|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - część XV
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Reven to dziekuje za slusza uwage.kurcze a moze sa gdzies dostenpne na rynku takie z odpinana raczka a nie z teflonu??bo fajne rozwiazanie te garnki do malego mieszkania trzeba przyznac |
||
|
|
|
#3122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam jeden kaftanik
|
|
|
#3123 |
|
Zakorzenienie
|
a chcialam jeszcze ponarzekac na mojego gina...nie wiem albo jest pewny ze te dwa tyg wytrzymam albo jakis niepowazny....kazal mi odstawic tardyferon nie majac mojej morfologii i zero badan procz paciorkowca teraz?? kurcze chyba sama pojde i sobie zrobie mocz i krew chwile przed wizyta bo skad on moze wiedziec czy mam dobre wyniki czy nie skoro ich nie robilam??
|
|
|
|
#3124 |
|
Zakorzenienie
|
Marti zdjęcia piękne
|
#3125 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Że rodze to chyba już z milion razy ![]() Cytat:
Cesarka zupełnie mnie nie jara, że tak to ujmę ![]() Przez Was i Wasze porody i czopy i wody ciągle mi się wydaje, że jakiś skurczów dostaje... |
||
|
|
|
#3126 |
|
Zakorzenienie
|
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaa miazdzysz mnie... ale Ty jestes seksowna!!!
|
|
|
|
#3127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A pani doktor przy zbliżonej wadze do Twojej wcale nie sugerowała, że córa mała.Ja też nie polecam. Uparłam się na nie strasznie, bo pod względem zajmowanej powierzchni nie mają sobie równych, ale niestety zużywają się o wiele szybciej niż jakiekolwiek inne. Nawet jak się uważa na metalowe łyżki, samo ciągłe zdejmowanie rączki powoduje, że teflon się niemiłosiernie ściera. |
|
|
|
|
#3128 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() u mojej mamy się sprawdziło- obydwa porody zaczeły się w nocy ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3129 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Jak zobaczę jakieś ładne to może kupię jedną parę, żeby zobaczyć. Choć nie wiem czy nie jest bardziej skomplikowane dla początkujących mam jest przekładanie rączek przez długie rękawki, niż przekładanie przez główkę. Ostatnio widziałam gdzieś filmik gdzie jest pokazane jak najlepiej przekładać rączki przez rękawki. Jedną ręką trzymamy rączkę dziecka. Jeśli chodzi o naszą drugą rękę to wkładamy nasze dwa palce od drugiego końca rękawka i chwytamy nimi dłoń dziecka i przeciągamy przez rękawek. Mam nadzieję, że dobrze wytłumaczyłam ![]() Ciekawa jestem jak to wyjdzie w praktyce
Edytowane przez Sola1 Czas edycji: 2012-10-26 o 21:23 |
|||
|
|
|
#3130 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jeszcze poczekaj troszke ![]() Cytat:
Drażni mnie moja ginka pod koniec ---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Zmykam coś pooglądać |
||
|
|
|
#3131 | |||
|
Zakorzenienie
|
Madzius niby jest tak ze maluch przybiera na tym etapie kolo 200gr na tydzien.a nawet jesli nie dobije to bedzie po prostu drobiaczek i tyle-moze ma takie geny.moj bratanek jest taki.urodzil sie 2700 kilka dni po terminie.teraz ma 6,5roku i wazy 18 kg(moja pol roku mlodsza corka wazy 25)wiec sie tym nie przejmuj
a chlopak cwany, i sprytny jak malo ktory!!Laure 10 razy obskakuje wzdluz i wszerz zanim ta sie przekreciCytat:
wiesz ze nawet sie tk czuje w ciazy (ale skromnosc [rzeze mnie przemowila Cytat:
co do wagi maluszka to masz racje.moj maly przybral przez 4 tyg rowno 700 gr wiec wychodzi 175gr tygodniowo. Cytat:
Immortal to zrob sobie sesje-jeszcze masz chwilke ![]() Dziekujemy za mile slowa-juz nie przeszkadzaja mi te wlosy
|
|||
|
|
|
#3132 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3133 | |
|
Zakorzenienie
|
Znowu mi sie cos ciagnie dziwnego na majtkach
. moze to ten czop tak sobie powoli w czesciach odchodzi ..![]() Marti - ech Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- Aaa i dzisiaj juz 3 razy mnie przeczyscilo
|
|
#3134 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3135 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3136 |
|
Zakorzenienie
|
DeKajka jestes bezbledna!!!!!!!!!!!!!!!!
ja to samo...cos zakluje juz sie boje-bo ja sie boje poki tz nie ma:P a pocicie sie w nocy??ja dzis wstalam z mokra koszulka jak cholera!! |
|
|
|
#3137 |
|
Raczkowanie
|
polecam całą książkę zawitkowskiego.Jest rozdział o kąpieli,karmieniu,przewij aniu,itd. do tego jest płytka z filmikami.Fajna sprawa.
|
|
|
|
#3138 |
|
Zakorzenienie
|
jakie piekne te dziecko!!!!!!!!!
|
|
|
|
#3139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. No i nie usne jak chociaz mikrowentylacji sobie nie zrobie bo mi duszno zaraz ..
|
|
#3140 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3141 | |
|
Zakorzenienie
|
ale schizy Cytat:
Mnie od wczoraj męczy... ![]() Ja nie chcę dziś rodzić |
|
|
|
|
#3142 |
|
Raczkowanie
|
ja znowu 26 stopni w mieszkaniu i dla mnie idealnie.Tż mnie oknaca że gorąco jak w piecu.Tyle tylko że Wy już w bardziej zaawansowanej ciąży jesteście.Może mnie też to złapie za jakieś dwa tygodnie
|
|
|
|
#3143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale tż też, więc u mnie to na pewno nie żaden objaw porodu |
|
|
|
|
#3144 |
|
Raczkowanie
|
spadam Dziołszki
|
|
|
|
#3145 |
|
Zakorzenienie
|
DeKajka ja to zmarzlak tylko w nocy tak mnie bierze
zazdroszcze Wam tej cieploty ja dzis zostalam sama i nie napalilam w piecu bo jak zeszlam do kotlowni to cos sie ruszalo w kartonach a tydzien temu moj brat widzial szczura wysypana trutka i wogole ale skad mam wiedziec czy to myszka czy szczur??jakbym szczura zobaczylam to zeszlabym za zawal jestem sama na noc wlacylam farelek i leze pod kocem-truno:/
|
|
|
|
#3146 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3147 |
|
Zakorzenienie
|
z reszta jakby mi mysza przebiegla to tez:/ ehhhh nie wiem po co ten szczur tam przyszedl-nic nie ma tam do jedzenie a wiecie jak wlazl??wykopal dziure
i wydrapal stare drewniane drzwi ktore prowadza do zbiornika na opal!! bo potem sie skapnelismy skad ta ziemia naniesiona w kotlowni i przeswit miedzy sciana a drzwamia
|
|
|
|
#3148 |
|
Zakorzenienie
|
ja śpię w samym staśku do karmienia (wprawiam się od początku ciąży
chyba mam za dużo ruchu w nocy na łażenie do łazienki a już najbardziej to mi się poci łeb!
|
|
|
|
#3149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pamietam ze w pierwszej ciazy mialam to samo-nic nie moglo uwierac ale na szczescie mi pozniej przeszlo!!niech se znajdzie cieplejsze mieszkanie |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:38.

Piękne zdjęcia i to głownie dlatego że modelka śliczna.Moim zdaniem to czarno białe najładniejsze.

nie chcialam zanudzac ale skoro Agus chcesz to prosze

szyjki brak ale rozwarcia tez nie ma

. moze to ten czop tak sobie powoli w czesciach odchodzi ..
. No i nie usne jak chociaz mikrowentylacji sobie nie zrobie bo mi duszno zaraz ..
ja dzis zostalam sama i nie napalilam w piecu bo jak zeszlam do kotlowni to cos sie ruszalo w kartonach a tydzien temu moj brat widzial szczura
wysypana trutka i wogole ale skad mam wiedziec czy to myszka czy szczur??jakbym szczura zobaczylam to zeszlabym za zawal
i wydrapal stare drewniane drzwi ktore prowadza do zbiornika na opal!! bo potem sie skapnelismy skad ta ziemia naniesiona w kotlowni i przeswit miedzy sciana a drzwamia