|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013
ja uwielbiam żurek, ale jak sobie teraz o nim pomyślę, to nie wiem czy mam ochotę :brzudal: jakoś mi się smaki poprzestawiałyCytat:
o masakra
|
|
|
|
|
#3302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3303 |
|
Zakorzenienie
|
wyobraźcie sobie,że będą w ciąży nie dostanę znieczulenia u dentysty!
Poszłam z rosnącą ósemką,przez którą nocy nie przespałam.. Napchała czegoś i mam płukać szałwią. Nieważne,że szczękościsk, że się pluję i totalnie seplenię.. Nie wiem czy tylko ona ma takie zasady czy ogólnie. Cholera no.. Jak ja mam wytrzymać w pracy ![]() Myślałam,że znieczulenie miejscowe może mi podać..
|
|
|
|
#3304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nigdy nie miałąm problemu z zębami,nawet małej dziurki,ale jak j*błe to na maxa..i to w ciąży ![]() pozostaje czekać |
|
|
|
|
#3306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurcze zęby dają popalić
|
|
#3308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no cóz. dziś5,5 a jutro 11h w pracy-wolne wziąć mogę-jasne-jak ktoś za mnie przyjdzie:< już to widzę jak ktoś marzy o tym by być jutro moje 11 i w niedziele swoje 11h.. ma-sa-kra |
|
|
|
|
#3309 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wiesz, w ciąży generalnie powinno się uważać na wszystko, co przeciwbólowe, ale są specjalne znieczulenia, które można podawać w ciąży. tylko że one są silnie działające, raczej podaje się je przy usuwaniu zęba albo przy kanałówkach. może lekarz uznał, że nic poważnego się nie dzieje, a po co ryzykować znieczulenie ... pracowałam ponad rok w gabinecie stomatologicznym, i kobiety w ciąży dostawały znieczulenia, ale też zawsze było mówione, że jeśli to nic pilnego, to lepiej poczekać i przyjść po porodzie. przykro mi że boli są specjalne maści, np. elugel,sachol. Elugel można nawet w ciąży stosować, tutaj masz skopiowane:"Chlorheksydyna w postaci preparatów Eludril i Elugel jest bezpieczna do stosowania miejscowego u kobiet w ciąży. Diglukonian chlorheksydyny , jako wielkocząsteczkowe białko nie przenika do krwioobiegu i tym samym nie może dostać się do płodu. Preparaty na bazie CHX są stosowane miejscowo do redukcji stanu zapalnego w jamie ustnej, który , jak dowodzą badania może wpływać niekorzystnie na rozwijający się płód i przebieg ciąży" zapytaj jeszcze w aptece ! |
|
|
|
|
#3310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ona rok temu rodziła,więc myślałam,że da mi coś co na bank będzie bezpieczne.. cóż,przepłuczę szałwią.. |
|
|
|
|
#3311 |
|
Zakorzenienie
|
Masakra z tymi zębami
|
#3312 |
|
Zakorzenienie
|
no cóż..idę do pracy.. jeszcze muszę wziąc słomki by wypić jakiś obiad
![]() nawet buzi nie mogę otworzyć wrrrr.. postaram się załatwić sobie jutro wolne, ale chyba zbyt wielka ze mnie marzycielka.. miłego dzionka,trzymajcie się! |
|
|
|
#3313 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mi moja ginekolog w środę zapisała relanium, bo się ciągle denerwuje tym, że coś się dzieje, te krwawienia, plamienia, złe wyniki badań ... powiedziała, że ona to całą ciąże stosowała, i że lepiej brać chociaż co parę dni a być spokojną bo to się na dziecku odbija ... a na ulotce jest że niewskazane w ciąży, zwłaszcza w pierwszym trymestrze (no ok, ja mam już drugi, ale początek) i że udowodniono, że może powodować zwiększone ryzyko występowania wad wrodzonych |
|
|
|
|
#3314 |
|
Przyczajenie
|
Gratuluje WSZYSTKIM Mamusiom
![]() Chetnie Was czytam juz kilka dni i rownie chetnie do Was dołącze
|
|
|
|
#3315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3317 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3318 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Ja dzisiaj w domku z synkiem siedzę, teraz spi słodziak A zimno dzisiaj u nas, że na spacerze tylko chwilę byliśmy. Pochwalę się, że chyba w końcu (boję się zapeszać) kończą mi się mdłości Gratuluje udanych wizyt. Dobrze czytać takie wieści |
|
|
|
#3319 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3320 |
|
Przyczajenie
|
Cześ Mamusie
Miałam jakiś problem z internetem i nie mogłam do Was zajrzeć ![]() Ale już na szczęście wszystko dobrze Może mój Ukochany zapomniał zapłacić, hihi ![]() Przeczytałam trochę co tam napisałyście ale jest tego strasznie dużo ![]() Mam nadzieję, że teraz już będę z Wami codziennie, że lepiej się poznamy i razem będziemy cieszyły się naszymi ciążami ![]() ![]() ![]() Axella współczuję Ci bólu zęba Mam nadzieję, że uda Ci się załatwić wolne na jutro
|
|
|
|
#3321 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
--- Położyłam się na chwile, bo było mi zimno i zasnęłam na jakieś 1.5 h
|
|
|
|
|
#3322 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3323 |
|
Zakorzenienie
|
o matko. żeby tylko mnie ząb nie bolał :tfu tfu tfu:
ja w życiu nigdy nic nie miałam robionego bez znieczulenia i chociaż uwielbiam moją dentystkę to zawsze mam stracha jak do niej idę
|
|
|
|
#3324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() --- Mnie prawdopodobnie czeka leczenie kanałowe i dziś pytałam o to gina, to powiedział że on nie widzi przeciwwskazań, ale lepiej jakby poszła do dentysty po 12 tyg (o ile wytrzymam do tego czasu) i wtedy będą mi mogli dać jak coś znieczulenie miejscowe.
|
|
|
|
|
#3325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czy to kanałowe (choć boli jak jasna cholera) czy plombowanie
Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2012-10-26 o 14:39 |
|
|
|
|
#3326 |
|
Przyczajenie
|
Jeju, ja mam nadzieję, że w ciąży nie będę musiała iść do dentysty
![]() Na szczęście nigdy nie miałam problemów, nawet małej dziurki ![]() ![]() ![]() Oby tak zostało ![]() ![]() Będę musiała się zaopatrzyć w witaminki ![]() ![]()
|
|
|
|
#3327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kopnęła męża w ---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- o matko! ale dzielna jesteś
|
|
|
|
|
#3328 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() --- Ja trochę żałuję, że przed urlopem nie poszłam zrobić tego zęba, ale z drugiej strony wizytę miałam mieć 1-2 dni przed lotem i chyba się ciut bałam, że na wyjeździe będzie mieć boleć itd i będę w czarnej ![]() ---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3329 |
|
Przyczajenie
|
Zaliczam sie do czerwcowych mamus
Jutro zaczynam 6 tydzien, wszystko potwierdzone - test i beta. Z wizyta u lekarza chcialam poczekac do 7-8 tyg. bo chce zrobic tylko 3-4 usg podczas calej ciazy ale nie wytrzymalam i dzis mam wizyte Jestem pol roku po slubie i bardzo czekalam na wiadomosc o dzidziusiu Ciagle senna, od czasu do czasu mdlosci i lekkie bole brzucha.
|
|
|
|
#3330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Twoja boska Dzielna, nie dzielna... Wolę tę chwilę pocierpieć niż cierpieć o wiele dłużej w razie jakby znów przydarzyło mi się to co kiedyś Miałam naprawiany ząb, oczywiście ze znieczuleniem... Wszystko cacy ale po dwóch miesiącach nie mogłam tego zęba dotknąć, nic nie jadłam, spuchła mi cała twarz a byłam wtedy na wczasach na Chorwacji i za nic nie chciałam tam iść do dentysty ale musiałam... Zaczął mi kanałówkę, skończył dent w Polsce i powiedział, że ten, który mi podawał znieczulenie coś spartolił i przepalił mi nerwy czy coś w tym stylu i że z górnymi jedynkami, dwójkami i trójkami trzeba bardzo uważać. To teraz uważam na wszystkie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:18.

ja uwielbiam żurek, ale jak sobie teraz o nim pomyślę, to nie wiem czy mam ochotę :brzudal: jakoś mi się smaki poprzestawiały
o masakra

i że z górnymi jedynkami, dwójkami i trójkami trzeba bardzo uważać. To teraz uważam na wszystkie