|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V
|
|
|
|
#4682 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4683 |
|
Raczkowanie
|
Hejo
![]() pantarella świetnie. Ja tez pochodzę z dużej rodziny. Mam 3 starsze siostry i nie wyobrażam sobie że miałabym mieć jedynaczkę. To wielka krzywda dla takiego dziecka. Zostaje samo na świecie jak rodzice już odejdą. Ja planuje 2 może 3 zobaczymy. Jak tż nie będzie chciał 3 to go na siłę nogami przytrzymam ![]() Ja na święto się wybieram. Zwykle jeździłam wieczorem ale to pierwsze święto odkąd mój tata nie żyje i czuje że muszę. Też boję się że nie będę miała w co się ubrać. Jak będzie mocno zimno to założę leginsy pod spodnie no a nad płaszczem się zastanowię. U mnie słonko pięknie świeci ale strach wyjść bo zimno. |
|
|
|
#4684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój jak się go na lewy bok przewróci, to jest cicho, ale siłuj się ze śpiącym facetem w nocy twój przynajmniej chce to wyleczyć, a mi powiedział, że jakby z czymś takim poszedł do lekarza, to by go lekarz wyśmiał, bo to przecież normalne jest
|
|
#4685 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja mam 2 starszych braci różnica to 7 i 5 lat też zawsze miałam wszystko bo byłam jedna dziewczyna z resztą wyczekiwana bardzo przez tatę więc jeszcze na dodatek oczko w głowie taty Ale miło wspominam dzieciństwo byłam grzecznym dzieckiem. Za to mój mąż ma 8 rodzeństwa, a więzi między nimi żadnej. Rzadko się widują itd. Wszyscy uważają że my mamy nie wiadomo ile kasy a im nie pomagamy mimo tego że u nich ledwo łączą koniec z końcem i że wziął sobie wielką panią na żonę i tylko jej pakuje to ciuszki to kosmetyki no wytrzymać nie można, a wystarczyłoby rzuć palenie i nie pić przy każdej lepszej okazji czy też bez okazji a pieniądze by były. Nawet ostatnio była u mnie na kawie siostra męża bo wprowadziła się do tego samego miasta wchodzi i mówi o nowe łóżeczko, nowe ciuszki, huśtawka i co może wózek też nowy kupujecie
|
|
#4686 |
|
Zakorzenienie
|
Mam pytanie trochę z innej beczki.
Ma któras mop parowy? zastanawiam się czy sobie takiego nie kupic. jakos do tej pory nie przeszkadzalo mi mycie paneli zwykłym mopem i wodą z jakimś płynem ale jak bedzie dzidzia to nie wiem czy to bedzie wystarczajace ![]() Taka goraca para jednak chyba lepiej działa niz takie przelecenie zwyklym mopem? Polecacie? czy już wydziwiam?
|
|
|
|
#4687 |
|
Przyczajenie
|
Jak sobie radzicie z paznokciami w ciąży? Od kilku tyg. same mi złażą, można to jakoś powstrzymać?
|
|
|
|
#4688 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam zwykly mop i taki mi wystarcza, nawet sie nie zastanawialam nad takim parowym
|
#4689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zbieram się do lekarza i muszę jeszcze wózek obczaić, bo wszyscy piszą, że ciężki i nieporęczny i sama muszę zmacać
|
|
#4690 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4691 |
|
Raczkowanie
|
Mój TŻ chrapie jak lokomotywa.
Kiedyś wypierał się że ON? napewno NIE ! Że sobie wymyślam i w ogóle. Ale kiedyś on już śpi a ja oglądam film. Jakiś fajny bo denerwowałam się ze piłuje mi nad uchem. No to ja podgłosiłam. To on jeszcze głośniej chrapie. To ja znów głośniej. To on kolejny raz przegłusza. Trzeci raz podłgaszam a ten do mnie z mordzią "JESZCZE BARDZIE ROZP***DOL TE PUDŁO-SPAĆ CZŁOWIEK NIE MOŻE!!!!" Myślałam że zejdę z tego świata ze śmiechu. Do 2 w nocy się rechotałam
|
|
|
|
#4692 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4693 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lolCytat:
![]() Cytat:
ja mam podłużne do szafy idealne, jedna na środek półki i oświetla całą na dole, wszystko w końcu widzę i będę miała porządek w szafie ![]() my nie, leżę cały czas, więc takie stanie na cmentarzu by mnie chyba zjadło no i mąż ma 31 października zabieg usunięcia ósemki, a ma paskudną sprawę z tym i wątpię, żeby był w stanie cokolwiek zrobić na drugi dzieńCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzisiaj o 2 w nocy się obudziłam i mi coś strzeliło w brzuchu
|
|
#4694 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do rodzeństwa to mam młodszą siostrę o prawie 19 lat, a mój mąż starszego brata i 3 młodsze siostry. |
|
|
|
|
#4695 |
|
Zakorzenienie
|
Zaczynam 29tydzień
![]() masakra już nie nadążam. Pokłóciłam się z mężem dzisiaj rano (o 6,40 cały czas pracuje, po pracy siada do kompa i znowu pracuje, mam dość, w ogóle czasu mi nie poświęca
|
#4696 |
|
Zakorzenienie
|
Dzwonili z Bobaska, są juz mebeli
w poniedzialek mam wizyte to akurat podskoczymy po nie, ale sie cieszę ![]() oglądam właśnie wesele z wrzesnia, łoł - ale fajnie bełcunek wygladał
|
|
|
|
#4697 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chyba zakupię takie stopery póki jeszcze dzidzi nie ma. Cytat:
Cytat:
Mój też twierdzi, że nie chrapie. Kiedyś go chyba nagram, aby mu udowodnić.Dzisiaj na obiad fryty, surowka i kotleciki serowe. Już tak dawno nie jadłam, że na samą myśl mi ślinka cieknie. Pantarella szacun za pokaźną rodzinkę i witaj na naszym wątku A co do rodzeństwa to ja też mam tylko siorę i różnie z nami bywa. Mój TŻ ma siostrę(1,5 roku starszą) i brata (11 lat młodszego), ale tak są zżyci, że jedno za drugim by w ogień skoczyło.
|
|
#4698 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Wiecie co śniło mi się dziś, że urodziłam pierwsza na naszym wątku. W śnie było, że wróciłam ze szpitala i od razu do lapka by Wam napisać, że urodziłam ![]() I śniło mi się jeszcze, że małej nie umiałam kąpać i mąż na mnie krzyczał Cytat:
haha u mnie jest tak samo , nawet go nie budzę, szturcham palcem a on wie przez sen o co chodzi |
|
|
|
|
#4699 |
|
Zakorzenienie
|
mój też chrapie..... jak spi na plecach albo jak jest bardzo zmęczony, wtedy jest masakra
ale już sie nauczyl, że go w bok szturcham i sie ładnie na bok przewraca a jak wypije to spi osobno, bo nie mam zamiaru spac w oparach i słuchac charczenia (chrapanie to wtedy za delikatnie powiedziane...)---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- spojrzałam własnie w kalendarz i co się okazało? że zaczynamy dziś 31 tydzień... kiedy to zleciało? w takim razie jeszcze dwa miesiące zostały........
|
|
|
|
#4700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() hehee ja mam 3 terminy, ale trzymając się tego z ostatniego usg i co mi w książeczkę wpisał ostatnio to 2.01 CC wypada na grudzień a wg miesiączki na 16.01 ale tego wogole się nie trzymam bo miałam bardzo długie cykle a owu ok 10 dnia od zakończenia miesiączki a mi kalendarz liczy,że ok 18-20 dc
|
|
|
|
|
#4701 |
|
Raczkowanie
|
Uh stwierdziłam dzisiaj że jestem straasznie nerwowa.
![]() To chyba przez te hormony Wszystko mnie irytuję.Wystarczy że ktoś się ze mną nie zgodzi w rozmowie a we mnie wrze normalnie. Siedzę teraz sama w domu i jestem zła sama nie wiem dlaczego. ![]() Wkurza mnie wszech obecny syf. Że wczoraj sprzątane a dzisiaj już tragedia itd. LadyWhisper mnie też to w moim tż wkurza. Siedze cały dzień i czekam kiedy przyjedzie a on albo śpi albo filmy na YT ogląda. I to jeszcze ze słuchawkami że co bym sie nie zapytała to muszę najpierw go szturchnąć żeby ucho odsłonił ![]() Ja w ciąży to zbrzydłam ale nie mam jakiś krost. Ładną mam cere a paznokci to nigdy takich nie miałam ładnych,błyszczących i twardych. Zawsze mi się kruszyły a teraz szpan. Szkoda że tak samo na palcach u nóg rosną szybko. Ciężko już mi jest się schylić i robić z nimi porządek. Edytowane przez bishonka Czas edycji: 2012-10-26 o 13:35 |
|
|
|
#4702 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4703 |
|
Zadomowienie
|
Co to są kotleciki serowe???
Chyba łóżeczko dziś dostanę (kurier się zapowiedział) eff To 30 razem wchodzimy w 7 miesiąc |
|
|
|
#4704 | |
|
Zakorzenienie
|
nie smutaj się Lady, moj też tyra jak wół, żal mi go a z drugiej strony jest mi cholernie przykro że myślałam,że ciąże bedzie taka wyjątkowa i wszyscy będą koło mnie skakać a tu dupa
ale ja patrzę na to w inny sposób- popatrz na Djerbe- prawie sama bez chłopa na miejscu i jakoś daje rade mnie teściowa nawet ani razu nie zapytała czy się dobrze czuje i żebym sobie odpoczeła ona dziś ugotuje myślałam,że kobiety są inne ale się pomylilam mama też ma w dupie, czasem zadzwoni czy wszystko ok nikt nawet nie zapyta czy coś mi pomoc a mi tak ciężko kuźa że nawet jak siedzę przy obiedzie to tak mnie plecy nawalają,że ciężko usiedzieć i zjeść z przyjemnością Cytat:
Bishonka a ja mam do Ciebie pytanie, skąd ten nick? bo mi się kojarzy z rasą psa
|
|
|
|
|
#4705 |
|
Zakorzenienie
|
Hej lale. Ja tylko na moment. Przywitać sie. Witam nowa mamusie
|
#4706 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4708 |
|
Raczkowanie
|
marsi11 bardzo dobrze ci się kojarzy
![]() Mam 2 pieski bolończyka i maltańczyka z rodziny bishonów a nie miałam pomysłu na nick-wtedy moja suczka zaszczekała i TRACH -olśnienie
|
|
|
|
#4709 |
|
Zakorzenienie
|
ogladam sobie to wesele i wlasnie leci Nosa, nosa....
tak sobie pomyslalam że teraz na weselach to pewnie "Gangnam stajl" puszczają O Boziu, ile tu zarcia!
|
|
|
|
#4710 |
|
Zadomowienie
|
Ser żółty panierowany w bułce tartej. Ja kupuję gotowe w Lidlu. Do tego jest sos żurawinowy. Mniam...
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:32.

jak ja ostatnią miesiaczke mialam 30.04 to 30 zaczne 7 miesiac ????
to go na siłę nogami przytrzymam

Mój też twierdzi, że nie chrapie. Kiedyś go chyba nagram, aby mu udowodnić.
w takim razie jeszcze dwa miesiące zostały........