|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2071 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasza gromadka kończy 3 latka - Dzieciaczki wakacyjne 2009 :)
Cytat:
![]() Też drogie te Primigi ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Nie wiem, które łączą się z Duplo ![]() Mam już tę książkę "jak pracuje Święty Mikołaj", ale wieczorem obejrzę, jak Kubuś uśnie ![]() O Madice też myślałam, może jeszcze dokupię ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2072 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A tak serio to coś w tym jest, bo za chiny się nie mogę pogodzić z tym, że przy nim muszę ![]() ![]() Cytat:
![]() W końcu nie ![]() ![]() No super są, mnie tez się bardzo podobają ![]() ... ![]()
![]() |
#2073 |
Zakorzenienie
|
Miramej ja się zdecydowałam na:
Madikę no i Choinkę i Czupieńki-Gwiazdka podoba mi sie ta księgarnia bo można przy niektórych książkach zobaczyć jak wyglądają w środku. A po dzieci z Bullerbym muszę na strych pójść. Mam tam sporo książek z mojego dzieciństwa. Ostatnio Oliwka wysłała mnie po Pinokia i musiałam szukać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2074 |
Ola-Unhola
|
Wojtusiu, ja mam pociąg z tych i się łączą z Duplo
![]() http://allegro.pl/klocki-jixin-93194 Buziaki ![]()
#2075 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jolu ![]()
![]() |
#2076 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() napisz coś więcej co u Was, udzielaj się, lubię jak piszesz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2077 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hmmm, stawiam, że to nic nie da, on się pewnie tak zachowuje z jakiegoś powodu, który nie dotyczy Ciebie, nie wiem, może ma niskie kompetencje i ma jakieś kompleksy ![]() Rób swoje, pośmiej się z tego, no znajdź jakiś sposób, bo nawet po Twoim zachowaniu na wątku widać, że jest nie tak, jak trzeba. Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2078 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() *** Hej, Zosia wczoraj i dzisiaj od rana ma dni pt: przeżyj i zapomnij ![]() ![]() ![]() Miramej a Kuba chodzi do przedszkola? _______ A jeszcze coś miałam Wam powiedzieć: biorę cały czas ten Gastro Protect (siemię lniane) na żołądek. Na żołądek i owszem-pomaga, ale to, co robi ze skórą ![]() ![]()
Edytowane przez angy Czas edycji: 2012-10-26 o 07:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2079 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak czy siak, trzymaj się i nie daj się ![]() Nie jesteś sama, oj nie ![]() ![]() Chodzi, a czemu miałby nie chodzić? *** U nas dzisiaj rano 0 stopni ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2080 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Spróbuję ![]() ![]() Taaak? ![]() A tak zapytałam, bo nic jakoś nie wspominałaś ostatnio ![]() No ja dzisiaj szyby skrobałam w samochodzie ![]() *** A powiedzcie mi jeszcze-macie jedne buty dla dzieci na zimę?? Bo ja już teraz nie wiem.... Dzisiaj założyłam Zosi jeszcze te jesienne, do kostki, ale rano było 0 stopni, to już zimno, a na te Emele z kożuchem w środku to chyba jeszcze za szybko ![]()
Edytowane przez angy Czas edycji: 2012-10-26 o 08:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2081 | |||||
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() U nas okazało się, że to ani długość wkładki, ani stopy ![]() ![]() Chyba muszę się przyzwyczaić do tego typu komplementów ![]() Cytat:
A zespół chociaż trzyma się razem? Bo ja miałam kiedyś podobnie w pracy przez jakiś czas (bagatela 3-4 lata ![]() ![]() ![]() Nie żebym Cię do czegoś namawiała, ale z drugiej strony powinnaś się czuć swobodnie, a nie jak jakiś więzień. W każdym razie trzymaj się ![]() Jaki syrop w końcu pomógł? Pytam, bo ja sama kaszlę już jakiś miesiąc i nic nie działa. Angy, a wkładkę można z nich wyjmować? I jaki rozmiar kupiłaś? Cytat:
![]() ![]() Ja też miałam o to pytać, bo Jola nic nie opowiada ![]() ~~~~~~~~~~~~ Dawałyście może dzieciom oliwki ![]() .
![]() |
#2082 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Angy ja planuje dokupic buty typowo zimowe z kozuszkiem a teraz juz drepta w takich kozakach wyzszych -maja taka miskowa wysciolke w sam raz na pozna jesien ![]() Morska moja probowala oliwki ale jej nie smakuja ![]() odkurzylam, koncze kawke i biore sie za wycieranie, potem sukienki do prasowania, koszula malza bo jutro na wesele, paznokcie musze pomalowac itp. proszę o kciuki na wtorek ![]() ![]()
#2083 |
Zakorzenienie
|
![]() czeko będę trzymała kciuki, bawcie się dobrze jutro. A u nas przez jakieś 5 minut padał śnieg ![]() Padł nam odkurzacz ![]() polecacie jakieś? chyba był ten temat poruszany, ale nie mogę tego odnaleźć przez wyszukiwarkę. |
![]() ![]() |
![]() |
#2084 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co innego mi zaprząta ostatnio głowę, a że z przedszkolem jakoś się układa, to tak wyszło, że nie pisałam ![]() W środę była w przedszkolu logopeda , pani napisała karteczkę, że Kuba nie mówi k i g, reszta w normie. Zasugerowała konsultację, czy podjęcie terapii jest już zasadne. Ale na razie nie mam do tego głowy ![]() Ja nie mam jeszcze zimowych ![]() Cytat:
![]() ![]() No Ty też opowieściami nie sypiesz ![]() Mój Kuba je od dawna oliwki, czarne uwielbia, zielonych nie chce ![]() Cytat:
![]()
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2012-10-26 o 11:06 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2085 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() generalnie wszyscy są po jednej stronie, ale oczywiście zespół się podzielił-na tych, co to do rzeczonego szczerzą się, aż miło (a za plecami równą po nim jadą) i na tych, co szczerzyć się nie potrafią (tutaj ja się zaliczam ![]() Mój problem polega na tym, że ja nigdy dupowłazem nie byłam, bo zwyczajnie nie potrafię nim być, a on mam wrażenie uwielbia właśnie takich płożących się przed nim.... Poza tym-strachu jako takiego też nie czuję, jestem tylko mega mega wściekła, że ktoś taki nam się trafił i że ktoś taki może być szefem, a mi tak trudnorobić dobrą minę do złej gry... No trudno. Już pogodziłam się z faktem, że ulubienicą nigdy nie będę ![]() Plus tego wszystkiego jest taki, że z księgowością, z którą do tej pory stosunki były takie, że szkoda gadać, jest teraz taka komitywa, że ja cież pierdziele ![]() ![]() Kurka jak ten syrop się nazywa..... coś na P.... zaraz sobie przypomnę ![]() Edit: Pectodril ![]() Wzięłam 26, a wkładka..hmmm... trudne pytania dziś zadajesz-nie wiem ![]() Czyli jest dla mnie nadzieja ![]() Zosia próbowała-w kotletach i nawet jej smakowało. Samych nie lubi. Cytat:
![]() Kurcze szkoda, że się jeszcze nie wyjaśniło, bo byście na tym weselu chociaż trochę odreagowali ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Cytat:
![]() Zosia nie mówi chyba tylko r, ale nie doszłam do logopedy jeszcze ![]() Radzę się spieszyć ![]()
Edytowane przez angy Czas edycji: 2012-10-26 o 11:21 |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2086 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Właśnie widzę, że trzeba się spieszyć ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2087 |
Zakorzenienie
|
Miramej
Oliwka też nie mówi K i G. próbowałam robić takie ćwiczenie co w necie znalazłam, ze lekko przytrzymuje się języczek i wtedy wychodzi jej K |
![]() ![]() |
![]() |
#2088 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2089 | ||||||
Zadomowienie
|
Dzięki za odpowiedzi o oliwkach
![]() To Tymek też pewnie nie polubi... Ja nie jem oliwek, a mam przypadkiem w domu słoiczek zielonych i myślałam, że się pozbędę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Z tego samego powodu co Ty - w przedszkolu w porządku, to co będę przeżywać ![]() ![]() Cytat:
![]() Nie musisz być ulubienicą, ale szanować Cię powinien ![]() ![]() A zobaczysz w domu? ![]() ![]() ![]() ![]() Tak, ale ja też przeszłam plucie na mnie i na otoczenie, więc jeszcze poczekaj ![]() Tymek też nie mówi tylko "r", ale przedszkolny logopeda powiedział, że ma prawo jeszcze nie mówić i nie trzeba się nigdzie wybierać. ~~~~~~~~~~ Dziewczyny, dawałyście może dzieciom kawior? ![]() .
![]() |
#2090 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Taa.... Nie ma sprawy, wieczorem napiszę ![]() ![]() ![]() Też masz na zbyciu? ![]() Zosia nie jadła, bo ja nie kupuję, nienawidzę ![]()
![]() |
#2091 |
Ola-Unhola
|
Wojtusiu, ja polecam Philipsa
http://www.zadowolenie.pl/philips-jewel-fc907101-16536 lub wyższe modele, ale droższe są. Niedługo wrócę, na razie tak jakoś mniej. Pozdrawiam ![]()
#2092 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dawaj ![]() A jakie to typy? ![]() ![]() O, to ja tego jeszcze nie zaliczyłam ![]() Nie, sama też nie jadłam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2093 |
Zakorzenienie
|
Edyta wkładka w rozmiarze 26 ma 16,7 cm
![]()
#2094 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Dziewczyny, ja z kolejnym pytaniem o ubieranie, głównie do mam chłopców - u nas już tak zimno, że czas na rajstopy. No ale wiadomo, w przedszkolu za gorąco, a na spacer jednak by się przydały. Jak to rozwiązać? Nie chcę, żeby Kuba w samych rajtkach biegał po sali ![]() ![]()
![]() |
#2095 |
Ola-Unhola
|
![]() Jola, Bartek biegał w rajstopach, Antoś też będzie. Dla mnie to najwygodniejsze i nie widze nic w tym złego. Maja, w środę będziesz miała paczkę. Udanego weekedu.
#2096 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2097 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
do przedszkola ubieram jakieś dresiki, żeby wygodnie było, a na dwór musi ubrać kombinezon, bo nic innego nie ma, a ja mam pewność, ze mu ciepło ![]() poszukaj wśród firm technicznych ![]() ![]() też mam awersję rajstopową ![]()
![]() ![]() ![]() 3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2012-10-27 o 21:12 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2098 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie znam żadnych "technicznych" firm, musisz mi wytłumaczyć jak o myciu mydłem ![]() A ten kombinezon Tomek ma jednoczęściowy? Już go nosi, czy u Was jeszcze jest w miarę ciepło? A tak w ogóle, to może coś więcej napiszesz, np. co u Was słychać? ![]() Kuba chodził w rajtkach po domu, ale jak miał 1,5 roku, teraz jakiś za duży mi się wydaje, choć jemu chyba jeszcze bez różnicy ![]() ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- A, Ola, Ty miałaś dla Tomka jakieś zimowe Ecco, prawda? Jakie? Byłaś zadowolona? Nie marzła mu stopa?
![]() ![]() |
![]() |
#2099 | ||||
Zadomowienie
|
![]() U Was też środek zimy dzisiaj na dworze? ![]() Nieee, akurat nie, bo nawet sama nie jadłam nigdy ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja o Snow Rush czytałam, że na szeroką stopę z wysokim podbiciem będą dobre ![]() No i oby nie ![]() Właśnie ja też nie ![]() O, dzięki wielkie ![]() PS A rozmiar 27 według jednego sprzedawcy jest większy o 0,5 cm, a wg drugiego o 1 cm i bądź tu mądry ![]() Cytat:
U nas przebierały, ale gdyby nie, to zainwestowałabym w legginsy w jakichś chłopięcych kolorach albo z męskim motywem na dole widziałam. Sama teraz zamiast rajstopek chcę takie nabyć na zimę. Na legginsy wciągnie spodnie i będzie jak w rajstopkach ale jednak inaczej ![]() .
Edytowane przez morska Czas edycji: 2012-10-27 o 21:44 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2100 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Najgorsze jest to, że ja kompletnie nie jestem przygotowana na taką pogodę ![]() ![]() Jutro muszę chyba iść do tego sklepu, gdzie wiem, że kiedyś były Primigi. A dużo masz tych modeli upatrzonych? Jak to nie kłopot, to napisz ![]() No właśnie dziś trochę czytałam, że są na szeroką stopę, a po drugie, że stopy w nich marzną ![]() ![]() Chyba się nie porwę na kupno zimówek przez sieć, żebym tylko w Bartku nie skończyła ![]() No oby, oby ![]() Nie pytałam, Kuba od biedy sam się w te rajstopy ubierze, no ale wiadomo, wolałabym coś, z czym mu będzie łatwiej. Ja chyba w ogóle nie widziałam legginsów dla chłopców ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:05.