Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2421 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-26, 22:36   #72601
Majka1503
EDUkator

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XV część niech się kręci

Hej dziewczyny
Może pamiętacie mnie, odezwałam się tu kilka razy jakiś miesiąc/dwa miesiące temu, ale czytam Was codziennie
Grzecznie nie dotykam prostownicy, włosy falowały coraz ładniej, ale jak przyszło takie zimno, to pomimo starań dostosowania pielęgnacji do PR i nadchodzącej zimy, włosy mi się prostują

A na britishcurlies.co.uk jest o falach:
Cytat:
Hair that appears straight in the winter.
Da się to jakoś 'przeskoczyć'? Jak to wygląda u Was?

Drożdże: 10 III -10 VI; 09 VII-26 IX; 29 X - 26 XII 2012; 01 II-01 IV 2013; 12 IV - 12 VII 2014.
Dbam o włosy: od III 2012.
CG: od 5 VII 2012.

Edytowane przez Majka1503
Czas edycji: 2012-10-26 o 22:39
Majka1503 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-26, 22:39   #72602
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez softgrey Pokaż wiadomość
Głupie pytanie, ale muszę Czy wasze fale/loki można łatwo przeczesać palcami, rozdzielają się, czy zdarza się że pasma są delikatnie posklejane? Ja tak mam i nie wiem czy to cecha charakterystyczna dla takich włosów (zawsze rozczesywałam włosy szczotką nawet kilka razy dziennie) czy wina złej pielęgnacji...

Stosuję metodę OMO - szampon BD i odżywka Garnier AiK. Po myciu zawsze była odżywka b/s Z Apteczki Babuni z miodem, pianka Isany do loków - nowa wersja, ale dzisiaj już ją wyrzuciłam, i odrobina żelu do włosów Isana z pomarańczowymi paskami. Odgniotłam włosy tak jak pisałyście, przez bawełnianą koszulkę, i te "strąki" trochę puściły, ale po pewnym momencie przestały się rozstrąkowywać mimo ugniatania...
Isanka lubi troszkę posklejać.
Cytat:
Napisane przez Aleksandriiia Pokaż wiadomość
dziękuję na razie określałam tak "na oko" bo po pierwszym zakręconym dniu, to wiadomo, że haaaameryki się nie odkryje
btw. piiiiikne loki

dziękuję, podczytuję podzytuję i doszkalam się, co by głupich pytań nie zadawać, pielęgnacyjnie jestem prawie cg, silikony odstawiłam już dawno temu, nie wiem jak z pq, musze to jeszcze sprawdzić
jedynie co to szampony z sels, wszystkie go maja dzisiaj umyję isaną z babassu, a po weekendzie planuję zakup balsamu pottersa do mycia (nadaje się? ) bo bobaskowej mi trochę szkoda, ostatnia sztuka niestety, nie wiem czy sobie dobrze kombinuję, ale potestujemy, popróbujemy i zobaczymy co z tego wyjdzie

dziękuję za milę przywitanie wszystkim
Potters do mycia jak najbardziej, mnie pasuje zarówno balsam, jak i odżywka. (najlepiej kubeczkowo-swietnie się pieni)
Cytat:
Napisane przez Karmenka Pokaż wiadomość
Do mycia tak

Ja zimą staram się jak najmniej wychodzić z domu i robię zakupy na kilka dni, mimo, że mam 5 minut do centrum handlowego.
No ale nie lubię tej pory roku, fajnie jest przez 2 tygodnie, jak śnieg spadnie a później mogłaby już przyjść wiosna.
Dla mnei też zima mogłaby trwać 2 tygodnie.
Cytat:
Napisane przez olkka16 Pokaż wiadomość
hej, dzisiaj zrobiłam znowu trochę inaczej : mycie balsam potter's aloesowy, maska gloria d/s, joanna z apteczki babuni b/s, żel lniany, żel mrożący i na to koszulka na ok. 25minut, potem niestety szybko suszone dyfuzorem. efekt na zdj
Ślicznie!!!
Cytat:
Napisane przez miranda122 Pokaż wiadomość
Wczoraj pierwszy raz próbowałam wydobyć fale.. Ale nie miałam odpowiednich produktów, więc tylko pougniatałam na odżywkę Joanna miód i cytryna i wysuszyłam z dyfuzorem . Niestety rano już po falach nie było śladu..

A to wczorajszy-niezadowalający efekt:
Mam nadzieję że następnym razem będzie lepiej, zrobię sobie też żel lniany, może wtedy się utrwalą

Ps. przepraszam za zdjęcie w piżamie haha ;D
no proszę, widać,ze chcą falować. Koniecznei żelik lniany wypróbuj!
Cytat:
Napisane przez cyferki Pokaż wiadomość
Ale żeście natworzyły postów, nie ogarniam...

Za to pochwalę się - zrobiłam sobie płukankę z l-cysteiną, smrodek nie taki straszny, jak go malują, za to włosy odzyskały swoje normalne falowanie...

Po prostownicy nie mogłam z nimi dojść do ładu i już myślałam, że w życiu się nie pokręcą, ale płukanka zrobiła swoje
Teraz zostaje walka z puchem i o lepszy skręt
Brawo!!! A fota gdzie?
Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość

Agrafko, miałam pytać, Ty chyba masz niecieniowane włosy, hm?
I tak i nie, trudno powiedzieć właściwie. Rok temu, gdy zaczynałam [rzygodę z CG miałam właściwie ścięte na prosto-lekko tylko końce przez fryzjera ścieciowane, zeby sie lepiej "po prostownicy" układały.
Potem sama sobie jakąś metodą kucykową obcięłam w U (gdzieś we wrześniu 2011). A w styczniu 2012 zamarzyła mi się fryzura w kształcie Yarrowii i jakoś na oślep sama sobie pocieniowałam-ale niezbyt mocno(coby sobie krzywdy nei zrobić), tyllko końce gdzieś od wysokosci 10cm w dół (nie wiem, czy zrozumiałe to). No i z przodu mam bardziej podziabane(mniej więcej od brodu w dól)-tu lepiej widzę co robię, więc ciacham sobie co jakis czas po skosie.

Z żalem przyłączam się do grona liniejących- dzis trzy spoooooore kępy( jedna przy myciu, druga przy nakładaniu odżywki d/s i czesaniu, trzecia przy spłukiwaniu) buuuu....

Edytowane przez Ag Rafka
Czas edycji: 2012-10-26 o 22:42
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-26, 22:44   #72603
olkka16
Rozeznanie

dziewczyny co mam zrobić żeby efekt zaraz po wysuszeniu mi się utrzymał? strasznie szybko mi się prostują te włosy, a trochę nie chcę dawać tony lakieru do włosów...
Stary 2012-10-26, 22:51   #72604
tiniaczek
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny co mam zrobić żeby efekt zaraz po wysuszeniu mi się utrzymał? strasznie szybko mi się prostują te włosy, a trochę nie chcę dawać tony lakieru do włosów...
Zel?
tiniaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-26, 22:53   #72605
olkka16
Rozeznanie

żel nakładam, ale mam dawać go więcej?
Stary 2012-10-26, 22:54   #72606
maroooda
Raczkowanie

Cytat:
żel nakładam, ale mam dawać go więcej?
a ile dajesz?
Stary 2012-10-26, 22:56   #72607
olkka16
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez maroooda Pokaż wiadomość
a ile dajesz?
będzie ok.1 łyżki
Stary 2012-10-26, 22:57   #72608
Scintilla_Felis
Raczkowanie

GG do Scintilla_Felis

Cytat:

i jeszcze mnie nurtuje problem spania w rozpuszczonych - Wy wszystkie tak? Bo przecież na ogolnym pielęgancyjnym wyraźnie panuje przekonanie o niszczeniu wtedy włosów, mechaceniu końcówek itd... tylko nie bijcie, dopiero ogarniam
Śpię w rozpuszczonych, co w moim przypadku może być niebezpieczne. Przerzucam je przez łóżko, a łóżkiem jest kontakt, boję się jak mam jeszcze mokre włosy

Dobry wieczór
Ostatnio robię za wolontariusza na festiwalu i wszelkie wieczory spędzam w kinie więc
(-): nie nadążam za Wami
(+): w łazience były wieelkie lustra, więc spróbowałam strzelić fotkę. Jakoś kiepska, ale... jest
Byłam wyjątkowo zadowolona z moich włosów. Wieeem, powiecie że mało zdefiniowane, ale w miarę lubię takie. Jakby tak ciut bardziej... Oczywiście najlepiej by było, jakby całe były takie jak są przy twarzy, ale cóż... Nie mogę się dogadać z tyłem. Poza tym tego dnia całkiem ładnie błyszczały, czego nie widać na fotce. No i puchu wyjątkowo mało, jak na moje kłaki

Idę poczytać ile dam rady i uciekam wcześniej spać
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0409.jpg (69,8 KB, 77 załadowań)

Staram się pisać po polsku, nie po polskiemu, a kiedy czegoś nie jestem pewna, to sprawdzam w słownikach.

"Małe" cięcie: 92 cm -> 65 cm (miało być góra 20, ale dojdź do ładu z kręconymi )

₪ ø lll·o.

Edytowane przez Scintilla_Felis
Czas edycji: 2012-10-26 o 23:05
Scintilla_Felis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-26, 23:03   #72609
tiniaczek
Zakorzenienie

Cytat:
będzie ok.1 łyżki
A co dokladnie i w jakiej kolejnosci to robisz? Bo taka ilosc zelu powinna wystarczajaco utrwalic fryzure.
Jakiego zelu uzywasz?
Stary 2012-10-26, 23:05   #72610
Scintilla_Felis
Raczkowanie

GG do Scintilla_Felis

Cytat:
A czy 30 min w koszulce to trochę nie za długo?
Kurcze, mi się zdarza siedzieć w koszulce i ponad godzinę... Jeszcze ze zmianą na suchą w połowie, bo inaczej słyszę miarowe "kap, kap" za plecami.
a kiedy robię odgniatanie z "czymś" na rękach, to zaraz część włosów się do łap przykleja i mam siano jak w banku. Znaczy większe siano, bo tak zawsze coś jest.

Pisałyście też o tym, co się dzieje z włosami (stopniu skrętu) wraz z mocą zmoczenia... Cóż, moje zupełnie mokro się kręcą, potem - coraz bardziej się prostują. Najlepsze są podczas wciskania im żelu, potem wszystko powoli siada i nie ważne jak długo trzymam w koszulce

Cytat:
Napisane przez margitta Pokaż wiadomość
też mam gęste włosy i jak czytam, że ktoś olejuje włosy przy użyciu pół łyżeczki(!) oleju to nie mogę uwierzyć. Ja jak nie naleje trzech łyżek to nie widzę w ogóle żebym miała coś na włosach. Nawet jak na mokre daje. To samo mam z odżywkami, maskami (przepisy na domowe maski od razu mnożę x2 lub x3), żelem, pianką, już nie mówiąc od farbach Jedno opakowanie np. L'orealów ledwo starcza mi na odrosty. Kompletnie to nieekonomiczne... Żeby to jeszcze się na efekt przekładało, a ja mam miliony cienkich włosów Zamieściłam przed chwilą w Codzienniku. https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1591
skąd ja to znam ... -_-' z jednej strony fajnie jest mieć ich tyle (po cieniowaniu to już się czułam łysa), z drugiej... dziura w portfelu ... (ostatnio Potters nie wystarczył nawet na miesiąc )

Cytat:
Napisane przez justyna_ju Pokaż wiadomość
tak sobie myślę.... można krem z biedrony dać jako olejowanie? bo tak mam chęć na coś nowego do włosów dzisiaj....
Kiedy wiem, że nie będę miała czasu na olejowanie przed wieczornym myciem, to rano łapię za biedrę, nakładam na włosy, wiążę warkocz i wychodzę z domu. Jak wracam to dorzucę jeszcze jakiegoś oleju i po godzinie myję.

Staram się pisać po polsku, nie po polskiemu, a kiedy czegoś nie jestem pewna, to sprawdzam w słownikach.

"Małe" cięcie: 92 cm -> 65 cm (miało być góra 20, ale dojdź do ładu z kręconymi )

₪ ø lll·o.

Czas edycji: 2012-10-26 o 23:15
Stary 2012-10-26, 23:08   #72611
maroooda
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tiniaczek Pokaż wiadomość
A co dokladnie i w jakiej kolejnosci to robisz? Bo taka ilosc zelu powinna wystarczajaco utrwalic fryzure.
Jakiego zelu uzywasz?
Właśnie, powinno wystarczyć .. mrożący?

---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ----------

Cytat:
Napisane przez Scintilla_Felis Pokaż wiadomość
Kurcze, mi się zdarza siedzieć w koszulce i ponad godzinę...
a kiedy robię odgniatanie z "czymś" na rękach, to zaraz część włosów się do łap przykleja i mam siano jak w banku. Znaczy większe siano, bo tak zawsze coś jest.
jezu jakie Ty masz włosy ja nie lubię takich długich ale Twoje są cudne.

Edytowane przez maroooda
Czas edycji: 2012-10-26 o 23:13
maroooda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-26, 23:09   #72612
olkka16
Rozeznanie

Cytat:
Jakiego zelu uzywasz?
to może po kolei , od mycia: mycie albo szampon BD albo emulsja gloria albo balsam potter's aloesowy, potem np maska gloria, splukuje, zakwaszam, odzywka b/s joanna z apteczki babuni na ociekające i po jej nałożeniu włosy już ugniatam z głową do dołu (odsączając wodę), potem odciskam, na to żel (ostatnio lniany+mrożący, mam jeszcze ISANA), tshirt na głowę na ok 20-30minut, potem albo daję im wyschnąć naturalnie, albo podsuszam dyfuzorem
Stary 2012-10-26, 23:16   #72613
maroooda
Raczkowanie

Cytat:
to może po kolei , od mycia: mycie albo szampon BD albo emulsja gloria albo balsam potter's aloesowy, potem np maska gloria, splukuje, zakwaszam, odzywka b/s joanna z apteczki babuni na ociekające i po jej nałożeniu włosy już ugniatam z głową do dołu (odsączając wodę), potem odciskam, na to żel (ostatnio lniany+mrożący, mam jeszcze ISANA), tshirt na głowę na ok 20-30minut, potem albo daję im wyschnąć naturalnie, albo podsuszam dyfuzorem
kurczę, a nie pisałaś gdzieś, że po plukingu coś jeszcze? Czytałam, że pluking nie powinien trwać dłużej niż 15 minut ale chyba Miśka pisała, że może być 30 albo i dłużej. Ja nie stosuję, więc nie podpowiem..

Ja suszenia dyfuzorem jeszcze nie próbowałam, a już tydzień będzie jak go mam .. [

Edytowane przez maroooda
Czas edycji: 2012-10-26 o 23:21
maroooda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-26, 23:21   #72614
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Mam nadzieję że następnym razem będzie lepiej, zrobię sobie też żel lniany, może wtedy się utrwalą
pierwsze koty za płoty, z żelem na pewno będą trwalsze
Stary 2012-10-26, 23:27   #72615
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

Cytat:
ja trzymam chwilę pod bieżącą gorącą wodą i jest ok

---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ----------

a po co aż tak w kranie pod gorącą i wystarczy, a nie się w gary bawisz

Faktycznie nie pomyslalam o tym jakos :P dzieki teraz bede miala mniej zabawy z tym

Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość

Ja w dłoni rozpuszczam

Cytat:
Ja wydłubuje do miseczki i do mikrofali na chwilkę.

W Gdańsku deszcz ze ŚNIEGIEM

Ze szklanej butelki ciezko jest wyciagnac i rozpuscic w rece czy mikrofalowce

Cytat:
jezu, ja myślałam, że to żarty z tym śniegiem?

A snieg tez mnie dzis zaskoczyl u mnie bylo go dosc i ogolnie na poludniu Polski z tego co wiem pruszylo zastanawia mnie gdzie jeszcze byl snieg

Cytat:
hej, dzisiaj zrobiłam znowu trochę inaczej : mycie balsam potter's aloesowy, maska gloria d/s, joanna z apteczki babuni b/s, żel lniany, żel mrożący i na to koszulka na ok. 25minut, potem niestety szybko suszone dyfuzorem. efekt na zdj

slicznie

Cytat:
Wczoraj pierwszy raz próbowałam wydobyć fale.. Ale nie miałam odpowiednich produktów, więc tylko pougniatałam na odżywkę Joanna miód i cytryna i wysuszyłam z dyfuzorem . Niestety rano już po falach nie było śladu..

Ps. przepraszam za zdjęcie w piżamie haha ;D
Przeciez sa fajne ale z lnianym faktycznie moze byc lepsze utrwalenie

Cytat:
Napisane przez yarrowia Pokaż wiadomość
tak w temacie pomarańczowej Isany naszła mnie refleksja...
Alterry morelowej już nie ma
Isany babassu nie ma
Isanę piankę pozmieniali na gorsze
żel -jak kto lubi to może czas zapasy zrobić?

bez kitu, wszystko po kolei z naszej 'zgodnej' listy jest eliminowane...

Ja w ogole tak patrzylam ostatnio na polki sklepowe i stwierdzilam ze wszystkie rzeczy stricte do kreconych wlosow poznikaly z polek jakos wycofali... juz dawno nie widzialam nic do kreconych poza nivea flexible curls i to tez nie bardzo A teraz jeszcze rossmanowe i inne dobre kosmetyki do naszych wloskow likwiduja to jest straszne Moja mama stwierdzila ze to wlasnie dlatego ze sie dobrze sprzedaja to oni je eliminuja aby wstawic w to miejsce kosmetyki ktore nie chca sie sprzedawac.
Zastanawiam sie czy oni chca sie pozbyc wszystkich kreconowlosych czy jak?

Cytat:

Wiecej zelu albo do zelu jeszcze np lnianay albo odzywka b/s i zel

Cytat:
Śpię w rozpuszczonych, co w moim przypadku może być niebezpieczne. Przerzucam je przez łóżko, a łóżkiem jest kontakt, boję się jak mam jeszcze mokre włosy

Dobry wieczór
Ostatnio robię za wolontariusza na festiwalu i wszelkie wieczory spędzam w kinie więc
(-): nie nadążam za Wami
(+): w łazience były wieelkie lustra, więc spróbowałam strzelić fotkę. Jakoś kiepska, ale... jest
Byłam wyjątkowo zadowolona z moich włosów. Wieeem, powiecie że mało zdefiniowane, ale w miarę lubię takie. Jakby tak ciut bardziej... Oczywiście najlepiej by było, jakby całe były takie jak są przy twarzy, ale cóż... Nie mogę się dogadać z tyłem. Poza tym tego dnia całkiem ładnie błyszczały, czego nie widać na fotce. No i puchu wyjątkowo mało, jak na moje kłaki

Idę poczytać ile dam rady i uciekam wcześniej spać

To ostroznie z tymi wloskami jak je przerzucasz
Ale masz piekna dlugosc wlosow No i mam nadzieje ze z tym tylem tez sie dogadasz i beda tak cudne jak te z przodu
wojownicza ksiezniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-26, 23:32   #72616
tiniaczek
Zakorzenienie

Cytat:
Na moje oko jest git. Hmmm... robia sie sucharki, gdy juz wyschna?
Stary 2012-10-26, 23:42   #72617
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez wojownicza ksiezniczka Pokaż wiadomość
Rozpuściłabym cały i przelała do słoika/pudełka/czegokolwiek z jakimś większym otworem nie radzę podgrzewać całości za każdym razem.

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-26, 23:44   #72618
Karmenka
Zakorzenienie

Cytat:
Nie widziałam kokosa w butelce, zazwyczaj są w słojach
Stary 2012-10-26, 23:57   #72619
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny przestańcie, ja po 10. h muszę zaraz z pracy wyjść, teraz się boję
Nawet nie wiedziałam, że jest coś takiego jak ogrzewacz na stopy, fajne to? Mi straszliwie marzną ..
parę lat temu w Lidlu były to wygląda o tak (wkładka wewnątrz jest wyjmowalna i można ją prać)
długo zwlekałam z użyciem, ale dziś był chrzest bojowy i coś czuję, że tej zimy to będzie mój najlepszy przyjaciel na chłodne dni

---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:49 ----------

Cytat:
Napisane przez yarrowia Pokaż wiadomość
tak w temacie pomarańczowej Isany naszła mnie refleksja...
Alterry morelowej już nie ma
Isany babassu nie ma
Isanę piankę pozmieniali na gorsze
żel -jak kto lubi to może czas zapasy zrobić?

bez kitu, wszystko po kolei z naszej 'zgodnej' listy jest eliminowane...
dobra, teraz to się "spękałam"
a tak serio, to przyroda nie znosi próżni i myślę, że nawet gdyby - to znajdziemy zastępnik kochanej czarnuli

---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:56 ----------

Cytat:
Od tego sa te nasze Mezczyzny
noo, muszą być dzielne i walczyć z potworami
(jak mu się nie chce wieczorem iść to go straszę, że się gdzieś czają na dworze zboczeńcy ze zmarzniętymi kuśkami i wtedy idzie bez marudzenia)

Edytowane przez katie100
Czas edycji: 2012-10-26 o 23:51
katie100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-26, 23:59   #72620
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Rozpuściłabym cały i przelała do słoika/pudełka/czegokolwiek z jakimś większym otworem nie radzę podgrzewać całości za każdym razem.

O to jak kupie nowy to bede tak robic jak mowisz jezeli tak ma byc lepiej bo juz mi sie skonczyl

Cytat:
Nie widziałam kokosa w butelce, zazwyczaj są w słojach
Kupowalam w Piotrze i Pawle bo tylko tam znalazlam i byl tylko w butelce wlasnie
wojownicza ksiezniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 00:07   #72621
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Zamarzyłam o warkoczu do pasa Miałam taki przed radykalnym cięciem w zeszłym roku, ale teraz chcę długi i zdrowy
ja nigdy nie miałam mając około 10 cm do talii (od zawsze najczęściej noszę rozpuszczone) z reguly dochodziłam do wniosku, że doprowadzają mnie już do szału, że mam dosyć schnięcia przez całą noc i mokrych nadal rano itp. itd. i z radością opitalałam na boba(zdarzyło mi się również samodzielnie )
potem po pół roku z reguły żałowałam...

Cytat:
Pewnie nowy skład oznaczał jakieś oszczędności. Jak nie wiadomo, o co chodzi, to wiadomo, o co chodzi....
brzmi sensownie, niestety

---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano o 00:01 ----------

Cytat:
Ja wygrałam w tamtym roku termofor i wkłada się go do owieczki.
Mam też takie ogrzewacze, gdzie trzeba złamać tę płytkę i się krystalizuje z wytworzeniem ciepła. Ale denerwuje mnie to gotowanie tego. Chyba, że można w mikrofali, sprawdzę

Mieszkam teraz w kamienicy i ciekawa jestem czy zimą nie zmarznę.
ja mam psa, który lubi leżeć pod biurkiem i mamy benefit obupólny - ja grzeję jego, a on mi stopy
ale ogrzewacz był dziś efektywniejszy (też mieszkam w kamienicy...)

---------- Dopisano o 00:07 ---------- Poprzedni post napisano o 00:04 ----------

Cytat:
ale długość
Stary 2012-10-27, 00:07   #72622
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez katie100 Pokaż wiadomość
(jak mu się nie chce wieczorem iść to go straszę, że się gdzieś czają na dworze zboczeńcy ze zmarzniętymi kuśkami i wtedy idzie bez marudzenia)

Cytat:
O to jak kupie nowy to bede tak robic jak mowisz jezeli tak ma byc lepiej bo juz mi sie skonczyl

Kupowalam w Piotrze i Pawle bo tylko tam znalazlam i byl tylko w butelce wlasnie
Polecam nierafinowany, pięknie pachnący Efavit w słoiku

Być może jest w Twoim PiP

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 00:11   #72623
Aleksandriiia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
Potters do mycia jak najbardziej, mnie pasuje zarówno balsam, jak i odżywka. (najlepiej kubeczkowo-swietnie się pieni)
Właśnie jestem po myciu isaną, nie wyszlo mi musze jeszcze potrenować, przy sklapie przytłuszcz jakiś mi wyszedł
także będe się uczyć myć odżywką w te dni kiedy następnego mam wolne, żebynie było przykrych niespodzianek, naszczęście często tak mam, zaleta 12h systemu pracy w szpitalu

Głusi nie gęsi, swój język mają

Denko??? (48)
d/s - 24
b/s - 2
próbki/saszetki - 4
szampony - 9
wcierki - 4
serum - 2
oleje - 3
Aleksandriiia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 00:13   #72624
Scintilla_Felis
Raczkowanie

GG do Scintilla_Felis

Cytat:
jezu jakie Ty masz włosy ja nie lubię takich długich ale Twoje są cudne.
Jak ktoś mi je podcina, to czuję się jak Samson. W maju przycięłam o 10cm, żeby końcówek się pozbyć i już czułam się fatalnie. Wiem, że krótsze i pocieniowane kręciłyby się lepiej (i byłyby bardziej ekonomiczne), ale mimo wkręcania się w torebki i włażenia pod pachy w głupich momentach - nie mogę mieć krótszych

Cytat:
a po co aż tak w kranie pod gorącą i wystarczy, a nie się w gary bawisz
brr... wody szkoda. Zwłaszcza, że za ciepłą wychodzi drożej. To raz. Dwa, że wody pitnej mamy w Polsce tyle, co w pustynnym Egipcie. Minimalizm zużycia wody to podstawa

Cytat:
jestem jak najbardziej za! Chcę różową Isanę z powrotem!

Cytat:
Jakiego zelu uzywasz?
Łyżka żelu? Ale to chyba jeszcze zależy od ilości i długości włosów. Moje to chłoną z pięć łyżek sklepowego, nie mówiąc o lnianym, bo tego schodzi na szklanki...

Cytat:
parę lat temu w Lidlu były to wygląda o tak (wkładka wewnątrz jest wyjmowalna i można ją prać)
długo zwlekałam z użyciem, ale dziś był chrzest bojowy i coś czuję, że tej zimy to będzie mój najlepszy przyjaciel na chłodne dni
[COLOR="Silver"]
Też chcę taki

Trzymałam koszulkę na włosach godzinę... I właśnie usłyszałam za plecami "kap"

₪ ø lll·o.

Czas edycji: 2012-10-27 o 00:18
Stary 2012-10-27, 00:24   #72625
olkka16
Rozeznanie

Cytat:
Na moje oko jest git. Hmmm... robia sie sucharki, gdy juz wyschna?
robią się, potem je "wygniatam" no i jakiś czas włosy są fajne, a potem coraz bardziej się prostują (kwestia kilku godz)
Stary 2012-10-27, 00:25   #72626
dzolls
Zakorzenienie

Cześć dziewczynki

Zastanawiam się, czy ocet balsamiczny (ten czarny) w płukance nie zrobi mi kuku? Ile go dać? Kiedy go stosować? Po umyciu włosów a przed odżywką b/s?

curl it, baby!
dzolls jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 00:29   #72627
tiniaczek
Zakorzenienie

Cytat:
noo, muszą być dzielne i walczyć z potworami
Noooo Od tego ich mamy ( miedzy innymi ).
Moj TZ zabrania mi chodzic samej do polskiego sklepu, bo jest na nieciekawej ulicy, na ktorej zawsze pachnie ziolkiem i laza mniejsze i wieksze cpunki. W sumie jak to napisalam i przeczytalam- to mu sie nie dziwie

Cytat:
Łyżka żelu? Ale to chyba jeszcze zależy od ilości i długości włosów. Moje to chłoną z pięć łyżek sklepowego, nie mówiąc o lnianym, bo tego schodzi na szklanki...
No przy Twoich cudnych wlosietach sie nie dziwie ilosci nakladanego zelu. Przy moich- obecie sa kilka dobrych cm za zapiecie stanika- wystarczy lyzka (moze troche mniej ) KCCC, do tego czasem groszek Hard Rocka Biosilka.
Stary 2012-10-27, 00:31   #72628
Aleksandriiia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dzolls Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki

Zastanawiam się, czy ocet balsamiczny (ten czarny) w płukance nie zrobi mi kuku? Ile go dać? Kiedy go stosować? Po umyciu włosów a przed odżywką b/s?
pół łyżki na litra wody nie powinno zrobić kuku no i do ostatniego płukania, czyli przed odżywką b/s

Głusi nie gęsi, swój język mają

Denko??? (48)
d/s - 24
b/s - 2
próbki/saszetki - 4
szampony - 9
wcierki - 4
serum - 2
oleje - 3
Aleksandriiia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 00:32   #72629
dzolls
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aleksandriiia Pokaż wiadomość
pół łyżki na litra wody nie powinno zrobić kuku no i do ostatniego płukania, czyli przed odżywką b/s
dziękuję

właśnie mam dylemat, czy nałożyć olej i myć jutro włosy (myłam wczoraj) czy dopiero w niedzielę (ale mnie ten ocet kusi )

curl it, baby!
dzolls jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 00:32   #72630
tiniaczek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzolls Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki

Tragedii byc nie powinno, oby nie byl to ocet spirytusowy
Plukanke octowa stosujesz po ostatnim plukaniu, przed nalozeniem odzywki b/s. Lyzeczka na pol litra (prosze mnie poprawic, bo dawno nie robilam ) powinna wystarczyc.

Edit: o juz padla odp
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości