|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4741 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V
Cytat:
ja chociaż bym chciała..to nie znalazłam nic lepszego poniżej 150zł...i tak co sezon.. pocieszam się tym, że większość z tych ciuchów będzie również dla Naili
|
|
|
|
|
#4742 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pogłupieli
|
|
|
|
|
#4743 |
|
Zakorzenienie
|
byłam jeszcze dzisiaj obadać 3 wózki, które biorę pod uwagę no i tak:
Maxi Cosi Mura - fajny, trochę ciężki, wszystkie koła pompowane, ale przyczepiłabym się jedynie do tego, że w gondolce jest za niska ta osłonka od wiatru Graco Symbio - nie brałam go w ogóle pod uwagę, ale jak zobaczyłam w sklepie i pojeździłam trochę, to coraz bardziej się nad nim zastanawiam; jest dużo lżejszy, trochę tańszy niż Mura, szkoda że tylko tylne kółka ma pompowane, ale np. osłonka przy gondolce jest dużo wyższa; spacerówka wydawałą mi się troszkę mała, ale po wyciągnięciu tej wkłądki redukcyjnej dla mniejszego dziecka, chyba była ok; tylko kubełkowa, a tu są różne opinie znowu ![]() X-lander - nie było tego modelu, który mnie interesuje, był tylko XA bez możliwości przekąłdania spacerówki przód-tył i jakoś ogólnie na żywo nie wygląda tak fajnie jak na zdjęciach, za dużo tego całego obicia na tym wózku i jakiś taki masywny się wydaje; w sumie dobzre mu się nawet nie przyjrzałam ,bo jak poprosiłam panią żeby m iwyjechała nim spomiędzy innych wózków, bo chciałąbym go wagowo sprawdzić, to mi powiedziałą, że przecież ona mi może podać wagę i nie trzeba wyjeżdżać
|
#4744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4745 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale zemsta była... słodka ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37267565]Ja ostatnio mam fazę na bagietkę z masłem czosnkowym z Biedronki ![]() A na obiad dzisiaj kurczaczki a'la McDonalds mężowi machnęłam ryż do tego, a sama zjadłam bez ryżu z surówką tylko.[/QUOTE] ja przed ciążą potrafiłam 3 na raz zjesc, a teraz jak małżowi odgrzewam to mam odruch wymiotny na sam zapach ![]() Cytat:
a co do kanapki - nie dziw się- ja potrafiłam jesc kanapki z boczkiem i musztardą a popijac maslanką truskawkową....... |
||
|
|
|
#4746 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja się boję że mi chluśnie w pociągu jak na uczelnie będę jechać , głupio tak się zmoczyć w miejscu publicznym ;p Cytat:
Cytat:
)
|
|||
|
|
|
#4747 |
|
Zakorzenienie
|
http://demotywatory.pl/3952152/Budzik jak bardzo to na czasie bedzie już niedługooo
a ja sie znowu z mężem pokłociłam i znowu było ostro.... do porodu to chyba sie pozabijamy nawzajem |
|
|
|
#4748 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do swojej rodzinki, to wlasnie moje marzenie, zeby miec swoją, swój dom...no i właśnie spełniam je ![]() ---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- Cytat:
wiem że łatwo napisac, ale spróbuj
|
|
|
#4749 |
|
Zakorzenienie
|
a nie wiesz jakiej firmy?
|
#4750 | |||
|
Zakorzenienie
|
wiecie co- wypierniczyłam się pod prysznicem
kurde dobrze,że kabina byla zamknięta i że mam tłuste dupsko bo obrażenia mogłyby być większe ![]() myłam stopy i chyba źle spłukałam i siuuup na dupsku lądowanie ajjjj nogę do krwi rozwaliłam, dzięki Bogu,że na brzusio nie upadłam, aż się boję pomyśleć ![]() Cytat:
zaczepiałam babki na ulicy i wszystkie chwaliły mimo iż trochę ciężki ale w końcu wybrałam quinny Cytat:
a co do czopa- to takie zamknięcie szyjki macicy- inaczej taki wielki glut ze śluzu zabarwiony lekko krwią- potocznie mówiąc korek zamykający ujście szyjki może odejść nawet kilkanascie dni przed porodem Cytat:
|
|||
|
|
|
#4751 |
|
Zakorzenienie
|
Ja po wizycie
z szyjką wszystko ok, brzuch powiedziała, że trochę twardawy (no ale jak się wysiedziałam 2h na drewnianym krześle to się nie dziwię, bo mnie pod koniec wszystko zaczęło boleć). Mała waży 1100g i powiedziała, że jest 1,5 tygodnia "starsza" wagowo, ale patrzę na necie i ta waga jest ok jak na mój tc. Więc nie wiem czemu ona tak mówi , spytam się na następnej wizycie
|
|
|
|
#4752 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ew., ale to w sytuacjach już ostrych i wtedy biegiem do szpitala! walą rybą, ale tak NIE powinno być. Ja mam schiza że będę szła z córką do lub z przedszkola i wtedy... ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Zaraz walnę jakąś gębą swoją, ale bez brzucha bo nie mam muszę zrobić.Cytat:
Cytat:
Mnie szlag trafił, wczoraj mi jęczmień wylazł i coraz większy, boli
|
|||||
|
|
|
#4753 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do wózków, to w tej murze coś ci nie pasowało, że wzięłaś inny, czy po prostu wizulanie bardziej ci odpowiadał?
|
|
#4755 | |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem wlasnie hmm
Cytat:
O rany! dobrze ze na tym sie tylko skonczyło ;* [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37273388]Ale one raczej bezwonne są ![]() Ew., ale to w sytuacjach już ostrych i wtedy biegiem do szpitala! walą rybą, ale tak NIE powinno być. Ja mam schiza że będę szła z córką do lub z przedszkola i wtedy... ![]() A zwyczajnie, zapomniałam ![]() Zaraz walnę jakąś gębą swoją, ale bez brzucha bo nie mam muszę zrobić.oooo one mi się podobają bardzo, ładny! Bo tak jest, tak jest po prostu prawidłowo Mnie szlag trafił, wczoraj mi jęczmień wylazł i coraz większy, boli [/QUOTE]aaa co do tych wód.. to dużo ich odchodzi? to jest taki plusk jak w filmach np uuuu jęczmień... zloto ponoc pomaga ile czapeczek kupić dzidzi tych takich cieplejszych zeby wyjsc na dwor i takich do szpitala, po kapieli? http://kwejk.pl/obrazek/1486780/mo%C...o-dzisiaj.html ale mina hahaha ![]() http://kwejk.pl/obrazek/1486144/jedzonko.html O rany....tylko dla osób o mocnychh nerwach!
cel : piękne ujędrnione ciało waga: 48, 60cm w brzucholu. Edytowane przez Delicjanka Czas edycji: 2012-10-26 o 20:36 |
|
|
|
|
#4756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witam nowa mame Wlasciwie nie nowa, bo tak, jak wiekszosc z dziewczyn podziwiam Cie za chec wychowywania czwartego dziecka ![]() Uff, nareszcie w domu. Okropnie zimno dzis, a ja caly dzien spedzilam na ogladaniu mieszkan (TZ w pracy, wiec w wiekszosci chodzilam sama). Wkurza mnie juz on, ciagle kreci nosem - chcialby super standard, w swietnej lokalizacji za niewielka cene - tak sie po prostu nie da |
|
|
|
|
#4757 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37273388]
Mnie szlag trafił, wczoraj mi jęczmień wylazł i coraz większy, boli [/QUOTE]Jak byłam mała to babcia zawsze kazała pocierac obrączką jak mi wylazł (maminą oczywiście). Wierz albo nie, ale schodził i jeszcze z czerwonej nitki robiła taką "obrączkę" na palec środkowy- kilka razy oplatała palec- zawsze pomagało ![]() ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4758 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale o złocie też słyszałam---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- a tak w ogóle, to od ostatniej wizyty (3 tyg. temu) przytyłam tylko 1 kg, więc w sumie mam 9 na plusie w 30 tygodniu; chyba nie ejst najgorzej
|
|
#4759 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
w łazience, zaraz po odejściu wód - jak na filmie ![]() Mam jedną zimową, jeszcze dokupię. Po kąpieli to 2-3 max, to się nie brudzi. Cytat:
Mnie na razie NIE pomogło :/ |
||
|
|
|
#4760 | ||||
|
Zakorzenienie
|
heh o widzisz no to super
kg tez mamy podobne ja mam cos ponad 8 ![]() tylko Tobie sie cos chyba termin porodu przesunal ??? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a to miesiac szybciutko zleci Cytat:
|
|
#4761 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mojemu dzis 3 razy musialam powtarzac, ze jedna z ofert, ktora mu sie spodobala jest nieaktualna. W kolko sie upieral, zeby dzwonic do wlascicielki i namawiac na to, zeby sie zgodzila pokazac nam to mieszkanie. Trafilam na jedna fajna oferte, ale spoznilam sie doslownie kilka minut, bo chwile wczesniej facet sie zdecydowal na nie. Ale wlascicielka zobaczyla, ze jestem w ciazy, widzialam, ze glupio jej sie zrobilo i dala mi namiar do swojej znajomej, ktora tez wynajmuje. Znajoma ma mieszkanie o naprawde wysokim standardzie (bylismy zobaczyc z TZ). Co prawda ma juz na nie chetnego, ale powiedziala, ze odwola to (!!), jesli sie zdecydujemy. Ale TZ oczywiscie kreci nosem, bo za drogo....... Jutro czeka mnie jeszcze ogladanie 3 mieszkan. |
|
|
|
|
#4762 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37273944]
Bo złoto działa antybakteryjnie i długo ciepło zachowuje, a chodzi o to by ciepłem działać Mnie na razie NIE pomogło :/[/QUOTE] Szaja, ty wszystko racjonalnie umiesz wytłumaczyc
|
|
|
|
#4763 |
|
Zakorzenienie
|
jesli chodzi o wody to w dniu porodu zaczelam jesc w domu kolacje i czuje ze cos mi leci i zdazylam dojsc do kibelka i tam mi odeszly
![]() pozniej w szpitalu druga czesc wod odeszla i wiecie co znow na kibelek trafilam bo akurat siku robilam no lepiej byc nie moglo
|
#4764 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ale zwyczajnie ja muszę różnych rzeczy do pracy szukać, i to tak, by dzieciaki na różnym etapie zrozumiały to i ja się dokształcam przy okazji ![]() Cytat:
Posmarowałam to cholerstwo neomycyną :/ |
||
|
|
|
#4765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Można tez ogrzewać buteleczką wypełnioną gorącą wodą - najpierw buteleczkę trzeba owinąć jakąś szmatką, żeby nie było za gorące.
|
|
#4767 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie odzywałam się ostatnio bo miałam sporo pracy. Odzywam się do Was głównie z pracy bo wieczorkiem chcę jak najwięcej czasu z mężem spędzać.Przylepa się zrobiłam wtulam się w niego i najczęściej zasypiam u niego na klacie na kanapie około 20. Dzisiaj akurat TŻ pracuje po południu więc miałam czas żeby Was nadrobić i napisać co u mnie. W środę mam wizytę i już na zwolnienie idę. To chyba dobry moment, zaczęłam dziś 30 tydzień
![]() Ja też tak jak większość nerwowa jestem ostatnio i ciężko mi panować nad emocjami. Szybko się wnerwiam i nie panuję na słowami. Na szczęście mąż mnie nie wnerwia więc w domu spokój...no ale wczoraj to moje wku**ienie sięgnęło zenitu. Wydarłam się na dwoje obcych ludzi a przed ciążą to byłoby dla mnie nie do pomyślenia, ugryzłabym się w język pewnie i jakoś łagodniej to załatwiła.... Sytuacja nr 1: Poszłam skrócić grzywkę (mam taką na całe czoło) bo już mi do oczu właziła. Poszłam tam gdzie zawsze, były dwie fryzjerki te co zwykle (jedna jest właścicielką) i młody fryzjer około 25- 26 lat. Mówię że ja tylko grzywkę skrócić, właścicielka kazała temu młodemu się tym zająć. Myślę sobie,ok grzywki spierd**ić się nie da, to najprostsza rzecz chyba jak ktoś jest po szkole fryzjerskiej. Dwie fryzjerki poszły gdzieśna zaplecze. Mówię mu że chcę że do linii brwi...on mówi że w porządku że zrobi troszkę dłużej bo jak się wysuszy to do góry pójdzie blablabla. I zaczął...ja patrzę a tam fale dunaju, jakiś ząbek na środku wycięty który na mokrej grzywce już jest wyżej niż linia brwi...to ja się pytam go co to ma być i żeby zawołał tą właścicielkę żeby dokończyła bo ja wyjdę niedługo całkiem bez grzywki jak ona tak będzie wyrównywał. A ten mi wmawia że on troszkę wyrówna i będzie dobrze. Ja widząc jak mu łapa lata z tymi nożyczkami jakby miał delirkę wydarłam się żeby ze mną nie dyskutował ma zawołać tamtą fryzjerkę i koniec i że chyba zawód pomylił bo kiedyś mój mąż mi lepiej podciął grzywkę a robił to pierwszy raz w życiu. Poszedł po szefową, ta przychodzi i głupio pyta "w czym problem". Zgrzała mnie tym jeszcze bardziej. To ja jej mówię że to chyba jakiś żart jest i jakbym chciała taki efekt osiągnąć to bym sobie ciachnęła sama z zamkniętymi oczami i nie fatygowała się do fryzjera. Wzięła się za poprawianie tego czegoś co mi ten koleś zgotował i w konsekwencji mam bardzo ładnie (czyt. równo) obcięta grzywkę tylko dużo krócej niż chciałam tak że połowę brwi mam na wierzchu i wyglądam jak półdupek zza krzaka. Zeszłam z fotele wysiliłam się na "do widzenia" i wyszłam. Mąż jak weszłam do domu i od progu zaczęłam jechać po tym fryzjerze to zaczął mi jeszcze wmawiać że ładnie tak krótko...no matko jedyna czego facet nie zrobi żeby mieć spokój w domu ![]() Ale to nie koniec tego cudownego dnia... Sytuacja nr 2: Jak byłam w pracy zadzwonił kurier że ma przesyłkę (przyszło łóżeczko). Mówię mu że o godzinie 16:10 będzie mąż To on że pracuje do 16 i czy sąsiadom może zostawić. Mówię mu że nie może bo po pierwsze nie będę takiej wielkiej paczki zostawiać sąsiadom a po drugie chciałabym otworzyć i sprawdzić czy nic nie jest połamane bo to nie jakaś bluzka której nic się nie może stać. Pytam gdzie w takim możemy sami odebrać tą paczkę. Podał adres. Pojechaliśmy o 17:30 i okazuje się że on jeszcze nie zdał tej paczki do magazynu. Ciśnienie mi podskoczyło momentalnie a nie spadło mi jeszcze zbyt wiele po akcji z grzywką i mówię że to chyba jakiś żart bo kurier mi wmawiał że pracuje do 16 i wielkim problemem było doręczenie mi paczki o 16:10 a o godzinie 17:30 jeszcze nie zdał mojej paczki wiedząc że po nią przyjadę....Kobietka dzwoni do kuriera, ten mówi że będzie za 10 minut.....z 10 minut zrobiło się 20...moje wku**ienie sięgnęło zenitu a ten przyjechał i nawet zero tłumaczenia się że o słowie przepraszam nie wspomnę. To jeszcze jemu puściłam wiązankę... W domu wlazłam do wanny i leżałam 2 godziny w tych solach aż ochłonęłam... Mąż podsumował..."tak chwaliłem że super znosisz ciążę ale chyba dopiero się zaczyna..."
|
#4768 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ooo ja chyba też bym się wkurzyła, ostatnio jak mnie coś/ktoś irytuje wkurza, wkur@#@wia itd to często mi się przypomina scena z filmu i to sobie powtarzam w głowie - http://www.youtube.com/watch?v=qy03EDdDsBw mam nadzieje ze dzidzia nie bedzie nerwowa tak jak ja...
|
|
|
#4770 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to może w Gdy poszukajcie ? ![]()
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:43.

Babcia zrobi na drutach szalik i będzie ok. Jeszcze kurtkę zimową jej chyba kupię, bo ma futerko, ale muszę poszukać coś okazyjnie bo ceny mnie powaliły 
Pogłupieli

mężowi machnęłam ryż do tego, a sama zjadłam bez ryżu z surówką tylko.[/QUOTE] ja przed ciążą potrafiłam 3 na raz zjesc, a teraz jak małżowi odgrzewam to mam odruch wymiotny na sam zapach
, szyjka wybadana, morfologia wzorowa, tylko to moje spojenie łonowe

i znowu było ostro.... do porodu to chyba sie pozabijamy nawzajem