Wakacyjne Mamy 2012 - część III - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-26, 09:30   #3031
agunia82
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część III

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
o 12 ide do lekarza(sama mała w domuz tztem zostaje bo dzis dzieci chore) beda wyniki wiec z wynikami przyjs cmi kazała. Oby nie byly to nerki i oby wyniki byly dobre
za wyniki

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie zajrzyjcie w foto: zauwazylam u Jasia 2 plamy na dziąsłach od wewnątrz jak w szczelinie przy wargach, jedna plama po prawiej druga symetrycznie po lewej stronie, udało mi się chwycic na fotce, nie wygląda mi to na plesniawe bo nie ejst to wyżarteco to moze byc, maja wasze pociechy takie cos?
może to te słynne torbieliki

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-26, 09:32   #3032
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
za wyniki

może to te słynne torbieliki
a co to jest?
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-26, 09:33   #3033
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny mam pytanie zajrzyjcie w foto: zauwazylam u Jasia 2 plamy na dziąsłach od wewnątrz jak w szczelinie przy wargach, jedna plama po prawiej druga symetrycznie po lewej stronie, udało mi się chwycic na fotce, nie wygląda mi to na plesniawe bo nie ejst to wyżarteco to moze byc, maja wasze pociechy takie cos?
moja ma i dołkładnie z tej samej strony, jakby trójka.
Stary 2012-10-26, 09:34   #3034
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
hm a pod taki kombinezon??

i amm oytanie jaki kremin macie do twarzy na taką zimną pogode??
ja bym dała body na długi i rajstopki, ewentualnie jeszcze jakąś bluzeczkę, wzięła ze sobą ciepły kocyk i osłonkę. Tylko moja nie jest zmarźluchem, wczoraj było jakieś 8 stopni (nie wiem, czy odczuwalne nie mniej), a jej było ciepło w bodziaku na długim, bluzie futerkowej na podszewce, rajstopkach, spodenkach i czapce. Nie przykrywałam kocykiem i nie miałam osłonki

kremu na taką pogodę nie mam, ale jak coś posmaruję albo kremem bambino albo wazeliną kosmetyczną

---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

Cytat:
a co to jest?
nie wiem, usłyszałam od pediatry, że przed ząbkami coś takiego lubi się pojawiać i jest to normalne

EDIT: http://www.familie.pl/wiki/Torbielki,261.html

Edytowane przez agunia82
Czas edycji: 2012-10-26 o 09:36
Stary 2012-10-26, 09:35   #3035
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
moja ma i dołkładnie z tej samej strony, jakby trójka.
no okolica trojki to jest

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

Cytat:

nie wiem, usłyszałam od pediatry, że przed ząbkami coś takiego lubi się pojawiać i jest to normalne
ło isc z tym do pediatry?chyba nie ma sensu nie
Stary 2012-10-26, 09:39   #3036
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:

ło isc z tym do pediatry?chyba nie ma sensu nie
mi się wydaje, że to właśnie te trobieliki i nie ma sensu, bo to normalne jest. Ale pewności nie mam

Stary 2012-10-26, 09:40   #3037
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
mi się wydaje, że to właśnie te trobieliki i nie ma sensu, bo to normalne jest. Ale pewności nie mam
pokaze mamie moze podpowie albo dryndne do pediatry
Stary 2012-10-26, 09:42   #3038
prince_polo
Zakorzenienie

Agunia moja by zamarzła!

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-26, 09:45   #3039
agunia82
Zakorzenienie

A w temacie ząbkowanie to jeszcze znalazłam taki artykuł

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

Cytat:
Agunia moja by zamarzła!
no a moja miała nawet rączki letnie. Wcześniej jak głupia ją ubierałam cieplej aż zauważyłam, że się poci. Zdziwiło mnie to, bo ja jestem cieplej na dwór ubrana od niej! No ale przecież nie będę jej przegrzewać. Z tym, że zawsze mam ze sobą na wszelki wypadek i ciepły kocyk i osłonkę, plus cieplejszą bluzę dresową jakby jednak zmarzła. Nigdy nie potrzebowałam.

Stary 2012-10-26, 09:50   #3040
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
no a moja miała nawet rączki letnie. Wcześniej jak głupia ją ubierałam cieplej aż zauważyłam, że się poci. Zdziwiło mnie to, bo ja jestem cieplej na dwór ubrana od niej! No ale przecież nie będę jej przegrzewać. Z tym, że zawsze mam ze sobą na wszelki wypadek i ciepły kocyk i osłonkę, plus cieplejszą bluzę dresową jakby jednak zmarzła. Nigdy nie potrzebowałam.
no to moje dziecie to jeden wielki zmarzluch

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-10-26, 09:54   #3041
nadalka
Zakorzenienie

Odgapiłam od phadwo , czy wasze dzieci też mają takie dziąsła na dole w tych miejscach gdzie powinny być jedynki takie jaśniejsze dziąsła.
ciężko mi było zrobić fotę i może trochę źle widać bo przez ślinę się świeci :/
no i phadwao jak u ciebie na obydwu dolnych trójkach ją te bąbelki.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 777.jpg (17,9 KB, 40 załadowań)
Stary 2012-10-26, 09:58   #3042
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Odgapiłam od phadwo , czy wasze dzieci też mają takie dziąsła na dole w tych miejscach gdzie powinny być jedynki takie jaśniejsze dziąsła.
ciężko mi było zrobić fotę i może trochę źle widać bo przez ślinę się świeci :/
no i phadwao jak u ciebie na obydwu dolnych trójkach ją te bąbelki.
moja tak ma.

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-10-26, 09:59   #3043
wvictoria
Wtajemniczenie

Cześć dziewczynki
U mnie noc całkiem przyzwoita Byłoby super gdyby nie to, że mąż wrócił z pracy o 5 rano (po 15h pracy) z powodu awarii Teraz śpi bo na 14 znowu do pracy. Strasznie mi go szkoda.
A dzieć jak to dzieć Poszedł spać o 20. Pobudka o 2.20 i 5.30. Pojadł i spał do 7.30 (z przerwami na stękanie). Później się bawiliśmy i rozmawialiśmy i o 9 zjadł i teraz znowu śpi.
Kurcze, rano znowu było stękanie i wiercenie się. Ja już nei wiem o co biega. Czasem pomaga jak mu dam się napić albo zjeść. A dziś bo nic nie pomogło. Wzięłam go i połozyłam sobie na brzuchu (on też był na brzuchu) tak udało mu się pospać jakieś 45 min do tej 7.30. Echhh, mam nadzieję, że się to skończy bo patrzeć nie mogę jak on tak stęka.

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
ech, rozbita jakaś dziś jestem i smutno mi Dziecko odstawia mi się od piersi - a ja, zamiast się cieszyć (przecież chciałam karmić najwyżej miesiąc, a tu już bite cztery karmiłam), to się dołuję
W dodatku z pokarmem poszło błyskawicznie - jeszcze w niedzielę karmiłam cały dzień, w poniedziałek już raz poszła w ruch butla (takie cyrki mała odstawiała przy cycu), we wtorek - dwa razy, dziś... dziś wypiła z piersi o 7 rano i (może ze 4 minuty to trwało) około 19. Dwie godz. później sprawdzałam laktatorem, czy coś odciągnę i wyciągnęłam raptem 20 ml Czyli jakby w ciągu 4 dni ilość pokarmu zmniejszyła mi się o dobre 60-70%
/w tym tempie przestawianie dziecka z (prawie) wyłącznego kp na mm zajmie nam czas może do niedzieli, tyleż samo pozbycie się pokarmu u mnie/
Popatrz na to z tej strony, że to Zosia zadecydowała o zakonczeniu. Widać tyle jej wystarczy. Dzięki temu ani Ty ani ona nie będziecie się męczyć z odstawianiem od piersi i przechodzeniem na mm. W każdej sytuacji są jasne strony

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
Jestem pierwsza!

Mamka ja bardzo lubię pomarańczowe pampki i tak jak dep nie mam im nic do zarzucenia dla mnie bez porównania lepsze od dad

jedziemy do opola,będę wieczorem,ciaooo!!!
Bawcie się dobrze

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Witam z rana
Obudziły mnie pełne piersi - zaraz będę miała chwile sam na sam z laktatorem Dziecię śpi bez przerwy, zasnęła chwilę po 22 i zobaczymy o której się obudzi.

Od 3 dni mamy z małżem ochotę na przytulanki i na razie nic z tego nie wyszło. W dzień nie ma czasu - małż w pracy, a wieczorem....
Dwa dni temu Amelka zasnęła dopiero chwilę przed północą, ja byłam padnięta zabawianiem jej i już nie miałam siły na upragnione przytulanki.
Przedwczoraj dziecię owszem zasnęło ok 22 jednak miała bardzo lekki sen, kilka razy się przebudziła. I ochotka chwilowo nam przeszła.
Natomiast wczoraj moja córcia zasnęła snem głębokim o 22
No i co z tego, skoro nocowała u nas bratanica małża
Uśmialiśmy się z mężem, że Amelka wyczuwa nasze plany i chce je krzyżować. A wczoraj nie musiała więc grzecznie poszła spać

no i imię Ej Ty byłoby na pierwszym miejscu w rankingu popularności
Iwo ładne imię. Zresztą jest dużo ładnych imion, ale niekoniecznie chciałabym nadać mojemu dziecku

Nic dziwnego, że Ci smutno. Ale ciało wie co robi, widocznie tak ma być.
Amelka nie chce rodzeństwa A przynajmniej nie od razu

Co do imion to każdemu się podoba co innego. I dobrze, bo tak to byłoby nudno. Dla mnie akurat najładniejsze są imiona tradycyjne ale nie te typu Stanisław czy Jan, ale takie jak Tomasz, Wojciech, Jakub. I z dziewczynkami tak samo - nie Maria czy Zofia, ale Joanna, Anna, Katarzyna, Aleksandra

Cytat:
U nas już pierwszy śnieg z deszczem. Ale już nie pada

Zmykam na drzemkę bo Mała zasnęła.
Deszcz ze śniegiem? Kurde, zima za pasem

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-26, 10:10   #3044
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
moja tak ma.
pytam bo byłam u mojej koleżanki która ma córkę w Igi wieku - że z tego samego dnia i ona nie miała czegoś takiego.
Stary 2012-10-26, 10:14   #3045
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
ech, rozbita jakaś dziś jestem i smutno mi Dziecko odstawia mi się od piersi - a ja, zamiast się cieszyć (przecież chciałam karmić najwyżej miesiąc, a tu już bite cztery karmiłam), to się dołuję
W dodatku z pokarmem poszło błyskawicznie - jeszcze w niedzielę karmiłam cały dzień, w poniedziałek już raz poszła w ruch butla (takie cyrki mała odstawiała przy cycu), we wtorek - dwa razy, dziś... dziś wypiła z piersi o 7 rano i (może ze 4 minuty to trwało) około 19. Dwie godz. później sprawdzałam laktatorem, czy coś odciągnę i wyciągnęłam raptem 20 ml Czyli jakby w ciągu 4 dni ilość pokarmu zmniejszyła mi się o dobre 60-70%
/w tym tempie przestawianie dziecka z (prawie) wyłącznego kp na mm zajmie nam czas może do niedzieli, tyleż samo pozbycie się pokarmu u mnie/
rozumiem Twój smutek tez byłoby mi przykro no ale to decyzja Twojej córki, widać jest na to gotowa, myśl teraz o zaletach MM, jakbym miała kończyć kp to chciałabym właśnie w taki sposób

dużo z Was przechodzi na MM-dobrowolnie lub pod przymusem, ciekawe ile nam się uda
Cytat:
Widziałam, że rozmawiałyście o imionach więc przyłączę się i ja. My chcielibyśmy Tymoteusza - o ile uda się zmajstrować chłopaka do kompletu
mi się bardzo Tymuś podoba no ale maż zaprotestował
Ivo też mi się podoba ale syna bym tak nie nazwała
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-26, 10:15   #3046
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Paulaaa23 Pokaż wiadomość
Jestem wkurzona. I to sama na siebie. W środku nocy przypomniało mi się, że miałam mieć wizytę u gina - pierwszą od porodu. Zajrzałam do kalendarza i okazało się, że miała być ona wczoraj Dlatego za niedługo się zbieram i jadę tam, z nadzieją, że mnie jednak przyjmie dzisiaj (trzymajcie kciuki). Może przy okazji uda mi się załatwić dla Adasia skierowanie na morfologię (potrzebna na 14.11 do wizyty w poradni patologii noworodków) i dowiem się co z tym mm (jaki jest powód tych wymiotów).
Oby przyjęli za wizytę i za skierowanie

Cytat:
o 12 ide do lekarza(sama mała w domuz tztem zostaje bo dzis dzieci chore) beda wyniki wiec z wynikami przyjs cmi kazała. Oby nie byly to nerki i oby wyniki byly dobre

Cytat:
Widzę, że Aga już napisała - może torbieliki

Cytat:
nie bo sie wlacza wszystdko na klawie swieci a ekran czarny. Juz wczorja tak bylo. Ale poryszałam ekranem i zadziałał. Pozniej jak mala kapalam to sie uspił bo byl nie uzywany i juz sie nie wlaczył. tzn wlaczyl ale znowu ekran czarny.

Dzis znowu sie wlczyc nie chcial. Ale ja go ☠☠☠.łam i zadziałał
wiec niewiem o co kaman
Może taśma? A nie zalałaś kompa?

Cytat:
Napisane przez nitka_88 Pokaż wiadomość
Amelka chce mieć Was jeszcze tylko dla siebie, boi się, że zbyt szybko dorobicie jej rodzeństwa

Ciociu Dep, nie smutaj...

Mamcia, ile ty pieniążków dostajesz, jak jesteś na macierzyńskim?Bo mojej firmie chyba się coś pomyliło, bo dziś znów dostałam pełną wypłatę

Dzień dobry wszystkim
To się ciesz z tej kasy

Cytat:
A w temacie ząbkowanie to jeszcze znalazłam taki artykuł

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

Co do ubioru to ja bym ubrała body i rajtuzy a na to kombinezon (mam taki jesienny polarkowy, bardzo ciepły) i na wszelki w kocyk (zresztą zawsze mam go z sobą). Kombinezon zimowy to jeszcze bym się wstrzymała. Chyba, że planujesz być bardzo długo (np. 3h) na zewnątrz. Ale mój dzieć też, tak jak Aguni, mniejszy zmarzluch ode mnie

Stary 2012-10-26, 10:16   #3047
wanilllka82
Wtajemniczenie

hem zapomniałam się przywitać helołłłl mamcie

pochwale się mamy zebrę mój mąż zapytał skąd pomysł na taką zeberkę i jak mu powiedziałam że na wizażu wszystkie taką macie więc i my musieliśmy mieć to powiedział "sekta"
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-26, 10:19   #3048
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
Może taśma? A nie zalałaś kompa?

Co do ubioru to ja bym ubrała body i rajtuzy a na to kombinezon (mam taki jesienny polarkowy, bardzo ciepły) i na wszelki w kocyk (zresztą zawsze mam go z sobą). Kombinezon zimowy to jeszcze bym się wstrzymała. Chyba, że planujesz być bardzo długo (np. 3h) na zewnątrz. Ale mój dzieć też, tak jak Aguni, mniejszy zmarzluch ode mnie
moja raczej by zmarzła. Ale ja nieubiore kombinezonu zimowego tylko ten futerkowy.On ma dłuzsze futerko a niema zadnej podszewki .

nie zalałam kompa.
Cytat:
pytam bo byłam u mojej koleżanki która ma córkę w Igi wieku - że z tego samego dnia i ona nie miała czegoś takiego.
hmm u mnei doktorka zagladała w buzke i nic nie powiedziała. pytalam sie czyto nie plesniawki ale mowila z enie

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-10-26, 10:27   #3049
wvictoria
Wtajemniczenie

Dziewczynki mam pytanie.
Moja koleżanka ma synka urodzonego 2 lipca. I już mu wymieniła wózek na spacerówkę. Zresztą z gondoli nigdy nie korzystali bo mały wolał fotelik samochodowy. Mnie się wydaje, że jednak trochę za wcześnie? Jak myślicie? A może to ja jestem przewrażliwiona?

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

Cytat:
moja raczej by zmarzła. Ale ja nieubiore kombinezonu zimowego tylko ten futerkowy.On ma dłuzsze futerko a niema zadnej podszewki .

nie zalałam kompa.
hmm u mnei doktorka zagladała w buzke i nic nie powiedziała. pytalam sie czyto nie plesniawki ale mowila z enie
No właśnie jak teraz byś ubrała zimowy to w co wystroisz Rozalkę zimą?

No to ja obstawiam taśmę albo coś nie halo z bebechami kompa (jakieś styki popalone, coś nie tak z jakąś płytką ale w sensie uszkodzenia mechanicznego).

Stary 2012-10-26, 10:27   #3050
nitka_88
Zadomowienie

Cytat:
To się ciesz z tej kasy
Ależ ja się cieszę! Oczywiście, że tak Tylko że boję się jej wydać, bo jakby mi później kazali oddać, to nie miałabym z czego W ogóle, to ciekawe, czy mogliby tak zrobić? Przecież to nie moja wina, że tak mnie w firmie cenią Niczego im nie ukradłam, sami dali
Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
hem zapomniałam się przywitać helołłłl mamcie

pochwale się mamy zebrę mój mąż zapytał skąd pomysł na taką zeberkę i jak mu powiedziałam że na wizażu wszystkie taką macie więc i my musieliśmy mieć to powiedział "sekta"

Cytat:
Dziewczynki mam pytanie.
Moja koleżanka ma synka urodzonego 2 lipca. I już mu wymieniła wózek na spacerówkę. Zresztą z gondoli nigdy nie korzystali bo mały wolał fotelik samochodowy. Mnie się wydaje, że jednak trochę za wcześnie? Jak myślicie? A może to ja jestem przewrażliwiona?
Ja też twierdzę, że to trochę za wcześnie.

www.NiciutKa.pl
nitka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-26, 10:31   #3051
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
ja pisałam o kombinezonie zimowym jeśli wieje. W takim przypadku temperatura odczuwalna jest o wieeele niższa (z dwóch na plusie odczuwalna robi się na minusie). Tylko kocyka bym już na pewno wtedy nie dała.
No bo jak bezwietrznie to bym ubrała tak samo jak piszesz

Cytat:
Dziewczynki mam pytanie.

moim zdaniem też za wcześnie. Ale ja jestem też bardzo sceptycznie nastawiona do używania fotelików zamiast gondolki

Stary 2012-10-26, 10:32   #3052
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczynki mam pytanie.
Nie wiem, może jestem z lekka egoistką ale ja jakoś nie przejmuję się tym co kto robi, jak dla Zenka, jak kto co woli
Oczywiście bez urazy
Stary 2012-10-26, 10:32   #3053
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nitka_88 Pokaż wiadomość
Ależ ja się cieszę! Oczywiście, że tak Tylko że boję się jej wydać, bo jakby mi później kazali oddać, to nie miałabym z czego W ogóle, to ciekawe, czy mogliby tak zrobić? Przecież to nie moja wina, że tak mnie w firmie cenią Niczego im nie ukradłam, sami dali

Ja też twierdzę, że to trochę za wcześnie.
Nie wiem jak w UK, ale w Polsce na 100% nie mogą zmusić do oddania pieniędzy jeśli zostały one błędnie przelane na konto pracownika z winy firmy. Były takie przypadki i pracownik zawsze miał prawo do zostawienia tych pieniędzy. Inna sprawa jak się zachowa firma jeśli się nie odda tej kasy... Bo niby za to zwolnić nie mogą, ale za coś innego tak.
Ale masz rację - ja bym się wstrzymała z wydaniem tych pieniędzy. A w UK macierzyński nie jest 100% płatny? Bo ja dostaję 100% mojej pensji.

No właśnie nie chcę się jej wtrącać ale wydaje mi się, że może coś się stać z kręgosłupem dzieciaczka?

Stary 2012-10-26, 10:35   #3054
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie nie chcę się jej wtrącać ale wydaje mi się, że może coś się stać z kręgosłupem dzieciaczka?

No może, ale wiesz, jeżeli ona nie używała w ogóle gondoli to znaczy że jest święcie przekonana że to dobrze - a to oznacza że prawdopodobnie wie lepiej.
Stary 2012-10-26, 10:44   #3055
karolka110
Wtajemniczenie

Hejka
za mną dość ciężka noc-którąś noc z rzędu Likę w nocy męczą okropne gaziory-wije się, rzuca, fika nogami, no a dziś bardzo płakała... z czego to wynika???nie jem nic innego, czego wcześniej bym nie jadła...jak jej pomóc?
myślałam, że teraz zbliżając się do końca 3. miesiąca będzie coraz lepiej, a tu takie rzeczyszkoda mi jej okropnie....

a propos spacerówki-to chyba zaczynamy stosować jak dziecko już siedzi???albo źle rozumuję??no chyba, że w gondoli się nie mieści

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

ło matko, przypomniało mi się co mi się śniło
pumas z Blaneczka zawsze opowiada, że lubi zakupy itp., więc w moim śnie widziałam je na zakupach w jakimś wielkim sklepie zabawkowym, pumcia ubrana w jakąś różową pikowaną kurteczkę (typowo dojczlandzką) a Blanusia była jak teraz, tylko duża tak z 4 latka, włosy na chłopaka i opaska ze chrztubzdury straszne....

Edytowane przez karolka110
Czas edycji: 2012-10-26 o 10:38
karolka110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-26, 10:47   #3056
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
ja pisałam o kombinezonie zimowym jeśli wieje. W takim przypadku temperatura odczuwalna jest o wieeele niższa (z dwóch na plusie odczuwalna robi się na minusie). Tylko kocyka bym już na pewno wtedy nie dała.
No bo jak bezwietrznie to bym ubrała tak samo jak piszesz

moim zdaniem też za wcześnie. Ale ja jestem też bardzo sceptycznie nastawiona do używania fotelików zamiast gondolki
Wiesz, ja to bym pewnie wyszła przed dom i zobaczyła na własnej skórze jak jest Ale z ubraniem dziecka też mam problem w taką pogodę.

No właśnie ten fotelik też nie bardzo... Ja widzę, że po 1-2h w foteliku młody ma dość a co dopiero jakby codziennie w nim siedział na spacerach...

Cytat:
Nie wiem, może jestem z lekka egoistką ale ja jakoś nie przejmuję się tym co kto robi, jak dla Zenka, jak kto co woli
Oczywiście bez urazy
To nie egoizm tylko tumiwisizm Ja się nie obrażam i rozumiem podejście. Aczkolwiek ja raczej z tych co jak widzą, że ktoś robi źle to się odezwą - np. zawsze zwracam uwagę kobietom, których dzieci w supermarkecie pomacają wszystkie bułki a później ich nie kupują. A robię to z czystego egoizmu - nie mam ochoty jadać bułek wymacanych przez jakieś dzieci. Inna sprawa, że raczej nie kupuję wtedy tych bułek, ale uwagę zwracam. A co? Niech nauczą dzieci albo niech kupią te zmacane bułki.

Stary 2012-10-26, 10:49   #3057
Maciejka__
Zakorzenienie

Witam z kawą.

Cytat:
Witam z rana
Obudziły mnie pełne piersi - zaraz będę miała chwile sam na sam z laktatorem Dziecię śpi bez przerwy, zasnęła chwilę po 22 i zobaczymy o której się obudzi.

Od 3 dni mamy z małżem ochotę na przytulanki i na razie nic z tego nie wyszło. (...)no i imię Ej Ty byłoby na pierwszym miejscu w rankingu popularności
Amelka po prostu chce mieć rodziców tylko dla siebie, a ewentualne rodzeństwo by jej ich "odebrało".
Nie będę wnikać, jak spędzasz czas sam na sam z...
Synka chyba nazwałabym Grzegorz.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-26, 10:51   #3058
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
To nie egoizm tylko tumiwisizm Ja się nie obrażam i rozumiem podejście. Aczkolwiek ja raczej z tych co jak widzą, że ktoś robi źle to się odezwą - np. zawsze zwracam uwagę kobietom, których dzieci w supermarkecie pomacają wszystkie bułki a później ich nie kupują. A robię to z czystego egoizmu - nie mam ochoty jadać bułek wymacanych przez jakieś dzieci. Inna sprawa, że raczej nie kupuję wtedy tych bułek, ale uwagę zwracam. A co? Niech nauczą dzieci albo niech kupią te zmacane bułki.
AD.1
AD. 2 rozumiem
Stary 2012-10-26, 10:52   #3059
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
No może, ale wiesz, jeżeli ona nie używała w ogóle gondoli to znaczy że jest święcie przekonana że to dobrze - a to oznacza że prawdopodobnie wie lepiej.
pewnie masz rację Nawet na pewno masz rację. Nic to, na razie na spacer z nią nie pójdę bo pogoda nie teges. Ale jak się wybierzemy to zobaczę jak młody siedzi w tej spacerówce i czy w ogóle siedzi

Stary 2012-10-26, 10:54   #3060
chce_byc_mama
Zakorzenienie

hej wchodze a tu same szczeny

Siema
ale pospalysmy uhuuhu mala obudzila sie o 2, 6.40 i 9
No wyspalam sie
Pogoda dzis ladna wiec napewno gdzies ruszymy.

Nitka ja dostaje 135 z groszami /tydz i to jest od krolowej stawka wyzej z gory ustalona.
I jak ktos mi powie ze macierzynski zalezy od kontraktu, bo juz sie zdarzalo ze mi takie cos wpierali to.. no nie.
Zadzwon najlepiej do firmy i sie dowiedz ja pamietam moj pierwszy macierzynski dostalam podwojny zeby cos tam wyrownac,
Oni Cie do oddania zmusic nie moga ale z nastepnej pensji moga sobie potracic :P wiec lepiej sie upewnic

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości