|
|
#61 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: wasze kontakty z byłymi
Cytat:
|
|
|
|
#62 |
|
Zakorzenienie
|
nie utrzymuję kontaktów ze swoimi byłymi, oczywiście gdyby przytrafiło się nam spotkanie na ulicy zamienilibyśmy kilka słów, ale generalnie nie jestem zwolenniczką umawiania się z eks na kawkę itp...zwłaszcza jeśli w którejś ze stron nie wygasła milość... Ja jestem na NIE, bo do szczęścia nie jest mi to potrzebne
|
|
|
#63 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#64 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochany exTŻ. Ale tylko w kategorii przyjaciel. Ja o nim nie myślę inaczej i on o mnie też nie, bo wie że kocham mojego mężczyznę.
|
|
|
|
|
|
#65 |
|
Zakorzenienie
|
ja tam moglabym isc na kawe z eksiem :P
|
|
|
#66 |
|
Raczkowanie
|
Ja na kawę jako znajomi bym nie poszła. Byliśmy ze soba kilka lat, kochałam go bardzo mocno (wciąż jeszcze trochę) i bycie zwykłą znajomą to dla mnie za mało. Zresztą po co mi wiedzieć, co u niego, rozmawiać o jakichś tam bla, bla? Teraz jak widzimy się na ulicy, to każde idzie w swoją stronę, żadnego "cześć", ale może to i dobrze, bo po takiej miłości, jaka była z mojej strony, nie umiałabym być jego koleżanką...
|
|
#67 |
|
Zakorzenienie
|
z moim bylym jest dziwna sprawa,nie potrafie tego zrozumiec...
bylismy ze soba bardzo dlugo,on odszedl do innej, obiecywal mi przyjazn, ktorej ja tez chcialam.Potem jednak wychodzilo na to ze to ja bardziej zabiegalam o nasz kontakt,a teraz on udaje ze mnie nie poznaje na ulicy nigdy tego nie zrozumiem...
|
|
|
|
|
#68 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie ma co się W OGÓLE przejmować
|
|
|
|
#69 |
|
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez inaise Czas edycji: 2006-06-05 o 23:18 |
|
|
|
|
#70 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja z moimi nie utrzymuje kontaktu, nawet ich nie spotykam przypadkiem na ulicy ani w knajpach /uroki dużego miasta
/ i wcale nie chce z nimi żadnego kontaku............ co więcej..... ja o tych wszystkich moich eksach zapomniałam mam wrażenie, że ich w ogóle nie było... A to przez mojego obecnego TŻ, z którym planuje przyszłość do grobowej deski
|
|
|
|
|
#71 |
|
Zakorzenienie
|
witam
![]() ja ze swoimi bylymi witam sie na ulicy,rozmawiamy,jest ok,z jednym ktory byl mlodziencza miloscia mojego zycia smsujemy /jest w szkocji/ użalamy sie nad soba,ale to czysta przyjazn.ale z tym najwazniejszym z ktorym bylam 7 lat ,i ktory mnie rzucil przed slubem dla jakies siksy/bez obrazy dla mlodych/ nie utrzymuje kontaktu. on mnie ignoruje wiec ja tez. boli to bardzo ,bo jakies uczucie zawsze zostaje w sercu.... ale moze to i lepiej... rzadko go widze,a jak juz widzę to cierpie. wiec chyba lepiej ze udaje iz mnie nei zna. choc z drugiej strony,to troche nieludzkie zachowanie ,nie?? wychodzi na to ze nic dla niego nie znaczylam.... coz ,trzeba pogodzic sie z losem....
|
|
|
#72 |
|
Zakorzenienie
|
z żadnym ze swoich byłych nie utrzymuję praktycznie kontaktów, czasem z jednym gadam na gg kiedy on coś zagada, więc nie chcąc być niekulturalna odpowiem na parę zdań napisanych przez niego
![]() na kawę nie chciałbym się umawiać, bo niby o czym mam mówić wtedy - jaka jest teraz szczęśliwa, ze mam wspaniełego narzeczonego itd ? bez sensu - ja mam swoje zycie i nie potrzebuję wracać do tamych, zamkniętych już, rozdziałów
|
|
#73 |
|
Raczkowanie
|
....wczoraj Zerwał Ze Mną Mój Tż. Była To Prawdziwa Miłość...taka Do Grobowej Deski I Kompletnie Nie Spodziewałam Się Tego, że Tak Sprawy Mogą Się Potoczyć....
....podobno To Z Punktu Logiki Nie Jest Możliwe żeby Przyjaźnić Się Z Kimś,kogo Kocha Się Na Dal....ale Postanowiliśmy Się Tego Podjąć. ...jak Jest Waszym Zdaniem? |
|
|
|
|
#74 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wierzycie W Przyjaźń Po Zerwaniu?
Ja chyba czegoś nie rozumiem.
Pamiętam Twój wątek o tym, że chciałaś wyjechać z TZ-tem na studia w październiku. I napisałaś tam, że on już w lutym z tego powodu z Tobą zerwał. A teraz piszesz, że się zeszliści i on znow u zerwał, a Ty się tego nie spodziewałaś. ![]() A a propos pytania. Nie wierzę w przyjaźń po zerwaniu. A na pewno już nie zaraz po, musi upłynąć sporo czasu, żeby emocje opadły.
|
|
#75 |
|
Zadomowienie
|
W moim przypadku nie udalo sie. Po zerwaniu moj byly wciaz cos do mnie czul przez bardzo dlugi czas, i nasz kontakt mimo wielu staran i checi nie byl poprawny- zbyt trudny dla niego, a ja tez nie mialam serca prosic go o spotkania i rozmowy wiedzac przez co przechodzi. Udalo sie zbudowac fajne relacje- kumpelskie, pol roku temu, po 5 latach- kiedy zwiazał sie z kims innym.
|
|
|
|
|
#76 |
|
BAN stały
|
No raczej gdyby to była miłość do grobowej deski,to by się nie zakończyła,ale Cię rozumiem,bo w moim byłym związku też tak myślałam.
![]() A czy istnieje przyjaźń zaraz po rozstaniu,ja w to nie wierze.U mnie nawet nie ma mowy,by mój były został przyjcielem,jest raczej wrogiem.Zresztą,to niezbyt w miłej atmosferze się rozstaliśmy. Dzisiaj mnie kochasz,jutro nienawidzisz.
|
|
|
|
|
#77 |
|
Zadomowienie
|
Jeśli ludzie są ze sobą, bez większego zaangażowania i zrywają bez szkody, dla żadnej ze stron, to przyjaźń / koleżeństwo w tym wypadku są możliwe.
Natomiast, jeśli było to niespodziewane i jedna strona ma cierpieć, to nie jest to dobry pomysł. Dla niego może to być całkiem ok, ale Ty będziesz jeszcze bardziej cierpieć widując go i słysząc, że ma kogoś innego. W dodatku pewnie będziesz liczyć na to, że może jeszcze się zejdziecie. Lepiej zapomnieć, chociaż pewnie jest to trudne... Pozdrawiam |
|
|
|
|
#78 |
|
Zakorzenienie
|
ja tam nie wierze w to..., bo jakbym po zerwaniu dalej go kochala to nie wytrzymalabym psychicznie, a jakbym nie kochala, to moze kolega ale nie taki kontakt jak kiedys
|
|
|
|
|
#79 |
|
BAN stały
|
nie pisz pokemonem.
poza tym: raczej nie wierze. |
|
|
|
|
#80 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Można utrzymywać z facetem poprawne stosunki, ale przyjaźń? Nie
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
|
|
|
|
#82 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#83 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie nie wierzę. Można zostać znajomymi, ale nie przyjaciółmi.
|
|
|
#84 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wierze. Miłośc bliska jest nienawiści. często zamiast przyjaźni pojawia się właśnie nienawiść.........
|
|
|
|
|
#85 |
|
Zakorzenienie
|
Wierzę.
Nie od razu po rozstaniu, bo zwykle jedna ze stron ma mniejsze czy wieksze poczucie żalu. Ale po pewnym czasie, tak. Oczywiście nie zawsze, nie każdy... Czasami jednak się zdarza
|
|
#86 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jeśli rozstajecie się, bo uczciwie oboje nie widzicie siebie w tym związku - owszem, możliwe.Ale jeśli choć jedna z osób myśli o czymś więcej, to prędzej czy później drogi się rozejdą. Prawdopodobnie w mało sympatyczny sposób. A dodam jeszcze - nie znam pary, która do grobowej deski a później się przyjaźniła.
|
|
|
#87 |
|
Raczkowanie
|
taka przyjazn raczej prawdziwa przyjaznia nie bedzie
chyba ze rzeczywiscie oboje juz nic do siebie nie czuja bo jezeli jest inaczej to ktos zawsze bedzie mial nadzieje na wiecej a tak a propos to wystarczy zobaczyc jak to jest miedzy ludzmi, ktorzy sie rozwiedli nie znam ani jednej osoby po rozwodzie, ktora nie robi zlosliwosci swojej/mu ex |
|
|
|
|
#88 |
|
Rozeznanie
|
ze swojego doświadczenia twierdze, że takiej przyjaźni nie ma. u mnie zawsze wygladało to tak, że prędzej czy później pojawiały się jakieś "seksy".
|
|
|
|
|
#89 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja nie wierzę w przyjaźń po zerwaniu,tym bardziej,jak któraś ze stron do drugiej coś czuje...
|
|
|
#90 |
|
Zadomowienie
|
ehhh a mowily Ci Wizazanki, ze nie ma sensu sie poswiecac dla faceta do tego stopnia, skoro juz raz z Toba zerwal itd.
Ale nie bede ta wredna, ktora moralizuje. Wspolczuje Ci, bo wiem jak ciezko sie pozbierac po zerwaniu w ogole, kazdym. Pozatym: na Twoim miejscu nie zabiegalabym o przyjazn tego czlowieka. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:28.

Etap oceaniczny 

Kochany exTŻ. Ale tylko w kategorii przyjaciel. Ja o nim nie myślę inaczej i on o mnie też nie, bo wie że kocham mojego mężczyznę.
nigdy tego nie zrozumiem...

mam wrażenie, że ich w ogóle nie było...