|
|
#3271 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część III
Cytat:
![]() Ja podczas wyczesywania nie zauważyłam, ale wypadają jej tak czy siak, z tyłu głowy ma łysy placek, na czubku trzy włosy na krzyż ![]() też uwielbiam czytać Twojego bloga Cytat:
---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- jakoś zaraz po 21
|
|
#3272 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() też bym stawiała na suche powietrze u mnie zresztą jest podobny problem muszę kupić nawilżacz powietrza chyba Blue jakiś polecała...
|
|
|
|
|
#3273 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
P.S Moja siostra i moja najlepsza przyjaciółka, to też są bliźniaki
|
|
|
|
|
#3275 | |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny u nas ok, mała ładnie śpi a w dzień buszuje i muszę cały czas ją zabawiać. Dziś od rana śnieżyca
, wieczorem przychodzą znajomi i mam nadzieję się zrelaksować troszkę jak już Mania pójdzie spaćciesz się Prince moja ostatnio znów wpadła bez zapowiedzi - najpierw dzwoniłam do niej i pytałam czy przyjedzie i powiedziała, że nie no to ja pojechałam z małą do mojej mamy. Wracam, a tu mama tż dzwoni, że ona pod omem jest a mnie nie ma!! Normalnie myślałam, że ją zabiję i jeszcze pretensje miała, że ja miałam w domu siedzieć...Cytat:
![]() Moja też tak robi, a dodatkowo nawet jak cyca ssie to próbuje wsadzać jednocześnie palec do buzi i ssać :P |
|
|
|
|
#3276 |
|
Zakorzenienie
|
sierpniówki czy Wy dalej macie zaparcia?
bo ja tak
|
#3277 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bartek w nocy jak zwykle trzy pobudki i kimono, zatem ok, ale nad ranem to myślałam, że wyjdę z siebie. dziecko głodne, mało nie zje własnej pięści, ale nie będzie ciągnąć cyca i tyle. Czy ja mam jakiś kwas siarkowy w tych piersiach zamiast mleka, czy co??? Po 1,5h histerii wreszcie padł ze zmęczenia, a ja obiecałam sobie, że następnym razem dam mm - bo już dłużej tego nie wytrzymam. No ale po godzinie moje postanowienie padło i tak dalej się męczymy...
|
|
|
|
|
#3278 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Opalia bo nie wiem czy dostałaś moją PW dziękujemy bardzo za witaminki Wojtuś ostatnio grzeczny przesypia prawie całe dnie w nocy ma ogromny apetyt a w dzień ledwo 40-50 ml zjada. Nauczył się z butelki ale tylko dzięki większej dziurce w smoczku i teraz nie bardzo chce pierś ![]() Dziewczyny które zamawiałyście żółwia z allegro możecie kogoś polecić żeby nie był porysowany bo na prezent chciałam kupić możecie wstawić zdjecie? Jaką to matę tak polecacie? Za radą depoison zamówiłam emanuela. Agunia aż mnie skręca jak czytam jak twoja Lusia sypia i to tylko na piersi
|
|||||
|
|
|
#3279 |
|
Raczkowanie
|
Tak dostałam
nie ma za co - cieszę sie, ze sie przydadzą i jak pisałam wyżej my używamy bebilonu ha a herbatę hipp tez podaje malej ale rzadko, więc moze komuś innemu bardziej sie przyda
|
|
|
|
#3280 |
|
Zadomowienie
|
o to fajnie, bo jużmyślałam, że się zmarnuje.
Podaj mi swój adres na PW to w poniedziałek Ci wyślę ![]() Jeszcze jak byliśmy na zwykłym Bebilonie to mąż pojechał do apteki kupić to mleko, ale nie było to kupił HA a że Mała miała kolki to nawet go nie otwierałam tylko zmieniliśmy na Enfamil ![]() ja w ogóle nie miałam zaparć. Z poczatku w szpitalu miałam tylko taką psychiczną blokadę przed załatwieniem, ale po tygodniu mi przeszło |
|
|
|
#3281 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3282 |
|
Zadomowienie
|
![]() W dwa dni po porodzie poszła kupka jak marzenie i ten stan utrzymuje się do dziś. Może spróbuj dostarczać więcej błonnika i więcej pić? |
|
|
|
#3284 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() miło mi ![]() bo bliźniaki są fajne trudne ale fajne ![]() Cytat:
|
|
#3285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no chyba więcej kaszy muszę jeść.
|
|
#3286 |
|
Zakorzenienie
|
o patrz, to prawie jak u nas
|
#3287 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja nie mam, na szczęście
|
|
#3289 | ||
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny
![]() U mnie nocka standardowa. Ale poranek lepszy bo obyło się dziś bez prężenia i stękania Później wstał, o 9.30 pojadł i przed 10 zasnął. Obudził się o 10.40 i, uwaga, jak go położyłam w leżaczku to dziś pierwszy raz wziął do rączki słynną zebrę z Lamaze Aż mu pyknęłam zdjęcie z tego wszystkiegoCytat:
To znaczy ja jeszcze bym przeżyła ale mój mąż nienawidzi zielonego i na pewno się nie zgodzi na taki ![]() Cytat:
Doniesienia o śniegu mnie lekko niepokoją. Dzięki W sumie to ja go chcę do pokoju Kuby na jakiś czas tylko Bo pewnie jak młody będzie miał ok. 10 lat to zrobimy mu pokój na poddaszu więc będzie od nowa meblowany ![]() co za radość ![]() wow!!! super!!! ja w ogóle nie miałam zaparć. A to moje cudo z zebrą
|
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3290 |
|
Zadomowienie
|
U mnie świetnie sprawdzają się wafle ryżowe.
|
|
|
|
#3291 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A po tym to się już nieźle uśmiałam a ja ostatnio jestem cały czas zmęczona Wczoraj padłam o 21, wstałam o 23 bo Mały marudził, później o 2, 7 i dospaliśmy do 9. Czyli reasumując wcale nie miałam tak mało snu, a obudziłam się ledwo żywa Czuję się rano jak zombie ale w ciągu dnia nie mogę się położyć i przespać bo nie zasnę...po prostu nie potrafię ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny czym dopieracie plamy po kupie na ubrankach? Bo mam z tym duży problem. Ciuszki się dobrze nie dopierają w naszym proszku, więc o dzieciowym w ogóle nie wspomnę Nie wiem czego mogę używać
|
|
|
#3292 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam problem, co mozna kupic 10-letniej dziewczynce?
jej mama nie chce ze mna wspolpracowac :p ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3293 |
|
Zadomowienie
|
u mnie super się sprawdza Persil w granulkach do koloru (kupiony w sklepie z chemią sprowadzaną z Niemiec)
|
|
|
|
#3294 |
|
Rozeznanie
|
szarym mydłem
|
|
|
|
#3295 |
|
Zadomowienie
|
może jakąś fajną dziewczęcą torebeczkę?
|
|
|
|
#3296 | ||
|
Zadomowienie
|
Niee. ale ja zaraz po ciąży przestałam miec zaparcia. ale ja jem tylko ciemny chleb i sporo warzyw. do tego dużo piję wody i soku malinowego
Cytat:
Cytat:
oczywiście wszystko dobrze przywiązane i się nie giba na boki. i tak latam z malym po podłodze raz w jedną raz w drugą i tylko wtedy nie płacze!!!!
|
||
|
|
|
#3297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3298 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3299 | ||
|
Zakorzenienie
|
A Ty się cieszysz?
Co z Ciebie za synowa!![]() Cytat:
Cytat:
Moja też memla i wcale mi się do nie podoba, ale się nie dnerwuję. W miarę możliwości zastępuję rączkę gryzakiem, albo daję jej zabawkę (Lamaze próbuje włożyć do buzi od razu, więc przynajmniej zajmuje czymś rączki i buzię). Na dziąsła swędzące od środka te "drapaki" nie pomagają. Przypomniałaś mi, że chciałam zamówić jej gryzaczek dziąsełko, który jedna z dziewczyn ostatnio pokazywała. On ma taki kształt, że powinien pomóc. Właśnie zamówiłam. Poza tym czekam na pakę z apteki z żelem Dentinox. A poza gryzakiem zamówiłam też folię na fotelik, jednobarwne pieluchy flanelowe i nakolanniki do raczkowania z ABS. Pieluchy też chciałam zamówić już wcześniej, tylko zakładałam, że kupię kilka rzeczy od jednego sprzedawcy i się przeciągnęło. |
||
|
|
|
#3300 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do patentu męża to padłam
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:39.

Obudziłam małą, nakarmiłam, i poszłyśmy dalej spać. O 10.30 obudził mnie mąż kręcący się po mieszkaniu 

Czyli jakby w ciągu 4 dni ilość pokarmu zmniejszyła mi się o dobre 60-70%

chyba na all wystawię