|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - część XV
kuzwa ja jutro zaczynam 38 tydzien
![]() ---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ---------- JA pamietam jak wychodzilam z domu i mialam co 4 min to bratowa mowila-patrzylam na Ciebie i nie wierzylam-ja przy takiej czestotliwosci sie zwijalam a Ty usmiechnieta wychodzilas.mina mi zrzedla za jakies pol h i pamietam juz jak sie zwijalam w aucie a potem w windzie w szpitalu.i w kiblu jak czopki wysrywalam brrrrrrrrrrrrrrrr Dojotka to uciekaj sie wyspac ---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ---------- musze jeszcze dokupic ta mgielke do twarzy na okres porodu |
|
|
|
#3212 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i nadal czekam
|
|
#3213 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Teraz pewnie będę miała powtórkę z rozrywki |
|
|
|
|
#3214 |
|
Rozeznanie
|
ja też już zmykam, Tż wrócił i już przysypia na narożniku więc muszę go teraz zaciągnąć do łóżka, bo jak jeszcze trochę pośpi to zostanie tak do rana, bo go wołami nie ściągnę.
buźki i dobranoc
|
#3215 |
|
Zakorzenienie
|
Mad ja nie pamietam czy mialam z krzyza czy zwykle??naprawde wiem ze kure>wsko bolalo
|
|
|
|
#3216 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3217 |
|
Zakorzenienie
|
szybciej?? wiesz ile ja lacznie rodzilam L?? od pierwszego skurzu do wyjscia 4,5 h
to teraz dwa skurcze 3 parte i juz??:P
|
|
|
|
#3218 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pewnie![]() Lepiej się nastawić na trochę dłużej ale czy to wiesz jak będzie w praktyce ![]() Ja dostałam bóli wieczorem a urodziłam dopiero na drugi dzień o 13:35 to była męka |
|
|
|
|
#3219 |
|
Zakorzenienie
|
To sie naczytalam
Szkoda, ze na zdjecia Marti sie nie zalapalam.. obczaje album jutro Eh.. wy w ogole wszystkie jestescie piekne W koncu to wizaz, wiec zrozumiale :p Ja poczytalam sobie ksiazke Benjamina Spocka..100 stron i okres niemowlecy omowiony.. reszta 900 stron pokrywa problemy pedagogiczne do 18tki. Eh, nie mam natchnienia na pisanie.. Milej i spokojnej nocki.
|
#3220 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dobranoc wszystkim |
|
|
|
|
#3221 |
|
Zakorzenienie
|
Normalnie idzie oszalec .. mam skurcze jak w zegarku co 4 minuty .. i tak juz od jakis 40 minut . Ale nie chce jechac na IP i idiotki z siebie robic bo watpie zeby to byly te porodowe . Te porodowe podobno bola strasznie a mnie te moje nie zwalaja z nog..
Do tego jesc mi sie chce .. a reczej żreć . musze isc cos pochlonać .. i tak czuje ze dzisiaj nie usne ...
|
#3222 |
|
Zadomowienie
|
Nadrobilam, padlam...a teraz sie obudzilam i nie mogę spać...
DeKajka, Żyjesz? Dojotka, Kciuki za ta 10.00 ![]() Marti, Na zdjęcia z sesji brzuszkowej sie nie zalapalam ale ta sesja niebzuszkowa też piękna- naprawdę jesteś zjawiskowej urody. Halwaya, Najbardziej nie mogę doczekać sie Twojgo porodu ![]() Muminku, W końcu nadchodzi upragniony happy end ---------- Dopisano o 01:14 ---------- Poprzedni post napisano o 01:11 ---------- No i dziekuję wszystkim zą kciuki podczas wizyty...one jak zwykle magiczne
|
#3223 |
|
Zakorzenienie
|
Probowalam usnac . nie dalo sie . skurcze nie pozwalaja . Strasznie boli mnie kregoslup .. do tego dwa razy myslalam ze nie dolece do lazienki . Tak mnie przeczyscilo ze normalnie sie ze mnie lało .. Skurcze co 3 minuty .. czasem 4 .. bolą ale nie jakos tragicznie .. Wzielam nospe .. jak do 3 nie przejdzie budze TŻeta i jedziemy na IP..
Zaczynam sie bac ..
|
#3224 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i nie bój się, ja już zaciskam i będzie dobrzeja też od wieczora mam skurcze, ale są dosyć lekkie, głównie w podbrzuszu jak na okres chociaż zdarzyły się 3 silniejsze tzw. zginające wpół takie kłujące od środka ale te 3 wystąpiły w ciągu 2 godzin więc jeszcze spokojnie czekam i liczę co dziwniejsze jak leżałam to bardziej mnie bolało, a jak pochodziłam trochę i teraz usiadłam to jest zdecydowanie lepiejale oczywiście do rana pewnie już nie zasnę, ech
|
|
#3225 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Moze rano bedziemy mialy kolejne dzieciatko
|
|
#3226 |
|
Raczkowanie
|
Nie mogę spać - wchodzę i patrzę że się chyba akcja porodowa u DeKajki rozkręciła.
Grzeczna dziewczynka uda przestała zaciskać i są efekty ![]() No to czekamy na newsy
|
|
#3227 |
|
Zadomowienie
|
hejo
![]() kanapki i kawa do termosu dla tż zrobiona, do pracy wyszedł. Wiec poranek juz zaliczony ! :SD jakąś dziwną noc dziś miałam. Co chwile coś burczałam do TŻ, ni z gruchy ni z pietruchy. A on tylko "czemu się złościsz kochanie,przecież Ci nic nie zrobiłem" no i fakt, poprostu np jego noga mnie uwierala! Cala noc leje deszcz,wieczorem śnieg popruszył. Siedzialam i jak głupia czekałam na TŻ bo myślałam,że nie beda pracowac jak pada..ale napisal mi ze jednak pracuje ![]() Nadrobiłam juz 5 stron, jeszcze tylko 5 ![]() co do wyprawki do szpitala na wyjscie na dzidzi to ja mam : koszulke kaftanik spiochy polspiochy sweterek 2 czapki kombinezon kocyk. Nie liczac tego ze procz kombinezonu wszystko jest...bialusieńkie Wczoraj juz nie wrocilam,bo przyszedl tż i do 22 gralismy w quizy . Może dzisiaj przyjda robic nam łazienke...
30.11.2012 r. - godz. 18:35 ,60 cm i 3800 g szczęścia Edytowane przez ausente Czas edycji: 2012-10-27 o 06:51 |
|
|
|
#3228 |
|
Rozeznanie
|
dzień dobry w sobotę
chociaż nie wiem czy taki dobry bo u nas śnieg sypie i już biało na dworze, ale mam nadzieję, że to przejściowe bo ja nie chcę jeszcze zimyjedyny plus tego śniegu to, że Tż nie pojechał do pracy i będzie dzisiaj w domu u mnie skurczów cd ale tych słabszych, mocniejsze na razie nie powróciły też trzymam za DeKajkę, brzmiało to poważnie co pisała w nocy, ciekawe co tam u niej
|
#3229 |
|
Zakorzenienie
|
hejj
o jaaaaa karolci nie ma moze juz ma dzidziusia przy sobie trzymam mocno w kciukiiiiiiii u nas za to cisza nawet nocccc norma,lna tzn pobudki na kibelek byly ale spalam milej soboty wszytskim my zaraz uciekamy na budoweeeee
|
|
|
|
#3230 |
|
Zadomowienie
|
Bry,
Noooo teraz każda noc może okazać sie owocna ![]() Oj kochane jak mi będzie brakowało tego wszystkiego...tego wyczekwania, tych kciuków, tych emocji
|
#3231 |
|
Zakorzenienie
|
Dekajka oj ciekawe co z Tobą? No wyglądało to poważnie juz
A mi sie wczoraj pojawiły wyniki morfologii i żelazo spadło mi do najniższego poziomu jaki miałam a ostatnio było juz tak ładnie...Tz mnie ochrzanil ze za mało mięsa a za dużo chrupkow i słodyczy A w Warszawie śnieg pada! Brr
|
|
#3232 |
|
Zakorzenienie
|
aaaaa u nas deszczz
|
|
|
|
#3233 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja już sama nie wiem od czego to żelazo zależy...nie zmienilam diety a żelazo mam 15,0 ![]() Wyslalam Ci prośbę o zprzyjaźnienie, bo nie mogę pooglądać Twoich zdjęć ...a tyle już sie znamy
|
|
#3234 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() wstałam sobie a tu śnieg pada jakoś tak święta mi się skojarzyły...Ciekawe jak u DeKajki - może pojechała na ip a teraz już tuli Adasia albo za chwilę będzie tuliła? ![]() Karolamankowa - masz rację, teraz każda noc może być "owocna". ![]() Gabi - nie przejmuj się, mi też ciągle się "dostaje" że za mało mięsa. Ale jak zwiększyłam ilość mięsa to wcale nie pomogło, jadłam "kilogramy" szpinaku, ryby, mleko,... Dopiero jak dostałam żelazo w tabletkach to wyniki znacząco się poprawiły. Muszę zanieść ostatni mocz na badanie. Wczoraj mąż mówił do brzuszka - "Bobo wiesz że dzielą Nas już dni już niedługo się zobaczymy - a może jeszcze dziś w nocy?" Nie może się doczekać a ja im bliżej tym większy strach ![]() ---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- A tak na temat tego żelaza - właśnie przeczytałam że podobno dziecko w ostatnich 3 miesiącach odkłada sobie zapasy żelaza 5-krotnie większe niż u nas i potem niby po porodzie starcza maleństwu to na pół roku. Ciekawe czy to prawda... |
|
|
|
#3235 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
wczoraj, po tym jak zrobiłam listę, co mam zrobić przed porodem, stwierdziłam, że idę do babci szyć firanki, no i miałam później kupę nadrabiania dzisiaj po południu znowu pójdę i mam nadzieję, że skończymyMarti ![]() Cytat:
na szczęście rozsypał trutkę, ale nie wiem czy zadziałała ![]() Ciekawe jak DeKAjka, trzymam ![]() dzisiaj Mikołaj aktywny od rana a u mnie sporo śniegu, wszystko ładnie, pięknie, tyle, że zapomniałam kwiatki z tarasu posprzątać i ciekawe co z nimi będzie
|
|
#3236 |
|
Zakorzenienie
|
laaaa masakra z tym sniegiem u nas tylko leje i wieje ehhhh zazdroszcze karolciiii hehe postraszyla adasia przytulankiem z tz i pewnie pomyslal wychodze skoro chce mnie wepchnac spowrotem
|
|
|
|
#3237 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
...albo odsypia ciężką nockę
|
|
#3239 |
|
Zakorzenienie
|
Przezylam dzisiaj w nocy horror
. Skurcze byly jak w zegarku .. rowno co 3 minuty przez prawie 2 godziny. ani jeden sie nie wylamal..Bolaly tak ze sie spac nie dalo, nie ustepowaly jak chodzilam , lezalam czy siedzialam .. promieniowaly na krzyz i to bardzo .. ale szczerze to nie takie mialam o nich wyobrazenie Obudzilam TŻeta . dopakowalam torbe i pojechalismy na IP. Pani byla na poczatku troche zla ze ja obudzilam ale potem jej przeszlo, Zbadala mnie . mowi ze co prawda szyjka skrocona i widac ze sie przygotowuje do porodu ale rozwarcia nie ma . No i ze mnie polozy na obserwacji . No to ja dziekuje . Powiedzialam ze wole za 2 godziny przyjechac niz lezec w szpitalu .. Powiedziala co robic jak sie akcja rozkreci i zapewniala mnie ze napewno zdarze nawet jakby mi sie parte zaczely .. Chciala mi jeszcze przed badaniem zrobic lewatywe ale na szczescie sie powstrzymala . Do tego leci ze mnie jak z kranu . Latam do kibelka co 10 minut . Miesnie mnie bola strasznie . wyglada mi to na grype zoladkowa .. Moze to ona ma cos wspolnego z tymi skurczami .. bo one dalej nie przeszly .. są tylko juz nie tak czesto ale spac mi nie daja . Nie wiecie moze co mozna na biegunke w ciazy ??? bo ja sie wykoncze .. ![]() Nigdy w zyciu tak sie nie czulam Mam wrazenie ze umieram ![]() Spalam łącznie z pol godziny .. fatalnie sie czuje . niech to wszystko sie juz uspokoi
Na pamiątkę ... ''Pod moim sercem, inne serce bije... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..'' 12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście ! Edytowane przez DeKajka Czas edycji: 2012-10-27 o 09:38 |
|
|
|
#3240 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wow 15 to ja nigdy w życiu nie miałam, bo nawet ostatnio w porzadkach znalazłam jakaś morfologie sprzed 3 lat i tez miałam niska Cytat:
Co do mięsa to dzisiaj ledwo otworzylam oczy a Tz pod nos mi kładzie kanapkę z jakimś obrzydliwym "mięsiwem" z biedronki, powiedziałam zeby spadał bo mi to przez gardło nie przejdzie bleee
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:55.

to uciekaj sie wyspac 

)
i nadal czekam
to teraz dwa skurcze 3 parte i juz??:P

Szkoda, ze na zdjecia Marti sie nie zalapalam.. obczaje album jutro

. musze isc cos pochlonać .. i tak czuje ze dzisiaj nie usne ...
i będzie dobrze

na szczęście rozsypał trutkę, ale nie wiem czy zadziałała