|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012
A właśnie zapomniałam Cytrynko ładnie Ci w okularach
|
|
|
|
#3362 | |||
|
Gang Iren
|
Po rozmowie.Bylo hardcorowo.Cos we mnie peklo i nie moglam powstrzymac slowotoku.Skutek jest taki,ze mama sie nie wyprowadza (nie wiem,moze blefowala).Pogodzilysmy sie i bedziemy starac sie by nasze stosunki byly lepsze.Nawet jakos racje mi przyznawala w tym co jej mowilam,co juz jest sukcesem,bo oznacza ze przyznala sie do bledu.Oby faktycznie juz tylko bylo lepiej.
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Cytat:
Moja HV nie jest zbyt fajna.Bede sie z nia widziec za tydz w piatek,bo tak mam wizyte wyznaczona w zwiazku z zacisaniem tych piastek przez Eryka.
|
|
#3363 |
|
Zakorzenienie
|
Gosiu,to super że się dogadałyście.Teraz może będzie lepiej,a mama wyprowadzką być może chciała Was nastraszyć
![]() No super,że z małym ok.Do nas przyszła jakaś HV inna niż zwykle.chyba ze 3razy miałam inną. To życze powodzenia z HV ( to nie fajnie,że nie miła ) |
|
|
|
#3364 |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Gosia pewnie Ci nieźle ulżyło po tej rozmowie Cytrynka w nowych okularach wyglądasz poważniej, w poprzednich tak bardziej na luzie...ale w obu fajnie, pasują Ci..a skoro wada się nie zmieniła to możesz naprzemiennie używać ![]() Natkulec i mama_d super, ze spotkanko udane..ale się super bawią dziewczynki razem Karinio całkiem fajna ta wizyta HV i fajne prezenciki dla synka |
|
|
|
#3365 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny z UK,macie złotą karte ToyRus??
I ogólne pytanie,jak moge sprać plame po spaghetti,bo mi się spodnie dresowe małego niedoprały. ![]() Flower,dziękuje |
|
|
|
#3366 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Flower a ty jak sie czujesz? Nie mam Nigdy nawet nie pytali czy chce wyrobic i nie wiedzialam,ze jest jakas karta.Ale w sumie to ja zbyt czest tam nie robie zakupow.
|
|
#3367 |
|
Zadomowienie
|
Gosia dzięki, że pytasz..ogólnie niby lepiej się czuję tzn. nie jestem już taka bez sił, ale katar cały czas mam taki że cały nos i zatoki zapchane i już chyba 3 dzień bez zapachów i smaku...to że bez zapachu przydało się dziś przy przewijaniu Morfeuka
![]() A Ty jak tam? |
|
|
|
#3368 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie Flow,jak się czujesz???
![]() Gosiu,pytam bo pisze mi że mam balans 0,niewiem czemu czy dobrze sprawdzam ale przecież kupujemy tam od czasu do czasu.My wyrabialiśmy,jak kupowaliśmy wózek za czasów ciąży,zapisywałam się do klubu,formularz wypełniałam,a potem mi przesłali. ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- Flower,to są plusy kataru,że nie czuć smródku kup A minusy że się nie czuje co je i trwa to dość długo. |
|
|
|
#3369 | |
|
Gang Iren
|
Przez ta sytuacje z mama zapomnialam pisac,ze mamy dzis 9 rocznice slubu
Zrobilismy sobie wspolny prezent i kupilismy aparat.A stary aparat chyba uslyszal,ze nowy chcemy kupic,bo sie popsul ![]() Nie kupowalismy jakiegos extra sprzetu,bo do tego trzeba jeszcze zdjecia umec robic.Ale jak na nasze potrzeby taki wystarczy.Jestesmy zadowoleni.To ten: http://g-ecx.images-amazon.com/image...810/1-Hero.jpg Cytat:
Szybkiego powrotu do zdrowia ci zycze! A ja juz dobrze,szybko mi przeszlo. Oj to niestety nie pomoge.
|
|
#3370 |
|
Zadomowienie
|
Jestem
Obiecuję że od dziś będę na bierząco
|
|
|
|
#3371 |
|
Gang Iren
|
No uwazaj,bo trzymamy za slowo
![]() Nic,pora na mnie,jutro trzeba wstac do szkoly
|
#3372 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ładnie rośnie![]() Cytat:
Monia super awatar ![]() Dziewczyny łącze się w bólu nie przespanych nocek, nie było tak jeszcze od skończonego 1 miesiąca.. Co godzinę płacz, spała z nami w łóżku i pojękiwała, Biedulka Wczoraj pozmarowałam żelem i nie płakała, diś też posmarowałam. Ciekawe jaka będzie noc. Trzymam za Was kciuki żeby było u Was lepiej
|
||
|
|
|
#3373 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To nic,nic nie szkodzi ![]() A gdzieś ty była jak Cię nie było??? ![]() desie88 chyba też wsiąkło??? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Oj,współczuje nieprzespanych nocek
|
|||
|
|
|
#3374 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej
u nas nocka nawet dobrze kilka razy wkładałam smoczka ale udało mi się nie wybudzać więc było ok ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ---------- Cytat:
Cytat:
oby się wszystko ułożyło tak jak chcesz |
|||
|
|
|
#3375 |
|
Gang Iren
|
Hejka!
Za nami dobra nocka,tylko raz sie obudzil na karmienie i nawet bez smoczka spi I spi do teraz,tak ze dzisiaj na luzie sniadanko,kawka.Jak tak dalej pojdzie to bede musiala go obudzic,zeby zdarzyl zjesc przed naszym wyjsciem do szkoly
|
#3376 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Gosiu - podziwiam cię, ja jakoś nie należy do odważnych jeśli chodzi i poważne rozmowy ciekawe jak mama teraz będzie się zachowywała, trzymam kciuki by wzięła sobie do serca to co jej powiedziałaś i żeby faktycznie wasze stosunki się poprawiły.Wielkie gratulacje z okazji rocznicy Dzisiaj odwiedzą nas moi rodzice PS. wczoraj przyszedł nasz nowy wózek ...będzie na większe wyjścia a póki co będę zajeżdżać stary. Nie chce zabrzmieć jak rozpieszczone babsko ale teraz będę bez obaw zostawiać stary na dole w klatce, gdyż nie będę już miała czarnych myśli o tym, że schodzę z mała na rękach a tam wózka nie ma i co tu zrobić takk więc jeśli jakiemuś złomiarzowi mój wózek ma ułatwić życie to śmiało ![]() Dzień dobry |
|
|
|
|
#3377 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko chyba obralo sobie za cel wykonczenie mnie i fizycznie i psychicznie., po wczorajszej ciezkiej nocy, ciezki dzien i dzisiejsza noc jeszcze ciezsza....
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#3378 | |||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry!
wczoraj na szczęście nie musiałam wyskakiwać z wanny do Piotrusia bo już grzecznie spał ![]() Nocka ok, chyba ze 2, 3 razy jadł i spał ogólnie od 20 do 7.30 ![]() Dziś tż ma wolne i jedziemy do alergologa z Piotrusiem...w końcu! ciekawe co mi powie...bo już sama nie wiem czy to skaza białkowa czy nie... bo jak podałam Piotrusiowi na próbę słoiczek gerbera z masłem to nie było reakcji...pewnie gdyby mial skazę to by go po maśle wysypało... no i poza tym wysypka pojawia się i znika niezależnie od tego co jem...no nic zobaczymy co powie lekarz...Cytat:
a to zróżnicowanie wiekowe ma na pewno duże plusy...nie tylko w przedszkolu ale też w szkole....dlatego ten system przed gimnazjami był wg mnie lepszy ![]() Cytat:
ok i wizyta położnej udana!Cytat:
i gratuluję 9 rocznicy ślubu!!!
|
|
#3379 |
|
Zakorzenienie
|
Fajnie że do Nas wróciłaś :P
Karino super prezenty i dobrze mieć taką wizytę bo wiadomo że wszystko Ok wtedy ![]() Gosia za rozmowę i w poprawianiu relacji z mamą![]() I Dobry ![]() Nocka kiepska Oskar obudził się o 21.30 i do 22.30 musiałam go bujać ;/ potem pobudka o 1,4 z niespaniem do 5 i o 8 na dobre. Kiedy ja się wreszcie wyśpię ![]() U Nas 5 stopni ;/ od jakiej temperatury zakładacie lub macie zamiar zakładać kombinezony ? Lecę robić żurek |
|
|
|
#3380 |
|
Zakorzenienie
|
ja jestem na bierzaco ale nie mam weny pisac hehe
u nas nocka ok mlody nie mial temp od wczoraj wiec dobrze jeszcze pokasluje troche najgorsze jest to ze musze z nim siedziec w domu do konca tygodnia |
|
|
|
#3381 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ---------- Cytat:
Karo kciuki za wizyte |
|||
|
|
|
#3382 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dzien Dobry!! Gosiu - u nas kiedys tak bylo z autem, ze tuz przed sprzedaza sie popsulo, wymienilismy co bylo zepsute, pojechalismyt do londynu, zostawilismy stare auto - kupilismy od tego dilera drugie auto - a pozniej gosc dzwoni ze naszego starego auta nie moze uruchomic!!! strasznie nam wstyd bylo - bo nie zrobilismy tego celowo. dobrze ze rozmowa z mama potoczyla sie po Twojej mysli, i wszystkiego najlpszego z okazji rocznicy slubu!! a ja w Polsce z checia bym sie spotkala z Roksape lub gkatarzynka bo Roksape rejony calkiem niedaleko - tzn moze jakies ok 2h samochodem no i gkatarzynka w Lublinie to 1,5h od Wlodawy.takze wiosna lub latem bede gotowa sie spotkac
|
||
|
|
|
#3383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hej , moim zdaniem te kolanka nie wypadają na kolankach , tylko tak od środka bardziej, bo dziecko idzie tak jakby w rozkraku troszkę ,tzn jak mu się girki rozjeżdżają , bardziej do wewnątrz są skierowane te placki abs .Ale fakt że się kulkują, mam maszynę do usuwania kulek to sobie zrobię i będzie git , są teraz te maszynki w biedronie za 30 zł .
|
|
|
|
|
#3384 |
|
Zakorzenienie
|
Karo
za wizytę Udało mi się uspać marudę i dokończyć żurek.... Normalnie podziwiam Was mamuśki 2 dzieci.. ja przy jednym Oskarze wymiękam dobrze że nie mam bliźniaków ( u TŻ w rodzinie co 2 pokolenie trafiają się bliźniaki i wypada na niego lub jego braci). Muszę napisać do koleżanki o usługę fryzjerską potrzebuję relaksu i odmiany. Chyba zdecyduję się rozjaśnić włosy pasemkami i muszę podciąć końcówki po na miejscu jednej mam czasem 3-4 to jak jak ten smok co mu się odcina głowę i wyrasta ich coraz więcej ![]() ooo.. nie budzi się |
|
|
|
#3385 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a w maszynkę trzeba się zaopatrzyć Cytat:
![]() ![]() ja też się muszę umówić do fryzjera...mam nadzieję że moja fryzjerka nie jest na wychowawczym, bo rodziła w lutym
|
|
#3386 |
|
Zakorzenienie
|
Bry
Pisze z komorki,bo musze teraz nakarmic mlodego.Jak bede na kompie to nadrobie.Znow dzis brzydka pogoda,a pozniej musze isc po mleko,no chyba ze jak bedzie oadalo to nie pojde,bo na deszcz z mlodym nie che wychodzic.
|
|
|
|
#3387 | |||||||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Jak po Wiki w Polsce wystawilam stary wozek to po 5 minutach juz go nie bylo ![]() Nasz to juz sie nie nadawal do niczego,nie byl po jednym dziecku,ale ty nie chcialabys swojego sprzedac?Moze jakis pieniazek by ci wpadl za niego. Cytat:
Cytat:
Dziekuje Cytat:
Mysle,ze kolo 0st.Chyba,ze Malemu zimno,to bym zalozyla wczesniej.U nas dzis 6 rano bylo,mial rajstopki,cienkie dzinsy,grube skarpety,body z dlugim rekawem i cieplejsza kurtke,czapke jesienna.No i ta oslone na nogi co przy wozku.Bylo mu cieplo. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Wczoraj bylam na zakupach w Lidlu,a tam kobieta z... siedmiorgiem dzieci,a najstarsze mialo moze z 8-9 lat,w tym byly trojaczki
|
|
#3388 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() no ale masło z mleka się wytwarza, nie?
|
|
#3389 |
|
Zakorzenienie
|
tu piszą jak jest
![]() http://pl.wikipedia.org/wiki/Mas%C5%82o coś tam zawsze jest tego białka zwierzęcego |
|
|
|
#3390 | ||
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
heja
![]() Cytat:
Gosia, zazdroszczę porannego luzu ![]() Gratulacje z okazji 9 rocznicy ślubu ![]() Cieszę się, że udało Ci się djość z mamą do porozumienia. Oby zmiany szły w dobrym kierunku! Cytat:
Emigra, Monia witajcie w klubie nieprzespanych nocek! U nas chyba to już wchodzi w nawyk! Jak kiedyś mogliśmy zaprosić od czasu do czasu na weekend znajomych, tak teraz nie jets to możliwe, bo Matylda nie chce zasnąć, płacze albo chce się bawić Więc nie będziemy zapraszać nikogo, póki syt się nie unormuje, bo raz, że w takich warunkach spotkanie nie ma sensu a dwa-i najważniejsze-nie będziemy fundować Matyldzie dodatkowego stresu i bodżców.A nocka upłynęła nam na tym, że o 1 Matylda się obudziła. Niby że na mleko. Wzięłąm Ją do łózka, nakarmiłam cycem jednym, drugim, trzecim...I co? Spać nie chciała za nic! Skakała po łóżku, wchodziła nam na głowy, szarpała za włosy etc Zasnęła po 2 h z hakiem u siebei w łóżeczku, ale trzeba było Ją głaskać a i tak się wybudzała i cały zabieg trzeba było powtarzać Czy to skok 30-któregoś tygodnia czy moje dziecię postanowiło dac rodzicom popalić :confused :
Edytowane przez ewelajna25 Czas edycji: 2012-10-26 o 11:32 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:37.

było super, to nic że na początku moja Madzia na każdy Zosiowy ruch wybuchała płaczem
ale była zaraz po obudzeniu bo w aucie przysnęła, była w nowym miejscu i nie ma na co dzień kontaktu z dziećmi w swoim wieku, ale będziemy to nadrabiać 

) 

Obiecuję że od dziś będę na bierząco

ładnie rośnie
Wczoraj pozmarowałam żelem i nie płakała, diś też posmarowałam. Ciekawe jaka będzie noc. Trzymam za Was kciuki żeby było u Was lepiej

Która wpadnie do Bydgoszczy
Akurat chciałam się położyć, bo oczy same mi się zamykały. Przysnęłam na 5 minut i obudził mnie kochany rechot