|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Rudowłose - część II - wątek zbiorczy
właściwie to zerowy odrost, bo jakieś dwa tygodnie temu równałam kolor do naturalnych. Porównałabym do koloru z załącznika. |
|
|
|
#3812 |
|
BAN stały
|
A ja zamówiłam hennę
na końcówki, ale moze dam na całość, mam nadzieję, że efekt nie będzie tragiczny
|
|
|
|
#3813 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3814 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3815 |
|
Zadomowienie
|
A ja obejrzałam, co prawda na palecie Majirel
, 9,04 |
|
|
|
#3816 |
|
Raczkowanie
|
na palecie właśnie fajny, a mi w realu złapało inaczej... i strasznie wysuszył włosy
|
#3817 |
|
Zadomowienie
|
A masz zdjęcia jak Tobie wyszedł? O wysuszeniu to nic mi nie mów
, trzy tygodnie po Majirelu włosy do formy doprowadzałam .
|
|
|
|
#3818 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nigdy nie wiadomo co wyjdzie ![]() ...a widziałam Twoje po matrixie, cudo! widzę, że Twoja fryzjerka wie co robi i zna się na swoim fachu
|
|
#3819 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki
Mi się podoba ten kolor.......... fajnie Ci wyszedł .Moja fryzjerka ma ten salon na osiedlu już 12-13 lat, także to też o czymś świadczy, wcześniej używała jakichś włoskich farb, nie pasowały mi, a od jakiegoś czasu Matrixa. Widziałam już po jej kolorze i stanie włosów, że się zna na tym, ma piękny blond, taki miodowo-złoty, pokazała mi jaką farbą go uzyskała, w życiu bym nie powiedziała, że po czymś co jest szaro-bure na próbniku wyjdzie taki blond
|
|
|
|
#3820 |
|
Rozeznanie
|
Potwierdzam, mi też Majirel wysuszał włosy i w dodatku kolor błyskawicznie się wypłukiwał. Vitality's trochę też wysuszył, ale dłużej się utrzymuje. U mnie chyba najmniej Artego wysusza.
|
#3821 |
|
Zadomowienie
|
A u mnie Matrix, zero suszu....... Artego też złe nie było. Coco, zamawiasz przez internet farby, czy w stacjonarnym sklepie kupujesz?
|
|
|
|
#3822 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3823 |
|
Zakorzenienie
|
Majirel ma piekne kolory na palecie - włosy wysuszył masakrycznie.
|
#3824 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W weekend wybieram się po farbę Cytat:
A jak w porównaniu cenowym do drogeryjnych? I jeszcze jedno (bo nigdy nie byłam w takim sklepie): musze zaznaczyć, że chcę farbę nie drogeryjną?
|
|
#3825 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dlatego ja się na niego skusiłam, przez tą piękną paletę , no ale na tym się skończyło
|
|
|
|
|
#3826 |
|
Raczkowanie
|
ja robiłam ostatnio Majirel 7,40 z wodą 6% nawet fajnei wyszło choć spodziewałam się bardziej pomarańczowego..... włosy w dośc dobrej kondycji. Nie wiem jeszcze jak z trwałością bo dopiero tydzień minął
|
|
|
|
#3827 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie, jestem tu pierwszy raz chociaz rudzielcem już od kilku miesięcy. I tu zaczyna się moja historia - jestem mysią naturalną blondynką która wiele lat farbowała się na ciemny brąz ( prawie czarny ) Pół roku temu zamarzył mi się rudy - domowymi sposobami po wizytę u fryzjera. Pierwsza fryzjerka nie chciała się podjąc ściągania koloru z mega zebry
kolejna wzięła sprawy w swoje ręce - wyciągnęła kolor do poziomu blondu a następnie zafarbowała kolorem wella kolestonu 6.4...wyszłam z salonu jak Laleczka - włosy piękne , kolor ideał. Myślałam, że kupię tę samą farbę i będe już robiła w domu na przemian z color touch. ....Niestety odrosty łapią mi na inny kolor...próbowałam ciemniejsze/ jaśniejsze farby , drogeryjne, profesjonalne ...dziewczyny to co ja teraz mam to jest czerwony odrost ( ciemniejsze włosy mam przy skroniach !) a te pozostałe włosy sa ładne rude. Widać to że - te fragmenty 4/3 włosów po dekoloryzacji zupełnie inaczej chłoną pigmenty! Wczoraj położyłam alter Ego 6.4 ...to samo! Już miałam się poddać - położyć brąz i zamalować to wszystko ale niestety spływa mi wszystko ...zostaje na włosach mniej zniszczonych. Czy ja mam kupowac 2 różne farby - tzn 2 kolory ?
|
|
|
|
#3828 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Do tak ciemnych wlosow uzywac farb ktore mieszamy 1:1.5 - Wella to 1:1 3.Zrobic prepigmentacje na porowatych rozjasnianych koncach. 4. Wymyc wlosy tydzien przed farbowanie z wszelkich oblepiaczy - nie uzywac po myciu stylizatorow. 5. Dobrze zakwasic wlosy po farbowaniu. Wysłane z mojego GT-I9001 za pomocą Tapatalk
|
|
#3829 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
Farbuję się na rudo od jakichś czterech lat, niestety od roku nie mogę sobie już pozwolić na wizyty u fryzjera co dwa miesiące (a raczej mogę, ale kosztem wydatków na inne przyjemności). Dlatego też zaczęłam koloryzację domową. Doświadczona nie jestem, kupuję farby w drogeriach, ale nie podoba mi się ich efekt na moje włosy, które zrobiły się sianowate i szopowate, a były ładnymi falami przy farbach fryzjerskich (niestety nie wiem, jakich dokładnie, coś kojarzy mi się Artego, natomiast numeru farby nie znam na pewno - zazwyczaj fryzjerka mieszała mi odcienie, żeby wyszło coś ciekawego). Pytanie właściwe: czy laik fryzjerski poradzi sobie z obsługą farb profesjonalnych? Czy można gdzieś znaleźć przystępnie wytłumaczony samouczek na ten temat? Jeśli tak to w co dokładnie uderzać, mając naturalnie chłodny jasny brąz na głowie, dużo różnych kolorów już położonych i chęć uzyskania miedzianego, nie czerwonego ani nie marchewowego? Spektrum tolerowanych przeze mnie kolorów jest dosyć szerokie, tak więc tu raczej nie wybrzydzam, chodzi mi głównie o jakość farby.PS Mieszkam w Wielkiej Brytanii, więc nie mam dostępu do rzeczy z Allegro ani polskich marek (dopóki nie przyjadę w odwiedziny na Boże Narodzenie, włosy powinnam farbować już, bo są nieładne).
Edytowane przez mbamboo Czas edycji: 2012-10-26 o 20:13 |
|
|
|
#3830 |
|
Przyczajenie
|
Kathy , czy ja mam szanse na jednolity kolor po całości? bo jeżeli na dekoloryzowanej części włosów kolor trzyma się tylko trzy dni to w jaki sposób?I jeżeli teraz zacznę robić inaczej to ta ciemna część przecież zostanie i będę miała pasy ciemne i jasne!
Mam tez taki problem że od skroni odrosty mam dużo jaśniejsze przez to farba gorzej kryje. Teraz mam kompletny misz masz, zrobię zdjęcie jutro przy świetle dziennym- teraz wstawiam moje cudne włosy po pierwszej wizycie u fryzjera - jako avatarka jak tylko rozwikłam jak się to robi- wstawia fotki )
|
|
|
|
#3831 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
. Musisz przed farbowaniem zapigmentować włosy, farbą z wodą, bez %.
|
||
|
|
|
#3832 |
|
Rozeznanie
|
Najczęściej przez Allegro - zawsze było wszystko OK. Ale zdarzało mi się kupić kilka razy w 2 sklepach w Poznaniu (na Murawie, albo na Słowiańskiej bo to niedaleko mojego domu).
I love Vintage! Edytowane przez CocoPoznan Czas edycji: 2012-10-26 o 23:02 |
|
|
|
#3833 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczynki! Jaki to kolor????? Boski !!!!
|
|
|
|
#3834 |
|
Rozeznanie
|
No właśnie. Wrrr...
Kathy - czy robiłaś może samym Vitkiem 7/44, bez mieszania z 8/44? Mocno był czerwony? ---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ---------- Na moje oko 7.31. To jest schłodzone złoto na poziomie 7. Nie ma w tym krzty rudości.
|
#3835 |
|
Przyczajenie
|
Coco- 7.44 z alter Ego techno fruit wychodzi jak papryka czerwowy więc jak ktoś takiego szuka to polecam
Ok zrobię prepigmentację i zobaczymy
|
|
|
|
#3836 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nieeee ! Broń Boże nie ma być czerwony! Ale dzięki za info - będę omijać szerokim łukiem
|
|
#3837 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny mam teraz jasny blond a chciałabym rudy ale nie za jaskrawy.Chyba kupie farbe ce ce 8/44 tylko jaką wodą i czy będą bardzo jaskrawe?
|
#3838 |
|
Rozeznanie
|
raczej będą. Jeśli ma być stonowany to weź 8.4
|
#3839 |
|
Zadomowienie
|
Albo 8,34, ja nim fajny, naturalny rudy uzyskiwałam.
|
|
|
|
#3840 |
|
Zadomowienie
|
dziękuje dziewczyny za odpowiedzi a wode jaką radzicie? bo pani w hurtowni mówiła, że może być 3 że wtedy kolor tak szybko się nie wypłucze. Ma racje?
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:45.

na końcówki, ale moze dam na całość, mam nadzieję, że efekt nie będzie tragiczny 
u siebie zawsze mi czegoś brakuje w kolorze
, 9,04
, trzy tygodnie po Majirelu włosy do formy doprowadzałam
.

nigdy nie wiadomo co wyjdzie

to w co dokładnie uderzać, mając naturalnie chłodny jasny brąz na głowie, dużo różnych kolorów już położonych i chęć uzyskania miedzianego, nie czerwonego ani nie marchewowego? Spektrum tolerowanych przeze mnie kolorów jest dosyć szerokie, tak więc tu raczej nie wybrzydzam, chodzi mi głównie o jakość farby.
nieeee ! Broń Boże nie ma być czerwony! Ale dzięki za info - będę omijać szerokim łukiem