|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#931 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż, rurki z Biedry jemy wciąż - cz
Cytat:
![]() Poza tym nikt nie powiedział, że dorosłość to bajka, a wiążę się ona z podejmowaniem decyzji. Stoicie przed jedną z poważniejszych w Waszym wspólnym życiu, więc rozumiem, że są wątpliwości, ale Ana nie możesz tak do tego podchodzić. Dziecko to nie koniec świata! Co więcej to dopiero początek! wiesz co... mam wrażenie, że Ty się nogami i rękami próbujesz bronić przed tą decyzją... tylko zupełnie nie rozumiem dlaczego...
"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków! Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły" Edytowane przez Gucia0987 Czas edycji: 2012-10-26 o 15:14 |
|
|
|
|
#932 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż, rurki z Biedry jemy wciąż - cz
Cytat:
tylko zwykle sie jakos mysli o przyszlosci, jak by sie chcialo poukladac zycie i oczami wyobrazni juz myslalam, ze bede taka poukladana jasne, ukladac trzeba na nowo.Cytat:
wrecz sama jestem ciekawa jak mi sie zycie ulozy tylko czasem tak zakloje w sercu, bo boom instynktu macierzynskiego juz mialam...
|
|
#933 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i stąd te wywody, szukanie argumentów na TAK ![]() Piękne! chyba sobie powieszę nad łóżkiem
|
|
|
|
|
#934 | |
|
Zakorzenienie
|
Sistarzzzzz ![]() Cytat:
Myślę, że masz (tak, jak ja) tendencje do rozkminki
|
|
|
|
|
#935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- Spadaaaam, milego weekendu!!!! |
|
|
|
|
#936 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#937 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sama zauważyłam taką właściwość, że... wracając jeszcze do czasów LO (ale będąc z mężem ) oczywiście baliśmy się wpadki i wtedy mówiłam tak "oby tylko zacząć studia, bo wpadka w LO to kosmos... a na studiach tyle ludzi daje radę", potem będąc na studiach mówiłam "do ślubu koniecznie bez wpadek będąc na 4 roku studiów... "zdarzyć się może ale... tak w przyszłym roku, coby już spokojnie 5 rok przejść", na 5 roku... "nie wiadomo czy ciąża bezproblemowa, a jak coś się wydarzy, nie chę stracić roku... a może wstrzymać się jeszcze rok... będzie bliżej do mieszkania na swoim"... i generalnie to była cały czas mowa o ewentualnym przypadku, wpadce a nie planowaniu tak to wyglądało od początku ![]() ---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- Cytat:
Ty mi tu nie amenuj
|
||
|
|
|
#938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A tak poważnie, mam wrażenie, że jakby Ci mąż powiedział, Anka dość gadania, robimy sobie dziecko to byłabyś najszczęśliwszą kobietą na świecie, bo ktoś podjąłby za Ciebie decyzję ![]() A to tak nie działa ![]() Myślę, że jesteś już dużą dziewczynką i weźmiesz tę decyzję na klatę. Nawet jeśli będzie to się wiązało z poczekaniem tydzień, miesiąc czy 3lata czy ile tam będzie Ci potrzeba
|
|
#939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uśmiałam się tylko mój mąż raczej tak nie powie, bo często ja mam to powiedzenia do ostatnie słowo, więc jest nieprzyzwyczajony ![]() ![]() kiedyś wezmę tylko kiedy? i znowu bajka zaczyna się od nowa haha ![]() a Ty weźmiesz?? (oczywiście nie moją decyzję haha) |
|
|
|
|
#940 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kochana myślisz tak bardzo racjonalnie (ja też tak robiłam)...a co jak za te 2-3 lata sytuacja się pogorszy, pracy nie będzie albo coś tam..... Odsuń te wszystkie sprawy i na spokojnie wszystko przemyśl |
||||
|
|
|
#941 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Super, że wizyta udana ![]() Ana a ja Ci powiem, że miałam myślenie bardzo podobne do Twojego. Zawsze było coś co sprawiało, że to nie był jeszcze ten czas. A ile testów zrobiłam kiedyś tam, bo bałam się, że jestem w ciąży. Teraz jak o tym myślę to aż śmiać mi się chce z samej siebie. Bo wiem teraz, że nie tak łatwo zajść w ciąże. I trochę podczas tych starań żałowałam, że wcześniej się nie zdecydowaliśmy tylko odkładaliśmy temat wiecznie na później. A teraz jak jest nadzieja, że się udało. To nie myślę o niczym innym tylko o tym, żeby utrzymac tę ciąże, żeby Kruszynka była zdrowa ---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- A w ogóle to jakoś strasznie filozoficznie się tutaj zrobiła ;P ---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ---------- Przyjdę na chwilę to tutaj akurat cisza ;( Edytowane przez tomalinka Czas edycji: 2012-10-26 o 15:57 |
|
|
|
|
#942 |
|
Zakorzenienie
|
nie
tzn nie staralismy sie jakos specjalnie wiec nie analizowalam tego kiedy powinnam dostac okres, czy cos mnie boli, nie boli![]() Ana tak jak dziewczyny pisza, kiedy byscie sie nie zdecydowali to i tak nie bedziesz pewnie w 100% przekonana ze to odpowiedni moment chce do domu
|
#944 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#945 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co sprawiło, że odmieniło Ci się to myślenie?Cytat:
i jednak się zdecydowaliście? ooo ja też zrobiłam już dziesiątki testów |
||
|
|
|
#946 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#947 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też
chcę oglądać jakiś film i wizażować.. i pić herbatkę i tony słodkości![]() ---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- Cytat:
Chyba wiek był takim motorem do podjęcia decyzji. Bo tak w planach miałam dwójkę dzieciaków przed 30tką (no kiedyś była trójka ). No i stwierdziłam, że to najwyższa pora. Zaczęłam rozmawiać na ten temat z mężem. Dłuugie miesiące debatowaliśmy, gadaliśmy kiedy zaczniemy starania. I tak jakoś poszło |
|
|
|
|
#948 |
|
Zakorzenienie
|
I będziemy świętować ponownie
![]() Jakoś tak, przysiadłam, przemyślałam, wzięłam pod uwagę argumenty dziewczyn i przyszła myśl, że faktycznie, nigdy nie nadejdzie odpowiedni czas....więc zebrałam się w sobie i postanowiłam, że to JUŻ ![]() A wcześniej mówiłam, że jak skończę studia, potem że jak skończę tą 2letnią szkołę, którą razem z tż robiliśmy, potem mi w pracy przydzielili projekt (moje pierwsze tak odpowiedzialne zadanie) trwający do końca tego roku i to mnie stopowało, (a rozwiązanie się znalazło bo wszystko robię z domu). Teraz się cieszę, że się zdecydowaliśmy, bo teraz budowa wyskoczyła i pewnie znów by nam plany przesunęła.... |
|
|
|
#949 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() haha a tu strach psuje plany ![]() Cytat:
no fakt ciągle coś...
Edytowane przez Ana*** Czas edycji: 2012-10-26 o 16:39 |
||
|
|
|
#950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
+ 2 koleżanek "z życia"![]() tzn, te argumenty zmobilizowały mnie do przemyślenia sprawy
|
|
|
|
|
#951 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Teraz marzę choćby o jednym. I będzie najwcześniej w wieku 32 lat...Cytat:
|
||
|
|
|
#952 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#953 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Musze miec ludzi obok siebie ![]() ---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- Cytat:
Ty nasza dobr duszyczko Dzien doberek ![]() Ale mnie lepetyna boli ![]()
|
|
|
#954 |
|
Zadomowienie
|
Codo bankomatu- powinien "wciągnąć" pieniądze. Ta kobieta musi zadzwonić do banku i wyjaśnić sytuacje.
Planowanie dziecka, hmmm. Różnie z tym bywa. Ja zawsze myślałam, że na pewno po 30 będę miała pierwsze ale teraz widzę że wtedy miało to związek z niestabilną sytuacją życiową. Od kiedy zaczęłam się spotykać z mężem wszystko się zmieniło. Od razu mówiliśmy o dziecku, tylko chcieliśmy najpierw ślub, żebym mogła sobie sukienkę wymarzoną zamówić i nie martwić się czy brzuch za mocno nie urośnie =) (on się tak śmiał) A teraz działamy, zobaczymy kiedy się uda. Mam niestety wielu znajomych którzy czekali na dzidzie wiele lat. Jedni po 8 poddali się leczeniu. Urodziły się im bliźniaki a zaraz po nich synek z "wpadki" =) Inna znajoma tez urodziła blizniaki po długim leczeniu. Dwie pary "już" się nie starają. Wiele lat próbowali i teraz mówią że jak będzie to będzie jak nie to nie. Ale zdarzają się też adopcje! Niestety z przerażeniem stwierdzam że baaardzo dużo par ma teraz problem. Na początku odwlekają temat a później się okazuje że to nie jest takie proste, czas płynie, frustracja rośnie... Ach... Skutki życia w biegu. Najgorsza w tym wszystkim jest chyba presja otoczenia. Bo przecież skoro jesteś miesiąc po ślubie to powinnaś już być w ciąży! A jak jesteś z chłopakiem 2 lata to chyba już też wypada. Najlepiej byłoby gdyby każdy zajął się swoim życiem, ale wtedy świat byłby za łatwy =) No to sobie pogadałam. Jadę dziewczyny po męża. Za godzinkę się zobaczymy Zostaje do jutra do wieczora! Ale oczywiście jest tyle spraw do załatwienia, że pewnie nie będziemy się za dużo widzieć, no ale ciesze się chociaż z tego. Trzymajcie się. Miłego weekendu
|
#955 |
|
Zakorzenienie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;37269999]Też myślałam kiedyś o dwójce
Teraz marzę choćby o jednym. I będzie najwcześniej w wieku 32 lat...Ana, na szczęście masz jeszcze sporo czasu na rozmyślania i jeśli nie czujesz się gotowa, możesz poczekać [/QUOTE]Mrowinko emocjonalnie to raczej byśmy już chcieli, ale... no właśnie ale... dom, studia, praca |
|
|
|
#956 |
|
Raczkowanie
|
Hej, my wlansiw wrocilismy ze spacerku i dostalam surczy, zaczynaja troche bolec ale nie panikujmy zobacze przez nastepne gdz czy sie nasila czy przejda
![]() ![]() jakby co odezwe sie pozniej a teraz ide zrobic cos do jedzenia |
|
|
|
#957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie no zartuje .. trzymam kciuki aby sie akcja rozpoczela ![]() ![]() Domino zjadl kaszke , wypil mleczko i zasnal
|
|
|
#958 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Glowa do gory i jesli razem tego chcecie i juz to do roboty ![]() Zdrzemnelam sie, zjedlismy obiadek i odpoczywam ![]() Tz ma juz weekend, ja nie
|
|
#959 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Czyli niestety całkiem sporo. Ale nie sądzę, żeby to był skutek zwlekania. Problemy mają też młodzi ludzie. To nie zależy od wieku. Tyle że im para młodsza, tym więcej czasu mają na ewentualne starania, leczenie. Cytat:
|
||
|
|
|
#960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Today uuuu I'm ready! |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:44.

tylko zwykle sie jakos mysli o przyszlosci, jak by sie chcialo poukladac zycie i oczami wyobrazni juz myslalam, ze bede taka poukladana
jasne, ukladac trzeba na nowo.

Chyba wiek był takim motorem do podjęcia decyzji. Bo tak w planach miałam dwójkę dzieciaków przed 30tką