|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - część XV
Cytat:
COOOOOOO ?? o matko to az tyle sniegu ?? ? wow u mnie zero ---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ---------- Pokrzywka mi tez sie wydaje ze przenosze.... u mnie do stycznia tydzien by byl wiec..... ja mam zawsze takie szczescie wiec pewnie u mnie tak bedzie
|
|
#3392 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny, jak mi się uda to się przepisze na wcześniejsza wizyte a jak nie da rady to trudno pójde tego 14.
A jeszcze jedno jak mi sie szyjka skróciła to mogę wczesniej urodzic????????? Kia ten Twój avatar jest bardzo nie adekwatny do tego jak wyglądasz. Laseczka jestes
|
#3393 |
|
Zadomowienie
|
no trochę jest i pada dalej, ale żeby aż tyle to bym nie powiedziała
|
#3394 |
|
Zadomowienie
|
pomyslalam, ze jak juz cos wyjechało zgarniac ten snieg to juz do kolan napadało u nas tak jest jak zasypie w ☠☠☠☠u wszystko to wtedy jezdza
|
#3395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z szyjką to różnie bywa. Nie ma reguły |
|
|
|
|
#3396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co lekarz to inaczej.Nie powiedział nic, tylko w karcie zobaczyłam : czesc pochwowa skrócona, kanał zamkniety: wogóle zaczal mi gadac o tym paciorkowcu i znowu zapomniałam sie go wypytac
|
|
#3398 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja też zawsze mam miliard pytan, a wejde i o nic sie nie spytam
|
|
#3399 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam z zakupów - mamy zapas na cały tydzień, więc spokojnie moge rodzić o czasie i się nie martwić o stan lodówki
Nawet chleb w zamrażarce jest Tylko cholernie mi się nic nie chce.. Dziś obcięłam sobie paznokcie u nóg.. o jeżu, ale to było męczące skarpetki to już tż poprosiłam, żeby mi założył ![]() Zrobię sobie dziś shellac może - tylko nie wiem czy na palcach u stóp mi się będzie chciało/ udało Jednak trzeba to zrobić dokładnie.Tak - zwykła wykładzina dywanowa - oni tak tutaj mają - zastanawiają mnie te patenty.. ja się bałam tej wykładziny zrywać - myślałam, że będzie tam pełno robactwa.. fuj.. ale na szczęście nic takiego.. my kupiliśmy dywaniki do łazienki - co jakiś czas wymieniamy - bo ja się brzydziłam bosą stopą na tej wykładzinie stawać. Cytat:
![]() btw - widziałam sesję marti - już nie będę się po dziewczynach powtarzać, ale Cytat:
Jaki kolor robisz sobie? Ponoć na zły humor to pomaga.. sama chciałam sobie jakiś ciemny fiolet czy wiśnie - ale koniec końców nie mogłam się zdecydować.. za długo mam już 'normalny' kolor włosów (ciemny brąz) więc ciężko mi się przełamać. biedna ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
coś podejrzana sprawa daj jakieś fotki zimy ![]() bo ja pewnie prędko śniegu nie zobaczę
|
|
#3400 |
|
Zadomowienie
|
Halwaya a Ty może już nie maluj tych paznokietków coo... ? Wiecie ze do porodu nie moga byc pomalowane?!
|
|
#3402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a czemu?
|
|
#3403 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam to samo
![]() A gdzie można obejrzeć ?
|
#3404 |
|
Zadomowienie
|
zaraz pewnie zbiorę się żeby iść do sklepu to jakieś porobię
|
#3405 |
|
Zadomowienie
|
Mi bratowa mówiła, ze nie mogą być pomalowane bo jak coś tam się dzieje ( nie wiem dokładnie co :/ ) to pierwsze co to paznokcie robią się sine ...
|
#3406 |
|
Zakorzenienie
|
w jej albumie
![]() ale ostrzegam - można być zazdrosnym
|
#3407 |
|
Zakorzenienie
|
ponoć po kolorze płytki paznokcie można dużo wyczytać, w jakim stanie jest matka itd...
|
#3408 |
|
Zadomowienie
|
U Marti w albumie na jej profilu
|
#3409 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
no to może faktycznie sobie daruje.. Dzięki za info - ja o niczym takim nie wiedziałam
|
|
#3410 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co to w ogole jest to co Ty sobie robisz na paznokciach? bo juz kilka razy pisałas ze to robisz a ja nigdy nie wiem co to ?
|
|
#3411 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja mam mieć robione równo miesiąc przed terminem mam się umówić teraz z położną na ok 20 listopad ![]() Cytat:
ej czy tylko ja siedzę tyle godzin i nadrabiam wszystko ![]() chyba się zbuntuję normalnie
|
||
|
|
|
#3412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla mnie idealne rozwiązanie, bo raz na dwa tyg robię i mam spokój
|
|
#3413 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
heheheh ja mam duzo wolnego czasu dlatego jestem na biezaco... ale tak to tez bym miala duuuuzo nadrabiana ...
|
|
#3414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No faktycznie fotki super A wiecie wczoraj na tym Bondzie Adaś jak szalał w brzuszku chyba za głośno dla niego było.
|
|
#3415 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ooo to ja zacofana jestem w takich sprawach całkiem fajna opcja przy dziecku to w ogole bedzie ekstra zeby raz na 2 tyg sobie pomalowac i miec spokoj trzeba bedzie sobie cos takiego sprawić
|
|
#3416 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dupencje
witam sie z wami i waszymi brzucholkami , piosenka Last christmas:P która własnie leciała w radio ale jajca;P troche wczesnie ale tak mi sie teraz zachciało swiat, uwielbiam ten magiczny czas, zawsze na mnie tak działa , a te przygotowaniw przedswiąteczne to tak uwielbiam najlepiej bylo u mnie w domciu z moaj rodzinka, mamusia siostra ale w tamtym roku pierwsze swieta u tesciowej ale przygotowania były naprawde przyjemne i potem wspolna wigilia ajpierw pojechalismy do moich rodziców potem u tesciów takze dwie wigilie i tego roku tez tak bedzie aach rozmarzyłam sie, i uswiadomiłąm ze wtym roku chyba choinka w naszym pokoju to sie juz nie zmiesci:P No i pytam sie gdzie te akcje pordowe no gdzie?? widze ze u Dojotki i Dekajki miało cos byc ale ciiiisza, co w ogóle z Dekajką przeszły jej te biegunki inne takie? ja mysle ze to chyba faktycznie sie przeczyszcza przed pordoem, tez bym wolała miec takie przeczyszczanie niz ta cała lewatywe. Ja mam kilka ubranek na 56 tak to wszystko prawie na 62 pełno mam tych rzeczy na 62 ale rozmiar rozmiarowi nie rowny wcale naprawde, i na 68 mam tylko kilka. do szpitala szykuje dwie wyprawki na wyjscie zeby tz wział wrazie na 56 i na 62, ale mysle ze w 56 sie zmiesci, ja miaąłm 52 jak sie urodziłam a mąz miał 56 wiec taka długosc w miare;p i licze ze maął tez taka bedzie nie za długa, jak 62 beda zaduze na nia jeszcze to szybko dorosnie do nich a przynajmniej bedzie jje wygodnie smigac w troszke wiekszych wiec na 56 to radze sie nier zucac bo nie ma co ![]() A tak w ogóle , siedze sobie mąz ma dzis wolne ale kurde taki zarobiony pojechał na nasza działke i w domu naszym działał strop był zalewany i sprzxątał tam wszystko bo juz ładnie wysechł i na szczescie porzadnie zrobiony poki co sie nie zawalił , no a ja sama siedziałam i gotowałam obiadek dorsz z frytkami mniami obzarłam sie jak dzika locha:P jeszcze poprawiłam lodami i ciastkami i na dzis koniec. Mąż juz wrócił ale zaraz bierze sie za zakładanie rolet w pokoju a ja musze sie wkoncu wziac za czyszczenie dywanu bo ma pełno jakichs czarnych plamek nie wiem od czego i trzeba go odswieżyc przed przyjsciem małej na swiat, wszystko musi byc odpicowane i zdezynfekowane wiaodmo.U mnie w domu tak goraco tesc z tesciowa palą ze hohoh, mam w pokoju az 24 stopnie siedze z krótkim rekawem i w krótkich spodnekach, ale dobrze, lubie tak jak jest taka zimnica na zewnatrz a w domciu takie cieplusio az milo patrzec za okno![]() ![]() :brzyda l ZIEWUCHY DZIS ZMIENIAMY CZAS I JUTRO O TEJ PORZE BEDZIE CIEMNICA!!!!!!!! HHIHI![]() :b rzydal:
|
#3417 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zamierzam jesc normalnie chyba ze cos sie bedzie działo to wtedy będę szukała po czym ewentualnie Cytat:
ja robiłam na poczatku 33 i gin powiedział ze jak sie nie ma to sie nie ma i nagle nie złapie teraz jeszcze
|
|
|
#3418 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no i tak przed kompem nie mogę cały czas ![]() Cytat:
czy jak wyjdzie że się nie ma to można jeszcze złapać ![]() jak się w ogóle to łapie od męża można się zarazić np ![]() przepraszam za głupie pytania ale nic o tym nie wiem
|
||
|
|
|
#3419 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja od 8 lat święta spędzam w Anglii z daleka od rodziny (u mnie w grudniu nie ma urlopu - w handlu pracuję) .. pierwsze teraz święta, że teoretycznie mogłabym jechać do Polski na święta -ale nei chcę z półtoramiesięcznym dzieckiem się pchać w taką podróż.. ale i tak będą to rodzinne - nasze święta Też się nie mogę doczekać
|
|
#3420 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie nie wiem, ale zadałem mu pytanie ze robię teraz a przecież jest jeszcze kilka tygodni, chodzę na basen itd i on powiedział ze to nie jest tak łatwo i ze jak nie mam to juz nie zalapie do porodu....
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:58.

co lekarz to inaczej.

Nawet chleb w zamrażarce jest
Jednak trzeba to zrobić dokładnie.