|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2071 | ||||
Zadomowienie
|
Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część III:)
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dedra - Z takimi dziewczynami jak my i z propozycjami co do ślubu to nie ma bata, musi być dobrze i będzie tanio. A tak w ogóle to gratuluję ![]() Mokka - następny chłopczyk ![]() A u mnie z takich przyjemniejszych rzeczy, to szaleje na maszynie. Chciałam szyć już pościel dla dziecka, ale policzyłam koszty, guziki i inne to na all jest taniej a i wybór większy niż w sklepie z materiałami. Miałam dziś rybkę na obiad - błee. Ze mną to chyba coś nie tak, na mięso patrzeć nie mogę, nie jem bo nawet od patrzenia mi źle, nie mówiąc już o tym, że miałabym to zjeść, ryby - ohyda, i nieważne, czy smażona czy z puszki. I ogólnie jeszcze kilka rzeczy, które powinnam jeść w ciąży a nie jem, bo ![]()
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2072 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też nie uważam, że ślub cywilny jest mniej ważny, nieprawdziwy, choć my nie mieliśmy wątpliwości, że weźmiemy ślub w kościele. Ślubowanie sobie miłości i wierności właśnie w kościele i posiadanie Boga za świadka naszej przysięgi, to była sprawa bardzo dla mnie ważna. Starałam się do ślubu konkordatowego przygotować jak najlepiej szczególnie pod duchowym kontem. Spowiedź, nauki. Do wszystkiego podeszłam bardzo poważnie, bo ślub to do tej pory było najważniejsze wydarzenie w moim życiu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2073 | |
siedzę i myślę
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2074 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozumiem...Do niektórych księży, pewnych sztywnych zasad niezmiennych od wielu lat. Też bym chciała żeby pewne kwestie inaczej były rozstrzygane przez kościół, przez Instytucje Kościelne, ale wiara w Boga zwycięża ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2075 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale ja tak głęboko będe przezywac ten kościelny, a cywilny chce tylko że tak powiem podpisać i z głowy ![]() Cytat:
![]() I napewno nie napisałam że któryś ze ślubów jest ważniejszy!! Chodzi tylko wyłącznie o mnie i moje odczucia. No i też że tamten będzie wymarzony itp. a ten na szybko i tak jak mówie bez większego znaczenia chociaż napewno emocje będą ![]() dziewczyny błagam nie bierzcie tego do siebie!!!
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..." Edytowane przez Luna0 Czas edycji: 2012-10-25 o 19:59 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2076 | |
siedzę i myślę
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2077 |
Zakorzenienie
|
Luna, mam nadzieję, że się na mnie nie gniewasz, po prostu ciągle słyszę takie rzeczy i mnie to drażni .. albo tak jak dziś w pracy koleżanki przeżywały co to ich dzieci na religię muszą się nauczyć, że droga krzyżowa, wszystkie stacje, i któraś w końcu pyta "to ile jest tych stacji" wszystkie nie wiedzą .. a wszystkie co niedzielę do kościółka latają, bo tak wypada .. szlag mnie wtedy trafia, bo nawet ja to wiem ..
Trochę dziś jestem nabuzowana w tych tematach ...
#2078 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wcale Ci się nie dziwie! Gdybym wiedziała ze nie bede brać kościelnego to wziełabym cywilny z tym że poprostu przygotowałabym się, uzbierała pieniądze żeby już jakos porządnie było. Ale że wiem że jeszcze będę mieć kościelny z weselem to ten chce wziąść tylko dla nazwiska i najchętniej nikogo bym nie zaprosiła ![]() ale fakt faktem małżeństwo to małżeństwo i liczy sie tak samo, bo nikt nie pyta jaki ślub braliście tylko ślub to ślub ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2079 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my z mężem nawet czekaliśmy z seksem do slubu:d
![]() |
#2080 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
![]() jem pomidorka z mozzarellą i Was nadrobię zaraz ![]() ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja bym nie zapraszała ciotki, bo mieszka z babcią. Każdy powinien zrozumieć co ile kosztuje, a jak będzie chciał to przyjdzie parę dni później złożyć wam życzenia i się napić za Wasze zdrowie ![]() Cytat:
![]() ![]() Szkoda ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() gorzej jak ktoś nie chodzi do kościoła, średnio wierzy, w dupie ma wszystko sprawy kościelne etc a bierze kościelny bo "tak wypada" i żeby potem dziecko nie miało problemów w szkole ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2081 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2082 |
Zadomowienie
|
a jednak
@ ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez 123spinka Czas edycji: 2012-10-25 o 21:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#2083 |
Zakorzenienie
|
Spinka Karolinka
![]() ![]()
Mikołajek ![]() 26.02.2014 Obudził mnie trzepot skrzydeł Wyjrzałam przez okno Na parapecie zostało Białe piórko - Pamiątka po Tobie Mój Aniołku 01.12.2012 [*] Edytowane przez elunka88 Czas edycji: 2012-10-26 o 06:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#2084 |
Zakorzenienie
|
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2085 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() możę to zabrzmi trochę okropnie ale cieszę się żę nie jestem sama ![]() ---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- colorblue poproszę o zmianę na szczęśliwą trójeczkę, czyli trzeci cylk starań ![]() spokojnie, starania też są przyjemne mnie najbardziej przeraża że ja sama sobie wmawiam że musi być coś nie tak gdybym miała pewność że w 100% będziemy mogli mieć dzieci podeszłabym do tego bardziej na luzie a tak.... niepewność moja gin powiedziała że daje nam rok, i dopiero wtedy zaprasza na badania |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2086 |
Zakorzenienie
|
To jesteśmy obie okropne
![]()
#2087 |
Zadomowienie
|
![]() ---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- co do ślubów i ich formy to każdego indywidualna sprawa ![]() wg mnie wszystkie formy są tak samo ważne dla samych ślubujących ![]() ![]() my braliśmy ślub konkordatowy bo Bóg jest ważną częścią naszego życia ale nie padamy plackiem/ krzyżem przed ołtarzem co niedziela.. co jest też właściwie każdego indywidualną sprawą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2089 |
Zakorzenienie
|
Szkoda. Tak mi przykro ![]() Też jestem okropna, bo pomyślałam, że jeśli na dniach małpiszon przyjdzie, to nie będę sama ![]() ![]() Siedzę w piżamie, popijam kawkę i jak co ranę myślę jak bardzo mi się dziś nie chce pracować. Nie dość, że okropna, to jeszcze leniwa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2090 |
Rozeznanie
|
Witam piatkowo, jeszcze tylko osiem godzin i weekend
![]() Dzisiaj rano miałam przyjemność skrobania szyb ![]() ![]() My ślub mieliśmy konkordatowy ale uważam że to jest indywidualana sprawa. Ślub w Koscieel był moją inicjatywą, bo Tż omija Kosciół szerokim łukiem ale zrobił to dla mnie, bo dla mnie to było ważne. Chociaż nie chodzę do Kościła co niedziele, to składanie przysięgi przed Bogiem było dla mnie ważne. Tż wogóle chciał mieć ślub w plenerze. Kiedyś w Tatrach widzieliśmy jak przy Czarnym Stawie ks. odprawiał mszę i Ci którzy chcieli, to mogli nawet przyjąć komunię i Tż chciał taki ślub. On kocha góry i tam właśnie chciał mi złożyć przysięgę. Ale oczywiście nie wyszło, chciałabym mu zrobić taką niespodziankę na któraś rocznicę ślubu ale zobaczy co z tego wyjdzie. Nuna, już teraz po wizycie możesz być spokojna, dziudziuś ma się dobrze a Ty się już tak nie stresuj ![]() ---------- Dopisano o 07:39 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ---------- ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2091 | |
Zakorzenienie
|
hehe ale jaka ekscytacja teraz
![]() kochana 3 cykl będzie szczęśliwy ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:46 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ---------- Szejda masz raje;* Uwieżycie lub nie, ale kamień z serca. Niby się miało testy, niby sie miało bete ale sie nasłuchało o pustych jajach płodowych, że serducho nie biło... A jak Gin tak wszystko ładnie opowiadał to ![]() ![]() Właśnie szukam w aptekach internetowych witamin ciążowych bo mama mówiła, że jej znajoma tak zamawia, i szukam tych co gin polecil bo w swojej aptece zapłaciłam 47.50 ![]()
![]() |
#2092 |
Zakorzenienie
|
He, bo nie wiele osób decyduje się czekać. My z mężem przed ślubem byliśmy ze sobą wiele lat (w grudniu 10 rocznica związku ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2093 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() w ogole ostatnio mi sie odwrocilo...bo zawsze z ranca kawa a teraz mi sie nie chce kawy i wole wypic herbatke z cytrynka ![]() co do boli @ to wiesz jak jest ![]() ![]() dziewczynki piaatek dzis ![]() jutro TZ urodzinki, mala imprezka ![]() a wczorj kupilimy auuutko ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2094 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2095 |
Zadomowienie
|
![]() My bralismy konkordatowy, bo bylo to dla nas istone, ślubować przed obliczem Boga. Zawsze tak chciałam. No może bardziej dla mnie niż dla tż, ale po fakcie przyznał się, że cieszy się, że wzielismy i kościelny (bo na początku upierał sie tylko na cywilny). Nuna podziwiam wytrwałość. To wymagało ogromnej samokontroli ![]() Ja w prawdzie chleb jadłam tylko z jednego pieca, ale jeszcze przed ślubem. Nie umielismy się powstrzymać ![]()
#2096 |
Zakorzenienie
|
magbes jaką brykę??
![]()
#2097 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wygraliśmy na Targach Ślubnych. Oglądaliśmy wystawę jednego z salonów jubilerskich. Podeszła do nas Pani i zaproponowała wzięcie udziału w konkursie. Wystarczyło dokończyć hasło : "Moje wymarzone obrączki to..." Dopisaliśmy: ..." trzy karaty szczęścia i pięć gramów czystej miłości" ![]() ![]() ![]() Gratuluję zakupu auta ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2098 | |
Zadomowienie
|
Udanej imprezki
![]() opiję autko dzis wieczorkiem piwkiem, żeby dobrze służyło. A jeżeli można zapytać, to jakie? I gdzie moje maniery! DZIEŃ DOBRY PIĘKNYM PANIOM. Będę dziś zaglądała co jakiś czas ![]() ---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2099 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2100 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:36.