga, ale kościół i księży omijam szerokim łukiem, więc uważam, że byłaby to hipokryzją z mojej strony brać ślub kościelny.

Może kiedyś... Póki co jest dobrze jak jest.

Też nie uważam, że ślub cywilny jest mniej ważny, nieprawdziwy, choć my nie mieliśmy wątpliwości, że weźmiemy ślub w kościele. Ślubowanie sobie miłości i wierności właśnie w kościele i posiadanie Boga za świadka naszej przysięgi, to była sprawa bardzo dla mnie ważna. Starałam się do ślubu konkordatowego przygotować jak najlepiej szczególnie pod duchowym kontem. Spowiedź, nauki. Do wszystkiego podeszłam bardzo poważnie, bo ślub to do tej pory było najważniejsze wydarzenie w moim życiu Nie uważam jednak, że mam "lepszy" czy "ważniejszy" ślub. Nie ważny to jest właśnie taki, który biorą w kościele osoby, które od kościoła od lat są daleko i biorą go bo tak trzeba, wypada czy ładniej wygląda ceremonia. Bzdura
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 19:50   #2073
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Też nie uważam, że ślub cywilny jest mniej ważny, nieprawdziwy, choć my nie mieliśmy wątpliwości, że weźmiemy ślub w kościele. Ślubowanie sobie miłości i wierności właśnie w kościele i posiadanie Boga za świadka naszej przysięgi, to była sprawa bardzo dla mnie ważna. Starałam się do ślubu konkordatowego przygotować jak najlepiej szczególnie pod duchowym kontem. Spowiedź, nauki. Do wszystkiego podeszłam bardzo poważnie, bo ślub to do tej pory było najważniejsze wydarzenie w moim życiu Nie uważam jednak, że mam "lepszy" czy "ważniejszy" ślub. Nie ważny to jest właśnie taki, który biorą w kościele osoby, które od kościoła od lat są daleko i biorą go bo tak trzeba, wypada czy ładniej wygląda ceremonia. Bzdura
Też chciałabym ślubować przed Bogiem, ale póki co mam awersję do kościoła
Stary 2012-10-25, 19:54   #2074
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Też chciałabym ślubować przed Bogiem, ale póki co mam awersję do kościoła

Rozumiem...Do niektórych księży, pewnych sztywnych zasad niezmiennych od wielu lat. Też bym chciała żeby pewne kwestie inaczej były rozstrzygane przez kościół, przez Instytucje Kościelne, ale wiara w Boga zwycięża
Stary 2012-10-25, 19:56   #2075
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
Lunka dziecko będzie miało Twoje nazwisko czy coś źle zrozumiałam? U nas jest tak : ja mam swoje nazwisko, mąż swoje, a dziecko będzie miało moje

Widzę, że jest tu kilka zwolenniczek mojego imienia... Karola i Karolcia to pikuś... moje siostry w dzieciństwie nazywały mnie Karos lub Karlos czego nie cierpiałam
Dziecko będzie miało nazwisko TŻ dlatego ja też chce mieć tym samym takie jak dziecko czyli takie jak TŻ

Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość
Ale cywilny to jak najbardziej prawdziwy ślub ...
Sorki, denerwuje mnie takie gadanie.
Tak, jakby osoby, które nie są związane z kościołem i biorą cywilny miały jakiś nieprawdziwy ślub ...
Kochana tak prawdziwy, oczywiście. Tylko dla mnie prawnie nie ma większego znaczenia, za to kościelny bardzo. A prawdziwy nieprawdziwy to raczej chodziło mi taki "prawdziwy" z weseliskiem itd będziemy mieć kiedyś a ten cywilny tak na odwal się, bo bez sensu przezywać dwa śluby. Jeśli ktoś bierze cywilny i tylko cywilny czy z przyjęciem czy z weselem czy obiadem to jest najprawdziwszy
ale ja tak głęboko będe przezywac ten kościelny, a cywilny chce tylko że tak powiem podpisać i z głowy

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
Lunka a ja tam uważam, że to wcale nie glupio żeby przyjęcie było u Twojej mamy - jesli zmieści sie te 16 osób, to dlaczego nie? Przeciez to Twoja mama a nie nikt obcy. No chyba, że mama mialaby coś przeciwko, ale nie sadzę Powiedz jej, że żadnego prezentu za to ma nie dawać. Jakies ciasto jeszcze może ewentualnie upiec[COLOR="Silver"]

ja też uważam, że ślub cywilny to jak najbardziej prawdziwy ślub Bo sama "tylko" taki mam i innego mieć nie będę Ale rozumiem osoby które uważają tak jak Lunka - czyli te które planują również ślub kościelny Wiadomo, że dla nich ten drugi ślub będzie ważniejszy. Cywilny to faktycznie bardziej dla uregulowania kwestii papierkowych, spadkowych, itp
Dokładnie tak jak to napisałaś!

I napewno nie napisałam że któryś ze ślubów jest ważniejszy!! Chodzi tylko wyłącznie o mnie i moje odczucia. No i też że tamten będzie wymarzony itp. a ten na szybko i tak jak mówie bez większego znaczenia chociaż napewno emocje będą
dziewczyny błagam nie bierzcie tego do siebie!!!

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."

Edytowane przez Luna0
Czas edycji: 2012-10-25 o 19:59
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 19:58   #2076
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Dziecko będzie miało nazwisko TŻ dlatego ja też chce mieć tym samym takie jak dziecko czyli takie jak TŻ
Aaa czyli tradycyjnie. Tylko ja taki odmieniec
Stary 2012-10-25, 20:01   #2077
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Luna, mam nadzieję, że się na mnie nie gniewasz, po prostu ciągle słyszę takie rzeczy i mnie to drażni .. albo tak jak dziś w pracy koleżanki przeżywały co to ich dzieci na religię muszą się nauczyć, że droga krzyżowa, wszystkie stacje, i któraś w końcu pyta "to ile jest tych stacji" wszystkie nie wiedzą .. a wszystkie co niedzielę do kościółka latają, bo tak wypada .. szlag mnie wtedy trafia, bo nawet ja to wiem ..
Trochę dziś jestem nabuzowana w tych tematach ...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-10-25, 20:15   #2078
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
Luna, mam nadzieję, że się na mnie nie gniewasz, po prostu ciągle słyszę takie rzeczy i mnie to drażni .. albo tak jak dziś w pracy koleżanki przeżywały co to ich dzieci na religię muszą się nauczyć, że droga krzyżowa, wszystkie stacje, i któraś w końcu pyta "to ile jest tych stacji" wszystkie nie wiedzą .. a wszystkie co niedzielę do kościółka latają, bo tak wypada .. szlag mnie wtedy trafia, bo nawet ja to wiem ..
Trochę dziś jestem nabuzowana w tych tematach ...
No coś Ty, Maru
wcale Ci się nie dziwie! Gdybym wiedziała ze nie bede brać kościelnego to wziełabym cywilny z tym że poprostu przygotowałabym się, uzbierała pieniądze żeby już jakos porządnie było. Ale że wiem że jeszcze będę mieć kościelny z weselem to ten chce wziąść tylko dla nazwiska i najchętniej nikogo bym nie zaprosiła
ale fakt faktem małżeństwo to małżeństwo i liczy sie tak samo, bo nikt nie pyta jaki ślub braliście tylko ślub to ślub

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 20:28   #2079
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
widzę, że masz podejście takie jak ja
my z mężem nawet czekaliśmy z seksem do slubu:d
Stary 2012-10-25, 21:09   #2080
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Dobry wieczór
jem pomidorka z mozzarellą i Was nadrobię zaraz

---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

Cytat:
Witam

Nie przejmuj sie takimi tekstamiMi tez wczoraj w pracy jeden taki powiedział że PO CO mi takie duże mieszkanie(3 pokoje)jak nie bede mieć dzieci i mieszkanie sie marnuje
A gó**o go to obchodzi
Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Sprawa wyglada tak:

moja babcia miała starsze rodzenstwo i brata bliźniaka.
Jako kobieta(bo to kobiety dziedzicza te skłonność) Urodziła syna i w drugiej ciąży bliźniaki- w tym moja mame.
Moja mama urodziła siostre a w drugiej ciąży mnie i brata.
Ja byłam już w jednej ciąży(pojedyńczej) wiec teraz szansa jest spora..jesli utrzymam tradycje...moj Tż byłby najszcześliwszy na świecie!
O, to masz spore szanse

Cytat:
Napisane przez dedra Pokaż wiadomość
No i w końcu doczekałam się jego deklaracji dotyczącej ślubu. Czekałam na to 10 lat. Powiedział, że trzeba w końcu się za to zabrać, bo on nie chce, żeby dziecko się rodziło przed ślubem Mamy tylko dylemat dotyczący uroczystości. Bo pieniążków brak na wystawne przyjęcia, więc w grę wchodzi jakiś skromny obiad dla najbliższych. Jednak o ile TŻ ma rodzinę małą bo u niego tylko rodzice i siostry, to u mnie rodzina jest spora i zżyta ze sobą bardzo. Rodzice i rodzeństwo to oczywiste, ale babcię też muszę zaprosić, a jak babcia to i ciocia z wujkiem, bo z babcią mieszkają. A jak już ciocię zaproszę to inne ciotki też powinnam. Chrzestna powinna być na ślubie, ale mieszka ze swoją matką (też moją ciotką) i jej mężem więc głupio byłoby też nie zaprosić.
Po pierwsze to brawo dla TŻ za deklarację, skoro tak długo i dzielnie czekałaś
Ja bym nie zapraszała ciotki, bo mieszka z babcią. Każdy powinien zrozumieć co ile kosztuje, a jak będzie chciał to przyjdzie parę dni później złożyć wam życzenia i się napić za Wasze zdrowie
Cytat:
Napisane przez kwitka13 Pokaż wiadomość
Niby wiem, że to nie problem ale jakoś nie chciałabym żeby imię mojego dziecka z kimś mi się kojarzyło.
Głupie to, wiem
Nie widzę w tym nic głupiego każdy chyba tak ma. Mnie też się parę imion tak kojarzy, że choćby sie cały świat zachwycał nie dałabym tak dziecku
Cytat:

Super, że udało Wam się wygrać ten bon. 2 tysiące drogą nie chodzi
Szkoda
Cytat:
Napisane przez Linka1984 Pokaż wiadomość
Wpadlam do sklepu i na dzień dobry krzyknelam do Pani " witam , mam 900zł i slub za 6 miesięcy ,pomoże mi pani?" polazła na zaplecze i znalazła piękną skromną suknie z kolecji z 2009roku koszt sukni to 800zł z praniem chemicznym,dopasowaniem,w elonem i podwiązką
Dobry sposób
Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
WWróciłam
tak więc ciąża potwierdzona ginekologicznie, w macicy, jest już zarodek i pieknie bije mu serducho
ma 4 mm
i wdg ostatniej miesiaczki jest to 5 tydz i 6 zien ciąży a wdg dzidzi 6 tydz i 1 dzień ciązy

termin wdg UG 19 czerwiec
wdg OM 21 czerwiec
Gratuluję mozesz już nie panikować

Cytat:
Tak, jakby osoby, które nie są związane z kościołem i biorą cywilny miały jakiś nieprawdziwy ślub ...
Jeśli ktoś nie jest związany z kościołem i bierze cywilny to moim zdaniem ma jak najbardziej prawdziwy ślub
gorzej jak ktoś nie chodzi do kościoła, średnio wierzy, w dupie ma wszystko sprawy kościelne etc a bierze kościelny bo "tak wypada" i żeby potem dziecko nie miało problemów w szkole

Cytat:
Napisane przez IsiaG Pokaż wiadomość

Ja miałam być Wojtuś. Tata jak się dowiedział, że jestem dziewczynką, to wyrzucił kwiaty do śmietnika i poszedł się upić. Ale i tak byłam jego oczkiem w głowie.
To u Ciebie i tak większa zmiana niż u mnie

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 21:42   #2081
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Zgadzam sie

Cytat:
widzę, że masz podejście takie jak ja
my z mężem nawet czekaliśmy z seksem do slubu:d
Podziwiam cie troche z tym czekaniem

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-25, 21:47   #2082
123spinka
Zadomowienie

a jednak
@

Edytowane przez 123spinka
Czas edycji: 2012-10-25 o 21:48
123spinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 21:49   #2083
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Spinka Karolinka zaczynamy prawie razem starania od nowa

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]

Edytowane przez elunka88
Czas edycji: 2012-10-26 o 06:56
Stary 2012-10-25, 21:50   #2084
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 123spinka Pokaż wiadomość
a jednak
@

Przykro mi

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 21:56   #2085
123spinka
Zadomowienie

Cytat:
Spinka Karolinka zaczynamy prawie raz starania od nowa

możę to zabrzmi trochę okropnie ale cieszę się żę nie jestem sama

---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ----------

colorblue poproszę o zmianę na szczęśliwą trójeczkę, czyli trzeci cylk starań

spokojnie, starania też są przyjemne

mnie najbardziej przeraża że ja sama sobie wmawiam że musi być coś nie tak
gdybym miała pewność że w 100% będziemy mogli mieć dzieci podeszłabym do tego bardziej na luzie
a tak.... niepewność
moja gin powiedziała że daje nam rok, i dopiero wtedy zaprasza na badania

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-10-25, 21:57   #2086
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:

możę to zabrzmi trochę okropnie ale cieszę się żę nie jestem sama
To jesteśmy obie okropne

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2012-10-25, 22:05   #2087
123spinka
Zadomowienie

Cytat:
to jesteśmy obie okropne

---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ----------

co do ślubów i ich formy to każdego indywidualna sprawa
wg mnie wszystkie formy są tak samo ważne dla samych ślubujących i o to chyba chodzi

my braliśmy ślub konkordatowy bo Bóg jest ważną częścią naszego życia ale nie padamy plackiem/ krzyżem przed ołtarzem co niedziela..
co jest też właściwie każdego indywidualną sprawą
Stary 2012-10-25, 22:24   #2088
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
a jednak
@

Kurcze, szkoda...

Aza, a komentarz tej osoby z pracy dot. wielkości mieszkania i dziecka... Masakra
Stary 2012-10-26, 06:18   #2089
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
a jednak
@

Szkoda. Tak mi przykro

Też jestem okropna, bo pomyślałam, że jeśli na dniach małpiszon przyjdzie, to nie będę sama Wstyd

Siedzę w piżamie, popijam kawkę i jak co ranę myślę jak bardzo mi się dziś nie chce pracować. Nie dość, że okropna, to jeszcze leniwa Małpiszona po tym wczorajszym plamieniu ostrzegawczym nie ma, ale podbrzusze niestety boli. Boli w identyczny sposób jak na @, jak co miesiąc i znacznie mocniej niż wczoraj...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-26, 06:39   #2090
Szejda
Rozeznanie

Witam piatkowo, jeszcze tylko osiem godzin i weekend
Dzisiaj rano miałam przyjemność skrobania szyb i jak pojechałam po znajomych to nie moglie wejść do samochodu, dzrzwi zamarzły, idzie zima

My ślub mieliśmy konkordatowy ale uważam że to jest indywidualana sprawa. Ślub w Koscieel był moją inicjatywą, bo Tż omija Kosciół szerokim łukiem ale zrobił to dla mnie, bo dla mnie to było ważne. Chociaż nie chodzę do Kościła co niedziele, to składanie przysięgi przed Bogiem było dla mnie ważne. Tż wogóle chciał mieć ślub w plenerze. Kiedyś w Tatrach widzieliśmy jak przy Czarnym Stawie ks. odprawiał mszę i Ci którzy chcieli, to mogli nawet przyjąć komunię i Tż chciał taki ślub. On kocha góry i tam właśnie chciał mi złożyć przysięgę. Ale oczywiście nie wyszło, chciałabym mu zrobić taką niespodziankę na któraś rocznicę ślubu ale zobaczy co z tego wyjdzie.

Nuna, już teraz po wizycie możesz być spokojna, dziudziuś ma się dobrze a Ty się już tak nie stresuj

---------- Dopisano o 07:39 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ----------

Cytat:
a jednak
@

Szejda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-26, 06:46   #2091
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Zgadzam sie

Podziwiam cie troche z tym czekaniem
hehe ale jaka ekscytacja teraz
Cytat:
a jednak
@

kochana 3 cykl będzie szczęśliwy Uda się musi Ale musisz w to wierzyć.

Cytat:
Szkoda. Tak mi przykro

Też jestem okropna, bo pomyślałam, że jeśli na dniach małpiszon przyjdzie, to nie będę sama Wstyd

Siedzę w piżamie, popijam kawkę i jak co ranę myślę jak bardzo mi się dziś nie chce pracować. Nie dość, że okropna, to jeszcze leniwa Małpiszona po tym wczorajszym plamieniu ostrzegawczym nie ma, ale podbrzusze niestety boli. Boli w identyczny sposób jak na @, jak co miesiąc i znacznie mocniej niż wczoraj...
nie okropna nie okropna to może tej @ wcale nie bedzie skoro się nie rozkręciła??

---------- Dopisano o 07:46 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ----------

Szejda masz raje;* Uwieżycie lub nie, ale kamień z serca. Niby się miało testy, niby sie miało bete ale sie nasłuchało o pustych jajach płodowych, że serducho nie biło...
A jak Gin tak wszystko ładnie opowiadał to Miałam takiego banana A jednocześnie lezke.
Właśnie szukam w aptekach internetowych witamin ciążowych bo mama mówiła, że jej znajoma tak zamawia, i szukam tych co gin polecil bo w swojej aptece zapłaciłam 47.50
Stary 2012-10-26, 06:58   #2092
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
hehe ale jaka ekscytacja teraz

He, bo nie wiele osób decyduje się czekać. My z mężem przed ślubem byliśmy ze sobą wiele lat (w grudniu 10 rocznica związku ), ponad dwa lata wcześniej mieszklaiśmy ze sobą, więc byłoby nam ciężko powstrzymać się i czekać. Kiedy byłam nastolatką, to myślałam sobie, że poczekam. Pewnie wiele dziewczyn tak myśli, ale czas zweryfokował wszystko. No nie bedę owijać w bawełnę- rzucilismy się na siebie po prostu kiedy nadarzyła się okazja. Ale dlatego, że poznaliśmy się bardzo wcześnie. Miałam zaledwie 16 lat, to był to mój jedyny facet i OSTATNI
Stary 2012-10-26, 07:23   #2093
magbes
Zadomowienie

Cytat:
Całej zimy na własnych warzywach nie przezimujemy, ale mizeria latem, młode ziemniaczki, rzodkiewka, sałata własna z działki podczas czerwcowej niedzieli jakoś jeszcze lepiej smakuje.
my tez mamy dzialeczke malutka i wlasna marcheweczke, buraczki itp malinki, orzeszki posadzilismy pare owocowych drzewek

Cytat:
Dziękuję

Mam kochanego męża. Zadzwonił do mnie i mówi- Kochanie nic nie kracz. Pamiętasz jak oglądaliśmy te filmiki, wiesz o zapłodnieniu (rzeczywiście oglądaliśmy obrazujące co dzieje się z nami kobietami, w nas kobietach w każdym tygodniu ciąży). I tak mówili o tej, no wiesz...ipla, impla...coś takiego, że się wgryza, wiesz...nie kracz, bo się pewnie teraz w ciebie wgryza

No skarb
masz naprawde fajnego meza

Cytat:
Napisane przez kwitka13 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny,
słyszałyście może jak wczoraj, chyba w rmf fm, mówili o oszustach bankowych? Wysyłają ci info, że masz zrobić jakiś przelew, ty logujesz się na stronę stworzoną przez hakera (wygląda identycznie jak ta banku) i przelewasz im jakąś kwotę... No i właśnie nas to dziś spotkało! połówek dostał sms wzywający do natychmiastowej spłaty zaległości 200,55 zł (jakiej???). Zadzwoniłam do banku, bo wiedziałam, że zobowiązania mamy tylko w eur (kredyt hip, który jest z automatu ściągany z rachunku i tam zaległości nie ma na 100%) no i potwierdzili, że zadnych zaległości nie ma! No masakra jakaś!
Teraz jak Tż wróci to musi napisać maila do banku z żądaniem wyjaśnienia i oni to będą sprawdzać.
Uważajcie
idę nadrabiać
ojej, nie slyszalam..ale dobrze że nas ostrzeglas, porazka co to sie dzieje

Cytat:
Ja miałam być Dominika, ale rodzice ze szpitala wyszli z Paulinką
Co do zamiany imion przez tatusiów chodzących do USC to moja chrzestna miała być Agata, jej ojciec zapisał ją jako Beata (pomyliło mu się ze szczęścia), a wszyscy wołają na nią Marzena. Haha

Karolinka to śliczne imię, na pewno się nad nim zastanowię jeśli nam się trafi dziewuszka.

Trzymam kciuki za badania TŻ.

Aleście się dobrali

Anulka i Yolanda przytulam

O kocurku to ty masz szanse więcej niż spore na spłodzenie bliźniaków. Powodzenia Musi się udać

Iza super, że trafiłaś w końcu to prawdziwego lekarza, teraz to już wszystko musi pójść dobrze.

Mokka gratuluję synusia

Hejka!
Ja jeszcze na urlopie. We wtorek szwagierka pojechała i wrócił TŻ. Stęskniłam się za nim bardzo przez te kilka dni. Rzadko się rozstajemy Wypłakałam się na jego ramieniu przez tą @. Pocieszył i powiedział, żebyśmy jeszcze na luzie poczekali do końca roku, jak się nie uda to on się przebada. No i w końcu doczekałam się jego deklaracji dotyczącej ślubu. Czekałam na to 10 lat. Powiedział, że trzeba w końcu się za to zabrać, bo on nie chce, żeby dziecko się rodziło przed ślubem Mamy tylko dylemat dotyczący uroczystości. Bo pieniążków brak na wystawne przyjęcia, więc w grę wchodzi jakiś skromny obiad dla najbliższych. Jednak o ile TŻ ma rodzinę małą bo u niego tylko rodzice i siostry, to u mnie rodzina jest spora i zżyta ze sobą bardzo. Rodzice i rodzeństwo to oczywiste, ale babcię też muszę zaprosić, a jak babcia to i ciocia z wujkiem, bo z babcią mieszkają. A jak już ciocię zaproszę to inne ciotki też powinnam. Chrzestna powinna być na ślubie, ale mieszka ze swoją matką (też moją ciotką) i jej mężem więc głupio byłoby też nie zaprosić. No i tak się zbiera w sumie około 30 osób, bo dzieci też sporo w rodzinie. A z kasą krucho, taki obiad to koszt ok. 100zł/os. Myśleliśmy więc, żeby zrobić po cichu ślub i tylko świadków zabrać, a rodzinie powiedzieć po fakcie, ale jakoś tak mi się smutno robi jak myślę, że najbliższej rodziny nie będzie przy mnie w takim momencie. No i jestem w kropce kompletnie. A przecież ubrać się samemu i obrączki, fryzura, bukiet - to też wszystko kosztuje...
szykuje nam sie slubik doczytalam, ze dziewczynki bardzo fajne pomysly podrzucily, wiec na pewno wybierzeesz cos cobedzie Wam odpowiadalo to Wasz dzien i to Wam ma byc w tym dniu najlepiej

Cytat:
Linkuś, jesteś przekochana. Powiedz mi jakim sposobem obrączki kosztowały was 190 zł? Z własnego złota robiliście? Może udałoby mi się trochę nazbierać.
my rowniez mielismy swoje zloto, ktore dalismy za obraczki i ktorym zaplacilismy za robocizne i jeszcze nam pan oddal reszte...Teraz mysle, ze moze oglismy zrobic szersze obraczki...ale z drugiej strony nasze....6 mm chyba..jest przesliczne

Cytat:

A my swoje wygraliśmy W sumie to nie obrączki, ale bon na wyroby jubilerskie w kwocie 2000 zł. I poszło na obrączki. Klasyczne, ale z białego złota, więc trafiliśmy idealnie w równowartość bonu
oo a gdzie wygraliscie?

Cytat:
a jednak
@
przykro,,, ale nowy cykl, nowe, przyjemne staranka i nowa nadzieja

Cytat:
Szkoda. Tak mi przykro

heheh,,,,, ja tez popijam w prawdzie herbatke ale mysle podobnie - jak mi sie nie chce
w ogole ostatnio mi sie odwrocilo...bo zawsze z ranca kawa a teraz mi sie nie chce kawy i wole wypic herbatke z cytrynka kawe ewentualnie pozniej
co do boli @ to wiesz jak jest nie musza swiadczyc o zblizajacej sie @ a moga o oddalajacej sie malpie na 9 kolejnych miesiecy

dziewczynki piaatek dzis
jutro TZ urodzinki, mala imprezka
a wczorj kupilimy auuutko
magbes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-26, 07:25   #2094
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
He, bo nie wiele osób decyduje się czekać. My z mężem przed ślubem byliśmy ze sobą wiele lat (w grudniu 10 rocznica związku ), ponad dwa lata wcześniej mieszklaiśmy ze sobą, więc byłoby nam ciężko powstrzymać się i czekać. Kiedy byłam nastolatką, to myślałam sobie, że poczekam. Pewnie wiele dziewczyn tak myśli, ale czas zweryfokował wszystko. No nie bedę owijać w bawełnę- rzucilismy się na siebie po prostu kiedy nadarzyła się okazja. Ale dlatego, że poznaliśmy się bardzo wcześnie. Miałam zaledwie 16 lat, to był to mój jedyny facet i OSTATNI
a ja tego wcale nie potępiam Poprostu ja uwazam, że to musi być świadoma decyzja, być tego pewnym co się robi bez wzgledu czego dotyczy decyzja trzeba byc 100% pewnym
Stary 2012-10-26, 07:30   #2095
Sophia_1
Zadomowienie

Cytat:
a jednak
@

My bralismy konkordatowy, bo bylo to dla nas istone, ślubować przed obliczem Boga. Zawsze tak chciałam. No może bardziej dla mnie niż dla tż, ale po fakcie przyznał się, że cieszy się, że wzielismy i kościelny (bo na początku upierał sie tylko na cywilny).

Nuna podziwiam wytrwałość.
To wymagało ogromnej samokontroli

Ja w prawdzie chleb jadłam tylko z jednego pieca, ale jeszcze przed ślubem. Nie umielismy się powstrzymać

08.09.2013 Agata - spełnienie Naszych marzeń
Sophia_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-26, 07:31   #2096
nuna2
Zakorzenienie

magbes jaką brykę??
Stary 2012-10-26, 07:31   #2097
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magbes Pokaż wiadomość

oo a gdzie wygraliscie?

dziewczynki piaatek dzis

Wygraliśmy na Targach Ślubnych. Oglądaliśmy wystawę jednego z salonów jubilerskich. Podeszła do nas Pani i zaproponowała wzięcie udziału w konkursie. Wystarczyło dokończyć hasło : "Moje wymarzone obrączki to..." Dopisaliśmy: ..." trzy karaty szczęścia i pięć gramów czystej miłości" Głównie to mój mężulek, wtedy jeszcze narzeczony wymyślił. Mój był kurs, w którym pójdziemy. Mamrotałam coś o karatach, że miłość, złoto. I pod kontem moich wskazówek Mąż wymyślił hasło Zgłoszeń było mnóstwo, cały kosz, do którego zbierali karty zgłoszeniowe był pełny, ale się udało

Gratuluję zakupu auta Pochwal się. Co to za rumak?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-10-26, 07:38   #2098
Sophia_1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magbes Pokaż wiadomość
Udanej imprezki
opiję autko dzis wieczorkiem piwkiem, żeby dobrze służyło. A jeżeli można zapytać, to jakie?

I gdzie moje maniery! DZIEŃ DOBRY PIĘKNYM PANIOM. Będę dziś zaglądała co jakiś czas

---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ----------

Cytat:
Wygraliśmy na Targach Ślubnych. Oglądaliśmy wystawę jednego z salonów jubilerskich. Podeszła do nas Pani i zaproponowała wzięcie udziału w konkursie. Wystarczyło dokończyć hasło : "Moje wymarzone obrączki to..." Dopisaliśmy: ..." trzy karaty szczęścia i pięć gramów czystej miłości" Głównie to mój mężulek, wtedy jeszcze narzeczony wymyślił. Mój był kurs, w którym pójdziemy. Mamrotałam coś o karatach, że miłość, złoto. I pod kontem moich wskazówek Mąż wymyślił hasło Zgłoszeń było mnóstwo, cały kosz, do którego zbierali karty zgłoszeniowe był pełny, ale się udało

pięknie wymysliliście

08.09.2013 Agata - spełnienie Naszych marzeń
Sophia_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-26, 07:43   #2099
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sophia_1 Pokaż wiadomość
pięknie wymysliliście

Zasłużyliśmy na wygraną ??
Stary 2012-10-26, 07:43   #2100
magbes
Zadomowienie

Cytat:

ojaaa,, ale fajnie, że tak sieWam udalo,,, ale rzeczywiscie haslo świetne

Cytat:
Napisane przez Sophia_1 Pokaż wiadomość
Udanej imprezki
opiję autko dzis wieczorkiem piwkiem, żeby dobrze służyło. A jeżeli można zapytać, to jakie?

I gdzie moje maniery! DZIEŃ DOBRY PIĘKNYM PANIOM. Będę dziś zaglądała co jakiś czas

---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ----------

pięknie wymysliliście
Cytat:
magbes jaką brykę??
nissan primera
magbes jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości