|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - część XV
DeKajka,
Biedulko weź węgiel
|
#3242 |
|
Zakorzenienie
|
Dekajka biedactwo, ale dobrze ze pojechałas
|
|
#3243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przyszłam tu żądna wrażeń ale nie takich buu Bidulko .. nie wiem co Ci powiedzieć..A mnie od wczoraj tak brzuch boli jak na @ ;/ ;/ i boli i boli .. zaraz sobie Spasmolinę wezme bo ileż można
|
|
|
#3244 |
|
Zakorzenienie
|
Mozna w ciazy ???
Wybaczcie ze was zawiodlam .. ale jesli tak ma wygladac porod a nawet jeszcze gorzej bo moje skurcze nie zwalaly mnie z nog to ja juz nie chce rodzic ..
|
#3245 | |
|
Zadomowienie
|
DeKajka -
Cytat:
![]() Mój to nawet jakbym pizzę zamówiła to musiałaby być z jakimś "mięskiem" - na pewno bym usłyszała że to dla mnie i dziecka więc trzeba.
|
|
|
|
|
#3246 |
|
Zakorzenienie
|
Ide sie polozyc .. nie mam sily nawet siedziec ..
pa
|
#3247 |
|
Zadomowienie
|
DeKajka,
Węgiel można kochana...i co Ty tu dajesz o jakimś zawodzeniu kogokolwiek ![]() To życie a nie seans filmowy.
|
#3248 |
|
Zadomowienie
|
Jeeeej biedna DeKajka
trzymaj sie Kochana |
|
|
|
#3249 |
|
Zakorzenienie
|
położ sie połóż.... jesteś wykończona
|
|
#3250 |
|
Rozeznanie
|
Biedna jesteś
Witam.Dopiero wstałam,ale nie spałam zbyt dobrze...o trzeciej miałam bóle jak na miesiączkę,ale bez skurczy,wzięłam nospę i przeszło.Ale taraz to już tak będzie.Każda z nas będzie się zastanawiać czy to już,czy jeszcze nie??? Najgorsze jest to że to moje trzecie dziecię,a czuję się jak pierworódka... |
|
|
|
#3251 |
|
Zakorzenienie
|
eh ide jeszcze na chwile pod kołdrę
|
|
#3252 |
|
Zakorzenienie
|
DeKajka, współczuję
) i do tego miałam jeść kleik ryżowy, z utartym jabłkiem lub bananem. Nawet dobre to było---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- widzę, że leniwie zaczynacie dzień Ja za to biorę się za sprzątanie
|
#3253 | |
|
Zakorzenienie
|
dobry dzien
Dekajka damy rade ja jak mnie tak czyscilo to zjadlam pol gorzkiej czekolady ) przeszlo ) a ja dotrwalam do 10 mozna powiedziec ze sie wyspalam;p tylko dosc czesto sie budzilam, jak nie z bolu z powodu skurczu to z powodu siku ) bola mnie krzyze, krocze tak dziwnie piecze a jak stoje to czuje ze cos mi napiera na nie... zobaczymy co sie bedzie dzialo ) kochane 3mam kciuki zeby ktoras urodzila wkoncu )---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- Cytat:
a co my mamy powiedziec?, nigdy nie rodzilam ale wierze ze sie kapne ze rodze )
|
|
|
|
|
#3254 |
|
Rozeznanie
|
Ja jak rodziłam pierwszą córkę,to wcześniej nie miałam ani jednego,nawet małego skurczyka,nic mnie wcześniej nie bolało,,nie spinało,więc gdy tylko pojawiły się pieerwsze w miarę regularne skurcze (wcale nie bolesne na początku) to pojechałam do szpitala.A teraz co praktycznie każda z nas ma jakieś bóle skurcze i co ? i nic...
|
|
|
|
#3255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) ale jak bylam w szpitalu i mialam akcje porodowa to ten bol byl o wiele wiekszy niz te co teraz mam;] wiec wiem ze jak bedzie bolec tak ze sie zwijam z bolu to znak ze sie zaczyna
|
|
|
|
|
#3256 |
|
Zakorzenienie
|
hey kochane
![]() witam się w 34 tygodniu DeKajka bidulko nasza może weź prysznic?? ja bym tak zrobiła i jakby mi te skurcze nie przeszły pojechałabym na IP. rozwarcie może zrobić się bardzo szybko a trochę czasu już minęło... ale to moje zdanie ![]() Od rana tż kładzie panelki w pokoju i już przyszły mi mebelki trzymam za was dziewczynki
|
#3257 |
|
Rozeznanie
|
z kolei z drugim dzisckiem też mi się nic a nic nie działo,ale był już termin,pojechałam na IP po prostu skontrolować czy wszystko ok,zrobili mi usg i okazało się,że szybko trzeba wywoływać poród,bo mało wód i cośtam jeszcze,nie pamiętam co.Od razu na porodówkę,przebili pęcherz płodowy i dopiero po tym zaczęły pojawiać się skurcze.Także w kwestii porodów ja dalej pozostaję głupia ....
|
|
|
|
#3258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciekawe jak to teraz będzie
|
|
#3259 | ||
|
Zakorzenienie
|
Morning dziewczynki
![]() Wczoraj przyszli właściciele mieszkania: pastor z żoną - pogratulowali nam przyszłej nowej lokatorki.. zobaczyli przeciek w łazience i dobry news: pozwolili nam wypi.eprzyć wykładzinę z łazienki! Tak - angole do łazienki kładą wykładzinę! Ja juz nie mogłam na to patrzyć.. wilgoć - blah.. Najlepsze, że hydraulik przyjdzie dopiero w poniedziałek, więc sorry, ale przez weekend nie mogę rodzic - najwcześniej po jego wizycie I tak mam termin zaklepany w kolejce na 31 więc proszę nie poganiac ![]() Oho Przewidujesz, że będzie wesoło? Ojciec mój już stwierdził, że on też chce jechać do szpitala i będzie czekał tam pod - na miejscu.. no ja bym wolała, żeby w domu został i ewentualnei goracą linie utrzymywał - ale gdzie tam.. no może po kilku godzinach wymięknie Cytat:
![]() Trzymaj się dzielnie.. a co do biegunki to może faktycznie to jest grypa żołądkowa.. Cytat:
|
|
#3260 |
|
Zadomowienie
|
cześć dziewczynki
w ten śnieżny poranek, w którym zaczynamy 38 tydzień, nie wypada mi zacząć inaczej niż: bitwa na śnieżki z tżtem zaliczona, lecę nadrabiać
|
#3261 |
|
Zakorzenienie
|
U nas piękne słoneczko dzisiaj..
tak więc ciężko mi się wkręcić w wasz zimowy klimat..
|
#3262 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:A Ty Aga gdzies w kolejke sie wpisalas?? bo juz donoszona
|
|
|
|
|
#3263 | ||
|
Zadomowienie
|
Wyszłam na zewnątrz - ale okropnie.... w domku to jest fajnie. Ale tam mokro, zimno i śnieży...
![]() Cytat:
za pozwolenie na usuniecie wykładziny. Swoją drogą wykładzina w łazience oni jednak są troszkę inni...Cytat:
![]() ImmortalWoman, Karolla, Halwaya - szczęściary Ja wiem co to jest skurcz i to bolesny (nie mając jeszcze pojęcia o porodzie). Powiem Wam że z każdym kolejnym dniem są coraz gorsze. To chyba będzie "niewiarygodne" przeżycie - bo tak sobie myślę że teraz to mój organizm tylko się przygotowuje na coś 1000 razy mocniejszego. Zobaczymy...
|
||
|
|
|
#3264 |
|
Zadomowienie
|
a u nas leje deszcz !!
![]() jeden plus taki,że TŻ wrocił o 8 do domu z pracy a za niedługo przychodzą robić nam łazienke... chyba juz nie spedze spokojnego weekendu do porodu ... a juz mialam tak czysto w domu ! DeKajka - kłądz sie i odpoczywaj
30.11.2012 r. - godz. 18:35 ,60 cm i 3800 g szczęścia |
|
|
|
#3265 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry dziewczynki
Od razu po śniadanku do Was zajrzałam (bo z Wami tak miło mija czas ) a tu takie akcje nocne... Ja na miejscu Dekajki chyba bym nie wychodziła ze szpitala, ale mam 30 km, więc bałabym się, że w razie czego nie zdążę...
|
|
|
|
#3266 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka Mamuśki
Witam się z wami w 33 t.c Wczoraj się nie odzywałam gdyż miałam jazdy a później pół dnia spędziłam u siostry. Wieczorem przyjechał po mnie TŻ i stwierdził że jedziemy sobie do kina na Bonda, bardzo chciałam go obejrzeć, jestem wielbicielka Bonda zwłaszcza tych pierwszych filmów. Co się działo jak mnie nie było ? Czy ktoś rodził ? urodził ?
|
#3267 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
#3268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziewczyny, gratuluję nowych tygodni, a widziałam, że parę dziś zaczyna właśnie wróciłam ze sklepu, u mnie śnieg zmienił się w deszcz aż właśnie zeżarłam paczkę Lays strong ale małą
|
|
#3269 |
|
Zadomowienie
|
i ponawiam pytanie : co sądzicie o tym , na wyjscie ze szpitala małej :
koszulke kaftanik spiochy polspiochy sweterek 2 czapki kombinezon kocyk.
|
|
|
#3270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
body lub kaftanik bluzeczkę welurową śpiochy welurowe kombinezon (mój nie jest za gruby) grubszy koc lub śpiworek z wózka tetrówkę do nakrycia buzi czapkę, której jeszcze nie kupiłam także zestawy chyba mamy podobne
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:42.

.
.. bo one dalej nie przeszly .. są tylko juz nie tak czesto ale spac mi nie daja . Nie wiecie moze co mozna na biegunke w ciazy ??? bo ja sie wykoncze .. 
Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)

) i do tego miałam jeść kleik ryżowy, z utartym jabłkiem lub bananem. Nawet dobre to było
ja jak mnie tak czyscilo to zjadlam pol gorzkiej czekolady

za was dziewczynki

klask i:
oni jednak są troszkę inni...
Ja wiem co to jest skurcz i to bolesny (nie mając jeszcze pojęcia o porodzie). Powiem Wam że z każdym kolejnym dniem są coraz gorsze.