Ślubujące w 2012 - część II - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-26, 19:27   #4201
magnusia
Zakorzenienie

Dot.: Ślubujące w 2012 - część II

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość
Dziś planuje zrobić jakąś sałatkę z makaronu i fetą bo mi została, Muszę coś wymyślić....

-

oj ja mam taka sałatkę z feta i makaronem. Jesli któraś chce spróbowac to tak:

1/2 paczki kolorowych świderków
kostka fety
czarne oliwki
suszone pomidory w oleju (tyle ile się chce- ja lubię dużo więc ponad 1/2 słoika biorę )

makaron gotujemy tak aby nie był za miękki, pomidory pokroić w kawałki (nie muszą być równe), oliwki pokroić w kółeczka, fetę w kostkę. Wszystko wymieszać, sól, pieprz do smaku i trochę oliwy z oliwek (może być smakowa) i wszystko. Ja uwielbiam tą sałatkę

---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ----------

Cytat:
Napisane przez jojla Pokaż wiadomość

Ja dziś się zameldowałam i złożyłam wniosek o dowód. Muszę jeszcze pomyśleć o wymianie prawka i paszportu
Wybraliśmy drzwi i panele do mieszkania, podpisaliśmy umowę ale realizacja dopiero na początku grudnia... aktualne warunki panujące w mieszkaniu są dostateczne, żeby mieszkać do tego czasu tak jak mieszkamy ale nie powiem, wolałabym, żeby ten remont zaczął się szybciej... już bym chciała kupować meble a bez remontu to nie ma sensu

no braw ile spraw załatwiłaś Prawko bezpłatnie wymieniają a paszport płacisz (jak masz jeszcze ważny to odliczają Ci jakoś kwoty i mnie się płaci- ja płaciłam 27 zł bo miałam nowo wyrobiony i miał rok)jakie panele wybraliście? jakie drzwi?
Stary 2012-10-26, 22:18   #4202
Malgos_12
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość
Oj faktycznie 8 dni pod rząd w pracy blech....
Ale z drugiej strony te 8 dni szybko miną a potem będziesz wypoczywała

Muszę się wam pochwalić wczoraj zrobiłam zupę krem z cukinii z grzankami, była pyszna uwielbiam cukienię oh na samą myśl robie się głodna.
wypoczywać tak szybko nie będę bo będę miała 2 dni wolnego - jeden przeznaczam na pakowanie, drugi na urodziny kolegi, a potem znów jeszcze 4 dni w pracy i dopiero potem podróż

no to pięknie, ja ostatnio zupełnie nie mam ochoty, ani weny do gotowania czy pieczenia...

Jojla - dużo ważnych spraw załatwiłaś brawo!

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

Magnusia - za prawko się płaci... jeśli się nie mylę to 140zł (ale płaciłam na pewno), to dowód jest bezpłatny, no a paszport tak jak mówisz
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 00:00   #4203
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość

Magnusia - za prawko się płaci... jeśli się nie mylę to 140zł (ale płaciłam na pewno), to dowód jest bezpłatny, no a paszport tak jak mówisz

a faktycznie odwrotnie DO bezpłatnie a prawko płaciłam chyba 80 zł...
Stary 2012-10-27, 00:06   #4204
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
no braw ile spraw załatwiłaś Prawko bezpłatnie wymieniają a paszport płacisz (jak masz jeszcze ważny to odliczają Ci jakoś kwoty i mnie się płaci- ja płaciłam 27 zł bo miałam nowo wyrobiony i miał rok)jakie panele wybraliście? jakie drzwi?
dzięki paszport wyrabiałam w ub, roku więc powinno być podobnie, prawko 84zł tylko ja niemądra dopiero popołudniu sprawdziłam, że mogłam w tym samym urzędzie od razu złożyć wniosek o wymianę prawka na szczęście mam blisko

poszperam i jak znajdę to pokażę panele i drzwi

edit: drzwi takie http://www.pol-skone.pl/product/arco wzór w3, kolor dąb ciemny
panele http://en.klf.kronopol.pl/Collections/Family-Line model D 2334 Iroko / Family Line

dorzuciłam 3 fotki w klubie, do moich ślubnych - dwa z kościoła, jedno z drogi do hotelu i mam uwiecznioną na filmiku moją pomyłkę w przysiędze

Edytowane przez jojla
Czas edycji: 2012-10-27 o 00:15
jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 00:34   #4205
Malgos_12
Zakorzenienie

Jojla - fajowe te drzwi, mój tż ma w domu takie tylko ciemne
no właśnie nie pamiętałam ile się płaci za prawko
Stary 2012-10-27, 07:13   #4206
katie99kasia
Rozeznanie

Dzień Dobry
Ale mamy paskudna pogodę- chyba jeszcze takiej brzydkiej tej jesieni nie było... Pada, zimno, mgła brrrr. Aż mówiłam do męża że aż współczuję tej pannie młodej jak pójdzie do Kościoła w taką pogodę (sama miałam też brzydko)

Cytat:

Za wymianę prawka sie płaci- bynajmniej w moim starostwie... wiem bo wymieniałam w tym tygodniu i płaciłam normalnie jak za wydanie nowego czyli 84.5 bodajże. Jedyne co wymieniłam za darmo był dowód osobisty

Cytat:
dzięki paszport wyrabiałam w ub, roku więc powinno być podobnie, prawko 84zł tylko ja niemądra dopiero popołudniu sprawdziłam, że mogłam w tym samym urzędzie od razu złożyć wniosek o wymianę prawka na szczęście mam blisko

poszperam i jak znajdę to pokażę panele i drzwi

edit: drzwi takie http://www.pol-skone.pl/product/arco wzór w3, kolor dąb ciemny
panele http://en.klf.kronopol.pl/Collections/Family-Line model D 2334 Iroko / Family Line

dorzuciłam 3 fotki w klubie, do moich ślubnych - dwa z kościoła, jedno z drogi do hotelu i mam uwiecznioną na filmiku moją pomyłkę w przysiędze
Super drzwi Oj ale zazdroszczę Ci tego wybierania rzeczy do domku Uwielbiam to... Mogłabym godzinami siedziec i wybierać meble, wystrój, kolory

Pędzę do klubu

Szczęśliwa żonka
katie99kasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 09:40   #4207
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

bardzo ładne drzwi- my mamy podobne tylko z ciemnego drewna i z mlecznymi szybami. Panele tez bardzo ładne- bardzo lubię ciemne podłogi

---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

Dziewczyny nie wiem jak u Was ale u mnie pada ŚNIEG!!!!! zacina tak cholera paskudnie oj zima idzie

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

właśnie sobie uświadomiłam że muszę jechac opony w samochodzie zmienić na zimowki- pewnie będą kolejki w warsztatach.... jak ja nie lubię zimy
Stary 2012-10-27, 10:35   #4208
Viollet87
Zakorzenienie

Cześć

u mnie też paskudna pogoda...

Cytat:
właśnie sobie uświadomiłam że muszę jechac opony w samochodzie zmienić na zimowki- pewnie będą kolejki w warsztatach.... jak ja nie lubię zimy
owszem, kolejki są spore... przynajmniej u nas (moi rodzice mają zakład wulkanizacyjny), od trzech dni non stop po 8 samochodów w kolejce, chłopaki zapierniczają przy maszynach od 7 do ostatniego klienta (wczoraj skończyli o 22), prawie nie mają kiedy zjeść... no ale trudno, nie ma rady, tak jest co roku...

Dziewczyny, jeśli można wiedzieć - ile kosztowały wasze wesela? I za ile osób? My zapraszamy ok. 110 gości + obsługa (zespół, foto, video), razem jakieś 120 ludzi będzie, za talerzyk płacimy 170 zł + ciasta, tort i procenty - ile nas za to wyjdzie to wiedzieliśmy, ale jak wczoraj z ciekawości w miarę szczegółowo nakreśliłam cały ślubno-weselny budżet to o mało nie spadłam z krzesła...

310813
Viollet87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 10:39   #4209
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Viollet87 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jeśli można wiedzieć - ile kosztowały wasze wesela? I za ile osób? My zapraszamy ok. 110 gości + obsługa (zespół, foto, video), razem jakieś 120 ludzi będzie, za talerzyk płacimy 170 zł + ciasta, tort i procenty - ile nas za to wyjdzie to wiedzieliśmy, ale jak wczoraj z ciekawości w miarę szczegółowo nakreśliłam cały ślubno-weselny budżet to o mało nie spadłam z krzesła...
no niestety wesele to worek bez dna ciągle jakieś wydatki ponadplanowe wyskakują. Nasze po podliczeniu (łącznie z ubraniami dla nas, wizażystką, rajstopami, winietkami itp) wyszło 56 tys ale i tak się pewnie rąbnęłam w obliczeniach o jakieś 1-3 tys.... więc sporo wyszło.
Z ciekawości-ile Tobie wyszło?
Stary 2012-10-27, 10:42   #4210
Viollet87
Zakorzenienie

Cytat:
no niestety wesele to worek bez dna ciągle jakieś wydatki ponadplanowe wyskakują. Nasze po podliczeniu (łącznie z ubraniami dla nas, wizażystką, rajstopami, winietkami itp) wyszło 56 tys ale i tak się pewnie rąbnęłam w obliczeniach o jakieś 1-3 tys.... więc sporo wyszło.
Z ciekawości-ile Tobie wyszło?
No właśnie wyszło mi prawie 50 tysięcy, a liczę się z tym że pewnie jeszcze wyskoczą jakieś "bonusy"... Myśleliśmy, że zamkniemy się w 40, a maksymalnie i nieprzekraczalnie w 45 tysiącach taaa...

310813
Stary 2012-10-27, 10:47   #4211
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie wyszło mi prawie 50 tysięcy, a liczę się z tym że pewnie jeszcze wyskoczą jakieś "bonusy"... Myśleliśmy, że zamkniemy się w 40, a maksymalnie i nieprzekraczalnie w 45 tysiącach taaa...
taaaa zawsze coś wyskoczy... a może jakoś przeplanuj wydatki? Może coś da się urwać z budżetu albo na coś zamienić/wynegocjować tak abyś się zamknęła w budżecie?
Stary 2012-10-27, 11:00   #4212
Viollet87
Zakorzenienie

Cytat:
taaaa zawsze coś wyskoczy... a może jakoś przeplanuj wydatki? Może coś da się urwać z budżetu albo na coś zamienić/wynegocjować tak abyś się zamknęła w budżecie?
No właśnie kiepsko, raczej nie ma na czym oszczędzić. Chciałam kamerzystę za 3000 (profesjonalny film) a ostatecznie musiałam się zgodzić na byle kameruna za 1400 Obrączki robimy ze swojego złota więc tylko robocizna, pokrowców na krzesła nie mamy, dekoracje kwiatowe planujemy skromne... Na sukni oszczędzać nie zamierzam tzn. wiadomo, w granicach rozsądku, mam nadzieję kupić tak do 3500, ale chcę swoją własną i nową, szytą na miarę, wypożyczanie nie wchodzi w grę. Trochę nas pociągnie transport i nocowanie gości, ale nie chcemy ich rozmieszczać po domach bo rodzicom nie uśmiecha się spać po weselu 30 minut po to, żeby się szybko zrywać i robić gościom śniadanie

Pół biedy, że za wesele płacą nasi rodzice (po połowie) i że stać ich na taki wydatek (z grubsza od początku mają świadomość ile to wyjdzie), ale i tak nas gryzie że tyle to wszystko kosztuje... Gdybyśmy mieli sami finansować wesele to nie ma bata, pewnie skończyłoby się na skromnym przyjęciu.

310813

Edytowane przez Viollet87
Czas edycji: 2012-10-27 o 11:01
Stary 2012-10-27, 11:13   #4213
katie99kasia
Rozeznanie

Cytat:
Cześć

Nam po przeliczeniu mniej więcej wszystkiego /wiadomo ze nigdy się co do złotówki nie obliczy/ wyszło ok 40 tys. Wesele było na 150 osób, jednodniowe. Kamera: 1800, foto /jeszcze nie wiemy ale liczymy też ok 1800/, zespół 4000 /z czego ugrali 2350zł/, catering 15000zł, wódka 4000zł, barman 1500, sala 2500, dekoratorka 2500 +ubrania, Kościół i wszystkie 'pierdółki'...

Szczęśliwa żonka
Stary 2012-10-27, 11:17   #4214
Viollet87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katie99kasia Pokaż wiadomość
Nam po przeliczeniu mniej więcej wszystkiego /wiadomo ze nigdy się co do złotówki nie obliczy/ wyszło ok 40 tys. Wesele było na 150 osób, jednodniowe. Kamera: 1800, foto /jeszcze nie wiemy ale liczymy też ok 1800/, zespół 4000 /z czego ugrali 2350zł/, catering 15000zł, wódka 4000zł, barman 1500, sala 2500, dekoratorka 2500 +ubrania, Kościół i wszystkie 'pierdółki'...
No to mało wyszło, zwłaszcza za catering... U nas sama sala (jedzenie, picie) wyjdzie jakieś 25 tysięcy. No i zespół nie gra na ugrane. Fotografa mam drogiego.... No ziarnko do ziarnka a potem wychodzą takie kwiatki

310813
Stary 2012-10-27, 11:18   #4215
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie kiepsko, raczej nie ma na czym oszczędzić. Chciałam kamerzystę za 3000 (profesjonalny film) a ostatecznie musiałam się zgodzić na byle kameruna za 1400 Obrączki robimy ze swojego złota więc tylko robocizna, pokrowców na krzesła nie mamy, dekoracje kwiatowe planujemy skromne... Na sukni oszczędzać nie zamierzam tzn. wiadomo, w granicach rozsądku, mam nadzieję kupić tak do 3500, ale chcę swoją własną i nową, szytą na miarę, wypożyczanie nie wchodzi w grę. Trochę nas pociągnie transport i nocowanie gości, ale nie chcemy ich rozmieszczać po domach bo rodzicom nie uśmiecha się spać po weselu 30 minut po to, żeby się szybko zrywać i robić gościom śniadanie

Pół biedy, że za wesele płacą nasi rodzice (po połowie) i że stać ich na taki wydatek (z grubsza od początku mają świadomość ile to wyjdzie), ale i tak nas gryzie że tyle to wszystko kosztuje... Gdybyśmy mieli sami finansować wesele to nie ma bata, pewnie skończyłoby się na skromnym przyjęciu.
no pomyśl, pomyśl- może alkohol w jakiejś hurtowi? Może winietki/zaproszenia/zawieszki zrób sama lub kup na all? Ponegocjuj ceny noclegów?
My płaciliśmy sami za nasze wesele i tym bardziej cena nas powaliła no ale z drugiej strony mój małż stwierdził, że skoro ja coś chcę to to będzie i żebym nie myślała o wydatkach bo to jego zmartwienie. I tak myślałam i wszystko liczyłam
Stary 2012-10-27, 11:21   #4216
Viollet87
Zakorzenienie

Cytat:
no pomyśl, pomyśl- może alkohol w jakiejś hurtowi? Może winietki/zaproszenia/zawieszki zrób sama lub kup na all? Ponegocjuj ceny noclegów?
My płaciliśmy sami za nasze wesele i tym bardziej cena nas powaliła no ale z drugiej strony mój małż stwierdził, że skoro ja coś chcę to to będzie i żebym nie myślała o wydatkach bo to jego zmartwienie. I tak myślałam i wszystko liczyłam
Alkohol bierzemy z sali (ceny całkiem spoko) bo gdybyśmy wnosili z zewnątrz to naliczają zbójeckie korkowe. Poligrafię na pewno zamówimy na Allegro a ceny noclegów z pewością ponegocjujemy, bo lokujemy gości w motelu który należy do znajomego rodziców... No ale i tak

dobry mąż

310813
Stary 2012-10-27, 11:27   #4217
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Alkohol bierzemy z sali (ceny całkiem spoko) bo gdybyśmy wnosili z zewnątrz to naliczają zbójeckie korkowe. Poligrafię na pewno zamówimy na Allegro a ceny noclegów z pewością ponegocjujemy, bo lokujemy gości w motelu który należy do znajomego rodziców... No ale i tak

dobry mąż

zobaczysz jak zaczniesz wszystko kupować- może uda Ci się np kupić sukienkę po dobrej cenie- akurat taki model wybierzesz, że cena będzie niska no i już masz parę stówek do przodu

Tak, mój mąż jest cudowny

z ciekawości - ile korkowego liczą?
Stary 2012-10-27, 11:49   #4218
Viollet87
Zakorzenienie

Cytat:
z ciekawości - ile korkowego liczą?
5 zł od flaszki Na szczęście ich ceny są tylko trochę wyższe niż te z hurtowni więc przeżyjemy.

310813
Stary 2012-10-27, 11:55   #4219
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
5 zł od flaszki Na szczęście ich ceny są tylko trochę wyższe niż te z hurtowni więc przeżyjemy.

5 zł to i tak nie dużo - spotkałam się z przypadkami że brali 15zł od osoby!!! w Warszawie i okolicach biorą średnio 7-8 zł od butelki
Stary 2012-10-27, 12:05   #4220
Viollet87
Zakorzenienie

Cytat:
5 zł to i tak nie dużo - spotkałam się z przypadkami że brali 15zł od osoby!!! w Warszawie i okolicach biorą średnio 7-8 zł od butelki
masakra...

310813
Stary 2012-10-27, 12:12   #4221
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
Jojla - fajowe te drzwi, mój tż ma w domu takie tylko ciemne
my, będziemy też mieć ciemne - zbliżone kolorem do paneli, trochę od nich ciemniejsze

Cytat:
Super drzwi Oj ale zazdroszczę Ci tego wybierania rzeczy do domku Uwielbiam to... Mogłabym godzinami siedziec i wybierać meble, wystrój, kolory
Na razie wybieranie zakończone na drzwiach i panelach, bo choć mam mniej więcej koncepcję wystroju pokoi to chyba łatwiej mi będzie jak będę mieć już wstawione drzwi i zmienione podłogi

Cytat:
bardzo ładne drzwi- my mamy podobne tylko z ciemnego drewna i z mlecznymi szybami. Panele tez bardzo ładne- bardzo lubię ciemne podłogi
dziękuję drzwi też będą ciemne

Cytat:
Hmm my mieliśmy wesele na 57 osób (w tym fotograf i zespół) sala wyszła trochę ponad 11 000, 1000 za wynajęte pokoje, 1000 za busa dla gości, którzy nie chcieli spać w hotelu, 1800 tort plus ciasta, 1500 fotograf, zespół 2900, alkohol 2400, suknia + dodatki 2300, garnitur 1000, fryzjer + makijaż 260 więc przy takiej ilości osób wyszło ok 25-26tys. co zgadzałoby się z kwotą, która Tobie wychodzi przy podwojonej licznie gości
Na szczęście koszty trochę się w czasie rozkładają, część pieniędzy już wcześniej wpłaca się w formie zaliczki.

My sami organizowaliśmy nasze wesele i z prezentów zwróciła nam się większa część kosztów.

I u nas w hotelu nie brali korkowego, co było ich dużym atutem, bo zakupienie u nich alkoholi było nierealne - chcieli 35zł od butelki wódki :/

Edytowane przez jojla
Czas edycji: 2012-10-27 o 12:15
jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 12:23   #4222
Viollet87
Zakorzenienie

Cytat:
Hmm my mieliśmy wesele na 57 osób (w tym fotograf i zespół) sala wyszła trochę ponad 11 000, 1000 za wynajęte pokoje, 1000 za busa dla gości, którzy nie chcieli spać w hotelu, 1800 tort plus ciasta, 1500 fotograf, zespół 2900, alkohol 2400, suknia + dodatki 2300, garnitur 1000, fryzjer + makijaż 260 więc przy takiej ilości osób wyszło ok 25-26tys. co zgadzałoby się z kwotą, która Tobie wychodzi przy podwojonej licznie gości
Na szczęście koszty trochę się w czasie rozkładają, część pieniędzy już wcześniej wpłaca się w formie zaliczki.

My sami organizowaliśmy nasze wesele i z prezentów zwróciła nam się większa część kosztów.

I u nas w hotelu nie brali korkowego, co było ich dużym atutem, bo zakupienie u nich alkoholi było nierealne - chcieli 35zł od butelki wódki :/
No tak, już wpłaciliśmy trochę zaliczek - 5000 zł za salę, 800 zł za fotografa, 500 zł za zespół... No ale to kropla w morzu Trudno, widzę że kwota która nam wyszła mieści się w granicach normy więc

35 zł za butelkę, chyba ich pogięło

bardzo ładne drzwi wybrałaś

310813
Stary 2012-10-27, 13:03   #4223
katie99kasia
Rozeznanie

Cytat:

Swoja droga to dobrze macie ze rodzice wam sponsorują weselicho Nam moi trochę dorzucili a pozatym musieliśmy sami podołać No ale z kopert trochę ponad połowę się wróciło więc nie ma źle

Cytat:
Kurcze to korkowe jest beznadziejne... A jaki alko i w jakiej cenie sie decydujecie?
Gdzie macie zamiar ulokować gości?

Szczęśliwa żonka
Stary 2012-10-27, 13:35   #4224
Viollet87
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze to korkowe jest beznadziejne... A jaki alko i w jakiej cenie sie decydujecie?
Gdzie macie zamiar ulokować gości?
Prawdopodobnie weźmiemy Stocka, nie wiem jakie ceny będą obowiązywały w 2013 r. ale jak patrzyliśmy rok temu, to sala oferowała go bodajże za 20 zł z groszami (butelki po pół litra).

Część gości będzie spała w hotelu w którym mamy wesele (my też tam śpimy, dostaliśmy apartament), i będą to goście którzy prosto po wspólnym śniadaniu wyjeżdżają - natomiast resztę przyjezdnych wsadzimy do motelu, który jest bardzo blisko mojego domu. Właścicielem jest znajomy rodziców, myślę że dogadają się na jakąś sensowną stawkę.

310813
Stary 2012-10-27, 15:12   #4225
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

Kurcze to korkowe jest beznadziejne..

dokładnie- dla mnie to dodatkowy zysk za nic dla sali. Przecież jasne że na weselu jest alkohol więc mogliby sobie darować. U nas na sali nie było korkowego i było to dużym plusem

---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ----------

Cytat:
Część gości będzie spała w hotelu w którym mamy wesele (my też tam śpimy, dostaliśmy apartament), i będą to goście którzy prosto po wspólnym śniadaniu wyjeżdżają - natomiast resztę przyjezdnych wsadzimy do motelu, który jest bardzo blisko mojego domu. Właścicielem jest znajomy rodziców, myślę że dogadają się na jakąś sensowną stawkę.
dużo masz gości do przenocowania?
Stary 2012-10-27, 15:54   #4226
Viollet87
Zakorzenienie

Cytat:
dużo masz gości do przenocowania?
Zakładając że wszyscy przyjadą to jakieś 20 sztuk. Dużo i niedużo Pokoje raczej dwuosobowe, a za 10 pokojów to już trochę wyjdzie.

310813
Stary 2012-10-27, 16:14   #4227
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Zakładając że wszyscy przyjadą to jakieś 20 sztuk. Dużo i niedużo Pokoje raczej dwuosobowe, a za 10 pokojów to już trochę wyjdzie.
to po ile masz te pokoje? 20 osób to niedużo- pomyśl, e ja miałam prawe 80 (w tym dzieci w różnym wieku) osób
Stary 2012-10-27, 17:55   #4228
Viollet87
Zakorzenienie

Cytat:
to po ile masz te pokoje? 20 osób to niedużo- pomyśl, e ja miałam prawe 80 (w tym dzieci w różnym wieku) osób
80 osób do przenocowania! o mamuniu...

Pokoje są po minimum 200 zł zarówno w hotelu w którym jest wesele jak i w motelu o którym wspomniałam.

310813
Stary 2012-10-27, 23:22   #4229
Malgos_12
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć

u mnie też paskudna pogoda...

owszem, kolejki są spore... przynajmniej u nas (moi rodzice mają zakład wulkanizacyjny), od trzech dni non stop po 8 samochodów w kolejce, chłopaki zapierniczają przy maszynach od 7 do ostatniego klienta (wczoraj skończyli o 22), prawie nie mają kiedy zjeść... no ale trudno, nie ma rady, tak jest co roku...

u mnie dla odmiany było dziś pięknie i słonecznie choć dość chłodno
nie narzekajcie bo jesień jak na razie słyszałam była ciepła i słoneczna, jakbyście posiedziały troszkę u mnie to byście doceniły te słoneczne dni

Ja całego wesela nie podliczałam ale 25 tys zapłaciliśmy za 2 dni wesela z jedzeniem i noclegiem (około 16 pokoi 30% zniżki dla gości weselnych, ale niektórzy spali 2 lub 3 noce) około 120 osób; 2500 tys ciasto i tort, 2300 za orkiestrę, 1800 za foto; obrączki kupiliśmy rok wcześniej 1600zł, 3000 tys moja sukienka, 1500 jego garnitur, 4000tys alkohol; fryzjerka+ makijaż dla mnie, mojej mamy, teściowej i świadkowej + moj pedi i manicure + moje próbne czesanie i makijaż 455zł, ksiądz, organista, kościelny + dekoracje kościoła - 1000zł... reszta nawet nie podliczyłam

---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

dziewczynki nie zapomnijcie cofnąć dziś zegarów
Stary 2012-10-28, 00:27   #4230
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Pokoje są po minimum 200 zł zarówno w hotelu w którym jest wesele jak i w motelu o którym wspomniałam.
hmmm drogo te pokoje... ja płaciłam 40-50 zł od osoby

---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ----------

Cytat:

dziewczynki nie zapomnijcie cofnąć dziś zegarów
o właśnie-śpimy dłużej

---------- Dopisano o 00:27 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:33 ----------

u mnie krajobraz jak w styczniu- całe drzewa, ulice, samochody w śniegu i sypie cały czas

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości